Verlenging van de PIJ-maatregel voor een jeugdige met autismespectrumstoornis en posttraumatische stressstoornis
19 december 2024
Het hof verlengt de PIJ-maatregel van een jeugdige met twaalf maanden, ondanks verzoek tot voorwaardelijke beëindiging, vanwege noodzakelijke verdere ontwikkeling en veiligheid.
Vernietiging van de beslissing van de rechtbank Oost-Brabant inzake de PIJ-maatregel voor een jeugdige
12 december 2024
Het hof vernietigt de beslissing van de rechtbank Oost-Brabant en verlengt de PIJ-maatregel met 136 dagen, zodat de voorwaardelijke beëindiging ingaat op 13 december 2024.
Vernietiging van de beslissing van de rechtbank Midden-Nederland inzake verlenging van terbeschikkingstelling
5 december 2024
Het hof vernietigt de beslissing van de rechtbank en verlengt de terbeschikkingstelling met één jaar, gezien het recidivegevaar en de noodzaak tot bescherming van de samenleving.
Vernietiging van de beslissing tot hervatting van de verpleging van overheidswege en wijziging van voorwaarden voor terbeschikkinggestelde
14 november 2024
Het hof vernietigt de beslissing tot hervatting van de verpleging van overheidswege en wijzigt de voorwaarden voor de terbeschikkinggestelde, die nu onder toezicht van de reclassering kan worden behandeld.
Vernietiging van de beslissing tot verpleging van de terbeschikkinggestelde en wijziging van voorwaarden
1 oktober 2024
Het hof vernietigt de beslissing tot verpleging van de terbeschikkinggestelde en wijzigt de voorwaarden, waarbij voortzetting van de terbeschikkingstelling met voorwaarden mogelijk is.
ISD-toetsing en voortzetting van de ISD-maatregel wegens hoog recidiverisico
29 augustus 2024
Het hof vernietigt de beslissing van de rechtbank en bepaalt voortzetting van de ISD-maatregel vanwege hoog recidiverisico en weigering van de veroordeelde om mee te werken aan diagnostisch onderzoek.
Vernietiging van de beslissing tot verlenging van de PIJ-maatregel en nieuwe termijn van 18 maanden
29 augustus 2024
Het hof vernietigt de beslissing van de rechtbank tot verlenging van de PIJ-maatregel met 12 maanden en verlengt deze met 18 maanden, gezien de noodzaak voor verdere behandeling.
Verlenging van terbeschikkingstelling met één jaar na verschil in diagnostiek omtrent ADHD
8 augustus 2024
Het hof verlengt de terbeschikkingstelling van de terbeschikkinggestelde met één jaar, na vernietiging van de eerdere beslissing van de rechtbank, vanwege een verschil in diagnostiek omtrent ADHD.
Vernietiging van de beslissing van de rechtbank inzake verlenging terbeschikkingstelling met betrekking tot recidivegevaar en behandeling
4 juli 2024
Het hof verlengt de terbeschikkingstelling van de terbeschikkinggestelde met één jaar, na vernietiging van de eerdere beslissing van de rechtbank, vanwege het ontbreken van vereiste rapportages en recidivegevaar.
Vernietiging beslissing rechtbank en afwijzing vordering tot verpleging van overheidswege met wijziging voorwaarden terbeschikkingstelling
6 juni 2024
Het hof vernietigt de beslissing van de rechtbank en wijst de vordering tot verpleging van overheidswege af, maar past de voorwaarden van de terbeschikkingstelling aan.
Vernietiging van de beslissing van de rechtbank en verlenging van de PIJ-maatregel voor een jeugdige
25 april 2024
Het hof vernietigt de beslissing van de rechtbank en verlengt de PIJ-maatregel voor een jeugdige met 24 maanden, vanwege de noodzaak tot verdere ontwikkeling en veiligheid.
Verlenging van de PIJ-maatregel voor een jeugdige met hoog recidiverisico
22 februari 2024
Het hof bevestigt de verlenging van de PIJ-maatregel van een jeugdige met hoog recidiverisico, met als doel zijn ontwikkeling en veiligheid te waarborgen.
Vernietiging van de beslissing van de rechtbank Amsterdam en verlenging van de PIJ-maatregel voor een jeugdige
22 februari 2024
Het hof vernietigt de beslissing van de rechtbank Amsterdam en verlengt de PIJ-maatregel van de jeugdige met negen maanden, na vaststelling van een gebrek in de behandeling.
Vernietiging beslissing rechtbank en verlenging terbeschikkingstelling met voorwaarden
22 februari 2024
Het hof vernietigt de beslissing van de rechtbank en verlengt de terbeschikkingstelling met voorwaarden, waarbij de verpleging van overheidswege voorwaardelijk wordt beëindigd.
Vernietiging van de beslissing van de rechtbank en verlenging van de PIJ-maatregel voor een jeugdige met hoog recidiverisico
22 februari 2024
Het hof vernietigt de beslissing van de rechtbank en verlengt de PIJ-maatregel met 24 maanden vanwege hoog recidiverisico en onvoldoende behandeling van de jeugdige.
Vernietiging beslissing rechtbank en niet-ontvankelijkheid openbaar ministerie in vordering tot verpleging van overheidswege
8 februari 2024
Het hof vernietigt de beslissing van de rechtbank en verklaart het openbaar ministerie niet-ontvankelijk in de vordering tot verpleging van overheidswege.
Vernietiging van de beslissing van de rechtbank inzake terbeschikkingstelling met voorwaarden
14 december 2023
Het hof vernietigt de beslissing van de rechtbank en stelt de terbeschikkingstelling met voorwaarden voort, waarbij de terbeschikkinggestelde in de FPK wordt geplaatst.
Vernietiging en verlenging van terbeschikkingstelling in strafzaak met pedofilie en recidivegevaar
12 oktober 2023
Het hof vernietigt de beslissing van de rechtbank om de tbs met twee jaar te verlengen en verlengt deze met één jaar, met oog op geschiktheid van de verblijfplaats.
Vernietiging en verlenging van de PIJ-maatregel voor een jeugdige na hoger beroep
12 oktober 2023
Het hof vernietigt de verlenging van de PIJ-maatregel met 24 maanden door de rechtbank en verlengt deze met 15 maanden, met de noodzaak tot tussentijdse evaluatie van de behandeling.
Verlenging van de PIJ-maatregel voor een jeugdige in het kader van recidivepreventie en resocialisatie
12 oktober 2023
Het hof verlengt de PIJ-maatregel van een jeugdige met zestien maanden, ter bescherming van de algemene veiligheid en ter bevordering van zijn resocialisatie.
Tussentijdse beoordeling van de noodzaak tot voortzetting van de ISD-maatregel
28 september 2023
Het hof vernietigt de beslissing van de rechtbank en verklaart de veroordeelde niet-ontvankelijk in zijn verzoek tot tussentijdse beoordeling van de ISD-maatregel, omdat het verzoek te vroeg is ingediend.
Bevestiging van de verlenging van de terbeschikkingstelling met twee jaren en de beoordeling van de behandeling en resocialisatie van de terbeschikkinggestelde
27 juli 2023
Het hof bevestigt de verlenging van de terbeschikkingstelling van de terbeschikkinggestelde met twee jaren, met nadruk op de noodzaak van behandeling en resocialisatie.
Vernietiging van de beslissing van de rechtbank Overijssel en verlenging van de terbeschikkingstelling met één jaar
27 juli 2023
Het hof vernietigt de beslissing van de rechtbank en verlengt de terbeschikkingstelling met één jaar, omdat er onvoldoende bewijs is dat er geen stoornis meer is.
Vernietiging beslissing rechtbank en verlenging van de terbeschikkingstelling met een termijn van twee jaren
27 juli 2023
Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft de beslissing van de rechtbank vernietigd en de terbeschikkingstelling van de terbeschikkinggestelde met twee jaren verlengd, vanwege recidivegevaar en de noodzaak van behandeling.
Verlenging terbeschikkingstelling en afwijzing verzoek tot voorwaardelijke beëindiging van verpleging van overheidswege
13 juli 2023
Het hof bevestigt de verlenging van de terbeschikkingstelling en wijst het verzoek tot voorwaardelijke beëindiging van de verpleging van overheidswege af, gezien het recidiverisico.
Vernietiging van de beslissing van de rechtbank en verlenging van de terbeschikkingstelling met één jaar
8 juni 2023
Het hof vernietigt de beslissing van de rechtbank en verlengt de terbeschikkingstelling met één jaar, gezien het risico op recidive en de noodzaak van risicomanagement.
Verlenging terbeschikkingstelling en ontvankelijkheid openbaar ministerie
8 juni 2023
Het hof bevestigt de verlenging van de terbeschikkingstelling van de terbeschikkinggestelde met twee jaar, ondanks de te late indiening van de vordering door het openbaar ministerie, vanwege bijzondere omstandigheden.
Niet-ontvankelijkheid in hoger beroep inzake ISD-maatregel na beëindiging van de maatregel
8 juni 2023
Het hof verklaart de veroordeelde niet-ontvankelijk in zijn hoger beroep, aangezien de ISD-maatregel is afgelopen en hij geen belang meer heeft bij de behandeling.
Vernietiging en verlenging van de terbeschikkingstelling van een ongewenst vreemdeling met schizofrenie
26 april 2023
Het hof vernietigt de beslissing van de rechtbank Amsterdam en verlengt de terbeschikkingstelling van de terbeschikkinggestelde met een jaar, gezien de stagnatie in het resocialisatietraject door zijn status als ongewenst vreemdeling.
Vernietiging van de beslissing tot verpleging van overheidswege van de terbeschikkinggestelde
23 maart 2023
Het hof vernietigt de beslissing van de rechtbank tot verpleging van overheidswege van de terbeschikkinggestelde, oordelend dat voortzetting van de terbeschikkingstelling met voorwaarden verantwoord is.
Omzetting van terbeschikkingstelling bij niet-onherroepelijk strafbaar feit met betrekking tot mishandeling en delictdynamiek
23 maart 2023
Het hof bevestigt de beslissing van de rechtbank om de terbeschikkingstelling van de verdachte om te zetten naar verpleging van overheidswege, gezien het hoge recidiverisico en overtredingen van voorwaarden.
Vernietiging van de beslissing tot verpleging van de terbeschikkinggestelde van overheidswege
2 maart 2023
Het hof vernietigt de beslissing van de rechtbank tot verpleging van de terbeschikkinggestelde van overheidswege en wijst de vordering van de officier van justitie af.
Beëindiging van terbeschikkingstelling en verlening van zorgmachtiging in het kader van Wvggz
2 maart 2023
Het hof beëindigt de terbeschikkingstelling van de betrokkene en verleent een zorgmachtiging op grond van de Wvggz, na beoordeling van het recidivegevaar en de noodzaak van toezicht.
Bevestiging van de beslissing tot terbeschikkingstelling met voorwaarden en afwijzing van de vordering tot verpleging van overheidswege
2 maart 2023
Het hof bevestigt de beslissing van de rechtbank Den Haag om de terbeschikkingstelling met voorwaarden voort te zetten en wijst de vordering tot verpleging van overheidswege af.
Zorgmachtiging en terbeschikkingstelling in hoger beroep
2 maart 2023
Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden verleent op 2 maart 2023 een zorgmachtiging aan een betrokkene onder terbeschikkingstelling, na behandeling van een verzoek van de officier van justitie en een hoger beroep van de betrokkene.
Beoordeling van de verlenging van terbeschikkingstelling met voorwaarden en de juridische implicaties van de maximale termijn
2 maart 2023
Het hof bevestigt de verlenging van de terbeschikkingstelling van de terbeschikkinggestelde met twee jaar, oordelend dat er geen gerechtvaardigd vertrouwen was over de duur van de maatregel.
Bevestiging van de verlenging van de terbeschikkingstelling met twee jaar in het kader van de behandeling en resocialisatie van de terbeschikkinggestelde
19 januari 2023
Het hof bevestigt de verlenging van de terbeschikkingstelling van de terbeschikkinggestelde met twee jaar, in het belang van de behandeling en resocialisatie.
Bevestiging van de voortzetting van de maatregel plaatsing in een inrichting voor stelselmatige daders met betrekking tot een veroordeelde met complexe psychiatrische problematiek
19 januari 2023
Het hof bevestigt de voortzetting van de maatregel tot plaatsing in een inrichting voor stelselmatige daders, gezien de complexe psychiatrische problematiek van de veroordeelde.
Vernietiging van de beslissing tot verlenging van de terbeschikkingstelling van een terbeschikkinggestelde
5 januari 2023
Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden vernietigt de beslissing van de rechtbank Amsterdam tot verlenging van de terbeschikkingstelling van een terbeschikkinggestelde en wijst de vordering van de officier van justitie af.
Niet-ontvankelijkheid terbeschikkinggestelde in hoger beroep en samenhang met verlenging van de maatregel
8 december 2022
Het hof verklaart de terbeschikkinggestelde niet-ontvankelijk in hoger beroep tegen de beslissing van de rechtbank Midden-Nederland, omdat het beroep te vroeg was ingesteld.
Ontvankelijkheid van de terbeschikkinggestelde in hoger beroep tegen verlenging van terbeschikkingstelling
1 december 2022
Het hof verklaart de terbeschikkinggestelde ontvankelijk in zijn beroep en bevestigt de verlenging van de terbeschikkingstelling met twee jaar, zonder mogelijkheden voor voorwaardelijke beëindiging.
Tussenbeslissing inzake terbeschikkingstelling en verlenging van de maatregel
3 november 2022
Het hof oordeelt dat het zich onvoldoende voorgelicht acht om te beslissen over het beroep van de terbeschikkinggestelde en schorst het onderzoek tot 5 januari 2023.
Tussentijdse beoordeling van de noodzaak tot voortzetting van de ISD-maatregel
3 november 2022
Het hof verklaart de veroordeelde niet-ontvankelijk in zijn verzoek tot tussentijdse beoordeling van de ISD-maatregel, omdat het verzoek te vroeg is ingediend.
Bevestiging van de ISD-maatregel met aanvulling van gronden en beoordeling van recidiverisico
3 november 2022
Het Gerechtshof bevestigt de ISD-maatregel voor de veroordeelde, oordelend dat het recidiverisico nog steeds aanwezig is en dat de ziekte van de veroordeelde dit risico niet heeft verlaagd.
Vernietiging van de beslissing tot verlenging van de terbeschikkingstelling en beëindiging van de maatregel
3 november 2022
Het hof vernietigt de beslissing tot verlenging van de terbeschikkingstelling en wijst de vordering van de officier van justitie af, omdat het recidiverisico laag is en de terbeschikkinggestelde stabiel functioneert.
Bevestiging van de voortzetting van de maatregel tot plaatsing in een inrichting voor stelselmatige daders met aanvulling van gronden
3 november 2022
Het hof bevestigt de voortzetting van de maatregel tot plaatsing in een inrichting voor stelselmatige daders, gezien het hoge recidiverisico en de ongeschiktheid van de veroordeelde voor behandeling.
Bevestiging van de maatregel van terbeschikkingstelling met verpleging van overheidswege na mislukte behandeling met voorwaarden
15 september 2022
Het hof bevestigt de maatregel van terbeschikkingstelling met verpleging van overheidswege, gezien de mislukte behandeling met voorwaarden en de noodzaak voor verdere behandeling en resocialisatie.
Vernietiging van de beslissing tot verpleging van overheidswege van een terbeschikkinggestelde met voorwaarden
18 augustus 2022
Het hof vernietigt de beslissing tot verpleging van overheidswege van de terbeschikkinggestelde en bepaalt plaatsing in een FPK of FPA met voorwaarden.
Tussentijdse beoordeling van de noodzaak tot voortzetting van de ISD-maatregel
28 juli 2022
Het hof verklaart de veroordeelde niet-ontvankelijk in zijn verzoek tot tussentijdse beoordeling van de ISD-maatregel, omdat het verzoek te vroeg was ingediend.
Vernietiging van de beslissing van de rechtbank Amsterdam en verlenging van de terbeschikkingstelling met twee jaren
28 juli 2022
Het hof vernietigt de beslissing van de rechtbank en verlengt de terbeschikkingstelling met twee jaren, afwijzing van verzoeken om nader onderzoek en repatriëringsplan.
Vernietiging van de beslissing tot verlenging van terbeschikkingstelling en afwijzing verzoek tot onderzoek in Pieter Baan Centrum
25 mei 2022
Het hof vernietigt de beslissing tot verlenging van de terbeschikkingstelling met één jaar en verlengt deze met twee jaar. Verzoek tot onderzoek in Pieter Baan Centrum en voorwaardelijke beëindiging van verpleging afgewezen.
Vernietiging van de beslissing tot verlenging van terbeschikkingstelling met voorwaarden
12 mei 2022
Het hof vernietigt de beslissing tot verlenging van de terbeschikkingstelling met voorwaarden en verklaart de officier van justitie niet-ontvankelijk in zijn vordering.
Bevestiging en wijziging van voorwaarden terbeschikkingstelling met behandeling in FPK na overtredingen
4 mei 2022
Het hof bevestigt de terbeschikkingstelling van de terbeschikkinggestelde met gewijzigde voorwaarden, inclusief behandeling in een FPK, ondanks overtredingen van eerdere voorwaarden.
Herstelbeslissing terbeschikkingstelling met voorwaarden en wijziging van voorwaarden in het kader van forensische zorg
4 mei 2022
Het hof bevestigt de terbeschikkingstelling met gewijzigde voorwaarden, waarbij een algeheel verbod op verdovende middelen is ingesteld en mogelijkheden voor behandeling in een FPK zijn vastgesteld.
Beoordeling van de noodzaak tot voortzetting van de ISD-maatregel voor vreemdelingen zonder rechtmatig verblijf
4 mei 2022
Het hof bevestigt de beslissing van de rechtbank Den Haag en oordeelt dat voor 1 augustus 2022 opnieuw de noodzaak van de voortzetting van de ISD-maatregel moet worden beoordeeld.
Vernietiging van de beslissing van de rechtbank Limburg en verlenging van de terbeschikkingstelling met voorwaarden voor resocialisatie
31 maart 2022
Het hof vernietigt de beslissing van de rechtbank Limburg, verlengt de terbeschikkingstelling met twee jaren en beëindigt de verpleging onder voorwaarden voor resocialisatie.
Bevestiging en afwijzing verzoeken voorwaardelijke beëindiging van de verpleging van overheidswege
24 februari 2022
Het hof bevestigt de verlenging van de terbeschikkingstelling van de terbeschikkinggestelde met twee jaar en wijst verzoeken tot voorwaardelijke beëindiging af.
Bevestiging van de terbeschikkingstelling met aanvulling van gronden en beoordeling van recidivegevaar
24 februari 2022
Het Gerechtshof bevestigt de verlenging van de terbeschikkingstelling van de terbeschikkinggestelde, met een hoog recidivegevaar, en wijst het verzoek om beëindiging af.
Verlenging van terbeschikkingstelling van een terbeschikkinggestelde wegens ontucht met een minderjarige
10 februari 2022
Het hof bevestigt de verlenging van de terbeschikkingstelling van een terbeschikkinggestelde wegens ontucht met een minderjarige, met twee jaren, gezien de aanhoudende risico's op recidive.
Verlenging van terbeschikkingstelling in het kader van resocialisatie en behandeling
10 februari 2022
Het hof verlengt de terbeschikkingstelling van de terbeschikkinggestelde met twee jaar, ondanks het verzoek om een kortere verlenging van een jaar, vanwege de noodzaak van behandeling en resocialisatie.
Voortzetting terbeschikkingstelling met voorwaarden na verdenking nieuw zedendelict
10 februari 2022
Het hof oordeelt dat de terbeschikkingstelling met voorwaarden kan worden voortgezet, ondanks een nieuw zedendelict. Vordering tot verpleging van overheidswege afgewezen.
Verlenging terbeschikkingstelling met twee jaren in het kader van behandeling en resocialisatie
10 februari 2022
Het hof bevestigt de verlenging van de terbeschikkingstelling van de terbeschikkinggestelde met twee jaar, gezien de noodzaak voor behandeling en resocialisatie.
Bevestiging van de beslissing tot voortzetting van de ISD-maatregel met tussentijdse toetsing
6 januari 2022
Het hof bevestigt de beslissing van de rechtbank Amsterdam tot voortzetting van de ISD-maatregel en bepaalt een tussentijdse beoordeling voor 1 juni 2022.
Bevestiging van de verlenging van terbeschikkingstelling met afwijzing van verzoeken tot voorwaardelijke beëindiging en observatie
30 december 2021
Het hof bevestigt de verlenging van de terbeschikkingstelling van de terbeschikkinggestelde met afwijzing van verzoeken tot voorwaardelijke beëindiging en observatie.
Verlenging van de maatregel tot plaatsing in een inrichting voor jeugdigen na beroep
23 december 2021
Het hof bevestigt de verlenging van de PIJ-maatregel van een jeugdige met 18 maanden, oordelend dat dit niet disproportioneel is gezien zijn problematiek en recidivegevaar.
Vernietiging van de beslissing van de rechtbank en verlenging van de voorwaardelijke beëindiging van de maatregel tot plaatsing in een inrichting voor jeugdigen
23 december 2021
Het hof vernietigt de beslissing van de rechtbank en verlengt de voorwaardelijke beëindiging van de maatregel tot plaatsing in een inrichting voor jeugdigen met zes maanden.
Bevestiging van verpleging van overheidswege voor terbeschikkinggestelde na herhaalde overtredingen van voorwaarden
2 december 2021
Het hof bevestigt de beslissing van de rechtbank om de terbeschikkinggestelde van overheidswege te verplegen na herhaalde overtredingen van voorwaarden.
Bevestiging van terbeschikkingstelling met voorwaarden in hoger beroep
2 december 2021
Het hof bevestigt de terbeschikkingstelling met voorwaarden van de terbeschikkinggestelde en oordeelt dat er geen noodzaak is voor verpleging van overheidswege.
Verlenging terbeschikkingstelling en afwijzing verzoek tot voorwaardelijke beëindiging van verpleging van overheidswege
3 november 2021
Het hof verlengt de terbeschikkingstelling met twee jaar en wijst het verzoek tot voorwaardelijke beëindiging van de verpleging van overheidswege af, gezien de twijfels over de haalbaarheid van resocialisatie.
Vernietiging van de verlenging van terbeschikkingstelling op basis van verlaagd recidiverisico en voldaan aan voorwaarden
7 oktober 2021
Het hof vernietigt de verlenging van de terbeschikkingstelling en wijst de vordering tot verlenging af, omdat het recidiverisico laag is en aan voorwaarden is voldaan.
Verlenging terbeschikkingstelling met twee jaren wegens hoog recidiverisico en ondoeltreffend toezicht
7 oktober 2021
Het hof bevestigt de verlenging van de terbeschikkingstelling met twee jaren, gezien het hoge recidiverisico en de ondoeltreffendheid van het huidige toezicht.
Vernietiging en afwijzing van de vordering tot verpleging van overheidswege in het kader van terbeschikkingstelling
30 september 2021
Het hof vernietigt de beslissing van de rechtbank Den Haag en wijst de vordering tot verpleging van overheidswege af, gezien de positieve ontwikkeling van de terbeschikkinggestelde in het PPC.
Verlenging terbeschikkingstelling en afwijzing verzoek tot voorwaardelijke beëindiging van verpleging
2 september 2021
Het hof bevestigt de verlenging van de terbeschikkingstelling en wijst het verzoek tot voorwaardelijke beëindiging van de verpleging af, gezien de veiligheid van anderen en de huidige stand van zaken in de behandeling.
Verlenging van terbeschikkingstelling met twee jaar na positieve ontwikkeling van de terbeschikkinggestelde
2 september 2021
Het Gerechtshof bevestigt de verlenging van de terbeschikkingstelling van de terbeschikkinggestelde met twee jaar, gezien zijn positieve ontwikkeling en nieuwe levensfase.
Bevestiging van terbeschikkingstelling met verpleging van overheidswege na complexe psychiatrische problematiek en hoog recidiverisico
5 augustus 2021
Het hof bevestigt de beslissing van de rechtbank Rotterdam dat de terbeschikkinggestelde van overheidswege zal worden verpleegd, gezien de complexe psychiatrische problematiek en hoog recidiverisico.
Vernietiging van de beslissing van de rechtbank over de verlenging van de terbeschikkingstelling van een ongewenst vreemdeling met psychische stoornis
17 juni 2021
Het hof vernietigt de beslissing van de rechtbank en verlengt de terbeschikkingstelling van de ongewenst vreemdeling met één jaar, met aandacht voor repatriëring naar Polen.
Vernietiging van de beslissing van de rechtbank Overijssel inzake tussentijdse beoordeling ISD-maatregel
17 juni 2021
Het hof vernietigt de beslissing van de rechtbank Overijssel en verklaart de veroordeelde niet-ontvankelijk in zijn verzoek om tussentijdse beoordeling van de ISD-maatregel, omdat het verzoek te vroeg was ingediend.
Bevestiging van de beslissing van de rechtbank Den Haag met betrekking tot de terbeschikkingstelling van een terbeschikkinggestelde
20 mei 2021
Het Gerechtshof bevestigt de beslissing van de rechtbank Den Haag tot verlenging van de terbeschikkingstelling van de terbeschikkinggestelde met twee jaren, met verbetering van gronden.
Bevestiging van de voortzetting van de ISD-maatregel na incident en beoordeling van recidiverisico
22 april 2021
Het hof bevestigt de voortzetting van de ISD-maatregel voor de veroordeelde na een incident, met een gemiddeld recidiverisico en benadrukt de noodzaak van begeleiding en ondersteuning.
Afwijzing vordering tot verlenging van terbeschikkingstelling na nieuwe strafbare feiten
18 maart 2021
Het hof bevestigt de afwijzing van de vordering tot verlenging van de terbeschikkingstelling, ondanks nieuwe strafbare feiten, omdat het recidivegevaar aanvaardbaar is.
Vernietiging van de beslissing tot verlenging van de terbeschikkingstelling van een gediagnosticeerde schizofrene terbeschikkinggestelde
1 maart 2021
Het hof vernietigt de beslissing tot verlenging van de terbeschikkingstelling, omdat het recidiverisico laag is en de terbeschikkinggestelde goed is ingebed in de geestelijke gezondheidszorg.
Verlenging terbeschikkingstelling en afwijzing verzoek tot voorwaardelijke beëindiging van verpleging
18 februari 2021
Het hof bevestigt de verlenging van de terbeschikkingstelling van de terbeschikkinggestelde met twee jaar en wijst het verzoek tot voorwaardelijke beëindiging van de verpleging af.
Verlenging terbeschikkingstelling en beoordeling resocialisatietraject
21 januari 2021
Het hof heeft de terbeschikkingstelling van de terbeschikkinggestelde verlengd met één jaar, na beoordeling van zijn resocialisatietraject en de veiligheid van anderen.
Verlenging van de maatregel tot plaatsing in een inrichting voor jeugdigen na afwijzing door de rechtbank
21 januari 2021
Het hof verlengt de PIJ-maatregel voor een jeugdige met 24 maanden, na afwijzing door de rechtbank, vanwege ernstige persoonlijkheidsstoornissen en hoog recidiverisico.
Bevestiging van de verlenging van terbeschikkingstelling en de rechterlijke toetsing van voorwaardelijke beëindiging
29 december 2020
Het hof bevestigt de verlenging van de terbeschikkingstelling met een jaar en wijst het verzoek tot voorwaardelijke beëindiging af, met nadruk op de noodzaak van rechterlijke toetsing.
Verlenging van terbeschikkingstelling met verpleging van overheidswege na eerdere oplegging door gerechtshof Den Haag
17 december 2020
Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden verlengt op 17 december 2020 de terbeschikkingstelling van de terbeschikkinggestelde met een jaar, bevestigt eerdere beslissingen en benadrukt de noodzaak van rechtszekerheid en bescherming.
Verlenging terbeschikkingstelling en vereisten voor aantekeningen omtrent de gesteldheid van de terbeschikkinggestelde
17 december 2020
Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden bevestigt de verlenging van de terbeschikkingstelling van de terbeschikkinggestelde met twee jaar, oordelend dat de rechtbank op goede gronden heeft beslist.
Verlenging terbeschikkingstelling van een terbeschikkinggestelde met ernstige persoonlijkheidsstoornissen en hoog recidivegevaar
17 december 2020
Het hof bevestigt de verlenging van de terbeschikkingstelling van een terbeschikkinggestelde met ernstige stoornissen en hoog recidivegevaar met twee jaar.
Bevestiging van de voortzetting van de ISD-maatregel voor een zorgmijder met positieve resultaten in de intramurale fase
17 december 2020
Het hof bevestigt de voortzetting van de ISD-maatregel voor de zorgmijder, die positieve resultaten heeft behaald, maar nog geen behandeling heeft ondergaan en geen woonplek heeft.
Vernietiging en verlenging van terbeschikkingstelling na discrepanties in gedragsdeskundigenrapportages
3 december 2020
Het hof vernietigt de beslissing van de rechtbank en verlengt de terbeschikkingstelling van de terbeschikkinggestelde met één jaar, na discrepanties in gedragsdeskundigenrapportages.
Voorwaardelijke beëindiging van verpleging van overheidswege van terbeschikkinggestelde na langdurig proefverlof
24 september 2020
Het hof heeft de terbeschikkingstelling van de terbeschikkinggestelde met twee jaar verlengd en de verpleging van overheidswege voorwaardelijk beëindigd, onder toezicht van de reclassering.
Tussentijdse toetsing van de ISD-maatregel en ontvankelijkheid van verzoek
10 september 2020
Het hof vernietigt de beslissing van de rechtbank Gelderland en verklaart de veroordeelde niet-ontvankelijk in zijn verzoek tot tussentijdse toetsing van de ISD-maatregel, omdat het verzoek te vroeg was ingediend.
Verlenging van terbeschikkingstelling met bevel tot verpleging van overheidswege
8 september 2020
Het hof verlengt de terbeschikkingstelling van de terbeschikkinggestelde met één jaar, gezien het recidivegevaar en de noodzaak voor verdere behandeling.
Voorwaardelijke beëindiging van de verpleging van overheidswege in het kader van terbeschikkingstelling
8 september 2020
Het hof bevestigt de verlenging van de terbeschikkingstelling van de terbeschikkinggestelde met een jaar en wijst verzoeken tot voorwaardelijke beëindiging af.
Beoordeling van de voortzetting van de maatregel tot plaatsing in een inrichting voor stelselmatige daders in het licht van de redelijke termijn en de impact van de coronamaatregelen
3 september 2020
Het Gerechtshof bevestigt de voortzetting van de ISD-maatregel voor de veroordeelde, oordelend dat er geen sprake is van een overschrijding van de redelijke termijn, mede door coronamaatregelen.
Vernietiging van de beslissing tot verlenging van de voorwaardelijke beëindiging van de maatregel van plaatsing in een inrichting voor jeugdigen
30 juli 2020
Het hof vernietigt de beslissing van de rechtbank tot verlenging van de voorwaardelijke beëindiging van de maatregel tot plaatsing in een inrichting voor jeugdigen, omdat de wet geen grondslag biedt voor verlenging na het verstrijken van de termijn.
Verlenging proeftijd van een voorwaardelijk opgelegde ISD-maatregel
9 juli 2020
Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden verlengt op 9 juli 2020 de proeftijd van een voorwaardelijk opgelegde ISD-maatregel met een jaar, ondanks eerdere overtredingen, vanwege recente positieve ontwikkelingen in de situatie van de veroordeelde.
Verlenging terbeschikkingstelling na toegenomen recidiverisico en onvoldoende medewerking aan voorwaarden
9 juli 2020
Hoger beroep OM tegen afwijzing verlenging terbeschikkingstelling. Hof verlengt maatregel met twee jaar vanwege toegenomen recidiverisico en onvoldoende medewerking aan voorwaarden.
Bevestiging van de maatregel tot plaatsing in een inrichting voor jeugdigen met betrekking tot een jeugdige met complexe psychiatrische problematiek
11 juni 2020
Het hof bevestigt de verlenging van de PIJ-maatregel van een jeugdige met complexe psychiatrische problematiek, en wijst het verzoek tot overgang naar een reguliere GGZ-instelling af.
Hoger beroep terbeschikkingstelling met voorwaarden en verzoek tot verpleging van overheidswege
11 juni 2020
Hoger beroep over terbeschikkingstelling met voorwaarden; vordering OM tot verpleging van overheidswege afgewezen. Terbeschikkinggestelde moet meewerken aan klinische opname in FPK.
Hoger beroep tegen beslissing tot tenuitvoerlegging van voorwaardelijk opgelegde ISD-maatregel en ontvankelijkheid van het hoger beroep na inwerkingtreding van de Wet USB
19 maart 2020
Hoger beroep tegen tenuitvoerlegging ISD-maatregel; ontvankelijkheid na Wet USB; hof vernietigt eerdere beslissing en wijst vordering af.
Opheffing van het bevel tot voorlopige verpleging van overheidswege in een TBS-zaak met recidivegevaar
30 januari 2020
Het hof vernietigt de beslissing van de rechtbank en beveelt verpleging van overheidswege voor de terbeschikkinggestelde vanwege recidivegevaar en niet-naleving van voorwaarden.
Beëindiging van de ISD-maatregel voor een Poolse veroordeelde wegens gebrek aan een concreet repatriëringsplan
21 november 2019
Het hof beëindigt de ISD-maatregel voor een Poolse veroordeelde wegens gebrek aan een concreet repatriëringsplan en taalbarrière, met ingang van 5 december 2019.
Tussenuitspraak over de resocialisatie en repatriëring van een ongewenst vreemdeling in TBS
1 augustus 2019
Tussenuitspraak van het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden over de resocialisatie van een ongewenst vreemdeling in TBS, met nadruk op de impasse in zijn repatriëring en de noodzaak voor verlof.
Verlenging van de maatregel tot plaatsing in een inrichting voor jeugdigen na eerdere verlenging en de beoordeling van recidiverisico en behandeltraject
4 juli 2019
Het hof heeft de beslissing van de rechtbank vernietigd en de maatregel tot plaatsing in een inrichting voor jeugdigen met twaalf maanden verlengd, gezien het hoge recidiverisico en de noodzaak voor verdere behandeling.
Tussenuitspraak inzake terbeschikkingstelling van ongewenst vreemdeling met beperkte repatriëringsmogelijkheden
2 mei 2019
Tussenuitspraak over terbeschikkingstelling van ongewenst vreemdeling die niet kan repatriëren. Hof vraagt om aanvullende informatie over stagnatie in resocialisatietraject.
Verlenging van de PIJ-maatregel voor een jeugdige met ernstige gedragsstoornis en verdenking van nieuwe strafbare feiten
2 mei 2019
Het hof verlengt de PIJ-maatregel van een jeugdige met ernstige gedragsstoornis met twee maanden, ondanks verdenking van nieuwe strafbare feiten, om een goede overgang naar voorwaardelijke beëindiging te waarborgen.
Verlenging van de maatregel van terbeschikkingstelling en de juridische implicaties van gemaximeerde terbeschikkingstelling
21 maart 2019
Het hof bevestigt de verlenging van de terbeschikkingstelling van de terbeschikkinggestelde met een jaar, met bijzondere voorwaarden voor ambulante behandeling, en oordeelt dat de eerdere stelling van de verdediging geen steun vindt in het recht.
Voorwaardelijke beëindiging van de verpleging van overheidswege van een ongewenst verklaarde terbeschikkinggestelde
21 maart 2019
Tussenuitspraak van het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden over de voorwaardelijke beëindiging van de verpleging van een ongewenst verklaarde terbeschikkinggestelde, met verzoek om aanvullende rapportages.
Afwijzing verzoek tot voorwaardelijke beëindiging van de verpleging van overheidswege in het kader van terbeschikkingstelling
14 februari 2019
Het hof wijst het verzoek tot voorwaardelijke beëindiging van de verpleging van overheidswege af en benadrukt dat er een concreet plan moet komen voor de volgende verlengingszitting.
Hoger beroep inzake inkomensafhankelijke combinatiekorting en alleenstaande-ouderkorting met betrekking tot pleegkind
18 september 2018
Hoger beroep over inkomensafhankelijke combinatiekorting en alleenstaande-ouderkorting voor pleegkind. Het hof bevestigt dat niet aan de onderhoudseis is voldaan.
Hervatting van verpleging van overheidswege in het kader van terbeschikkingstelling met nadruk op proportionaliteit en doelstellingen
23 augustus 2018
Het hof bevestigt de hervatting van de verpleging van overheidswege van de terbeschikkinggestelde, gezien het recidivegevaar en de noodzaak tot beveiliging van de maatschappij.
Verlenging terbeschikkingstelling na voorlopige hechtenis en beoordeling van recidivegevaar
12 juli 2018
Het hof bevestigt de verlenging van de terbeschikkingstelling van de terbeschikkinggestelde met twee jaar, gezien het recidivegevaar en de noodzaak van zorg.
Voorwaardelijke beëindiging van de verpleging van overheidswege in het kader van terbeschikkingstelling
28 juni 2018
Het hof vernietigt de voorwaardelijke beëindiging van de verpleging van overheidswege en verlengt deze met een jaar, gezien de recente hervatting van de verpleging en de noodzaak van een geleidelijke resocialisatie.
Beroep terbeschikkingstelling en verzoek tot voorwaardelijke beëindiging van verpleging van overheidswege
28 juni 2018
Het hof heeft het verzoek tot onderzoek naar voorwaardelijke beëindiging van de verpleging afgewezen en de beslissing van de rechtbank gedeeltelijk vernietigd.
Verlenging van terbeschikkingstelling en proportionaliteit in relatie tot de ernst van de delicten
31 mei 2018
Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden bevestigt de verlenging van de terbeschikkingstelling van een terbeschikkinggestelde, oordelend dat dit niet in strijd is met artikel 5 EVRM en dat er voldoende gronden zijn voor de verlenging.
Opheffing schorsing voorlopige hechtenis na nieuwe feiten en omstandigheden
7 maart 2018
Het hof heft de schorsing van de voorlopige hechtenis op, omdat de verdachte niet kan verblijven op het eerder genoemde adres en er risico's voor het slachtoffer zijn.
Afwijzing verzoek tot schorsing van voorlopige hechtenis in hoger beroep na eerdere schorsing
21 februari 2018
Het hof wijst het verzoek tot schorsing van de voorlopige hechtenis af, omdat het maatschappelijk belang zwaarder weegt dan het persoonlijk belang van de verdachte.
Gevangenneming en voorlopige hechtenis in hoger beroep na vrijspraak van gekwalificeerde diefstal
7 februari 2018
Het hof heeft de vordering tot verlenging van de gevangenhouding afgewezen, maar de gevangenneming van de verdachte voor negentig dagen bevolen, gezien eerdere veroordelingen en het risico op herhaling.
Opheffing voorlopige hechtenis na verkeerde kennisgeving aan raadsman
24 januari 2018
Het hof vernietigt de beschikking van de rechtbank en gelast de voortzetting van de voorlopige hechtenis van de verdachte, omdat de raadsman niet in zijn belangen is geschaad door een verkeerde kennisgeving.
Vernietiging schorsing voorlopige hechtenis in hoger beroep met betrekking tot poging tot doodslag
20 december 2017
Het hof vernietigt de schorsing van de voorlopige hechtenis van de verdachte wegens poging tot doodslag, waarbij het maatschappelijk belang zwaarder weegt dan het persoonlijk belang van de verdachte.
Afwijzing verzoek tot schorsing van voorlopige hechtenis na veroordeling voor ernstige misdrijven
20 december 2017
Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden wijst het verzoek tot schorsing van de voorlopige hechtenis af, gezien de ernst van de misdrijven en de belangenafweging.
Afwijzing verzoek tot opheffing of schorsing van voorlopige hechtenis na veroordeling voor ernstige misdrijven
20 december 2017
Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft het verzoek tot opheffing of schorsing van de voorlopige hechtenis afgewezen, omdat de gronden voor de hechtenis nog steeds aanwezig zijn.
Verlenging terbeschikkingstelling met twee jaar na beoordeling recidiverisico
14 december 2017
Het hof bevestigt de verlenging van de terbeschikkingstelling met twee jaar, oordelend dat de behandeling meer tijd vergt dan een jaar. Verzoek tot voorwaardelijke beëindiging wordt afgewezen.
Verlenging van terbeschikkingstelling en de rol van de reclassering in het beslissingsproces
9 november 2017
Het hof vernietigt de opdracht aan het openbaar ministerie voor rapportage over voorwaardelijke beëindiging van verpleging, maar bevestigt de verlenging van de terbeschikkingstelling met twee jaar.
Hoger beroep terbeschikkingstelling en voorwaardelijke beëindiging van verpleging van overheidswege
9 november 2017
Het Gerechtshof bevestigt de voorwaardelijke beëindiging van de verpleging van overheidswege van de terbeschikkinggestelde, na positieve adviezen van de kliniek en reclassering.
Vernietiging van de beslissing tot beëindiging van de terbeschikkingstelling en verlenging van de maatregel
9 november 2017
Het hof vernietigt de beslissing van de rechtbank tot beëindiging van de terbeschikkingstelling en verlengt deze met een jaar, omdat de veiligheid van anderen dit eist.
Niet-ontvankelijkheid terbeschikkinggestelde in hoger beroep tegen verlenging terbeschikkingstelling
14 september 2017
Het hof verklaart de terbeschikkinggestelde niet-ontvankelijk in zijn hoger beroep tegen de verlenging van de terbeschikkingstelling, wegens het ontbreken van bezwaren en zijn onttrekking aan de tenuitvoerlegging.
Verlenging terbeschikkingstelling met verpleging van overheidswege na bedreiging en belaging
20 juli 2017
Het hof bevestigt de verlenging van de terbeschikkingstelling van de terbeschikkinggestelde wegens bedreiging en belaging, en wijst verzoeken tot onderzoek af.
Toewijzing schorsing voorlopige hechtenis voor het ondergaan van onherroepelijke vrijheidsstraffen
12 juli 2017
Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden schorst de voorlopige hechtenis van de verdachte voor acht maanden, zodat hij onherroepelijke vrijheidsstraffen kan ondergaan, onder bepaalde voorwaarden.
Verlenging terbeschikkingstelling tijdens voorlopige hechtenis en de impact van detentie op de termijn van terbeschikkingstelling
6 juli 2017
Het hof bevestigt de verlenging van de terbeschikkingstelling van de terbeschikkinggestelde en wijst verzoeken tot aanhouding en voorwaardelijke beëindiging af.
Afwijzing verzoek tot schorsing voorlopige hechtenis in verband met onherroepelijke vrijheidsstraffen
7 juni 2017
Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden wijst het verzoek tot schorsing van de voorlopige hechtenis af, omdat dit niet verenigbaar is met de executiebevoegdheid van het Openbaar Ministerie.
Opportuniteit voorlopige hechtenis en vernietiging bevel tot gevangenhouding
11 mei 2017
Het hof vernietigt de beschikking van de rechtbank, wijst de vordering tot gevangenhouding af en gelast de onmiddellijke invrijheidstelling van de verdachte.
Verlenging terbeschikkingstelling en bevoegdheid rechtbank inzake maatregelenrapport
16 maart 2017
Het hof bevestigt de verlenging van de terbeschikkingstelling met een jaar en wijst verzoeken tot voorwaardelijke beëindiging af, o.a. wegens gebrek aan noodzakelijkheid.
Gemaximeerde terbeschikkingstelling met verpleging van overheidswege na omzetting van terbeschikkingstelling met voorwaarden
23 februari 2017
Het hof bevestigt de gemaximeerde terbeschikkingstelling met verpleging van overheidswege, opgelegd voor brandstichting met gemeen gevaar voor goederen, en adviseert onderzoek naar voorwaardelijke beëindiging voor de volgende zitting.
Bevoegdheid van de raadkamer van het gerechtshof om kennis te nemen van een vordering tot gevangenneming na veroordeling in eerste aanleg
8 februari 2017
Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft de vordering tot gevangenneming van de verdachte afgewezen, omdat er onvoldoende termen waren, gezien het tijdsverloop en het nog niet aangevangen hoger beroep.
Bezwaarschrift tegen bevel beperkende maatregelen in hoger beroep tegen gevangenhouding
4 januari 2017
Het hof verklaart de verdachte niet-ontvankelijk in zijn bezwaarschrift tegen het bevel beperkende maatregelen, omdat de rechtbank bevoegd is en er geen verlenging van het bevel is gebleken.
Bevel tot voorlopige hechtenis en hoger beroep tegen gevangenhouding in strafzaak
26 oktober 2016
Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden bevestigt de beschikking van de rechtbank Overijssel, maar beperkt het bevel tot gevangenhouding tot feit 1 subsidiair, niet zijnde de poging tot doodslag.
Verlenging terbeschikkingstelling met verpleging van overheidswege en ontvankelijkheid van de officier van justitie
13 oktober 2016
Het hof bevestigt de beslissing van de rechtbank Den Haag om de officier van justitie niet-ontvankelijk te verklaren in zijn vordering tot verlenging van de terbeschikkingstelling, die pas in februari 2018 aan de orde kan zijn.
Bevoegdheid van de raadkamer van het gerechtshof bij verzoek tot opheffing van dadelijke uitvoerbaarheid van voorwaarden
6 oktober 2016
Het hof heeft het verzoek tot opheffing van de dadelijke uitvoerbaarheid van voorwaarden afgewezen, waarbij de veiligheid van het slachtoffer en recidivepreventie voorop stonden.
Verlenging van terbeschikkingstelling met voorwaarden en de rechtsgeldigheid van de opgewekte verwachtingen
22 september 2016
Het hof verlengt de terbeschikkingstelling van de terbeschikkinggestelde met één jaar, ondanks eerdere verwachtingen van een maximale duur van vier jaar, vanwege de gewijzigde wetgeving en de noodzaak tot bescherming van de maatschappij.
Schorsing voorlopige hechtenis zonder motivering door andere raadkamer
17 augustus 2016
Het hof vernietigt de beschikking van de rechtbank die de voorlopige hechtenis van de verdachte schorste zonder motivering, en wijst het verzoek tot schorsing af.
Tussenarrest inzake verkrachtingen in de regio Utrecht (1995/1996 en 2001) met betrekking tot onderzoek en bewijsvoering
6 juli 2016
Tussenarrest in hoger beroep inzake vier verkrachtingen in Utrecht. Geen terugwijzing naar de rechtbank, verzoeken tot nader onderzoek afgewezen, behalve enkele in het belang van de verdediging. Opdracht aan de advocaat-generaal voor overzichtsproces-verbaal van opsporingsverrichtingen.
Verlenging van terbeschikkingstelling met één jaar na beoordeling van resocialisatie mogelijkheden
4 mei 2016
Het hof verlengt de terbeschikkingstelling van de terbeschikkinggestelde met één jaar, ondanks het advies van de kliniek voor twee jaar, vanwege vooruitgang in de behandeling en mogelijkheden voor resocialisatie.
Verlenging van terbeschikkingstelling van een terbeschikkinggestelde met pedofiele gerichtheid en persoonlijkheidsstoornis
4 mei 2016
Het hof verlengt de terbeschikkingstelling van een terbeschikkinggestelde met pedofiele gerichtheid en persoonlijkheidsstoornis met twee jaar, gezien het hoge recidivegevaar en gebrek aan motivatie voor behandeling.
Voorwaardelijke beëindiging van de verpleging van overheidswege in het kader van terbeschikkingstelling
4 mei 2016
Het hof bevestigt de voorwaardelijke beëindiging van de verpleging van overheidswege voor de terbeschikkinggestelde, met ondersteuning van Reclassering Nederland.
Hoger beroep terbeschikkingstelling en niet-ontvankelijkheid in hoger beroep
14 april 2016
Het hof verklaart de terbeschikkinggestelde niet-ontvankelijk in zijn hoger beroep, omdat het beroep zich niet richt tegen de verlenging van de terbeschikkingstelling, maar tegen de wijze van behandeling.
Hoger beroep tegen afwijzing verzoek tot opheffing voorlopige hechtenis na nietigheid terechtzitting
23 maart 2016
Het hof bevestigt de afwijzing van het verzoek tot opheffing van de voorlopige hechtenis en verklaart de verdachte niet-ontvankelijk in het hoger beroep tegen het schorsingsverzoek.
Overgang van terbeschikkingstelling naar opname op grond van BOPZ en de rol van artikel 509t Sv
17 maart 2016
Het hof vernietigt de beslissing van de rechtbank Zeeland-West-Brabant en wijst de vordering van de officier van justitie af, waarbij de overgang naar opname op grond van de Wet Bopz wordt goedgekeurd.
Opheffing voorlopige hechtenis wegens ontoereikende motivering van het herhalingsgevaar
16 maart 2016
Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft de beschikking tot gevangenhouding van de verdachte vernietigd en de voorlopige hechtenis opgeheven wegens ontoereikende motivering van het herhalingsgevaar.
Opheffing voorlopige hechtenis wegens ontoereikende motivering van het herhalingsgevaar
9 maart 2016
Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft de beschikking van de rechtbank vernietigd en de voorlopige hechtenis opgeheven wegens ontoereikende motivering van het herhalingsgevaar.
Toepassing van oude regeling bij PIJ-maatregel voor misdrijven gepleegd voor en na wetswijziging
18 februari 2016
Het hof bevestigt de verlenging van de PIJ-maatregel voor de jeugdige, waarbij de oude regeling wordt toegepast vanwege gunstigere voorwaarden dan de nieuwe regeling.
Bevoegdheid van de raadkamer bij vordering tot gevangenhouding na aanvang van het onderzoek ter terechtzitting
20 januari 2016
Het hof vernietigt de beschikking van de rechtbank Gelderland en verklaart de officier van justitie niet ontvankelijk in zijn vordering tot gevangenhouding.
Verzoek tot opheffing of schorsing van voorlopige hechtenis in verband met faillissementsgijzeling
23 december 2015
Het hof wijst het verzoek tot opheffing of schorsing van de voorlopige hechtenis af, gezien de aanhoudende gronden voor hechtenis en het verschil met faillissementsgijzeling.
Bevestiging van de voorwaardelijke beëindiging van de verpleging van overheidswege met wijziging van de voorwaarden
5 november 2015
Het hof bevestigt de voorwaardelijke beëindiging van de verpleging van overheidswege van de terbeschikkinggestelde, met gewijzigde voorwaarden, na positieve ontwikkeling en zorg over resocialisatie.
Bevestiging van de terbeschikkingstelling en beoordeling van de verlenging in het kader van de Wet op de terbeschikkingstelling
11 juni 2015
Het Gerechtshof bevestigt de verlenging van de terbeschikkingstelling van de terbeschikkinggestelde met twee jaar, oordelend dat de rechtbank op goede gronden heeft beslist.
Hoger beroep terbeschikkingstelling en onderzoek naar voorwaardelijke beëindiging
11 juni 2015
Hoger beroep over verlenging terbeschikkingstelling; verzoek tot onderzoek naar voorwaardelijke beëindiging afgewezen; beslissing rechtbank gedeeltelijk vernietigd en bevestigd.
Bevoegdheid tot opheffing van voorlopige hechtenis door rechter-commissaris
10 juni 2015
Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft op 10 juni 2015 de beschikking van de rechtbank Midden-Nederland vernietigd en bepaald dat het verzoek tot opheffing van de voorlopige hechtenis door de rechter-commissaris behandeld moet worden.
Vernietiging van een toewijzing van schorsing van voorlopige hechtenis door het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden
10 juni 2015
Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden vernietigt de beschikking van de rechtbank Gelderland en bepaalt dat de voorlopige hechtenis van de verdachte verder ten uitvoer wordt gelegd.
Hoger beroep terbeschikkingstelling en ontvankelijkheid openbaar ministerie
4 juni 2015
Het hof oordeelt dat het openbaar ministerie ontvankelijk is in zijn vordering tot verlenging van de terbeschikkingstelling, die met een jaar wordt verlengd. De voorwaarden worden gewijzigd en de reclassering speelt een cruciale rol in de begeleiding.
Bezwaarschrift tegen voorgenomen beslissing tot tenuitvoerlegging van gevangenisstraffen in Polen
21 mei 2015
Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft op 21 mei 2015 een bezwaarschrift van een veroordeelde behandeld, waarbij het bezwaar deels gegrond en deels ongegrond is verklaard met betrekking tot de tenuitvoerlegging van gevangenisstraffen in Polen.
Beoordeling van de verlenging van terbeschikkingstelling en de rol van het openbaar ministerie in het maatregelrapport
7 mei 2015
Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft op 7 mei 2015 de beslissing van de rechtbank Zeeland-West-Brabant bevestigd, met uitzondering van de verplichting voor het openbaar ministerie om een maatregelrapport op te stellen. Het verzoek van de terbeschikkinggestelde om onderzoek naar voorwaardelijke beëindiging werd afgewezen.
Verlenging terbeschikkingstelling van ongewenst vreemdeling met behandelperspectief
7 mei 2015
Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden bevestigt de verlenging van de terbeschikkingstelling van een ongewenst vreemdeling, ondanks het gebrek aan behandelperspectief in Nederland.
Voortzetting van de maatregel tot plaatsing in een inrichting voor stelselmatige daders na toezegging van het openbaar ministerie
2 april 2015
Het hof oordeelt dat de voortzetting van de ISD-maatregel noodzakelijk is, ondanks toezeggingen van het openbaar ministerie. Einddatum vastgesteld op 10 juni 2015.
Bevestiging van de verlenging van terbeschikkingstelling met verpleging van overheidswege
5 maart 2015
Het hof bevestigt de verlenging van de terbeschikkingstelling met verpleging van overheidswege voor een jaar en wijst het verzoek tot voorwaardelijke beëindiging af.
Verkeersongeval met dodelijke afloop door onvoorzichtig rijgedrag van een minderjarige bestuurder
11 november 2014
Verdachte vrijgesproken van opzettelijke doodslag, maar schuldig bevonden aan schuld door onvoorzichtig rijgedrag. Veroordeeld tot 81 dagen jeugddetentie en 120 uur werkstraf, met ontzegging van rijbevoegdheid voor 3 jaar.
Verlenging van terbeschikkingstelling na gijzeling en geweldsdelict
18 september 2014
Het hof heeft de beslissing van de rechtbank vernietigd en de terbeschikkingstelling van de ter beschikking gestelde met twee jaar verlengd, omdat gijzeling als geweldsdelict wordt gekwalificeerd.
Voorwaardelijke beëindiging van verpleging van overheidswege en terugwerkende kracht
10 juli 2014
Het hof bevestigt de verlenging van de terbeschikkingstelling, oordeelt dat terugwerkende kracht niet mogelijk is en wijst het verzoek tot beëindiging van de maatregel af.
Beoordeling van de ontvankelijkheid van het openbaar ministerie in de vordering tot verlenging van de terbeschikkingstelling
3 juli 2014
Het hof bevestigt de beslissing van de rechtbank Gelderland om het openbaar ministerie niet-ontvankelijk te verklaren in de vordering tot verlenging van de terbeschikkingstelling, gezien het lage recidiverisico van de terbeschikkinggestelde.
Verlenging van terbeschikkingstelling en voorwaarden voor beëindiging van verpleging
24 april 2014
Het hof verlengt de terbeschikkingstelling van de terbeschikkinggestelde met een jaar en beëindigt de verpleging onder voorwaarden, na vernietiging van de eerdere afwijzing door de rechtbank.
Verlenging van de maatregel tot plaatsing in een inrichting voor jeugdigen in het kader van de overgangsregeling van de Wet van 13 december 2010
3 april 2014
Het hof verlengt de maatregel tot plaatsing in een inrichting voor jeugdigen voor achttien maanden, gezien het hoge recidivegevaar en de noodzaak van behandeling.
Hoger beroep terbeschikkingstelling en verzoek om multidisciplinair advies
3 april 2014
Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden bevestigt de beslissing van de rechtbank Oost-Brabant om de terbeschikkingstelling van de terbeschikkinggestelde te handhaven, zonder noodzaak voor aanvullend multidisciplinair advies.
Voorwaardelijke beëindiging van de verpleging van overheidswege van een terbeschikkinggestelde met persoonlijkheidsstoornis en recidiverisico
27 maart 2014
Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft op 27 maart 2014 de verpleging van overheidswege van een terbeschikkinggestelde voorwaardelijk beëindigd, onder voorwaarden, vanwege een verlaagd recidiverisico.
Beoordeling van de verlenging van terbeschikkingstelling in verband met kinderporno
27 maart 2014
Het hof bevestigt de afwijzing van de verlenging van de terbeschikkingstelling van de terbeschikkinggestelde, omdat de maximale termijn van vier jaar is verstreken en het bezit van kinderporno niet als misdrijf tegen de onaantastbaarheid van het lichaam wordt aangemerkt.
Ontvankelijkheid van het openbaar ministerie in het kader van terbeschikkingstelling en overschrijding van termijnen
13 maart 2014
Het hof vernietigt de beslissing van de rechtbank en verlengt de terbeschikkingstelling van de terbeschikkinggestelde met een jaar, ondanks overschrijding van de termijn door de rechtbank.
Vernietiging van de beslissing tot voorwaardelijke beëindiging van de PIJ-maatregel en verlenging van de maatregel tot plaatsing in een inrichting voor jeugdigen
13 maart 2014
Het hof vernietigt de voorwaardelijke beëindiging van de PIJ-maatregel en verlengt deze met negen maanden, omdat de oude wetgeving van toepassing is en de jeugdige nog onvoldoende is ingebed in de maatschappij.
Verlenging en beëindiging van de terbeschikkingstelling met voorwaarden
20 februari 2014
Het hof verlengt de terbeschikkingstelling met een jaar en beëindigt de verpleging van overheidswege, oordelend dat het recidiverisico laag is en niet voldaan is aan de verlengingsgronden.
Verlenging PIJ-maatregel en voorwaardelijke voorwaarden in jeugdrecht
13 februari 2014
Het Gerechtshof bevestigt de verlenging van de PIJ-maatregel voor de jeugdige, wijst het verzoek om voorwaardelijke verlenging af, omdat de wet dit niet toestaat.
Vrijspraak van verdachte in zaak betreffende de dood van een driejarig kind
11 februari 2014
Het hof sprak de verdachte vrij van betrokkenheid bij de dood van haar driejarige kind, oordelend dat er onvoldoende bewijs was voor schuld. De vordering van de benadeelde partij werd niet-ontvankelijk verklaard.
Verlenging terbeschikkingstelling en ontvankelijkheid officier van justitie
6 februari 2014
Het hof bevestigt de beslissing van de rechtbank om de officier van justitie niet ontvankelijk te verklaren in zijn vordering tot verlenging van de terbeschikkingstelling, omdat deze te vroeg was ingediend.
Vernietiging van de beslissing tot verlenging van de terbeschikkingstelling met verpleging van overheidswege
9 januari 2014
Het hof vernietigt de beslissing van de rechtbank Limburg tot verlenging van de terbeschikkingstelling en verlengt deze zelf met een jaar, omdat niet aan de wettelijke voorwaarden voor verlenging is voldaan.
Verkeersongeval met dodelijke afloop door roekeloos rijgedrag en diefstal met geweld
18 december 2013
Verdachte veroordeeld tot 8 jaar gevangenisstraf voor dodelijk verkeersongeval na diefstal met geweld en roekeloos rijgedrag. Vrijspraak voor doodslag, maar wel schuld aan verkeersongeval.
Verlenging van de terbeschikkingstelling van een terbeschikkinggestelde na veroordeling voor opzettelijk brand stichten
12 december 2013
Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden bevestigt de verlenging van de terbeschikkingstelling van een terbeschikkinggestelde, die eerder was veroordeeld voor opzettelijk brand stichten, met twee jaren.
Ontvankelijkheid van het openbaar ministerie in terbeschikkingstelling zaken
28 november 2013
Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden bevestigt de verlenging van de terbeschikkingstelling van de terbeschikkinggestelde met één jaar, en wijst het verzoek tot onderzoek naar voorwaardelijke beëindiging af.
Bevestiging van de beslissing tot verlenging van terbeschikkingstelling met voorwaarden voor resocialisatie
28 november 2013
Het hof bevestigt de beslissing van de rechtbank Den Haag tot verlenging van de terbeschikkingstelling, met de voorwaarde dat de terbeschikkinggestelde toestemming verleent om de familie van zijn vriendin te informeren over zijn indexdelicten.
Bevestiging van de verlenging van terbeschikkingstelling en afwijzing verzoek tot voorwaardelijke beëindiging
14 november 2013
Het hof bevestigt de verlenging van de terbeschikkingstelling met één jaar en wijst het verzoek tot voorwaardelijke beëindiging van de verpleging af, met overwegingen over proportionaliteit en recidivegevaar.
Beoordeling van de verlenging van de terbeschikkingstelling en mogelijkheden voor voorwaardelijke beëindiging
10 oktober 2013
Het hof bevestigt de verlenging van de terbeschikkingstelling van de terbeschikkinggestelde en wijst het verzoek om voorwaardelijke beëindiging af, met de noodzaak voor een maatregelrapport voor de volgende zitting.
Toepassing van artikel 77s Wetboek van Strafrecht in jeugdzaken en overgangsregeling
10 oktober 2013
Het hof bevestigt de beslissing van de rechtbank Den Haag om de maatregel tot plaatsing in een inrichting voor jeugdigen te verlengen, met toepassing van artikel 77s Sr oud.
Bevestiging van de beslissing tot voortzetting van de ISD-maatregel voor een voortvluchtige veroordeelde
12 september 2013
Het Gerechtshof bevestigt de beslissing van de rechtbank Oost-Brabant om de ISD-maatregel voor een voortvluchtige veroordeelde voort te zetten, gezien de afwezigheid en de onopgeloste problematiek.
Vrijspraak van verdachte in hoger beroep wegens onvoldoende bewijs van verkeersdelict
5 september 2013
Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden sprak de verdachte vrij van verkeersdelict wegens onvoldoende bewijs van roekeloos rijgedrag en alcoholgebruik tijdens een ongeval op 19 november 2010.
Verlenging van terbeschikkingstelling en overgang naar reguliere geestelijke gezondheidszorg
25 juli 2013
Het hof verlengt de terbeschikkingstelling van de terbeschikkinggestelde met twee jaar, na vernietiging van de eerdere beslissing van de rechtbank. Er is een hoog recidiverisico, en een overgang naar reguliere zorg is in de toekomst mogelijk.
Verlenging van terbeschikkingstelling met verpleging van overheidswege en overgang naar reguliere geestelijke gezondheidszorg
25 juli 2013
Het hof verlengt de terbeschikkingstelling van de terbeschikkinggestelde met één jaar, met de mogelijkheid van overgang naar reguliere geestelijke gezondheidszorg.
Verlenging terbeschikkingstelling van ongewenst verklaarde vreemdeling met psychische stoornis
4 juli 2013
Het hof verlengt de TBS van een ongewenst verklaarde Somalische vrouw met één jaar, ondanks het hoge recidivegevaar en de patstelling in haar behandeling.
Verlenging van de maatregel tot plaatsing in een inrichting voor jeugdigen na hoger beroep
4 juli 2013
Het hof verlengt de maatregel tot plaatsing in een inrichting voor jeugdigen met negen maanden, ondanks een termijnoverschrijding bij de indiening van de appelmemorie.
Vernietiging van de beslissing tot terbeschikkingstelling en bevel tot verpleging van overheidswege
4 juli 2013
Het hof vernietigt de beslissing van de rechtbank en beveelt verpleging van de terbeschikkinggestelde van overheidswege, gezien het niet naleven van voorwaarden en de veiligheid van anderen.
Verlenging terbeschikkingstelling na poging tot zware mishandeling in passagierstrein
4 juli 2013
Het hof bevestigt de verlenging van de terbeschikkingstelling van de verdachte na poging tot zware mishandeling in een trein, met een termijn van twee jaar.
Bevestiging van terbeschikkingstelling en verlenging van de maatregel
4 juli 2013
Het hof bevestigt de verlenging van de terbeschikkingstelling van de terbeschikkinggestelde met twee jaar, ondanks verzoek om onderzoek in het Pieter Baan Centrum.
Verlenging van terbeschikkingstelling en beoordeling van recidiverisico
27 juni 2013
Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden bevestigt de verlenging van de terbeschikkingstelling van de terbeschikkinggestelde met twee jaar, oordelend dat de beoordeling van de veiligheid niet uitsluitend op het indexdelict gebaseerd hoeft te zijn.
Beëindiging van terbeschikkingstelling in het kader van de Wet BOPZ na beoordeling van recidivegevaar en behandelomgeving
20 juni 2013
Het hof vernietigt de beslissing van de rechtbank en wijst de vordering tot verlenging van de terbeschikkingstelling af, waardoor de terbeschikkingstelling wordt beëindigd en de terbeschikkinggestelde kan worden opgenomen in een GGZ-instelling.
Vernietiging van de beslissing tot verlenging van terbeschikkingstelling na geweldsmisdrijf
20 juni 2013
Het hof vernietigt de beslissing van de rechtbank tot afwijzing van de verlenging van de terbeschikkingstelling en wijst de vordering tot verlenging af.
Verlenging terbeschikkingstelling en verblijfstatus van vreemdelingen
16 mei 2013
Het hof bevestigt de verlenging van de terbeschikkingstelling van een Somalië geboren terbeschikkinggestelde, met aandacht voor de gevolgen van zijn verblijfstatus en de noodzaak van resocialisatie.
Vernietiging van de beslissing tot verlenging van de terbeschikkingstelling en wijziging van voorwaarden
25 april 2013
Het hof vernietigt de beslissing van de rechtbank tot verlenging van de terbeschikkingstelling en wijzigt de voorwaarden. De terbeschikkingstelling wordt met een jaar verlengd.
Afwijzing verzoek om schadevergoeding ex artikel 89 Wetboek van Strafvordering na overlijden gewezen verdachte
4 februari 2013
Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden wijst het verzoek om schadevergoeding af, omdat er geen gronden van billijkheid aanwezig zijn na het overlijden van de gewezen verdachte.
Toewijzing verzoek om vergoeding van kosten rechtsbijstand ex artikel 591a Wetboek van Strafvordering
21 januari 2013
Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft op 21 januari 2013 het verzoek van appellant om vergoeding van kosten van rechtsbijstand toegewezen, ter hoogte van € 14.569,12, en de beschikking van de rechtbank vernietigd.
Bevestiging van de beslissing tot hervatting van de verpleging van overheidswege in een TBS-zaak
3 januari 2013
Het Gerechtshof bevestigt de beslissing van de rechtbank Maastricht tot hervatting van de verpleging van overheidswege, ondanks het verzoek van de terbeschikkinggestelde om alternatieven te onderzoeken.
Afwijzing verzoek om vergoeding kosten rechtsbijstand ex artikel 591a Wetboek van Strafvordering
17 december 2012
Het Gerechtshof Arnhem heeft op 17 december 2012 een verzoek om vergoeding van kosten van rechtsbijstand afgewezen, omdat de raadsman onvoldoende onderbouwing had geleverd. Een vergoeding van € 2.862,09 voor reiskosten werd wel toegekend.
Verlenging terbeschikkingstelling van een terbeschikkinggestelde met vreemdelingenstatus
29 november 2012
Het Gerechtshof Arnhem bevestigt de verlenging van de terbeschikkingstelling van een terbeschikkinggestelde met vreemdelingenstatus, waarbij de mogelijkheden voor resocialisatie en terugkeer in de samenleving worden onderzocht.
Schorsing van de tenuitvoerlegging van een gevangenisstraf in afwachting van hoger beroep
1 november 2012
Het Gerechtshof Arnhem schorst de tenuitvoerlegging van een gevangenisstraf van vijf weken in afwachting van een onherroepelijke uitspraak, vanwege onzekerheid over de betekening aan verzoeker.
Vernietiging vonnis en veroordeling voor moord in de Venrayse Moordzaak
15 oktober 2012
Het Gerechtshof Arnhem heeft de verdachte in de Venrayse Moordzaak op 15 oktober 2012 veroordeeld tot achttien jaar gevangenisstraf voor moord, na een gedeeltelijke bekentenis en verwerping van de lezing dat een derde betrokken was.
Verkeersongeval met dodelijke afloop tijdens snelheidswedstrijd
12 oktober 2012
Verdachte veroordeeld tot 4 jaar gevangenisstraf (1 jaar voorwaardelijk) voor roekeloos rijgedrag tijdens snelheidswedstrijd, resulterend in dodelijk ongeval en zwaar letsel.
Afwijzing verzoek om vergoeding van kosten van rechtsbijstand in strafzaak wegens baldadigheid
8 oktober 2012
Het Gerechtshof Arnhem heeft op 8 oktober 2012 een verzoek om vergoeding van kosten van rechtsbijstand afgewezen, omdat er ernstige twijfels bestonden over de realiteit van de declaraties.
Afwijzing vordering tot verlenging van terbeschikkingstelling met dwangverpleging
1 oktober 2012
Het Gerechtshof Arnhem heeft de vordering tot verlenging van de terbeschikkingstelling met dwangverpleging afgewezen, o.a. op basis van een uitspraak van het EHRM.
Vernietiging van de beslissing tot verlenging van de terbeschikkingstelling en afwijzing van verzoek tot voorwaardelijke beëindiging van dwangverpleging
17 september 2012
Het hof vernietigt de beslissing van de rechtbank Almelo tot verlenging van de terbeschikkingstelling en wijst het verzoek tot voorwaardelijke beëindiging van de dwangverpleging af.
Weigering verstrekking afschrift besluit voorwaardelijke invrijheidstelling aan slachtoffer
4 september 2012
Het Gerechtshof Arnhem verklaart het slachtoffer niet-ontvankelijk in zijn bezwaarschrift tegen de weigering van de advocaat-generaal om een afschrift van het besluit tot voorwaardelijke invrijheidstelling te verstrekken.
Ontvankelijkheid van de officier van justitie in de vordering tot verlenging van de terbeschikkingstelling
20 augustus 2012
Het hof oordeelt dat de officier van justitie ontvankelijk is in zijn vordering tot verlenging van de terbeschikkingstelling, ondanks een eerder gebrek in het verlengingsadvies.
Vernietiging van de beslissing van de rechtbank inzake verlenging terbeschikkingstelling met een jaar
20 augustus 2012
Het hof vernietigt de beslissing van de rechtbank en verlengt de terbeschikkingstelling van de betrokkene met een jaar, gezien de psychische stoornissen en het risico op terugval in gewelddadig gedrag.
Verlenging van terbeschikkingstelling van ongewenst verklaarde vreemdeling met psychische stoornis
20 augustus 2012
Het hof verlengt de terbeschikkingstelling van een ongewenst verklaarde vreemdeling met psychische stoornis met een jaar, ondanks complicaties door zijn verblijfsstatus.
Verlenging terbeschikkingstelling en afwijzing verzoek tot onderzoek in Pieter Baan Centrum
16 augustus 2012
Het Gerechtshof Arnhem bevestigt de verlenging van de terbeschikkingstelling van de terbeschikkinggestelde met twee jaar en wijst het verzoek om onderzoek in het Pieter Baan Centrum af.
Verlenging van terbeschikkingstelling en beoordeling van behandelvooruitzichten in het kader van autismespectrumstoornis
16 augustus 2012
Het Gerechtshof Arnhem bevestigt de verlenging van de terbeschikkingstelling van de terbeschikkinggestelde met twee jaar, ondanks verzoeken om beëindiging en schending van voortgangseisen.
Overgang van terbeschikkingstelling naar GGZ in het kader van de Wet BOPZ
16 augustus 2012
Het Gerechtshof Arnhem heeft op 16 augustus 2012 de beslissing van de rechtbank Rotterdam vernietigd en de vordering tot verlenging van de terbeschikkingstelling afgewezen, waardoor een overgang naar de GGZ mogelijk werd.
Beoordeling van de terbeschikkingstelling van een persoon met schizofrenie en autistiforme stoornis
2 juli 2012
Het Gerechtshof Arnhem heeft op 2 juli 2012 de terbeschikkingstelling van een betrokkene met schizofrenie en autistiforme stoornis beëindigd, oordelend dat de veiligheid van anderen geen verlenging vereiste.
Onafhankelijkheid van het onderzoek door zesjaarsrapporteur in TBS-zaken
25 juni 2012
Het Gerechtshof Arnhem verlengt de terbeschikkingstelling van een terbeschikkinggestelde met een jaar, oordelend dat het recidivegevaar nog te hoog is voor een voorwaardelijke beëindiging.
Beoordeling van het verzoek tot voorwaardelijke beëindiging van de dwangverpleging van een terbeschikkinggestelde
25 juni 2012
Het hof heeft het verzoek tot voorwaardelijke beëindiging van de dwangverpleging van de terbeschikkinggestelde afgewezen, omdat het nog te vroeg was voor een dergelijke beëindiging.
Verlenging van terbeschikkingstelling zonder gemaximeerde termijn na afpersing met bedreiging
18 juni 2012
Het Gerechtshof Arnhem verlengt de terbeschikkingstelling van de terbeschikkinggestelde met een jaar, oordelend dat er geen gemaximeerde termijn is na afpersing met bedreiging.
Verlenging van de maatregel tot plaatsing in een inrichting voor jeugdigen met betrekking tot antisociale persoonlijkheidsstoornis en zwakbegaafdheid
4 juni 2012
Het Gerechtshof Arnhem verlengt op 4 juni 2012 de maatregel tot plaatsing van een jeugdige met antisociale persoonlijkheidsstoornis en zwakbegaafdheid met twee jaar, ondanks verzoek tot beëindiging door de jeugdige.
Ontvankelijkheid verzoek ex artikel 591a Wetboek van Strafvordering in hoger beroep
1 juni 2012
Het Gerechtshof Arnhem oordeelt over de ontvankelijkheid van een verzoek ex artikel 591a Sv. Appellant krijgt een schadevergoeding van € 6.451,41 toegekend, terwijl andere verzoeken worden afgewezen.
Afwijzing vordering tot verlenging terbeschikkingstelling na beoordeling gedragsdeskundigen
29 mei 2012
Het hof heeft de vordering tot verlenging van de terbeschikkingstelling afgewezen, o.b.v. gedragsdeskundigen die concludeerden dat de terbeschikkinggestelde niet meer voldeed aan de criteria voor verlenging.
Maximering van terbeschikkingstelling bij bezit en verspreiding van kinderporno
7 mei 2012
Het hof vernietigt de verlenging van de terbeschikkingstelling voor bezit en verspreiding van kinderporno, oordelend dat dit geen misdrijf is dat de lichamelijke integriteit aantast.
Beoordeling van de terbeschikkingstelling in verband met het voorhanden hebben van kinderporno
7 mei 2012
Het hof vernietigt de verlenging van de terbeschikkingstelling van de terbeschikkinggestelde wegens het voorhanden hebben van kinderporno, omdat de maximale termijn van vier jaar is verstreken.
Vernietiging van de beslissing tot verlenging van terbeschikkingstelling en afwijzing verzoek tot voorwaardelijke beëindiging
7 mei 2012
Het hof vernietigt de beslissing van de rechtbank Almelo tot verlenging van de terbeschikkingstelling en wijst het verzoek tot voorwaardelijke beëindiging af.
Verlenging van de maatregel tot plaatsing in een inrichting voor jeugdigen
26 april 2012
Het Gerechtshof Arnhem bevestigt de verlenging van de maatregel tot plaatsing in een inrichting voor jeugdigen met 12 maanden, ondanks een vormverzuim in de procedure.
Toekenning van vergoeding voor kosten van rechtsbijstand in strafzaak zonder oplegging van straf
3 april 2012
Het Gerechtshof Arnhem heeft op 3 april 2012 een vergoeding van € 10.361,60 toegekend voor kosten van rechtsbijstand aan appellant, na vernietiging van de eerdere beschikking van de rechtbank.
Beoordeling van de mogelijkheid tot voorwaardelijke beëindiging van de dwangverpleging zonder proefverlof
22 maart 2012
Het hof bevestigt de verlenging van de terbeschikkingstelling van de terbeschikkinggestelde met twee jaren, ondanks het verweer van de verdediging over vormverzuim.
Overplaatsing terbeschikkinggestelde in strijd met belangen en onvoldoende steekhoudende argumenten
22 maart 2012
Het hof oordeelt dat de overplaatsing van de terbeschikkinggestelde in strijd met zijn belangen was en verlengt de terbeschikkingstelling met twee jaar.
Verlenging van de terbeschikkingstelling van een terbeschikkinggestelde met ernstige persoonlijkheidsstoornissen
22 maart 2012
Het Gerechtshof Arnhem verlengt op 22 maart 2012 de terbeschikkingstelling van een terbeschikkinggestelde met ernstige persoonlijkheidsstoornissen met twee jaren, ondanks discrepanties in behandelvisies.
Verlenging terbeschikkingstelling en transmuraal verlof in het kader van recidive risico
5 maart 2012
Het Gerechtshof Arnhem verlengt de terbeschikkingstelling van de terbeschikkinggestelde vanwege het risico op recidive, ondanks verzoeken om schorsing en voorwaardelijke beëindiging van de verpleging.
Verlenging van de terbeschikkingstelling van een terbeschikkinggestelde met een jaar
23 februari 2012
Het Gerechtshof Arnhem heeft de verlenging van de terbeschikkingstelling van de terbeschikkinggestelde met twee jaar bevestigd, na vernietiging van eerdere beslissingen van de rechtbank Haarlem.
Verlenging van terbeschikkingstelling na bedreiging met dood
23 februari 2012
Het Gerechtshof Arnhem verlengde op 23 februari 2012 de terbeschikkingstelling van de terbeschikkinggestelde met twee jaar, na beoordeling van bedreigingen met de dood en de noodzaak voor behandeling.
Verlenging van terbeschikkingstelling na bedreiging met agressief niet-verbaal handelen
23 februari 2012
Het Gerechtshof Arnhem verlengt de terbeschikkingstelling van de terbeschikkinggestelde met één jaar vanwege agressief niet-verbaal handelen en hoog recidivegevaar.
Voorwaardelijke beëindiging van de dwangverpleging zonder machtiging proefverlof
23 februari 2012
Het hof bevestigt de verlenging van de terbeschikkingstelling, maar oordeelt dat een voorwaardelijke beëindiging mogelijk is zonder machtiging proefverlof.
Bevestiging van de beslissing tot niet-gemaximeerde terbeschikkingstelling na agressieve bedreiging via e-mail
13 februari 2012
Het hof bevestigt de beslissing van de rechtbank dat het versturen van een e-mail met een foto van een kogel als niet-verbaal agressief handelen wordt gekwalificeerd, wat leidt tot niet-gemaximeerde terbeschikkingstelling.
Ontvankelijkheid hoger beroep terbeschikkinggestelde en verlenging terbeschikkingstelling
26 januari 2012
Het hof verklaart de terbeschikkinggestelde ontvankelijk in zijn hoger beroep en verlengt de terbeschikkingstelling met twee jaar, ondanks een fout van de griffier.
Vernietiging van beslissingen inzake terbeschikkingstelling na overlijden terbeschikkinggestelde
12 januari 2012
Het Gerechtshof Arnhem verklaart het openbaar ministerie niet-ontvankelijk in zijn vordering tot verlenging van de terbeschikkingstelling na het overlijden van de terbeschikkinggestelde.
Vrijspraak en verzoek om schadevergoeding wegens gederfde inkomsten na invordering rijbewijs
5 januari 2012
Appellant is vrijgesproken van overtreding van de Wegenverkeerswet, maar zijn verzoek om schadevergoeding wegens gederfde inkomsten na invordering van zijn rijbewijs is afgewezen. Het hof oordeelt dat er geen gronden van billijkheid zijn voor vergoeding.
Vrijspraak doodslag in het verkeer met veroordeling op basis van roekeloosheid
9 december 2011
Het Gerechtshof Arnhem sprak de verdachte vrij van doodslag, maar veroordeelde hem voor roekeloos rijgedrag dat leidde tot de dood van een fietser. Hij kreeg 15 maanden gevangenisstraf, waarvan 5 voorwaardelijk, en een rijontzegging van 3 jaar.
Hoger beroep tegen vonnis van de rechtbank Arnhem inzake verkeersongeval met zwaar lichamelijk letsel
9 december 2011
Hoger beroep tegen vonnis van de rechtbank Arnhem inzake verkeersongeval. Verdachte veroordeeld tot geldboete van EUR 2.500 en 6 maanden rijontzegging.
Hoger beroep inzake verkeersdelicten en stelselmatige observatie
9 december 2011
Het hof vernietigt het vonnis van de rechtbank en spreekt verdachte vrij van enkele feiten, maar veroordeelt hem voor andere verkeersdelicten tot een werkstraf en ontzegging van de rijbevoegdheid.
Verwerping niet-ontvankelijkheidsverweer en veroordeling voor verkeersongeval met zwaar lichamelijk letsel
18 november 2011
Het Gerechtshof Arnhem verwierp het niet-ontvankelijkheidsverweer van de verdachte en oordeelde dat hij schuldig was aan het veroorzaken van een verkeersongeval met zwaar lichamelijk letsel. De verdachte kreeg een werkstraf van 80 uren en een ontzegging van de rijbevoegdheid voor 12 maanden.
Vrijspraak en bewijsbeslissing in hoger beroep inzake verkeersongeval onder invloed van alcohol
18 november 2011
Het Gerechtshof Arnhem sprak de verdachte vrij van het primair tenlastegelegde feit van rijden onder invloed en veroorzaakte een verkeersongeval, wegens onvoldoende bewijs. Hij werd wel schuldig bevonden aan andere overtredingen en kreeg een geldboete en rijontzegging.
Roekeloos rijgedrag leidt tot zwaar lichamelijk letsel na verkeersongeval
18 november 2011
Verdachte veroordeeld voor roekeloos rijgedrag dat leidde tot zwaar lichamelijk letsel van een voetganger. Werkstraf van 120 uren en ontzegging rijbevoegdheid voor 12 maanden opgelegd.
Roekeloos rijgedrag met zwaar lichamelijk letsel als gevolg
18 november 2011
Het Gerechtshof Arnhem oordeelde dat de verdachte zich schuldig had gemaakt aan roekeloos rijgedrag, leidend tot zwaar lichamelijk letsel van een ander. De verdachte kreeg een voorwaardelijke gevangenisstraf van 4 maanden, 180 uren werkstraf en 2 jaar rijontzegging.
Hoger beroep in de Venrayse Moordzaak met gedeeltelijke bekentenis en verzoeken om nader onderzoek
4 oktober 2011
In de Venrayse Moordzaak heeft de verdachte een gedeeltelijke bekentenis afgelegd. Het hof beveelt psychologisch en psychiatrisch onderzoek en onderzoek naar een mogelijke tweede dader, maar wijst het verzoek om onderzoek naar een schroevendraaier af.
Bevel tot bewaring en voorlopige hechtenis van ongewenst verklaarde vreemdeling
10 augustus 2011
Het hof vernietigt de beschikking tot gevangenhouding van de verdachte en gelast zijn onmiddellijke invrijheidsstelling, oordelend dat er geen termen zijn voor voorlopige hechtenis.
Tussenarrest in de Venrayse Moordzaak met betrekking tot DNA-onderzoek en forensisch bewijs
21 juni 2011
Het Gerechtshof Arnhem heeft in de Venrayse Moordzaak op 21 juni 2011 een tussenarrest gewezen, waarin het verzoek om forensisch onderzoek en DNA-analyse is beoordeeld. Het hof heeft enkele verzoeken toegewezen en andere afgewezen, en de zaak verwezen naar de rechter-commissaris voor verder onderzoek.
Toelaatbaarheid van uitlevering aan Marokko en schadevergoeding voor uitleveringsdetentie
16 juni 2011
Het hof bevestigt de toelaatbaarheid van uitlevering aan Marokko en verklaart het verzoek om schadevergoeding voor uitleveringsdetentie niet ontvankelijk.
Toekenning van kosten van rechtsbijstand aan een politieman in het kader van artikel 591a Wetboek van Strafvordering
16 juni 2011
Het hof heeft de kosten van rechtsbijstand aan een politieman afgewezen, omdat deze kosten door de werkgever zijn gedragen en niet ten laste van de appellant komen.
Toekenning van kosten van rechtsbijstand aan een politieman en de rol van de werkgever
16 juni 2011
Het hof heeft het verzoek van een politieman om vergoeding van kosten van rechtsbijstand afgewezen, omdat deze kosten door zijn werkgever worden gedragen en niet ten laste van hem komen.
Toekenning van kosten van rechtsbijstand aan een politieman in het kader van artikel 591a Wetboek van Strafvordering
16 juni 2011
Het hof oordeelt dat de kosten van rechtsbijstand voor de appellant, een politieman, niet voor vergoeding in aanmerking komen, omdat deze door zijn werkgever zijn betaald.
Verzoek om vergoeding van kosten van rechtsbijstand ex artikel 591a Wetboek van Strafvordering
26 mei 2011
Het Gerechtshof Arnhem heeft het verzoek van verzoekster om vergoeding van kosten van rechtsbijstand afgewezen, omdat niet is komen vast te staan dat deze kosten ten laste van verzoekster zijn gekomen.
Teruggave van inbeslaggenomen CD-ROM's aan het Ministerie van Defensie na klaagschrift van een ontslagen militair
26 mei 2011
Het Gerechtshof Arnhem heeft beslist dat drie inbeslaggenomen CD-ROM's aan het Ministerie van Defensie moeten worden teruggegeven, omdat klager niet kon aantonen dat hij rechthebbende was op de bestanden.
Verzoek om vergoeding van kosten van rechtsbijstand na strafzaak tegen machinist betrokken bij treinongeval
26 mei 2011
Het Gerechtshof Arnhem oordeelde dat de kosten van rechtsbijstand niet ten laste van de verzoeker kwamen, en kende een vergoeding van € 540 toe voor de indiening van het verzoekschrift.
Hoger beroep tegen vonnis van de rechtbank Utrecht inzake verkeersongeval door politieambtenaar
14 april 2011
Hoger beroep tegen politieambtenaar wegens verkeersongeval. Vrijspraak voor primair tenlastegelegde, wel veroordeling voor gevaar op de weg. Geldboete van EUR 500,00 opgelegd.
Verdachte veroordeeld voor roekeloos rijgedrag dat leidde tot de dood van een fietser. Taakstraf van 240 uren en 4 jaar ontzegging van rijbevoegdheid opgelegd.
Hoger beroep tegen veroordeling voor verkeersongeval met zwaar lichamelijk letsel
14 april 2011
Hoger beroep tegen veroordeling voor verkeersongeval. Verdachte rijdt te hard en let onvoldoende op de weg, wat leidt tot zwaar letsel bij anderen. Veroordeeld tot € 1.000 boete en voorwaardelijke rijontzegging van 3 maanden.
Het Gerechtshof Arnhem vernietigt het vonnis van de rechtbank Zutphen en spreekt verdachte vrij van enkele feiten, maar acht opzetheling en mishandeling bewezen. Een taakstraf van 150 uren wordt opgelegd, met voorwaardelijke gevangenisstraf.
Toekenning van schadevergoeding in strafzaak na vrijspraak
10 maart 2011
Het Gerechtshof Arnhem heeft verzoekster niet-ontvankelijk verklaard in haar verzoek om schadevergoeding voor kosten in de procedure ex artikel 12 SV, maar wel een totale vergoeding van € 8.193,68 toegekend voor kosten van rechtsbijstand en indiening van het verzoekschrift.
Toekenning van vergoeding voor kosten van rechtsbijstand in strafzaak en bestuursrechtelijke procedure
24 februari 2011
Het hof heeft een verzoek tot vergoeding van kosten van rechtsbijstand afgewezen, maar kent wel een vergoeding van € 540,= toe voor de indiening van het verzoekschrift.
Beoordeling van verzoek om vergoeding van kosten rechtsbijstand na vrijspraak in eenvoudige strafzaak
6 december 2010
Het Gerechtshof Arnhem bevestigt de afwijzing van een verzoek om vergoeding van kosten voor rechtsbijstand na vrijspraak in een eenvoudige strafzaak, omdat de kosten niet voldoende zijn onderbouwd.
Tussenarrest in de Venrayse Moordzaak met verzoeken tot DNA-onderzoek en getuigenverhoren
3 november 2010
Het gerechtshof Arnhem heeft op 3 november 2010 in de Venrayse Moordzaak verzoeken tot DNA-onderzoek en getuigenverhoren toegewezen en de zaak verwezen naar de rechter-commissaris.
Verlenging van de gevangenhouding in hoger beroep met betrekking tot ISD-maatregel
3 november 2010
Het Gerechtshof Arnhem verlengt de gevangenhouding van de verdachte met zestig dagen, na vernietiging van de eerdere afwijzing door de rechtbank, op basis van de Richtlijn ISD.
Legesheffing en verzoek om gegevensverstrekking door de gemeente
26 oktober 2010
Het Gerechtshof Arnhem bevestigt de uitspraak van de rechtbank Zutphen over legesheffing voor gegevensverstrekking. Hoger beroep is ontvankelijk, maar schadevergoeding wordt niet toegekend.
Heffing van leges voor verzoek om partiële herziening bestemmingsplan
19 oktober 2010
Het Gerechtshof Arnhem bevestigt de legesheffing voor een verzoek om partiële herziening van een bestemmingsplan door de gemeente Elburg. De belanghebbende, X B.V., moet de leges van € 11.452,50 betalen.
Niet-ontvankelijkheid van klaagster in haar beklag tegen politiesepot
1 oktober 2010
Klaagster is niet ontvankelijk in haar beklag tegen een politiesepot, omdat de beslissing niet door de officier van justitie is genomen. De officier moet zelfstandig een beslissing nemen op het bezwaar van klaagster.
Vrijspraak van voorbedachte raad en veroordeling ter zake doodslag met gevangenisstraf en terbeschikkingstelling
15 juni 2010
Het hof sprak de verdachte vrij van moord met voorbedachte raad, maar veroordeelde hem voor doodslag tot acht jaar gevangenisstraf en terbeschikkingstelling met verpleging.
Afwijzing verzoek om schadevergoeding na onterecht ondergane detentie
9 juni 2010
Het Gerechtshof Arnhem heeft het verzoek om schadevergoeding voor onterecht ondergane detentie afgewezen, omdat er geen gronden van billijkheid aanwezig waren.
Bezwaarschrift tegen strafrechtelijke vervolging en het vertrouwensbeginsel
10 mei 2010
Het Gerechtshof bevestigt de beslissing van de rechtbank om de verdachte buiten vervolging te stellen, omdat hij redelijkerwijs mocht vertrouwen dat er geen strafrechtelijke vervolging zou plaatsvinden.
Kentekenaansprakelijkheid en beroep op uitzondering Wegenverkeerswet 1994
25 maart 2010
Het hof oordeelt dat de verdachte kentekenaansprakelijk is, ondanks zijn beroep op de uitzondering van de Wegenverkeerswet 1994. Hij wordt veroordeeld tot twee geldboetes van € 100,- voor verkeersovertredingen.
Niet-opvolging van een vordering op grond van een APV-bepaling en de gevolgen voor strafbaarheid
25 maart 2010
Het hof oordeelt dat niet-opvolging van een vordering op basis van een APV-bepaling geen strafbaar feit oplevert, en ontslaat de verdachte van alle rechtsvervolging.
Toekenning van schadevergoeding voor ondergane verzekering en voorlopige hechtenis met bijzondere omstandigheden
15 maart 2010
Het Gerechtshof Arnhem heeft op 15 maart 2010 een schadevergoeding van € 1.885,= toegekend aan appellante voor ondergane verzekering en voorlopige hechtenis, met bijzondere aandacht voor haar zwangerschap tijdens de detentie.
Niet-ontvankelijkheid in hoger beroep tegen beschikking ex artikel 36 Sv
2 maart 2010
Het Gerechtshof Arnhem verklaart appellant niet-ontvankelijk in hoger beroep tegen een beschikking ex artikel 36 Sv, omdat hiertegen geen hoger beroep openstaat.
Niet-ontvankelijkheid in hoger beroep tegen beschikking ex artikel 591 Sv
2 maart 2010
Het Gerechtshof Arnhem verklaart appellant niet-ontvankelijk in hoger beroep tegen beschikking ex artikel 591 Sv, omdat hiertegen geen hoger beroep openstaat.
Hoger beroep inzake ontnemingsmaatregel en schuldsanering
2 maart 2010
Het Gerechtshof Arnhem heeft de ontnemingsmaatregel van de veroordeelde beoordeeld en de betalingsverplichting verminderd tot € 2.400,=, maar het verzoek tot kwijtschelding afgewezen.
Doodslag in hotel te Enschede: verdachte veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf
16 februari 2010
Verdachte veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf voor doodslag op 18-jarige vrouw in hotel te Enschede; bewijs gebaseerd op DNA en deskundigenrapporten.
Vergoeding kosten raadsman na vrijspraak in strafzaak
18 januari 2010
Het Gerechtshof Arnhem heeft op 18 januari 2010 een verzoek tot vergoeding van kosten van de raadsman na vrijspraak behandeld en een bedrag van € 15.540,= toegekend.
Vergoeding voor kosten van deskundigen in strafzaak
18 januari 2010
Het Gerechtshof Arnhem kent een vergoeding van € 939,30 toe aan de verzoeker voor kosten van deskundigen in zijn strafzaak, maar wijst andere verzoeken af.
Vergoeding voor kosten van contra-expertise door psychiater in strafzaak
18 januari 2010
Het Gerechtshof Arnhem oordeelt over een verzoek tot vergoeding van kosten voor een contra-expertise door psychiater dr. C.J.F. Kemperman, en kent een totale vergoeding van € 1.538,94 toe.
Bezwaarschrift tegen toekenning vergoeding voor tolk Koerdische taal in strafzaak
21 december 2009
Het Gerechtshof Arnhem verklaart het bezwaar van een tolk Koerdische taal ongegrond, omdat de griffier de vergoeding van € 48,60 per uur terecht heeft vastgesteld op basis van de indeling van de taal.
Verzoek om vergoeding van kosten van rechtsbijstand door politieambtenaar in hoger beroep
26 oktober 2009
Het Gerechtshof Arnhem heeft op 26 oktober 2009 het verzoek om vergoeding van kosten van rechtsbijstand door een politieambtenaar afgewezen, omdat de kosten niet ten laste van de appellant kwamen.
Vergoeding van kosten van rechtsbijstand in hoger beroep ex artikel 591a Sv
28 september 2009
Het Gerechtshof Arnhem heeft op 28 september 2009 het verzoek om vergoeding van kosten van rechtsbijstand afgewezen, omdat de strafzaak was geëindigd zonder straf of maatregel.
Bevoegdheid van het hof bij klaagschrift teruggave inbeslaggenomen voorwerpen
15 september 2009
Het hof verklaart het klaagschrift tot teruggave van inbeslaggenomen voorwerpen niet-ontvankelijk, omdat het niet tijdig is ingediend. De overige verzoeken zijn ongegrond.
Toekenning van vergoeding voor kosten van rechtsbijstand in strafzaak na beëindiging eerste aanleg
15 september 2009
Het Gerechtshof Arnhem kende op 15 september 2009 een vergoeding van € 540 toe voor kosten van rechtsbijstand, maar wees andere verzoeken af omdat de toevoeging van de raadsman niet was beëindigd.
Bevoegdheid van rechtbanken in gevangenhoudingzaken en herstelbeschikkingen
20 augustus 2009
Het Gerechtshof Arnhem vernietigt de beschikking tot gevangenhouding van de rechtbank Rotterdam, die onbevoegd was. De voorlopige hechtenis blijft zes dagen na de uitspraak van kracht.
Beoordeling van de ontvankelijkheid van een verzoek om schadevergoeding ex artikel 89 Sv na veroordeling
3 augustus 2009
Het Gerechtshof Arnhem verklaart verzoeker niet-ontvankelijk in zijn verzoek om schadevergoeding ex artikel 89 Sv, omdat de zaak niet is geëindigd zonder oplegging van straf of maatregel.
Beslissing over conservatoir beslag in ontnemingszaak
26 juni 2009
Het Gerechtshof Arnhem verklaart het beklag van klager ongegrond en handhaaft het conservatoir beslag, omdat het niet onwaarschijnlijk is dat de strafrechter een betalingsverplichting zal opleggen.
Herstel van verzuim in verzoekschrift ex artikel 89 Sv na termijn van drie maanden
26 juni 2009
Het Gerechtshof Arnhem oordeelde dat een verzuim in het verzoekschrift ex artikel 89 Sv hersteld kan worden na de termijn van drie maanden. Appellant werd ontvankelijk verklaard en kreeg een schadevergoeding van € 295 toegekend.
Bezwaarschrift tegen vergoeding vertaalwerkzaamheden in strafzaken
26 juni 2009
Het Gerechtshof Arnhem verklaart het bezwaar van een vertaler tegen de vergoeding voor vertaalwerkzaamheden ongegrond, maar erkent de ontvankelijkheid van het bezwaar.
Hoger beroep niet-ontvankelijk verklaard wegens te late indiening appelakte
26 juni 2009
Het Gerechtshof Arnhem verklaart het hoger beroep van de appellant niet-ontvankelijk wegens te late indiening van de appelakte, die niet binnen de wettelijke termijn was ingediend.
Afwijzing verzoek om schadevergoeding wegens voorlopige hechtenis en verzekering
10 juni 2009
Het Gerechtshof Arnhem wijst het verzoek om schadevergoeding af, oordelend dat de verzoeker grotendeels zelf verantwoordelijk is voor zijn voorlopige hechtenis en verzekering.
Toekenning van schadevergoeding na vrijheidsbeneming en vervolging
25 mei 2009
Het Gerechtshof Arnhem heeft op 25 mei 2009 een schadevergoeding van € 190 toegekend aan verzoeker na vrijheidsbeneming, waarbij de eerdere beschikking van de rechtbank Zutphen is vernietigd.
Toekenning van schadevergoeding na vrijheidsbeneming en vervolging
25 mei 2009
Het Gerechtshof Arnhem heeft op 25 mei 2009 een schadevergoeding van € 190,= toegekend aan verzoeker na 1 dag in verzekering te zijn gesteld, waarbij de eerdere beschikking van de rechtbank Zutphen is vernietigd.
Verzoek om vergoeding van kosten van rechtsbijstand na seponering van strafzaak
18 mei 2009
Het Gerechtshof Arnhem heeft het verzoek om vergoeding van kosten van rechtsbijstand afgewezen, omdat niet is aangetoond dat deze kosten daadwerkelijk zijn gemaakt in de geseponeerde strafzaak.
Terugwijzing van een belastingzaak naar de rechtbank wegens niet-ontvankelijkheid van het beroep
28 april 2009
Het Gerechtshof Arnhem heeft de uitspraak van de Rechtbank vernietigd en de zaak terugverwezen voor inhoudelijke behandeling, omdat het beroepschrift tijdig was ingediend.
Afwijzing vordering tot tenuitvoerlegging van lijfsdwang wegens gewijzigde omstandigheden
7 april 2009
Het Gerechtshof Arnhem wijst de vordering tot tenuitvoerlegging van lijfsdwang af, omdat de veroordeelde inmiddels een woonadres heeft en een betalingsvoorstel aan het CJIB gaat doen.
Hoger beroep tegen niet-ontvankelijk verklaring van verzoek om schadevergoeding na vrijspraak
23 februari 2009
Het Gerechtshof Arnhem bevestigt de niet-ontvankelijk verklaring van het verzoek om schadevergoeding na vrijspraak, omdat de zaak niet is geëindigd zonder oplegging van straf of maatregel.
Verzoek om vergoeding ex artikel 89 Wetboek van Strafvordering na ontslag van rechtsvervolging
23 februari 2009
Het Gerechtshof Arnhem verklaart verzoeker niet-ontvankelijk in zijn verzoek om vergoeding ex artikel 89 Sv, omdat de zaak niet is geëindigd zonder oplegging van straf of maatregel.
Beoordeling van verzoek ex artikel 89 Wetboek van Strafvordering inzake schadevergoeding na vrijspraak en voorlopige hechtenis
23 februari 2009
Het Gerechtshof Arnhem verklaart appellant niet-ontvankelijk in zijn verzoek om schadevergoeding ex artikel 89 Sv, omdat de zaak niet is geëindigd zonder oplegging van straf of maatregel.
Toekenning van schadevergoeding na voorlopige hechtenis en ondergane verzekering
9 februari 2009
Het Gerechtshof Amsterdam bevestigt de afwijzing van de schadevergoeding aan appellant wegens voorlopige hechtenis, oordelend dat er geen gronden van billijkheid zijn voor toekenning.
Bevestiging van de beschikking inzake verzoek om schadevergoeding ex artikel 591a Sv na voorwaardelijk sepot
9 februari 2009
Het Gerechtshof bevestigt de niet-ontvankelijkheid van het verzoek om schadevergoeding ex artikel 591a Sv, omdat de zaak na een voorwaardelijk sepot nog niet is geëindigd.
Hoger beroep tegen afwijzing verzoek om schadevergoeding ex artikel 89 Wetboek van Strafvordering
9 februari 2009
Het Gerechtshof Amsterdam verklaart appellant niet-ontvankelijk in zijn verzoek om schadevergoeding ex artikel 89 Wetboek van Strafvordering, omdat de zaak niet eindigde zonder straf of maatregel.
Vergoeding voor schade door voorlopige hechtenis en verzekering
9 februari 2009
Het Gerechtshof Arnhem kent verzoeker een schadevergoeding van € 1.125 toe voor 15 dagen in voorlopige hechtenis en 3 dagen in een politiebureau, maar wijst het verzoek voor huisarrest af.
Verzoek om schadevergoeding na voorlopige hechtenis en verzekering
9 februari 2009
Het Gerechtshof Arnhem wees het verzoek om schadevergoeding af, omdat er geen gronden van billijkheid aanwezig waren na de voorlopige hechtenis van de verzoeker.
Afwijzing vordering tot verlof tenuitvoerlegging lijfsdwang wegens bekend adres veroordeelde
27 januari 2009
Het Gerechtshof Arnhem wijst de vordering tot verlof tenuitvoerlegging van lijfsdwang af, nu de veroordeelde een bekend adres heeft en een betalingsvoorstel heeft gedaan aan het CJIB.
Toekenning van schadevergoeding na voorlopige hechtenis en verzekering
27 januari 2009
Het Gerechtshof Arnhem bevestigt de afwijzing van de schadevergoeding aan appellant na voorlopige hechtenis, oordelend dat er geen gronden van billijkheid zijn voor toekenning.
Toekenning van schadevergoeding voor ondergane verzekering en voorlopige hechtenis
12 januari 2009
Het Gerechtshof Arnhem kent een schadevergoeding van € 30.375,= toe aan verzoeker voor ondergane verzekering en voorlopige hechtenis, na beoordeling van zijn verzoek en de omstandigheden van de detentie.
Vergoeding kosten rechtsbijstand in strafzaak zonder oplegging van straf
12 januari 2009
Het Gerechtshof Arnhem heeft op 12 januari 2009 een verzoek tot vergoeding van kosten voor rechtsbijstand afgewezen, maar een bedrag van € 540,= toegekend voor de indiening en behandeling van verzoekschriften.
Vergoeding van kosten rechtsbijstand in strafzaak zonder oplegging van straf
12 januari 2009
Het Gerechtshof Arnhem heeft op 12 januari 2009 een verzoek tot vergoeding van kosten van rechtsbijstand afgewezen, omdat deze niet ten laste van appellant kwamen. Appellant kreeg wel een vergoeding van € 540,= toegewezen voor de indiening van verzoekschriften.
Vordering tot verlof tot tenuitvoerlegging van lijfsdwang in ontnemingszaak
12 januari 2009
Het Gerechtshof Arnhem verklaart de advocaat-generaal niet-ontvankelijk in de vordering tot verlof tot tenuitvoerlegging van lijfsdwang, omdat de grondslag voor de verplichting tot betaling aan de Staat is vervallen.
Toekenning van vergoeding voor kosten van rechtsbijstand in strafzaak zonder oplegging van straf
12 januari 2009
Het Gerechtshof Arnhem kent een vergoeding van € 12.012,41 toe voor kosten van rechtsbijstand na vrijspraak, waarbij de declaraties van raadsman B onvoldoende inzichtelijk waren.
Verzoek om vergoeding van kosten ex artikel 591a Sv na vrijspraak en veroordeling tot jeugddetentie
12 januari 2009
Het Gerechtshof Arnhem verklaart verzoeker niet-ontvankelijk in zijn verzoek om vergoeding van kosten ex artikel 591a Sv, omdat de zaak niet eindigde zonder oplegging van straf.
Hoger beroep tegen vrijspraak van betrokkenheid bij dodelijke schietpartij
21 november 2008
Verdachte vrijgesproken van betrokkenheid bij dodelijke schietpartij; wel bewezen dat zij vuurwapen voorhanden had. Veroordeeld tot 1 maand gevangenisstraf met bijzondere voorwaarden.
Verzoek om vergoeding van kosten van rechtsbijstand en schadevergoeding in strafzaak
11 augustus 2008
Het Gerechtshof Arnhem heeft op 11 augustus 2008 een verzoek om vergoeding van kosten van rechtsbijstand afgewezen, omdat verzoeker geen openheid van zaken gaf over de kosten. Wel werd een vergoeding van € 494,76 toegekend voor de indiening van het verzoekschrift.
Verzoek om vergoeding van kosten van rechtsbijstand in strafzaak
11 augustus 2008
Het Gerechtshof Arnhem wees het verzoek om vergoeding van kosten van rechtsbijstand af, omdat de verzoeker geen openheid van zaken gaf over de kosten. Een vergoeding van € 488,52 werd toegekend voor de indiening van het verzoekschrift.
Toekenning van vergoeding voor kosten van rechtsbijstand en reis- en verblijfskosten in strafzaak
11 augustus 2008
Het Gerechtshof Arnhem kent een vergoeding van € 5.519,70 toe aan verzoeker voor kosten van rechtsbijstand en reis- en verblijfskosten, na beoordeling van de ingediende declaraties en omstandigheden van de zaak.
Hoger beroep inzake vergoeding voor schade door ondergane verzekering en voorlopige hechtenis
1 augustus 2008
Het Gerechtshof Arnhem heeft in hoger beroep een vergoeding van € 570,- toegekend aan appellant voor schade door ondergane verzekering en voorlopige hechtenis, na vernietiging van de eerdere beschikking van de rechtbank Almelo.
Hoger beroep inzake vergoeding van kosten ex artikel 591a Wetboek van Strafvordering
1 augustus 2008
Het Gerechtshof Arnhem heeft de beschikking van de rechtbank Almelo vernietigd en een vergoeding van € 882,- toegekend aan appellant, maar wees andere verzoeken af.
Vergoeding rechtsbijstand ex artikel 591a Wetboek van Strafvordering
7 mei 2008
Het Gerechtshof Arnhem kent een vergoeding van € 2.890,= toe aan de verzoeker voor kosten van rechtsbijstand, maar wijst het verzoek om extra vergoeding af.
Afwijzing verzoek tot vergoeding van kosten rechtsbijstand in verband met activiteiten in bedrijfsvoering
7 april 2008
Het Gerechtshof Arnhem heeft het verzoek tot vergoeding van kosten rechtsbijstand afgewezen, omdat appellant niet kon aantonen dat hij deze kosten zelf had gedragen.
Tussentijdse toetsing van de maatregel tot plaatsing in een inrichting voor stelselmatige daders
31 maart 2008
Het Gerechtshof Arnhem heeft op 31 maart 2008 de voortzetting van de maatregel tot plaatsing in een inrichting voor stelselmatige daders beoordeeld en besloten deze voort te zetten, gezien de noodzaak voor de beveiliging van de maatschappij.
Afwijzing verzoek tot vergoeding ex artikel 89 Sv na vrijspraak van poging tot diefstal in vereniging
25 maart 2008
Het Gerechtshof Arnhem wijst het verzoek tot vergoeding ex artikel 89 Sv af, omdat er geen gronden van billijkheid aanwezig zijn na vrijspraak van poging tot diefstal in vereniging.
Toekenning van vergoeding voor kosten van rechtsbijstand na niet-ontvankelijkheid van het openbaar ministerie
11 maart 2008
Het Gerechtshof Arnhem kende verzoeker een vergoeding van € 10.540 toe voor kosten van rechtsbijstand na niet-ontvankelijkheid van het openbaar ministerie wegens schending van de redelijke termijn.
Vergoeding voor kosten van rechtsbijstand in strafzaak zonder oplegging van straf
3 december 2007
Het hof kende verzoeker een vergoeding van € 540,= toe voor kosten van rechtsbijstand, maar wees het verzoek om vergoeding van betaalde voorschotten aan mr. [naam raadsman B] af, omdat deze niet als gekozen raadsman kon worden aangemerkt.
Toekenning van schadevergoeding voor kosten van rechtsbijstand en reis- en verblijfskosten in strafzaak
19 november 2007
Het Gerechtshof Arnhem heeft op 19 november 2007 een vergoeding van € 40.935,84 toegekend aan appellant voor kosten van rechtsbijstand en reis- en verblijfskosten, maar geen rentevergoeding over de rechtsbijstandskosten.
Beoordeling van de term 'zaak' in het Wetboek van Strafvordering en verzoek om vergoeding van kosten van rechtsbijstand
19 november 2007
Het Gerechtshof Arnhem bevestigt de niet-ontvankelijkheid van het verzoek van appellant, omdat de zaak niet is geëindigd zonder straf of maatregel. De term 'zaak' in het Wetboek van Strafvordering wordt verduidelijkt.
Beoordeling van verzoek om vergoeding ex artikel 89 Wetboek van Strafvordering na beëindiging van strafzaak
19 november 2007
Het Gerechtshof Arnhem bevestigt de beslissing van de rechtbank dat appellant niet-ontvankelijk is in zijn verzoek om vergoeding ex artikel 89 Wetboek van Strafvordering, omdat de zaak niet is geëindigd zonder oplegging van straf of maatregel.
Klaagschrift teruggave voorwerpen en geldbedragen in ontnemingszaak
6 november 2007
Het Gerechtshof Arnhem heeft op 6 november 2007 uitspraak gedaan over een klaagschrift tot teruggave van in beslag genomen voorwerpen en geldbedragen. Klaagster sub 3 krijgt geldbedragen terug, klaagster sub 2 niet. Het hof oordeelt dat de inbeslagname niet onrechtmatig was.
Verzoek om vergoeding van kosten van rechtsbijstand na niet-ontvankelijk verklaring Openbaar Ministerie
8 oktober 2007
Het Gerechtshof Arnhem kende op 8 oktober 2007 een vergoeding van € 20.455,= toe aan verzoekster voor kosten van rechtsbijstand na niet-ontvankelijk verklaring van het OM wegens verjaring.
Vergoeding voor kosten rechtsbijstand na toevoeging in strafzaak
24 september 2007
Het Gerechtshof Arnhem kende op 24 september 2007 een vergoeding van € 2.360,- toe voor kosten van rechtsbijstand, na vernietiging van de beschikking van de rechtbank Utrecht.
Verzoek om vergoeding van reis- en verblijfskosten in strafzaak
10 september 2007
Het Gerechtshof Arnhem verklaart verzoeker niet-ontvankelijk in zijn verzoek om vergoeding van kosten in een strafzaak, omdat de zaak niet is geëindigd zonder oplegging van straf.
Uitzonderlijke omstandigheden bij het verschoningsrecht van een notaris in strafzaken
10 september 2007
Het Gerechtshof Arnhem verklaarde het beklag van een notaris ongegrond, oordelend dat uitzonderlijke omstandigheden het belang van waarheidsvinding boven het verschoningsrecht stelden in een zaak van valsheid in geschrift.
Hoger beroep van de officier van justitie tegen tussenvonnis inzake verwijdering telefoongesprekken uit dossier
22 augustus 2007
Het Gerechtshof Arnhem verklaart de officier van justitie niet-ontvankelijk in zijn hoger beroep tegen een tussenvonnis over de verwijdering van telefoongesprekken uit het dossier.
Vergoeding van kosten van rechtsbijstand in hoger beroep
30 juli 2007
Het Gerechtshof Arnhem bevestigt de afwijzing van het verzoek om vergoeding van kosten van rechtsbijstand, omdat deze kosten door de werkgever van appellant zijn voldaan.
Vergoeding van kosten van rechtsbijstand in hoger beroep
30 juli 2007
Het Gerechtshof Arnhem bevestigt de afwijzing van het verzoek om vergoeding van kosten van rechtsbijstand, omdat deze kosten door de werkgever van appellant zijn voldaan.
Toekenning van vergoeding voor kosten van rechtsbijstand aan een besloten vennootschap en haar werknemers in het kader van een strafrechtelijk onderzoek
30 juli 2007
Het Gerechtshof Arnhem heeft op 30 juli 2007 een vergoeding van € 164.000,- toegekend aan een B.V. voor kosten van rechtsbijstand, terwijl de kosten van de werknemers als eigen kosten werden beschouwd. De declaraties van de advocaten werden als niet helder en bovenmatig beoordeeld.
Klaagster tegen het gebruik van gegevens uit voertuigvolgsysteem in strafzaak
3 juli 2007
Het Gerechtshof Arnhem verklaart het beklag van klaagster ongegrond en oordeelt dat gegevens uit een voertuigvolgsysteem gebruikt mogen worden in de strafzaak tegen [belanghebbende].
Activering en afschrijving op varkensrechten in het kader van de terbeschikkingstellingsregeling
20 juni 2007
Gerechtshof Arnhem bevestigt de uitspraak van de Rechtbank dat belanghebbende niet gerechtigd is varkensrechten te activeren en af te schrijven. Hoger beroep ongegrond.
Toekenning van kostenvergoeding in strafzaken en de beoordeling van rechtsbijstandskosten
18 juni 2007
Het Gerechtshof Arnhem heeft op 18 juni 2007 de beschikking van de rechtbank Almelo vernietigd en een totale kostenvergoeding van € 2.620,24 toegekend aan appellant voor gemaakte kosten in het kader van zijn strafzaak.
Toekenning van vergoeding voor kosten van rechtsbijstand in strafzaak zonder oplegging van straf
22 mei 2007
Het Gerechtshof Arnhem kende op 22 mei 2007 een vergoeding van € 23.040,-- toe aan verzoeker voor kosten van rechtsbijstand, oordelend dat de gedeclareerde kosten bovenmatig waren.
Toekenning van vergoeding voor kosten van rechtsbijstand in strafzaak
22 mei 2007
Het Gerechtshof Arnhem kende op 22 mei 2007 een vergoeding van € 11.701,44 toe voor kosten van rechtsbijstand, maar wees verzoek om rentevergoeding af. De kosten werden als bovenmatig beoordeeld.
Afwijzing verzoek om vergoeding van kosten van rechtsbijstand na vrijspraak
7 mei 2007
Het Gerechtshof Arnhem heeft het verzoek om vergoeding van kosten van rechtsbijstand afgewezen, omdat de kosten niet ten laste van verzoeker kwamen en er geen grond was voor vergoeding.
Vergoeding voor schade als gevolg van ondergane verzekering en voorlopige hechtenis
7 mei 2007
Het Gerechtshof Arnhem kent verzoeker een schadevergoeding van € 8.900,- toe voor 89 dagen detentie, maar wijst andere vergoedingen af, waaronder levensonderhoud en inkomstenderving na detentie.
Vergoeding voor schade door voorlopige hechtenis en inverzekeringstelling
16 april 2007
Het Gerechtshof Arnhem kende verzoeker € 1.030 toe voor schade door voorlopige hechtenis, maar wees een hogere vergoeding af wegens tekortschieten in schadebeperkingsplicht.
Toekenning van schadevergoeding voor kosten van rechtsbijstand in strafzaak
16 april 2007
Het Gerechtshof Arnhem kent een schadevergoeding van € 9.059,08 toe aan verzoeker voor kosten van rechtsbijstand, conform artikel 591a van het Wetboek van Strafvordering.
Verzoek om vergoeding van kosten van rechtsbijstand in strafzaak na verjaring
19 maart 2007
Het Gerechtshof Arnhem heeft op 19 maart 2007 een verzoek om vergoeding van kosten van rechtsbijstand afgewezen, omdat er geen gronden van billijkheid aanwezig waren na verjaring van de strafvervolging.
Hoger beroep inzake schadevergoeding voor ondergane verzekering en voorlopige hechtenis van een minderjarige
19 maart 2007
Het Gerechtshof Arnhem bevestigt de standaard schadevergoeding van € 190,- voor een minderjarige inverzekeringstelling, zonder hogere vergoeding toe te kennen.
Niet-ontvankelijkheid verzoek ex artikel 89 Sv wegens voorlopige hechtenis
19 februari 2007
Het Gerechtshof Arnhem verklaart verzoeker niet-ontvankelijk in zijn verzoek om schadevergoeding ex artikel 89 Sv, omdat de zaak niet eindigde zonder straf of maatregel, maar op basis van een feit waarvoor voorlopige hechtenis was toegelaten.
Toekenning van schadevergoeding voor ondergane voorlopige hechtenis en verzekering
19 februari 2007
Het Gerechtshof Arnhem kent een verzoekster een schadevergoeding van € 15.000,- toe voor 105 dagen in voorlopige hechtenis en verzekering, rekening houdend met haar handicap en de bijzondere omstandigheden van de zaak.
Toekenning van schadevergoeding voor rechtsbijstand aan vader en zoon in strafzaak
19 februari 2007
Het Gerechtshof Arnhem heeft op 19 februari 2007 een schadevergoeding van € 5.355,07 toegekend aan verzoeker 1 voor rechtsbijstandkosten in een strafzaak, waarbij verzoekers, vader en zoon, gezamenlijk zijn vervolgd.
Rijden zonder geldig rijbewijs en beroep op rechtsdwaling door verdachte
26 januari 2007
Verdachte reed zonder geldig rijbewijs en beriep zich op rechtsdwaling. Het hof verwierp dit verweer en legde hem een week hechtenis en een geldboete van €150 op.
Toekenning van schadevergoeding voor ondergane voorlopige hechtenis en verzekering
22 januari 2007
Het Gerechtshof Arnhem kent een schadevergoeding van € 6.615,- toe aan verzoeker voor ondergane voorlopige hechtenis en verzekering, gezien de impact op zijn psychiatrische toestand.
Afwijzing verzoek om vergoeding kosten raadsvrouw ex artikel 591a Sv na vrijspraak
22 januari 2007
Het Gerechtshof Arnhem wijst het verzoek om vergoeding van kosten van de raadsvrouw af, omdat er geen kosten zijn gemaakt die voor vergoeding in aanmerking komen.
Vergoeding van kosten voor deskundigen en raadsman in strafzaak
22 januari 2007
Het Gerechtshof Arnhem heeft op 22 januari 2007 een verzoek tot vergoeding van kosten voor deskundigen en raadsman toegewezen, met een totaalbedrag van € 23.341,85.
Toekenning van vergoeding voor kosten van rechtsbijstand in strafzaken
18 december 2006
Het Gerechtshof Arnhem heeft op 18 december 2006 een verzoek tot vergoeding van kosten van rechtsbijstand afgewezen, maar een vergoeding van € 810,- toegekend voor de kosten van het verzoekschrift.
Vergoeding voor kosten van rechtsbijstand in strafzaak tegen werknemers van V.O.F. in het kader van valsheid in geschrift
18 december 2006
Het hof oordeelt dat verzoekers geen vergoeding voor rechtsbijstand krijgen, omdat de kosten door de V.O.F. zijn gedragen. Wel wordt een vergoeding van € 540,00 toegekend voor de behandeling van de verzoekschriften.
Kosten van vervolging in de KB Lux-zaak en de verplichting tot overleggen van documenten
6 december 2006
Het Gerechtshof Arnhem verklaart het beroep ongegrond in de zaak over kosten van vervolging in de KB Lux-zaak, waarbij de ontvanger niet verplicht is documenten over te leggen.
Aanslag inkomstenbelasting en beroepskostenaftrek in het kader van ontslagprocedures
22 november 2006
Belanghebbende verzet zich tegen de aanslag inkomstenbelasting 2001 en de afwijzing van aftrek van proceskosten. Het Hof verklaart het beroep ongegrond, omdat de kosten niet aftrekbaar zijn onder de Wet IB 2001.
Bevestiging van de beschikking inzake verzoek ex artikel 591a Sv met betrekking tot rechtsbijstand
23 oktober 2006
Het Gerechtshof Arnhem bevestigt de beschikking van de rechtbank Utrecht, waarbij het verzoek om vergoeding van kosten van rechtsbijstand is afgewezen. De toevoeging aan de raadsman is niet geretourneerd, waardoor de kosten niet vergoed kunnen worden.
Toekenning van kosten van rechtsbijstand in strafzaken zonder oplegging van straf of maatregel
23 oktober 2006
Het Gerechtshof Arnhem kende op 23 oktober 2006 een totale vergoeding van € 10.328,82 toe aan verzoeker voor kosten van rechtsbijstand, na vrijspraak in een strafzaak. De verzoeken om hogere vergoedingen werden afgewezen.
Beoordeling van een klaagschrift tot opheffing van conservatoire beslagen en teruggave van opbrengst van woning
23 oktober 2006
Het hof verklaart klaagster niet-ontvankelijk in haar verzoek tot opheffing van conservatoire beslagen op de opbrengst van de verkoop van een woning, omdat er geen beslag meer was.
Bevestiging van de beschikking inzake verzoek tot schadevergoeding na beëindiging strafzaak
23 oktober 2006
Het Gerechtshof Arnhem bevestigt de beschikking van de rechtbank Zutphen, omdat het verzoek tot schadevergoeding niet tijdig is ingediend na beëindiging van de strafzaak.
Niet-ontvankelijkheid in hoger beroep tegen beschikking Wet DNA-onderzoek bij veroordeelden
28 augustus 2006
Het Gerechtshof Arnhem verklaart verzoeker niet-ontvankelijk in zijn hoger beroep tegen een beschikking op een bezwaarschrift ex artikel 7 WDNA, omdat geen rechtsmiddel openstond.
Vergoeding voor schade als gevolg van ondergane verzekering en voorlopige hechtenis
1 augustus 2006
Het Gerechtshof Arnhem kent verzoeker een schadevergoeding van € 4.995 toe voor ondergane verzekering en voorlopige hechtenis, maar wijst andere verzoeken af.
Hoger beroep inzake vergoeding voor schade door voorlopige hechtenis en publiciteitsschade
1 augustus 2006
Het Gerechtshof Arnhem kende appellant een vergoeding van € 570,- toe voor schade door voorlopige hechtenis en publiciteitsschade, na vernietiging van de eerdere beschikking van de rechtbank.
Beslissing op verzoek ex artikel 591 van het Wetboek van Strafvordering inzake kosten rechtsbijstand
1 augustus 2006
Het Gerechtshof Arnhem heeft op 1 augustus 2006 het hoger beroep van appellant tegen de rechtbank Almelo verworpen, maar een vergoeding van € 896,40 toegekend voor gemaakte kosten, waarbij het hof oordeelde dat kosten alleen vergoed kunnen worden als deze ten laste van de verdachte zijn gekomen.
Vergoeding voor schade door voorlopige hechtenis en verzekering
1 augustus 2006
Het Gerechtshof Arnhem kent een schadevergoeding van € 3.235 toe aan verzoeker voor schade door voorlopige hechtenis en verzekering, na 43 dagen in verzekering en 9 dagen in beperkingen.
Hoger beroep tegen niet-ontvankelijk verklaring in verzoek ex artikel 591a Wetboek van Strafvordering
6 juni 2006
Het Gerechtshof Arnhem bevestigt de niet-ontvankelijk verklaring van appellant in zijn verzoek ex artikel 591a Wetboek van Strafvordering, oordelend dat beide verdenkingen als één zaak moeten worden beschouwd.
Hoger beroep tegen beschikking rechtbank Arnhem inzake verzoek om schadevergoeding ex artikel 89 Sv
22 mei 2006
Het Gerechtshof Arnhem vernietigt de beschikking van de rechtbank Arnhem en kent een schadevergoeding van € 900,-- toe aan de verzoeker wegens onterecht ondergane inverzekeringstelling.
Verzoek tot schadevergoeding ex artikel 89 Sv na onterecht uitgevoerde taakstraf
24 april 2006
Het Gerechtshof Arnhem verklaart verzoeker niet-ontvankelijk in zijn verzoek om schadevergoeding ex artikel 89 Sv, omdat de taakstraf zonder onherroepelijke uitspraak is uitgevoerd.
Niet-ontvankelijkheid van verzoek ex artikel 591a Sv in strafzaken
3 april 2006
Het Gerechtshof Arnhem verklaart verzoeker niet-ontvankelijk in zijn verzoek ex artikel 591a Sv, omdat er geen inhoudelijke bemoeienis van de officier van justitie was.
Afwijzing verzoek om vergoeding van kosten van rechtsbijstand in strafzaak
20 maart 2006
Het Gerechtshof Arnhem wijst het verzoek om vergoeding van kosten van rechtsbijstand af, omdat de voorwaardelijke toevoeging geen betrekking heeft op strafzaken.
Hoger beroep tegen beschikking rechtbank Zutphen inzake verzoek ex artikel 591a Wetboek van Strafvordering
20 februari 2006
Het Gerechtshof Arnhem oordeelt dat twee verdenkingen als één zaak moeten worden beschouwd en verklaart de appellante niet-ontvankelijk in haar verzoek.
Veroordeling voor de invoer van een grote partij cocaïne in Nederland
15 februari 2006
Verdachte veroordeeld tot 6 jaar gevangenisstraf voor de invoer van 4.050 kilo cocaïne in Nederland, de grootste partij tot dan toe. Het hof vernietigde het eerdere vonnis en deed opnieuw recht.
Veroordeling van verdachte in de grootste cocaïne-invoerzaak tot dan toe in Nederland
15 februari 2006
Verdachte veroordeeld tot 9 jaar gevangenisstraf voor de invoer van 4.050 kilo cocaïne, de grootste partij in Nederland tot dan toe, en deelname aan een criminele organisatie.
Veroordeling voor betrokkenheid bij grootschalige cocaïne-invoer
15 februari 2006
Verdachte veroordeeld tot 6 jaar gevangenisstraf voor betrokkenheid bij de invoer van 4.050 kilo cocaïne, het grootste transport naar Nederland tot dan toe.
Veroordeling van verdachte in de grootste cocaïne-invoerzaak tot dan toe in Nederland
15 februari 2006
Verdachte veroordeeld tot 7 jaar gevangenisstraf voor zijn rol in de grootste cocaïne-invoerzaak in Nederland, met inbeslagname van 4.050 kilo cocaïne op 20 augustus 2003.
Veroordeling van verdachte in de grootste cocaïne-invoerzaak tot dan toe in Nederland
15 februari 2006
Verdachte veroordeeld tot 4 jaar gevangenisstraf voor zijn rol in de grootste cocaïne-invoerzaak in Nederland, met betrokkenheid bij criminele organisatie en wapens.
Verzoek tot vergoeding van kosten in strafzaak na vrijspraak
23 januari 2006
Het Gerechtshof Arnhem heeft op 23 januari 2006 een verzoek tot vergoeding van kosten afgewezen, maar een bedrag van € 13.100 toegekend aan verzoekers na vrijspraak in een strafzaak.
Hoger beroep tegen niet-ontvankelijkheid verzoekster in schadevergoeding ex artikel 89 Sv
7 november 2005
Het Gerechtshof Arnhem verklaart verzoekster niet-ontvankelijk in haar verzoek om schadevergoeding ex artikel 89 Sv, omdat zij haar persoonsgegevens niet heeft bekendgemaakt.
Hoger beroep tegen niet-ontvankelijkheid verzoek ex artikel 89 Sv door anonieme verdachte
7 november 2005
Het Gerechtshof Arnhem verklaart verzoeker niet-ontvankelijk in zijn verzoek ex artikel 89 Sv, omdat hij anoniem is en zijn persoonsgegevens niet heeft bekendgemaakt.
Hoger beroep tegen niet-ontvankelijkheid verzoek ex artikel 591a Sv door anonieme verdachte
7 november 2005
Het Gerechtshof Arnhem verklaart verzoeker niet-ontvankelijk in zijn verzoek ex artikel 591a Sv, omdat hij zijn persoonsgegevens niet heeft bekendgemaakt en niet is verschenen.
Hoger beroep tegen niet-ontvankelijkheid verzoekschrift ex artikel 89 Sv
7 november 2005
Het Gerechtshof Arnhem verklaart het hoger beroep gegrond en de verzoeker niet-ontvankelijk in zijn verzoekschrift ex artikel 89 Sv, omdat hij zijn persoonsgegevens niet tijdig heeft bekendgemaakt.
Hoger beroep tegen niet-ontvankelijkheid verzoek ex artikel 591a Sv na anonieme indiening
7 november 2005
Het Gerechtshof Arnhem verklaarde het hoger beroep gegrond en de verzoeker niet-ontvankelijk in zijn verzoek ex artikel 591a Sv, omdat hij dit anoniem had ingediend, wat niet rechtsgeldig was.
Hoger beroep tegen beschikking rechtbank Arnhem inzake verzoekschrift ex artikel 89 Sv met betrekking tot anonimiteit verzoekster
7 november 2005
Het Gerechtshof Arnhem verklaart het hoger beroep gegrond en vernietigt de beschikking van de rechtbank, waardoor verzoekster niet-ontvankelijk wordt verklaard in haar verzoekschrift ex artikel 89 Sv vanwege het handhaven van anonimiteit.
Hoger beroep tegen beschikking rechtbank Arnhem inzake verzoek om schadevergoeding ex artikel 89 Sv
7 november 2005
Hoger beroep van de officier van justitie tegen de ontvankelijkheid van verzoekster in haar verzoek om schadevergoeding, waarbij het hof verzoekster niet-ontvankelijk verklaart wegens het niet bekendmaken van haar persoonsgegevens.
Belastingheffing op afkoopsom alimentatie na echtscheiding
19 oktober 2005
Gerechtshof Arnhem oordeelt dat een door belanghebbende ontvangen bedrag van ƒ 25.000 als afkoopsom voor alimentatie moet worden aangemerkt en dus belastbaar is.
Beroep tegen navorderingsaanslag inkomstenbelasting en het bestaan van een maatschap
5 oktober 2005
Het Gerechtshof Arnhem verklaart het beroep van belanghebbende ongegrond en handhaaft de navorderingsaanslag inkomstenbelasting, omdat het bewijs voor het bestaan van een maatschap ontbreekt.
Belastingheffing op looninkomsten van een in Nederland wonende stewardess werkzaam bij een Amerikaanse vliegmaatschappij
30 augustus 2005
Het Gerechtshof Arnhem oordeelt dat de looninkomsten van een in Nederland wonende stewardess belastbaar zijn in Nederland, ondanks haar werk voor een Amerikaanse vliegmaatschappij.
Juridische AI-assistent
Lexboost helpt je bij al je juridische werk. Stel vragen in natuurlijke taal en krijg direct: