Ondertoezichtstelling van een minderjarige in een complexe gezinscontext met zorgen over communicatie en opvoeding
27 maart 2024
De kinderrechter heeft op 27 maart 2024 een ondertoezichtstelling uitgesproken voor [de minderjarige] vanwege zorgen over de opvoedingssituatie en communicatie tussen de ouders.
Afwijzing verzoek tot wijziging zorgregeling en nakoming zorgregeling in kort geding
15 maart 2024
Vordering van de vader tot nakoming zorgregeling afgewezen; verzoek van de moeder tot wijziging zorgregeling afgewezen wegens gebrek aan spoedeisend belang.
Vervangende toestemming tot erkenning en verzoek om gezamenlijk gezag in familiezaken
13 maart 2024
De rechtbank verleent vervangende toestemming tot erkenning van het kind, wijst gezamenlijk gezag af en vraagt de Raad voor de Kinderbescherming om advies over de omgangsregeling.
Vernietiging erkenning van vaderschap door de rechtbank
13 maart 2024
De rechtbank vernietigt de erkenning door de man, omdat hij niet de biologische vader van verzoekster is. Het verzoek is tijdig ingediend en de man is niet verschenen.
Vernietiging erkenning van vaderschap en behoud geslachtsnaam op verzoek van het kind
21 februari 2024
De rechtbank vernietigt de erkenning van het vaderschap door de man en bepaalt dat verzoekster haar geslachtsnaam behoudt, ter bescherming van haar identiteit en privéleven.
Ondertoezichtstelling en machtiging uithuisplaatsing van een minderjarige
5 februari 2024
De kinderrechter heeft de minderjarige onder toezicht gesteld en een machtiging tot uithuisplaatsing verleend vanwege ernstige ontwikkelingsbedreigingen en problematisch gedrag.
Ondertoezichtstelling en machtiging uithuisplaatsing van een minderjarige
31 januari 2024
De kinderrechter heeft op 31 januari 2024 een ondertoezichtstelling en machtiging tot uithuisplaatsing van een minderjarige verleend, waarbij de minderjarige bij zijn grootmoeder verblijft tot 15 juni 2024.
Beëindiging gezamenlijk gezag door de rechtbank Noord-Holland wegens onvermogen tot constructieve samenwerking tussen ouders
10 januari 2024
De rechtbank beëindigt het gezamenlijk gezag over twee minderjarige kinderen, omdat ouders niet in staat zijn tot constructieve samenwerking. De moeder krijgt alleen gezag, de vader behoudt recht op omgang.
Vaststelling hoofdverblijfplaats en zorgregeling voor minderjarige na onderzoek Raad voor de Kinderbescherming
10 januari 2024
De rechtbank heeft de hoofdverblijfplaats van de minderjarige bij de moeder vastgesteld en de zorgregeling gehandhaafd, met aanbevelingen voor vakanties en feestdagen.
Vaststelling omgangsregeling voor minderjarige in het kader van ondertoezichtstelling
10 januari 2024
De rechtbank heeft op 10 januari 2024 de omgangsregeling voor de minderjarige vastgesteld, waarbij de GI de regie heeft over de wijze, frequentie en duur van het contact met de vader.
Beëindiging gezag van ouders en benoeming pleegouders als voogden
28 november 2023
De rechtbank beëindigt het gezag van de ouders over de minderjarige en benoemt de pleegouders tot voogden, omdat de ouders niet in staat zijn om de zorg te dragen.
Beoordeling verzoek tot gedeeltelijke vervallenverklaring van schriftelijke aanwijzing omgangsregeling
2 november 2023
De kinderrechter heeft het verzoek van de vader tot gedeeltelijke vervallenverklaring van de schriftelijke aanwijzing afgewezen en het verzoek voor het overige niet-ontvankelijk verklaard.
Afwijzing verzoek om omgangsregeling en gezamenlijk gezag in familiezaken met internationale aspecten
1 november 2023
De rechtbank heeft het verzoek van de man om een omgangsregeling en gezamenlijk gezag afgewezen, omdat omgang in strijd is met de belangen van de minderjarige en de man niet in staat is zijn ouderlijke verantwoordelijkheid adequaat in te vullen.
Wijziging van een spoedbeschikking tot uithuisplaatsing van een minderjarige na verzoek van de gecertificeerde instelling
26 september 2023
De kinderrechter heeft de spoedbeschikking tot uithuisplaatsing van een minderjarige bekrachtigd tot 26 september 2023, maar de machtiging daarna opgeheven. Verzoek tot verlenging van de uithuisplaatsing is afgewezen.
Gerechtelijke vaststelling van vaderschap en gezag na overlijden van de moeder
17 augustus 2023
De rechtbank heeft het vaderschap van de man over de minderjarige vastgesteld en hem met het gezag belast, na het overlijden van de moeder. Vervangende toestemming tot erkenning was niet mogelijk onder Pools recht.
Afwijzing verzoek tot verlenging van de ondertoezichtstelling van een minderjarige
9 augustus 2023
De kinderrechter heeft het verzoek tot verlenging van de ondertoezichtstelling van [de minderjarige 1] afgewezen, omdat er geen ernstige bedreiging van de ontwikkeling is vastgesteld.
Machtiging tot uithuisplaatsing van een minderjarige met ernstige ontwikkelingsbedreigingen
7 augustus 2023
De kinderrechter heeft op 7 augustus 2023 een machtiging tot uithuisplaatsing verleend voor de minderjarige [de minderjarige] vanwege ernstige ontwikkelingsbedreigingen, met een ondertoezichtstelling voor twaalf maanden.
Afwikkeling huwelijkse voorwaarden en verrekening van vermogensbestanddelen na echtscheiding
4 augustus 2023
De rechtbank heeft de huwelijkse voorwaarden afgewikkeld en de verrekening van vermogensbestanddelen na echtscheiding vastgesteld, inclusief de waarde van ondernemingen, banktegoeden en oudedagsvoorzieningen.
Afwijzing voorlopige omgangsregeling en vaststelling informatieregeling in kort geding na strafrechtelijke veroordeling voor huiselijk geweld
31 juli 2023
De voorzieningenrechter heeft de vordering van de man tot een voorlopige omgangsregeling afgewezen vanwege onvoldoende waarborgen voor de veiligheid van de vrouw en haar gezin. Een informatieregeling is wel vastgesteld en de Raad voor de Kinderbescherming is verzocht om onderzoek te doen.
Vernietiging erkenning en ontkenning vaderschap in geregistreerd partnerschap na overlijden
24 juli 2023
Moeder verzoekt om ontkenning vaderschap en vernietiging erkenning na overlijden man. De rechtbank oordeelt dat alleen een bijzondere curator dit kan doen en houdt de zaak aan voor DNA-onderzoek.
Wijziging voorlopige voorzieningen inzake toevertrouwing minderjarigen en kinderbijdrage
21 juni 2023
De man werd niet-ontvankelijk verklaard in zijn verzoeken tot wijziging van de voorlopige voorzieningen inzake de toevertrouwing van de minderjarigen en de kinderbijdrage. De zorgregeling werd aangepast, maar de eerdere beschikking bleef in stand.
Verhuizing met minderjarige kinderen en gezagskwesties in kort geding
19 juni 2023
De voorzieningenrechter heeft de vrouw veroordeeld om binnen drie dagen met de kinderen terug te verhuizen naar Nederland en haar verboden om met de kinderen naar het buitenland te verhuizen, onder dwangsom.
Zorgregeling en hulpverleningstraject in familiezaken met minderjarigen
17 mei 2023
De rechtbank heeft een zorgregeling vastgesteld voor de minderjarigen, waarbij zij om de week bij de vader verblijven. Hulpverlening voor de ouders is noodzakelijk om conflicten te verminderen. Verzoek van de vader over identiteitsbewijzen is afgewezen.
Niet-ontvankelijkheid van de man in vorderingen betreffende hoofdverblijfplaats en zorgregeling van het kind
2 mei 2023
De man is niet-ontvankelijk verklaard in zijn vorderingen over de hoofdverblijfplaats en zorgregeling van het kind, omdat er geen spoedeisend belang is.
Voorlopige voorziening in kort geding betreffende gebruik gezamenlijke woning en toevertrouwing van minderjarige kinderen na huiselijk geweld
26 april 2023
De voorzieningenrechter heeft bepaald dat de vrouw bij uitsluiting van de man gerechtigd is tot het gebruik van de gezamenlijke woning en dat de minderjarige kinderen voorlopig aan haar worden toevertrouwd, vanwege huiselijk geweld.
Machtiging tot uithuisplaatsing van een minderjarige in het kader van jeugdbescherming
17 april 2023
De kinderrechter verleent een machtiging tot uithuisplaatsing van een minderjarige vanwege ernstige psychische problemen en onvoldoende zorg in de thuissituatie.
Echtscheiding met nevenvoorzieningen en verdeling van de huwelijksgoederengemeenschap
15 maart 2023
De rechtbank heeft de echtscheiding uitgesproken, de hoofdverblijfplaats van het kind bij de vrouw vastgesteld, en het voortgezet gebruik van de echtelijke woning voor zes maanden toegewezen. De kinderbijdrage is vastgesteld op € 351 per maand.
Echtscheiding met nevenvoorzieningen, kinderbijdrage en verdeling van de huwelijksgoederengemeenschap
6 maart 2023
De rechtbank Noord-Holland heeft op 6 maart 2023 de echtscheiding uitgesproken, het gezag over de kinderen aan de vrouw toegewezen, en een kinderbijdrage van € 25 per kind per maand vastgesteld.
Wijziging van geslacht en voornamen in de geboorteakte van een non-binaire persoon
20 februari 2023
De rechtbank Noord-Holland heeft op 20 februari 2023 een verzoek tot wijziging van geslacht en voornamen in de geboorteakte van een non-binaire persoon toegewezen, waarbij het geslacht als 'X' wordt vermeld en de voornaam wordt gewijzigd naar '[naam 2]'.
Echtscheiding met nevenvoorzieningen en pensioenverevening in het kader van huwelijkse voorwaarden
17 februari 2023
De rechtbank Noord-Holland heeft op 17 februari 2023 de echtscheiding uitgesproken en de pensioenverevening toegewezen, met een beperkte termijn voor het gebruik van de echtelijke woning door de vrouw.
Toestemming wijziging verblijf van minderjarigen in pleegzorg
6 februari 2023
De rechtbank verleent toestemming voor wijziging van verblijf van twee minderjarigen naar een perspectiefbiedend pleeggezin, na afweging van hun belangen.
Beëindiging gezamenlijk gezag en toekenning eenhoofdig gezag aan de moeder
5 januari 2023
De rechtbank heeft het gezamenlijk gezag van de ouders over de minderjarigen beëindigd en het eenhoofdig gezag aan de moeder toegekend, gezien de omstandigheden van de vader.
Contactherstel tussen vader en minderjarige met kindvriendelijke uitleg en zorgregeling
15 juni 2022
De rechtbank beslist over contactherstel tussen een vader en zijn minderjarige kind, ondanks de wens van het kind om geen contact te hebben. De GI wordt opgedragen een plan van aanpak op te stellen.
Beëindiging gezamenlijk gezag en wijziging omgangsregeling in familiezaken
20 april 2022
De rechtbank beëindigt het gezamenlijk gezag van de ouders over hun minderjarige kind en wijzigt de omgangsregeling, waarbij de moeder alleen het gezag krijgt.
Vervangende toestemming tot erkenning van een kind en omgangsregeling
18 april 2022
Rechtbank Noord-Holland verleent vervangende toestemming tot erkenning van een kind aan de man, die de verwekker is, en legt een kinderbijdrage op van € 250 per maand.
Toewijzing verzoek om vervangende toestemming voor verhuizing met minderjarige kinderen naar het buitenland
15 maart 2022
De rechtbank verleent de moeder vervangende toestemming om met de kinderen naar Brazilië te verhuizen, na afweging van de belangen van beide ouders en de kinderen.
Ondertoezichtstelling en uithuisplaatsing van een baby met zorgen om de ouders
10 februari 2022
De kinderrechter heeft op 10 februari 2022 een baby onder toezicht gesteld en uithuisgeplaatst vanwege zorgen over de ouders, waaronder de LVB van de moeder en de veiligheid van de baby.
Voorlopige voorzieningen bij echtscheiding en zorgregeling voor minderjarige
9 februari 2022
De rechtbank heeft het verzoek van de vrouw tot toevertrouwing van de minderjarige afgewezen en een zorgregeling vastgesteld. De vrouw is niet-ontvankelijk verklaard in haar verzoeken tot uitschrijving uit de BRP en kinderopvangtoeslag.
Definitieve omgangsregeling met begeleiding en opbouw vastgesteld na langdurige juridische strijd
8 februari 2022
Rechtbank Noord-Holland stelt definitieve omgangsregeling vast na langdurige juridische strijd tussen vader en moeder over omgang met hun minderjarige dochter.
Toewijzing van een non-binaire geslachtsaanduiding in de geboorteakte
8 februari 2022
De rechtbank heeft het verzoek tot wijziging van de geslachtsaanduiding in de geboorteakte toegewezen, waarbij 'X' als non-binaire aanduiding werd erkend, ondanks verzet van de ambtenaar van de Burgerlijke Stand.
Wijziging omgangsregeling en beëindiging ondertoezichtstelling in het belang van de minderjarige
31 januari 2022
De kinderrechter wijzigt de omgangsregeling van de minderjarige en beëindigt de ondertoezichtstelling, met onbegeleide omgang met de moeder op donderdag, in het belang van de minderjarige.
Toewijzing verzoek tot eenhoofdig gezag over minderjarige na ontbinding huwelijk
26 januari 2022
De rechtbank heeft het verzoek van de vrouw tot eenhoofdig gezag over hun minderjarige kind toegewezen, omdat gezamenlijk gezag niet in het belang van het kind werd geacht.
Echtscheiding en gezagskwesties met betrekking tot minderjarige kinderen
19 januari 2022
De rechtbank heeft de echtscheiding uitgesproken, de hoofdverblijfplaats van de kinderen bij de vrouw bepaald en de GI belast met de zorgregeling, terwijl het verzoek om eenhoofdig gezag is afgewezen.
Wijziging van gezamenlijk gezag naar eenhoofdig gezag en afwijzing van verzoek om omgangsregeling
11 januari 2022
De rechtbank heeft het gezamenlijk gezag van de ouders beëindigd en de moeder met eenhoofdig gezag belast. Het verzoek van de vader om een omgangsregeling is afgewezen.
Begeleide omgangsregeling tussen vader en minderjarige met advies van de Raad voor de Kinderbescherming
11 januari 2022
De rechtbank heeft een begeleide omgangsregeling tussen een vader en zijn minderjarige dochter vastgesteld, met advies van de Raad voor de Kinderbescherming. De zaak is aangehouden tot 1 juli 2022 voor verdere beoordeling.
Vaststelling zorgregeling voor minderjarigen in het kader van jeugdzorg en omgangsregeling
5 januari 2022
De kinderrechter houdt de beslissing over de zorgregeling voor drie minderjarigen aan tot juni 2022, terwijl de tijdelijke regeling wordt voortgezet en de GI de omgangsregeling aanpast.
Beschikking ondertoezichtstelling op verzoek van de burgemeester met betrekking tot de minderjarige
5 januari 2022
De kinderrechter heeft op 5 januari 2022 een ondertoezichtstelling van zes maanden verleend voor de minderjarige, op verzoek van de burgemeester, vanwege aanhoudende zorgen over de opvoedomgeving en de ontwikkeling van het kind.
Echtscheiding met nevenvoorzieningen en verdeling van goederen
24 december 2021
De rechtbank heeft op 24 december 2021 de verdeling van goederen in een echtscheidingszaak tussen een man en een vrouw vastgesteld, inclusief de toebedeling van woningen, bankrekeningen en andere bezittingen.
Wijziging zorgregeling in het kader van een ondertoezichtstelling met betrekking tot de veiligheid van de minderjarige
15 december 2021
De kinderrechter heeft de zorgregeling voor een minderjarige gewijzigd en de omgang met de vader stopgezet om de veiligheid van de minderjarige te waarborgen, na ernstige zorgen over geweld en onveilige situaties.
Afwijzing verzoek tot beëindiging uithuisplaatsing van minderjarigen wegens onvoldoende gewijzigde omstandigheden
1 december 2021
De kinderrechter heeft het verzoek van de moeder om beëindiging van de uithuisplaatsing van haar kinderen afgewezen, omdat er geen gewijzigde omstandigheden zijn die dit rechtvaardigen.
Echtscheiding en ouderschapsplan tussen partijen met betwisting van overeenstemming
22 november 2021
De rechtbank verklaart dat partijen overeenstemming hebben bereikt over het ouderschapsplan en het echtscheidingsconvenant, ondanks betwisting door de man. Echtscheiding wordt uitgesproken.
Wijziging van partneralimentatie in het kader van de Covid-crisis met betrekking tot de draagkracht van de man
10 november 2021
De rechtbank heeft de partnerbijdrage van de man verlaagd naar € 516 per maand, met ingang van 1 januari 2021, vanwege inkomensverlies door de Covid-crisis, maar het verzoek om verder te verlagen werd afgewezen.
Wijziging en beëindiging van zorgregeling in familiezaken met betrekking tot minderjarige
29 september 2021
De rechtbank heeft het verzoek van de moeder tot schorsing van de zorgregeling niet ontvankelijk verklaard en de Raad verzocht om onderzoek te doen naar de omgangsregeling voor [de minderjarige].
Gerechtelijke vaststelling van het ouderschap van een man met betrekking tot een minderjarig kind geboren uit een ongehuwde moeder
23 september 2021
De rechtbank stelt het ouderschap van een man vast met betrekking tot een minderjarig kind, na afwijzing van het verzoek om erkenning. Het subsidiaire verzoek wordt toegewezen op basis van DNA-onderzoek.
Verlenging machtiging tot uithuisplaatsing van minderjarigen in het kader van gezinshereniging en behandeling van de moeder
1 september 2021
De kinderrechter heeft het verzoek tot verlenging van de machtiging tot uithuisplaatsing van de minderjarigen afgewezen, omdat de doelen van de moeder grotendeels zijn behaald en een thuisplaatsing de behandeling van de moeder kan bevorderen.
Vervangende toestemming voor reis van moeder met kinderen naar het Verenigd Koninkrijk
28 juli 2021
De rechtbank verleent de moeder vervangende toestemming om met haar kinderen naar het Verenigd Koninkrijk te reizen en om paspoorten voor hen aan te vragen, ondanks verzet van de vader.
Verzoek tot wijziging van geslacht en voornaam in de geboorteakte
6 mei 2021
De rechtbank heeft de verzoeker toegestaan haar voornaam te wijzigen en de beslissing over de geslachtswijziging aangehouden in afwachting van een deskundigenverklaring.
Juridische vaststelling van vaderschap en kinderalimentatie in het kader van een donorovereenkomst
8 januari 2020
De rechtbank verklaart de moeder niet ontvankelijk in haar verzoek tot vaststelling vaderschap en kinderalimentatie, gezien de ondertekende donorovereenkomst.
Ontkenning van vaderschap en gezag in familiezaken met betrekking tot minderjarige kinderen
11 december 2019
De rechtbank verklaart de man en de moeder niet ontvankelijk in hun verzoek tot ontkenning van het vaderschap. Ook het verzoek van de bijzondere curator wordt afgewezen.
Verzoek tot ondertoezichtstelling van minderjarigen en vaststelling van gezag na DNA-onderzoek
23 september 2019
De kinderrechter heeft de ondertoezichtstelling van [minderjarige 1] verlengd en [minderjarige 2] ambtshalve onder toezicht gesteld, met de moeder als gezaghebbende ouder, na DNA-onderzoek dat hun verwantschap bevestigde.
Vervangende toestemming tot erkenning van een kind in een co-ouderschapsconstructie met juridische complicaties
11 september 2019
Rechtbank Noord-Holland verleent [de man] vervangende toestemming tot erkenning van [minderjarige], onder doorhaling van de erkenning door [belanghebbende].
Verbod op verspreiding van flyers met persoonsgegevens van veroordeelde pedoseksueel
24 maart 2010
De voorzieningenrechter verbood gedaagde om flyers te verspreiden met persoonsgegevens van eiser, een veroordeelde pedoseksueel, en oordeelde dat dit onrechtmatig was.
Afwijzing ontruimingsvordering van krakers uit een woning op basis van gebrek aan persoonlijk gebruiksrecht
3 februari 2010
De vordering tot ontruiming van krakers uit een woning werd afgewezen omdat de eiser geen persoonlijk gebruiksrecht kon aantonen en niet kon bewijzen dat hij in de woning verbleef.
Vordering tot staking van de bouw van zorgwoningen door de Stichting Bartiméus op percelen van de Vereniging Bartiméus Sonneheerdt
20 januari 2010
De rechtbank oordeelt dat de Stichting Bartiméus de bouw van zorgwoningen op percelen van de Vereniging Bartiméus Sonneheerdt moet staken, omdat er geen toestemming was verleend.
Vordering tot nakoming van een ontvlechtingsovereenkomst en juridische kostenvergoeding
13 januari 2010
De rechtbank wees de vorderingen van eiseres tot nakoming van een ontvlechtingsovereenkomst en vergoeding van juridische kosten af, omdat er geen tekortkoming van gedaagde was vastgesteld.
Wrakingsprocedure tegen rechters in een jeugdzorgzaak
22 december 2009
De wrakingskamer van de Rechtbank Utrecht heeft het wrakingsverzoek van [verzoekster sub 1] en [verzoeker sub 2] afgewezen, oordelend dat er geen sprake was van partijdigheid van de rechters.
Afwijzing vordering tot ontruiming van asielzoeker uit AZC wegens gebrek aan passende huisvesting
2 september 2009
De Rechtbank Utrecht heeft de vordering tot ontruiming van een asielzoeker afgewezen, omdat het COA geen passende huisvesting had aangeboden, rekening houdend met de bijzondere omstandigheden van de asielzoeker.
Incident tot onbevoegdverklaring en forumkeuze in internationale koopovereenkomst
19 augustus 2009
De rechtbank Utrecht heeft de incidentele vordering tot onbevoegdverklaring afgewezen, oordelend dat de Nederlandse rechter bevoegd is op basis van de EEX-Verordening.
Afwijzing van een vordering tot een voorlopige voorziening in een civiele procedure
29 juli 2009
De rechtbank heeft de vordering van Multipox tot een voorlopige voorziening afgewezen, omdat de vordering niet voldoende vaststond en er nader onderzoek nodig was.
Vordering tot staking van bouwwerkzaamheden en eigendom van mandelige muur
24 juli 2009
Eiseres vorderde staking van bouwwerkzaamheden door gedaagde aan zijn dakopbouw, waarbij de rechtbank oordeelde dat de eigendom van de scheidsmuur bij eiseres ligt. Gedaagde werd veroordeeld in de proceskosten.
Verwijdering van persoonsgegevens van kinderen van ouders van een website in strijd met privacywetgeving
3 juli 2009
Ouders vorderen verwijdering van persoonsgegevens van hun kinderen van een website. De rechtbank oordeelt dat publicatie in strijd is met privacywetgeving en veroordeelt de gedaagde tot verwijdering.
Ontruiming van gekraakte onroerende zaak door gemeente Bunnik
3 juni 2009
De gemeente Bunnik vorderde ontruiming van een gekraakte onroerende zaak. De voorzieningenrechter wees de vordering toe, met uitzondering van zaken van MSMN, en veroordeelde gedaagden in de proceskosten.
Vordering tot levering van een strook grond in kort geding tussen buren
27 mei 2009
Eiseres vorderde levering van een strook grond in kort geding. De voorzieningenrechter oordeelde dat gedaagden moesten meewerken aan de levering, met een dwangsom bij niet-naleving.
Bevoegdheidsincident en toepasselijkheid van algemene voorwaarden in internationale koopovereenkomst
21 januari 2009
De rechtbank oordeelt dat Quote Foodproducts B.V. niet kan bewijzen dat de N.Z.V. condities van toepassing zijn op de overeenkomsten met [bedrijf A] GmbH, waardoor de rechtbank bevoegd is. De vordering van Quote wordt afgewezen en proceskosten worden aan Quote opgelegd.
Vonnis inzake de verdeling van de nalatenschap en onrechtmatige daad bij verkoop onroerende zaken
24 december 2008
Vonnis over de verdeling van de nalatenschap en onrechtmatige daad bij verkoop onroerende zaken. Verkoopprijs niet onrechtmatig laag bevonden. Verdere verdeling van de nalatenschap vastgesteld.
Vordering terzake verpande vorderingen en bewijswaardering van een verrekenbare tegenvordering
24 december 2008
Rabobank vorderde betaling van Boas voor facturen van Weller & Verhoef. De rechtbank oordeelde dat Boas geen bewijs had geleverd voor een tegenvordering, en wees de vordering van Rabobank toe.
Boete bij veiling buiten de coöperatie en lidmaatschapskwestie van Fruitmasters
19 november 2008
Rechtbank Utrecht oordeelt dat gedaagde mogelijk lid is van Fruitmasters en laat hem toe tot tegenbewijs. Vordering tot betaling van boete wegens niet-naleving van veilplicht wordt behandeld.
Aansprakelijkheid en schadevergoeding na verkeersongeval met langdurige gevolgen voor eiseres
12 november 2008
Eiseres vordert schadevergoeding van Fortis ASR na een verkeersongeval. De rechtbank oordeelt over de omvang van de schade en wijst enkele vorderingen toe, waaronder huishoudelijke hulp en buitengerechtelijke kosten.
Bevoegdheidsincident inzake forumkeuze in internationale handelsrelatie
5 november 2008
De rechtbank Utrecht oordeelt over een bevoegdheidsincident tussen Glasgroep Spliet & De Waal en AGS inzake forumkeuze in algemene voorwaarden. De rechtbank verklaart zich bevoegd en wijst AGS in de proceskosten.
Uitleg en beoordeling van een vaststellingsovereenkomst in het kader van financiële dienstverlening
5 november 2008
De rechtbank oordeelt dat AFAB onterecht haar verplichtingen heeft opgeschort en veroordeelt AFAB tot betaling van EUR 100.793,00 aan [eiser], vermeerderd met rente en schadevergoeding.
De Rechtbank Utrecht bekrachtigt de verlenging van de schuldsanering van appellante tot maximaal 60 maanden, ondanks haar bezwaren. De rechtbank oordeelt dat de belangen van de schuldeisers zwaarder wegen dan die van appellante.
Hoger beroep tegen verlenging van de schuldsanering
17 oktober 2008
De Rechtbank Utrecht bekrachtigt de verlenging van de schuldsanering van appellant, die verzocht om vernietiging van de beslissing van de rechter-commissaris. De rechtbank oordeelt dat de verlenging gerechtvaardigd is op basis van de hoge schuldenlast en de verantwoordelijkheden van de appellant.
Bevoegdheid en ontvankelijkheid in kort geding tussen KERKVOOGDIJRAAD VAN MOLUKSE KERKEN en [gedaagde]
15 oktober 2008
In kort geding vordert KERKVOOGDIJRAAD VAN MOLUKSE KERKEN betaling van EUR 1.540.998,00 van de gedaagde. De rechtbank oordeelt dat KVR ontvankelijk is en wijst de vordering toe, ondanks de tegenvordering van de gedaagde.
Vonnis in incident inzake letselschade en medische gegevens tussen eiser en Fortis ASR Schadeverzekering N.V.
27 augustus 2008
Eiser vordert schadevergoeding van Fortis na een ongeval. Fortis vraagt om medische gegevens van eiser, maar de rechtbank wijst dit verzoek af wegens privacyoverwegingen. Een comparitie wordt bevolen voor verdere behandeling van de hoofdzaak.
Vrijwaringsincident in het kader van wettelijke schuldsaneringsregeling
20 augustus 2008
De rechtbank heeft in een vrijwaringsincident geoordeeld dat de gedaagde niet-ontvankelijk is in haar vordering tot vrijwaring vanwege de wettelijke schuldsaneringsregeling. Een comparitie is bevolen voor verdere inlichtingen.
Bevoegdheidsincident met betrekking tot arbitragebeding in niet-getekende overeenkomst
13 augustus 2008
De rechtbank verklaart zich onbevoegd in een bevoegdheidsincident over een arbitragebeding in een niet-getekende overeenkomst. Eiser wordt veroordeeld in proceskosten van EUR 384,00.
Vonnis in incident over toepasselijk recht en vrijwaring in een civiele procedure met internationale elementen
2 juli 2008
De rechtbank Utrecht oordeelt dat op de regresvordering Duits recht van toepassing is en wijst de incidentele vordering tot vrijwaring toe, met proceskosten voor de verweerders.
Zorgplicht van belastingadviseur in relatie tot royaltystructuur en aansprakelijkheid
11 juni 2008
Rechtbank Utrecht oordeelt dat belastingadviseur DSB tekortschiet in zorgplicht jegens Kedeng, leidt tot schadevergoeding van € 146.948,95. Ontbinding overeenkomst en proceskostenveroordeling.
Vordering tot betaling en rechtsgeldigheid van pandrecht in geschil tussen Rabobank en Boas B.V.
14 mei 2008
Rabobank vordert betaling van Boas B.V. op basis van pandrecht op vorderingen van Weller & Verhoef. De rechtbank oordeelt dat Rabobank een rechtsgeldig pandrecht heeft en dat Boas niet gerechtigd was betalingen aan Rhumveld te verrichten. Boas wordt toegelaten tot bewijslevering van haar tegenvordering.
Vordering tot zekerheidstelling proceskosten door Amerikaanse partij in civiele procedure
23 april 2008
De rechtbank Utrecht heeft op 23 april 2008 de vordering tot zekerheidstelling van proceskosten door Biocop c.s. afgewezen, omdat de eiser, woonachtig in de VS, recht heeft op nationale behandeling onder het verdrag tussen Nederland en de VS.
Vordering tot ontruiming en contactverbod in verband met overlast door inwonende zoon
14 maart 2008
De rechtbank wees de vordering tot ontruiming af, maar legde gedaagde sub 2 een contact- en straatverbod op wegens overlast. Gedaagde sub 1 was verantwoordelijk voor zijn zoon, maar ontruiming was te vergaand.
Onteigening door de Gemeente Vianen met betrekking tot het bedrijventerrein Gaasperwaard
16 januari 2008
Rechtbank Utrecht oordeelt over onteigening door Gemeente Vianen voor bedrijventerrein Gaasperwaard; vorderingen goedgekeurd, behalve tegen [gedaagden zaak 6 c.s.].
Ontbinding franchiseovereenkomsten door franchisenemers van Big Boss Nederland na fusie met Serboucom B.V.
23 november 2007
De voorzieningenrechter wees de vordering van Big Boss Nederland af, oordelend dat franchisenemers hun franchiseovereenkomsten rechtsgeldig hadden ontbonden na een fusie met Serboucom B.V.
Vernietiging van verrekeningsverklaring in faillissement met oogmerk tot benadeling van schuldeisers
15 augustus 2007
De rechtbank vernietigt de verrekeningsverklaring van de failliet aan de gedaagde, omdat deze benadeling van andere schuldeisers tot gevolg had. Gedaagde wordt veroordeeld tot terugbetaling van EUR 55.000,- met rente en in de proceskosten.
Verboden onderscheid naar geslacht in arbeidsongeschiktheidsverzekering en zwangerschapsuitkering
10 januari 2007
Eiseres vorderde een zwangerschapsuitkering van Fortis, die dit weigerde op basis van polisvoorwaarden. De rechtbank oordeelde dat de voorwaarden niet in strijd waren met de AWGB en wees de vordering af.
Ontslag van instantie en eisen van een goede procesorde in faillissementsprocedure
8 november 2006
Rechtbank Utrecht oordeelt in faillissementsprocedure dat verzoek tot ontslag van instantie door AXA Leven N.V. toewijsbaar is, AB&P Financieel Adviseurs BV wordt veroordeeld in proceskosten van EUR 1.989,51.
Hinder door vervuild grondwater bij bouwproject nabij Kromhoutkazerne
11 oktober 2006
De rechtbank wees de vordering van Midreth af, oordelend dat Defensie geen onrechtmatige hinder toebracht door vervuiling op de Kromhoutkazerne, aangezien de hinder voortkwam uit de eigen bouwactiviteiten van Midreth.
Dwangsom opgelegd voor het verwijderen van seksfoto's van een vrouw van internet
3 augustus 2006
De rechtbank legt een dwangsom op aan de ex-vriend van een vrouw om seksfoto's van internet te verwijderen, met een maximum van tienduizend euro aan dwangsommen.
Discriminatie op grond van geslacht bij zwangerschapsuitkering in arbeidsongeschiktheidsverzekering
3 mei 2006
Rechtbank Utrecht oordeelt dat Movir geen verboden onderscheid maakt op grond van geslacht bij het stellen van voorwaarden voor zwangerschapsuitkering in arbeidsongeschiktheidsverzekering. Vordering van [eiseres] afgewezen.
Aansprakelijkheid van werkgever en werknemer bij letsel door collegiaal stoeien
7 december 2005
Eiser vorderde schadevergoeding na letsel door collegiaal stoeien. De rechtbank oordeelde dat gedaagde sub 1 onrechtmatig handelde en stelde de gemeente aansprakelijk. Deskundige voorlichting werd noodzakelijk geacht.
Terugbetalingsverplichting van zoons jegens hun vader op grond van redelijkheid en billijkheid na ondertekening van een overeenkomst onder druk
27 april 2005
De rechtbank oordeelt dat de overeenkomst tussen vader en zonen onder druk tot stand is gekomen en dat de zonen geen aanspraak kunnen maken op de volledige bedragen. Terugbetaling van te veel betaald bedrag door zonen aan vader wordt toegewezen.
Juridische AI-assistent
Lexboost helpt je bij al je juridische werk. Stel vragen in natuurlijke taal en krijg direct: