Gevangenisstraf voor poging tot doodslag met een mes op de openbare weg
28 september 2023
De rechtbank veroordeelt de verdachte tot 30 maanden gevangenisstraf voor poging tot doodslag en diefstal, met 9 maanden voorwaardelijk en bijzondere voorwaarden.
Overlevering van een Poolse onderdaan in het kader van een Europees aanhoudingsbevel met betrekking tot alimentatie en verkeersdelicten
25 april 2019
De rechtbank heeft de overlevering van een Poolse onderdaan toegestaan voor bepaalde feiten, maar geweigerd voor een feit met betrekking tot kinderalimentatie, gezien de risico's voor een eerlijk proces in Polen.
Toestemming voor overlevering op basis van Europees aanhoudingsbevel in strafzaak
25 april 2019
De Rechtbank Amsterdam staat de overlevering toe van een opgeëiste persoon op basis van een Europees aanhoudingsbevel, waarbij geen weigeringsgronden zijn vastgesteld.
Weigering van overlevering op basis van artikel 12 OLW in het kader van een Europees aanhoudingsbevel
11 april 2019
De Rechtbank Amsterdam weigert de overlevering van de opgeëiste persoon op basis van artikel 12 OLW, omdat niet is vastgesteld dat hij op de hoogte was van de zitting.
Overlevering op basis van Europees Aanhoudingsbevel met betrekking tot strafrechtelijk onderzoek in Duitsland
20 november 2018
De Rechtbank Amsterdam staat de overlevering toe van een opgeëiste persoon op basis van een Europees Aanhoudingsbevel, na beoordeling van de identiteit en het onschuldverweer.
Toestemming voor overlevering aan Belgische autoriteiten op basis van Europees aanhoudingsbevel
13 november 2018
Rechtbank Amsterdam staat overlevering aan Belgische autoriteiten toe op basis van Europees aanhoudingsbevel, ondanks verweer van de opgeëiste persoon.
Tussenuitspraak inzake Europees aanhoudingsbevel en detentieomstandigheden in Polen
22 oktober 2018
Tussenuitspraak over Europees aanhoudingsbevel en detentieomstandigheden in Polen, met vragen aan Poolse autoriteiten over onafhankelijkheid van de rechterlijke instanties.
Overlevering op basis van Europees Aanhoudingsbevel met betrekking tot detentieomstandigheden in Polen
22 oktober 2018
De Rechtbank Amsterdam heeft op 22 oktober 2018 de overlevering van een opgeëiste persoon aan Polen toegestaan op basis van een Europees Aanhoudingsbevel, ondanks zorgen over detentieomstandigheden en de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht in Polen.
Heropening van het onderzoek naar de overlevering van een Poolse verdachte in verband met kinderalimentatie
21 september 2018
De rechtbank heropent het onderzoek naar de overlevering van een Poolse verdachte wegens niet-betaling van kinderalimentatie, om nadere vragen te stellen aan de Poolse autoriteiten.
Overlevering van een opgeëiste persoon naar België in verband met een schietpartij met dodelijke afloop
7 september 2018
De rechtbank staat de overlevering van de opgeëiste persoon naar België toe in verband met een schietpartij waarbij een Belgische agent om het leven is gekomen.
Overlevering van een verdachte in verband met een schietpartij in Spa, België
7 september 2018
De rechtbank staat de overlevering van een verdachte naar België toe in verband met een schietpartij, ondanks verweer van de raadsman over onvoldoende bewijs en detentieomstandigheden.
Prejudiciële vraag over voortzetting van overleveringsdetentie na 90 dagen in relatie tot het rechtszekerheidsbeginsel
27 juli 2018
Rechtbank Amsterdam stelt prejudiciële vraag over voortzetting overleveringsdetentie na 90 dagen, in relatie tot rechtszekerheidsbeginsel en artikel 6 Handvest.
Schorsing van overleveringsdetentie in verband met stakingen in Belgische gevangenissen
22 juni 2018
De rechtbank schorst de overleveringsdetentie van de opgeëiste persoon vanwege stakingen in Belgische gevangenissen, maar wijst het verzoek tot opheffing af.
Overlevering van een persoon aan Italië op basis van een Europees aanhoudingsbevel met betrekking tot detentieomstandigheden
14 juni 2018
De Rechtbank Amsterdam staat de overlevering van een opgeëiste persoon aan Italië toe op basis van een Europees aanhoudingsbevel, ondanks zorgen over detentieomstandigheden.
Wraking van de rechter in een civiele procedure na beëindiging van de zaak door vaststellingsovereenkomst
23 april 2018
De wrakingskamer verklaart het verzoek tot wraking van [verzoeker] niet ontvankelijk, omdat de zaak reeds was beëindigd door een vaststellingsovereenkomst.
Tussenuitspraak over overleveringsverzoek Bulgarije met betrekking tot detentieomstandigheden
20 april 2018
Tussenuitspraak over overleveringsverzoek van Bulgarije, waarbij de rechtbank vragen stelt over detentieomstandigheden en de mogelijkheid van onmenselijke behandeling.
Tussenuitspraak over overleveringsverzoek Bulgarije met betrekking tot detentieomstandigheden
19 april 2018
Tussenuitspraak over een overleveringsverzoek van Bulgarije, waarbij de rechtbank twijfels heeft over de detentieomstandigheden van de opgeëiste persoon.
Vrijspraak en veroordeling in strafzaak wegens witwassen en verkoop van harddrugs
5 april 2018
Verdachte vrijgesproken van witwassen en verkoop harddrugs, maar veroordeeld voor opzettelijk aanwezig hebben van cocaïne. Taakstraf van 80 uren opgelegd.
Beëindiging van de overleveringsprocedure op basis van onvoldoende detentiegaranties in het kader van een Europees aanhoudingsbevel
20 maart 2018
De Rechtbank Amsterdam heeft de overleveringsprocedure beëindigd wegens onvoldoende garanties voor detentieomstandigheden in Roemenië, waardoor een schending van artikel 4 van het Handvest niet kon worden uitgesloten.
Afwijzing van een wrakingsverzoek tegen de rechter in een strafzaak
24 november 2017
De rechtbank heeft het wrakingsverzoek van de verzoeker afgewezen, omdat de aangevoerde gronden niet objectief gerechtvaardigd waren en de rechter zijn rol op een kritische manier vervulde.
Tussenuitspraken in overleveringszaak met betrekking tot detentieomstandigheden in Frankrijk
17 augustus 2017
Tussenuitspraken van de Rechtbank Amsterdam over de overlevering van een opgeëiste persoon aan Frankrijk, met aandacht voor detentieomstandigheden en juridische vereisten.
Overlevering van een Poolse man aan Tsjechië in verband met ernstige zedendelicten en de waarborging van mensenrechten
8 augustus 2017
De rechtbank Amsterdam staat de overlevering van een Poolse man aan Tsjechië toe, ondanks zijn vrees voor schending van mensenrechten, oordelend dat er geen reëel gevaar bestaat voor zijn verdedigingsrechten.
Overlevering van een Pool voor het uitzitten van een gevangenisstraf wegens handel in verdovende middelen
8 augustus 2017
De Rechtbank Amsterdam staat de overlevering van een Poolse man toe voor het uitzitten van een gevangenisstraf wegens handel in verdovende middelen, ondanks zijn beroep op rechtmatig verblijf in Nederland.
Weigering van overlevering van een Roemeense gedetineerde wegens niet-strafbaarheid van ontsnapping
8 augustus 2017
De Rechtbank Amsterdam weigert de overlevering van een Roemeense man die ontsnapte uit een Italiaanse gevangenis, omdat ontsnapping niet strafbaar is in Nederland.
Voorlopige aanhouding van een persoon in het kader van een Europees aanhoudingsbevel met betrekking tot detentieomstandigheden in België
1 augustus 2017
De rechtbank heeft het verzoek tot overlevering aan België voorlopig aangehouden vanwege zorgen over de detentieomstandigheden in Belgische gevangenissen.
Tussenuitspraak overlevering aan België met betrekking tot detentieomstandigheden
1 augustus 2017
De rechtbank heeft het verzoek om overlevering aan België voorlopig aangehouden, wachtend op meer informatie over de detentieomstandigheden in Belgische gevangenissen.
Overlevering op basis van Europees aanhoudingsbevel met beroep op gelijkstelling met een Nederlander
25 juli 2017
Rechtbank Amsterdam staat de overlevering toe van een opgeëiste persoon op basis van een Europees aanhoudingsbevel, ondanks beroep op gelijkstelling met een Nederlander.
Overlevering op basis van Europees Aanhoudingsbevel aan Hongarije, toetsing detentieomstandigheden en rechtsmiddelen
25 juli 2017
Rechtbank Amsterdam staat overlevering toe aan Hongarije op basis van EAB, ondanks afwezigheid van de opgeëiste persoon bij eerdere rechtszittingen. Detentieomstandigheden voldoen aan Europese normen.
Overlevering op basis van Europees Aanhoudingsbevel met betrekking tot detentieomstandigheden in Hongarije
25 juli 2017
Rechtbank Amsterdam staat de overlevering van een opgeëiste persoon naar Hongarije toe op basis van een Europees Aanhoudingsbevel, ondanks dat hij niet in persoon aanwezig was bij de behandeling in Hongarije.
Overlevering op basis van Europees Aanhoudingsbevel door de Rechtbank Amsterdam
6 juli 2017
Rechtbank Amsterdam staat de overlevering toe van een Algerijnse man op basis van een Europees aanhoudingsbevel van Duitsland, voor een straf van 2 jaar en 9 maanden.
Vordering tot overlevering op basis van Europees aanhoudingsbevel en niet-ontvankelijkheid van de officier van justitie
6 juli 2017
De rechtbank verklaart de officier van justitie niet-ontvankelijk in de vordering tot overlevering op basis van een Europees aanhoudingsbevel, omdat de grondslag is komen te vervallen.
Tussenuitspraak over de vordering tot overlevering op basis van een Europees Aanhoudingsbevel met betrekking tot detentieomstandigheden in Bulgarije
8 juni 2017
Tussenuitspraak over de vordering tot overlevering van een Bulgaarse gedetineerde, met uitstel vanwege zorgen over detentieomstandigheden in Bulgarije.
Tussenuitspraak over de vordering tot overlevering op basis van een Europees Aanhoudingsbevel met betrekking tot detentieomstandigheden in Portugal
8 juni 2017
De rechtbank heeft de beslissing over de overlevering van een persoon aan Portugal uitgesteld vanwege zorgen over detentieomstandigheden en onvoldoende informatie van de Portugese autoriteiten.
Tussenuitspraak over de vordering tot overlevering op basis van een Europees Aanhoudingsbevel met betrekking tot detentieomstandigheden in Bulgarije
8 juni 2017
De Rechtbank Amsterdam heeft op 8 juni 2017 een tussenuitspraak gedaan over een EAB uit Bulgarije, waarbij de overlevering is uitgesteld vanwege zorgen over detentieomstandigheden.
Vervolgingsverzoek Europees Aanhoudingsbevel Frankrijk en detentieomstandigheden
30 mei 2017
Rechtbank Amsterdam behandelt een EAB van Frankrijk en oordeelt over detentieomstandigheden. De opgeëiste persoon wordt verdacht van deelname aan een criminele organisatie. Het onderzoek is heropend voor aanvullende vragen aan Franse autoriteiten.
Toestemming voor overlevering aan Duitsland op basis van Europees aanhoudingsbevel met verwerping van verweer inzake genoegzaamheid en gekwalificeerde strafbaarheid
16 maart 2017
Rechtbank Amsterdam staat overlevering aan Duitsland toe op basis van Europees aanhoudingsbevel, verwerpt verweer inzake genoegzaamheid en kwalificatie van het feit.
Crisisopname terbeschikkinggestelde wegens verslechtering van de situatie en niet-naleving van voorwaarden
26 januari 2017
Rechtbank Amsterdam beslist tot crisisopname van terbeschikkinggestelde voor maximaal zeven weken wegens verslechtering van de situatie en niet-naleving van voorwaarden.
Vervolgingsoverlevering Frankrijk met betrekking tot Europees aanhoudingsbevel
24 januari 2017
Rechtbank Amsterdam staat gedeeltelijk overlevering toe aan Frankrijk op basis van Europees aanhoudingsbevel, maar weigert overlevering voor douanedelict.
Schorsing van de overleveringsdetentie in het kader van een Europees aanhoudingsbevel
11 november 2016
De Rechtbank Amsterdam schorst op 11 november 2016 de overleveringsdetentie van een Litouwse opgeëiste persoon, op basis van een arrest van het Hof van Justitie van de EU.
Schorsing van de overleveringsdetentie in het kader van een Europees aanhoudingsbevel
11 november 2016
De Rechtbank Amsterdam schorst op 11 november 2016 de overleveringsdetentie van de opgeëiste persoon op basis van een arrest van het Hof van Justitie van de EU, met voorwaarden voor zijn vrijlating.
Tussenuitspraak over de overlevering van een persoon aan Roemenië met betrekking tot detentieomstandigheden
10 november 2016
De rechtbank heeft de beslissing over de overlevering van een opgeëiste persoon aan Roemenië uitgesteld vanwege zorgen over onmenselijke detentieomstandigheden.
Voorbereiding en training voor terroristische misdrijven met een deels voorwaardelijke gevangenisstraf
1 november 2016
De rechtbank Amsterdam heeft op 1 november 2016 een verdachte veroordeeld tot een deels voorwaardelijke gevangenisstraf van 14 maanden voor voorbereiding en training voor terroristische misdrijven, met bijzondere voorwaarden en een proeftijd van drie jaar.
Overlevering van een persoon aan België in het kader van een Europees aanhoudingsbevel met betrekking tot strafbare feiten
4 oktober 2016
De Rechtbank Amsterdam heeft op 4 oktober 2016 de overlevering van een opgeëiste persoon aan België toegestaan in het kader van een Europees aanhoudingsbevel voor illegale handel in verdovende middelen.
Overlevering van een persoon aan België in verband met strafrechtelijk onderzoek
4 oktober 2016
De Rechtbank Amsterdam staat de overlevering van een opgeëiste persoon aan België toe in verband met strafbare feiten zoals mensenhandel en drugshandel, na beoordeling van detentieomstandigheden en garanties van de Belgische autoriteiten.
Toepassing van het volwassenstrafrecht bij een reeks gewapende overvallen
6 juli 2016
De rechtbank heeft de verdachte veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf voor meerdere gewapende overvallen en heeft het volwassenstrafrecht toegepast, ondanks zijn jeugdige leeftijd.
Medeplichtigheid aan gewapende overval op woning en poging gewapende overval op snackbar
6 juli 2016
Verdachte schuldig aan medeplichtigheid aan gewapende overval op woning en poging gewapende overval op snackbar, veroordeeld tot 18 maanden gevangenisstraf.
Vonnis van de rechtbank Amsterdam over de poging tot deelname aan een terroristische organisatie en training voor terrorisme door twee broers die naar Syrië wilden reizen
5 juli 2016
Twee broers zijn door de rechtbank Amsterdam veroordeeld tot 27 maanden gevangenisstraf voor hun poging om naar Syrië te reizen met de intentie zich aan te sluiten bij IS.
Schending van het ambtsgeheim door een politieagent die vertrouwelijke informatie aan derden heeft verstrekt
2 juni 2016
De rechtbank veroordeelt een politieagent tot 160 uur werkstraf voor het schenden van zijn ambtsgeheim door vertrouwelijke informatie aan derden te verstrekken.
Brandstichting met gemeen gevaar voor goederen en levensgevaar
7 oktober 2015
De rechtbank heeft de verdachte schuldig bevonden aan opzettelijke brandstichting met levensgevaar voor anderen en hem veroordeeld tot 36 maanden gevangenisstraf en schadevergoeding van € 326,45 aan de benadeelde partij.
Aanhouding op basis van informatie van het Team Criminele Inlichtingen in verband met vuurwapenbezit en eerdere veroordelingen
22 juni 2015
De Rechtbank Amsterdam oordeelde dat de aanhouding van de verdachte op basis van informatie van het TCI rechtmatig was. De verdachte werd veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf voor het voorhanden hebben van een geladen pistool en munitie.
Witwassen van geldbedragen afkomstig uit misdrijf met betrekking tot verdachte en medeverdachten
1 juli 2014
De rechtbank Amsterdam heeft op 1 juli 2014 een verdachte veroordeeld tot 24 maanden gevangenisstraf voor witwassen van geldbedragen van € 1.000.000,- en € 42.625,-, afkomstig uit misdrijf.
Verdachte veroordeeld voor opzetten en runnen van hennepkwekerijen en witwassen van geld
26 juni 2014
De rechtbank Amsterdam heeft verdachte veroordeeld voor het opzetten van hennepkwekerijen, diefstal van elektriciteit en witwassen, met een gedeeltelijk voorwaardelijke gevangenisstraf van 150 dagen en een taakstraf van 150 uren.
Verplichting tot betaling van wederrechtelijk verkregen voordeel in het kader van hennepteelt en witwassen
26 juni 2014
De rechtbank Amsterdam heeft op 26 juni 2014 de verdachte verplicht € 11.475,06 aan de Staat te betalen wegens wederrechtelijk verkregen voordeel uit hennepteelt en witwassen.
Veroordeling van een bouwbedrijf wegens overtreding van de Arbeidsomstandighedenwet na dodelijk ongeval
19 februari 2014
Rechtbank Amsterdam veroordeelt [verdacht Bouwbedrijf] tot € 30.000,- boete voor overtreding van de Arbeidsomstandighedenwet na dodelijk ongeval van werknemer door lichtkoepel.
PGB-fraude met oplichting en valsheid in geschrift
22 januari 2014
De rechtbank oordeelt dat de verdachte zich schuldig heeft gemaakt aan PGB-fraude door oplichting en valsheid in geschrift, wat leidde tot een onterecht ontvangen bedrag van € 73.072,31.
Partiële tenuitvoerlegging van voorwaardelijke straf na schending bijzondere voorwaarden
24 december 2013
De rechtbank gelast de partiële tenuitvoerlegging van de voorwaardelijke straf van 307 dagen wegens schending van bijzondere voorwaarden door de veroordeelde.
Medeplegen van doodslag met het oogmerk op straffeloosheid
17 juli 2013
Verdachte veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf voor medeplegen van doodslag na inbraak, zonder voorbedachte raad. Schadevergoeding aan nabestaande toegewezen.
Veroordeling voor het voorhanden hebben van vuurwapens en munitie
3 april 2013
Verdachte is veroordeeld tot 12 maanden gevangenisstraf voor het voorhanden hebben van vuurwapens en munitie. De rechtbank oordeelde dat verdachte niet geloofwaardig was in zijn ontkenning van kennis van de wapens.
Veroordeling voor afpersing met schakelbewijs in Amsterdam
3 april 2013
De Rechtbank Amsterdam heeft op 3 april 2013 een verdachte veroordeeld voor afpersing, met een gevangenisstraf van 10 maanden, waarvan 5 maanden voorwaardelijk, en bijzondere voorwaarden opgelegd.
Vrijspraak voorhanden hebben van wapens en munitie, veroordeling voor aanwezig hebben van cocaïne en heroïne
3 april 2013
Vrijspraak voorhanden hebben van wapens, veroordeling voor cocaïne en heroïne. Verdachte krijgt 4 weken voorwaardelijke gevangenisstraf en 80 uur taakstraf.
Vernieling van gebouwen door het aanbrengen van hakenkruizen en racistische teksten
22 januari 2013
Verdachte is veroordeeld voor het opzettelijk beschadigen van gebouwen door hakenkruizen en racistische teksten aan te brengen. Hij kreeg 90 dagen gevangenisstraf, waarvan 43 voorwaardelijk, en een taakstraf van 40 uren.
Veroordeling voor meerdere straatroven met geweld in Amsterdam
27 december 2012
De rechtbank heeft de verdachte veroordeeld tot 6 jaar gevangenisstraf voor vijf straatroven en één poging tot straatroof, gepleegd met geweld en bedreiging in Amsterdam.
Meervoudige straatroven met geweld in Amsterdam-Zuidoost
27 december 2012
De rechtbank heeft de verdachte veroordeeld tot 9 jaar gevangenisstraf voor vijf straatroven en één poging tot straatroof, waarbij geweld en bedreiging met een vuurwapen zijn gebruikt. Vrijspraak voor het aanwezig hebben van verdovende middelen.
De rechtbank oordeelt dat de verdachte schuldig is aan de gewapende overval op Wibra, met geweld tegen medewerkers en het voorhanden hebben van een namaakwapen. Hij krijgt 24 maanden gevangenisstraf, deels voorwaardelijk, en moet schadevergoeding betalen aan de benadeelde partij.
Overlevering van een persoon op basis van een Europees aanhoudingsbevel met betrekking tot illegale handel in verdovende middelen
9 maart 2012
Rechtbank Amsterdam staat de overlevering van een persoon aan Duitsland toe op basis van een Europees aanhoudingsbevel voor illegale handel in verdovende middelen.
Mishandeling, bedreiging en belediging van politieambtenaren in Amsterdam
31 januari 2012
Verdachte is veroordeeld voor mishandeling, bedreiging en belediging van politieambtenaren in Amsterdam, met een voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 maanden en een taakstraf van 180 uren.
Vonnis inzake effectenlease-overeenkomsten en zorgplicht van Dexia
22 december 2010
De kantonrechter wees de vorderingen van Leaseleed af, oordelend dat de lease-overeenkomsten niet nietig waren en dat Dexia haar zorgplicht had geschonden, maar de schade voor een deel aan de eisers zelf kon worden toegerekend.
Onaanvaardbare financiële last bij lease-overeenkomst en onderzoeksplicht van de bank
21 juli 2010
Kantonrechter oordeelt dat [naam bank] haar onderzoeksplicht heeft geschonden bij lease-overeenkomst met [eiser], leidend tot schadevergoeding van € 13.913,66 en betaling van € 3.739,71 door [eiser].
Vonnis inzake effectenleaseovereenkomsten en zorgplicht van Dexia
7 juli 2010
Kantonrechter oordeelt dat Dexia haar zorgplicht heeft geschonden in effectenleaseovereenkomsten. [eiser] krijgt schadevergoeding van € 4.840,53, Dexia vordert € 5.513,99 van [eiser].
Zorgplicht en eigen schuld in lease-overeenkomst tussen afnemer en Dexia Bank Nederland N.V.
9 juni 2010
De kantonrechter oordeelde dat de afnemer onvoldoende bewijs had geleverd tegen Dexia, waardoor de schade volledig voor zijn rekening kwam. Dexia moest € 1.022,81 betalen, vermeerderd met wettelijke rente.
Effectenlease-overeenkomst en schending zorgplicht door Dexia
28 april 2010
Rechtbank Amsterdam oordeelt dat Dexia haar zorgplicht heeft geschonden in een effectenlease-overeenkomst, en veroordeelt Dexia tot schadevergoeding van € 16.219,73 aan de eisers.
Vonnis inzake effectenlease-overeenkomst en schending zorgplicht door Dexia
7 april 2010
Vonnis van 7 april 2010 waarin Dexia wordt veroordeeld tot schadevergoeding aan [eiser] wegens schending van de zorgplicht bij een effectenlease-overeenkomst.
Vonnis inzake effectenlease-overeenkomst en vernietiging door echtgenote
24 februari 2010
Kantonrechter wijst vorderingen van [eiseres] af inzake effectenlease-overeenkomst zonder schriftelijke toestemming van echtgenote. Verjaring vernietigingsrecht niet bewezen. Proceskosten voor [eiseres].
Vonnis inzake effectenlease-overeenkomsten en zorgplicht van Dexia
27 januari 2010
Vonnis over effectenlease-overeenkomsten tussen Dexia en [gedaagde], waarbij Dexia haar zorgplicht heeft geschonden. De zaak wordt aangehouden voor verdere gegevensverzameling.
Vonnis inzake effectenlease-overeenkomst en zorgplicht van Dexia
27 januari 2010
Eiser vordert vernietiging van effectenlease-overeenkomst met Dexia wegens schending zorgplicht. Dexia wordt aansprakelijk gesteld voor schade, maar eiser heeft ook eigen schuld. Zaak wordt aangehouden voor verdere beoordeling.
Vonnis inzake effectenlease-overeenkomst en minderjarigheid
27 januari 2010
Kantonrechter oordeelt dat Dexia zorgplicht heeft geschonden in effectenlease-overeenkomst met minderjarige. Dexia moet € 1.076,95 betalen en BKR-registratie rectificeren.
Vonnis inzake de vernietiging van effectenlease-overeenkomsten en de toepassing van artikel 1:88 BW
20 januari 2010
Kantonrechter oordeelt dat effectenlease-overeenkomsten door [eiseres] zijn vernietigd wegens gebrek aan toestemming van haar echtgenoot, en veroordeelt Dexia tot terugbetaling van betaalde bedragen.
Vonnis inzake effectenlease-overeenkomsten en vernietiging op grond van artikel 1:88 BW
14 oktober 2009
Kantonrechter oordeelt dat effectenlease-overeenkomsten vernietigbaar zijn wegens gebrek aan toestemming van [eiseres]. Dexia moet terugbetalen en registratie bij BKR ongedaan maken.
Vonnis inzake de vernietiging van een effectenlease-overeenkomst en de gevolgen daarvan voor de echtgenoot
14 oktober 2009
Kantonrechter vernietigt effectenlease-overeenkomst wegens gebrek aan toestemming van echtgenote; Dexia moet terugbetalen en registratie ongedaan maken.
Aansprakelijkheid van tussenpersoon bij tekortkoming in zorgplicht bij financiële advisering
20 mei 2009
Rechtbank oordeelt dat Rijnmond tekort is geschoten in haar zorgplicht bij advisering over een financieringsconstructie, waardoor eiser schade heeft geleden. Vordering tot schadevergoeding wordt toegewezen.
Vonnis inzake effectenlease-overeenkomst en zorgplicht van Dexia
29 oktober 2008
Rechtbank Amsterdam oordeelt over effectenlease-overeenkomst tussen [eiser] en Dexia, waarbij de overeenkomst vernietigbaar is door gebrek aan toestemming van de partner van [eiser]. Dexia wordt veroordeeld tot terugbetaling en rectificatie van BKR-registratie.
Vonnis inzake effectenleaseovereenkomsten en verjaring van vernietigingsrecht
15 oktober 2008
Rechtbank Amsterdam oordeelt over effectenleaseovereenkomsten en vernietigingsrecht. Dexia moet terugbetalen aan [eisende partij] en vordering in reconventie wordt afgewezen.
Vonnis inzake zorgplicht en lease-overeenkomst tussen eisende partij en Dexia Bank Nederland N.V.
20 augustus 2008
Vonnis van 20 augustus 2008 over zorgplicht van Dexia in lease-overeenkomst; eisende partij krijgt gedeeltelijk gelijk en Dexia wordt veroordeeld tot betaling en aanpassing BKR-registratie.
Aansprakelijkheid van Dexia voor zorgplicht in lease-overeenkomsten
20 augustus 2008
De rechtbank oordeelt dat Dexia aansprakelijk is voor het niet naleven van haar zorgplicht in lease-overeenkomsten, en veroordeelt Dexia tot betaling aan de eisende partij.
Vonnis inzake effectenlease-overeenkomsten en zorgplicht van Dexia
13 augustus 2008
Kantonrechter oordeelt dat Dexia tekortschiet in zorgplicht bij effectenlease-overeenkomsten; vorderingen van eiser grotendeels toegewezen, met uitzondering van lease-overeenkomst 7.
Aansprakelijkheid huisarts voor ongewenste zwangerschap door onjuiste inbrenging anticonceptiemiddel
24 mei 2006
Rechtbank Alkmaar oordeelt dat huisarts aansprakelijk is voor schade door ongewenste zwangerschap na onjuiste inbrenging van anticonceptiemiddel. Vordering immateriële schade afgewezen, materiële schade toegewezen.
Onrechtmatige handelingen van de vrouw en therapeute in omgangsregeling met dochter
20 juli 2005
De rechtbank oordeelt dat de vrouw en therapeute onrechtmatig hebben gehandeld in de omgangsregeling met de dochter. De therapeute moet € 5.000,- schadevergoeding betalen aan de man.
Aansprakelijkheid van aannemer voor instorting staalconstructie van toneeltoren
20 oktober 2004
Rechtbank Alkmaar oordeelt dat de aannemer aansprakelijk is voor instorting staalconstructie, maar dat de ontbinding van de overeenkomst niet rechtsgeldig was. Kosten van herstel worden als bespaarde kosten aangemerkt.
Herziening van vonnissen met betrekking tot het plan van toedeling in de ruilverkaveling
2 juni 2004
Eiser vorderde herroeping van een eerder vonnis over het plan van toedeling in de ruilverkaveling. De rechtbank verklaarde eiser niet-ontvankelijk in zijn vordering en veroordeelde hem in de proceskosten.
Aansprakelijkheid voor legionellabesmetting tijdens de Westfriese Flora
12 december 2002
De Consumentenbond vorderde aansprakelijkheid voor legionellabesmetting tijdens de Westfriese Flora. De Rechtbank oordeelde dat de standhouders onrechtmatig hebben gehandeld, maar wees vorderingen tegen de Flora en de Staat af.