Wrakingsverzoek niet-ontvankelijk verklaard wegens gebrek aan feiten die onpartijdigheid van de rechter aantasten
4 november 2024
Wrakingsverzoek tegen mr. R. van de Water niet-ontvankelijk verklaard wegens gebrek aan feiten die onpartijdigheid aantasten. Verdere verzoeken tot wraking worden niet in behandeling genomen.
Afwijzing wrakingsverzoek in strafzaak met meerdere advocaten en geestelijke gezondheid
18 oktober 2024
Wrakingsverzoek afgewezen; geen (schijn van) partijdigheid van de rechters vastgesteld. Verzoeker voelde zich niet bijgestaan door een advocaat en vond vragen van de voorzitter onterecht.
Afwijzing van een verzoek tot verschoning van een rechter in een civiele procedure
18 oktober 2024
De wrakingskamer van de Rechtbank Amsterdam heeft op 18 oktober 2024 het verzoek tot verschoning van de rechter afgewezen, oordelend dat er geen objectief gerechtvaardigde vrees voor partijdigheid was.
Zorgmachtiging op basis van de Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg voor betrokkene met psychische stoornis
4 juni 2024
Rechtbank Amsterdam verleent op 4 juni 2024 een zorgmachtiging op basis van de Wvggz voor een betrokkene met psychische stoornis, voor de duur van twaalf maanden.
Beëindiging ouderlijk gezag en benoeming voogd in een complexe gezinszaak met betrokkenheid van de Raad voor de Kinderbescherming en gecertificeerde instelling
24 april 2024
De rechtbank beëindigt het ouderlijk gezag van de ouders over [minderjarige] en benoemt de GI tot voogd, gezien de ernstige bedreiging van zijn ontwikkeling en het falen van de ouders om een veilig thuis te bieden.
Afwijzing van een wrakingsverzoek tegen een bestuursrechter in een beroepszaak
5 april 2024
De Rechtbank Amsterdam heeft op 5 april 2024 een wrakingsverzoek afgewezen tegen mr. K.S. Man. De rechtbank oordeelde dat de gronden voor wraking niet voldoende waren en dat de rechter vermoed wordt onpartijdig te zijn.
Afwijzing van een wrakingsverzoek tegen een bestuursrechter in Amsterdam
28 maart 2024
De Rechtbank Amsterdam heeft op 28 maart 2024 een wrakingsverzoek afgewezen tegen mr. A.M. van der Linden-Kaajan, bestuursrechter. Het verzoek was kennelijk ongegrond en er staat geen rechtsmiddel open.
Afwijzing wrakingsverzoek wegens niet-ontvankelijkheid door gebrek aan verplichte procesvertegenwoordiging
11 maart 2024
Wrakingsverzoek afgewezen; verzoekster is niet-ontvankelijk verklaard wegens indienen op persoonlijke titel zonder advocaat, terwijl verplichte procesvertegenwoordiging geldt.
Toewijzing van een verzoek tot verschoning van een rechter in een familiezakenprocedure
21 februari 2024
De Rechtbank Amsterdam heeft op 21 februari 2024 het verzoek tot verschoning van mr. V. Zuiderbaan toegewezen, waardoor de hoofdzaak door een andere rechter zal worden voortgezet.
Afwijzing wrakingsverzoek tegen bestuursrechter in Amsterdam
12 februari 2024
Wrakingsverzoek tegen mr. A.M. van der Linden-Kaajan afgewezen; verzoeker stelde vooringenomenheid vast, maar rechtbank oordeelde dat dit geen grond voor wraking was.
Verzoek tot verschoning in verband met schijn van vooringenomenheid
6 februari 2024
De Rechtbank Amsterdam heeft op 6 februari 2024 een verzoek tot verschoning toegewezen vanwege schijn van vooringenomenheid, waardoor de hoofdzaak door een andere rechter zal worden behandeld.
Afwijzing wrakingsverzoek tegen bestuursrechter wegens gebrek aan feiten die onpartijdigheid aantasten
29 januari 2024
Wrakingsverzoek tegen mr. T.L. Fernig-Rocour afgewezen wegens gebrek aan feiten die onpartijdigheid aantasten; verzoeker kennelijk niet-ontvankelijk verklaard.
Verzoek tot verschoning in verband met mogelijke vooringenomenheid van de rechter in de mega Holmen zaak
19 januari 2024
De Rechtbank Amsterdam heeft op 19 januari 2024 een verzoek tot verschoning toegewezen vanwege mogelijke vooringenomenheid van de rechter in de mega Holmen zaak.
Afwijzing wrakingsverzoek tegen kantonrechter in civiele procedure
18 januari 2024
Wrakingsverzoek van Credit Care B.V. tegen mr. M.L.S. Kalff afgewezen; verzoek ongegrond omdat rechterlijke beslissing geen grond voor wraking kan zijn.
Afwijzing verzoek tot verschoning in strafzaak met eerdere betrokkenheid rechter
17 januari 2024
De Rechtbank Amsterdam heeft op 17 januari 2024 het verzoek tot verschoning van mr. M. Smit afgewezen, oordelend dat er geen gerechtvaardigde vrees voor vooringenomenheid bestond.
Verzoek tot verschoning in verband met schijn van vooringenomenheid
9 januari 2024
De Rechtbank Amsterdam heeft op 9 januari 2024 een verzoek tot verschoning toegewezen vanwege schijn van vooringenomenheid, waardoor de hoofdzaak door een andere rechter zal worden behandeld.
Toewijzing verzoek tot verschoning in strafzaak wegens persoonlijke connecties van de rechter
4 december 2023
De Rechtbank Amsterdam heeft op 4 december 2023 het verzoek tot verschoning van mr. V.V. Essenburg toegewezen, omdat de rechter persoonlijke connecties heeft met een procespartij.
Verhuizing met minderjarige en gezamenlijke gezagsuitoefening
1 december 2023
De rechtbank heeft de vrouw de tijd gegeven om uiterlijk op 1 september 2024 terug te verhuizen naar [plaats] en heeft haar verzoeken om financiële bijdragen afgewezen.
Afwijzing wrakingsverzoek tegen rechter-commissaris in strafzaak
7 november 2023
Wrakingsverzoek van mr. J. van Weers tegen rechter-commissaris B.E. Mildner afgewezen door de Wrakingskamer van de Rechtbank Amsterdam op 7 november 2023.
Afwijzing van een wrakingsverzoek in een strafzaak
30 oktober 2023
Wrakingsverzoek afgewezen; verzoeker voerde aan dat hij het dossier niet had gezien en dat er sprake was van onpartijdigheid, maar de rechtbank oordeelde dat het verzoek kennelijk niet-ontvankelijk was.
Afwijzing van een wrakingsverzoek tegen een kantonrechter in een arbeidsrechtelijke zaak
28 september 2023
De Rechtbank Amsterdam heeft op 28 september 2023 het wrakingsverzoek van een verzoeker tegen mr. C.W. Inden afgewezen, omdat er geen bewijs was voor vooringenomenheid van de rechter.
Afwijzing van een wrakingsverzoek tegen een kantonrechter in een erfeniszaak
28 september 2023
De Rechtbank Amsterdam heeft op 28 september 2023 een wrakingsverzoek afgewezen tegen mr. A.W.J. Ros, waarbij de verzoeker zich benadeeld voelde door vermeende vooringenomenheid van de rechter in een erfeniszaak.
Verzoek tot verschoning in bestuursrechtelijke procedure wegens mogelijke partijdigheid van de rechter
27 september 2023
De Rechtbank Amsterdam heeft op 27 september 2023 een verzoek tot verschoning toegewezen wegens mogelijke partijdigheid van de rechter, mr. L.Z. Achouak El Idrissi, in een aanhangige bestuursrechtelijke zaak.
Afwijzing wrakingsverzoek tegen rechter E. Pennink
25 september 2023
Wrakingsverzoek tegen rechter E. Pennink afgewezen wegens gebrek aan concrete feiten en omdat een rechterlijke beslissing geen grond voor wraking kan zijn.
Wrakingsverzoek buiten behandeling gesteld wegens gebrek aan concrete feiten van vooringenomenheid
7 september 2023
Wrakingsverzoek tegen mr. M. Greebe buiten behandeling gesteld wegens gebrek aan concrete feiten van vooringenomenheid. Verdere verzoeken tot wraking worden niet in behandeling genomen.
Herroeping echtscheidingsbeschikking en verzoeken tot vervangende toestemming voor verhuizing en zorgregeling
28 juli 2023
De rechtbank heeft de verzoeken van de moeder tot verhuizing en zorgregeling toegewezen, en de herroeping van de echtscheidingsbeschikking van de vader afgewezen.
Afwijzing van een wrakingsverzoek tegen een kantonrechter in Amsterdam
27 juli 2023
De Wrakingskamer van de Rechtbank Amsterdam heeft op 27 juli 2023 het wrakingsverzoek van een verzoeker afgewezen, omdat het kennelijk ongegrond en niet-ontvankelijk was.
Toewijzing verzoek tot meerderjarigenadoptie onder bijzondere omstandigheden
20 juli 2023
De rechtbank heeft het verzoek tot meerderjarigenadoptie toegewezen, ondanks dat [belanghebbende 2] meerderjarig was, vanwege zeer bijzondere omstandigheden.
Afwijzing van een wrakingsverzoek wegens gebrek aan concrete feiten en omstandigheden
10 juli 2023
Wrakingsverzoek afgewezen wegens gebrek aan concrete feiten. Verzoeker heeft geen bewijs geleverd voor onpartijdigheid rechters. Verdere wrakingsverzoeken worden niet in behandeling genomen.
Verwijzing naar Spanje in het kader van internationale kinderbescherming met tussenkomst van de Liaisonrechter
28 juni 2023
De rechtbank verwijst een geschil over de voogdij van kinderen naar Spanje, waarbij de Liaisonrechter betrokken is. De zaak betreft verzoeken tot verhuizing van de kinderen en is gerelateerd aan een echtscheidingsprocedure in Spanje.
Afwijzing wrakingsverzoek wegens niet-ontvankelijkheid na uitspraak
6 juni 2023
De Wrakingskamer heeft het wrakingsverzoek afgewezen omdat het kennelijk niet-ontvankelijk was, aangezien de rechter al uitspraak had gedaan in de zaak van verzoeker.
Verzoek tot verschoning in strafzaak wegens mogelijke partijdigheid van de rechter
16 mei 2023
De Rechtbank Amsterdam heeft op 16 mei 2023 het verzoek tot verschoning van mr. M. van Mourik toegewezen, omdat de rechter zich niet onpartijdig voelde in een strafzaak.
Internationale rechtsmacht en ongeoorloofde overbrenging van een minderjarige tussen Nederland en Sierra Leone
15 mei 2023
Rechtbank Amsterdam verklaart zich onbevoegd in een zaak over de verblijfplaats van een minderjarige tussen Nederland en Sierra Leone, oordeelt dat de gewone verblijfplaats in Sierra Leone is en dat er geen ongeoorloofde overbrenging heeft plaatsgevonden.
Vervangende toestemming voor verhuizing van Amsterdam naar Rotterdam in het kader van gezamenlijke gezagsuitoefening
15 mei 2023
De rechtbank verleent de moeder vervangende toestemming om met de kinderen naar Rotterdam te verhuizen, met wijziging van het ouderschapsplan voor de overdracht van de kinderen.
Erkenning van buitenlandse uitspraak betreffende familierechtelijke banden tussen wensvaders en kind geboren uit draagmoederschap
15 mei 2023
De Rechtbank Amsterdam erkent de familierechtelijke banden tussen wensvaders en hun kind, geboren uit draagmoederschap, en bevestigt hun ouderlijk gezag.
Verzoek om vervangende toestemming voor verhuizing van minderjarigen naar Spanje in het kader van gezamenlijke gezagsuitoefening
18 april 2023
Rechtbank Amsterdam verwijst zaak over gezamenlijke gezagsuitoefening en verhuizing van minderjarigen naar Spanje naar Spaanse rechter, oordeelt dat Spaanse rechter beter in staat is om belangen van kinderen te beoordelen.
Verzoek tot verschoning in strafzaak wegens mogelijke partijdigheid van de rechter
13 april 2023
De Rechtbank Amsterdam heeft op 13 april 2023 het verzoek tot verschoning van mr. G. Oldekamp toegewezen, omdat de rechter zich niet onpartijdig voelde in de strafzaak tegen de verdachte.
Afwijzing wrakingsverzoek tegen rechter wegens vermeende partijdigheid
2 maart 2023
De rechtbank heeft het wrakingsverzoek van verzoekster tegen mr. J.P.C. van Dam van Isselt afgewezen, omdat er geen objectief gerechtvaardigde vrees voor partijdigheid was.
Benoeming van een tijdelijk voogd voor een minderjarige in het kader van jeugdbescherming
1 maart 2023
De Rechtbank Amsterdam benoemt op 1 maart 2023 Stichting Nidos tot tijdelijk voogd over een minderjarige, verblijvend in Nederland zonder ouders, op verzoek van Nidos.
Beschikking inzake gezamenlijke gezagsuitoefening en beschermingsonderzoek
23 februari 2023
De rechtbank gelast een beschermingsonderzoek door de Raad voor de Kinderbescherming in een geschil over gezamenlijke gezagsuitoefening en zorgregeling.
Wraking van een rechter in een strafzaak met betrekking tot onpartijdigheid en procedurele beslissingen
21 februari 2023
De Wrakingskamer van de Rechtbank Amsterdam heeft op 21 februari 2023 het wrakingsverzoek van een verzoeker afgewezen, omdat er geen feiten waren die de onpartijdigheid van de rechter in twijfel trokken.
Gezamenlijke belasting van ouders met het gezag en gelijktijdige ondertoezichtstelling van de kinderen
16 februari 2023
De rechtbank heeft ouders gezamenlijk met het gezag over hun kinderen belast en de kinderen onder toezicht gesteld van Jeugdbescherming Regio Amsterdam, vanwege zorgen over hun ontwikkeling en een loyaliteitsconflict.
Beoordeling van de zorgregeling en Arabische les in het kader van een complexe echtscheiding
8 februari 2023
De rechtbank handhaaft de zorgregeling en Arabische les voor de kinderen, en regelt de vakanties en feestdagen. De behandeling van verzoeken wordt aangehouden tot 21 augustus 2023.
Machtiging tot voortzetting van de crisismaatregel in het kader van de Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg
6 februari 2023
De rechtbank verleent een machtiging tot voortzetting van de crisismaatregel voor een betrokkene met ernstige psychische en somatische klachten, ondanks verzet van de betrokkene en haar ouders.
Rechterlijke machtiging tot opname en verblijf in het kader van de Wet zorg en dwang
30 januari 2023
De rechtbank verleent een machtiging tot opname en verblijf voor een betrokkene, geboren in 1970, voor de duur van zes maanden, tot en met 30 juli 2023, op basis van de Wet zorg en dwang.
Wijziging van gezag, benoeming voogd en omgangsregeling in een complexe gezinssituatie
20 januari 2023
De rechtbank Amsterdam heeft op 20 januari 2023 het verzoek van de oma om het gezag van de ouders te beëindigen en haar als voogd aan te wijzen afgewezen. De ouders blijven verantwoordelijk voor de opvoeding van de minderjarige, ondanks zorgen over de stabiliteit.
Afwijzing wrakingsverzoek tegen bestuursrechter wegens kennelijk ongegrond en misbruik van recht
20 januari 2023
Wrakingsverzoek tegen bestuursrechter afgewezen wegens kennelijk ongegrond en misbruik van recht. Verzoeker heeft onvoldoende gronden aangevoerd voor wraking.
Verzoek om gezamenlijk gezag en omgangsregeling na beëindiging relatie
28 september 2022
Rechtbank Amsterdam beslist over gezamenlijk gezag en omgangsregeling na beëindiging relatie. Vader krijgt voorlopige omgangsregeling van elke zondag van 12.00 tot 14.00 uur.
Adoptie na draagmoederschap in de Verenigde Staten
13 september 2022
De Rechtbank Amsterdam heeft op 6 september 2022 de adoptie van een minderjarige uitgesproken, geboren uit een draagmoederschap in de VS, en bepaald dat de achternaam [geslachtsnaam] zal zijn.
Adoptie na draagmoederschap in de Verenigde Staten
24 augustus 2022
Rechtbank Amsterdam heeft op 24 augustus 2022 de adoptie van twee kinderen, geboren uit draagmoederschap in de VS, toegewezen aan verzoekers, waarbij het belang van de kinderen voorop staat.
Vrijspraak in jeugdstrafzaak wegens onvoldoende bewijs bij winkeloverval
21 juli 2022
De rechtbank spreekt de verdachte vrij van diefstal met geweld wegens onvoldoende bewijs. Er zijn geen herkenbare beelden en meldingen zijn niet verifieerbaar.
Wrakingsverzoek niet-ontvankelijk verklaard door de Wrakingskamer van de Rechtbank Amsterdam
11 juli 2022
De Wrakingskamer van de Rechtbank Amsterdam heeft op 11 juli 2022 het wrakingsverzoek van een verzoeker niet-ontvankelijk verklaard, omdat geen feiten zijn aangevoerd die wijzen op vooringenomenheid van de rechter.
Schadevergoeding na onrechtmatige detentie in het kader van de Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg
5 juli 2022
De Rechtbank Amsterdam heeft de Staat veroordeeld tot betaling van € 525,- schadevergoeding aan verzoeker wegens onrechtmatige detentie zonder rechtsgeldige titel.
Verzoek tot wraking van een rechter in een civiele procedure
27 juni 2022
De Rechtbank Amsterdam verklaart het wrakingsverzoek van een verzoeker niet-ontvankelijk, omdat de rechter al een vonnis had gewezen en niet meer in de zaak kon worden gewraakt.
Verzoek tot gezamenlijke uitoefening van gezag over minderjarigen na erkenning
25 mei 2022
De Rechtbank Amsterdam heeft op 21 september 2021 beslist dat de moeder en de man gezamenlijk met de uitoefening van het gezag over twee minderjarigen worden belast, na een verzoek op basis van artikel 1:253t BW.
Wrakingsverzoek buiten behandeling gesteld door de Wrakingskamer van de Rechtbank Amsterdam
24 maart 2022
De Wrakingskamer van de Rechtbank Amsterdam heeft op 24 maart 2022 het wrakingsverzoek van de verzoeker buiten behandeling gesteld, gezien eerdere beslissingen en de anti-misbruikbepaling.
Afwijzing van een wrakingsverzoek tegen een kantonrechter wegens vermeende vooringenomenheid
10 maart 2022
De rechtbank heeft het wrakingsverzoek van verzoeker tegen mr. Y.A.M. Jacobs afgewezen, omdat de vrees voor vooringenomenheid niet objectief gerechtvaardigd was.
Verzoek tot verschoning van een rechter in verband met mogelijke partijdigheid
31 december 2021
De Rechtbank Amsterdam heeft op 31 december 2021 een verzoek tot verschoning toegewezen vanwege mogelijke partijdigheid van de rechter. De procedure wordt voortgezet voor een andere rechter.
Ondertoezichtstelling van een minderjarige wegens zorgelijke psychische problemen van de vader
19 november 2021
De kinderrechter heeft op 19 november 2021 de ondertoezichtstelling van de minderjarige [minderjarige] toegewezen wegens zorgelijke psychische problemen van de vader, voor de duur van twaalf maanden.
Afwijzing wrakingsverzoeken in de strafzaak Marengo
15 september 2021
De Wrakingskamer van de Rechtbank Amsterdam heeft op 15 september 2021 de wrakingsverzoeken in de strafzaak Marengo afgewezen als kennelijk ongegrond en niet ontvankelijk verklaard.
Vervangende toestemming tot erkenning, gezag en omgang in een complexe familiezaken met verstoorde relaties
7 september 2021
De rechtbank verleent vervangende toestemming tot erkenning van [minderjarige] door de man, maar wijst verzoeken om omgang en gezamenlijk gezag af vanwege verstoorde relaties en de wensen van [minderjarige].
Beroep tegen oordeel klachtcommissie na overplaatsing en aanzegging verplichte zorg
26 augustus 2021
Rechtbank Amsterdam oordeelt dat geen nieuwe schriftelijke aanzegging van verplichte zorg nodig was na overplaatsing, maar bekrachtigt klachtcommissie. Schadevergoeding afgewezen.
Wijziging van geslachtsaanduiding en voornaam van een non-binaire persoon
21 juli 2021
De Rechtbank Amsterdam heeft op 21 juli 2021 de wijziging van de geslachtsaanduiding en voornaam van een non-binaire persoon toegewezen, waarbij 'X' als geslacht wordt geregistreerd.
Verzoek tot verschoning in verband met mogelijke partijdigheid van de rechter
9 juli 2021
De Wrakingskamer heeft op 9 juli 2021 het verzoek tot verschoning toegewezen vanwege mogelijke partijdigheid van de rechter, die een oud-kantoorgenoot van de advocaat van de verdachte was.
Verzoek tot verschoning van de rechter in een strafzaak wegens mogelijke belangenverstrengeling
24 juni 2021
De Rechtbank Amsterdam heeft op 24 juni 2021 het verzoek tot verschoning van rechter mr. H.J. Fehmers toegewezen wegens mogelijke belangenverstrengeling met de verdachte.
Wrakingsverzoek van de kroongetuige in het Marengo-proces afgewezen. De rechtbank oordeelde dat er geen vooringenomenheid was, ondanks eerdere toewijzing van een vergelijkbaar verzoek.
Afwijzing van een wrakingsverzoek tegen rechter A.W.J. Ros
18 mei 2021
De rechtbank heeft het wrakingsverzoek tegen rechter A.W.J. Ros afgewezen, omdat verzoekers geen gronden hebben aangevoerd die wijzen op vooringenomenheid.
Tijdelijke opname van verdachte in justitiële jeugdinrichting in kader van PIJ-maatregel
19 maart 2021
Rechter-commissaris beveelt tijdelijke opname van verdachte in justitiële jeugdinrichting voor 2 weken wegens overtreding van voorwaarden van PIJ-maatregel.
Weigering ambtenaar burgerlijke stand tot opmaken van erkenningsakten voor minderjarige kinderen
10 maart 2021
De rechtbank heeft het verzoek van de man om erkenningsakten voor zijn stiefkinderen afgewijzen, omdat de erkenning niet voor de juiste doeleinden werd aangevraagd.
Afwijzing wrakingsverzoek tegen rechterlijke beslissing in civiele procedure
2 februari 2021
Wrakingsverzoek afgewezen; verzoeker had geen belang meer bij wraking van de rechter omdat de beslissing om de zaak voor vonnis te verwijzen was teruggedraaid.
Schadevergoeding voor onrechtmatige opname in de geestelijke gezondheidszorg
11 december 2020
De rechtbank oordeelt dat de Staat aansprakelijk is voor schadevergoeding van € 160,-- voor onrechtmatige opname van verzoeker in de geestelijke gezondheidszorg.
Wraking van een politierechter op basis van mogelijke toekomstige beslissingen
8 december 2020
De Wrakingskamer verklaart het wrakingsverzoek van de verdachte niet ontvankelijk, omdat de grond uitsluitend ligt in een mogelijke toekomstige beslissing van de rechter, wat geen basis voor wraking is.
Afwijzing van een wrakingsverzoek tegen een rechter-commissaris in een strafzaak
26 november 2020
De Wrakingskamer van de Rechtbank Amsterdam heeft op 26 november 2020 een verzoek tot wraking van rechter-commissaris mr. H.J. Fehmers afgewezen, omdat geen valide gronden voor vooringenomenheid werden aangetoond.
Beëindiging gezag en verlenging ondertoezichtstelling en uithuisplaatsing van een minderjarige met ontwikkelingsachterstanden
23 september 2020
De rechtbank heeft het verzoek tot beëindiging van het gezag afgewezen en de ondertoezichtstelling en uithuisplaatsing van de minderjarige verlengd tot 21 oktober 2021.
Wraking van een rechter in civiele procedure wegens vermeende partijdigheid
2 juni 2020
De Wrakingskamer verklaart verzoeker kennelijk niet ontvankelijk in zijn wrakingsverzoek tegen mr. E.J. van der Molen wegens gebrek aan concrete feiten en misbruik van recht.
Verlenging uithuisplaatsing van minderjarigen in het kader van gezinshereniging en kinderbescherming
25 mei 2020
De kinderrechter verlengt de uithuisplaatsing van twee minderjarigen en biedt de moeder een eerlijke kans om zich te bewijzen, ondanks het advies van de GI om de kinderen niet terug te plaatsen.
Verzoek tot voortzetting van een crisismaatregel in het kader van de Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg
30 april 2020
De rechtbank verklaart het verzoek van de officier van justitie tot voortzetting van de crisismaatregel niet-ontvankelijk en handhaaft de eerdere machtiging tot 15 mei 2020.
Machtiging tot het verlenen van verplichte zorg op basis van de Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg
14 april 2020
De Rechtbank Amsterdam verleent op 14 april 2020 een zorgmachtiging voor verplichte zorg aan een betrokkene met een psychische stoornis, geldig tot 14 oktober 2020.
Verlening van een zorgmachtiging op basis van de Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg
30 maart 2020
De rechtbank verleent een zorgmachtiging voor een betrokkene met psychische stoornissen, voor een periode van zes maanden, met specifieke verplichte zorgmaatregelen.
Verzoek tot wraking van een voorzieningenrechter in kort geding wegens verplichte procesvertegenwoordiging
26 maart 2020
Verzoeker is niet-ontvankelijk verklaard in zijn verzoek tot wraking van een voorzieningenrechter omdat het verzoek niet door een advocaat is ingediend in een zaak met verplichte procesvertegenwoordiging.
Verzoek om zorgmachtiging op basis van de Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg
24 februari 2020
De rechtbank verleent een zorgmachtiging voor zes maanden op basis van de Wvggz, ondanks verweer tegen de ontvankelijkheid en bezwaren van de betrokkene.
Machtiging tot voortzetting van de crisismaatregel in het kader van de Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg
17 februari 2020
De rechtbank verleent een machtiging tot voortzetting van de crisismaatregel voor een betrokkene, geboren in 1955, tot en met 9 maart 2020, vanwege ernstige psychische problemen en risico's voor haar veiligheid.
Machtiging tot voortzetting van de crisismaatregel in het kader van de Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg
17 februari 2020
De rechtbank verleent een machtiging tot voortzetting van de crisismaatregel voor een betrokkene, noodzakelijk om ernstig nadeel af te wenden, geldig tot 9 maart 2020.
Verlening van een zorgmachtiging op basis van de Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg
27 januari 2020
De Rechtbank Amsterdam verleent op 27 januari 2020 een zorgmachtiging op basis van de Wvggz voor een betrokkene met een psychotische stoornis, ondanks verzet van de advocaat. De machtiging geldt tot 27 juli 2020.
Machtiging tot voortzetting van een crisismaatregel in het kader van de Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg
7 januari 2020
De rechtbank verleent een machtiging tot voortzetting van de crisismaatregel voor een betrokkene, geldig tot 28 januari 2020, na beoordeling van de situatie en de noodzaak van verplichte zorg.
Beëindiging van het ouderlijk gezag van de vader na aanhouding voor nader onderzoek door de Raad voor de Kinderbescherming
9 oktober 2019
De rechtbank beëindigt het ouderlijk gezag van de vader over zijn kinderen en stelt het Leger des Heils aan als voogd, vanwege onveilige situatie door de relatie met de moeder.
Machtiging gesloten jeugdhulp voor minderjarige met criminele uitbuiting
27 september 2019
De kinderrechter in Amsterdam heeft op 27 september 2019 een verzoek om gesloten jeugdhulp voor een minderjarige afgewezen, omdat de verblijfplaats onbekend was en de machtiging was vervallen.
Verzoek tot wraking van een kantonrechter wegens vermeende vooringenomenheid
30 augustus 2019
De Wrakingskamer verklaart het verzoek tot wraking van kantonrechter mr. M.E.B. Terwee niet ontvankelijk wegens gebrek aan concrete feiten en omstandigheden die vooringenomenheid aantonen.
Nieuwe voorwaardelijke machtiging op basis van geneeskundige verklaring in het kader van de Wet BOPZ
29 augustus 2019
De rechtbank verleent een nieuwe voorwaardelijke machtiging op basis van een geneeskundige verklaring, ondanks tekortkomingen in de totstandkoming ervan, tot 14 juni 2020.
Verzoek tot wraking van de Wrakingskamer in een civiele procedure
18 juni 2019
De Wrakingskamer heeft het verzoek tot wraking van verzoeker buiten behandeling gesteld wegens misbruik van het wrakingsmiddel. De procedure wordt hervat op 21 juni 2019.
Afwijzing van een wrakingsverzoek tegen een kantonrechter in een burenconflict
6 juni 2019
De Rechtbank Amsterdam heeft op 6 juni 2019 het wrakingsverzoek van verzoeker afgewezen, omdat onvoldoende bewijs was voor de stelling dat de rechter bevooroordeeld was.
Verzoek tot wraking van de rechtbank Amsterdam wegens vermeende vooringenomenheid
5 juni 2019
Verzoeker is niet-ontvankelijk verklaard in zijn wrakingsverzoek tegen de rechtbank Amsterdam wegens gebrek aan concrete feiten die vooringenomenheid onderbouwen.
Verzoek tot wraking van de rechter wegens vermeende vooringenomenheid en niet-ontvankelijkheid van het verzoek
5 juni 2019
Wrakingsverzoek van verzoekster tegen mr. M.W. van der Veen afgewezen; verzoek kennelijk niet ontvankelijk wegens gebrek aan feitelijke grondslag en misbruik van recht.
Verzoek tot wraking van de kantonrechter wegens vermeende partijdigheid
17 mei 2019
Verzoekster is niet-ontvankelijk verklaard in haar wrakingsverzoek tegen kantonrechter mr. M.E.B. Terwee wegens gebrek aan concrete feiten en omstandigheden.
Verzoek tot wraking van een rechter wegens vermeende vooringenomenheid in een civiele procedure
6 mei 2019
De Wrakingskamer verklaart verzoeker niet ontvankelijk in zijn wrakingsverzoek wegens gebrek aan concrete feiten en omstandigheden die vooringenomenheid van de rechter zouden onderbouwen.
Verzoek tot wraking van een bestuursrechter in een beroepszaak tegen het UWV
21 maart 2019
De rechtbank verklaart het verzoek tot wraking kennelijk niet-ontvankelijk omdat het niet gericht is tegen een rechter die de zaak in behandeling heeft.
Verzoek tot herziening van wrakingsbeslissing in civiele procedure
28 februari 2019
De Wrakingskamer verklaart verzoeker kennelijk niet-ontvankelijk in zijn verzoek tot herziening van de wrakingsbeslissing, omdat de rechter geen zaak meer in behandeling had.
Verzoek tot wraking van een bestuursrechter wegens vermeende partijdigheid
24 januari 2019
De Wrakingskamer verklaart het verzoek tot wraking van mr. N.M. van Waterschoot niet-ontvankelijk wegens gebrek aan onderbouwing en misbruik van recht.
Verzoek tot wraking van een rechter na mondelinge einduitspraak in twee procedures
4 januari 2019
De rechtbank verklaart verzoeker niet-ontvankelijk in zijn verzoeken tot wraking van de rechter, omdat deze niet meer betrokken was bij de zaken na de einduitspraak.
Afwijzing wrakingsverzoek in vreemdelingenrechtelijke zaken met betrekking tot herziening en vervolgberoep
16 november 2018
De Rechtbank Amsterdam heeft op 16 november 2018 een wrakingsverzoek afgewezen dat was ingediend door een verzoeker in vreemdelingenbewaring. De rechtbank oordeelde dat de opmerkingen van de rechter niet duidden op partijdigheid en dat er geen grond was voor het wrakingsverzoek.
Toewijzing ondertoezichtstelling en afwijzing verzoek tot uithuisplaatsing van een minderjarige met medische problemen
1 november 2018
De kinderrechter heeft de ondertoezichtstelling van [het kind] toegewezen voor twaalf maanden, maar het verzoek tot uithuisplaatsing afgewezen, omdat de moeder nu doordrongen is van de noodzaak van medische zorg.
Toewijzing van een verzoek tot verschoning van een rechter in een bestuursrechtelijke procedure
19 september 2018
De Rechtbank Amsterdam heeft op 19 september 2018 een verzoek tot verschoning toegewezen, omdat de rechter zich niet vrij voelde de zaak te behandelen door persoonlijke bekendheid met verzoeker en zijn gezin.
Afwijzing van een wrakingsverzoek tegen rechter in ontslagprocedure
20 juli 2018
De wrakingskamer van de Rechtbank Amsterdam heeft op 20 juli 2018 het verzoek tot wraking van rechter I.H.J. Konings afgewezen, omdat de gronden voornamelijk procedureel van aard waren en geen aanwijzingen voor partijdigheid vertoonden.
Zware mishandeling met een zelfgemaakt splijtmes tijdens een conflict tussen buren
22 juni 2018
Verdachte veroordeeld voor zware mishandeling met een splijtmes tijdens een burenconflict, gevangenisstraf van 12 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk, en schadevergoeding van €4.420,54 aan het slachtoffer.
Beslissing over wrakingsverzoek van verzoekster tegen rechter in civiele procedure
22 juni 2018
De Rechtbank Amsterdam verklaart verzoekster niet ontvankelijk in haar wrakingsverzoek tegen mr. C.L.J.M. de Waal, omdat het verzoek te laat is ingediend en geen concrete feiten bevatte.
Vrijspraak voor medeplegen invoer cocaïne en deelname aan criminele organisatie met gevangenisstraf
1 juni 2018
Verdachte vrijgesproken van medeplegen invoer cocaïne, maar veroordeeld tot 18 maanden gevangenisstraf (6 maanden voorwaardelijk) voor deelname aan criminele organisatie.
Vrijspraak deelname aan criminele drugsorganisatie
1 juni 2018
De rechtbank spreekt de verdachte vrij van deelname aan een criminele drugsorganisatie wegens onvoldoende bewijs van kennis van criminele activiteiten.
Vrijspraak deelname aan criminele drugsorganisatie na onderzoek naar cocaïnetransporten
1 juni 2018
De rechtbank spreekt de verdachte vrij van deelname aan een criminele drugsorganisatie wegens onvoldoende bewijs van wetenschap van criminele activiteiten.
Vrijspraak medeplegen invoer cocaïne, witwassen en deelname aan criminele drugsorganisatie
1 juni 2018
Verdachte vrijgesproken van medeplegen invoer cocaïne, maar schuldig aan deelname aan criminele organisatie en gewoontewitwassen. Veroordeeld tot 24 maanden gevangenisstraf.
Beslissing over teruggave van in beslag genomen scooter na klaagschrift ex artikel 552a Sv
17 mei 2018
De rechtbank oordeelt dat het beslag op de scooter van klaagster opgeheven moet worden en gelast de teruggave, omdat het hoogst onwaarschijnlijk is dat de scooter verbeurd zal worden verklaard.
Beslissing op bezwaarschrift tegen vervangende hechtenis na niet-nakoming taakstraf
17 mei 2018
De Rechtbank Amsterdam verklaart het bezwaarschrift van de veroordeelde ongegrond, omdat hij de taakstraf niet naar behoren heeft verricht en er geen uitzonderlijke omstandigheden zijn.
Niet-ontvankelijkheid klaagschrift ex artikel 552a Sv inzake teruggave in beslag genomen voertuig
17 mei 2018
Klaagster is niet-ontvankelijk verklaard in haar klaagschrift om teruggave van een in beslag genomen voertuig, omdat er geen sprake was van strafrechtelijke beslaglegging.
Afwijzing wrakingsverzoek tegen de rechtbank Amsterdam wegens gebrek aan ontvankelijkheid en misbruik van recht
1 mei 2018
De rechtbank Amsterdam heeft het wrakingsverzoek van verzoeker afgewezen als kennelijk niet-ontvankelijk, omdat de gronden niet specifiek genoeg waren en gericht waren tegen de rechtbank als geheel.
Wraking van de rechter in een civiele procedure na beëindiging van de zaak door vaststellingsovereenkomst
23 april 2018
De wrakingskamer verklaart het verzoek tot wraking van [verzoeker] niet ontvankelijk, omdat de zaak reeds was beëindigd door een vaststellingsovereenkomst.
Wraking van de politierechter in een strafzaak en de ontvankelijkheid van het wrakingsverzoek
17 april 2018
De rechtbank verklaart verzoeker niet-ontvankelijk in zijn verzoek tot wraking van de politierechter, omdat de rechter al een einduitspraak had gedaan en het verzoek geen resultaat kon opleveren.
Afwijzing wrakingsverzoek wegens vermeende partijdigheid van dezelfde rechter in verschillende procedures
30 maart 2018
De Rechtbank Amsterdam heeft op 30 maart 2018 een wrakingsverzoek afgewezen, omdat de vrees voor partijdigheid van verzoeker niet objectief gerechtvaardigd was. De rechter oordeelde dat eerdere uitspraken niet richtinggevend zijn voor nieuwe procedures.
Doodslag op een man op een boot aan de Hobbemakade te Amsterdam met vrijspraak van verkrachting en ontucht
29 maart 2018
Verdachte veroordeeld voor doodslag op [slachtoffer] door wurging op een boot, vrijspraak van verkrachting en ontucht, gevangenisstraf van 8 jaar opgelegd.
Afwijzing van een wrakingsverzoek tegen een bestuursrechter wegens vermeende vooringenomenheid en onpartijdigheid
29 maart 2018
De Rechtbank Amsterdam heeft op 29 maart 2018 het wrakingsverzoek van verzoeker afgewezen, omdat er geen aanwijzingen waren voor vooringenomenheid van de rechter.
Tenuitvoerlegging van voorwaardelijke straf en reclassering bij uitzichtloze situatie
9 maart 2018
Rechtbank Amsterdam gelast tenuitvoerlegging van 5 maanden gevangenisstraf wegens niet-naleving van bijzondere voorwaarden door veroordeelde, met uitzicht op zorg onder Wet BOPZ.
Diefstal met braak in bedrijfspanden, meermalen gepleegd, en oplegging van ISD-maatregel
2 maart 2018
Verdachte is schuldig bevonden aan meermalen diefstal met braak in bedrijfspanden en krijgt een ISD-maatregel van twee jaar opgelegd. Vordering benadeelde partij tot schadevergoeding is afgewezen.
Medeplegen van inbraak en opzettelijk handelen in strijd met de Opiumwet
23 februari 2018
Verdachte schuldig bevonden aan medeplegen van inbraak en opzettelijk aanwezig hebben van verdovende middelen. Veroordeeld tot 8 maanden gevangenisstraf, waarvan 2 maanden voorwaardelijk.
Verdachte veroordeeld voor poging tot woninginbraak met bedreiging. Gevangenisstraf van 9 maanden, waarvan 3 maanden voorwaardelijk, met bijzondere voorwaarden.
Oplegging van straf en beoordeling van de ISD-maatregel in een strafzaak tegen een vreemdeling
23 februari 2018
De rechtbank heeft de verdachte veroordeeld tot een gevangenisstraf van één maand voor het onbruikbaar maken van politie-eigendommen en belediging van een ambtenaar, en heeft de ISD-maatregel niet opgelegd.
Afwijzing verzoek tot wraking van bestuursrechter wegens kennelijke niet-ontvankelijkheid
20 februari 2018
De rechtbank verklaart verzoekster kennelijk niet-ontvankelijk in haar verzoek tot wraking van mr. A.D. Belcheva, wegens gebrek aan bewijs voor vooringenomenheid.
Mishandeling en bedreiging van de moeder door verdachte
16 februari 2018
Verdachte heeft zijn moeder op 21 november 2016 bedreigd en mishandeld. De rechtbank oordeelt dat hij strafbaar is, maar legt geen straf op vanwege zijn psychiatrische toestand.
Voorwaardelijke ISD-maatregel aan EU-onderdaan met betrekking tot diefstal van een fles port
16 februari 2018
De rechtbank legt een voorwaardelijke ISD-maatregel op aan een EU-onderdaan die een fles port heeft gestolen, met de mogelijkheid van terugkeer naar Polen.
Vrijspraak van verdachte in diefstal met geweld in vereniging van cocaïne
31 januari 2018
De rechtbank heeft de verdachte vrijgesproken van diefstal met geweld in vereniging van cocaïne, omdat niet bewezen kon worden dat hij betrokken was bij de diefstal.
Voorbereiding van afpersing en diefstal met geweld door een groep verdachten
31 januari 2018
Een 23-jarige man is veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 6 maanden en een taakstraf van 240 uur voor medeplegen van voorbereiding van afpersing en diefstal met geweld.
Veroordeling van een man voor diefstal met geweld en het voorhanden hebben van versnijdingsmiddelen voor cocaïne
31 januari 2018
De rechtbank heeft een 32-jarige man veroordeeld tot 12 maanden gevangenisstraf, waarvan 5 maanden voorwaardelijk, voor diefstal met geweld en het voorhanden hebben van versnijdingsmiddelen voor cocaïne.
Veroordeling van een 30-jarige man voor afpersing en diefstal met geweld, met meerdere verdachten betrokken in verschillende strafzaken
31 januari 2018
Een 30-jarige man is veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf voor afpersing en diefstal met geweld, na betrokkenheid bij meerdere misdrijven met medeverdachten.
Veroordeling van een 37-jarige man voor poging tot afpersing in vereniging en andere strafbare feiten
31 januari 2018
Een 37-jarige man is veroordeeld tot 10 maanden gevangenisstraf voor poging tot afpersing in vereniging en mishandeling, maar vrijgesproken van diefstal.
Voorbereiding van afpersing en wapenbezit door een 36-jarige man
31 januari 2018
Een 36-jarige man is veroordeeld tot 12 maanden gevangenisstraf voor de voorbereiding van afpersing en wapenbezit. De rechtbank oordeelde dat hij samen met anderen plannen maakte voor een gewelddadige diefstal van verdovende middelen.
Wraking van de rechter-commissaris in een strafzaak met betrekking tot getuigenverhoor en proces-verbaal van meineed
30 januari 2018
De rechtbank Amsterdam heeft op 30 januari 2018 het wrakingsverzoek afgewezen, oordelend dat er geen objectieve aanwijzingen voor partijdigheid van de rechter-commissaris waren.
Witwassen van aanzienlijke waarde met ondergeschikte rol van verdachte
30 januari 2018
Verdachte heeft bijna 125.000 euro witgewassen. De rechtbank legt een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden en een taakstraf van 160 uur op.
Poging tot inbraak in een bedrijfspand in vereniging met een ander
26 januari 2018
De rechtbank heeft een verdachte veroordeeld voor poging tot inbraak in een kledingwinkel in Amsterdam, met een gevangenisstraf van zes maanden, waarvan de tenuitvoerlegging voorwaardelijk is met bijzondere voorwaarden.
Diefstal met ISD-maatregel opgelegd aan veelpleger na eerdere veroordelingen
26 januari 2018
De Rechtbank Amsterdam heeft op 26 januari 2018 een verdachte veroordeeld tot een ISD-maatregel van twee jaar voor diefstal van focaccia broodjes, met eerdere veroordelingen als achtergrond.
Poging tot inbraak in een bedrijfspand in vereniging met medeverdachte
26 januari 2018
De rechtbank heeft een verdachte veroordeeld tot 10 weken gevangenisstraf voor poging tot inbraak in vereniging bij een kledingwinkel, waarbij de verklaring van de verdachte ongeloofwaardig werd geacht.
Vrijspraak voor diefstal, bewezenverklaring van vernieling met schadevergoeding aan benadeelden
26 januari 2018
De rechtbank spreekt verdachte vrij van diefstal, maar acht de vernieling van een snorfiets en auto bewezen. Verdachte krijgt 2 weken gevangenisstraf en moet schadevergoeding betalen aan benadeelden.
Winkeldiefstal met blikjes Malibu Cola in Amsterdam
12 januari 2018
De rechtbank Amsterdam veroordeelt een verdachte tot 2 maanden gevangenisstraf voor winkeldiefstal van blikjes Malibu Cola uit een Albert Heijn op 2 oktober 2017.
Verzoek tot wraking van een rechter in een strafzaak
12 december 2017
De Rechtbank Amsterdam verklaart het verzoek tot wraking van mr. R.A. Overbosch niet-ontvankelijk, omdat de rechter niet meer bij de zaak van verzoeker betrokken was.
Veroordeling van een man voor brandstichting in een kinderdagverblijf en bedreiging van een politieagent
7 december 2017
Een man is veroordeeld tot 18 maanden gevangenisstraf, waarvan 15 maanden voorwaardelijk, voor brandstichting in een kinderdagverblijf en bedreiging van een politieagent.
Meervoudige strafzaak tegen verdachte wegens diefstal van fietsen en winkeldiefstallen
17 november 2017
Verdachte is veroordeeld voor meerdere diefstallen, waaronder fietsen en winkeldiefstallen, met een gevangenisstraf van 100 dagen en een taakstraf van 30 uren.
Verkeersongeval met zwaar lichamelijk letsel door achteruitrijden onder invloed van alcohol
24 oktober 2017
Verdachte veroordeeld voor verkeersongeval met zwaar letsel door achteruitrijden onder invloed van alcohol. Gevangenisstraf van 3 maanden en ontzegging rijbevoegdheid voor 18 maanden.
Verkeersongeval met zwaar lichamelijk letsel door onoplettend rijgedrag
24 oktober 2017
Verdachte veroordeeld voor onoplettend rijgedrag dat leidde tot verkeersongeval met zwaar letsel. Geldboete van € 2.500 en rijontzegging van 3 maanden opgelegd.
Inbraak, heling van een boot en varen onder invloed van alcohol in Amsterdam
24 oktober 2017
Verdachte veroordeeld voor inbraak, heling van een boot en varen onder invloed van alcohol. Gedeeltelijk voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden en taakstraf van honderdtwintig uur opgelegd.
Veroordeling voor diefstal, opzetheling, schuldheling, vernieling en belediging van een agent
24 oktober 2017
De rechtbank veroordeelt de verdachte voor diefstal, opzetheling, schuldheling, vernieling en belediging van een agent tot vijf maanden gevangenisstraf, waarvan twee maanden voorwaardelijk, en een taakstraf van honderdvijftig uren.
Verkeersongeval met ernstige verwondingen door achteruitrijden in voetgangersgebied
17 oktober 2017
Een bestuurder is veroordeeld tot 90 uur taakstraf en een voorwaardelijke rijontzegging van 6 maanden voor het aanrijden van een voetgangster op het Museumplein, met ernstige verwondingen tot gevolg.
Verkeersongeval met zwaar lichamelijk letsel door onvoorzichtig rijgedrag
17 oktober 2017
Verdachte veroordeeld voor verkeersongeval met zwaar letsel door onvoorzichtig rijgedrag; taakstraf van 120 uren en voorwaardelijke ontzegging rijbevoegdheid.
Verkeersongeval met zwaar lichamelijk letsel door onvoldoende ijsvrij maken van autoruiten
17 oktober 2017
Verdachte veroorzaakte een verkeersongeval door onvoldoende ijsvrij maken van autoruiten, leidend tot zwaar lichamelijk letsel van een fietser. Taakstraf van 160 uur en ontzegging rijbevoegdheid van 6 maanden opgelegd.
Verkeersongeval met zwaar lichamelijk letsel door aanmerkelijk onvoorzichtig en onoplettend verkeersgedrag
17 oktober 2017
Verdachte veroorzaakte een verkeersongeval door onvoorzichtig rijgedrag, leidend tot zwaar lichamelijk letsel van een motorrijder. Hij kreeg een taakstraf van 120 uren en een voorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid voor 2 jaren.
Vrijspraak van openlijke geweldpleging tegen buschauffeur in Amsterdam-Noord
12 oktober 2017
De rechtbank heeft een 21-jarige man vrijgesproken van openlijke geweldpleging tegen een buschauffeur in Amsterdam-Noord, omdat niet bewezen kon worden dat hij in vereniging geweld had gepleegd.
Verkeersongeval met zwaar lichamelijk letsel door niet stoppen voor stopbord
12 oktober 2017
Verdachte negeert stopbord en veroorzaakt verkeersongeval met zwaar lichamelijk letsel. Taakstraf van 120 uren opgelegd en schadevergoeding van € 4.118,00 aan slachtoffer.
Verkeerszaak met vrachtwagenchauffeur die fietsster over het hoofd ziet en vrijspraak voor overtreding van artikel 6 Wegenverkeerswet 1994
27 september 2017
Vrachtwagenchauffeur vrijgesproken van overtreding artikel 6 Wegenverkeerswet 1994, maar veroordeeld voor artikel 5 wegens het veroorzaken van gevaar op de weg. Geldboete van € 500,00 en voorwaardelijke ontzegging rijbevoegdheid voor drie maanden.
Veroordeling van een man voor poging tot doodslag en heling na levensgevaarlijke vlucht voor de politie
10 augustus 2017
Een man is veroordeeld tot 3 jaar gevangenisstraf voor poging tot doodslag en heling na een levensgevaarlijke vlucht voor de politie in een gestolen BMW, waarbij meerdere aanrijdingen plaatsvonden.
Veroordeling voor bezit van een grote hoeveelheid kinderpornografisch materiaal met strafvermindering door misverstand over procedure
1 augustus 2017
Verdachte veroordeeld voor bezit van bijna 24.000 kinderpornografische afbeeldingen en 12 films, met strafvermindering door misverstand over procedure.
Bewezenverklaring van medeplegen van poging tot moord, witwassen en gekwalificeerde diefstal van een motor in een strafzaak met meerdere verdachten
20 juli 2017
De rechtbank Amsterdam veroordeelt de verdachte tot 12,5 jaar gevangenisstraf voor medeplegen van poging tot moord, witwassen en diefstal van een motor.
Bewezenverklaring van medeplegen van poging tot moord en andere ernstige misdrijven met vuurwapens en explosieven
20 juli 2017
De rechtbank Amsterdam heeft op 20 juli 2017 een verdachte veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf voor medeplegen van poging tot moord en andere ernstige misdrijven, waaronder het voorhanden hebben van vuurwapens en explosieven.
Medeplegen van poging tot moord in opdracht op klaarlichte dag in een woonwijk met cruciale bijdragen van de verdachte
20 juli 2017
Verdachte veroordeeld tot 14 jaar gevangenisstraf voor medeplegen van poging tot moord, met cruciale rol in liquidatiepoging op 5 november 2015 in Diemen.
Medeplegen van poging tot moord en andere strafbare feiten in het kader van een liquidatie
20 juli 2017
De rechtbank Amsterdam heeft op 20 juli 2017 een verdachte veroordeeld tot 16 jaar gevangenisstraf voor medeplegen van poging tot moord en andere ernstige strafbare feiten, waaronder het voorhanden hebben van vuurwapens en explosieven.
Bewezenverklaring van medeplegen van poging tot moord en andere ernstige strafbare feiten in Amsterdam
20 juli 2017
De rechtbank Amsterdam heeft op 20 juli 2017 een verdachte veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf voor poging tot moord, wapenbezit, heling en witwassen, na een schietpartij op 5 november 2015 in Diemen.
Vrijspraak in zaak van seksueel misbruik van minderjarige stiefkind
13 juli 2017
De rechtbank Amsterdam spreekt de verdachte vrij van de beschuldigingen van seksueel misbruik van zijn minderjarige stiefkind wegens onvoldoende bewijs.
Mishandeling en afpersing van een verstandelijk beperkte jongen door geweld en bedreiging
13 juli 2017
Verdachte mishandelt zijn vader en pleegt afpersing van een verstandelijk beperkte jongen. Hij wordt veroordeeld tot 1 jaar en 1 week gevangenisstraf, waarvan 1 jaar voorwaardelijk, en 200 uur taakstraf.
Openlijke geweldpleging, opzetheling en belediging van ambtenaren in functie
13 juli 2017
Verdachte schuldig aan openlijke geweldpleging, opzetheling en belediging van ambtenaren. Veroordeeld tot 61 dagen gevangenisstraf (60 dagen voorwaardelijk) en 80 uren taakstraf.
TBS met dwangverpleging en gevangenisstraf voor verdachte die ‘koste wat het kost’ uit handen wilde blijven van de politie en zich op de vluchtweg in een gestolen auto schuldig heeft gemaakt aan een poging tot zware mishandeling en roekeloos rijgedrag
30 juni 2017
Verdachte krijgt TBS en gevangenisstraf voor roekeloos rijgedrag en poging tot zware mishandeling tijdens politieachtervolging.
Klaagschrift teruggave in beslag genomen bedrijfsadministratie in strafzaak tegen hoofdverdachte van fiscale fraude en mensensmokkel
23 juni 2017
Rechtbank Amsterdam verklaart klaagschrift ongegrond inzake teruggave in beslag genomen bedrijfsadministratie in strafzaak tegen klager, verdacht van fiscale fraude en mensensmokkel.
Bezwaarschrift ex artikel 182 lid 6 Sv - gedeeltelijk gegrond
23 juni 2017
De rechtbank verklaart het bezwaarschrift van de verdachte gedeeltelijk gegrond en bepaalt dat de getuigen [persoon 1] en [persoon 2] gehoord zullen worden, terwijl het verzoek om medewerkers van [instelling] te horen ongegrond wordt verklaard.
Beslissing over klaagschrift inzake beslag op bankrekeningen en teruggave van in beslag genomen auto
23 juni 2017
De rechtbank verklaart het klaagschrift van [klager 2] en [klager 3] ongegrond en niet-ontvankelijk voor de teruggave van de MG, met handhaving van het beslag op de bankrekeningen.
Verlenging van terbeschikkingstelling met dwangverpleging voor een periode van twee jaren
1 mei 2017
De rechtbank verlengt de terbeschikkingstelling van een terbeschikkinggestelde persoon met twee jaren, op basis van adviezen van deskundigen en de noodzaak voor verdere behandeling.
Verlenging van terbeschikkingstelling met voorwaarden voor een persoon met schizofrenie en middelenmisbruik
1 mei 2017
De rechtbank verlengt de terbeschikkingstelling van de heer [betrokkene] met 2 jaren, gezien zijn psychische kwetsbaarheid en het hoge recidiverisico bij beëindiging.
Wijziging voorwaarden terbeschikkingstelling in het kader van reclassering en behandeling
1 mei 2017
De rechtbank wijzigt de voorwaarden van de terbeschikkingstelling van de heer [betrokkene] op verzoek van de officier van justitie, in het belang van zijn behandeling en stabiliteit.
Verlenging van terbeschikkingstelling met dwangverpleging voor gediagnosticeerde persoon met schizofrenie en persoonlijkheidsstoornis
1 mei 2017
Rechtbank Amsterdam verlengt de terbeschikkingstelling van een gediagnosticeerde persoon met 2 jaren, gezien het recidiverisico en de noodzaak van verpleging.
De Rechtbank Amsterdam oordeelt dat de verdachte zich schuldig heeft gemaakt aan medeplegen van opzetheling van een BMW en legt een taakstraf van 40 uren op.
Opzettelijk in voorraad hebben van geneesmiddelen zonder handelsvergunning
18 april 2017
Verdachte is veroordeeld voor het opzettelijk in voorraad hebben van geneesmiddelen zonder handelsvergunning. Vrijspraak voor deelname aan criminele organisatie. Geldboete van € 500,- opgelegd.
Medeplegen van drugshandel, witwassen en deelname aan een criminele organisatie met betrekking tot anabole steroïden en harddrugs
18 april 2017
Verdachte veroordeeld voor drugshandel, witwassen en deelname aan criminele organisatie. Gevangenisstraf van 21 maanden, waarvan 15 maanden voorwaardelijk, en taakstraf van 240 uur.
Vrijspraak en veroordeling in drugszaken met betrekking tot de Geneesmiddelenwet en de Opiumwet
18 april 2017
Mega Patiel is vrijgesproken van het opzettelijk in voorraad hebben van geneesmiddelen, maar veroordeeld voor gewoontewitwassen en deelname aan een criminele organisatie. Hij krijgt 20 maanden gevangenisstraf, waarvan 14 maanden voorwaardelijk, en 240 uur taakstraf.
Vrijspraak en veroordeling in strafzaak met betrekking tot opzettelijk aanwezig hebben van geneesmiddelen en wapen
18 april 2017
Mega Patiel is vrijgesproken van het opzettelijk in voorraad hebben van geneesmiddelen, maar veroordeeld voor het aanwezig hebben van morfine, fentanyl en pepperspray. Taakstraf van 200 uren opgelegd.
Meervoudige strafzaak tegen verdachte wegens meerdere straatroven in Amsterdam en Diemen
3 april 2017
Verdachte veroordeeld voor meerdere straatroven in Amsterdam en Diemen, met geweld tegen slachtoffers. Gevangenisstraf van 3 jaar en 6 maanden opgelegd.
Meervoudige strafzaak tegen verdachte wegens poging tot zware mishandeling, openlijke geweldpleging en meerdere diefstallen met geweld
17 maart 2017
Verdachte veroordeeld tot 12 maanden gevangenisstraf en ter beschikking gesteld voor dwangverpleging wegens poging tot zware mishandeling en meerdere diefstallen met geweld.
Afwijzing van wrakingsverzoek tegen rechters in strafzaak
17 maart 2017
De wrakingskamer van de Rechtbank Amsterdam heeft op 17 maart 2017 het verzoek tot wraking van verzoeker afgewezen, omdat er geen objectieve gronden voor partijdigheid waren aangetoond.
Afwijzing wrakingsverzoek tegen rechter in civiele procedure
17 februari 2017
De rechtbank wijst het wrakingsverzoek van verzoeker af, omdat er geen aanwijzingen zijn voor partijdigheid van de rechter en de beslissing om geen aanhouding te verlenen als processueel wordt beschouwd.
Afwijzing van een wrakingsverzoek tegen een rolrechter in een civiele procedure
17 februari 2017
De Rechtbank Amsterdam heeft op 17 februari 2017 een wrakingsverzoek afgewezen, omdat er geen objectieve gronden voor partijdigheid van de rolrechter waren.
ISD-maatregel voor vreemdeling in verband met diefstal van vis
3 februari 2017
De Rechtbank Amsterdam heeft op 3 februari 2017 een ISD-maatregel opgelegd aan een verdachte voor diefstal van vis ter waarde van 4,67 euro, gepleegd op 18 oktober 2016. De maatregel is vastgesteld op 1 jaar.
Crisisopname terbeschikkinggestelde wegens verslechtering van de situatie en niet-naleving van voorwaarden
26 januari 2017
Rechtbank Amsterdam beslist tot crisisopname van terbeschikkinggestelde voor maximaal zeven weken wegens verslechtering van de situatie en niet-naleving van voorwaarden.
Diefstal met valse sleutel door ongewenst verklaarde vreemdeling in Amsterdam
30 december 2016
Verdachte is schuldig bevonden aan meerdere diefstallen in Amsterdam en krijgt een gevangenisstraf van één jaar, met schadevergoeding aan de benadeelde partij.
Afwijzing van een wrakingsverzoek tegen een kantonrechter in een civiele procedure
22 december 2016
De rechtbank wijst het wrakingsverzoek van verzoeker af, omdat de beslissing van de rechter om de parketpolitie op te roepen niet blijk geeft van vooringenomenheid.
Verkrachting, straatroof en wederspannigheid door verdachte met licht verstandelijke beperking
20 december 2016
Verdachte is veroordeeld tot 18 maanden jeugddetentie voor verkrachting, straatroof en wederspannigheid, met toepassing van het adolescentenstrafrecht.
Afwijzing van een wrakingsverzoek tegen een kinderrechter in een ondertoezichtstellingzaak
1 december 2016
De rechtbank wijst het wrakingsverzoek van verzoekster tegen kinderrechter mr. L. Baggerman af, oordelend dat er geen objectieve schijn van vooringenomenheid is.
Afwijzing van een wrakingsverzoek tegen een kantonrechter in een huurzaak
1 december 2016
De Rechtbank Amsterdam heeft op 1 december 2016 het wrakingsverzoek van verzoeker afgewezen, oordelend dat er geen feiten of omstandigheden zijn die de vrees voor partijdigheid van de rechter objectief rechtvaardigen.
Afwijzing van een wrakingsverzoek tegen een bestuursrechter in een voorlopige voorzieningenprocedure
1 december 2016
De Rechtbank Amsterdam heeft het wrakingsverzoek van Stichting Flora & Fauna Bescherming afgewezen, omdat de rechter geen vooringenomenheid toonde bij het weigeren van te laat ingediende stukken.
Vrijspraak voorbereidingshandelingen moord en deelname aan een criminele organisatie met een groot wapenarsenaal
28 november 2016
Verdachte vrijgesproken van voorbereidingshandelingen moord, maar schuldig aan deelname aan criminele organisatie met wapenarsenaal. Gevangenisstraf van 8 jaar opgelegd.
Criminele organisatie, wapenbezit en opzetheling met vrijspraak voor voorbereidingshandelingen
28 november 2016
Verdachte veroordeeld tot 7 jaar gevangenisstraf voor wapenbezit en opzetheling, vrijgesproken van voorbereidingshandelingen voor moord en brandstichting.
Vrijspraak van voorbereidingshandelingen voor afpersing en diefstal met geweld; voorhanden hebben explosief voorwerp
28 november 2016
Verdachte vrijgesproken van voorbereidingshandelingen voor afpersing en diefstal, maar schuldig bevonden aan voorhanden hebben explosief; gevangenisstraf van 260 dagen opgelegd.
Medeplegen van het voorhanden hebben van een vuurwapen en munitie
28 november 2016
De Rechtbank Amsterdam veroordeelt een verdachte tot 3 maanden gevangenisstraf voor het voorhanden hebben van een vuurwapen en munitie, ondanks verweren van de verdediging over niet-ontvankelijkheid en onrechtmatig bewijs.
Criminele organisatie en vrijspraak voorbereidingshandelingen en wapenbezit
28 november 2016
Verdachte vrijgesproken van voorbereidingshandelingen, maar veroordeeld voor deelname aan criminele organisatie en wapenbezit. Gevangenisstraf van drie jaar opgelegd.
Medeplichtigheid aan opzetheling en vrijspraak van criminele organisatie en wapenbezit
28 november 2016
Verdachte vrijgesproken van criminele organisatie en wapenbezit, maar medeplichtig aan opzetheling van twee gestolen auto’s. Gevangenisstraf van twee maanden opgelegd.
Vrijspraak voorbereidingshandelingen moord en deelname aan een criminele organisatie met wapenbezit en witwassen
28 november 2016
De rechtbank sprak de verdachte vrij van voorbereidingshandelingen voor moord, maar vond hem schuldig aan opzetheling van gestolen voertuigen en deelname aan een criminele organisatie met wapenbezit en witwassen. Hij kreeg een gevangenisstraf van acht jaar.
Dodelijk verkeersongeval tussen vrachtauto en fietser door onoplettendheid bestuurder
15 november 2016
Verdachte, beroepschauffeur, veroorzaakte een dodelijk ongeval door een rood verkeerslicht te negeren. Hij werd veroordeeld tot 240 uur taakstraf en een voorwaardelijke rijontzegging van 12 maanden.
Gevangenisstraf voor stalken en bedreigen van ex-vriendin met vuurwapen
16 juni 2016
Een man krijgt drie jaar gevangenisstraf voor het stalken en bedreigen van zijn ex-vriendin met een vuurwapen. Hij krijgt ook een contactverbod van drie jaar.
Strafzaak tegen een Engelsman wegens mishandeling en diefstal met recidive
29 april 2016
De Rechtbank Amsterdam heeft op 29 april 2016 een verdachte, geboren in Groot-Brittannië, veroordeeld tot vijf maanden gevangenisstraf voor mishandeling en diefstal. De verdachte is ook verplicht om € 183,- schadevergoeding te betalen aan de benadeelde partij.
Inbeslagname en teruggave van kunstwerken gemaakt van cocabladeren
21 april 2016
De rechtbank oordeelt dat de inbeslagname van kunstwerken van cocabladeren rechtmatig was, maar de voortduring van het beslag onrechtmatig. De kunstwerken worden teruggegeven aan de klaagster.
Afwijzing verzoek tot wraking van de rechter wegens gebrek aan feiten en omstandigheden
12 april 2016
De rechtbank heeft het verzoek tot wraking van de rechter afgewezen wegens gebrek aan feiten die vooringenomenheid aantonen. Verzoeker is niet-ontvankelijk verklaard.
Veroordeling van een scoutingleider voor het bezit, vervaardigen en verspreiden van kinderporno en seksueel misbruik van kinderen
18 maart 2016
De rechtbank veroordeelt een scoutingleider tot drie jaar cel en tbs met dwangverpleging voor het bezit en verspreiden van kinderporno en seksueel misbruik van kinderen.
Deelname aan een criminele organisatie met phishing als oogmerk
9 november 2015
Verdachte is veroordeeld voor deelname aan een criminele organisatie die phishing pleegde. Hij kreeg een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 12 maanden, een voorwaardelijke straf en een taakstraf van 200 uur.
Medeplichtigheid aan diefstal door gebruik van bankpas en -rekening
9 november 2015
Verdachte is medeplichtig aan diefstal door zijn bankpas ter beschikking te stellen aan medeverdachten. De rechtbank legt een voorwaardelijke gevangenisstraf en taakstraf op.
Deelname aan een criminele organisatie met phishing als oogmerk
9 november 2015
De rechtbank heeft de verdachte veroordeeld voor deelname aan een criminele organisatie die phishing pleegde, met een onvoorwaardelijke gevangenisstraf en een forse taakstraf.
Deelname aan een criminele organisatie met het oogmerk tot plegen van misdrijven, waaronder phishing en oplichting
9 november 2015
Verdachte is veroordeeld voor deelname aan een criminele organisatie gericht op phishing en oplichting, met een gevangenisstraf en taakstraf als gevolg.
Criminele organisatie en phishing: deelname en oplichting
9 november 2015
De rechtbank heeft een verdachte veroordeeld voor deelname aan een criminele organisatie gericht op phishing, met bewezenverklaring van oplichting en diefstal. De verdachte krijgt een voorwaardelijke gevangenisstraf en een taakstraf.
Deelname aan een criminele organisatie en diefstal door middel van valse sleutels
9 november 2015
Verdachte veroordeeld voor deelname aan een criminele organisatie en diefstal door middel van valse sleutels. Geen onvoorwaardelijke gevangenisstraf, maar voorwaardelijke straf en taakstraf opgelegd.
Deelname aan een criminele organisatie met als oogmerk het plegen van misdrijven, waaronder phishing
9 november 2015
De rechtbank heeft [verdachte] veroordeeld voor deelname aan een criminele organisatie gericht op phishing, maar opgelegd een voorwaardelijke gevangenisstraf en taakstraf in plaats van onvoorwaardelijke gevangenisstraf.
Deelname aan een criminele organisatie met als oogmerk het plegen van misdrijven, waaronder phishing
9 november 2015
De rechtbank Amsterdam heeft [verdachte] veroordeeld voor deelname aan een criminele organisatie die phishing tot doel had. Hij kreeg een taakstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf.
Deelname aan een criminele organisatie met betrekking tot phishing en oplichting
9 november 2015
De rechtbank heeft een verdachte veroordeeld tot 12 maanden gevangenisstraf voor deelname aan een criminele organisatie die zich bezighield met phishing en oplichting, met een taakstraf van 200 uren en bijzondere voorwaarden.
Afwijzing wrakingsverzoek tegen rechter in civiele procedure
23 oktober 2015
De wrakingskamer van de Rechtbank Amsterdam heeft op 23 oktober 2015 het wrakingsverzoek van verzoeker afgewezen, omdat er geen sprake was van vooringenomenheid van de rechter in de civiele procedure tegen zijn voormalige advocaat.
Verkeersongeval door doorrijden op rood licht met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg
4 september 2015
Verdachte rijdt door rood licht en veroorzaakt een ongeval met zwaar letsel voor een snorfietser. Veroordeeld tot geldboete en ontzegging rijbevoegdheid.
Roekeloos rijgedrag van bestuurder leidt tot zwaar lichamelijk letsel van passagiers in Amsterdam
4 september 2015
Verdachte veroordeeld voor roekeloos rijgedrag dat leidde tot zwaar lichamelijk letsel van passagiers in Amsterdam. Veroordeeld tot 6 maanden gevangenisstraf en 4 jaar ontzegging rijbevoegdheid.
De rechtbank legt een voorlopige maatregel op aan de verdachten van het piramidespel PlanB4You, waarbij zij zich moeten onthouden van het werven van nieuwe deelnemers voor maximaal zes maanden.
Afwijzing wrakingsverzoek tegen rechter in arbeidsrechtelijke procedure
12 juni 2015
De Rechtbank Amsterdam heeft op 12 juni 2015 een wrakingsverzoek afgewezen, omdat de aangevoerde gronden geen objectieve basis voor vooringenomenheid van de rechter opleverden.
Afwijzing wrakingsverzoek tegen rechter in civiele procedure
12 juni 2015
De Rechtbank Amsterdam heeft op 12 juni 2015 een wrakingsverzoek afgewezen, omdat de gronden voor vrees van vooringenomenheid niet objectief gerechtvaardigd waren.
Verrekening van schadevergoeding en kosten van verzoeker ex artikel 89 en 591a Sv
2 juni 2015
De rechtbank kent verzoeker een schadevergoeding van € 315,00 en een kostenvergoeding van € 550,00 toe, te verrekenen met openstaande bedragen aan de Staat, resulterend in een uitkering van € 358,00 aan verzoeker.
Toekenning van vergoeding voor kosten van de raadsman in verzoek ex artikel 591a Sv
2 juni 2015
De rechtbank kent verzoeker een vergoeding toe van € 5.000,00 voor de kosten van de raadsman en € 550,00 voor het verzoekschrift, na matiging van de oorspronkelijke aanvraag.
Afwijzing wrakingsverzoek tegen rechters in strafzaak
18 mei 2015
Wrakingsverzoek afgewezen; rechters niet vooringenomen. Verzoeker voelde zich niet begrepen, maar rechtbank oordeelt dat er geen objectieve grond voor partijdigheid was.
Vonnis van de rechtbank Amsterdam inzake moord en wapenbezit
1 mei 2015
De rechtbank Amsterdam sprak de verdachte vrij van moord en poging tot moord, maar veroordeelde hem tot 100 dagen gevangenisstraf voor wapenbezit (AK-47).
Niet-ontvankelijkverklaring vordering benadeelde partij in strafzaak tegen verdachte wegens bedreiging en opzetheling
12 december 2014
Verdachte is veroordeeld voor opzetheling en bedreiging van politieagenten. Vorderingen van benadeelde partijen zijn niet-ontvankelijk verklaard wegens gebrek aan bewijs van geestelijk letsel.
Toewijzing van een wrakingsverzoek tegen de politierechter wegens schijn van vooringenomenheid
7 augustus 2014
De rechtbank heeft het wrakingsverzoek van de verdachte toegewezen, omdat de politierechter de schijn van vooringenomenheid wekte door een verzoek om nader onderzoek naar camerabeelden af te wijzen.
Wraking van voorzieningenrechter in verband met betrokkenheid bij Treiteraanpak
16 mei 2014
Verzoekers hebben op 16 mei 2014 een wrakingsverzoek ingediend tegen mr. C.M. Berkhout, maar de rechtbank wees dit verzoek af wegens gebrek aan objectieve aanwijzingen voor partijdigheid.
Verdachte veroordeeld tot 20 maanden gevangenisstraf voor witwassen en oplichting met goudtransacties, waarbij criminele herkomst van gelden werd verhuld.
Witwassen en medeplichtigheid aan diefstal door gebruik van katvangers en phishing
6 februari 2014
De rechtbank veroordeelt de verdachte tot 8 maanden gevangenisstraf voor witwassen en medeplichtigheid aan diefstal, waarbij hij gebruik maakte van katvangers en phishing.
Poging tot moord door schietincident op het Scheldeplein te Amsterdam
5 september 2013
Verdachte schoot op 27 juni 2012 op het Scheldeplein in Amsterdam het slachtoffer driemaal, wat leidde tot een hoge dwarslaesie. De rechtbank oordeelde dat de verdachte schuldig was aan poging tot moord en legde een gevangenisstraf van twaalf jaar op.
Veroordeling van verdachte wegens seksueel misbruik van minderjarigen en het opleggen van TBS met dwangverpleging
12 juli 2013
De rechtbank Amsterdam heeft op 12 juli 2013 een verdachte veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf en TBS met dwangverpleging voor seksueel misbruik van meer dan twintig kinderen.
Afwijzing hoger beroep tegen afwijzing vordering verstrekking gegevens verdachte op grond van artikel 126nf Sv
29 mei 2013
De rechtbank wijst het hoger beroep van de officier van justitie af, omdat het opvragen van rapportages geen bijdrage levert aan de opsporing van de feiten.
Phishing fraude met gebruik van valse sleutels en diefstal in vereniging
3 mei 2013
Verdachte vrijgesproken van oplichting, maar schuldig bevonden aan diefstal in vereniging met valse sleutels. Veroordeeld tot 15 maanden gevangenisstraf, deels voorwaardelijk.
Veroordeling voor doodslag, poging tot doodslag en wapenbezit in Amsterdam
22 februari 2013
De rechtbank veroordeelt de verdachte tot 16 jaar gevangenisstraf voor doodslag, poging tot doodslag en wapenbezit, na het beschieten van het slachtoffer en een wegrijdende auto in Amsterdam.
Beoordeling van de gedragsaanwijzing en groepsverbod voor Ajax-supporter na diefstal
17 januari 2013
De rechtbank heeft de gedragsaanwijzing van een minderjarige Ajax-supporter beëindigd, maar oordeelt dat er voldoende ernstige bezwaren zijn voor de diefstal en vrees voor herhaling.
Verstekveroordeling van medewerker De Nederlandsche Bank voor diefstal van 1,25 miljoen euro
24 december 2012
Medewerker De Nederlandsche Bank veroordeeld tot 4 jaar gevangenisstraf voor diefstal van 1,25 miljoen euro, gepleegd in 2008. Verdachte is afwezig en verblijft in India.
Veroordeling van een moeder wegens onttrekking van haar minderjarige kind aan het wettig gezag
24 december 2012
De rechtbank heeft een vrouw veroordeeld tot een voorwaardelijke taakstraf van 40 uur wegens het onttrekken van haar minderjarige kind aan het wettig gezag op 8 juni 2011.
Bevel tot DNA-afname bij veroordeelde voldoet aan de wettelijke eisen
19 december 2012
De rechtbank verklaart het bezwaar van de veroordeelde tegen DNA-afname ongegrond, omdat het bevel voldoet aan de wettelijke eisen en geen uitzonderingen van toepassing zijn.
Bevel tot DNA-afname bij veroordeelde niet in overeenstemming met de Wet DNA-onderzoek bij veroordeelden
19 december 2012
De rechtbank verklaart het bezwaar van de veroordeelde tegen DNA-afname gegrond, omdat het bevel niet voldoet aan de eisen van de Wet DNA-onderzoek bij veroordeelden.
Bezwaarschrift DNA-afname bij veroordeelde in verband met verduistering
19 december 2012
De rechtbank verklaart het bezwaar van de veroordeelde tegen DNA-afname gegrond, omdat het bevel niet voldoet aan de wettelijke eisen. Het celmateriaal moet worden vernietigd.
Bevel tot DNA-afname bij veroordeelde en de wettelijke eisen
19 december 2012
De rechtbank verklaart het bezwaar van de veroordeelde tegen DNA-afname ongegrond, omdat het bevel voldoet aan de wettelijke eisen en geen uitzonderingen van toepassing zijn.
Bevel tot DNA-afname bij veroordeelde en de wettelijke eisen
19 december 2012
De rechtbank verklaart het bezwaar van de veroordeelde tegen het bevel tot DNA-afname ongegrond, omdat het bevel voldoet aan de wettelijke eisen en er geen uitzonderingen van toepassing zijn.
Bevel tot DNA-afname bij veroordeelde in het kader van Wet DNA-onderzoek bij veroordeelden
19 december 2012
De rechtbank verklaart het bezwaar van de veroordeelde tegen het bevel tot DNA-afname ongegrond, omdat het bevel voldoet aan de wettelijke eisen en er geen uitzonderingen van toepassing zijn.
Verdenking van valsheid in geschrifte door notaris en de toepassing van het verschoningsrecht
28 november 2012
De rechtbank verklaart het klaagschrift van klager, een notaris verdacht van valsheid in geschrifte, ongegrond en oordeelt dat het belang van de waarheidsvinding prevaleert boven het verschoningsrecht.
Verzoek om vergoeding van kosten rechtsbijstand door politieman afgewezen
28 november 2012
Rechtbank Amsterdam wijst verzoek om vergoeding van kosten rechtsbijstand door politieman af. Kosten zijn door politiekorps voldaan, geen recht op vergoeding ex artikel 591a Sv.
Diefstal met geweld en bedreiging in vereniging gepleegd tegen een juwelier
12 april 2012
De Rechtbank Amsterdam heeft op 12 april 2012 een verdachte veroordeeld tot 4 jaar gevangenisstraf voor een gewapende overval op Juwelier Kristal, waarbij geweld en bedreiging met een vuurwapen zijn gebruikt. De schadevergoeding aan het slachtoffer bedraagt € 12.331,96.
De rechtbank Amsterdam heeft een verdachte veroordeeld tot 3 jaar en 6 maanden gevangenisstraf voor diefstal met geweld en bedreiging, gepleegd in vereniging. De vordering van de benadeelde partij is toegewezen tot € 12.331,96.
De rechtbank heeft de verdachte schuldig bevonden aan diefstal met geweld en bedreiging in vereniging, en hem veroordeeld tot 3 jaar en 6 maanden gevangenisstraf, met schadevergoeding aan het slachtoffer van € 12.331,96.
Oordeel over niet-ontvankelijkheid van de officier van justitie wegens overschrijding van de redelijke termijn in een strafzaak
5 april 2012
Rechtbank Amsterdam verklaart officier van justitie niet-ontvankelijk in vervolging wegens ernstige overschrijding van de redelijke termijn en inbreuken op de procesorde.
Overlevering op basis van Europees Aanhoudingsbevel met betrekking tot gewelddadige beroving
5 januari 2007
Rechtbank Amsterdam staat de overlevering toe van een opgeëiste persoon op basis van een Europees Aanhoudingsbevel voor gewelddadige beroving, ondanks verweer van de raadsvrouw.
Overlevering van een opgeëiste persoon aan België in verband met strafrechtelijk onderzoek
24 november 2006
De Rechtbank Amsterdam heeft op 24 november 2006 de overlevering van een opgeëiste persoon aan België toegestaan in verband met een strafrechtelijk onderzoek, waarbij aan alle eisen van de Overleveringswet is voldaan.
De Rechtbank Amsterdam veroordeelt Claudia M. tot 2 jaar gevangenisstraf voor poging tot afpersing, met 6 maanden voorwaardelijk, vanwege haar rol in het ophalen van geld in verband met een ontvoering.
Overlevering van een opgeëiste persoon aan Duitsland in verband met georganiseerde diefstal
20 oktober 2006
Rechtbank Amsterdam staat de overlevering van een opgeëiste persoon aan Duitsland toe voor georganiseerde diefstal, ondanks verweer op basis van ne bis in idem.
Overlevering van een vreemdeling op basis van een Europees aanhoudingsbevel
20 oktober 2006
De Rechtbank Amsterdam heeft op 20 oktober 2006 de overlevering van een opgeëiste persoon aan Duitsland toegestaan op basis van een Europees aanhoudingsbevel, omdat aan alle eisen van de Overleveringswet is voldaan.
Overlevering van een vreemdeling op basis van een Europees aanhoudingsbevel
20 oktober 2006
De Rechtbank Amsterdam heeft op 20 oktober 2006 de overlevering van een opgeëiste persoon aan Duitsland toegestaan op basis van een Europees aanhoudingsbevel, omdat Nederland geen rechtsmacht heeft voor het feit dat aan het EAB ten grondslag ligt.
Overlevering van een persoon aan Duitsland op basis van een Europees aanhoudingsbevel
13 oktober 2006
De rechtbank heeft de overlevering van een opgeëiste persoon aan Duitsland toegestaan, ondanks verweer van onschuld. De eisen van de Overleveringswet zijn voldaan.
Overlevering van een opgeëiste persoon in het kader van een Europees aanhoudingsbevel
18 augustus 2006
De Rechtbank Amsterdam heeft op 18 augustus 2006 de overlevering van een opgeëiste persoon toegestaan op basis van een Europees aanhoudingsbevel, ondanks het verwerpen van zijn onschuldverweer.
Heropening en schorsing van het onderzoek in een overleveringszaak naar Frankrijk
18 augustus 2006
De rechtbank heropent het onderzoek en schorst dit voor onbepaalde tijd in een overleveringszaak naar Frankrijk, afwachtend op de beslissing van het Gerechtshof Arnhem.
Overlevering van een opgeëiste persoon aan België in het kader van een Europees Arrestatiebevel
23 juni 2006
De Rechtbank Amsterdam heeft op 23 juni 2006 de overlevering van een opgeëiste persoon aan België toegestaan op basis van een Europees Arrestatiebevel, ondanks verweer over onvoldoende ernstige bezwaren.
Overlevering van een opgeëiste persoon aan Frankrijk in verband met drugshandel en criminele organisatie
23 juni 2006
De Rechtbank Amsterdam heeft op 23 juni 2006 de overlevering van een opgeëiste persoon aan Frankrijk toegestaan voor drugshandel en deelname aan een criminele organisatie, met waarborgen voor strafuitvoering in Nederland.
Overlevering van een opgeëiste persoon aan Duitsland voor strafbare feiten met betrekking tot verdovende middelen
2 juni 2006
De Rechtbank Amsterdam heeft op 2 juni 2006 de overlevering van een opgeëiste persoon aan Duitsland toegestaan voor strafbare feiten met betrekking tot verdovende middelen, met uitzondering van twee feiten vanwege onvoldoende omschrijving.
Herroeping van voorwaardelijke beslissing tot tenuitvoerlegging van vrijheidsbenemende straf in het kader van een Europees aanhoudingsbevel
2 juni 2006
Rechtbank Amsterdam staat de overlevering van een opgeëiste persoon aan Duitsland toe voor de tenuitvoerlegging van een vrijheidsstraf van 12 jaar en 6 maanden, ondanks verweer over schending van consulaire rechten.
Overlevering aan Duitsland toegestaan met betrekking tot strafrechtelijk onderzoek
16 mei 2006
Rechtbank Amsterdam staat overlevering aan Duitsland toe, ondanks verweer over overschrijding redelijke termijn. Feiten gepleegd in 1999, geen rechtsmacht Nederland.
Heropening van het onderzoek in verband met een Europees aanhoudingsbevel en de waarborgen voor de opgeëiste persoon
4 mei 2006
De rechtbank heropent het onderzoek naar een Europees aanhoudingsbevel en stelt vragen aan de Belgische autoriteiten over de waarborgen voor de opgeëiste persoon. De zaak is geschorst tot 19 mei 2006.
Vrijspraak van verdachte in moordzaak Steven Chocolaad na gebrek aan bewijs
20 april 2006
De Rechtbank Amsterdam sprak op 20 april 2006 de verdachte vrij van moord op Steven Chocolaad wegens gebrek aan bewijs, ondanks getuigenverklaringen en procesverzuimen.
Vrijspraak van verdachte in moordzaak Steven Chocolaad door rechtbank Amsterdam
20 april 2006
De rechtbank Amsterdam sprak de verdachte vrij van moord op Steven Chocolaad, omdat er onvoldoende bewijs was voor zijn betrokkenheid bij de dood van het slachtoffer.
Belangenafweging bij DNA-afname van minderjarige veroordeelden
14 februari 2006
De rechtbank Amsterdam oordeelt dat bij minderjarigen een belangenafweging moet plaatsvinden bij DNA-afname. In deze zaak werd het bezwaarschrift van de veroordeelde ongegrond verklaard, waarbij het maatschappelijk belang zwaarder woog dan het persoonlijk belang.
Bezwaren van minderjarige veroordeelden tegen DNA-afname en verwerking
14 februari 2006
Rechtbank Amsterdam oordeelt dat belangen van minderjarige zwaarder wegen dan DNA-afname. Bezwaarschrift gegrond verklaard en celmateriaal moet vernietigd worden.
Belangenafweging bij DNA-afname van minderjarige veroordeelde
14 februari 2006
De rechtbank verklaart het bezwaar van een minderjarige tegen DNA-afname gegrond, oordeelt dat belangenafweging in haar voordeel uitpakt en beveelt vernietiging van het celmateriaal.
Belediging van groepen mensen via internetpublicaties
25 januari 2006
De politierechter veroordeelt de verdachte tot een geldboete van € 1.000,-- voor het opzettelijk beledigen van homoseksuelen en joden via zijn website.
Weigering van overlevering aan Portugal op basis van feitencomplex en toepasselijke wetgeving
6 januari 2006
De Rechtbank Amsterdam heeft op 6 januari 2006 de overlevering van een Portugese verdachte aan Portugal geweigerd, omdat het strafbare feit geheel of gedeeltelijk op Nederlands grondgebied had plaatsgevonden.
Overlevering naar Duitsland en de gevolgen van de uitspraak van het Bundesverfassungsgericht
23 september 2005
De Rechtbank Amsterdam staat de overlevering van een opgeëiste persoon aan Duitsland toe, ondanks verweren over discriminatie en terugkeergarantie, op basis van de Overleveringswet.
Weigering van overlevering aan België wegens onvoldoende garanties voor een nieuw proces
16 september 2005
De Rechtbank Amsterdam weigert de overlevering van een opgeëiste persoon aan België wegens onvoldoende garanties voor een nieuw proces, zoals vereist door artikel 12 OLW.
Overlevering van een opgeëiste persoon aan Duitsland op basis van een Europees aanhoudingsbevel
2 september 2005
De rechtbank staat de overlevering van een opgeëiste persoon aan Duitsland toe op basis van een Europees aanhoudingsbevel, omdat aan alle eisen van de Overleveringswet is voldaan.
Overlevering van een opgeëiste persoon aan Frankrijk op basis van een Europees aanhoudingsbevel
2 september 2005
De Rechtbank Amsterdam heeft op 2 september 2005 de overlevering van een opgeëiste persoon aan Frankrijk toegestaan op basis van een Europees aanhoudingsbevel, ondanks de weigeringgrond van artikel 13 OLW.
Overlevering van een opgeëiste persoon aan Duitsland op basis van een Europees aanhoudingsbevel
2 september 2005
De Rechtbank Amsterdam heeft op 2 september 2005 de overlevering van een opgeëiste persoon aan Duitsland toegestaan op basis van een Europees aanhoudingsbevel, ondanks verweren van de raadsman.
Weigering van overlevering op basis van onduidelijkheid in het Europees aanhoudingsbevel
29 juli 2005
De Rechtbank Amsterdam weigerde op 29 juli 2005 de overlevering van een opgeëiste persoon aan Spanje, omdat het Europees aanhoudingsbevel niet voldeed aan de vereisten van de Overleveringswet.
Weigering van overlevering op grond van flagrante schending van fundamentele rechten
1 juli 2005
De rechtbank weigerde de overlevering van de opgeëiste persoon aan Spanje wegens flagrante schending van zijn recht op een eerlijke behandeling binnen een redelijke termijn (artikel 6 EVRM).
Overlevering toegestaan op basis van Europees Aanhoudingsbevel met betrekking tot meerdere feiten
24 juni 2005
Rechtbank Amsterdam staat de overlevering van de opgeëiste persoon aan Duitsland toe op basis van een Europees Aanhoudingsbevel, na beoordeling van de feiten en verweren.
Weigering van overlevering op basis van gebreken in het Europees Aanhoudingsbevel
17 juni 2005
De Rechtbank Amsterdam weigert de overlevering van een opgeëiste persoon aan België wegens gebreken in het Europees Aanhoudingsbevel, dat niet voldeed aan de eisen van de Overleveringswet.
Tussenuitspraak inzake overschrijding van de redelijke termijn in een overleveringszaak
20 mei 2005
Tussenuitspraak van de Rechtbank Amsterdam over overschrijding van de redelijke termijn in een overleveringszaak. De rechtbank vraagt om verduidelijking van de lange duur van het onderzoek door de Spaanse autoriteiten.
Weigering van overlevering van een Nederlander aan Zweden op grond van artikel 13 Overleveringswet
20 mei 2005
De rechtbank weigert de overlevering van een Nederlander aan Zweden wegens het onttrekken van een minderjarige aan het wettig gezag, op grond van artikel 13 Overleveringswet.
Vrijspraak van verdachte in zaak van vermeende kindermishandeling door het toedienen van heet water
22 april 2005
De Rechtbank Amsterdam heeft een vrouw vrijgesproken van kindermishandeling, omdat het opzettelijk toebrengen van letsel niet wettig en overtuigend bewezen kon worden.
Overlevering van een opgeëiste persoon aan België op basis van een Europees aanhoudingsbevel
1 april 2005
De Rechtbank Amsterdam heeft op 1 april 2005 de overlevering van een opgeëiste persoon aan België toegestaan voor bepaalde feiten, terwijl andere feiten werden geweigerd wegens onvoldoende specificiteit.
Overlevering van een persoon aan Denemarken op basis van een Europees aanhoudingsbevel
1 april 2005
Rechtbank Amsterdam staat de overlevering van een opgeëiste persoon aan Denemarken toe op basis van een Europees aanhoudingsbevel voor witwassen van misdrijven.
Overlevering op basis van Europees Aanhoudingsbevel met verlenging van termijn
1 april 2005
Rechtbank Amsterdam staat de overlevering van de opgeëiste persoon aan Frankrijk toe op basis van een Europees Aanhoudingsbevel en verlengt de termijn met dertig dagen.
Weigering van overlevering aan Oostenrijk op basis van belangenafweging
1 april 2005
De Rechtbank Amsterdam weigert de overlevering van een opgeëiste persoon aan Oostenrijk op basis van een belangenafweging, waarbij de persoonlijke omstandigheden van de opgeëiste persoon zwaarder wegen dan de belangen van de Oostenrijkse autoriteiten.
Overlevering van een opgeëiste persoon aan België voor oplichting en valsheid in geschriften
14 januari 2005
Rechtbank Amsterdam staat de overlevering van een opgeëiste persoon aan België toe voor oplichting en valsheid in geschriften, na beoordeling van de vordering en de toepasselijke wetgeving.
Overlevering van een opgeëiste persoon aan Duitsland voor strafvervolging wegens oplichting
14 januari 2005
Rechtbank Amsterdam staat de overlevering van een opgeëiste persoon aan Duitsland toe voor strafvervolging wegens oplichting, met inachtneming van de Nederlandse nationaliteit en de voorwaarden van de Overleveringswet.
Overlevering van een persoon op basis van een Europees aanhoudingsbevel met betrekking tot oplichting en vervalsing
14 januari 2005
Rechtbank Amsterdam staat de overlevering toe van een opgeëiste persoon op basis van een Europees aanhoudingsbevel voor oplichting en vervalsing, ondanks verweer over inzage in het Belgische strafdossier.
Overlevering van een opgeëiste persoon op basis van een Europees aanhoudingsbevel
14 januari 2005
De Rechtbank Amsterdam heeft op 14 januari 2005 de overlevering van een opgeëiste persoon aan België toegestaan op basis van een Europees aanhoudingsbevel, ondanks verweren van de verdediging.
Overlevering van een opgeëiste persoon aan Duitsland op basis van een Europees Aanhoudingsbevel
3 december 2004
De Rechtbank Amsterdam heeft op 3 december 2004 de overlevering van een opgeëiste persoon aan Duitsland toegestaan voor strafbare feiten, met uitzondering van enkele feiten die niet naar Nederlands recht strafbaar zijn.
Overlevering van een persoon op basis van een Europees Aanhoudingsbevel
3 december 2004
De Rechtbank Amsterdam heeft op 3 december 2004 de overlevering van een opgeëiste persoon aan België toegestaan op basis van een Europees Aanhoudingsbevel, na beoordeling van de feiten en garanties voor een nieuw proces.
Overlevering van een persoon op basis van een Europees Aanhoudingsbevel met betrekking tot illegale handel in verdovende middelen
3 december 2004
De Rechtbank Amsterdam heeft op 3 december 2004 de overlevering van een opgeëiste persoon aan Duitsland toegestaan op basis van een Europees Aanhoudingsbevel, met betrekking tot illegale handel in verdovende middelen.
Overlevering op basis van Europees Aanhoudingsbevel met betrekking tot strafbare feiten in Zweden
3 december 2004
De Rechtbank Amsterdam heeft op 3 december 2004 de overlevering van een opgeëiste persoon aan Zweden toegestaan voor meerdere strafbare feiten, behalve voor poging tot mishandeling, die niet strafbaar was naar Nederlands recht.
Overlevering van een persoon aan Duitsland op basis van een Europees aanhoudingsbevel
26 november 2004
De Rechtbank Amsterdam heeft op 26 november 2004 de overlevering van een opgeëiste persoon aan Duitsland toegestaan op basis van een Europees aanhoudingsbevel wegens illegale handel in verdovende middelen.
Overlevering van een opgeëiste persoon aan België in verband met ontvoering en gijzeling
26 november 2004
Rechtbank Amsterdam staat de overlevering van een opgeëiste persoon aan België toe voor ontvoering en gijzeling, oordelend dat aan de eisen van de Overleveringswet is voldaan.
Overlevering van een opgeëiste persoon aan België in het kader van een Europees aanhoudingsbevel
26 november 2004
De Rechtbank Amsterdam staat de overlevering van een opgeëiste persoon aan België toe op basis van een Europees aanhoudingsbevel, waarbij voldaan is aan de eisen van de Overleveringswet.
Weigering van overlevering wegens gebrek aan garantie voor een eerlijk proces
23 november 2004
De rechtbank weigert de overlevering van de opgeëiste persoon aan België wegens gebrek aan garantie voor een eerlijk proces, en heft de gevangenhouding op.
Overlevering van een persoon aan Duitsland op basis van een Europees Aanhoudingsbevel wegens illegale handel in verdovende middelen
12 november 2004
De Rechtbank Amsterdam staat de overlevering van een opgeëiste persoon aan Duitsland toe op basis van een Europees Aanhoudingsbevel wegens illegale handel in verdovende middelen.
Overlevering van een verdachte aan het Verenigd Koninkrijk op basis van een Europees Aanhoudingsbevel
8 oktober 2004
Rechtbank Amsterdam staat de overlevering van een verdachte aan het Verenigd Koninkrijk toe op basis van een Europees Aanhoudingsbevel, wegens bedrieglijke bankbreuk en oplichting.
Overlevering van een opgeëiste persoon aan de Zweedse justitiële autoriteit
8 oktober 2004
Rechtbank Amsterdam staat de overlevering toe van een opgeëiste persoon aan Zweden voor zware mishandeling en vrijheidsberoving, met waarborg voor terugkeer naar Nederland na veroordeling.
Weigering van overlevering op basis van onvolledig Europees Aanhoudingsbevel
8 oktober 2004
De Rechtbank Amsterdam weigerde op 8 oktober 2004 de overlevering van de opgeëiste persoon aan België vanwege een onvolledig Europees Aanhoudingsbevel, dat niet voldeed aan de wettelijke eisen.
Weigering van overlevering op basis van onvolledig Europees Aanhoudingsbevel
8 oktober 2004
De Rechtbank Amsterdam weigerde op 8 oktober 2004 de overlevering van de opgeëiste persoon aan België vanwege een onvolledig Europees Aanhoudingsbevel, dat niet voldeed aan de wettelijke eisen.
Overleveringswet en Europees Aanhoudingsbevel in de zaak tegen de opgeëiste persoon
1 oktober 2004
De rechtbank verklaart de officier van justitie niet-ontvankelijk in haar vordering tot overlevering van de opgeëiste persoon, die zich niet meer in Nederland bevindt.
Overleveringswet en Europees Aanhoudingsbevel in zaak tegen opgeëiste persoon
1 oktober 2004
De rechtbank verklaart de officier van justitie niet-ontvankelijk in haar vordering tot overlevering van de opgeëiste persoon, die zich niet meer in Nederland bevindt.
Overlevering in het kader van een Europees aanhoudingsbevel met betrekking tot illegale handel in verdovende middelen
6 augustus 2004
De Rechtbank Amsterdam heeft op 6 augustus 2004 de overlevering van een opgeëiste persoon aan België toegestaan voor illegale handel in verdovende middelen, ondanks zijn afwezigheid op de zitting.
Overlevering in het kader van een Europees aanhoudingsbevel met betrekking tot illegale handel in verdovende middelen
6 augustus 2004
De Rechtbank Amsterdam heeft op 6 augustus 2004 de overlevering van een opgeëiste persoon aan België toegestaan in het kader van een Europees Aanhoudingsbevel voor illegale handel in verdovende middelen.
Weigering en toestemming tot overlevering in het kader van een Europees aanhoudingsbevel
30 juli 2004
De rechtbank weigert de overlevering voor schennis van de eerbaarheid, maar staat de overlevering voor andere feiten toe in het kader van een Europees aanhoudingsbevel.
Overlevering in het kader van een Europees aanhoudingsbevel met betrekking tot handel in verdovende middelen
30 juli 2004
De Rechtbank Amsterdam heeft op 30 juli 2004 de overlevering van een opgeëiste persoon aan Denemarken toegestaan in het kader van een Europees aanhoudingsbevel voor handel in verdovende middelen.
Verzoek om vergoeding van kosten in het kader van rechtsbijstand in strafzaken
27 juli 2004
De Rechtbank Amsterdam heeft op 27 juli 2004 een verzoek om vergoeding van kosten in het kader van rechtsbijstand toegewezen, met een totale vergoeding van € 810,- voor de raadsvrouw.
Diefstal met valse voorwendselen door Roemeense verdachten gericht op Aziatische toeristen
11 mei 2004
Vier Roemeense mannen werden veroordeeld voor diefstal van creditkaarten van Aziatische toeristen door zich voor te doen als politieagenten. De rechtbank legde een gevangenisstraf van drie jaar op en sprak hen vrij van oplichting.
Veroordeling voor doodslag en poging tot doodslag na steekpartij met dodelijke afloop
10 maart 2004
Rechtbank Amsterdam veroordeelt verdachte tot 2 jaar gevangenisstraf voor doodslag en poging tot doodslag na steekpartij, met terbeschikkingstelling en verpleging.
Vonnis inzake explosie Czaar Peterstraat te Amsterdam
24 februari 2004
De rechtbank Amsterdam oordeelt dat de verdachte onvoorzichtig heeft gehandeld, wat leidde tot een explosie en brand in de Czaar Peterstraat. Geen straf opgelegd vanwege de omstandigheden.
Vonnis inzake de aansprakelijkheid van Woonstichting de Key voor explosie in Czaar Peterstraat te Amsterdam
24 februari 2004
Rechtbank Amsterdam spreekt Woonstichting de Key vrij van aansprakelijkheid voor explosie in Czaar Peterstraat, oordelend dat de werknemer niet adequaat reageerde, maar de stichting de gedraging niet aanvaardde.
Diefstal met geweld tegen oudere vrouwen in Amsterdam
6 februari 2004
Verdachte beroofde in Amsterdam tien oudere vrouwen met geweld van hun tas. De rechtbank veroordeelt hem tot 36 maanden gevangenisstraf, waarvan 6 maanden voorwaardelijk, en wijst schadevergoedingen toe aan de slachtoffers.
Aansprakelijkheid van een beleggingsinstelling voor schade door vermogensbeheer
27 augustus 2003
Eiser vordert schadevergoeding van NNEK wegens wanprestatie en schending van zorgplicht bij vermogensbeheer. De rechtbank oordeelt dat NNEK tekort is geschoten in haar zorgplicht en veroordeelt haar tot vergoeding van 50% van de schade.
Civiele aansprakelijkheid van vermogensbeheerder bij toepassing van risicovolle beleggingsmethode
27 augustus 2003
Rechtbank Amsterdam oordeelt dat NNEK haar zorgplicht heeft geschonden jegens particuliere belegger [eiser] door onvoldoende te waarschuwen voor de risico's van de Premselaar-methode. NNEK wordt aansprakelijk gesteld voor 50% van de schade.
Inbreuk op auteursrechten en databankrechten door knipseldiensten
4 september 2002
Rechtbank Amsterdam oordeelt dat gedaagden inbreuk maken op auteursrechten van uitgevers en freelancers door knipseldiensten aan te bieden. Gedaagden moeten verveelvoudigingen vernietigen en inzicht geven in hun boekhouding.
Overlevering van een persoon op basis van een Europees aanhoudingsbevel met betrekking tot oplichting en vervalsing
14 januari 2002
De Rechtbank Amsterdam heeft op 14 januari 2004 de overlevering van een opgeëiste persoon aan België toegestaan op basis van een Europees aanhoudingsbevel, met betrekking tot oplichting en vervalsing.
Juridische AI-assistent
Lexboost helpt je bij al je juridische werk. Stel vragen in natuurlijke taal en krijg direct: