Vrijspraak van bedreiging met terroristisch oogmerk en veroordeling voor bedreiging en mishandeling
31 december 2024
Verdachte vrijgesproken van bedreiging met terroristisch oogmerk, maar veroordeeld tot 2 maanden gevangenisstraf voor bedreiging van GGZ-behandelaar en mishandeling van een bejaarde man.
Vrijspraak van verdachte wegens gebrek aan bewijs in woningovervallen
12 december 2024
Verdachte vrijgesproken van woningovervallen wegens gebrek aan bewijs. De rechtbank oordeelt dat de verklaringen van de aangevers niet voldoende zijn om de betrokkenheid van de verdachte te bewijzen.
Veroordeling tot 18 maanden cel voor ontucht en aanranding, vrijspraak voor verkrachtingen
23 oktober 2024
Verdachte veroordeeld tot 18 maanden cel voor ontucht met minderjarigen en aanranding, vrijspraak voor verkrachtingen wegens gebrek aan bewijs voor dwang.
Dodelijk verkeersongeval door onvoorzichtig rijgedrag met vrachtwagen op snelweg
17 oktober 2024
Verdachte veroordeeld voor dodelijk verkeersongeval door onvoorzichtig rijgedrag met vrachtwagen, gevangenisstraf van 3 maanden en voorwaardelijke ontzegging rijbevoegdheid.
Dodelijk verkeersongeval door onvoorzichtig rijgedrag met hoge snelheid
17 oktober 2024
Verdachte veroordeeld voor dodelijk verkeersongeval door onvoorzichtig rijgedrag met hoge snelheid; straf: voorwaardelijke gevangenisstraf, taakstraf en rijontzegging.
Mishandeling van een verpleegkundige en mishandeling op de openbare weg
17 oktober 2024
De rechtbank heeft de verdachte veroordeeld voor mishandeling van twee slachtoffers en vrijgesproken in een derde zaak. De straf bedraagt 9 maanden, waarvan 3 maanden voorwaardelijk.
Vrijspraak van verdachte in zaak van voorbereiding plofkraak
10 september 2024
De rechtbank Amsterdam sprak op 10 september 2024 de verdachte vrij van de beschuldiging van voorbereiding van een plofkraak, omdat het bewijs onvoldoende was om betrokkenheid vast te stellen.
Bezwaar DNA-onderzoek bij veroordeelden in faillissementsfraudezaak
28 augustus 2024
De rechtbank verklaart het bezwaar tegen het DNA-onderzoek ongegrond, oordelend dat het DNA-profiel van de veroordeelde van betekenis kan zijn voor opsporing en vervolging.
Deelname aan criminele organisatie en witwassen door verdachte met betrokkenheid van meerdere rechtspersonen
9 juli 2024
Verdachte [verdachte] is veroordeeld tot 48 maanden gevangenisstraf voor deelname aan een criminele organisatie en witwassen, met een beroepsverbod van zeven jaar.
Veroordeling voor het aanwezig hebben van cocaïne met vrijspraak voor productie
31 mei 2024
De rechtbank veroordeelt de verdachte tot acht maanden gevangenisstraf voor het aanwezig hebben van 1986 gram cocaïne, maar spreekt hem vrij van de productie ervan.
ISD-maatregel opgelegd aan verdachte wegens diefstal, heling en wapenbezit
27 mei 2024
De rechtbank legt een onvoorwaardelijke ISD-maatregel van twee jaar op aan een verdachte voor diefstal, heling en wapenbezit, met schadevergoeding aan benadeelde partijen.
Veroordeling voor stalking, bedreiging, belediging en mishandeling van ex-vriendin
22 mei 2024
Verdachte veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf voor stalking, bedreiging, belediging en mishandeling van ex-vriendin, met bijzondere voorwaarden en schadevergoeding van €1.500,- aan de aangeefster.
Vrijspraak poging zware mishandeling en bewezenverklaring ernstige mishandeling met toewijzing schadevergoeding
15 maart 2024
De rechtbank spreekt verdachte vrij van poging zware mishandeling, maar acht mishandeling bewezen. Verdachte krijgt 3 weken gevangenisstraf en moet €800,- schadevergoeding betalen aan het slachtoffer.
Vrijspraak openlijke geweldpleging na beoordeling van twee afzonderlijke geweldshandelingen
15 maart 2024
De rechtbank heeft de verdachte vrijgesproken van openlijke geweldpleging, omdat niet bewezen kon worden dat hij opzet had op het gezamenlijk plegen van geweld. De vordering van de benadeelde partij werd niet-ontvankelijk verklaard.
Heropening van het onderzoek naar een Europees aanhoudingsbevel in verband met detentieomstandigheden in Polen
6 maart 2024
De rechtbank heropent het onderzoek naar een Europees aanhoudingsbevel tegen een opgeëiste persoon om het CPT-rapport over detentieomstandigheden in Polen te bespreken.
Toestemming tot overlevering op basis van Europees aanhoudingsbevel met betrekking tot mishandeling
6 maart 2024
De Rechtbank Amsterdam staat de overlevering toe van een opgeëiste persoon op basis van een Europees aanhoudingsbevel, ondanks verweer van de verdediging.
Weigering van overlevering op grond van artikel 12 OLW in verband met een Europees aanhoudingsbevel
6 maart 2024
De Rechtbank Amsterdam weigert de overlevering van een opgeëiste persoon aan Polen op basis van artikel 12 OLW, omdat de verdedigingsrechten niet zijn gewaarborgd.
Overlevering op basis van Europees aanhoudingsbevel van België
6 maart 2024
Rechtbank Amsterdam staat de overlevering van een Algerijnse opgeëiste persoon aan België toe op basis van een Europees aanhoudingsbevel, met inachtneming van de detentieomstandigheden.
Toestemming voor overlevering op basis van Europees aanhoudingsbevel met waarborgen voor detentieomstandigheden
6 maart 2024
Rechtbank Amsterdam staat de overlevering van een opgeëiste persoon toe op basis van een Europees aanhoudingsbevel, met waarborgen voor detentieomstandigheden.
Toestemming voor overlevering op basis van Europees aanhoudingsbevel met waarborgen voor detentieomstandigheden
6 maart 2024
De Rechtbank Amsterdam staat de overlevering van een opgeëiste persoon toe op basis van een Europees aanhoudingsbevel, met waarborgen voor detentieomstandigheden.
Vordering tot uitstel van voorwaardelijke invrijheidstelling in verband met recidiverisico en criminele organisatie
1 maart 2024
De rechtbank heeft de subsidiaire vordering tot uitstel van de voorwaardelijke invrijheidstelling voor 180 dagen toegewezen, gezien het recidiverisico en de verdedigingsrechten van de veroordeelde.
Toestemming voor overlevering van een opgeëiste persoon naar het Verenigd Koninkrijk met betrekking tot detentieomstandigheden en recht op een eerlijk proces
24 januari 2024
De rechtbank staat de overlevering van de opgeëiste persoon naar het Verenigd Koninkrijk toe, ondanks zorgen over detentieomstandigheden en het recht op een eerlijk proces.
Vrijspraak van poging tot zelfbevrijding en deelname aan criminele organisatie
16 januari 2024
De rechtbank sprak de verdachte vrij van poging tot zelfbevrijding en deelname aan een criminele organisatie wegens gebrek aan bewijs voor een aanvang van zelfbevrijding en een duurzaam samenwerkingsverband.
Toestemming voor overlevering op basis van Europees aanhoudingsbevel met waarborg voor terugkeer naar Nederland
1 november 2023
De Rechtbank Amsterdam staat de overlevering van een Nederlander toe op basis van een Europees aanhoudingsbevel, met waarborg voor terugkeer naar Nederland.
Overlevering op basis van Europees aanhoudingsbevel met betrekking tot verjaring en ne bis in idem
1 november 2023
Rechtbank Amsterdam staat overlevering toe van een Nederlander op basis van een Europees aanhoudingsbevel, ondanks verweer over verjaring en ne bis in idem.
Overlevering op basis van Europees aanhoudingsbevel met Duitse nationaliteit en feiten van dubbele strafbaarheid
1 november 2023
De Rechtbank Amsterdam staat de overlevering toe van een opgeëiste persoon op basis van een Europees aanhoudingsbevel, waarbij de feiten als oplichting en diefstal zijn gekwalificeerd.
Toestemming voor overlevering op basis van Europees aanhoudingsbevel met waarborgen voor detentieomstandigheden
1 november 2023
Rechtbank Amsterdam staat de overlevering van een Nederlander toe op basis van een Europees aanhoudingsbevel, met waarborgen voor detentieomstandigheden.
Toestemming voor overlevering op basis van Europees aanhoudingsbevel met Poolse nationaliteit en afzien van weigeringsgrond
1 november 2023
Rechtbank Amsterdam staat overlevering toe van een Poolse onderdaan op basis van een Europees aanhoudingsbevel, ondanks eerdere afwezigheid bij de zitting in Polen.
Overlevering op basis van Europees Aanhoudingsbevel met Roemeense nationaliteit, detentiegarantie en weigeringsgronden
20 oktober 2023
Rechtbank Amsterdam staat de overlevering toe van een Roemeense opgeëiste persoon op basis van een Europees Aanhoudingsbevel, na beoordeling van detentiegaranties en weigeringsgronden.
Veroordeling van een man voor mishandeling, vernieling en wederspannigheid in Amsterdam
19 oktober 2023
Een 36-jarige man is veroordeeld tot 2 maanden gevangenisstraf voor mishandeling, vernieling en wederspannigheid na het gooien van een stoeptegel naar een coffeeshopmedewerker in Amsterdam op 6 mei 2023.
Veroordeling van een man tot tbs na zware mishandeling van medewerkers in een psychiatrische inrichting
20 september 2023
De rechtbank heeft een 27-jarige man veroordeeld tot tbs na zware mishandeling van medewerkers in een psychiatrische inrichting, met verminderd toerekeningsvatbaarheid door psychische stoornissen.
Medeplichtigheid aan beschieting van tandartspraktijken in Zaandam en Nootdorp
1 augustus 2023
Verdachte veroordeeld voor medeplichtigheid aan beschieting tandartspraktijk in Zaandam; vrijspraak voor Nootdorp. Gevangenisstraf van 12 maanden, waarvan 4 voorwaardelijk, met bijzondere voorwaarden.
Veroordeling voor diefstal met geweld en zwaar lichamelijk letsel, oplegging van TBS met dwangverpleging
21 juli 2023
Verdachte veroordeeld voor diefstal met geweld en zwaar lichamelijk letsel, tbs met dwangverpleging opgelegd, schadevergoeding aan aangever toegewezen.
Veroordeling wegens poging doodslag op een taxichauffeur en vernieling met inachtneming van mediation en overschrijding van de redelijke termijn
12 juli 2023
De rechtbank Amsterdam veroordeelt de verdachte tot 40 uur taakstraf voor poging doodslag en vernieling, rekening houdend met mediation en overschrijding van de redelijke termijn.
Bewezenverklaring van gekwalificeerde diefstallen en verduistering met forse overschrijding van de redelijke termijn
5 juli 2023
De rechtbank heeft de verdachte schuldig bevonden aan meerdere (pogingen tot) diefstallen en verduistering, met een gevangenisstraf van 6 dagen als gevolg.
Bewezenverklaring van feitelijke aanrandingen van de eerbaarheid met verminderd toerekeningsvatbaarheid en toepassing van tbs-maatregel
5 juli 2023
De rechtbank heeft bewezen verklaard dat de verdachte twee feitelijke aanrandingen heeft gepleegd, maar legt geen straf of maatregel op vanwege verminderd toerekeningsvatbaarheid en eerdere veroordeling tot tbs.
Poging tot oplichting en oplegging ISD-maatregel in Amsterdam
4 mei 2023
De rechtbank Amsterdam heeft op 4 mei 2023 een verdachte veroordeeld tot een ISD-maatregel van twee jaar voor poging tot oplichting, terwijl hij voor winkeldiefstal en vernieling is vrijgesproken.
Vrijspraak voor opzettelijk telen en verhandelen van verdovende middelen
4 mei 2023
De rechtbank Amsterdam sprak op 4 mei 2023 de verdachte vrij van het opzettelijk telen en verhandelen van verdovende middelen, omdat het tenlastegelegde niet bewezen kon worden.
Vonnis van de rechtbank Amsterdam inzake opzettelijk handelen in strijd met de Opiumwet
4 mei 2023
De rechtbank Amsterdam heeft op 4 mei 2023 een verdachte veroordeeld tot 1 maand gevangenisstraf en 40 uur taakstraf voor het opzettelijk handelen in strijd met de Opiumwet, na het aantreffen van MDMA en cocaïne.
Medeplegen van opzettelijk handelen in strijd met de Opiumwet, meermalen gepleegd
4 mei 2023
De rechtbank heeft een verdachte veroordeeld tot 12 maanden gevangenisstraf, waarvan 4 maanden voorwaardelijk, voor het medeplegen van opzettelijk handelen in strijd met de Opiumwet, met bewezen aanwezigheid van MDMA, GHB en amfetamine.
Veroordeling voor het verwerven, in bezit hebben en verspreiden van kinderpornografie en dierenpornografie
17 maart 2023
Verdachte veroordeeld tot 12 maanden gevangenisstraf, waarvan 9 maanden voorwaardelijk, voor het bezit en verspreiden van kinderpornografie en dierenpornografie.
Oplegging van de ISD-maatregel voor diefstal van een fiets met braak
17 maart 2023
De rechtbank legt een ISD-maatregel van twee jaar op voor diefstal van een fiets door middel van braak, na een bekennende verklaring van de verdachte en beoordeling van zijn recidiveproblematiek.
Vrijspraak medeplegen gewoontewitwassen en bewezenverklaring witwassen met gevangenisstraf
16 februari 2023
De rechtbank spreekt verdachte vrij van gewoontewitwassen, maar veroordeelt hem tot 5 maanden gevangenisstraf voor witwassen van € 70.500,- en luxe goederen.
Vrijspraak van verdachte in drugslabzaak te Amsterdam
11 januari 2023
De rechtbank heeft de verdachte vrijgesproken van betrokkenheid bij een drugslab in Amsterdam wegens onvoldoende bewijs van zijn wetenschap en betrokkenheid.
Meervoudige strafzaak tegen verdachte wegens geweldsdelicten, bedreiging en brandstichting
4 januari 2023
Verdachte veroordeeld tot 24 maanden gevangenisstraf voor geweldsdelicten, waaronder bedreiging en brandstichting, met bijzondere voorwaarden en schadevergoeding aan benadeelden.
Diefstal in vereniging van bagage in hotels met bewezenverklaring en gevangenisstraf
9 december 2022
Verdachte veroordeeld tot 12 maanden gevangenisstraf voor diefstal in vereniging van bagage in hotels. Onrechtmatigheidsverweren verworpen, bewijs voldoende.
Verwerping van onrechtmatigheidsverweren en bewezenverklaring van poging tot diefstal in vereniging met valse sleutel
9 december 2022
De rechtbank Amsterdam heeft op 9 december 2022 de onrechtmatigheidsverweren verworpen en de verdachte vrijgesproken van opzetheling, maar bewezen verklaard van poging tot diefstal in vereniging met valse sleutel. De verdachte kreeg een gevangenisstraf van twee weken.
Veroordeling van verdachte tot jeugddetentie voor het voorhanden hebben van vuurwapens en munitie
7 december 2022
Verdachte is veroordeeld tot 74 dagen jeugddetentie, waarvan 60 dagen voorwaardelijk, voor het voorhanden hebben van vuurwapens en munitie. Bijzondere voorwaarden zijn opgelegd, waaronder reclasseringstoezicht en behandeling.
Veroordeling voor belaging van ex-partner met gevangenisstraf en bijzondere voorwaarden
18 november 2022
Een man is veroordeeld tot 240 dagen gevangenisstraf, waarvan 66 dagen voorwaardelijk, voor belaging van zijn ex-partner. Hij moet zich houden aan bijzondere voorwaarden, waaronder een meldplicht en opname in een zorginstelling.
Vrijspraak poging zware mishandeling, bewezenverklaring van een mishandeling en twee bedreigingen met ISD-maatregel
18 november 2022
De rechtbank heeft de verdachte vrijgesproken van poging zware mishandeling, maar hem wel schuldig bevonden aan mishandeling en bedreiging, met oplegging van een ISD-maatregel van 2 jaar.
Vrijspraak van medeplegen van diefstal met geweld en bewezenverklaring van schuldheling van een fiets
18 november 2022
De rechtbank heeft de verdachte vrijgesproken van medeplegen van diefstal met geweld, maar bewezen verklaard dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan schuldheling van een fiets, waarvoor hij 2 weken gevangenisstraf kreeg.
Openlijk in vereniging geweld plegen tegen medewerkers van een supermarkt
9 november 2022
Verdachte veroordeeld tot 200 uur taakstraf voor openlijk geweld tegen medewerkers van een Jumbo-supermarkt. Vrijspraak voor bedreiging en medeplegen van mishandeling.
Veroordeling voor openlijk in vereniging geweld plegen tegen werknemers in supermarkt
9 november 2022
De rechtbank veroordeelt de verdachte tot 200 uur taakstraf voor openlijk in vereniging geweld plegen tegen werknemers in een supermarkt. De benadeelde partijen worden niet-ontvankelijk verklaard in hun schadevergoeding.
Openlijke geweldpleging in supermarkt met mishandeling van werknemers
9 november 2022
Verdachte veroordeeld tot 50 uur taakstraf voor openlijke geweldpleging in supermarkt, waarbij drie werknemers zijn mishandeld. Benadeelde partijen zijn niet-ontvankelijk verklaard in hun schadevorderingen.
Vrijspraak van verdachte wegens gebrek aan bewijs voor openlijke geweldpleging tegen beveiligers van de Chin Chin Club
7 november 2022
De verdachte is vrijgesproken van openlijke geweldpleging tegen beveiligers van de Chin Chin Club wegens gebrek aan bewijs. De benadeelde partij werd niet-ontvankelijk verklaard in zijn schadevergoeding.
Tussentijdse toetsing van de ISD-maatregel en voortzetting van de tenuitvoerlegging
21 september 2022
De rechtbank heeft de ISD-maatregel van de veroordeelde voortgezet na een tussentijdse toetsing, omdat het recidivegevaar nog steeds aanwezig is en de behandeling moet worden voortgezet.
Veroordeling van een man voor belaging en identiteitsfraude met een gevangenisstraf en taakstraf
6 juli 2022
Een 28-jarige man is veroordeeld tot 6 maanden gevangenisstraf, waarvan 3 maanden voorwaardelijk, en 120 uur taakstraf voor belaging en identiteitsfraude.
Ontneming van wederrechtelijk verkregen voordeel bij diefstal met geweld
6 juli 2022
Rechtbank Amsterdam oordeelt dat de veroordeelde € 9.000,00 moet betalen als wederrechtelijk verkregen voordeel uit diefstal met geweld, gebaseerd op een dagwaarde van € 30.000,00 van een horloge.
Ontneming van wederrechtelijk verkregen voordeel bij medeplegen van opzetheling en diefstal
6 juli 2022
Rechtbank Amsterdam oordeelt over ontneming van € 2.225,00 wegens medeplegen van opzetheling en diefstal. Veroordeelde moet dit bedrag aan de Staat betalen.
Groepsbelediging van Joden door uitlatingen in radioprogramma
1 juli 2022
Een man is veroordeeld voor groepsbelediging van Joden door beledigende uitlatingen in een radioprogramma. Hij krijgt een voorwaardelijke taakstraf van 40 uren en moet € 250,- schadevergoeding betalen aan de benadeelde partij.
Veroordeling voor medeplegen van auto-inbraak en opzetheling met vrijspraak voor andere tenlastegelegde feiten
1 juli 2022
Een 30-jarige man is veroordeeld voor het medeplegen van een auto-inbraak en opzetheling, met een gevangenisstraf van 7 maanden, waarvan 3 maanden voorwaardelijk.
Tussenvonnis inzake winkeldiefstal met betrekking tot verdachte zonder vaste woon- of verblijfplaats
1 juli 2022
Tussenvonnis van de Rechtbank Amsterdam over winkeldiefstal door een verdachte zonder vaste woon- of verblijfplaats. De rechtbank heropent het onderzoek voor meer informatie over de ISD-maatregel en de verblijfsstatus van de verdachte.
Medeplegen poging moord in het kader van drillrapruzie met toepassing van adolescentenstrafrecht
22 juni 2022
Verdachte veroordeeld voor medeplegen poging moord op [persoon 1] in het kader van drillrapruzie. Gevangenisstraf van 475 dagen en voorwaardelijke PIJ-maatregel opgelegd.
Schorsing van de voorlopige hechtenis van verdachte in het onderzoek Cobra
10 juni 2022
De rechtbank schorst de voorlopige hechtenis van de verdachte in het onderzoek Cobra, ondanks ernstige bezwaren, vanwege persoonlijke omstandigheden en tijdsverloop.
Vrijspraak van verdachte in overvalzaak snackbar te Amsterdam
30 maart 2022
De rechtbank heeft de verdachte vrijgesproken van betrokkenheid bij een overval op een snackbar in Amsterdam, omdat er onvoldoende bewijs was voor medeplegen of medeplichtigheid.
Vrijspraak bedreiging met vuurwapen, veroordeling voorhanden hebben pistool en munitie
30 maart 2022
De rechtbank sprak de verdachte vrij van bedreiging met een vuurwapen, maar veroordeelde hem voor het voorhanden hebben van een pistool en munitie tot 6 maanden gevangenisstraf, waarvan 2 maanden voorwaardelijk.
Veroordeling van verdachte voor openlijke geweldpleging en poging tot woninginbraak
22 maart 2022
De rechtbank veroordeelt een 25-jarige man tot 4 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf en 180 uur taakstraf voor openlijke geweldpleging en poging tot woninginbraak.
Bewijsverklaring en strafoplegging in drugshandelzaak met gebruik van Encrochat-berichten
17 maart 2022
De rechtbank Amsterdam veroordeelt de verdachte tot 6 jaar gevangenisstraf voor zijn rol in een criminele organisatie die cocaïne produceerde en verhandelde, met bewijs verkregen uit Encrochat-berichten.
Rechtmatigheid van bewijs verkregen uit Encrochat-berichten in strafzaak tegen verdachte betrokken bij criminele organisatie voor cocaïnehandel
17 maart 2022
Verdachte betrokken bij criminele organisatie voor cocaïnehandel, veroordeeld tot 3 jaar gevangenisstraf. Rechtmatigheid van bewijs uit Encrochat-berichten bevestigd.
Rechtbank Amsterdam oordeelt over rechtmatigheid van bewijs verkregen uit Encrochat-berichten in drugszaken
17 maart 2022
Rechtbank Amsterdam oordeelt dat bewijs uit Encrochat-berichten rechtmatig is. Verdachte krijgt 4 jaar gevangenisstraf voor zijn rol in cocaïneproductie.
Rechtmatigheid van bewijs verkregen uit Encrochat-berichten in strafzaak tegen verdachte voor cocaïnehandel en gewoontewitwassen
17 maart 2022
Verdachte veroordeeld tot 30 maanden gevangenisstraf voor cocaïnehandel en gewoontewitwassen. Rechtmatigheid van bewijs uit Encrochat-berichten bevestigd.
Veroordeling voor bezit van kinder- en dierenporno met gevangenisstraf en taakstraf
2 februari 2022
De rechtbank veroordeelt de verdachte tot 8 maanden gevangenisstraf (4 maanden voorwaardelijk) en 240 uur taakstraf voor het bezit van kinder- en dierenporno.
Veroordeling voorhanden hebben van vuurwapens met vrijspraak voor voorbereiden ernstig misdrijf
2 februari 2022
De rechtbank veroordeelt de verdachte tot 7 maanden gevangenisstraf voor het voorhanden hebben van vuurwapens, maar spreekt hem vrij van het voorbereiden van een ernstig misdrijf wegens gebrek aan bewijs.
Toewijzing zorgmachtiging op verzoek van de officier van justitie in het kader van de Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg
30 december 2021
De rechtbank heeft een zorgmachtiging toegewezen aan een betrokkene met een psychische stoornis, op verzoek van de officier van justitie, voor een periode van zes maanden.
Veroordeling van een man voor bedreiging met een terroristisch misdrijf en meerdere mishandelingen
10 november 2021
Een 23-jarige man is veroordeeld tot 150 dagen gevangenisstraf, waarvan 38 dagen voorwaardelijk, voor bedreiging met een terroristisch misdrijf en mishandelingen in Amsterdam.
Veroordeling wegens belaging van ex-partner met vrijspraak voor bedreiging
10 november 2021
Verdachte veroordeeld voor belaging van ex-partner, vrijgesproken van bedreiging. Gevangenisstraf van 120 dagen, waarvan 60 voorwaardelijk, met 2 jaar proeftijd en contactverbod.
Vrijspraak van verdachte in cocaïnezaak na gebrek aan bewijs van opzet
5 november 2021
De rechtbank sprak de verdachte vrij van het vervoeren van 11,36 kilo cocaïne, omdat niet kon worden vastgesteld dat hij op de hoogte was van de drugs in de auto. De staande houding en doorzoeking waren rechtmatig.
Tussenbeslissing inzake Encrochat onderzoekswensen in het onderzoek 26Rockdale 2
30 september 2021
Tussenbeslissing van de Rechtbank Amsterdam over Encrochat verzoeken in onderzoek 26Rockdale 2, met afwijzing van verzoeken om inzage en het horen van Franse getuigen, en opdracht aan het OM om relevante stukken toe te voegen.
Veroordeling voor mishandeling en vernieling met vrijspraak voor diefstal met geweld en poging tot woninginbraak
9 september 2021
Verdachte veroordeeld tot 3 maanden gevangenisstraf voor mishandeling en vernieling, vrijgesproken van diefstal met geweld en poging tot woninginbraak.
Veroordeling van verdachte voor medeplegen van vervaardigen en verwerken van cocaïne in een drugslaboratorium
23 augustus 2021
Verdachte veroordeeld tot 30 maanden gevangenisstraf voor medeplegen van vervaardigen en verwerken van cocaïne in een drugslaboratorium op een manege in Nijeveen.
Tussenuitspraak over Encrochat onderzoekswensen door raadslieden van meerdere verdachten in het onderzoek Rockdale 2
8 juli 2021
Tussenuitspraak van de Rechtbank Amsterdam over Encrochat verzoeken in de strafzaak Rockdale 2, met afwijzing van verzoeken om inzage in Franse machtigingen en getuigen.
Verlening van een zorgmachtiging op basis van de Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg voor een betrokkene met psychotische stoornis
6 juli 2021
De rechtbank verleent een zorgmachtiging voor 6 maanden aan een betrokkene met een psychotische stoornis, vanwege ernstig nadeel en gevaar voor lichamelijk letsel.
Veroordeling voor winkeldiefstal met oplegging van ISD-maatregel
31 maart 2021
De Rechtbank Amsterdam heeft op 31 maart 2021 een verdachte veroordeeld voor winkeldiefstal en een ISD-maatregel van twee jaar opgelegd, zonder aftrek van voorarrest.
Vrijspraak poging tot zwaar lichamelijk letsel, veroordeling straatroof en voorhanden hebben van drugs
31 maart 2021
De rechtbank sprak de verdachte vrij van poging tot zwaar lichamelijk letsel, maar veroordeelde hem voor straatroof en het voorhanden hebben van drugs tot zes maanden gevangenisstraf en schadevergoeding aan de benadeelde partij.
Rechterlijke machtiging tot opname en verblijf van cliënt met verstandelijke beperking en verslavingsprobleem
31 maart 2021
Rechtbank Amsterdam verleent rechterlijke machtiging tot opname en verblijf van cliënt met verstandelijke beperking en verslavingsprobleem voor zes maanden.
Diefstallen uit geparkeerde auto’s in Amsterdam met gebruik van bankpassen
10 maart 2021
Verdachte vrijgesproken van het vernielen van een garage deur, maar schuldig bevonden aan meerdere diefstallen uit auto’s. Veroordeeld tot 90 dagen jeugddetentie en 60 uren werkstraf.
Huiselijk geweld en bedreiging binnen een relatie met gevolgen voor de strafbaarheid
10 maart 2021
De Rechtbank Amsterdam oordeelt dat de verdachte zich schuldig heeft gemaakt aan mishandeling en bedreiging van zijn echtgenote, maar rekent deze feiten in verminderde mate toe vanwege psychische problemen. Hij krijgt een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier weken.
Witwassen van grote geldbedragen en medeplegen van gewoontewitwassen via rechtspersonen
30 december 2020
Verdachte veroordeeld voor witwassen van 508.805 euro en medeplegen van gewoontewitwassen. Gevangenisstraf van 24 maanden, waarvan 8 maanden voorwaardelijk.
Medeplegen van gewoontewitwassen van een personenauto en geldbedragen, vrijspraak voor witwassen van horloges
30 december 2020
Verdachte schuldig aan gewoontewitwassen van een Mercedes en 33.555 euro, vrijspraak voor witwassen van horloges. Gevangenisstraf van 180 dagen, waarvan 67 voorwaardelijk.
Meervoudige strafzaak tegen verdachte wegens woninginbraak, huisvredebreuk en winkeldiefstallen met bijzondere aandacht voor psychische problematiek en reclasseringstoezicht
30 december 2020
Verdachte is veroordeeld voor woninginbraak, huisvredebreuk en winkeldiefstallen, met een gevangenisstraf van 220 dagen en bijzondere voorwaarden voor reclassering en opname in een FPA.
Vervalsing van kentekenplaten en valse kentekenbewijzen in het kader van voertuigcriminaliteit
30 november 2020
Verdachte is schuldig bevonden aan het valselijk opmaken van kentekenplaten en het voorhanden hebben van valse kentekenbewijzen, met een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden.
Opzetheling van voertuigen en voorhanden hebben van valse kentekenplaten en wapens
30 november 2020
Verdachte is schuldig aan opzetheling van twee Audi's en 57 Chromebooks, en het voorhanden hebben van valse kentekenplaten, een boksbeugel, traangas en munitie. Taakstraf van 240 uur en voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 maanden.
Vrijspraak in zaak van voertuigcriminaliteit na onvoldoende bewijs
30 november 2020
De rechtbank Amsterdam spreekt de verdachte vrij van voertuigcriminaliteit wegens onvoldoende bewijs. De ten laste gelegde feiten konden niet worden bewezen.
Vonnis van de rechtbank Amsterdam inzake handel in harddrugs met betrekking tot verdachte
27 november 2020
De rechtbank Amsterdam veroordeelt verdachte tot 18 maanden gevangenisstraf voor handel in harddrugs, met 6 maanden voorwaardelijk. Geen onrechtmatig verkregen bewijs.
Geweldsdelicten, noodweer en noodweerexces in adolescentenstrafrecht
27 november 2020
De Rechtbank Amsterdam oordeelde op 27 november 2020 over geweldsdelicten van de verdachte, waarbij hij werd vrijgesproken van zware mishandeling maar wel werd veroordeeld voor poging tot zware mishandeling en mishandeling. Het beroep op noodweer werd verworpen. De rechtbank legde een gedeeltelijk voorwaardelijke taakstraf op en kende schadevergoedingen toe aan de benadeelde partijen.
Bezwaarschrift ex artikel 182 lid 6 Sv betreffende het horen van getuigen in een strafzaak
20 november 2020
De rechtbank verklaart het bezwaarschrift gegrond voor getuigen 1 en 6, en ongegrond voor getuigen 4, 5, 7 en 8. De rechtbank beveelt het horen van getuigen 1 en 6.
Afwijzing verzoek om schadevergoeding ex artikel 533 en toekenning vergoeding ex artikel 530 Wetboek van Strafvordering
20 november 2020
De rechtbank wijst het verzoek om schadevergoeding ex artikel 533 af, maar kent een vergoeding van € 280,- toe ex artikel 530 Wetboek van Strafvordering.
Toekenning van vergoedingen op basis van artikel 533 en 530 van het Wetboek van Strafvordering na schuldigverklaring zonder strafoplegging
20 november 2020
Rechtbank Amsterdam kent vergoedingen toe aan verzoeker op basis van artikel 533 en 530 Sv, na schuldigverklaring zonder strafoplegging. Vergoeding van € 315,- voor schade door ondergane verzekering en € 550,- voor kosten verzoekschrift, eigen bijdrage afgewezen.
Veroordeling voor poging tot het verkopen van harddrugs met bijzondere voorwaarden
21 oktober 2020
Veroordeling voor poging tot het verkopen van 0,44 gram cocaïne; gevangenisstraf van 30 dagen, waarvan 12 dagen voorwaardelijk met bijzondere voorwaarden.
Veroordeling voor winkeldiefstal met ISD-maatregel
21 oktober 2020
Verdachte is veroordeeld tot een ISD-maatregel van 2 jaar voor winkeldiefstal, vrijgesproken van bedreiging. De rechtbank oordeelt dat de verdachte een veelpleger is met een hoog recidiverisico.
Mishandeling met beroep op noodweer verworpen in huiselijk geweldzaak
3 september 2020
De rechtbank Amsterdam heeft de verdachte schuldig bevonden aan mishandeling van zijn echtgenote en het beroep op noodweer verworpen. Hij kreeg een gevangenisstraf van 100 dagen en een contactverbod voor een jaar.
Rechterlijke machtiging tot opname en verblijf op basis van de Wet forensische zorg en Wet zorg en dwang
21 augustus 2020
De Rechtbank Amsterdam verleent op 21 augustus 2020 een rechterlijke machtiging tot opname en verblijf van een cliënt op basis van de Wet forensische zorg en Wet zorg en dwang, voor een periode van zes maanden.
Overtreding gedragsaanwijzing en tijdelijk huisverbod met vrijspraak voor mishandeling en bedreiging
5 augustus 2020
Verdachte vrijgesproken van mishandeling en bedreiging, maar schuldig aan overtredingen van gedragsaanwijzing en huisverbod. Gevangenisstraf van 6 weken opgelegd.
Veroordeling voor meerdere winkeldiefstallen met gevangenisstraf en bijzondere voorwaarden
5 augustus 2020
De rechtbank veroordeelt de verdachte tot 108 dagen gevangenisstraf, waarvan 30 dagen voorwaardelijk, voor vier winkeldiefstallen, met bijzondere voorwaarden.
Medeplegen van poging tot oplichting van een pakketbezorger
20 juli 2020
Verdachte veroordeeld voor medeplegen van poging tot oplichting van een pakketbezorger. Taakstraf van 80 uren en voorwaardelijke gevangenisstraf van één maand opgelegd.
Mishandeling met zwaar lichamelijk letsel als gevolg in Amsterdam
20 juli 2020
Verdachte veroordeeld voor mishandeling met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg. Taakstraf van 120 uren en schadevergoeding aan slachtoffer toegewezen.
Meervoudige strafzaak tegen verdachte wegens meerdere winkeldiefstallen, diefstallen met braak en bedreiging met geweld
24 juni 2020
Verdachte veroordeeld tot 20 maanden gevangenisstraf voor meerdere winkeldiefstallen, diefstallen met braak en bedreiging met geweld. Vrijspraak voor één feit.
Twee winkeldiefstallen met gevangenisstraf en behandeling voor verslaving
24 juni 2020
Verdachte krijgt 60 dagen gevangenisstraf voor twee winkeldiefstallen, zonder onvoorwaardelijk strafdeel, en kan deelnemen aan een behandeltraject voor verslaving.
Verhandelen van cocaïne, bezit van harddrugs, eenvoudig witwassen en bezit van vuurwapen
17 juni 2020
Verdachte veroordeeld voor verhandelen van cocaïne, bezit van harddrugs, eenvoudig witwassen en bezit van vuurwapen. Gevangenisstraf van 15 maanden, waarvan 7 maanden voorwaardelijk.
Oplegging van de ISD-maatregel na meerdere winkeldiefstallen en bedreiging
9 juni 2020
De rechtbank legt een ISD-maatregel op aan de verdachte voor meerdere winkeldiefstallen en bedreiging, gezien zijn recidive en psychische problematiek.
Voortzetting van de ISD-maatregel en tussentijdse toetsing
1 mei 2020
De rechtbank heeft de ISD-maatregel voor de veroordeelde voortgezet, ondanks verzoek tot beëindiging, vanwege de noodzaak van diagnostisch onderzoek en bescherming van de maatschappij.
Ontnemingsvonnis inzake wederrechtelijk verkregen voordeel in drugszaken
24 april 2020
De rechtbank Amsterdam heeft op 24 april 2020 vastgesteld dat de veroordeelde € 140.093,68 aan wederrechtelijk verkregen voordeel heeft genoten en legt de verplichting tot betaling aan de Staat op.
Beslissing over klaagschrift inzake inbeslagname van teakhout uit Myanmar
24 maart 2020
De rechtbank verklaart het klaagschrift ongegrond en oordeelt dat het in beslag genomen teakhout uit Myanmar vatbaar is voor onttrekking aan het verkeer, gezien het risico van illegale handel.
Verzoek om schadevergoeding ex artikel 530 Sv voor kosten rechtsbijstand en tijdsverzuim in strafzaak
24 maart 2020
De rechtbank kent verzoeker een schadevergoeding toe van € 30.000,- voor rechtsbijstand, € 6.000,- voor tijdsverzuim en € 550,- voor het verzoekschrift, na beoordeling van het verzoek ex artikel 530 Sv.
Verzoek om schadevergoeding voor kosten rechtsbijstand en tijdsverzuim in strafzaak
24 maart 2020
De rechtbank kent verzoeker een schadevergoeding toe van € 24.550,- voor kosten van rechtsbijstand en tijdsverzuim, na beoordeling van het verzoek op basis van artikel 530 Sv.
Vrijspraak voorhanden hebben vuurwapen; bewezenverklaring voorhanden hebben vuurwapen van categorie III
17 maart 2020
Verdachte vrijgesproken van voorhanden hebben Walther PPQ, maar bewezenverklaring voorhanden hebben Kimar en EKOL. Veroordeeld tot taakstraf en voorwaardelijke gevangenisstraf.
Gedeeltelijke tenuitvoerlegging voorwaardelijke straf en wijziging bijzondere voorwaarden
10 maart 2020
De rechtbank gelast gedeeltelijke tenuitvoerlegging van de voorwaardelijke straf en wijzigt de bijzondere voorwaarden naar opname in een FPK, gezien de niet-naleving door de veroordeelde.
Poging tot inbraak en heling van goederen met vrijspraak voor enkele tenlasteleggingen
19 februari 2020
De rechtbank sprak de verdachte vrij van voltooide inbraak, maar vond hem schuldig aan poging tot inbraak, heling van een ov-chipkaart en het voorhanden hebben van pepperspray. Hij kreeg drie maanden gevangenisstraf en moest € 550,00 schadevergoeding betalen aan de benadeelde partij.
Vonnis inzake het opzettelijk vervoeren van cocaïne en beschadiging van een politieauto
19 februari 2020
De rechtbank veroordeelt de verdachte tot 100 uur taakstraf en een geldboete van € 1.841,40 voor het opzettelijk vervoeren van cocaïne en het beschadigen van een politieauto.
Voorhanden hebben van een vuurwapen in de openbare ruimte
19 februari 2020
De rechtbank Amsterdam veroordeelt een verdachte tot 12 maanden gevangenisstraf voor het voorhanden hebben van een vuurwapen in de openbare ruimte, ondanks pleidooien voor strafvermindering.
Geschil over de ontbinding van koopovereenkomsten en levering van appartementsrechten in het kader van de ontwikkeling van de Galaxy Tower
5 februari 2020
SPF c.s. vorderde verklaring dat koopovereenkomst en TKO niet zijn ontbonden. Rechtbank oordeelt dat ontbinding niet gerechtvaardigd is en veroordeelt gedaagden tot levering van appartementsrechten aan SPF c.s.
Veroordeling voor bedreiging en medeplegen van een poging tot zware mishandeling
5 februari 2020
De rechtbank heeft de verdachte veroordeeld voor bedreiging en medeplegen van poging tot zware mishandeling, met een gevangenisstraf van zes maanden, waarvan drie maanden voorwaardelijk.
Poging tot zware mishandeling met noodweerexces als verweer
5 februari 2020
De rechtbank oordeelt dat de verdachte schuldig is aan poging tot zware mishandeling, maar ontslaat hem van alle rechtsvervolging wegens noodweerexces.
Diefstal van een bedrijfsauto met geweld en verlaten van de plaats van een ongeval door een minderjarige
4 februari 2020
Een 19-jarige man krijgt een taakstraf van 140 uur, waarvan 40 uur voorwaardelijk, voor het stelen van een bestelbus en het verlaten van de plaats van een ongeval.
Veroordeling van een man voor bedreiging, mishandeling en diefstal met geweld
22 januari 2020
Een 30-jarige man is veroordeeld tot 8 maanden gevangenisstraf, waarvan 3 maanden voorwaardelijk, voor bedreiging, mishandeling en diefstal met geweld in Amsterdam.
Niet-ontvankelijkheid van het Openbaar Ministerie in ontnemingsvordering wegens toewijzing benadeelde partij
17 januari 2020
De rechtbank verklaart het Openbaar Ministerie niet-ontvankelijk in de ontnemingsvordering wegens toewijzing van de vordering van de benadeelde partij.
Veroordeling voor meerdere mishandelingen, bedreiging, diefstal met geweld en vernielingen met niet-ontvankelijkheid van benadeelde partijen
17 januari 2020
De rechtbank veroordeelt de verdachte voor meerdere geweldsdelicten tot 90 dagen gevangenisstraf, waarvan 68 dagen voorwaardelijk, en een taakstraf van 120 uren. Benadeelde partijen zijn niet-ontvankelijk verklaard.
Veroordeling voor bedreiging en afpersing in vereniging
17 januari 2020
De rechtbank heeft een verdachte veroordeeld voor bedreiging en afpersing in vereniging, met een gevangenisstraf van 30 maanden, waarvan 12 maanden voorwaardelijk, en schadevergoedingen aan de slachtoffers.
Veroordeling voor wapenbezit, wederspannigheid en diefstal met toepassing van adolescentenstrafrecht
3 januari 2020
Verdachte veroordeeld tot 10 maanden jeugddetentie voor wapenbezit, wederspannigheid en diefstal, met bijzondere voorwaarden en toepassing van adolescentenstrafrecht.
Veroordeling voor afpersing, poging tot afpersing, belediging van verbalisanten en diefstal met oplegging van ISD-maatregel
17 december 2019
De Rechtbank Amsterdam veroordeelt de verdachte voor afpersing, poging tot afpersing, belediging van verbalisanten en diefstal, en legt een ISD-maatregel op van twee jaar.
Veroordeling voor het bezit van cocaïne met verminderd toerekeningsvatbaarheid door psychische stoornissen
17 december 2019
Verdachte veroordeeld voor het bezit van 1,13 kg cocaïne met verminderd toerekeningsvatbaarheid door psychische stoornissen. Voorwaardelijke gevangenisstraf van 6 maanden opgelegd.
Vernietiging koopovereenkomst op grond van misbruik van omstandigheden bij verkoop van vastgoed door een 81-jarige eigenaresse
27 november 2019
De rechtbank vernietigt de koopovereenkomst van een 81-jarige eigenaresse op grond van misbruik van omstandigheden en oordeelt dat de gedaagden schadevergoeding moeten betalen.
Vonnis inzake diefstal van drogisterijproducten door Litouwse veelpleger met ISD-maatregel
1 november 2019
Rechtbank Amsterdam legt ISD-maatregel van 2 jaar op aan Litouwse verdachte voor diefstal bij Etos, met nadruk op verslavingsproblematiek en terugkeer naar Litouwen.
Schadeafhandeling ICT-contract en aansprakelijkheidsbeperking in civiele procedure
16 oktober 2019
Rechtbank Amsterdam oordeelt over aansprakelijkheid en schadevergoeding in ICT-contract tussen CTAC B.V. en LEASEWEB GLOBAL B.V. en wijst verzoek om deskundigenbericht af.
Biedingen via Marktplaats zijn niet bindend; geen verplichting tot verstrekking van gegevens van bieders
20 september 2019
Kantonrechter oordeelt dat biedingen via Marktplaats niet bindend zijn en dat Marktplaats niet verplicht is persoonsgegevens van bieders te verstrekken.
Niet-ontvankelijkheid van Chinese dorpscomités in hun claim op eeuwenoud Boeddhabeeld met mummie
12 december 2018
Twee Chinese dorpscomités zijn niet-ontvankelijk verklaard in hun claim op een Boeddhabeeld met mummie. De rechtbank oordeelde dat zij geen rechtspersoonlijkheid hebben en dus niet als procespartij kunnen optreden.
Verzet tegen vonnis inzake belastingaanslag en bewijslevering
5 december 2018
De rechtbank verklaart het verzet gegrond, vernietigt het eerdere vonnis en wijst de vorderingen van Ivy Group c.s. af. Proceskosten worden aan Ivy Group c.s. opgelegd.
Vonnis over onrechtmatige publicatie en rectificatieverzoek in het kader van reputatieschade door beschuldigingen van sektarisme
21 november 2018
BTSW vorderde rectificatie van uitlatingen door [gedaagde sub 1] over sektarisme. De rechtbank wees de vorderingen af wegens gebrek aan causaal verband tussen de uitlatingen en de gestelde schade.
Tussenuitspraak over eigendomsrecht en schadevergoeding na sloop van boten
14 november 2018
Rechtbank Amsterdam oordeelt dat jachthaveneigenaar geen afstand van eigendom van boten mocht aannemen. Booteigenaar moet schade bewijzen na sloop van zijn boten.
Ontbinding van overeenkomst wegens tekortkoming bij SAP-implementatie tussen Ctac B.V. en LeaseWeb Global B.V.
29 augustus 2018
Rechtbank Amsterdam ontbindt overeenkomst tussen Ctac en LeaseWeb wegens tekortkomingen in SAP-implementatie. Ctac kan geen betaling vorderen voor niet geleverde prestaties.
Onrechtmatige verspreiding van beeldmateriaal zonder toestemming van de afgebeelde persoon
25 juli 2018
Rechtbank Amsterdam oordeelt dat de verspreiding van beeldmateriaal zonder toestemming onrechtmatig is en veroordeelt gedaagden tot €30.000,- schadevergoeding aan eiseres.
Afwijzing van een wrakingsverzoek tegen een rechter in een strafzaak
27 juni 2018
De Rechtbank Amsterdam heeft op 27 juni 2018 een wrakingsverzoek afgewezen, omdat er geen objectief gerechtvaardigde vrees voor partijdigheid van de rechter was.
Rechtbank Amsterdam oordeelt dat een advocatenkantoor moet stoppen met het voeren van haar handelsnaam wegens inbreuk op de handelsnaam van een ander advocatenkantoor.
Foutieve aandelenwaardering door bindend adviseurs in relatie tot opdrachtgever
21 februari 2018
Eiseres vordert schadevergoeding wegens foutieve aandelenwaardering door bindend adviseurs. Rechtbank oordeelt dat tekortkomingen onaanvaardbaar zijn en laat eiseres toe tot bewijslevering.
Afwijzing van een wrakingsverzoek wegens misbruik van procesrecht en gebrek aan objectieve grond voor vooringenomenheid
14 februari 2018
De rechtbank wijst het wrakingsverzoek van Worldsmile B.V. af wegens misbruik van procesrecht en gebrek aan objectieve grond voor vooringenomenheid van de rechter.
Vordering tot verklaring voor recht dat overeenkomst tussen partijen niet rechtsgeldig is beëindigd dan wel ontbonden
31 januari 2018
MKB vorderde dat de rechtbank verklaarde dat de overeenkomst met TomTom niet rechtsgeldig was beëindigd. De rechtbank oordeelde dat TomTom de overeenkomst rechtsgeldig had ontbonden wegens schending door MKB.
Intellectuele eigendomsrechten en onrechtmatig handelen rondom het Dappermarkt-logo
10 januari 2018
Rechtbank Amsterdam oordeelt over intellectuele eigendomsrechten van het Dappermarkt-logo en onrechtmatig handelen door gedaagden. Eiseressen vorderen schadevergoeding en verklaringen voor recht.
Vernietiging van een verstekvonnis in een geschil tussen bestuursleden van een islamitische stichting
20 december 2017
De rechtbank vernietigt een verstekvonnis in een geschil tussen bestuursleden van de Stichting ISMW, omdat drie bestuursleden niet de kans hebben gehad om verweer te voeren. De vorderingen van de Bevriende Stichtingen worden afgewezen.
Vonnis inzake de nietigheid van bepalingen in de Algemene Bepalingen voor Voortdurende Particuliere Erfpacht
11 oktober 2017
Rechtbank Amsterdam verklaart artikelen 12, 13 en 26 van de Algemene Bepalingen voor Voortdurende Particuliere Erfpacht nietig wegens oneerlijkheid, en veroordeelt gedaagde in proceskosten.
Vordering tot schadevergoeding wegens non-conformiteit van een appartement na verkoop
6 oktober 2017
Eiser vordert schadevergoeding van gedaagde wegens non-conformiteit van een appartement. De kantonrechter oordeelt dat er sprake is van non-conformiteit en wijst de vordering grotendeels toe.
Aansprakelijkheid van Endemol voor beëindiging van deelname aan het spel Postcode Loterij Miljoenenjacht
13 september 2017
De rechtbank Amsterdam heeft de vorderingen van de eiser afgewezen, omdat het drukken op de rode knop als beëindiging van het spel werd beschouwd. De eiser had geen recht op schadevergoeding.
Aansprakelijkheid en boetebepalingen in vastgoedovereenkomst tussen woningbouwstichting en Belgische vastgoedonderneming
16 augustus 2017
Staedion vordert betaling van boetes en dwangsommen van JOMO wegens niet-nakoming van een koopovereenkomst. De rechtbank wijst de vorderingen toe, inclusief wettelijke rente, en stelt de bestuurders van JOMO niet aansprakelijk.
Geschil over afrekening energie tussen Nuon en Powerhouse
28 juni 2017
Nuon vorderde betaling van Powerhouse en RWE wegens onjuiste afrekening van geleverde elektriciteit. De rechtbank oordeelde dat de vordering gerechtvaardigd was en wees deze toe.
Vonnis over auteursrechtelijke toestemming voor ondertiteling van buitenlandse films
19 april 2017
Rechtbank Amsterdam oordeelt dat toestemming van auteursrechthebbenden nodig is voor het maken en verspreiden van ondertitels bij buitenlandse films. Vordering van SLOV afgewezen.
Vonnis inzake bewijswaardering na getuigenverhoor in civiele zaak tussen B.Y. Monaco S.A.R.L. en Koninklijke De Vries Scheepsbouw B.V. et al.
28 december 2016
Vonnis van de Rechtbank Amsterdam waarin de vordering van B.Y. Monaco S.A.R.L. wordt afgewezen wegens onvoldoende bewijs van een overeenkomst voor commissie met Feadship.
Bewijsopdracht ten aanzien van afwijkende overeenkomst tussen eiser en gedaagde over verbouwing en kostenvergoeding
30 november 2016
Eiser vordert vergoeding van kosten voor verbouwing van een pand, gedaagde betwist de overeenkomst. Rechtbank oordeelt dat eiser bewijs moet leveren van de nadere overeenkomst en gemaakte kosten.
Vonnis inzake IT geschil tussen Equihold B.V. en Capgemini Nederland B.V. over wanprestatie en schadevergoeding
29 juni 2016
Eiser vordert schadevergoeding van Capgemini wegens wanprestatie. De rechtbank wijst de vorderingen af, o.a. wegens te late klacht. Capgemini's vordering in reconventie wordt ook afgewezen. Proceskosten worden toegewezen.
Proefprocedure tussen huisarts en curator van failliete declaratieservice over terugvordering van teveel betaalde bedragen
11 mei 2016
Proefprocedure over terugvordering door curator van teveel betaalde bedragen aan huisarts na faillissement van declaratieservice. De rechtbank onderzoekt de rechtsverhouding en laat curator toe tot bewijslevering.
Aansprakelijkheid van advocaat en bestuurders in faillissement van vennootschappen na onrechtmatige betaling van koopprijs
23 maart 2016
Rechtbank Amsterdam oordeelt dat advocaat en bestuurders onrechtmatig hebben gehandeld door koopprijs van vliegtuig aan KIC te betalen, waardoor schuldeisers van gefailleerde vennootschappen benadeeld zijn.
Vordering tot nakoming van een commissieovereenkomst in de luxe jachtbouw
16 maart 2016
Monaco vordert nakoming van een commissieovereenkomst van 5% over de waarde van een jachtkoop. Feadship betwist de overeenkomst. De rechtbank vraagt om bewijs van Monaco.
Bepaling van de vergoeding voor inbreuk op het portretrecht
20 januari 2016
Rechtbank Amsterdam oordeelt dat Interbest B.V. inbreuk heeft gemaakt op het portretrecht van de eiser en veroordeelt hen tot betaling van EUR 25.000,-- als schadevergoeding.
Geschil over diepteligging van rioolleiding tussen gemeenten en aannemingsbedrijf
7 oktober 2015
Geschil over diepteligging van rioolleiding tussen gemeenten en aannemingsbedrijf, waarbij de rechtbank de vorderingen van de gemeenten afwijst wegens gebrek aan bewijs.
Aansprakelijkheid voor schade door niet-naleving keurontheffingen bij aanleg rioolleiding
7 oktober 2015
AGV vorderde schadevergoeding van de Gemeenten en [gedaagde sub 3] wegens niet-naleving keurontheffingen bij aanleg rioolleiding. De rechtbank wees de vorderingen af wegens gebrek aan causaal verband.
Aanneming van werk en oplevering van het winkelcentrum Akerpoort in Amsterdam
9 september 2015
Geschil tussen Lokhorst en Liberty over oplevering en gebreken van het winkelcentrum Akerpoort. Lokhorst vorderde betaling, Liberty voerde verweer. Rechtbank oordeelde dat werk op 18 juli 2013 was opgeleverd en wees vorderingen van Liberty af.
Merkenrechtelijke geschillen tussen Waalwear en A-Brands over licentieovereenkomst en concurrentie
19 augustus 2015
Waalwear en A-Brands strijden over de uitvoering van een licentieovereenkomst voor het merk Salty Dog. De rechtbank oordeelt dat A-Brands geen inbreuk maakt en wijst vorderingen van Waalwear gedeeltelijk toe, met een schadevergoeding van € 200.000,00.
Onrechtmatige uitzending van heimelijk gemaakte beelden van een burgemeester door een publieke omroep
12 augustus 2015
De rechtbank oordeelt dat de uitzending van heimelijk gemaakte beelden van de burgemeester door Powned onrechtmatig is en beveelt verwijdering van de beelden en afgifte van de opnamen aan de burgemeester.
Schending van zorgplicht door bank in beleggingsadviesrelatie met belegger
15 juli 2015
Rechtbank Amsterdam oordeelt dat ABN AMRO haar zorgplicht heeft geschonden jegens een belegger, waardoor de bank aansprakelijk is voor de geleden schade van € 547.578,-, vermeerderd met rente.
Aansprakelijkheid van een oud-rechter voor onrechtmatige uitlatingen en schadevergoeding
17 juni 2015
Rechtbank Amsterdam oordeelt dat gedaagde sub 1 onrechtmatig heeft gehandeld jegens eiser en kent schadevergoeding van EUR 10.000,00 toe, te vermeerderen met rente.
Inbreuk op auteursrechten door openbaarmaking van foto’s zonder toestemming
20 mei 2015
Rechtbank oordeelt dat IISG inbreuk heeft gemaakt op auteursrechten van fotograaf door foto’s zonder toestemming openbaar te maken. Vordering tot schadevergoeding afgewezen, maar IISG moet openbaarmaking staken.
Inbreuk op portretrecht door ongeautoriseerd gebruik van afbeelding in reclamecampagne
15 april 2015
Rechtbank Amsterdam oordeelt dat gedaagde inbreuk heeft gemaakt op het portretrecht van eiser door zijn afbeelding zonder toestemming te gebruiken in een advertentie. Eiser krijgt de kans om de hoogte van zijn schadevergoeding nader toe te lichten.
Faillissement van Esti Gevelelementen B.V. en de rol van verzekeraars bij bedrijfsschade
8 april 2015
De rechtbank oordeelt dat de curator niet heeft bewezen dat het faillissement van Esti Gevelelementen B.V. enkel het gevolg was van de weigering van verzekeraars om dekking te verlenen. De vordering tot schadevergoeding wordt afgewezen, maar de verzekeraars worden wel veroordeeld tot betaling van € 220.537,43 aan bedrijfsschade.
Vonnis inzake bevoegdheid Dominicaanse rechter en erkenning van buitenlandse vonnissen
1 april 2015
Rechtbank Amsterdam wijst vorderingen van Cerveceria Vegana af inzake erkenning van een Dominicaans vonnis, wegens niet voldoen aan erkenningsvoorwaarden.
Beëindiging van een duurovereenkomst tussen bandleden en de gevolgen van onrechtmatige opzegging
20 februari 2015
De kantonrechter oordeelt dat de gedaagde de duurovereenkomst met de eiser onrechtmatig heeft beëindigd zonder opzegtermijn, en veroordeelt hem tot betaling van € 6.491,- schadevergoeding.
Aansprakelijkheid van een oud-rechter voor onrechtmatige uitlatingen jegens een advocaat
24 september 2014
De rechtbank oordeelt dat een oud-rechter onrechtmatig heeft gehandeld jegens een advocaat door onjuiste uitlatingen te doen. De oud-rechter is aansprakelijk voor de schade die hierdoor is ontstaan.
Ontbinding koopovereenkomst onroerend goed en terugbetaling financieringskosten
8 januari 2014
Rechtbank Amsterdam oordeelt dat de koopovereenkomst tussen Volkerwessels en gedaagden is ontbonden. Gedaagden moeten financieringskosten van € 96.711,74 terugbetalen en de concerngarantie retourneren. Vorderingen in reconventie worden afgewezen.
Onrechtmatige publicatie door Telegraaf Media Nederland over vermeende fraude bij GVB
14 augustus 2013
Eiseressen vorderden schadevergoeding wegens onrechtmatige publicaties door TMN over vermeende fraude bij GVB. De rechtbank oordeelde dat de beschuldigingen onvoldoende feitelijk onderbouwd waren en kende [eiser 1] € 10.000 immateriële schadevergoeding toe.
Opzegging van een duurovereenkomst voor onbepaalde tijd tussen de Gemeente Amsterdam en de Provincie Noord-Holland c.s. met betrekking tot de Stichting Gooisch Natuurreservaat
17 juli 2013
De Gemeente Amsterdam vorderde een verklaring voor recht over de opzegging van de participantenovereenkomst, maar de rechtbank wees de vorderingen af wegens onvoldoende zwaarwegende gronden voor opzegging.
Onrechtmatige daad bij schending mededelingsplicht in koopovereenkomst auto
10 juli 2013
De rechtbank oordeelt dat de verkopers hun mededelingsplicht hebben geschonden door het schadeverleden van de auto niet te vermelden, waardoor de koper schade heeft geleden.
Schadeloosstelling bij onteigening van perceel met verhuurde loodsen
26 juni 2013
Rechtbank Amsterdam oordeelt over schadeloosstelling bij onteigening van perceel. Waarde vastgesteld op € 304.800, vermeerderd met rente. De Staat veroordeeld tot betaling aan [naam 1].
Kredietovereenkomst en betalingsverplichtingen tussen Fideaal B.V. en gedaagde
19 juni 2013
Kantonrechter J. Thomas oordeelt dat gedaagde tekortschiet in betalingsverplichtingen uit kredietovereenkomst met Fideaal B.V. en veroordeelt tot betaling van € 6.218,96, inclusief rente en kosten.
Auteursrechtelijke bescherming van databankstructuren en normgegevens in civiele procedure
5 juni 2013
Rechtbank Amsterdam wijst vorderingen van [A] af inzake auteursrecht en databankrechten, oordeelt dat geen inbreuk is gemaakt door [B] c.s. en veroordeelt [A] in proceskosten van EUR 43.390,30.
Verplichting tot niet-hotelgebruik van onroerend goed en boetebeding
21 november 2012
Rechtbank Amsterdam oordeelt over de geldigheid van een kettingbeding dat hotelgebruik van onroerend goed verbiedt. Stichting niet aansprakelijk voor € 4.095.000 boete, maar wel voor € 1.000.000 wegens niet-opnemen van het beding in de huurovereenkomst.
Geschil over handelsnaam en merkrechten van het woord 'Boost' tussen Boost Group en BST c.s.
14 november 2012
Rechtbank Amsterdam oordeelt in geschil over het gebruik van de naam 'Boost' door BST c.s. en wijst vorderingen van Boost Group grotendeels toe, met dwangsommen voor niet-naleving.
Vordering tot terugbetaling van auto-aanschafkosten en onrechtmatige beslaglegging
7 november 2012
De rechtbank heeft de vordering van [A] tot terugbetaling van auto-aanschafkosten afgewezen en de vordering van [B] tot opheffing van onrechtmatige beslagen toegewezen.
Aansprakelijkheid van advocaten in faillissementskwesties met betrekking tot vliegtuigtransactie
26 september 2012
Curatoren van failliete vennootschappen vorderen schadevergoeding van advocaten voor onttrekking van vliegtuigopbrengst. De rechtbank onderzoekt de aansprakelijkheid van de advocaten en houdt de zaak aan voor bewijslevering.
Nietigheid van de dagvaarding in civiele procedure met meerdere gedaagden
8 augustus 2012
De rechtbank verklaart de dagvaarding van de Stichting nietig wegens onvoldoende duiding van feiten en stellingen, en veroordeelt de Stichting in de proceskosten.
Vonnis inzake voortijdige opzegging van een opdrachtovereenkomst tussen een artiest en een evenementenorganisatie
25 juli 2012
Rechtbank Amsterdam oordeelt over de voortijdige opzegging van een opdrachtovereenkomst tussen een artiest en een evenementenorganisatie, waarbij de gedaagde onterecht met onmiddellijke ingang heeft opgezegd.
Aansprakelijkheid voor schade door illegaal stroomafname ten behoeve van hennepkwekerij
28 maart 2012
Rechtbank Amsterdam oordeelt dat gedaagde aansprakelijk is voor schade door illegaal stroomafname voor hennepkwekerij. Vordering van Liander N.V. tot EUR 41.773,55 toegewezen.
Vordering tot schadevergoeding wegens onrechtmatige bestemmingswijziging door de Gemeente Amsterdam afgewezen
21 maart 2012
De rechtbank Amsterdam wees de vordering van [A] tot schadevergoeding wegens onrechtmatige bestemmingswijziging door de Gemeente af, met veroordeling in proceskosten.
Vordering tot verklaring voor recht inzake onterechte opzegging kredietrelatie door ING Bank N.V.
19 oktober 2011
Rechtbank Amsterdam wijst vorderingen van eiseressen af; ING Bank N.V. mocht kredietrelatie beëindigen wegens schending van voorwaarden. Eiseressen moeten boete van € 122.125,69 betalen.
Vonnis inzake verschoningsrecht advocaat en bevoegdheid rechtbank in faillissementszaak
27 juli 2011
Curatoren vorderen inzage in stukken van de advocaat, maar de rechtbank honoreert het verschoningsrecht van de advocaat en wijst de vorderingen af. De rechtbank verklaart zich bevoegd op basis van de EEX-Verordening.
Vordering van verzorgingshuizen tot uitkering van opgebouwde reserves door het College voor Zorgverzekeringen
4 mei 2011
De rechtbank Amsterdam wees de vorderingen van verzorgingshuizen tot uitkering van reserves door het CVZ af, omdat de gemaakte afspraken niet civielrechtelijk afdwingbaar waren en de verzorgingshuizen niet tijdig beroep hadden ingesteld.
Auteursrechtelijke geschillen tussen uitgeverij en auteur over publicatie van levensverhaal
30 maart 2011
RVP Publishers B.V. vorderde dat [A] tekortschiet in haar verplichtingen uit de uitgaveovereenkomst. De rechtbank oordeelde dat [A] niet tekortschiet en wees de vorderingen van RVP af.
Onrechtmatige uitlatingen van een advocaat over een rechter in het boek 'Topadvocatuur'
9 maart 2011
De rechtbank oordeelt dat de uitlatingen van [eiser] over [gedaagde 1] in het boek 'Topadvocatuur' onrechtmatig zijn, en wijst de vordering tot schadevergoeding toe.
Betwisting van de rechtsgeldigheid van een overeenkomst inzake courtage bij vastgoedtransactie
5 januari 2011
De rechtbank oordeelt dat de overeenkomst tussen Zeestraat en Savills rechtsgeldig is en veroordeelt Savills tot betaling van EUR 1.000.000,00 aan Zeestraat, vermeerderd met wettelijke rente.
Vonnis over de nietigheid van een managementovereenkomst in strijd met de Wet allocatie arbeidskrachten door intermediairs
17 november 2010
Rechtbank Amsterdam oordeelt dat een managementovereenkomst tussen Intertune en (A) nietig is wegens strijd met de Waadi. Vordering van Intertune afgewezen, (A) krijgt verklaring voor recht over ongerechtvaardigde verrijking.
Vordering tot betaling op grond van onverschuldigde betaling en onrechtmatige daad
20 oktober 2010
Stadgenoot Vastgoedbedrijf vorderde € 44.599,58 van [A] op basis van onverschuldigde betaling. De rechtbank wees de vordering af, omdat de betaling aan Kookcollege [B] B.V. was gedaan, niet aan [A] persoonlijk. De zaak werd aangehouden voor nadere informatie over de overboekingen.
Inbreuk op handelsnaam en merkenrecht door gebruik van het woord 'Boost'
22 september 2010
Rechtbank Amsterdam oordeelt over inbreuk op handelsnaam en merkenrecht door gebruik van 'Boost'. Gedaagden moeten gebruik staken en zijn in proceskosten veroordeeld.
Inbreuk op auteursrechten door BUMA en Stemra door niet voldoen aan voorschotten voor radio-uitzendingen en webcasting zonder licentie
26 mei 2010
Rechtbank Amsterdam oordeelt dat SCOEZH en Wedel inbreuk hebben gemaakt op auteursrechten van BUMA door muziek zonder toestemming ten gehore te brengen. Verbod en schadevergoeding opgelegd.
Vonnis over de verenigbaarheid van cashbackconstructies met de Wet op de Vaste Boekenprijs
14 april 2010
Rechtbank Amsterdam oordeelt dat cashbackconstructies van SPLINQ B.V. in strijd zijn met de Wet op de Vaste Boekenprijs, omdat ze ongewenste prijsconcurrentie creëren. Vorderingen van SPLINQ worden afgewezen.
Aansprakelijkheid van statutair bestuurder voor informatievoorziening door vennootschap
17 maart 2010
Rechtbank Amsterdam oordeelt dat Univac als statutair bestuurder niet kan afschuiven op Enta voor schade door informatiegebrek. Vordering afgewezen, Univac veroordeeld in proceskosten van € 9.697,-.
Toepasselijkheid en vernietiging van algemene voorwaarden in een civiele procedure
10 maart 2010
De rechtbank Amsterdam oordeelt dat Bruna de algemene voorwaarden van IMK heeft aanvaard en wijst haar vordering tot schadevergoeding af, omdat de schade onder de uitsluitingen van de voorwaarden valt.
Aansprakelijkheid voor schade door afgetapte stroom voor hennepkwekerij
2 december 2009
Rechtbank Amsterdam oordeelt dat [A] aansprakelijk is voor schade door illegale stroomafname voor hennepkwekerij. Continuon vordert EUR 7.171,29, waarvan grotendeels toegewezen. [B] wordt in vrijwaring veroordeeld tot betaling aan [A].
Aansprakelijkheid voor schade door afgetapte stroom voor hennepkwekerij
2 december 2009
Rechtbank Amsterdam oordeelt dat [A] aansprakelijk is voor schade door illegale stroomafname voor hennepkwekerij. Continuon vordert EUR 7.171,29, waarvan grotendeels toegewezen.
Auteursrechtelijke bescherming van de Tripp Trapp kinderstoel en inbreuk door de Leander stoel
21 oktober 2009
De rechtbank oordeelde dat de Leander stoel geen inbreuk maakt op de auteursrechten van de Tripp Trapp kinderstoel. De vorderingen van Stokke c.s. werden afgewezen, en Jamak c.s. werd in de kosten veroordeeld.
Aansprakelijkheid bij wijziging transportovereenkomst van luxe jacht
29 juli 2009
New Azucar vorderde terugbetaling van een voorschot van USD 98.734,50 van Sol wegens niet-nakoming van een transportovereenkomst. De rechtbank oordeelde dat de wijziging van de transportdatum een aanpassing was van de overeenkomst. Aansprakelijkheid van bestuurder [A] werd afgewezen.
Aansprakelijkheid accountant en causaal verband met schade bij stichting
29 april 2009
Rechtbank Utrecht oordeelt dat accountant niet aansprakelijk is voor schade bij Gemeente Veenendaal door niet ontdekken bankgarantie. Vorderingen afgewezen.
Merkenrechtelijke en auteursrechtelijke geschillen tussen Adani en ODMedical met betrekking tot het merk CONPASS en de CONPASS bodyscanner
25 maart 2009
Rechtbank Amsterdam oordeelt dat ODMedical merkinbreuk en auteursrechtinbreuk pleegt op het merk CONPASS van Adani. ODMedical wordt veroordeeld tot betaling van EUR 575.000 en moet het gebruik van het merk en afbeeldingen staken.
Uitleg contractuele verjaringstermijn en misbruik van recht in civiele procedure
18 maart 2009
De rechtbank Utrecht wijst de vorderingen van de eiser af wegens verjaring op basis van de contractuele verjaringstermijn van twee jaar, en oordeelt dat er geen sprake is van misbruik van recht.
Merkenrechtelijke geschil over het merk 'Wannahaves' tussen Wannahaves Holding B.V. en ANWB B.V.
18 maart 2009
Wannahaves Holding B.V. vorderde inbreuk op haar merk 'Wannahaves' door ANWB B.V. De rechtbank oordeelde dat er geen inbreuk was en wees de vorderingen af.
Inbesteding van ICT-diensten door gemeenten via Wigo4it
14 januari 2009
Rechtbank Utrecht oordeelt dat gemeenten via Wigo4it ICT-diensten mogen inbesteden zonder aanbestedingsprocedure, Centric's vorderingen worden afgewezen.
Onrechtmatige daad door NOVUM jegens ANP met betrekking tot de ARTOS-Nieuwsserver
12 november 2008
Rechtbank Amsterdam oordeelt dat NOVUM onrechtmatig heeft gehandeld jegens ANP door de ARTOS-Nieuwsserver te gebruiken zonder toestemming. NOVUM moet EUR 50.000 schadevergoeding betalen en de overige schade vergoeden.
Auteursrechtelijke geschil over overdracht van rechten op muziek van de televisieserie Medisch Centrum West
15 oktober 2008
A vordert dat de rechtbank verklaart dat hij de auteursrechten op de muziek uit de eerste twee reeksen van Medisch Centrum West niet rechtsgeldig heeft overgedragen aan Nanada. De rechtbank wijst de vorderingen van A af en verklaart dat de auteursrechten op de muziek uit de tweede reeks rechtsgeldig zijn overgedragen aan Nanada.
Auteursrechtelijke geschillen en handelsnamen tussen kunstenaar en galeriehouders
10 september 2008
Rechtbank Amsterdam oordeelt dat geen bewijs is voor overdracht auteursrecht aan galeriehouders. Handelsnamen en domeinnaam mogen niet meer gebruikt worden. Galeriehouders moeten schadevergoeding betalen voor ongeautoriseerde verkoop.
Auteursrechtelijke geschil tussen Chellomedia en Stemra over tijdelijke reproducties van televisieprogramma's
4 juni 2008
Rechtbank Amsterdam oordeelt dat Chellomedia geen inbreuk maakt op auteursrechten van Stemra door tijdelijke reproducties van televisieprogramma's te maken. Vordering van Stemra afgewezen.
Aansprakelijkheid en onrechtmatige daad in vennootschapsrechtelijke context met betrekking tot HSD Europe B.V.
7 mei 2008
Rechtbank Amsterdam oordeelt dat HSD Holding B.V. en B toerekenbaar tekort zijn geschoten in hun verplichtingen, wat leidt tot schadevergoeding aan A Industries S.A. en A S.A. wegens onrechtmatige daad en onverschuldigde betalingen.
Misleidende reclame en claimsverordening in de voedingsindustrie
23 april 2008
De rechtbank oordeelt over misleidende reclame van Nestlé en Nutricia inzake zuigelingenvoeding, waarbij claims onder de Europese Claimsverordening worden beoordeeld. Beide partijen moeten misleidende claims rectificeren en er worden dwangsommen opgelegd.
Inbreuk op portretrecht door exploitatie van DVD met doelpunten van bekende voetballer
5 december 2007
Rechtbank Amsterdam oordeelt dat Dutch Filmworks inbreuk maakt op het portretrecht van voetballer [A] door DVD met zijn doelpunten te verkopen. Materiële schadevergoeding is toewijsbaar, immateriële schadevergoeding afgewezen.
Aanspraak op uitkering op grond van de Wet op de Naburige rechten en de kwalificatie van eisers als fonogrammenproducenten en uitvoerend kunstenaars
31 oktober 2007
De rechtbank Amsterdam oordeelt dat eisers niet als fonogrammenproducenten of uitvoerend kunstenaars kunnen worden aangemerkt en vraagt het HvJ EG om uitleg over de kwalificatie van producers.
Nietigverklaring van een modeldepot en wijziging van een licentieovereenkomst in het kader van intellectuele eigendom
30 mei 2007
Rechtbank Amsterdam verklaart modeldepot nietig en wijzigt licentieovereenkomst, waarbij Agerti recht heeft op terugbetaling van EUR 8.003,58 aan ITCON.
Vernietiging van arbitraal vonnis wegens onjuiste beslissingsmaatstaf
18 april 2007
Rechtbank Amsterdam vernietigt arbitraal vonnis wegens onjuiste beslissingsmaatstaf. D.B.M. Blending B.V. vordert vernietiging van arbitrale vonnissen van W.R.T. Beheer- en Beleggingsmaatschappij B.V. De arbiters hebben zich niet aan hun opdracht gehouden.
Inbreuk op merkrechten en schadevergoeding in de zaak tussen Mag Instrument Incorporated en Edco Eindhoven BV
21 februari 2007
Mag Instrument vorderde schadevergoeding van Edco wegens inbreuk op merkrechten. De rechtbank oordeelde dat Edco onrechtmatig handelde en veroordeelde haar tot schadevergoeding en het staken van de verkoop van Alu-zaklampen.
Omzetting van surseance in faillissement en de vraag naar het centrum van de voornaamste belangen (COMI) van BenQ Mobile Holding B.V.
31 januari 2007
De Rechtbank Amsterdam heeft op 31 januari 2007 de surseance van betaling van BenQ Mobile Holding B.V. omgezet in faillissement, o.b.v. de vaststelling dat het centrum van de voornaamste belangen in Nederland was gelegen.
Vordering tot ontbinding van een besloten vennootschap en de verhouding tussen aandeelhouders
11 oktober 2006
A vorderde de ontbinding van Interroyal Amsterdam B.V. en B verzette zich hiertegen. De rechtbank oordeelde dat de ontbinding toewijsbaar was, maar verwierp de vorderingen van A over de niet-opeisbaarheid van B's vordering.
Bank voldoet aan zorgplicht jegens particuliere cliënt en mag uitgaan van niet-professionele adviseur
20 september 2006
Rechtbank Amsterdam oordeelt dat ING Bank aan zorgplicht heeft voldaan en mocht uitgaan van niet-professionele adviseur. Vordering van cliënt afgewezen.
Vernietiging van arbitraal vonnis wegens gebrek in ondertekening
28 september 2005
Rechtbank vernietigt arbitraal vonnis wegens gebrek in ondertekening door arbiters. Qnow kan geen rechten ontlenen aan de vernietigde vonnissen. Proceskosten voor Qnow.
Aansprakelijkheid van advocaat voor beroepsfout in schadevergoedingzaak
10 augustus 2005
A vordert aansprakelijkheid van advocaat B voor beroepsfout van D in schadevergoedingzaak. De rechtbank laat A toe tot bewijslevering en houdt verdere beslissing aan.
Vordering tot betaling van onbetaalde abonnementskosten en rechtsverwerking
10 augustus 2005
Kluwer B.V. vordert betaling van onbetaalde abonnementskosten door Vijverzicht B.V. De rechtbank oordeelt over rechtsverwerking en dwaling bij de totstandkoming van de overeenkomst.
Aansprakelijkheid van ING Bank N.V. voor tekortkomingen in zorgplicht bij beleggingsadvies
6 juli 2005
A vorderde schadevergoeding van ING Bank N.V. wegens tekortkomingen in zorgplicht bij beleggingsadvies. De rechtbank stelde ING in de gelegenheid bewijs te leveren van haar zorgvuldigheid en advisering door B, die geen vergunning had.
Verzoek tot het horen van niet door de rechter benoemde deskundigen afgewezen in civiele procedure
22 juni 2005
Rechtbank Amsterdam wijst verzoek van A om niet door de rechter benoemde deskundigen te horen af, en vraagt om schriftelijke rapporten van deskundigen.
Beroep tegen aanslag inkomstenbelasting en toepassing arbeidskostenforfait
2 april 2004
Het Gerechtshof Leeuwarden verklaart het beroep van de belanghebbende tegen de aanslag inkomstenbelasting ongegrond, omdat het arbeidskostenforfait voor inkomsten uit vroegere arbeid van toepassing is.
Vonnis van de Rechtbank Amsterdam inzake oplichting door valse hoedanigheid
30 januari 2002
De Rechtbank Amsterdam heeft op 30 januari 2002 een verdachte veroordeeld voor oplichting door zich voor te doen als betalende klant in een restaurant. De verdachte kreeg een geldboete van € 100,-, vervangend door 4 dagen hechtenis.
Organiseerde drugshandel met cocaïne en hennep door verdachte met leidinggevende rol
5 november 2001
Verdachte veroordeeld tot 5 jaar en 3 maanden gevangenisstraf voor georganiseerde drugshandel met cocaïne en hennep, waarbij hij een leidinggevende rol vervulde.
Strafzaak tegen Stichting [verdachte] inzake opzettelijk niet voldoen aan vordering van politie
10 oktober 2000
De Rechtbank Amsterdam oordeelt dat Stichting [verdachte] opzettelijk niet voldeed aan politie vorderingen, maar legt geen straf op vanwege bijzondere omstandigheden.
Moord met voorbedachten rade in psychiatrische context
10 oktober 2000
De rechtbank heeft een verdachte veroordeeld voor moord met voorbedachten rade, waarbij de geestelijke toestand van de verdachte leidde tot terbeschikkingstelling en een gevangenisstraf van twee jaar.
Juridische AI-assistent
Lexboost helpt je bij al je juridische werk. Stel vragen in natuurlijke taal en krijg direct: