Beëindiging schuldsaneringsregeling wegens veroordeling voor misdrijf
14 februari 2022
Het hof bevestigt de beëindiging van de schuldsaneringsregeling van de appellant wegens veroordeling voor een misdrijf, wat niet verenigbaar is met de regeling.
Faillissement van Benco Import-Export B.V. na verzoek van Zytec B.V. en beoordeling van vorderingsrechten
29 november 2021
Zytec B.V. verzoekt faillissement van Benco Import-Export B.V. Het hof oordeelt dat Benco in staat van faillissement moet worden verklaard na beoordeling van vorderingsrechten en schulden.
Vernietiging faillissement Chaudron Management B.V. wegens gebrek aan pluraliteit van schuldeisers
4 oktober 2021
Het Gerechtshof Den Haag heeft het faillissement van Chaudron Management B.V. vernietigd wegens gebrek aan pluraliteit van schuldeisers. Chaudron had alleen de vordering van MisterGreen onbetaald gelaten, wat niet voldoet aan de voorwaarden voor faillietverklaring.
Faillissement en misbruik van recht in hoger beroep
6 april 2021
Hoger beroep tegen afwijzing faillissementsverzoek. Appellant verzoekt faillissement van geïntimeerde. Hof oordeelt dat misbruik van recht niet is aangetoond en verklaart faillissement.
Tussentijdse beëindiging van de schuldsaneringsregeling wegens niet-nakoming van verplichtingen en ontstaan van nieuwe schulden
15 maart 2021
Het Gerechtshof Den Haag heeft de tussentijdse beëindiging van de schuldsaneringsregeling van de appellant bekrachtigd wegens niet-nakoming van verplichtingen en ontstaan van nieuwe schulden.
Toepassing van de hardheidsclausule in het kader van de schuldsaneringsregeling
22 februari 2021
Het Gerechtshof Den Haag heeft op 22 februari 2021 het vonnis van de rechtbank Rotterdam vernietigd en de toepassing van de schuldsaneringsregeling uitgesproken voor de appellant, die zijn financiële en persoonlijke situatie onder controle heeft gekregen.
Ontvankelijkheid bij dagvaarding overledene in hoger beroep; last voor overledene; verjaring vordering tot schadevergoeding; stuiting door belangenorganisatie in de zin van art. 3:305a BW; eisen te stellen aan de stuitingsbrief
5 maart 2019
Het hof verklaart Finidaf niet-ontvankelijk in haar hoger beroep en bekrachtigt eerdere vonnissen, o.a. vanwege verjaring van vorderingen en onvoldoende stuitingsbrief.
Hoger beroep kort geding inzake documentair krediet en verrekening in vervoersrechtelijke context
15 januari 2019
Hoger beroep van ACT Commodities B.V. tegen Youngray Co. Ltd. en Rabobank over afgifte van documenten in verband met een documentair krediet. Het hof bekrachtigt het vonnis van de voorzieningenrechter en wijst de vorderingen van ACT af.
Bewijswaardering en vergoeding van advocaatkosten in het kader van een FIOD-onderzoek
11 september 2018
Het hof bekrachtigt het vonnis van de rechtbank en oordeelt dat Flügel Enterprises niet is geslaagd in de bewijslevering omtrent de vergoeding van advocaatkosten. Flügel Enterprises wordt veroordeeld in de kosten van het hoger beroep.
Bevoegdheid Nederlandse rechter in faillissementsprocedure van Engelse Limited met statutaire zetel in het Verenigd Koninkrijk
12 juni 2018
Het Gerechtshof Den Haag bekrachtigt het faillissement van Taxi The Hague Ltd. en oordeelt dat de Nederlandse rechter bevoegd is, omdat het centrum van voornaamste belangen in Nederland ligt.
Toekenning van de schone lei in het kader van de schuldsaneringsregeling na strafrechtelijke veroordeling
5 juni 2018
Het hof heeft de schone lei toegekend aan de appellante in het kader van de schuldsaneringsregeling, ondanks eerdere tekortkomingen, vanwege haar ernstige psychische problemen.
Toepassing van de hardheidsclausule in het kader van de schuldsaneringsregeling
24 april 2018
Het hof vernietigt het vonnis van de rechtbank Rotterdam en spreekt de toepassing van de schuldsaneringsregeling uit voor [appellante], die haar financiële situatie onder controle heeft gekregen.
Verlof tot tenuitvoerlegging van een arbitraal vonnis in het kader van een herverzekeringsovereenkomst
17 april 2018
Het Gerechtshof Den Haag verleent verlof tot tenuitvoerlegging van een arbitraal vonnis in een geschil tussen Dunav Re en DMI, ondanks verweer van DMI over het ontbreken van een vertaling en andere weigeringsgronden.
Toepassing van de hardheidsclausule in het kader van de schuldsaneringsregeling
13 maart 2018
Hoger beroep van [appellante] tegen afwijzing van haar verzoek tot schuldsaneringsregeling. Hof oordeelt dat huidige omstandigheden toepassing hardheidsclausule rechtvaardigen en vernietigt vonnis.
Toelating tot de schuldsaneringsregeling na beroep op de hardheidsclausule
13 februari 2018
Hoger beroep van [appellante] tegen afwijzing schuldsaneringsregeling. Hof oordeelt dat beroep op hardheidsclausule geslaagd is en spreekt toelating tot schuldsaneringsregeling uit.
Hoger beroep inzake schuldsaneringsregeling en ontvankelijkheid
13 februari 2018
Het hof verklaart de appellante niet-ontvankelijk in haar hoger beroep tegen de rechtbank Rotterdam, omdat zij haar verzoek tot schuldsaneringsregeling had gehandhaafd.
Internationaal geschil over beëindiging distributieovereenkomst tussen Karola Tibbi Kimyevi ve Gida Maddeleri Ithalat Ihracat Ticaret ve Sanayi Limited Sirketi en D.O.R.C. Dutch Ophthalmic Research Center (International) B.V.
23 januari 2018
Hoger beroep over beëindiging distributieovereenkomst tussen Karola en DORC. Hof oordeelt dat DORC de overeenkomst rechtsgeldig heeft beëindigd vanwege betalingsachterstanden van Karola. Vordering tot schadevergoeding deels toegewezen.
Toepassing van de schuldsaneringsregeling en de goede trouw van de schuldenaar
12 december 2017
Het Gerechtshof Den Haag heeft op 12 december 2017 de toepassing van de schuldsaneringsregeling voor de appellante toegewezen, na vernietiging van het eerdere vonnis van de rechtbank Rotterdam.
Toelating tot de schuldsaneringsregeling op basis van de hardheidsclausule
21 november 2017
Hoger beroep van [appellant] tegen afwijzing schuldsaneringsregeling. Hof oordeelt dat appellant te goeder trouw is en laat hem toe tot de regeling op basis van de hardheidsclausule.
Verlenging van de schuldsaneringsregeling wegens ernstige psychische problematiek
24 oktober 2017
Het hof verlengt de schuldsaneringsregeling van de appellant met twee jaar vanwege ernstige psychische problematiek, ondanks eerdere tekortkomingen in de nakoming van verplichtingen.
Verlenging van de schuldsaneringsregeling en beoordeling van tekortkomingen in verplichtingen
24 oktober 2017
Het Gerechtshof Den Haag verlengt de schuldsaneringsregeling van de appellante tot 20 september 2019, ondanks eerdere tekortkomingen, vanwege bijzondere omstandigheden.
Vernietiging faillissementsvonnis en afwijzing verzoek tot faillietverklaring na getroffen regelingen met schuldeisers
24 oktober 2017
Het hof vernietigt het faillissementsvonnis van de rechtbank en wijst het verzoek tot faillietverklaring af, nu de appellant met schuldeisers regelingen heeft getroffen.
Misbruik van omstandigheden en onrechtmatig handelen bij beëindiging franchiseovereenkomst
26 september 2017
Hoger beroep over beëindiging franchiseovereenkomst door ARO B.V. Appellanten vorderen schadevergoeding, maar het hof bekrachtigt de afwijzing van de rechtbank en oordeelt dat ARO terecht heeft gehandeld.
Toelating tot de schuldsaneringsregeling na detentie en financiële herstructurering
29 augustus 2017
Het Gerechtshof Den Haag heeft op 29 augustus 2017 het vonnis van de rechtbank vernietigd en [appellant] toegelaten tot de schuldsaneringsregeling, na vaststelling van zijn positieve gedragsverandering en financiële herstructurering.
Verlenging van de schuldsaneringsregeling na tekortkoming in sollicitatieverplichting
29 augustus 2017
Het hof verlengt de schuldsaneringsregeling van de appellante met zestien maanden na tekortkoming in de sollicitatieverplichting, ondanks eerdere beëindiging door de rechtbank.
Vernietiging van vonnis inzake schuldsaneringsregeling en toekenning van schone lei
1 augustus 2017
Het hof vernietigt het vonnis van de rechtbank Den Haag en kent de schone lei toe aan de appellanten, omdat er geen tekortkomingen zijn in de nakoming van de verplichtingen.
Aansprakelijkheid douane-expediteur voor navordering douanerechten in hoger beroep
16 mei 2017
Het hof bekrachtigt het vonnis van de rechtbank en oordeelt dat er geen toerekenbare tekortkoming is van de douane-expediteur. Concordia wordt veroordeeld in de kosten van het geding in hoger beroep.
Beëindiging en verlenging van de schuldsaneringsregeling in verband met tekortkomingen in de sollicitatieverplichting
16 mei 2017
Het hof heeft de schuldsaneringsregeling van de appellante met 24 maanden verlengd, ondanks tekortkomingen in de sollicitatieverplichting, om haar de kans te geven deze te herstellen.
Toepassing van de hardheidsclausule in het kader van de schuldsaneringsregeling
16 mei 2017
Het Gerechtshof Den Haag heeft de appellante toegelaten tot de schuldsaneringsregeling, na toepassing van de hardheidsclausule, en het eerdere vonnis van de rechtbank vernietigd.
Beroepsaansprakelijkheid curator en toetsing aan de Maclou-norm in faillissementskwesties
2 mei 2017
Hoger beroep over beroepsaansprakelijkheid curator en de Maclou-norm. Vordering van [appellant] afgewezen, onvoldoende bewijs van onrechtmatig handelen curator.
Toelating tot de schuldsaneringsregeling na afwijzing door de rechtbank
18 april 2017
Het hof vernietigt het vonnis van de rechtbank Den Haag en verklaart appellanten ontvankelijk in hun verzoek tot schuldsaneringsregeling, na aanvulling van informatie over hun financiële situatie.
Toelating tot de schuldsaneringsregeling; beoordeling van te goeder trouw zijn ten aanzien van schulden
18 april 2017
Hoger beroep van [appellante] tegen afwijzing schuldsaneringsregeling; hof oordeelt dat zij te goeder trouw is en spreekt toepassing van de regeling uit.
Misbruik van bevoegdheid bij faillietverklaring op eigen aangifte en werknemersbescherming
28 februari 2017
Werknemers van HSB vorderen dat VLG onrechtmatig heeft gehandeld door faillissement aan te vragen om werknemersbescherming te omzeilen. Het hof wijst de vorderingen af en bekrachtigt de eerdere uitspraak van de rechtbank.
Toepassing van de schuldsaneringsregeling en beoordeling van psychische klachten
24 januari 2017
Hoger beroep van [appellante] tegen afwijzing schuldsaneringsregeling. Hof oordeelt dat psychische klachten beheersbaar zijn en spreekt toepassing van de regeling uit.
Vernietiging van de tussentijdse beëindiging van de schuldsaneringsregeling van een appellant met psychische problemen
24 januari 2017
Het Gerechtshof Den Haag vernietigt de beëindiging van de schuldsaneringsregeling van een appellant met psychische problemen en verwijst de zaak terug naar de rechtbank voor verdere uitvoering.
Aansprakelijkheid van bestuurders in het kader van een faillissement en de toepassing van het Beklamel-criterium
9 augustus 2016
Het hof bevestigt dat de bestuurders van ADT niet aansprakelijk zijn voor de schade van Bendie c.s. omdat niet is aangetoond dat zij onrechtmatig hebben gehandeld. Het vonnis van de rechtbank wordt bekrachtigd.
Garantie door SGR voor terugvluchten van reizigers na faillissement Oad en de gevolgen voor Transavia
22 december 2015
Transavia vordert betaling van SGR voor terugvluchten na faillissement Oad. Hof oordeelt dat SGR volledig moet vergoeden, en vernietigt eerdere uitspraak.
Beëindiging schuldsaneringsregeling zonder schone lei in hoger beroep bekrachtigd
15 december 2015
Het Gerechtshof Den Haag bekrachtigt de beslissing van de rechtbank om de schuldsaneringsregeling van de appellante te beëindigen zonder schone lei, wegens toerekenbare tekortkomingen in haar verplichtingen.
Hoger beroep inzake schuldsanering en toerekenbare tekortkomingen in verplichtingen
15 december 2015
Hoger beroep van [appellante] tegen het onthouden van de schone lei in de schuldsanering. Het hof bevestigt dat [appellante] toerekenbaar tekort is geschoten in haar verplichtingen.
Persoonlijke aansprakelijkheid van curator bij onverschuldigde betalingen en nietigheid van dagvaarding
1 december 2015
Het hof bevestigt de persoonlijke aansprakelijkheid van curator Gijsbertsen voor onverschuldigde betalingen aan de failliete boedel en bekrachtigt het eerdere vonnis.
Inbewaringstelling van voormalig bestuurder van failliete vennootschap
28 oktober 2014
Hoger beroep over inbewaringstelling van voormalig bestuurder van failliete Steel Trading B.V. Bevel tot inbewaringstelling bekrachtigd, met restrictie op gebruik van informatie.
Faillissement van All Capital N.V. en de beoordeling van verwevenheid tussen vorderingen
5 augustus 2014
Het hof vernietigt de beschikking van de rechtbank en verklaart [geïntimeerde] in staat van faillissement, oordelend dat er sprake is van pluraliteit van schuldeisers en dat [geïntimeerde] niet kan betalen.
Vernietiging van faillissement en bestuurdersaansprakelijkheid in faillissementsprocedure
11 februari 2014
Het Gerechtshof Den Haag vernietigt het faillissement van Fenna Holding B.V. wegens onvoldoende bewijs voor bestuurdersaansprakelijkheid en wijst het verzoek tot faillietverklaring af.
Wrakingsverzoek van verzoekster tegen kantonrechter C.H. Kemp-Randewijk
24 oktober 2013
Wrakingsverzoek van verzoekster tegen kantonrechter C.H. Kemp-Randewijk afgewezen. Geen aanwijzingen voor partijdigheid. Verzoekster niet-ontvankelijk voor eerdere verzoekschriften.
Toewijzing van een verzoek tot verschoning van een rechter in een bestuursrechtelijke zaak
29 juni 2011
De rechtbank Dordrecht heeft op 29 juni 2011 het verzoek tot verschoning van een rechter toegewezen, omdat de rechter zich niet vrij voelde om onpartijdig te oordelen in de zaak.
De Rechtbank Dordrecht heeft op 29 juni 2011 een wrakingsverzoek wegens kennelijke niet-ontvankelijkheid buiten behandeling gesteld, omdat de zaak al was beëindigd met een einduitspraak.
De rechtbank heeft het verzoek tot wraking van drie rechters in een strafzaak afgewezen, omdat er geen objectief gerechtvaardigde vrees voor partijdigheid was.
Schadeloosstelling bij onteigening door de Provincie Zuid-Holland
2 maart 2011
De Rechtbank Dordrecht heeft op 2 maart 2011 de schadeloosstelling voor onteigening door de Provincie Zuid-Holland vastgesteld op € 182.725, met wettelijke rente en proceskosten.
Onrechtmatig beslag op woonhuis en schadevergoeding
5 januari 2011
Eiser vorderde schadevergoeding wegens onrechtmatig beslag op zijn woning door OTC Pharma. De rechtbank oordeelde dat OTC Pharma aansprakelijk was voor de schade en droeg eiser op bewijs te leveren van het causaal verband en de hoogte van de schade.
Verdeling van opbrengst van verkochte woning over schuldeisers met inachtneming van rangorde en bewijsopdracht
8 december 2010
De rechtbank oordeelt over de verdeling van de opbrengst van een woning tussen schuldeisers en de geldigheid van hypotheken. Een vordering in reconventie is niet-ontvankelijk, overige vorderingen liggen voor afwijzing gereed.
Wraking van rechters in strafzaak wegens schijn van vooringenomenheid
26 november 2010
De rechtbank Rotterdam heeft op 26 november 2010 een verzoek tot wraking toegewezen wegens schijn van vooringenomenheid van de rechters in een strafzaak.
Toewijzing van een wrakingsverzoek wegens schijn van vooringenomenheid in strafzaak
26 november 2010
De rechtbank Rotterdam heeft op 26 november 2010 een wrakingsverzoek toegewezen wegens schijn van vooringenomenheid, nadat de strafkamer een verzoek tot nader onderzoek had afgewezen.
Toewijzing van een wrakingsverzoek wegens schijn van vooringenomenheid in strafzaak
26 november 2010
De rechtbank Rotterdam heeft op 26 november 2010 een wrakingsverzoek toegewezen wegens schijn van vooringenomenheid van de strafkamer, die een verzoek tot nader onderzoek onbegrijpelijk afwees.
Toewijzing van een wrakingsverzoek wegens schijn van vooringenomenheid van de strafkamer
26 november 2010
De rechtbank Rotterdam heeft op 26 november 2010 een wrakingsverzoek toegewezen wegens schijn van vooringenomenheid van de strafkamer, die een verzoek tot nader onderzoek afwees zonder duidelijke motivering.
Toewijzing van een wrakingsverzoek wegens schijn van vooringenomenheid in strafzaak
26 november 2010
De Rechtbank Rotterdam heeft op 26 november 2010 een wrakingsverzoek toegewezen wegens schijn van vooringenomenheid van de strafkamer, die een verzoek tot nader onderzoek onbegrijpelijk afwees.
Verzoek tot verbod voor curator om procedure tegen Rabobank te entameren in faillissement Rederij Carolina Beheer B.V.
3 november 2010
De rechtbank bekrachtigt de niet-ontvankelijkheid van de Rabobank in haar verzoek om de curator te verbieden een procedure tegen haar te starten in het faillissement van Rederij Carolina Beheer B.V.
Vonnis inzake geheimhoudings- en relatiebedingen tussen werkgever en ex-werknemers
28 oktober 2010
Rechtbank Dordrecht oordeelt dat Officious onvoldoende bewijs heeft geleverd voor schending van geheimhoudings- en relatiebedingen door ex-werknemers. Vorderingen afgewezen en Officious veroordeeld in proceskosten.
Verzoek tot wraking van de rechters van de meervoudige strafkamer afgewezen
30 september 2010
De rechtbank heeft het verzoek tot wraking van de rechters van de meervoudige strafkamer afgewezen, oordelend dat er geen objectief gerechtvaardigde vrees voor partijdigheid was.
Executiegeschil over bestuursrechtelijk dwangbevel
2 september 2010
Executiegeschil over een bestuursrechtelijk dwangbevel van de Gemeente Binnenmaas aan eiser, waarbij de vordering tot schorsing van de executie werd afgewezen.
Aansprakelijkheid voor schade door ongeval met motorboot
2 september 2010
Eiser vorderde EUR 25.000,- als voorschot op schadevergoeding na een ongeval met een motorboot, waarbij hij een incomplete dwarslaesie opliep. De rechtbank oordeelde dat gedaagde aansprakelijk was voor de schade en wees de vordering toe.
Aansprakelijkheid van bestuurder voor onverschuldigde betalingen en dechargeverlening
25 augustus 2010
De rechtbank behandelt de aansprakelijkheid van [gedaagde 1] als bestuurder van Marbatin B.V. voor onterecht hoge declaraties en dechargeverlening. De zaak wordt verwezen voor bewijslevering en deskundigenonderzoek.
Vordering tot vernietiging van arbitrale vonnissen afgewezen; scheidsgerecht heeft zich aan de opdracht gehouden
14 juli 2010
De rechtbank wijst de vordering tot vernietiging van arbitrale vonnissen af; arbiters hebben zich aan hun opdracht gehouden en de vonnissen zijn niet strijdig met de openbare orde.
Verzoek tot exequatur van een buitenlands arbitraal vonnis in Nederland
30 juni 2010
De voorzieningenrechter verleent verlof tot tenuitvoerlegging van een arbitraal vonnis van 15 december 2008, onder voorwaarden voor zekerheidstelling door Dubai Drydocks.
Niet-ontvankelijkheid van GS Verzekeringen B.V. in vordering tot vernietiging van arbitrale vonnissen
23 juni 2010
Rechtbank Rotterdam verklaart GS Verzekeringen B.V. niet-ontvankelijk in vordering tot vernietiging van vier arbitrale vonnissen, omdat de termijn voor vernietiging was verstreken.
Bevoegdheid en onderhoudsplicht van het Waterschap Hollandse Delta met betrekking tot de weg in de Mariapolder
16 juni 2010
De rechtbank oordeelt dat het Waterschap Hollandse Delta onderhoudsplicht heeft voor de weg in de Mariapolder, die door landinrichting bij reclamanten is komen te liggen. Er wordt een verrekenpost opgenomen in de Lijst der Geldelijke Regelingen.
Aansprakelijkheid en verjaring bij brand op meetponton tijdens onderhoudswerkzaamheden
28 april 2010
Brand op meetponton tijdens onderhoudswerkzaamheden leidt tot aansprakelijkheid van Klimaatservice voor schade. Verjaringstermijn wordt tijdig gestuit. Regres van verzekeraars op Klimaatservice is mogelijk.
Aansprakelijkheid voor onbemeten elektriciteitsverbruik ten behoeve van hennepkwekerij
7 april 2010
Eneco vorderde betaling van € 45.193,31 van de gedaagde voor onbemeten elektriciteitsverbruik ten behoeve van hennepkwekerij. De rechtbank oordeelde dat de gedaagde aansprakelijk was voor de schade en veroordeelde tot betaling, inclusief proceskosten.
Vonnis inzake tegenbewijs en hennepkwekerijen in bedrijfsruimte
31 maart 2010
Rechtbank Dordrecht oordeelt dat gedaagde onvoldoende bewijs heeft geleverd tegen de stelling van Eneco over hennepoogsten. Gedaagde wordt veroordeeld tot betaling van € 20.311,09 en in de proceskosten van € 2.553,80.
Wraking van rechter in bestuursrechtelijke procedures wegens vermeende vooringenomenheid
8 december 2009
Verzoek tot wraking van de rechter afgewezen wegens gebrek aan objectieve aanwijzingen voor vooringenomenheid. De rechtbank oordeelt dat eerdere beslissingen van de rechter niet voldoende zijn om partijdigheid aan te nemen.
Verzoek om voorlopig deskundigenbericht inzake bodemverontreiniging en aansprakelijkheid
2 december 2009
Verzoekers vragen om een voorlopig deskundigenbericht inzake bodemverontreiniging. De rechtbank wijst het verzoek toe en benoemt ing. F.A. Beuk als deskundige.
Beoordeling van het griffierecht in een verklaringsprocedure tegen de Rabobank
30 september 2009
De rechtbank Dordrecht heeft op 30 september 2009 het verzet van ABN Amro Bank N.V. gegrond verklaard en het griffierecht vastgesteld op € 262,-- in plaats van € 4.938,--, omdat de procedure een verklaringsprocedure betrof.
Voorlopig deskundigenonderzoek in civiele zaak tussen Van der Wees Watertransporten B.V. en Gemeente Zwijndrecht
9 september 2009
De rechtbank heeft een voorlopig deskundigenonderzoek bevolen in de zaak Van der Wees Watertransporten B.V. tegen Gemeente Zwijndrecht, met als doel de schade te bepalen die Van der Wees heeft geleden door het niet-naleven van verplichtingen door de Gemeente.
Wraking van de politierechter in een strafzaak met beroep op noodweer
10 juni 2009
De rechtbank Dordrecht heeft op 10 juni 2009 het verzoek tot wraking van de politierechter afgewezen, omdat de vrees voor partijdigheid niet objectief gerechtvaardigd was.
Aansprakelijkheid voor schade door hennepkwekerij en ongeoorloofde elektriciteitsafname
20 mei 2009
Eneco vorderde schadevergoeding van [gedaagde] voor elektriciteitsafname door een hennepkwekerij. De rechtbank oordeelde dat [gedaagde] aansprakelijk was voor de schade door ongeoorloofde ingrepen in de elektriciteitsaansluiting.
Beroep op retentierecht en eigenrichting in kort geding tussen Van Uden International B.V. en Seats and Sofas B.V.
5 maart 2009
Kort geding tussen Van Uden International B.V. en Seats and Sofas B.V. over retentierecht en eigenrichting. Vordering Van Uden afgewezen, Seats and Sofas krijgt toegang tot loods.
Bezwaarschrift tegen de lijst der geldelijke regelingen in de ruilverkaveling Hoeksche Waard-Oost
18 februari 2009
De rechtbank behandelt het bezwaar van de erven van B.G. tegen de lijst der geldelijke regelingen in de ruilverkaveling Hoeksche Waard-Oost, waarbij een deskundigenbericht wordt gevraagd om de waarde van het weiland en schadevergoeding vast te stellen.
VvE en de gemeenschappelijke gedeelten: onderhoud en servicekosten in appartementsrecht
11 februari 2009
Rechtbank Dordrecht oordeelt dat de kozijnen van het appartementencomplex tot de gemeenschappelijke gedeelten behoren. VvE verantwoordelijk voor onderhoud, maar vorderingen van eiser tot terugbetaling en herstel afgewezen. Eiser moet proceskosten betalen.
Vervroegde onteigening door de Provincie Zuid-Holland van perceel in Oud-Beijerland met betrokkenheid van Ballast Nedam en Amstelland Vastgoed
17 december 2008
De Rechtbank Dordrecht heeft de vordering van de Provincie Zuid-Holland tot vervroegde onteigening van een perceel in Oud-Beijerland toegewezen en een voorschot op de schadeloosstelling van € 161.393,-- aan Amstelland Vastgoed bepaald.
Toewijzing van een verzoek tot conservatoir beslag ten laste van een IJslandse bank
26 november 2008
De Rechtbank Dordrecht verleent op 26 november 2008 verlof voor conservatoir beslag ten laste van een IJslandse bank, ondanks de hoorplicht, gezien de bijzondere omstandigheden.
Verbod op gebruik handelsnaam en overdracht domeinnamen in kort geding
2 oktober 2008
Eisers vorderen verbod op handelsnaam en overdracht domeinnamen. Gedaagden hebben handelsnaam gewijzigd na sommatie. Vordering eiser sub 2 afgewezen. Proceskosten vastgesteld op € 4.325,80.
Bevel tot staking van inbreuk op intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot het merk Pickwick
17 september 2008
De Rechtbank Dordrecht beveelt [gedaagde] om de inbreuk op de merken "Pickwick" van [eiser] te staken en legt een dwangsom op van maximaal EUR 5.000.000.
Wraking van een rechter in een strafzaak wegens vrees voor vooringenomenheid
11 september 2008
De rechtbank Dordrecht heeft op 11 september 2008 een verzoek tot wraking van een rechter toegewezen, omdat de vrees voor vooringenomenheid objectief gerechtvaardigd was.
Wraking van een rechter in een strafzaak met betrekking tot de Schiedammer Parkmoord
9 juni 2008
De rechtbank Dordrecht heeft op 9 juni 2008 een verzoek tot wraking van mr. [rechter] afgewezen, omdat er onvoldoende bewijs was voor vooringenomenheid in de zaak van de Schiedammer Parkmoord.
Verzoek tot het instellen van een moratorium ex art 287b Fw in verband met dreigende ontruiming huurwoning
9 mei 2008
De rechtbank heeft een moratorium ingesteld voor verzoekster in verband met dreigende ontruiming van haar huurwoning, op voorwaarde dat zij haar huurverplichtingen nakomt.
Aansprakelijkheid bij doseerfout kopersulfaat in komkommerteelt
7 mei 2008
Klein Ambacht vordert schadevergoeding wegens doseerfout kopersulfaat in komkommerteelt. De rechtbank oordeelt dat Horti-Consult tekort is geschoten in haar verplichtingen, maar de vordering tegen de ondergeschikte wordt afgewezen. Aansprakelijkheid Van Iperen is beperkt tot factuurwaarde.
Vervroegde onteigening door de Provincie Zuid-Holland van perceel in Mijnsheerenland
7 mei 2008
De Rechtbank Dordrecht heeft op 7 mei 2008 een tussenvonnis uitgesproken over de vervroegde onteigening van een perceel door de Provincie Zuid-Holland, met een vastgesteld voorschot op de schadeloosstelling van € 3.050,--.
Vordering tot schadevergoeding na overlijden van een kind door mogelijke medische fouten
23 april 2008
Eisers vorderden schadevergoeding na het overlijden van hun kind door vermeende medische fouten. De rechtbank wees de vordering af, oordelend dat geen medische fouten zijn vastgesteld en het causaal verband niet kon worden aangetoond.
Vervroegde onteigening en voorschot schadeloosstelling in het kader van de Onteigeningswet
23 april 2008
De Rechtbank Dordrecht heeft op 23 april 2008 een tussenvonnis uitgesproken over vervroegde onteigening en voorschot schadeloosstelling, waarbij de gedaagden recht hebben op een voorschot van € 6.715,--.
Eigendomsoverdracht van een auto en de vereisten voor levering
30 januari 2008
De rechtbank oordeelde dat Nordic geen eigenaar was van de auto, omdat er geen feitelijke levering had plaatsgevonden van Ruvo aan Van Iperen. De vorderingen van Nordic werden afgewezen.
Bezwaarschrift tegen de lijst der geldelijke regelingen in de ruilverkaveling Hoeksche Waard-Oost
5 december 2007
De rechtbank verklaart het bezwaar van het Sint Laurensinstituut tegen de lijst der geldelijke regelingen in de ruilverkaveling Hoeksche Waard-Oost ongegrond, omdat er geen niet-agrarische meerwaarde is vastgesteld.
Beoordeling van niet-agrarische meerwaarde in landinrichtingsprocedure
5 december 2007
Reclamant verzet zich tegen de lijst der geldelijke regelingen in de ruilverkaveling Hoeksche Waard-Oost, maar de rechtbank oordeelt dat er geen niet-agrarische meerwaarde is en verklaart het bezwaar ongegrond.
Verplichting tot onderhoud van afrastering door gemeente na overeenkomst uit 1971
7 november 2007
De rechtbank oordeelt dat de gemeente Cromstrijen verantwoordelijk blijft voor het onderhoud van een afrastering, ondanks dat deze onderhoudsplicht aan kopers is opgelegd. De gemeente wordt veroordeeld tot onderhoud binnen 30 dagen, met een dwangsom van € 500,- per dag.
Risico-aansprakelijkheid van de beslaglegger bij ongegronde vordering en bankgarantie
24 oktober 2007
Rechtbank Dordrecht oordeelt dat de beslaglegger risico-aansprakelijk is bij ongegronde vordering. Vordering van [eiseres] afgewezen, geen misbruik van recht aangetoond. Proceskosten voor [eiseres].
Vordering tot betaling van verschuldigde bedragen uit een factoring-overeenkomst
10 oktober 2007
Fa-med B.V. is niet-ontvankelijk verklaard in haar vordering tegen Meinhardt. De rechtbank heeft PTIZ veroordeeld tot betaling van € 120.476,64 aan Fa-med, vermeerderd met wettelijke rente.
Vordering tot schadevergoeding en verklaring voor recht inzake vermeende samenwerkingsovereenkomst tussen EYI c.s. en X c.s.
27 juni 2007
De rechtbank wees de vorderingen van EYI c.s. af, oordelend dat er geen wilsovereenstemming was over de vermeende samenwerkingsovereenkomst met X c.s. en dat EYI c.s. niet gerechtvaardigd kon vertrouwen op het tot stand komen van een overeenkomst.
Bepaling van niet-agrarische meerwaarde bij landinrichting in de Hoeksche Waard-Oost
25 april 2007
Reclamante vordert vergoeding voor niet-agrarische meerwaarde op ingebrachte gronden in de ruilverkaveling Hoeksche Waard-Oost. De rechtbank verklaart het bezwaar ongegrond en wijst de vordering af.
Tussenvonnis inzake bezwaren tegen de lijst der geldelijke regelingen in de ruilverkaveling Hoeksche Waard-Oost
11 april 2007
Reclamanten maken bezwaar tegen de lijst der geldelijke regelingen in de ruilverkaveling Hoeksche Waard-Oost, met name tegen basiskosten en schadevergoeding. De rechtbank vraagt bewijs van onderhoudsplicht door het waterschap.
Afstorting van contant geld bij de bank en de gevolgen voor de boedel in faillissement
28 maart 2007
Rechtbank Dordrecht oordeelt dat een afstorting van contant geld na 12:00 uur op de faillissementsdatum niet in de boedel valt. De bank wordt veroordeeld tot betaling aan de curator.
Partiële ontbinding van een koopovereenkomst wegens non-conformiteit van de constructie van de verdiepingsvloer
29 november 2006
De rechtbank ontbindt de koopovereenkomst gedeeltelijk wegens non-conformiteit van de verdiepingsvloer en vermindert de koopprijs met € 2.600,--. Proceskosten worden gecompenseerd.
Bepaling erfgrens na verjaring en kwalificatie koopovereenkomst
25 oktober 2006
De rechtbank bepaalt de erfgrens tussen twee percelen en wijst de vordering van [eiser] af, omdat de grond door verjaring eigendom van [gedaagde] was geworden.
Uitleg van garanties in een koopovereenkomst met betrekking tot onroerend goed en de gevolgen van niet-nakoming door de verkoper
3 mei 2006
Geschil tussen Penningstaete B.V. en Stout Projecten B.V. over garanties in een koopovereenkomst voor onroerend goed. Stout schiet tekort in verplichtingen, wat leidt tot schadevergoeding voor Penningstaete.
Vordering tot schadevergoeding wegens onvoldoende passend onderwijs voor hoogbegaafde leerling
3 augustus 2005
Eisers vorderen schadevergoeding van CSG wegens onvoldoende passend onderwijs voor hun hoogbegaafde zoon. De rechtbank wijst de vorderingen af en oordeelt dat CSG voldoende maatregelen heeft getroffen.
Verzet tegen faillissementsverklaring van D.H.B. International Investment Banking B.V. en beoordeling van de toestand van te hebben opgehouden te betalen
6 juli 2005
D.H.B. International Investment Banking B.V. verzet zich tegen faillissementsverklaring; rechtbank oordeelt dat DHB verkeert in toestand van te hebben opgehouden te betalen en verklaart verzet ongegrond.
Ontslag van curator en rechter-commissaris in faillissementszaak
18 februari 2004
De rechtbank ontslaat mr. C.F.W.A. Hamm als curator in het faillissement van de gefailleerde en stelt mr. P.G. Gilhuis aan als nieuwe curator. Het verzoek tot ontslag van de rechter-commissaris wordt afgewezen.
Opzegging erfpachtovereenkomst en vergoeding bij beëindiging
15 oktober 2003
Rechtbank Dordrecht oordeelt over de rechtsgeldigheid van de opzegging van een erfpachtovereenkomst en de vraag of de gedaagde recht heeft op vergoeding bij beëindiging. De opzegging wordt rechtsgeldig verklaard, en de gedaagde heeft geen recht op vergoeding.
Definitieve toepassing van de schuldsanering na faillissement ex-echtgenote
26 februari 2003
De rechtbank heeft de schuldsanering van de schuldenaar definitief toegepast na beëindiging van de eerdere regeling door het faillissement van zijn ex-echtgenote.
Onrechtmatige bewaring en schadevergoeding in vreemdelingenrecht
15 maart 2002
Rechtbank oordeelt dat eiseres recht heeft op schadevergoeding wegens onrechtmatige bewaring. Verweerder heeft onrechtmatige daad gepleegd. Schadevergoeding van EUR 476,46 toegekend, met wettelijke rente vanaf 14 oktober 1998.
Juridische AI-assistent
Lexboost helpt je bij al je juridische werk. Stel vragen in natuurlijke taal en krijg direct: