Gebruik van jongere handelsnaam ‘Mr. Jobs’ ten opzichte van oudere handelsnaam ‘Mister Jobs’ in strijd met artikel 5 Handelsnaamwet
26 maart 2024
Het hof oordeelt dat het gebruik van de handelsnaam 'Mr. Jobs' door Mr. Jobs B.V. geen inbreuk maakt op de oudere handelsnaam 'Mister Jobs' van P-P Consult RCT B.V. en wijst de vorderingen van P-P Consult af.
Verzet tegen dwangbevel door Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor het beroepsvervoer over de weg met betrekking tot arbeidsovereenkomsten en pensioenverplichtingen
12 maart 2024
Verzet tegen dwangbevel door Bpf Vervoer; hof stelt bewijslevering over arbeidsovereenkomsten en pensioenverplichtingen vast.
Aansprakelijkheid van hostingprovider voor onrechtmatige publicaties op sociale media
12 maart 2024
Het hof oordeelt dat Meta niet aansprakelijk is voor onrechtmatige publicaties op Facebook, omdat deze niet onmiskenbaar onrechtmatig zijn. De vordering van [appellante] wordt afgewezen en het vonnis van de voorzieningenrechter wordt bekrachtigd.
Verbetering van een arrest inzake brand in woning met hennepkwekerij en vordering tot uitkering onder inboedelverzekering
14 maart 2023
Het hof verbetert een eerder arrest over een brand in een woning met hennepkwekerij en vordering tot uitkering onder inboedelverzekering, na constatering van een kennelijke verschrijving.
Brand in woning met hennepkwekerij leidt tot geschil over uitkering inboedelverzekering
31 januari 2023
Brand in woning met hennepkwekerij leidt tot geschil over uitkering inboedelverzekering; hof bevestigt weigering uitkering door Interpolis op basis van fraude en illegale activiteiten.
Retentierecht van werknemers van een taxibedrijf jegens leasemaatschappij in het kader van loonvordering
30 november 2021
Het hof oordeelt dat werknemers van een taxibedrijf geen retentierecht kunnen inroepen tegen de leasemaatschappij voor bedrijfswagens in verband met een loonvordering op hun werkgever.
Hoger beroep kort geding over schadevergoeding en bewijsvoering in civiele zaak
9 november 2021
Gerechtshof 's-Hertogenbosch oordeelt over schadevergoeding en bewijsvoering in hoger beroep. Appellante heeft geen feitelijke toelichting gegeven, zaak naar schadestaatprocedure verwezen.
Overdracht van intellectuele eigendomsrechten op het ontwerp van een parkeersysteem
2 november 2021
Geschil over overdracht van intellectuele eigendomsrechten tussen Roxal en WPS, met vorderingen tot schadevergoeding en betaling van openstaande facturen.
Toepassing van het Weens Koopverdrag in een civiele rechtszaak tussen twee vennootschappen uit Nederland en België
15 juni 2021
Hoger beroep over de toepassing van het Weens Koopverdrag in een civiele zaak tussen twee vennootschappen. Het hof oordeelt dat de appellante niet heeft aangetoond dat zij niet kon leveren en dat de geïntimeerde tekortschiet in haar verplichtingen.
Hoger beroep inzake handelsnaam en intellectuele eigendomsrechten tussen makelaars
20 oktober 2020
Het hof bekrachtigt de afwijzing van de vorderingen van appellante inzake handelsnaam en intellectuele eigendomsrechten, en veroordeelt haar in de proceskosten.
Huurgeschil over recreatiebungalow met schadevergoedingseisen
8 september 2020
Huurder vordert schadevergoeding van verhuurder na weigering om te vertrekken uit recreatiebungalow. Hof bekrachtigt afwijzing van vorderingen door kantonrechter.
Ongerechtvaardigde verrijking met PGB-gelden in zorgverlening
11 augustus 2020
Het hof oordeelt dat appellante voor 55% van de PGB-gelden over 2009 en 2010 geen passende zorg heeft verleend, maar wel voor de PGB-gelden over 2011. VGZ's beschuldigingen van fraude zijn niet onderbouwd.
Geschil tussen hoofdaannemer en onderaannemer over opeisbaarheid aanneemsom en meerwerk
7 juli 2020
Geschil over opeisbaarheid aanneemsom en meerwerk tussen hoofdaannemer en onderaannemer, waarbij het hof de vorderingen van de onderaannemer gedeeltelijk toewijst.
Internationale koopovereenkomst onder het Weens Koopverdrag met betrekking tot tekortkomingen in nakoming en ontbinding
30 juni 2020
Hoger beroep over tekortkomingen in een internationale koopovereenkomst onder het Weens Koopverdrag. Appellante kan niet tijdig leveren, wat leidt tot ontbinding door de geïntimeerde.
Vordering tot overlegging van onderhouds- en garantiepapieren bij auto en schadevergoeding
12 mei 2020
Hoger beroep over vordering tot overlegging van onderhouds- en garantiepapieren van een KIA en schadevergoeding. Vordering tot overlegging toegewezen, overige vorderingen afgewezen.
Hoger beroep inzake onbetaalde facturen en verjaring in huurgeschil over Combi-Steamers
17 maart 2020
Hoger beroep over onbetaalde facturen voor huur Combi-Steamers. Verjaring en deskundigenrapport over redelijke huurprijs besproken. Vordering HTG toegewezen.
Hoger beroep over de opzegging van een duurovereenkomst tussen een aannemer en een woningbouwvereniging
26 november 2019
Hoger beroep over de opzegging van een duurovereenkomst tussen Bouwservice en Wonen Limburg. Het hof oordeelt dat geen duurovereenkomst is ontstaan en dat de opzegging niet onrechtmatig was. Vorderingen van Bouwservice worden afgewezen.
Aansprakelijkheid huurder voor brandschade aan bedrijfshal na brand in taxibusje
1 oktober 2019
Hof oordeelt dat huurder niet aansprakelijk is voor brandschade aan bedrijfshal na brand in taxibusje. Vordering verhuurder afgewezen en huurder krijgt terugbetaling van eerder betaalde bedragen.
Aansprakelijkheid ouders voor onrechtmatige gedraging van minderjarige zoon na verwijzing door Hoge Raad
26 februari 2019
Het hof behandelt de aansprakelijkheid van ouders voor de onrechtmatige daad van hun minderjarige zoon, na verwijzing door de Hoge Raad. De zaak betreft een fatale steekpartij en de beoordeling van de aansprakelijkheid op basis van artikel 6:169 BW.
Aansprakelijkheid van de werkgever voor psychisch letsel in de uitoefening van werkzaamheden
19 februari 2019
Het hof oordeelt dat de werkgever aansprakelijk is voor psychisch letsel van de werknemer, ontstaan door werkomstandigheden. Een comparitie van partijen wordt gelast om de schade te bespreken.
Vernietiging ontslag op staande voet en beoordeling van de redelijkheid van de ontbinding van de arbeidsovereenkomst
20 december 2018
Het Gerechtshof vernietigt het ontslag op staande voet van de werknemer en oordeelt dat er geen dringende redenen waren voor het ontslag. De werkgever had onvoldoende voortvarendheid betracht in het onderzoek naar de beschuldigingen.
Beoordeling van de dekking van een paardenverzekering in verband met blijvende ongeschiktheid door spinale ataxie
16 oktober 2018
Het hof oordeelt dat de appellant niet heeft bewezen dat het paard blijvend ongeschikt was door spinale ataxie en dat hij zijn mededelingsplicht heeft geschonden, waardoor Hippo Zorg geen uitkering verschuldigd is.
Hoger beroep inzake beëindiging huurovereenkomst en dringend eigen gebruik van horecapand
31 juli 2018
Hoger beroep over beëindiging huurovereenkomst voor horecapand. [appellant 1 c.s.] vordert dringend eigen gebruik, maar het hof oordeelt dat de plannen onvoldoende onderbouwd zijn. Vordering afgewezen.
Verkrijgende verjaring en eigendomsgrenzen tussen percelen in civiel recht
17 juli 2018
Het hof oordeelt dat de geïntimeerden op basis van verkrijgende verjaring eigenaar zijn geworden van een strook grond tussen hun perceel en dat van de appellante. De juridische eigendomsgrens is vastgesteld op 25 centimeter ten noorden van de haag.
Kennelijk onredelijk ontslag en arbeidsongeval met gevolgen voor schadevergoeding
15 mei 2018
Hoger beroep over kennelijk onredelijk ontslag na arbeidsongeval. Het hof verwijst de zaak voor aktewisseling en overweegt prejudiciële vragen aan de Hoge Raad te stellen.
Hoger beroep over aannemingsovereenkomst en ontbinding
24 april 2018
Hoger beroep over aannemingsovereenkomst; ontbinding door Aannemingsbedrijf [aannemingsbedrijf] B.V. niet gerechtvaardigd. Hof bekrachtigt eerdere vonnissen en oordeelt dat [aannemingsbedrijf] schadevergoeding moet betalen aan [de vennootschap].
Voorlopige beoordeling van het beroep van huurders op opschorting van huurbetalingsverplichting door wateroverlast
17 april 2018
Hof oordeelt dat huurders zich terecht beroepen op opschorting van huurbetalingsverplichting door wateroverlast, maar dat vordering tot betaling van huur niet geheel kan worden afgewezen.
Vordering tot schadevergoeding op grond van ongerechtvaardigde verrijking en dwaling bij grondtransactie
6 maart 2018
Het hof bekrachtigt het vonnis van de kantonrechter en wijst de vorderingen van de appellant tot schadevergoeding af, wegens onvoldoende bewijs van ongerechtvaardigde verrijking en dwaling.
Verbod op gebruik van beschermde zuivelbenamingen voor plantaardige producten
19 december 2017
NZO vorderde een verbod op het gebruik van beschermde zuivelbenamingen door een vennootschap voor haar plantaardige producten. Het hof oordeelde dat dit gebruik in strijd is met Europese regelgeving en heeft NZO gedeeltelijk in het gelijk gesteld.
Deskundigenonderzoek en voorschot in civiele procedure
24 oktober 2017
Hoger beroep over deskundigenonderzoek en voorschot in civiele procedure. Het hof bepaalt dat een aanvullend voorschot van € 1.000,- moet worden voldaan door beide partijen.
Auteursrechtelijke aansprakelijkheid van MyP2P voor het streamen van sportwedstrijden via hyperlinks
17 oktober 2017
Gerechtshof 's-Hertogenbosch oordeelt dat MyP2P aansprakelijk is voor auteursrechtinbreuk door het streamen van sportwedstrijden via hyperlinks zonder toestemming van auteursrechthebbenden.
Deskundigenonderzoek in arbeidsrechtelijke geschil tussen appellant en S.I.M. Staalindustrie B.V.
10 oktober 2017
Hoger beroep over deskundigenonderzoek naar geschiktheid appellant voor werk na ongeval. Deskundigen benoemd voor medische en arbeidskundige beoordeling.
Geschil over de huurprijs en contante betalingen met betrekking tot een woning
18 juli 2017
Geschil over huurprijs en betalingen tussen [appellant] en [geïntimeerde]. Het hof beveelt een comparitie van partijen voor verdere informatie en schikking.
Hoger beroep over kennelijk onredelijk ontslag en uitbetaling van overuren
11 juli 2017
Hoger beroep over kennelijk onredelijk ontslag en uitbetaling van overuren door Rabobank tegen Drankenhuys B.V. Het hof bekrachtigt het vonnis van de kantonrechter en wijst de vorderingen van Rabobank af.
Verzetprocedure tegen dwangbevel en formele rechtskracht van last onder dwangsom in het civiele recht
11 juli 2017
Verzetprocedure tegen dwangbevel van Gemeente Weert aan Food Group B.V. over overtreding van last onder dwangsom. Hof bekrachtigt vonnis rechtbank en veroordeelt appellante in proceskosten.
Aansprakelijkheid van de werkgever voor psychisch letsel in de uitoefening van werkzaamheden
23 mei 2017
Aansprakelijkheid van de werkgever voor psychisch letsel door ongewenst gedrag van de leidinggevende. Het hof oordeelt dat de werkgever onvoldoende heeft gereageerd op klachten van de werknemer.
Benoeming deskundige in civiele zaak tussen appellant en Stichting St. Elisabeth Ziekenhuis
11 april 2017
Het Gerechtshof 's-Hertogenbosch heeft op 11 april 2017 een deskundige benoemd in een civiele zaak tussen een appellant en Stichting St. Elisabeth Ziekenhuis, met betrekking tot relevante medische vragen.
Geschil over blijvende ongeschiktheid van een paard als sportpaard en de dekking van de verzekering
4 april 2017
Geschil over de blijvende ongeschiktheid van een paard als sportpaard en de dekking van de verzekering. Het hof vraagt deskundige voorlichting en houdt de zaak aan voor verdere behandeling.
Ontslag op staande voet van een statutair bestuurder en de gevolgen voor de arbeidsovereenkomst
14 februari 2017
Hoger beroep over de rechtsgeldigheid van ontslag op staande voet van een statutair bestuurder. Het hof bevestigt dat het ontslag rechtsgeldig was en bekrachtigt de eerdere uitspraak.
Verplichtingen van de werkgever bij re-integratie van een arbeidsongeschikte werknemer na een ongeval
22 november 2016
Het hof oordeelt dat de werkgever verplicht is om een arbeidsongeschikte werknemer in staat te stellen andere passende arbeid te verrichten, ook na herstelmelding. Er is onvoldoende bewijs dat de werkgever niet aan deze verplichting kan voldoen.
Overtreding van een rechtsgeldig overeengekomen concurrentiebeding en matiging van een contractuele boete
8 november 2016
Hoger beroep over de rechtsgeldigheid van een concurrentiebeding en matiging van een contractuele boete. Het hof matigt de boete van € 65.000,00 naar € 40.000,00 en veroordeelt [geïntimeerde] tot terugbetaling van € 10.000,00 aan [appellant].
Voornemen van het hof om deskundige te benoemen in civiele zaak tussen appellant en Stichting St. Elisabeth Ziekenhuis
27 september 2016
Het hof benoemt een deskundige in de zaak tussen [appellant] en Stichting St. Elisabeth Ziekenhuis, waarbij de causaliteit van psychische klachten wordt onderzocht.
Beëindiging huurovereenkomst bedrijfsruimte wegens dringend eigen gebruik en tegemoetkoming in verhuis- en inrichtingskosten
26 juli 2016
Beëindiging huurovereenkomst bedrijfsruimte wegens dringend eigen gebruik door verhuurder; tegemoetkoming in verhuis- en inrichtingskosten vastgesteld op € 10.000,00.
Ontbinding van huurovereenkomst en toestemming voor verwijdering stucwerk
12 juli 2016
Hof oordeelt dat huurder zonder toestemming stucwerk heeft verwijderd, wat leidt tot ontbinding huurovereenkomst. Huurder heeft geen recht op huurverlaging.
Aansprakelijkheid van werkgever voor psychosociale werkbelasting en seksuele intimidatie door werknemer
19 januari 2016
Hoger beroep over aansprakelijkheid van het Ziekenhuis voor schade door seksuele intimidatie en psychosociale werkbelasting. Het hof oordeelt dat het Ziekenhuis onvoldoende zorgplicht heeft nageleefd.
Zorgplicht van de bank jegens zakelijke borg in het kader van een borgtochtovereenkomst
22 december 2015
Hoger beroep van Wave B.V. tegen ABN AMRO over zorgplicht van de bank jegens zakelijke borg. Het hof oordeelt dat Wave niet ontvankelijk is in hoger beroep tegen tussenvonnis en behandelt grieven tegen toewijzing vorderingen ABN AMRO.
Ontbinding van huurovereenkomst en geschil over toestemming voor wijzigingen aan het gehuurde
27 oktober 2015
Het hof behandelt een geschil over de ontbinding van een huurovereenkomst en de vraag of de huurder toestemming had voor wijzigingen aan het gehuurde. De zaak is verwezen voor bewijslevering.
Hoger beroep inzake onrechtmatige daad en sponsorovereenkomst tussen Eneco Holding N.V. en Stichting Ronde van Nederland
8 september 2015
Hoger beroep tussen Eneco Holding N.V. en Stichting Ronde van Nederland over onrechtmatige daad en sponsorovereenkomst. Het hof wijst de vorderingen van de Stichting c.s. af en verklaart Eneco niet-ontvankelijk in haar appel tegen een tussenvonnis.
Auteursrecht op beeldverslagen van sportwedstrijden en de rol van MyP2P in de openbaarmaking van deze beelden
30 juni 2015
MyP2P BV in hoger beroep tegen sportorganisaties over auteursrecht op beeldverslagen van sportwedstrijden. Het hof oordeelt dat MyP2P inbreuk maakt op auteursrechten en houdt verdere behandeling aan in afwachting van prejudiciële vragen aan het HvJEU.
Auteursrechtelijke bescherming van romans tegen inhoudelijk gelijkend filmscript over echtscheidingsverhaal
2 juni 2015
Gerechtshof 's-Hertogenbosch oordeelt dat het filmscript inbreuk maakt op de auteursrechten van de appellant, die twee romans heeft geschreven. Het hof vernietigt het eerdere vonnis en legt een verbod op aan [producties] Producties B.V. om verdere inbreuk te maken, met een dwangsom voor elke dag van overtreding.
Tussenarrest inzake koopovereenkomst schip met dwaling over asbest
12 mei 2015
Hoger beroep over koopovereenkomst schip met dwaling over asbest; hof oordeelt dat appellant niet heeft bewezen dat hij niet is ingelicht over asbest en bekrachtigt vonnis.
Overtreding van een non-concurrentiebeding door werknemer en de gevolgen voor schadevergoeding
21 april 2015
Hoger beroep over overtreding van een non-concurrentiebeding door werknemer en de gevolgen voor schadevergoeding, met benoeming van een deskundige voor schadeonderzoek.
Non-concurrentiebeding en schadevergoeding in arbeidszaak tussen Magna Tyres Europe B.V. en [geïntimeerde]
2 december 2014
Geschil over non-concurrentiebeding tussen Magna Tyres Europe B.V. en [geïntimeerde]. Hof oordeelt dat [geïntimeerde] het beding heeft overtreden en dat de boete gematigd moet worden na deskundigenonderzoek.
Ontbinding en ontruiming van huurovereenkomst tussen huurder en verhuurder met betrekking tot bedrijfsruimte
2 december 2014
Hof oordeelt dat huurovereenkomst tussen [appellant] en Altera op 1 oktober 2012 is geëindigd. Vordering tot ontbinding en ontruiming afgewezen; Altera moet € 636,83 aan [appellant] betalen.
Hoger beroep inzake koopovereenkomst van een schip met dwalingskwestie
16 september 2014
Hoger beroep over een koopovereenkomst van een schip, waarbij dwaling en betalingsachterstand centraal staan. Het hof laat [appellant] toe bewijs te leveren over de aanwezigheid van asbest in het schip.
Aansprakelijkheid werkgever bij ongeval op bedrijfsterrein en zorgplicht
12 augustus 2014
Hof bevestigt afwijzing aansprakelijkheid ISS voor ongeval op bedrijfsterrein Dow. Geen schending zorgplicht vastgesteld. Appellante in kosten veroordeeld.
Aanbesteding en inschrijving door ondernemingen in concernverband: gevolgen van het Assitur-arrest
13 mei 2014
Het hof bevestigt de gunning van raamovereenkomsten aan BAM Zuid en BAM Midden-West door Enexis, oordeelt dat inschrijving door concernvennootschappen rechtmatig is en wijst de vorderingen van [Civiel] af.
Hoger beroep over geluidsoverlast door huurster en ontbinding huurovereenkomst
11 juni 2013
Gerechtshof 's-Hertogenbosch oordeelt dat geluidsoverlast door huurster niet voldoende is voor ontbinding huurovereenkomst. Woningstichting niet-ontvankelijk in hoger beroep voor tussenvonnis en kostenveroordeling.
Verplichting tot het stellen van bankgaranties in huurcontracten en de mogelijkheid van dwangsommen
12 maart 2013
Hoger beroep over de verplichting van MB CAC om bankgaranties te stellen in huurcontracten, met dwangsommen bij niet-nakoming. Het hof bekrachtigt eerdere veroordelingen en oordeelt over transparantie in servicekosten.
Verzwijging van strafrechtelijk verleden bij het afsluiten van een autoverzekering
2 oktober 2012
Hoger beroep over verzwijging van strafrechtelijk verleden bij autoverzekering. Hof bevestigt dat Unigarant dekking mag weigeren. Vonnis rechtbank bekrachtigd.
Vrijheid van meningsuiting en onrechtmatige publicaties over voormalig wethouder in het politieke debat
16 maart 2010
Het hof oordeelt dat de uitlatingen van fractievoorzitter [S] over voormalig wethouder [B] niet onrechtmatig zijn, gezien de steun in feiten en de context van het politieke debat.
Juridische AI-assistent
Lexboost helpt je bij al je juridische werk. Stel vragen in natuurlijke taal en krijg direct: