Hoger beroep over rechtsgeldige ontbinding van een overeenkomst voor internetdiensten
17 december 2024
Hoger beroep over de rechtsgeldigheid van de ontbinding van een overeenkomst voor internetdiensten. Proximedia vorderde betaling van openstaande facturen, het hof oordeelde dat de ontbinding niet rechtsgeldig was.
Uitleg van overeenkomsten tot levering en terug licentiering van software met betrekking tot auteursrechtoverdracht
19 november 2024
Het hof oordeelt over de uitleg van overeenkomsten inzake softwarelevering en auteursrechtoverdracht, waarbij het de bevoegdheid van Workrate om de software te exploiteren bevestigt.
Hoger beroep over verbod op generiek geneesmiddel tijdens marktexclusiviteit
19 november 2024
Het Gerechtshof Amsterdam bekrachtigt het verbod voor Teva om een generieke versie van Tecfidera op de markt te brengen tijdens de marktbescherming, die is verlengd tot 2 februari 2025.
Schadevergoeding voor beschadigde rolstoel tijdens vlucht met luchtvervoerder onder het Verdrag van Montréal
12 november 2024
Appellant vordert schadevergoeding voor beschadigde rolstoel tijdens vlucht. Vordering afgewezen; aansprakelijkheidslimiet Verdrag van Montréal van toepassing.
Vordering tot schadevergoeding van eigenaren van verzakte woning tegen Gemeente wegens niet nakomen waarschuwingsplicht
21 mei 2024
Eigenaren van verzakte woning vorderen schadevergoeding van Gemeente. Hof oordeelt dat vorderingen verjaard zijn en Gemeente niet onrechtmatig heeft gehandeld.
Hoger beroep over de plaatsing van tbs-passanten en de rechtmatigheid van het voorrangsbeleid
23 april 2024
Hoger beroep over de plaatsing van tbs-passanten. Appellant wacht al langer dan vier maanden op plaatsing in een tbs-kliniek. Het hof bevestigt de afwijzing van zijn vordering om voorrang te krijgen.
Merkenrechtelijk geschil tussen producenten van sportschoenen met vorderingen wegens merkinbreuk en vervallenverklaring beeldmerken
9 april 2024
Merkenrechtelijk geschil tussen Puma en Monshoe over merkinbreuk en vervallenverklaring van beeldmerken. Het hof wijst de vorderingen van Puma af en kent schadevergoeding toe aan Monshoe.
Auteursrechtinbreuk door openbare televisie-uitzendingen in horecagelegenheid en schadevergoeding op basis van gebruikelijke licentievergoeding
26 maart 2024
Gerechtshof Den Haag oordeelt over auteursrechtinbreuk door horeca-exploitant en toewijzing van schadevergoeding op basis van gederfde licentievergoeding.
Afwijzing schadevordering wegens onrechtmatige daad van de Staat met betrekking tot belastingaanslagen
19 maart 2024
Het hof wijst de vorderingen van Kimi cs af wegens onrechtmatige daad van de Staat met betrekking tot belastingaanslagen. De rechtbank had Kimi cs terecht niet-ontvankelijk verklaard. Proceskosten worden aan Kimi cs opgelegd.
Verzoek tot schorsing van de tenuitvoerlegging van een arbitraal vonnis in het kader van een vernietigingsvordering
15 maart 2024
Het Gerechtshof Den Haag heeft het verzoek tot schorsing van de tenuitvoerlegging van een arbitraal vonnis afgewezen, oordelend dat de kans van slagen van de vernietigingsvordering klein is.
Geschil tussen producenten van leesbrillen en zonnebrillen over merkinbreuk, auteursrecht en slaafse nabootsing
27 februari 2024
Izipizi vorderde dat Looplabb inbreuk op haar merkrechten zou staken. Het hof wees de vorderingen af, oordeelde dat er geen merkinbreuk was en dat Izipizi onvoldoende bewijs had geleverd voor haar claims.
Hoger beroep kort geding tussen Amerikaanse en Nederlandse softwareondernemingen over exploitatie van software en auteursrechtelijke geschillen
20 februari 2024
Kort geding tussen Dmarcian, Inc. en DMARC Advisor B.V. over exploitatie van software en auteursrecht. Hof bekrachtigt gedeeltelijk eerdere uitspraak, maar wijst vorderingen deels af.
Auteursrechtelijke bescherming van de vormgeving van industriële afvalzuigers en slaafse nabootsing
19 december 2023
Het hof oordeelt dat de vormgeving van de Glutton geen auteursrechtelijke bescherming geniet en dat de Vanguard geen inbreuk maakt. Vorderingen van GCM worden afgewezen.
Afwijzing verzoek om voorlopig deskundigenonderzoek in merkinbreukzaak Fairview Sports Trading Limited
12 december 2023
Het hof wijst het verzoek van Fairview Sports Trading Limited om een voorlopig deskundigenonderzoek af, omdat onvoldoende belang is aangetoond bij de vordering.
Merkinbreuk door The Body Shop op het merk RITUALS van Rituals Cosmetics
12 december 2023
Het hof oordeelt dat The Body Shop inbreuk maakt op het merk RITUALS van Rituals Cosmetics door het gebruik van het woord 'ritual' in haar productlijnen. De schadevordering van Rituals wordt toegewezen.
Aansprakelijkheid voor brandschade door ontplofte gascontainers aan boord van een containerschip
5 december 2023
Gerechtshof Den Haag oordeelt dat Airgas aansprakelijk is voor brandschade door ontplofte gascontainers aan boord van een containerschip, bekrachtigt eerdere uitspraak.
Beëindiging samenwerkingsovereenkomst en wanprestatie in het civiele recht
28 november 2023
Het hof bekrachtigt de afwijzing van de schadevergoeding door de rechtbank, oordelend dat er geen tekortkomingen zijn in de samenwerkingsovereenkomst en dat profiteren van wanprestatie niet onrechtmatig is.
Hoger beroep kort geding over grondreserveringsovereenkomst tussen Gemeente Den Haag en MCRE
28 november 2023
Hoger beroep over de rechtmatigheid van een grondreserveringsovereenkomst tussen de Gemeente Den Haag en McReal Estate, waarbij het hof oordeelt dat de Gemeente geen openbare selectieprocedure hoefde te doorlopen. Bekrachtiging van het vonnis en proceskostenveroordeling voor Beheer B.V.
Verplichting tot nummerportering en uitleg van mantelovereenkomsten in telecomsector
14 november 2023
KPN is verplicht om mobiele nummers van Flextronics naar Vodafone te porteren na beëindiging van de mantelovereenkomst. Het hof bevestigt de schadevergoeding aan Flextronics.
Uitleg en beoordeling van erfpachtakte en financiële voorwaarden bij bestemmingswijziging
24 oktober 2023
Kennemerstrand N.V. vraagt toestemming voor bestemmingswijziging van gepachte grond. Het hof bevestigt dat de Staat financiële voorwaarden mag stellen bij deze wijziging, en bekrachtigt het eerdere vonnis van de rechtbank.
Vordering tot rectificatie van publicaties door de Consumentenbond over reisaanbiedingen
3 oktober 2023
Prijsvrij en D-Reizen vorderen rectificatie van publicaties door de Consumentenbond over prijsmisleiding. Het hof bekrachtigt de afwijzing van deze vorderingen en oordeelt dat de publicaties rechtmatig zijn.
Kwekersrecht en algemene bekendheid van tulpenrassen in hoger beroep
3 oktober 2023
Hoger beroep over de vernietiging van het kwekersrecht voor tulpenras 'Strong Strike' wegens algemene bekendheid van 'Strong Energy'. Hof bevestigt terugwerkende kracht van vernietiging.
Verplichting van de Staat tot kosteloze verstrekking van anticonceptiemiddelen en de reikwijdte van positieve verplichtingen bij indirecte discriminatie
12 september 2023
Het hof bevestigt dat de Staat niet verplicht is om hormonale anticonceptie kosteloos te verstrekken aan vrouwen, en dat er geen sprake is van indirecte discriminatie.
Afgebroken onderhandelingen en de rechtsgeldigheid van een Memorandum of Understanding in een aandelenoverdracht
22 augustus 2023
Hoger beroep over de vraag of een MOU een bindende leveringsplicht voor aandelen in SnowWorld N.V. bevatte. Het hof bevestigt de afwijzing van de vorderingen van CB EooD.
Incident tot het treffen van provisionele voorzieningen in een geschil over de afgifte van schoenen en deskundigenonderzoek
18 juli 2023
Fairview vordert afgifte van schoenen en deskundigenonderzoek na vernietiging door de Staat. Het hof wijst de afgifte af en stelt een voorlopig deskundigenbericht voor.
Brandstichting in bedrijfspand en merkelijke schuld van verzekerden
11 juli 2023
Gerechtshof Den Haag oordeelt dat brand in bedrijfspand het gevolg is van brandstichting, wat leidt tot merkelijke schuld van verzekerden. ASR hoeft schade niet te vergoeden.
Hoger beroep over de vraag of enkel opdracht tot diagnose van motorproblemen is gegeven of ook tot reparatiewerkzaamheden, met betrekking tot retentierecht en bewijswaardering
4 juli 2023
Hoger beroep over de vraag of enkel opdracht tot diagnose is gegeven of ook tot reparatie. Het hof oordeelt dat [de garage] niet in haar bewijslast is geslaagd en bevestigt de eerdere uitspraak.
Vordering tot terugbetaling en schadevergoeding na tekortkomingen in uitvoering van opdrachten
30 mei 2023
Het Gerechtshof Den Haag oordeelt dat New Business Company B.V. tekort is geschoten in de uitvoering van opdrachten voor Open Haarden B.V. en wijst vorderingen tot terugbetaling en schadevergoeding toe.
Afwijzing verzoeken tot voorlopig getuigenverhoor inzake Covid-19 vaccinaties en discriminatie van ongevaccineerden
30 mei 2023
Het hof wijst de verzoeken tot voorlopig getuigenverhoor af, o.a. wegens gebrek aan belang en misbruik van recht. De verzoekers hebben onvoldoende feiten aangedragen om hun verzoeken te onderbouwen.
Vordering tot opeising van modelrechten voor scooters
2 mei 2023
Sanyang vordert modelrechten van Multimox voor scooters. Het hof wijst de vorderingen af, oordelend dat Sanyang niet de rechthebbende is. Multimox krijgt de modellen terug.
Schadeclaim tegen de Staat na strafvorderlijk optreden en sepot; Begemann-arrest; verdenking bedrieglijke bankbreuk; vordering van onschuldige derden
21 maart 2023
Reflecs B.V. en Alvowiki B.V. vorderen schadevergoeding van de Staat na een strafrechtelijk onderzoek naar faillissementsfraude. Het hof wijst de vorderingen af, oordelend dat de verdenking niet onterecht was en de schade voor risico van de appellanten komt.
Merkinbreuk en impliciete licentie in het kader van doorstart van aspartaamproducent
28 februari 2023
Stratco c.s. vorderden in hoger beroep merkinbreuk door HSWT c.s. Het hof bevestigt de afwijzing van de rechtbank, oordeelt dat HSWT c.s. impliciete toestemming hadden voor merkgebruik en geen inbreuk hebben gepleegd.
Hoger beroep over afwijzing vorderingen tot nakoming koopovereenkomst en dooronderhandelen
14 februari 2023
Allsafe vorderde nakoming van een koopovereenkomst in kort geding, maar het hof bevestigde de afwijzing van de vorderingen, oordelend dat er geen bindende overeenkomst was en dat de onderhandelingen mochten worden afgebroken.
Internationale bevoegdheid en auteursrechtinbreuk in geschil tussen Nederlandse en Chinese producenten van turntoestellen
31 januari 2023
Geschil tussen JFS B.V. en Taishan over auteursrechtinbreuk op turntoestellen. Hof bevestigt internationale bevoegdheid, maar oordeelt dat alleen de springtafel auteursrechtelijk beschermd is. Dwangsom opgelegd voor verdere inbreuken.
Aansprakelijkheid eigenaar schip voor hulploon bij hulpverleningsovereenkomst
24 januari 2023
Het hof heeft de aansprakelijkheid van de eigenaar van een zeilschip voor hulploon vastgesteld op € 1.000,- na vernietiging van het eerdere vonnis, met veroordeling tot betaling van wettelijke rente en incassokosten.
Hoger beroep kort geding tegen de Autoriteit Consument en Markt over de rechtmatigheid van een onderzoek en verkregen gegevens
24 januari 2023
Hoger beroep van ondernemingen tegen ACM over rechtmatigheid van onderzoek naar prijsafspraken. Hof bekrachtigt eerdere uitspraak, geen onrechtmatig handelen van ACM vastgesteld.
Hoger beroep inzake vorderingen uit geldleningen met betrekking tot niet verschenen verweerder
20 december 2022
Appellante vordert bedragen uit geldleningen van niet verschenen verweerder. Hof stelt dat appellante moet aantonen dat zij te goeder trouw heeft geprobeerd verweerder te vinden voordat openbare betekening kan volstaan.
Internationale bevoegdheid en opzegging van een maatschap met betrekking tot onroerend goed
20 december 2022
Het hof bekrachtigt het vonnis van de rechtbank en wijst de vorderingen van [verzoeker] af, oordelend dat de opzegging van de maatschap rechtsgeldig was en dat de Nederlandse rechter bevoegd is.
Schorsing van gijzeling in kort geding tegen de Staat der Nederlanden
13 december 2022
Het hof heeft de vordering van [appellant] tot schorsing van de gijzeling afgewezen en het vonnis van de rechtbank bekrachtigd, omdat er onvoldoende openheid van zaken was over zijn financiële situatie.
Auteursrechtelijke bescherming van de waterballonvuller Bunch-O-Balloons en inbreuk op modelrechten
29 november 2022
Het hof bevestigt dat de Bunch-O-Balloons geen auteursrechtelijk beschermd werk is en dat de waterballonvuller van de geïntimeerde geen inbreuk maakt op de modelrechten van Tinnus.
Ongeldigverklaring van weddenschap door fout in quotering bij voetbalweddenschappen
28 november 2022
Het hof bekrachtigt de ongeldigverklaring van een weddenschap door Lotto wegens een fout in de quotering en veroordeelt Lotto tot terugbetaling van de inleg onder voorwaarden.
Geschil over eigendom van containers tussen Nederlands en Italiaans transportbedrijf met Pauliana-kwestie
15 november 2022
Ceri Transport B.V. en Chemical Express S.R.L. strijden over de eigendom van containers. Ceri legde beslag op containers, maar verkocht deze onrechtmatig. Het hof bevestigt dat Chemical rechthebbende is en bekrachtigt het eerdere vonnis.
Ontbinding van overeenkomst en verzuim bij de aanleg van een zwembad
1 november 2022
Het hof bevestigt dat [appellante] de overeenkomst met Zwedak niet rechtsgeldig heeft ontbonden, omdat er geen verzuim was. Zwedak krijgt gedeeltelijk gelijk in haar vordering.
Schadevergoeding en aansprakelijkheid van stuwadoor na val container tijdens laden
25 oktober 2022
Het hof bevestigt de aansprakelijkheid van Uniport voor schade na val van een container tijdens het laden van het schip 'Nordamelia'. De schadevergoeding bedraagt € 176.662,16 en USD 305.676, met wettelijke rente vanaf 28 maart 2018.
Hoger beroep over de uitleg van een managementovereenkomst en de gevolgen van tekortkomingen in de nakoming
27 september 2022
Hoger beroep over de uitleg van een managementovereenkomst tussen HCBI en PPSB. Het hof bevestigt de eerdere uitspraak van de rechtbank en wijst de vorderingen van HCBI af, waarbij HCBI wordt veroordeeld in de proceskosten.
Uitleg en gevolgen van een vaststellingsovereenkomst in het kader van een kredietrelatie
12 juli 2022
Het hof bekrachtigt het vonnis van de rechtbank en oordeelt dat Staal Beheer afstand heeft gedaan van haar vorderingen op Bever Holding c.s. in de vaststellingsovereenkomst.
Hoger beroep over de uitvoering van opdrachten en tekortkomingen in de nakoming van overeenkomsten
28 juni 2022
Hoger beroep van Open Haarden B.V. tegen New Business Company B.V. over tekortkomingen in de uitvoering van opdrachten. Het hof laat bewijs toe over niet-geleverde prestaties van NBC.
Executiegeschil over merken- en auteursrechten van Russische wodka tussen FKP Sojuzplodoimport en HVY
28 juni 2022
FKP vordert opheffing van beslagen op merken- en auteursrechten door HVY. Het hof wijst de vordering tot opheffing ten laste van FKP toe, maar wijst die ten laste van de Russische Federatie af. Immuniteit van executie wordt verworpen.
Aansprakelijkheid van bestuurders voor onbetaalde schulden van een vennootschap en de gevolgen van selectieve betalingen
21 juni 2022
Het hof oordeelt dat [appellant 1] c.s. niet aansprakelijk zijn voor onbetaalde schulden van EETC aan DB, omdat geen ernstig verwijt kan worden gemaakt. Vordering van DB afgewezen en terugbetaling aan [appellant 1] c.s. toegewezen.
Incident ex art. 351 Rv. Schorsing tenuitvoerlegging bevelen tot opgave en winstafdracht wegens merkinbreuk
31 mei 2022
Het hof schorst de tenuitvoerlegging van het vonnis van 22 september 2021 voor bepaalde transacties, maar laat de uitvoerbaarheid bij voorraad voor andere transacties intact.
Geschil over de betaling van facturen en opzegtermijn tussen European Engineering Consultants EEC B.V. en Dosign Freelance B.V.
24 mei 2022
EEC en Dosign hebben een geschil over facturen en opzegtermijn. Het hof bekrachtigt de afwijzing van EEC's vorderingen en oordeelt dat de opzegging door Dosign rechtsgeldig was.
Hoger beroep inzake Luxemburgse fiscale structuur van multinational en zeggenschapsrechten t.a.v. winstrechten
3 mei 2022
Hoger beroep over Luxemburgse fiscale structuur en zeggenschapsrechten t.a.v. winstrechten. Hof oordeelt dat conversie van Tinsel-certificaten van Planck in niet-winstgevende certificaten rechtsgeldig was.
Gevolgen ontbinding commanditaire vennootschap en fiscale doorzending van stille reserves
26 april 2022
Hof oordeelt over de gevolgen van ontbinding CV en fiscale doorzending van stille reserves. Weduwe mag woning onttrekken aan overdracht, maar moet meewerken aan overdracht overige onroerende zaken tegen € 1,-. Geen vergoeding voor stille reserves verschuldigd.
Vordering tot vergoeding van aardbevingsschade door B&B Vastgoed B.V. aan Nederlandse Aardolie Maatschappij B.V.
26 april 2022
B&B Vastgoed vordert schadevergoeding van NAM voor gederfde huurinkomsten door aardbevingsschade. Het hof bevestigt de afwijzing van de rechtbank en oordeelt dat B&B Vastgoed afstand heeft gedaan van haar vorderingsrecht.
Hoger beroep over ontbinding huurkoopovereenkomst en contractuele boete
19 april 2022
Hoger beroep over ontbinding huurkoopovereenkomst en contractuele boete. Het hof oordeelt dat de ontbinding gerechtvaardigd was en bevestigt de vorderingen van [verweerster].
Rechtszaak over courtage uit bemiddelingsovereenkomst tussen makelaar en vastgoedbedrijf
12 april 2022
Het hof oordeelt dat [V] Vastgoed courtage moet betalen aan Makelaardij [A] op basis van een bemiddelingsovereenkomst, ondanks eerdere afwijzing door de kantonrechter.
Repatriëring van Nederlandse vrouw uit Syrië en de afweging van belangen van de Staat
5 april 2022
Het hof bekrachtigt de afwijzing van de vordering tot repatriëring van een Nederlandse vrouw uit Syrië, waarbij de belangen van de Staat zwaarder wegen dan die van de vrouw.
Vordering tot schadevergoeding van biologische vader zonder gezag; onrechtmatig handelen/nalaten van Staat, Jeugdbescherming en/of de moeder door niet mee te werken aan totstandkoming en uitvoering van omgangsregeling
29 maart 2022
Biologische vader vordert schadevergoeding van Staat, Jeugdbescherming en moeder wegens onrechtmatig handelen bij omgangsregeling. Hof bevestigt afwijzing vorderingen, maar erkent onrechtmatig handelen van moeder.
Hoger beroep inzake incassowerkzaamheden en prijsafspraken tussen e-Legal Incasso advocaten B.V. en [de vof] c.s.
14 december 2021
Hoger beroep van e-Legal Incasso advocaten B.V. tegen vonnis kantonrechter. Vordering tot betaling van € 851,53 toegewezen, met rente en incassokosten. Vonnis vernietigd.
Vordering tot betaling van onverschuldigd honorarium in het kader van procesfinanciering
9 november 2021
Ibis B.V. vordert betaling van onverschuldigd honorarium van Liesker Legal N.V. Het hof oordeelt dat Liesker € 83.298,90 moet betalen aan Ibis, na vernietiging van het eerdere vonnis.
Aansprakelijkheid voor schade door aanvaring met waterleiding tijdens baggerwerkzaamheden
26 oktober 2021
GKB Realisatie B.V. aansprakelijk voor schade door aanvaring met waterleiding. Hof stelt schadevergoeding vast op € 24.402,47, vermeerderd met kosten en rente.
Aansprakelijkheid van GGZ-instelling door curator van meerderjarige patiënt wegens tekortkomingen in behandelovereenkomst en adviesplicht
19 oktober 2021
Hoger beroep over aansprakelijkheid GGZ-instelling door curator van meerderjarige patiënt wegens tekortkomingen in behandelovereenkomst. Vordering afgewezen, geen aansprakelijkheid vastgesteld.
Betwisting van de echtheid van een handtekening onder een onderhandse akte en de gevolgen van eiswijziging in hoger beroep
28 september 2021
Het hof oordeelt dat de deskundige onvoldoende bewijs heeft geleverd voor de echtheid van de handtekening. De eiswijziging van DNV wordt als te laat beschouwd, en de vordering wordt afgewezen.
Merkinbreuk door gebruik teken "Vestival" en buitengerechtelijke vernietiging merkoverdracht
21 september 2021
Het hof bevestigt dat de appellant geen rechthebbende is op de merken en wijst zijn vorderingen af, inclusief het beroep op auteursrecht en databankrecht.
Verzekeringsrecht; Mededelingsplicht en opzet tot misleiding in schadevergoeding
20 juli 2021
Het hof oordeelt dat Ippel opzettelijk relevante informatie heeft verzwegen bij de verzekeringsaanvraag, waardoor Reaal geen uitkering verschuldigd is. Het tussenvonnis wordt vernietigd en het eindvonnis bekrachtigd.
Aansprakelijkheid en verhaalrecht in het zeerecht met betrekking tot voorrechten van bemanningsleden
13 juli 2021
Hoger beroep over aansprakelijkheid en verhaalrecht van bemanningsleden in het zeerecht. Vonnis van de rechtbank bekrachtigd, Rederijen c.s. in kosten veroordeeld.
Geschil tussen KPN en Tele2 over gedeelde toegang tot het netwerk van KPN met betrekking tot normschending en schadevaststelling
6 juli 2021
KPN en Tele2 in geschil over gedeelde toegang tot KPN's netwerk. KPN heeft onrechtmatig gehandeld door niet tijdig toegang te verlenen en een referentieaanbod te publiceren. Het hof oordeelt dat deskundige voorlichting nodig is voor schadevaststelling.
Verzekeringsrechtelijke geschil over waterschade en expertisekosten in schadeverzekeringsovereenkomst
6 juli 2021
Hoger beroep over schadevergoeding door Aegon voor waterschade. Appellant vorderde herstelkosten en expertisekosten. Hof wijst gedeeltelijk toe en veroordeelt Aegon tot betaling van € 459,27.
Hoger beroep over de bindende aard van een intentieverklaring en de gevolgen van een niet-nakoming
15 juni 2021
Hoger beroep over de bindende aard van een intentieverklaring. Het hof oordeelt dat de intentieverklaring geen bindende verplichting tot aandelenoverdracht inhoudt en wijst de vorderingen van Nitrogen af.
Arbitrageclausule in Fenex-voorwaarden en de rol van expediteur versus vervoerder in logistieke samenwerking
15 juni 2021
Hoger beroep over de vraag of een arbitraal beding in Fenex-voorwaarden van toepassing is in de samenwerking tussen VCK en Marlo. Het Hof bekrachtigt de onbevoegdverklaring van de rechtbank en oordeelt dat Marlo als expediteur heeft opgetreden.
Merkinbreuk en uitputting in de verkoop van zwembadrobots door ECG Nederland B.V. tegen Maytronics LTD
1 juni 2021
Gerechtshof Den Haag oordeelt dat ECG geen merkinbreuk pleegt op DOLPHIN-producten van Maytronics. Vorderingen van Maytronics afgewezen, proceskosten vergoed aan ECG.
Aanneming van werk en waarschuwingsplicht in civiel recht
11 mei 2021
Hoger beroep over aansprakelijkheid bij aanneming van werk. Veenman niet gewaarschuwd voor gebreken aan de ondergrond. Vonnis van de kantonrechter bekrachtigd.
Verantwoordelijkheid en zorgvuldigheidsplicht van een advocaat bij advisering over bodemverontreiniging en sanering
4 mei 2021
De zaak betreft de aansprakelijkheid van een advocaat voor onvoldoende advisering over bodemverontreiniging bij de aankoop van een perceel. Het hof heeft geoordeeld dat de advocaat voldoende heeft gewaarschuwd voor de risico's, en heeft de vorderingen van [appellant] afgewezen.
Hoger beroep inzake onrechtmatige daad en terugvordering van gestort bedrag na 419-fraude
4 mei 2021
Hoger beroep over onrechtmatige daad na 419-fraude; [appellant] vordert afwijzing van terugbetaling aan [geïntimeerde]. Hof bevestigt onrechtmatigheid en bekrachtigt vonnis.
Vordering tot nakoming van overeenkomst tussen twee farmaceutische ondernemingen met betrekking tot contractuele milestones bij de ontwikkeling van medicijnen
20 april 2021
Curator vordert milestone-betalingen van Bayer op basis van LRDA na faillissement van Leadd B.V. Hof oordeelt dat Bayer EUR 511.291,88 verschuldigd is voor fase I klinische trial, vermeerderd met rente. Proceskosten gecompenseerd.
Vervolg op bewijswaardering in geschil tussen voetbalmakelaar en professioneel voetballer over beëindiging bemiddelingsovereenkomst
13 april 2021
Hoger beroep over schadevergoeding tussen voetbalmakelaar en voetballer; hof oordeelt dat voetballer niet heeft voldaan aan betalingsverplichtingen, veroordeelt tot € 9.500,-- schadevergoeding.
Executiegeschil over misbruik van executiebevoegdheid en uitleg van verstekvonnis
13 april 2021
Hoger beroep over executiegeschil. Hof vernietigt vonnis en oordeelt dat [appellante] niet in verzuim is geweest. [geïntimeerde] moet bedragen terugbetalen aan [appellante].
Faillissementspauliana en de rol van samenspanning bij de zeggenschap over schuldenaren
6 april 2021
Het hof oordeelt dat De Raad Beheer niet geslaagd is in het tegenbewijs dat de bestuurder niet had moeten verwachten dat Bowlingcentrum failliet zou gaan. Het eerdere vonnis wordt gedeeltelijk vernietigd en De Raad Beheer wordt veroordeeld in de kosten van het hoger beroep.
Aansprakelijkheid voor brandschade door ontplofte gascontainers aan boord van een containerschip
30 maart 2021
Hoger beroep over aansprakelijkheid voor brandschade door ontplofte gascontainers aan boord van een containerschip. Het hof bepaalt een voorschot voor deskundigen op € 31.375,- en verwijst de zaak naar 29 juni 2021 voor deskundigenbericht.
Hoger beroep inzake de totstandkoming van een koopovereenkomst en vertegenwoordigingsbevoegdheid met betrekking tot N-certificaten
16 maart 2021
Hoger beroep over de totstandkoming van een koopovereenkomst voor N-certificaten. MNB betwist de overeenkomst op basis van wilsgebreken. Het hof bevestigt de geldigheid van de overeenkomst en wijst de grieven van MNB af.
Vordering tot vernietiging arbitraal vonnis en beoordeling van de motivering en opdracht van het scheidsgerecht
23 februari 2021
Het hof wijst de vordering van [eiseres] tot vernietiging van het arbitraal vonnis af en oordeelt dat het scheidsgerecht zich aan zijn opdracht heeft gehouden en het vonnis voldoende is gemotiveerd.
Hoger beroep inzake ontbinding en vereffening van vennootschap onder firma met betrekking tot verkoop van activa en medewerking aan afwikkeling van schuld
16 februari 2021
Hoger beroep over ontbinding en vereffening van een v.o.f. waarbij [appellant] werd veroordeeld tot medewerking aan verkoop van activa en afwikkeling van schuld. Het hof bekrachtigt het vonnis van de rechtbank.
Aansprakelijkheid en schadevergoeding bij leidingschade door horizontale boring
19 januari 2021
Evides vordert schadevergoeding van Klever voor leidingschade door horizontale boring. Het hof stelt een deskundige aan om de redelijkheid van de gevorderde schadevergoeding te onderzoeken.
Hoger beroep inzake de opzegging van een duurovereenkomst tussen Verbo Transport B.V. en Kuehne + Nagel N.V.
22 december 2020
Hoger beroep over de opzegging van een duurovereenkomst tussen Verbo Transport B.V. en Kuehne + Nagel N.V. Het hof bekrachtigt het vonnis van de rechtbank en wijst de vorderingen van Verbo Transport af.
Bestuurdersaansprakelijkheid en onrechtmatige daad in faillissement van Bell Marketing B.V.
24 november 2020
Hoger beroep over bestuurdersaansprakelijkheid van [de overledene] in faillissement van Bell Marketing B.V. Het hof oordeelt dat [de overledene] ernstig verwijtbaar heeft gehandeld en wijst de vorderingen van de curator toe.
Hoger beroep DNA-vergelijkingsonderzoek door erfgenamen van vruchtbaarheidsarts
24 november 2020
Hoger beroep van weduwe en erfgenamen van vruchtbaarheidsarts tegen beslissing rechtbank om DNA-vergelijkingsonderzoek toe te staan. Bezwaar van appellanten faalt; hof bekrachtigt vonnis.
Vordering tot vernietiging van een arbitraal vonnis in een geschil over de bouw van schepen
24 november 2020
Brodotrogir D.D. vorderde vernietiging van een arbitraal vonnis in een geschil over de bouw van schepen. Het hof wees de vordering af en oordeelde dat de vernietigingsgronden niet van toepassing waren.
Aansprakelijkheid voor brandschade door ontplofte gascontainers aan boord van een containerschip
10 november 2020
Aansprakelijkheid voor brandschade door ontplofte gascontainers aan boord van een containerschip. Het hof benoemt deskundigen voor onderzoek naar schadeoorzaak.
Vernietiging en herbeoordeling van de verdeling van een vennootschap onder firma tussen ex-echtgenoten
27 oktober 2020
Hoger beroep over de verdeling van VOF-vermogen tussen ex-echtgenoten, waarbij het hof de eerdere verdeling herzien heeft en restitutie aan [appellant] heeft toegewezen.
Opheffing van scheepsbeslag wegens onbetaalde bunkerleveranties en de toepasselijkheid van Amerikaans recht
6 oktober 2020
Het Gerechtshof Den Haag heeft het beslag op een schip opgeheven, omdat CMF geen verhaalsrecht kon aantonen voor onbetaalde bunkerleveranties. De rechtskeuze voor Amerikaans recht was niet duidelijk. CMF werd veroordeeld in de proceskosten.
Internationaal vervoer en huurgeschil tussen Millet SAS en Glencore Agriculture B.V. met betrekking tot wagons
29 september 2020
Hoger beroep over huurgeschil tussen Millet SAS en Glencore Agriculture B.V. inzake wagons, waarbij het hof oordeelt dat Glencore geen huur verschuldigd is tijdens recall en Millet aansprakelijk is voor transportkosten van € 30.000,-.
Hoger beroep inzake geschil over vervuiling sealplaten door folies en de toepasselijkheid van het Weens Koopverdrag
15 september 2020
Hoger beroep over vervuiling sealplaten door folies van Buergofol, met toepassing van het Weens Koopverdrag. Het hof bevestigt dat Buergofol tekortschiet en verwijst naar deskundigen voor verder onderzoek.
Bewijslevering en salarisovereenkomst in arbeidsgeschil tussen werkneemster en Infinitum Curae B.V.
8 september 2020
Het hof oordeelt dat [werkneemster] niet geslaagd is in het bewijs van haar stelling over een netto maandloon van € 2.000,--. Het eerdere vonnis van de kantonrechter wordt bekrachtigd en [werkneemster] wordt veroordeeld in de kosten van het hoger beroep.
Verzoek tot verwijdering registratie bij Bureau Kredietregistratie en de toepassing van de AVG
8 september 2020
Het Gerechtshof Den Haag heeft op 8 september 2020 het verzoek van [verzoekster] tot verwijdering van haar BKR-registratie afgewezen en de beschikking van de rechtbank bekrachtigd.
Hoger beroep inzake de Exclusivity Agreement tussen Tale Luxembourg S.A.R.L. en Bubble N.V. met betrekking tot reclame-uitingen en contractuele verplichtingen
8 september 2020
Hoger beroep Tale Luxembourg S.A.R.L. tegen Bubble N.V. over tekortkomingen in de Exclusivity Agreement. Hof oordeelt gedeeltelijk in het voordeel van Tale, kent schadevergoeding toe voor gederfde winst en onbetaalde facturen, maar wijst andere vorderingen af.
Aansprakelijkheid voor schade aan scheepsmotor door wanprestatie of onrechtmatige daad
21 juli 2020
Carisma heeft hoger beroep ingesteld tegen MMS wegens schade aan de scheepsmotor. Het hof bekrachtigt de eerdere vonnissen van de rechtbank, omdat Carisma niet heeft aangetoond dat MMS aansprakelijk is voor de schade.
Bekrachtiging van een faillietverklaring en vorderingsrecht in het civiel recht
13 juli 2020
Het hof bekrachtigt het faillissementsvonnis van de rechtbank Den Haag, oordelend dat er summierlijk vorderingsrecht is en dat de appellant heeft opgehouden te betalen.
Verzekeringsrecht en aansprakelijkheidsverzekering bij brand in bedrijfspand
16 juni 2020
Gerechtshof Den Haag bekrachtigt afwijzing van vorderingen van Plano Plastics B.V. door Allianz Benelux N.V. inzake dekking van brandschade onder aansprakelijkheidsverzekering.
Verzoek tot verwijdering van een bijzonderhedencodering in het Centraal Kredietinformatiesysteem (CKI) van het Bureau Kredietregistratie (BKR)
16 juni 2020
Hoger beroep over verzoek tot verwijdering van een bijzonderhedencodering in het CKI. Het hof bekrachtigt de eerdere beschikking en wijst het verzoek af.
Geschil over dekking brandverzekering en naleving preventievoorschriften
26 mei 2020
Geschil over dekking brandverzekering na brand in café; verzekeraar weigert dekking wegens niet-naleving preventievoorschriften. Hof oordeelt dat NN moet bewijzen dat niet aan voorwaarden is voldaan.
Hoger beroep over contactverbod en verbod op lasterlijke uitingen na bedreigingen door een bezoeker van een veilingsite
28 april 2020
Hoger beroep over contactverbod en verbod op lasterlijke uitingen na bedreigingen door een bezoeker van een veilingsite. Biedveilingen vorderde maatregelen tegen de bezoeker, die bedreigingen had geuit en negatieve reviews had geplaatst.
Inbreuk op merkrecht door gebruik van domeinnaam dungs.nl
21 april 2020
Het hof oordeelt dat het gebruik van de domeinnaam dungs.nl door ITT Holding en ITT Controls inbreuk maakt op het merk DUNGS van Karl Dungs, omdat de website de indruk wekt van een commerciële band tussen beide partijen.
Hoger beroep inzake wanprestatie en schadevergoeding bij overeenkomst tot uitlening van personeel voor tomatenteelt
7 april 2020
Hoger beroep over wanprestatie en schadevergoeding bij overeenkomst tot uitlening van personeel voor tomatenteelt. Het hof staat bewijslevering toe door De Poel c.s. en houdt verdere beslissingen aan.
Verwijzing van een civiele zaak naar een ander gerechtshof wegens betrokkenheid van een raadsheer-plaatsvervanger
10 maart 2020
Het Gerechtshof Den Haag verwijst de zaak van Baker Tilly Berk N.V. naar het gerechtshof 's-Hertogenbosch wegens betrokkenheid van een raadsheer-plaatsvervanger.
Hoger beroep kort geding over restitutiepolis en verrekening van zorgkosten
3 maart 2020
Hoger beroep over een geschil tussen [appellant] en Zilveren Kruis over terugvordering van zorgkosten. Het hof bekrachtigt de afwijzing van de vorderingen van [appellant] en de proceskostenveroordeling.
Aansprakelijkheid bij onrechtmatige daad door gebruik van robot voor tankinspectie
18 februari 2020
Tanktechniek vorderde schadevergoeding van Kiwa wegens onrechtmatige daad bij gebruik van een robot voor tankinspectie. Het hof oordeelde dat Kiwa niet onrechtmatig had gehandeld en bekrachtigde het vonnis van de rechtbank.
Hoger beroep over vaststellingsovereenkomst tussen voetbalmakelaar en speler met betrekking tot schadevergoeding en contractbreuk
4 februari 2020
Hoger beroep over een vaststellingsovereenkomst tussen een voetbalmakelaar en een speler, met een vordering tot schadevergoeding van € 74.637,50, waarbij het hof oordeelt dat de voetballer niet heeft bewezen aan zijn betalingsverplichtingen te hebben voldaan.
Hoger beroep inzake vaststellingsovereenkomst en kwalificatie van een aannemingsovereenkomst
7 januari 2020
Hoger beroep over de kwalificatie van een aannemingsovereenkomst en de ontbinding daarvan. KKH vorderde schadevergoeding, maar het hof oordeelde dat de overeenkomst niet rechtsgeldig was ontbonden en veroordeelde KKH tot betaling aan [X v.o.f.].
Geschil over het verbeurd zijn van dwangsommen en erfdienstbaarheden in civiel recht
24 december 2019
Hoger beroep over verbeurdverklaring van dwangsommen en erfdienstbaarheden. Het hof bekrachtigt het vonnis van de rechtbank en oordeelt dat [appellante] in strijd heeft gehandeld met de erfdienstbaarheid.
Hoger beroep inzake onderaanneming en facturering van meerwerk tussen Bolidt Kunststoftoepassing B.V. en Crown Deck B.V.
10 december 2019
Bolidt Kunststoftoepassing B.V. verliest hoger beroep tegen Crown Deck B.V. en Crown Deck Italia S.R.L. over facturering van meerwerk aan motorjacht "Okto". Vonnis van de rechtbank Rotterdam wordt bekrachtigd.
Geldigheid forumkeuzeovereenkomst en onrechtmatige daad in internationaal privaatrecht
10 december 2019
Het Gerechtshof Den Haag oordeelt dat de Nederlandse rechter niet bevoegd is in een geschil over een forumkeuzeovereenkomst tussen [appellant] en N.V. Besix S.A. en bekrachtigt het vonnis van de rechtbank, met aanpassing van de kostenveroordeling.
Vordering van een muzikant tot schadevergoeding voor gederfde inkomsten na beëindiging samenwerking met een band
3 december 2019
Gitarist vordert schadevergoeding voor gederfde inkomsten na beëindiging samenwerking met band. Hof oordeelt dat er geen contractuele relatie bestaat. Vordering afgewezen.
Aansprakelijkheid voor brandschade door ontplofte gascontainers aan boord van een containerschip
26 november 2019
Hoger beroep over aansprakelijkheid voor brandschade door ontplofte gascontainers aan boord van een containerschip. Vordering van Airgas USA LLC tegen Universal Africa Lines Ltd. Deskundigenvoorlichting en onderlinge afstemming over voorstellen deskundigen.
Hoger beroep over de koop van een tweedehands auto met Franse diefstalregistratie en de gevolgen van wederzijdse dwaling
5 november 2019
Hoger beroep over de koop van een tweedehands Audi A1 met diefstalregistratie. Het hof oordeelt dat er sprake is van wederzijdse dwaling en veroordeelt Vaartland tot schadevergoeding van € 2.997 aan [appellant].
Internationale bevoegdheid en geldigheid arbitraal beding in het internationaal vervoer per spoor
22 oktober 2019
Hoger beroep over de geldigheid van een arbitraal beding in internationaal vervoer per spoor. Het hof verklaart de rechtbank Rotterdam internationaal bevoegd en vernietigt het eerdere vonnis.
Vernietiging van overdracht bedrijfspand in faillissement op grond van faillissementspauliana
22 oktober 2019
Het hof vernietigt de overdracht van een bedrijfspand door Klaver Holding op grond van faillissementspauliana, omdat deze benadeling van schuldeisers met zich meebracht.
Inzage in persoonsgegevens en de toepassing van de Wet bescherming persoonsgegevens in een kerkelijke context
17 september 2019
Het Gerechtshof Den Haag oordeelt dat de Kerk verplicht is om [verweerster] inzage te geven in haar persoonsgegevens, met inachtneming van de privacyrechten van derden. De Kerk wordt veroordeeld in de proceskosten.
Bestuurdersaansprakelijkheid na faillissement en de rol van buitenkomende oorzaken
10 september 2019
Het hof bekrachtigt de aansprakelijkheid van de appellant als bestuurder van BBM Glas B.V. voor het faillissement, o.a. door te late deponering van de jaarrekening en onbehoorlijk bestuur.
Hoger beroep inzake inbreuk op Gemeenschapsmodellen en auteursrechten met betrekking tot waterballonvullers
27 augustus 2019
Hoger beroep over inbreuk op Gemeenschapsmodellen en auteursrechten door waterballonvullers. Het hof bevestigt schorsing voor bepaalde vorderingen, maar niet voor andere. Zaak terugverwezen naar rechtbank.
Recht op inzage in medisch dossier van overleden moeder op basis van schriftelijke machtiging
20 augustus 2019
Het hof oordeelt dat de zoon recht heeft op inzage in het medisch dossier van zijn overleden moeder op basis van een schriftelijke machtiging, en vernietigt de eerdere uitspraak van de rechtbank.
Internationale bevoegdheid in vervoerszaak met terugverwijzing naar kantonrechter
20 augustus 2019
Hoger beroep van VCT tegen vonnis kantonrechter over internationale bevoegdheid in vervoerszaak. Hof wijst terug naar kantonrechter en verdeelt proceskosten.
Tussentijds hoger beroep inzake onrechtmatig handelen met betrekking tot gestolen auto-onderdelen
13 augustus 2019
Hoger beroep over onrechtmatig handelen met gestolen auto-onderdelen. Hof vernietigt eerdere opheffing van beslag en verwijst terug naar rechtbank voor verdere beoordeling.
Aansprakelijkheid van bestuurder van gefailleerde stamrechtvennootschap en de rol van onbehoorlijk bestuur
6 augustus 2019
Het hof vernietigt eerdere vonnissen en wijst de vordering van de curator af, oordelend dat de curator onvoldoende bewijs heeft geleverd voor onbehoorlijk bestuur door [appellant].
Verzekeringsrechtelijke geschil over uitkering naar herbouwwaarde of verkoopwaarde na brand in woonhuis
23 juli 2019
Gerechtshof Den Haag oordeelt dat Allianz Benelux N.V. schadevergoeding moet betalen op basis van herbouwwaarde na brand in woonhuis, bevestigt gebruik van woning door [naam 2].
Hoger beroep inzake verbouwing museum en geldigheid cessie van vorderingen
23 juli 2019
Hoger beroep over verbouwing museum en geldigheid cessie van vorderingen; Emoyeni vordert betaling van onbetaalde facturen van Alumel, Bouw vordert verklaring voor recht en heeft tegenvordering ingesteld.
Verrekening vorderingen in faillissement en de toepasselijkheid van schorsingsbepalingen
9 juli 2019
Hoger beroep van BDV tegen curator in faillissement van [X]. Hof oordeelt over verrekening van vorderingen en bevestigt bevoegdheid tot verrekening van € 30.087,03.
Onrechtmatige daad en non-discriminatieverplichting in de telecommunicatiemarkt
2 juli 2019
KPN B.V. heeft onrechtmatig gehandeld door Tele2 geen gedeelde toegang tot het aansluitnetwerk te bieden, wat leidde tot schade voor Tele2. Het hof bevestigt eerdere oordelen en verwijst de zaak terug voor schadebepaling.
Aansprakelijkheid van vervoerder voor ladingschade onder CMR na remmanoeuvre
25 juni 2019
Oldenburger Fritom B.V. is aansprakelijk voor ladingschade onder CMR na een remmanoeuvre, waarbij de lading vervuild raakte. Het hof bekrachtigt de eerdere uitspraak van de rechtbank.
Aansprakelijkheid van bestuurders bij selectieve betaling en uitleg van 403-verklaring in faillissement
25 juni 2019
Het hof oordeelt dat de bestuurders van ZOM niet onrechtmatig hebben gehandeld bij selectieve betalingen aan andere schuldeisers. De 403-verklaring van Bouwgroep Holland B.V. biedt geen grond voor aansprakelijkheid voor boetes die vóór de verklaring zijn ontstaan. Vonnis van de rechtbank wordt bekrachtigd.
Vernietiging van een uitvoerbaar bij voorraadverklaring van een Europees betalingsbevel wegens niet-naleving van minimumvereisten voor kennisgeving
4 juni 2019
Hoger beroep over de vernietiging van een Europees betalingsbevel wegens niet-naleving van kennisgevingsvereisten. Het hof oordeelt dat de kennisgeving ongeldig is en vernietigt de beschikking van de rechtbank.
Hoger beroep over de vernietiging van een reisovereenkomst wegens dwaling en de toepassing van een vervalbeding
21 mei 2019
Hoger beroep over de vernietiging van een reisovereenkomst wegens dwaling en de toepassing van een vervalbeding. Het hof bekrachtigt de afwijzing van de vordering van [appellante].
Internationale bevoegdheid in civiele procedure tussen Nederlandse en Congolese partij
14 mei 2019
Het hof bekrachtigt het vonnis van de rechtbank en verklaart zich onbevoegd van de vorderingen van […] Handelsonderneming tegen Ville de Kinshasa kennis te nemen.
Aansprakelijkheid voor brandschade door ontplofte gascontainers aan boord van een containerschip
23 april 2019
Aansprakelijkheid voor brandschade door ontplofte gascontainers aan boord van het containerschip 'UAL Antwerp'. UAL klaagt Airgas aan voor schade na explosies en brand tijdens het vervoer van vloeibare ethyleen.
Verlof tot tenuitvoerlegging van arbitrale vonnissen in exequaturprocedure tussen Eco Recovery Solutions en Fondel Holding B.V.
19 maart 2019
Het hof verleent verlof tot tenuitvoerlegging van arbitrale vonnissen in exequaturprocedure tussen ERS en FH, ondanks verweer van FH over hoor en wederhoor en samenstelling van het scheidsgerecht.
Aansprakelijkheid voormalig bestuurders van verzekeringsmaatschappij en verjaring van vorderingen
19 februari 2019
Het Gerechtshof Den Haag oordeelt over de aansprakelijkheid van voormalig bestuurders van HDI-Gerling en de verjaring van vorderingen. De bestuurders hebben hun belangenverstrengeling niet gemeld, wat leidt tot onbehoorlijk bestuur. Vorderingen van HDI zijn niet verjaard.
Aanneming van werk en gebreken aan een vloer in een cafetaria met betrekking tot partijdeskundigen
5 februari 2019
Hoger beroep over gebreken aan een vloer in een cafetaria. Sturka B.V. vordert betaling van de aanneemsom, terwijl [geintimeerden] schadevergoeding eist. Het hof stelt Sturka in het gelijk en wijst de tegenvorderingen af.
Hoger beroep inzake facturen advocaat en de vraag of opdrachtgever op eigen naam of op basis van volmacht handelde
5 februari 2019
Hoger beroep over onbetaalde facturen voor rechtsbijstand. Hof vernietigt vonnis kantonrechter en wijst vordering GMW af, omdat GMW niet kon bewijzen dat [appellante] als opdrachtgever handelde.
Fraude met zorgverzekeringsdeclaraties en opname in incidentenregister
29 januari 2019
Hoger beroep over fraude met zorgverzekeringsdeclaraties. Het hof bevestigt dat [appellante] haar inlichtingenplicht niet is nagekomen en bekrachtigt de opname in het incidentenregister.
Bevoegdheid van de Nederlandse rechter in internationale handelsgeschillen met forumkeuzebeding
29 januari 2019
Het hof oordeelt dat de Nederlandse rechter niet bevoegd is in de zaak tussen Vrijenban en Modulo Ltd. vanwege de internationale bevoegdheidsregels van de EEX-Vo II. Het vonnis van de rechtbank wordt bekrachtigd.
Vordering tot vernietiging van vaststellingsovereenkomst wegens bedreiging en misbruik van omstandigheden
15 januari 2019
Vordering tot vernietiging van vaststellingsovereenkomst door SE wegens bedreiging en misbruik van omstandigheden afgewezen. Het hof oordeelt dat Delta niet onrechtmatig heeft gehandeld.
Discriminatie bij schoolfotografie en de gevolgen voor minderjarige kinderen van islamitische ouders
4 december 2018
Het Hof oordeelt dat er geen discriminatie was bij het maken van klassenfoto’s op de eerste dag van het Offerfeest, en vernietigt de eerdere uitspraak van de kantonrechter die schadevergoeding toekende aan de ouders.
Aansprakelijkheid van onbezoldigd bestuurder in het kader van bestuurdersaansprakelijkheid en cessie van vorderingen
28 augustus 2018
Hoger beroep over bestuurdersaansprakelijkheid van [appellante] als onbezoldigd bestuurder van een volkstuinvereniging. Vonnis van de rechtbank Rotterdam wordt bekrachtigd, [appellante] veroordeeld tot betaling van € 50.000 aan RBvV.
Hoger beroep over tekortkomingen in overeenkomst tot levering van software en hardware met vorderingen tot ontbinding en schadevergoeding
14 augustus 2018
Hoger beroep over tekortkomingen in een overeenkomst tot levering van software en hardware. Het hof oordeelt dat de geleverde producten niet geschikt waren en wijst de vorderingen van de geïntimeerde af.
Prejudiciële vragen over de geldigheid van contractuele bedingen in de kalversector en de impact op EU-subsidies
26 juni 2018
Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft op 26 juni 2018 het hoger beroep van een kalverhouder ongegrond verklaard en het vonnis van de rechtbank Gelderland bekrachtigd, met betrekking tot de geldigheid van contractuele bedingen over EU-subsidies in de kalversector.
Uitleg van het hoofdzakelijkheidscriterium in het kader van de verplichtstelling tot deelneming in pensioenfondsen voor het beroepsvervoer over de weg
10 april 2018
Het hof behandelt de verplichtstelling tot deelneming in pensioenfondsen voor het beroepsvervoer over de weg en de uitleg van het hoofdzakelijkheidscriterium. Een comparitie van partijen is gelast voor nadere inlichtingen.
Hoger beroep over projectontwikkeling en financiële verplichtingen tussen gemeente en projectontwikkelaars
13 maart 2018
Hoger beroep over financiële verplichtingen tussen gemeente Utrecht en Ovast c.s. inzake projectontwikkeling. Gemeente vordert betaling; Ovast c.s. beroept zich op nietigheid van contracten. Hof bevestigt eerdere uitspraak, maar houdt beslissing over opschorting aan.
Hoger beroep inzake cao Welzijn en overname personeel bij aanbesteding
19 december 2017
Hoger beroep over de verplichting van Vitras om personeel van Welzijn over te nemen na aanbesteding. Hof bekrachtigt eerdere uitspraak en wijst de zaak terug naar de rechtbank.
Onrechtmatige overheidsdaad door gemeente Baarn met betrekking tot bouwvergunning en schadevergoeding aan projectontwikkelaars
28 november 2017
Het hof oordeelt dat de gemeente Baarn onrechtmatig heeft gehandeld door een verwarrend document te publiceren dat leek op een bouwvergunning, en veroordeelt de gemeente tot schadevergoeding aan de projectontwikkelaars.
Burengeschil over onrechtmatige hinder door bomen en uitleg van notariële akte
5 september 2017
Burengeschil over hinder door bomen; het hof bekrachtigt de afwijzing van de vorderingen van [appellante] en oordeelt dat geen onrechtmatige hinder is aangetoond.
Internationale rechtsmacht bij de koop van een paard tussen een Tsjechische koper en een Duitse verkoper
5 september 2017
Hoger beroep over internationale rechtsmacht bij de koop van een paard door een Tsjechische koper van een Duitse verkoper. Het hof oordeelt over de bevoegdheid van de Nederlandse rechter en gelast een comparitie van partijen.
Aanneming van werk en bouwtijdverlenging in civiele rechtszaak tussen Klaassen Groep B.V. en ASR Vastgoed Ontwikkeling N.V.
18 juli 2017
Geschil tussen Klaassen Groep B.V. en ASR Vastgoed Ontwikkeling N.V. over bouwtijdverlenging en kosten door vertraging in een bouwproject. Hof oordeelt dat bodemverontreiniging voor rekening van ASR komt, maar wijzigingen aan parkeerkelder niet. Deskundige wordt benoemd voor verder onderzoek.
Auteursrecht op de smaak van een voedingsmiddel? Hof stelt prejudiciële vragen aan het HvJEU.
13 juni 2017
Hoger beroep over auteursrecht op de smaak van een voedingsmiddel. Hof corrigeert schrijffout in eerder arrest en stelt prejudiciële vragen aan het HvJEU.
Auteursrechtelijke bescherming van de smaak van een voedingsmiddel en prejudiciële vragen aan het HvJEU
23 mei 2017
Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden vraagt het HvJEU of de smaak van een voedingsmiddel auteursrechtelijke bescherming kan genieten in een zaak tussen Levola en Smilde.
Verwijdering van een kunstwerk door de gemeente Groningen en de beoordeling van misbruik van bevoegdheid
16 mei 2017
Het hof bekrachtigt de verwijdering van het kunstwerk 'de Virtuele Boteringepoort' door de gemeente Groningen, oordelend dat er geen misbruik van bevoegdheid is gemaakt.
Hoger beroep over de toepassing en kenbaarheid van de Algemene Voorwaarden voor de uitgifte van gronden in erfpacht door de Gemeente Utrecht
24 januari 2017
Hoger beroep over de toepassing van de AV 1989 door de Gemeente Utrecht; het hof bekrachtigt de afwijzing van de vorderingen van [appellante] en legt haar de kosten van het hoger beroep op.
Tussenarrest inzake contractuele boete en oplevering van een bedrijfshal
20 december 2016
Geschil tussen Kollen Holding B.V. en Bouwbedrijf [geïntimeerde] B.V. over contractuele boete wegens te late oplevering van een bedrijfshal. Hof oordeelt dat vertraging niet aan [geïntimeerde] kan worden toegerekend vanwege ongeschikte gevelpanelen.
Hoger beroep inzake duurovereenkomst voor informaticaprestaties en onredelijk bezwarend beding
31 mei 2016
Hoger beroep over een duurovereenkomst voor informaticaprestaties. Hof oordeelt dat de overeenkomst niet onredelijk bezwarend is en bevestigt eerdere uitspraken.
Hoger beroep over auteursrecht op de smaak van een voedingsmiddel tussen Levola Hengelo B.V. en Smilde Foods B.V. Het hof gelast een comparitie van partijen.
Verkoop van gemeenschappelijk goed en recht van terugkoop in het kader van exceptio plurium litis consortium
24 mei 2016
Hoger beroep over de verkoop van landbouwgrond en het recht van terugkoop. Het hof bekrachtigt de eerdere uitspraak van de rechtbank en wijst de vorderingen van de appellante af.
Aansprakelijkheid gewezen bestuurder voor niet afgedragen pensioenpremies en kennelijk onbehoorlijk bestuur
26 april 2016
Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden oordeelt over aansprakelijkheid gewezen bestuurder voor niet afgedragen pensioenpremies en kennelijk onbehoorlijk bestuur, vorderingen Bedrijfstakpensioenfonds toegewezen.
Geldigheid van contractuele afspraken tussen kalvermester en integratiebedrijf in het kader van het gemeenschappelijk landbouwbeleid
19 april 2016
Geschil tussen kalvermester en Alpuro over de geldigheid van contractuele afspraken inzake bedrijfstoeslag in het kader van het gemeenschappelijk landbouwbeleid. Hof vraagt om verduidelijking van de Europese regelgeving.
Beëindiging agentuurovereenkomst en klantenvergoeding tussen Aiptek International GmbH en [geïntimeerde]
8 maart 2016
Het hof oordeelt dat Aiptek de agentuurovereenkomst met [geïntimeerde] heeft beëindigd en dat [geïntimeerde] recht heeft op een klantenvergoeding van € 39.000,-.
Aansprakelijkheid voor schade aan wissel van Prorail door werkzaamheden van BAM en JMV
16 februari 2016
Het hof oordeelt dat J.M.V. aansprakelijk is voor schade aan een wissel van Prorail, veroorzaakt door een fout van de werktreinbegeleider, en wijst de vordering van Zurich tot schadevergoeding toe.
Geschil over handhaving van het volgrecht tussen Stichting Pictoright en professionele kunsthandelaren
2 februari 2016
Geschil tussen Stichting Pictoright en kunsthandelaren over het volgrecht. Pictoright vordert informatie over verkopen; hof oordeelt dat kunsthandelaren verplicht zijn deze te verstrekken.
Uitleg onoverdraagbaarheidsbeding en dwaling in energieovereenkomst
8 december 2015
Hoger beroep over onoverdraagbaarheidsbeding en dwaling in energieovereenkomst tussen PMTG Bergharen B.V. en Plusenergy B.V. Het hof oordeelt dat PMTG ontvankelijk is in haar vordering.
Aansprakelijkheid van werkgevers bij arbeidsongeval en de toepassing van artikel 7:658 BW
27 oktober 2015
Het hof behandelt de aansprakelijkheid van werkgevers bij een arbeidsongeval in België, waarbij de appellant schadevergoeding eist op basis van artikel 7:658 BW. Het hof concludeert dat de materiële werkgever aansprakelijk is en dat Achmea niet kan worden uitgesloten van aansprakelijkheid.
Tussentijds hoger beroep inzake overgang van onderneming en pensioenpremies
1 september 2015
Hoger beroep over overgang van onderneming en onbetaalde pensioenpremies. GOM Schoonhouden B.V. moet verplichtingen van VBG overnemen. Hof bekrachtigt eerdere uitspraak.
Aansprakelijkheid gewezen bestuurder voor niet afgedragen pensioenpremies
25 augustus 2015
Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden oordeelt over aansprakelijkheid gewezen bestuurder voor niet afgedragen pensioenpremies. Melding betalingsonmacht tijdig gedaan, aansprakelijkheid niet bewezen.
Vordering tot schadevergoeding wegens niet-eerbiediging van naastingsrecht door gemeente
28 juli 2015
Appellant vorderde schadevergoeding van de gemeente wegens niet-eerbiediging van zijn naastingsrecht. Het hof oordeelde dat de vorderingen waren verjaard en bekrachtigde het vonnis van de rechtbank.
Geschil tussen aannemer en opdrachtgever over toewijsbaarheid van vordering en gezag van gewijsde
2 juni 2015
Hoger beroep over vordering tussen aannemer en opdrachtgever. Vordering niet toewijsbaar wegens gebrek aan reactie op verweren in eerste aanleg. Hof bekrachtigt eerdere vonnissen.
Beëindiging dienstverband van een bestuurder door middel van een vaststellingsovereenkomst met geslaagd beroep op vernietiging wegens dwaling
12 mei 2015
Het hof vernietigt de vaststellingsovereenkomst tussen [appellant sub 1] en Dyckerhoff wegens dwaling over concurrerende activiteiten van [appellant sub 1].
Geschil over gebrekkige levering van bonbons en de rechtspositie van de partijen
7 april 2015
Geschil tussen Spaanse producent San Antonio en Nederlandse groothandel Dimi over gebrekkige levering van bonbons en betaling van openstaande facturen. San Antonio vordert betaling, Dimi betwist de vordering en stelt dat deze is overgegaan op haar kredietverzekeraar.
Bevoegdheid van de Nederlandse rechter in internationaal vervoer en forumkeuzebeding
10 maart 2015
Het hof bekrachtigt de onbevoegdheid van de rechtbank Roermond in een geschil over internationaal vervoer en forumkeuze, waarbij de appellante in de proceskosten wordt veroordeeld.
Ontruiming van woonruimte in kort geding met betrekking tot geluidsoverlast en alcoholafhankelijkheid
15 januari 2015
Hoger beroep over ontruiming van woning door geluidsoverlast en alcoholafhankelijkheid. Het hof bekrachtigt de ontruiming en wijst kosten toe aan [naam].
Tussentijdse opzegging van een voor bepaalde tijd gesloten overeenkomst van opdracht op grond van een contractuele opzeggingsbepaling
2 december 2014
Het hof bevestigt de opzegging van de overeenkomst tussen [appellant] en [geïntimeerde] wegens wanprestatie. De grieven van [appellant] worden verworpen en het vonnis van de kantonrechter wordt bekrachtigd.
Hoger beroep over restauratiekosten van een antieke vleugel en deskundigenrapport
2 december 2014
Hoger beroep over de redelijkheid van restauratiekosten van een antieke vleugel. Deskundige concludeert dat 580 uren redelijk zijn, hof wijst gedeeltelijk toe aan appellante.
Bevoegdheid civiele rechter en totstandkoming overeenkomst van arbitrage
21 oktober 2014
Het hof bevestigt dat er een arbitrageovereenkomst is tussen Belgo Metal en Strukton, en bekrachtigt het vonnis van de rechtbank die zich onbevoegd verklaarde. Belgo Metal wordt in de kosten van het hoger beroep veroordeeld.
Onrechtmatige daad van de Provincie Gelderland jegens voetbalclub Vitesse en private financiers in schadestaatprocedure
9 september 2014
Het hof oordeelt dat de Provincie Gelderland onrechtmatig heeft gehandeld jegens Vitesse c.s. door hen te misleiden over financiële steun, maar wijst hun vorderingen tot schadevergoeding af wegens onvoldoende onderbouwing van de schade.
Aansprakelijkheid van bestuurders in het kader van een faillissement en de bescherming van derdengelden
8 juli 2014
Het hof oordeelt dat de bestuurders van GVM onrechtmatig hebben gehandeld door toezeggingen over de bescherming van derdengelden niet na te komen. Appellant krijgt schadevergoeding van € 54.825,40.
Geschil tussen onderaannemer en aannemer over stilzwijgende aanvaarding van werkzaamheden en betaling van openstaande facturen
8 juli 2014
Hoger beroep over betaling van openstaande facturen door aannemer aan onderaannemer. Hof oordeelt dat aannemer stilzwijgend heeft aanvaard dat werk is opgeleverd en veroordeelt tot betaling van € 5.779,28.
Internationale bevoegdheid van de Nederlandse rechter in geschil tussen Nederlandse appellanten en Japanse vennootschap
24 juni 2014
Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden verklaart zich onbevoegd in de zaak tussen Nederlandse appellanten en Teijin Ltd. uit Japan, en wijst de vorderingen van appellanten af.
Aansprakelijkheid van advocaat wegens tekortschieten in adviserende taak bij beëindigingsovereenkomst en faillissementsrisico
24 juni 2014
Het hof oordeelt dat de advocaat [geïntimeerde] tekort is geschoten in zijn adviserende taak bij de beëindigingsovereenkomst van [appellant], met gevolgen voor zijn pensioenaanspraken bij faillissement van de werkgever. De eerdere uitspraak is vernietigd en de zaak is terugverwezen voor schadestaatprocedure.
Ontslag op staande voet in de voedingsmiddelenindustrie en de rechtsgeldigheid daarvan
8 april 2014
Hoger beroep over ontslag op staande voet van werknemer in voedingsmiddelenindustrie. Hof oordeelt dat ontslag rechtsgeldig is en vernietigt eerdere uitspraak.
Uitleg pensioenreglement en de toepassing van de CAO in het kader van vervroegd uittreden
1 april 2014
Hoger beroep van [appellant] tegen N.V. KEMA over pensioeninkoop conform CAO. Het hof bekrachtigt het vonnis van de kantonrechter en wijst de vorderingen van de appellant af.
Loonvordering in kort geding met betrekking tot arbeidsongeschiktheid en UWV-arts verklaring
11 februari 2014
Het hof oordeelt dat [appellant] recht heeft op loonbetaling ondanks het ontbreken van een UWV-arts verklaring in eerste aanleg. De vordering is toegewezen, maar beperkt tot 70% van het salaris, met een wettelijke verhoging van 15%.
Beoordeling van de verplichting tot zekerheidstelling in civiele procedures met internationale elementen
28 januari 2014
Het hof heeft de vordering tot zekerheidstelling door de appellante afgewezen, omdat de appellante op basis van een verdrag niet verplicht is zekerheid te stellen. De beslissing over de proceskosten is aangehouden tot het eindarrest in de hoofdzaak.
Schorsing van procedure in hoger beroep op grond van artikel 29 Fw na faillissement
28 januari 2014
Het hof schorst de procedure in hoger beroep op grond van artikel 29 Fw, omdat het faillissement van Outlet Planet B.V. is uitgesproken na het bestreden vonnis. De vordering van de appellant moet ter verificatie worden aangemeld.
Kennelijk onredelijk ontslag en de beoordeling van bedrijfseconomische redenen
24 december 2013
Hoger beroep over kennelijk onredelijk ontslag. Appellant vordert schadevergoeding na ontslag per 1 juni 2010. Hof bekrachtigt vonnis kantonrechter, oordeelt dat ontslag gerechtvaardigd was op basis van bedrijfseconomische redenen.
Uitleg en toepassing van een forumkeuzebeding in algemene voorwaarden tussen een Nederlandse en een Duitse onderneming
24 december 2013
Het hof bekrachtigt het vonnis van de rechtbank Zutphen en oordeelt dat het forumkeuzebeding in de algemene voorwaarden van de Duitse vennootschap geldig is, waardoor de Nederlandse rechter niet bevoegd is.
Bodembeschikking inzake handelsnamen en faillissement van Elektroburo H. Vos B.V. en aanverwante vennootschappen
17 december 2013
Hoger beroep over het gebruik van handelsnamen na faillissement van Elektroburo H. Vos B.V. en aanverwante vennootschappen. Het hof bekrachtigt de eerdere beschikking en wijst restitutievordering af.
Beoordeling van de rechtsgeldigheid van handelsnamen in het kader van de Handelsnaamwet
17 december 2013
Het hof bekrachtigt het vonnis van de voorzieningenrechter en oordeelt dat de procedure onder artikel 6 van de Handelsnaamwet een bodemprocedure is. Appellanten worden veroordeeld in de proceskosten.
Auteursrechtelijke bescherming van schoenen en slaafse nabootsing in kort geding
26 november 2013
Hoger beroep over auteursrecht op schoenen; Blackstone vordert bescherming tegen Brainwave en AQA, maar het hof bekrachtigt de afwijzing van de vorderingen wegens gebrek aan originaliteit en bewijs van een eigen marktpositie.
Wachtgeldaanspraak van voormalig directeur Bureau voor Rechtshulp na verzelfstandiging op basis schriftelijke toezegging Raad voor Rechtsbijstand en overige omstandigheden
12 november 2013
Het hof oordeelt dat de voormalig directeur van het Bureau voor Rechtshulp recht heeft op nakoming van de wachtgeldverplichting door de Raad voor Rechtsbijstand, zoals vastgelegd in een eerdere brief. Een comparitie van partijen wordt gelast om de omvang van de verplichting te bespreken.
Authenticiteit van bronzen beelden en dwaling bij kunstkoop
5 november 2013
Het hof vernietigt de koopovereenkomsten van vier bronzen beelden wegens dwaling over hun authenticiteit en veroordeelt de verkoper tot terugbetaling van € 179.000,-.
Aansprakelijkheid werkgever bij valse handtekening en gerechtvaardigd vertrouwen
5 november 2013
Het hof oordeelt dat Van Norel aansprakelijk is voor de valse handtekening van haar werknemer, ondanks dat de handtekening niet van de bevoegde vertegenwoordiger was. Surtec had gerechtvaardigd vertrouwen in de overeenkomst.
Arbeidsrelatie tussen alphahulp en thuiszorginstelling: is er sprake van een arbeidsovereenkomst?
5 november 2013
Het hof oordeelt dat er sprake is van een arbeidsovereenkomst tussen een alphahulp en Beeuwkes Thuiszorg, ondanks dat cliënten als werkgevers zijn aangeduid. Beeuwkes wordt veroordeeld tot betaling van loon aan de alphahulp.
Kennelijk onredelijk ontslag en re-integratieverplichtingen van de werkgever
8 oktober 2013
Het hof bekrachtigt het vonnis van de kantonrechter en oordeelt dat het ontslag van [appellante] niet kennelijk onredelijk was, omdat zij niet heeft meegewerkt aan haar re-integratie.
Vordering tot nietigverklaring van ontslag op staande voet in faillissementscontext
10 september 2013
Het hof oordeelt dat de vordering tot nietigverklaring van het ontslag op staande voet van [appellante] onder artikel 25 lid 1 Fw valt en niet onder artikel 26 Fw, waardoor de vordering niet ter verificatie bij de curator hoeft te worden ingediend.
Auteursrechtelijke geschil over in opdracht vervaardigde schilderijen en de status van de opdrachtgever als maker
23 juli 2013
Auteursrechtelijk geschil over in opdracht vervaardigde schilderijen. Het hof oordeelt dat de appellanten als makers auteursrechthebbende zijn, maar dat de bescherming beperkt is. Vorderingen ten aanzien van koeien- en kippenschilderijen toegewezen, kikker- en papegaaischilderijen afgewezen.
Ontslag op staande voet van een beveiligingsemployé wegens alcoholgebruik tijdens dienst
16 juli 2013
Het hof bevestigt het ontslag op staande voet van een beveiligingsemployé wegens alcoholgebruik tijdens dienst, maar staat hem toe tegenbewijs te leveren.
Hoger beroep inzake overeenkomst voor informaticaprestaties en wanprestatie
2 juli 2013
Hoger beroep over een overeenkomst voor informaticaprestaties tussen [appellant] en Proximedia. Het hof oordeelt dat het beroep op dwaling te laat is en dat Proximedia niet in verzuim is. Vordering tot teruggave van apparatuur afgewezen, betaling verlaagd naar € 1.518,12.
Vernietiging en verwijzing in hoger beroep inzake koopovereenkomst perceel grond en intentieverklaring tussen [A] B.V. en [B] B.V.
18 juni 2013
Hoger beroep over koopovereenkomst perceel grond tussen [A] B.V. en [B] B.V. Hof oordeelt dat koopovereenkomst tot stand is gekomen en wijst vorderingen van [A] toe.
Internationale bevoegdheid en forumkeuzebeding in civiele zaken
7 mei 2013
Het hof behandelt de internationale bevoegdheid van de Nederlandse rechter en de geldigheid van een forumkeuzebeding in een civiele zaak tussen een Portugese appellant en een Nederlandse handelsonderneming.
Aansprakelijkheid van een bestuurder jegens de vennootschap in het kader van onrechtmatig handelen en belangenverstrengeling
23 april 2013
Het hof oordeelt over de aansprakelijkheid van een bestuurder voor onrechtmatig handelen en belangenverstrengeling. Bepaalde declaraties zijn onterecht, maar niet alle vorderingen van TSN worden toegewezen. Proceskosten worden gecompenseerd.
Hoger beroep over betaling van advertenties en redactioneel artikel in weekblad met betrekking tot tekortkomingen in overeenkomst
23 april 2013
Hoger beroep van Sanoma tegen Quinta over betaling van advertenties. Hof vernietigt eerdere uitspraak en wijst volledige vordering toe, inclusief kosten.
Uitleg van CAO-bepaling met betrekking tot arbeidsovereenkomsten en uitzendovereenkomsten
23 april 2013
Het hof bekrachtigt het vonnis van de voorzieningenrechter en oordeelt dat de cao-bepaling van toepassing is, waardoor de werknemer recht heeft op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
Hoger beroep inzake betaling van facturen en schadevergoeding tussen Adventure Bags B.V. en Kruidvat Retail B.V.
9 april 2013
Hoger beroep tussen Adventure Bags B.V. en Kruidvat Retail B.V. over betaling van facturen en schadevergoeding. Het hof bekrachtigt het vonnis van de rechtbank en veroordeelt Adventure Bags in de kosten van het hoger beroep.
Schorsing van concurrentiebeding in kort geding tussen AABO Trading Company B.V. en [geïntimeerde]
12 maart 2013
Het hof schorst het concurrentiebeding van AABO met ingang van 1 maart 2012, maar handhaaft het relatiebeding. AABO moet [geïntimeerde] veroordelen tot het staken van inbreuken op het relatiebeding, met een dwangsom.
Aansprakelijkheid van een bestuurder jegens een pensioenfonds voor premieschuld en de meldingsplicht bij betalingsonmacht
5 maart 2013
Het hof oordeelt dat de bestuurder van Capital X aansprakelijk is voor onbetaalde pensioenpremies, omdat zij niet tijdig betalingsonmacht heeft gemeld. De vordering van het pensioenfonds is toewijsbaar.
Toepasselijkheid van verschillende sets algemene voorwaarden in een overeenkomst tot saneringswerkzaamheden
19 februari 2013
Het hof oordeelt dat geen van de verschillende sets algemene voorwaarden van toepassing is op de overeenkomst tussen [X] en [Y] voor saneringswerkzaamheden, omdat de offerte onvoldoende duidelijkheid bood over welke voorwaarden van toepassing waren.
Hoger beroep inzake sanering en verontreiniging van grond met betrekking tot SMD Transport B.V. en Econsult B.V.
29 januari 2013
Hoger beroep van SMD Transport B.V. tegen Econsult B.V. en De Klinker B.V. over kosten sanering. Hof oordeelt dat Econsult c.s. geen recht hebben op betaling van facturen die de richtprijs overschrijden zonder waarschuwing.
Nietigheid van exploten en bewijsvoering in arbeidsgeschil
29 januari 2013
Het hof oordeelt over de nietigheid van exploten en de bewijsvoering in een arbeidsgeschil tussen [X] en De Jongens van Glazuur B.V. Het hof laat [X] toe bewijs te leveren van haar stellingen en houdt verdere beslissingen aan.
Dwaling bij koopwoning; mededelingsplicht en schadevergoeding
18 januari 2013
Hoger beroep over dwaling bij woningkoop; mededelingsplicht van verkoper geschonden. Deskundigenonderzoek naar waardevermindering van de woning noodzakelijk.
Internationale bevoegdheid in onrechtmatige daad geschil met betrekking tot vermogensschade
15 januari 2013
Het hof bevestigt dat de Nederlandse rechter niet bevoegd is in een geschil over vermogensschade van Universal Music, omdat de schade in Tsjechië is ontstaan en er geen nauwe band met Nederland is.
Kennelijk onredelijk ontslag en de gevolgen voor de arbeidsovereenkomst van de statutair directeur
15 januari 2013
Hoger beroep over kennelijk onredelijk ontslag van de statutair directeur van NTI Europe B.V. Het hof oordeelt dat het ontslag niet kennelijk onredelijk is en wijst de vorderingen van de appellant af.
Hoger beroep over kredietovereenkomst en substantiëringsplicht
8 januari 2013
Hoger beroep van de Rabobank tegen een vonnis waarin de vordering tot betaling van € 1.826,70 werd afgewezen. Het hof oordeelt dat de bank niet voldoende bewijs heeft geleverd voor haar vordering en verwijst de zaak voor nadere toelichting.
Kunstkoop en non-conformiteit bij de verkoop van bronzen beelden
18 december 2012
Hoger beroep over de authenticiteit van bronzen beelden. Hof laat bewijs toe voor non-conformiteit en dwaling. Vordering van appellanten is niet verjaard.
Auteursrechtinbreuk door Remie Consultants op artikelen van Cobouw
18 december 2012
Het Gerechtshof Arnhem oordeelde dat Remie Consultants auteursrechtinbreuk heeft gepleegd door 43 artikelen van Cobouw zonder toestemming te publiceren. Remie Consultants werd veroordeeld tot betaling van € 9.431,64 aan Cozzmoss en moet zich onthouden van verdere inbreuken.
Devolutieve werking en aansprakelijkheid in hoger beroep tussen ASKB, Dyade en OSG
27 november 2012
Hoger beroep ASKB tegen Dyade en OSG over aansprakelijkheid voor schade door onjuiste WAO-premies. Het hof gelast een comparitie voor nadere toelichting en mogelijke schikking.
Verwerping van hoger beroep wegens ontbreken van gronden
6 november 2012
Het Gerechtshof Arnhem verwerpt het hoger beroep van Fritzen wegens het ontbreken van gronden in de appeldagvaarding en veroordeelt Fritzen in de proceskosten.
Onrechtmatige daad door openbaarmaking van belastende informatie en strafrechtelijke aangifte
16 oktober 2012
Het hof oordeelt dat de openbaarmaking van een strafrechtelijke aangifte door de advocaat onrechtmatig was, wat leidde tot reputatieschade voor de appellanten. Schadevergoeding werd toegewezen.
Hoger beroep over financiële afwikkeling van een vennootschap onder firma en terugbetaling van een lening
2 oktober 2012
Hoger beroep over de financiële afwikkeling van een vof en terugbetaling van een lening. Het hof bekrachtigt de eerdere uitspraak van de rechtbank en wijst de vorderingen van [appellant] af.
Hoger beroep inzake modelrecht en auteursrecht tussen [X] en [Y]
25 september 2012
Gerechtshof Arnhem oordeelt dat [X] inbreuk maakt op de model- en auteursrechten van [Y] en vernietigt gedeeltelijk het eerdere vonnis, met veroordeling van [X] in proceskosten.
Bescherming van handelsnamen in de baggerbranche tussen Belgische en Nederlandse ondernemingen
18 september 2012
Het Gerechtshof Arnhem oordeelt dat Dredging International Gendringen de handelsnaam 'Dredging International' niet mag gebruiken vanwege verwarringsgevaar met Dredging International N.V. De eerdere uitspraak van de rechtbank wordt vernietigd en Dredging International Gendringen wordt veroordeeld tot betaling van proceskosten.
Onrechtmatige publicaties op websites met de naam van de wederpartij; vervolg op eerdere rechterlijke beslissingen
18 september 2012
Hoger beroep over onrechtmatige publicaties op websites. Het hof vernietigt het vonnis van de rechtbank en gelast verwijdering van beschuldigingen tegen [A].
Auteursrechtelijke geschil tussen meubelfabrikanten over inbreuk en verval van auteursrecht
11 september 2012
Het Gerechtshof Arnhem oordeelt dat de auteursrechten van Montis op de stoel 'Charly' vervallen zijn door gebrek aan instandhoudingsverklaring. Het Anker slaagt niet in het bewijs van een vaststellingsovereenkomst. Montis krijgt gedeeltelijk gelijk, maar moet de proceskosten dragen.
Hoger beroep inzake onbevoegdheid en kostenveroordeling in civiele procedure
11 september 2012
Hoger beroep van Bora c.s. tegen vonnis rechtbank Almelo over onbevoegdheid en kostenveroordeling. Hof verklaart Bora c.s. niet-ontvankelijk in hoger beroep en veroordeelt in kosten.
Wanprestatie door onjuiste informatie over fiscale consequenties van afkoop spaarhypotheekpolis
4 september 2012
Het hof bekrachtigt de vonnissen van de rechtbank en oordeelt dat [geïntimeerde] niet wanprestatie heeft gepleegd jegens [appellant] over fiscale consequenties van de afkoop van een spaarhypotheekpolis.
Hoger beroep over de levering van goederen en de rechtsverhouding tussen leveranciers
10 juli 2012
Hoger beroep over de levering van goederen door Tops Point aan [bedrijf X], waarbij de vraag centraal staat of er een overeenkomst tot stand is gekomen en of betaling aan de juiste leverancier heeft plaatsgevonden.
Verjaring en stuitingsverklaring in aansprakelijkheidskwestie rondom verbouwing monumentale boerderij
3 juli 2012
Hoger beroep over aansprakelijkheid en verjaring in verbouwingszaak. Het hof bevestigt dat de vorderingen van [Y] niet zijn verjaard en bekrachtigt eerdere vonnissen.
Toepassing van de Haviltex-norm op een 'entire agreement' clausule in een licentieovereenkomst
29 mei 2012
Het Gerechtshof Leeuwarden bevestigt de rechtsgeldige beëindiging van de licentieovereenkomst tussen Nano-C en RUG, o.a. vanwege tekortkomingen in de nakoming door Nano-C.
Overeenkomst tussen wettelijk vertegenwoordiger van tennistalent en KNLTB betreffende LOOT-predicaat en faciliteiten
14 februari 2012
Het hof bevestigt dat er geen driejarige overeenkomst is tussen [appellant] en de KNLTB voor tennistalent [X]. De eerdere uitspraak van de rechtbank wordt bekrachtigd.
Merkenzaak over verwarringsgevaar en toewijsbaarheid van verbod op gebruik van HKZ-merken
7 februari 2012
Het hof oordeelt dat [X] inbreuk maakt op de HKZ-merken van de Stichting, met verwarringsgevaar voor zorginstellingen. [X] wordt veroordeeld om het gebruik van de HKZ-merken te staken en in de proceskosten.
Onrechtmatige daad door blootstelling aan asbest en verjaring van schadeclaims
20 december 2011
Hoger beroep over aansprakelijkheid Eternit voor gezondheidsschade door asbest. Vordering tot schadevergoeding toegewezen, verjaring niet van toepassing.
Tussentijds hoger beroep tegen tussenvonnis ex art. 843a Rv niet toegestaan
13 december 2011
Het Gerechtshof Amsterdam verklaart appellant niet-ontvankelijk in zijn hoger beroep tegen een tussenvonnis ex art. 843a Rv. Kosten voor Kranendonk bedragen € 3.180,15.
Aansprakelijkheid voor schade door asbestblootstelling en verjaring van rechtsvorderingen
13 december 2011
Het hof bekrachtigt de uitspraak van de rechtbank die de vorderingen van de erfgenamen van mevrouw [X] wegens asbestblootstelling afwees op grond van verjaring.
Verzekering en bewijslast bij woninginbraak: beoordeling van de stelplicht van de verzekerde
8 november 2011
Het hof bekrachtigt de afwijzing van de vorderingen van appellanten [X] en [Y] tegen Univé, wegens onvoldoende bewijs van de gestelde woninginbraak op 11 december 2009.
Aansprakelijkheid voor schade door val in slooppand
18 oktober 2011
Het hof oordeelt dat Recobel B.V. niet aansprakelijk is voor de val van [appellant] in een slooppand, omdat voldoende veiligheidsmaatregelen waren getroffen en [appellant] onvoorzichtig handelde.
Toestemming van notaris voor betaling uit executieopbrengst
13 september 2011
Het hof bevestigt dat de notaris zonder toestemming van rechthebbenden een betaling aan de belastingdienst heeft gedaan vanuit de executieopbrengst. Vonnis van de rechtbank Arnhem wordt bekrachtigd.
Het Gerechtshof Arnhem oordeelt dat de duurzaamheidsvloer van [X] geen slaafse nabootsing is van de welzijnsvloer W4 van HCI. De vordering van HCI wordt afgewezen en zij wordt veroordeeld in de kosten van het hoger beroep.
Aansprakelijkheid Eternit voor schade door asbestblootstelling en smartengeld na overlijden echtgenote
9 augustus 2011
Weduwnaar vordert smartengeld en begrafeniskosten na overlijden echtgenote door mesothelioom, veroorzaakt door asbest van Eternit. Hof oordeelt dat Eternit aansprakelijk is en kent € 50.000,- smartengeld toe.
Geschil over schadevergoeding tussen verzekeraar en autoleasebedrijf na aanrijding
7 juni 2011
Geschil tussen REAAL en Athlon over schadevergoeding na aanrijding. Hof oordeelt dat schade abstract moet worden berekend, ongeacht bedongen kortingen. Vonnis van rechtbank Arnhem wordt bekrachtigd.
Auteursrechtelijke inbreuk op de vormgeving van houtkachels tussen NIBE AB en Interfocos B.V.
7 juni 2011
NIBE AB vordert in kort geding dat Interfocos B.V. stopt met de verkoop van inbreukmakende houtkachels. Het hof oordeelt dat de Eco 600 en 610 onvoldoende verschillen vertonen van de Contura 520T en 660T, waardoor sprake is van auteursrechtinbreuk. Interfocos wordt veroordeeld tot terugroep en vernietiging van de producten.
Merkinbreuk en slaafse nabootsing in de kunststof installatiekanaal industrie
31 mei 2011
Het hof oordeelt dat de geïntimeerde inbreuk maakt op de merkrechten van de appellante door het gebruik van het teken WDK O25, wat verwarring kan veroorzaken bij de gemiddelde consument.
Merkenrechtelijke geschil tussen Sports World en Sport Direct c.s. over het woordmerk SPORT DIRECT
17 mei 2011
Het Gerechtshof Arnhem verklaarde het woordmerk SPORT DIRECT nietig wegens gebrek aan onderscheidend vermogen, en wees de vorderingen van Sports World tot doorhaling van het merk toe.
Non-conformiteit bij woningverkoop: mededelingsplicht en onderzoeksplicht van de koper
3 mei 2011
Koper [appellant] stelt verkoper [geïntimeerde] aansprakelijk voor gebreken aan de woning. Hof oordeelt dat [geïntimeerde] niet heeft misleid en dat [appellant] onvoldoende onderzoek heeft gedaan. Vonnis van de rechtbank wordt bekrachtigd.
Beroepsaansprakelijkheid van notaris en advocaat in verband met nietigheid koopovereenkomst
22 maart 2011
Het hof oordeelt over de beroepsaansprakelijkheid van een notaris en advocaat in een geschil over de nietigheid van een koopovereenkomst. Transform Holding krijgt schadevergoeding toegewezen.
Auteursrechtelijke geschil tussen meubelfabrikanten over inbreuk op stoelmodellen
15 maart 2011
Geschil tussen Montis en Het Anker over auteursrecht op stoelmodellen. Hof oordeelt dat Charly en Chaplin auteursrechtelijk beschermd zijn, maar mogelijk vervallen. Het Anker mag bewijs leveren over afspraken uit 2005.
Smartengeldvergoeding voor mishandelingen en bedreigingen in gezinsverband
18 januari 2011
Hoger beroep over smartengeldvergoeding voor mishandelingen en bedreigingen in gezinsverband. Het hof verhoogt de toegewezen bedragen voor de moeder en kinderen.
BTW-heffing over gestolen elektriciteit en de rechtsgeldigheid van overeenkomsten tussen netbeheerder en afnemer
9 november 2010
Het hof oordeelde dat Liander geen recht had op BTW over gestolen elektriciteit, omdat er geen rechtsgeldige overeenkomst was met de geïntimeerde. De vordering werd afgewezen en het vonnis van de rechtbank bekrachtigd.
Onrechtmatige beëindiging van distributieovereenkomsten tussen Belgische en Poolse vennootschappen
28 september 2010
Het hof oordeelt dat de opzegging van distributieovereenkomsten door Mebelplast onrechtmatig was, omdat geen redelijke opzegtermijn in acht is genomen. De zaak wordt verwezen naar de schadestaatprocedure.
Bevoegdheid en niet-ontvankelijkheid in hoger beroep van tussenvonnis
7 september 2010
Het Gerechtshof Arnhem verklaarde House of Brides niet-ontvankelijk in haar hoger beroep tegen een tussenvonnis van de rechtbank Almelo, wegens het ontbreken van toestemming voor tussentijds hoger beroep.
Aansprakelijkheid voor schade aan ondergrondse elektriciteitsleiding door graafwerkzaamheden
17 augustus 2010
Het hof bekrachtigt de eerdere vonnissen en oordeelt dat Vink niet aansprakelijk is voor de schade aan de elektriciteitsleiding, omdat de bewijslast bij Alliander ligt.
Hoger beroep tegen beschikking rechtbank Arnhem inzake verzoek tot voorlopig getuigenverhoor
8 juni 2010
Denkavit is niet-ontvankelijk verklaard in haar hoger beroep tegen de beschikking van de rechtbank Arnhem, omdat het hoger beroep na de wettelijke termijn is ingesteld. De kosten worden aan Denkavit opgelegd.
Aansprakelijkheid gemeente en andere partijen voor instorten parkeerdek Motel Tiel
3 mei 2010
Het hof oordeelt dat de instorting van het parkeerdek van Motel Tiel is veroorzaakt door constructieve gebreken, niet door externe factoren. Vordering van Motel Tiel afgewezen, vonnis van de rechtbank bekrachtigd.
Aansprakelijkheid van de verkoopster voor restant hypotheekschuld na verkoop woning
20 april 2010
Het hof oordeelt dat de appellante aansprakelijk is voor de restant hypotheekschuld na verkoop van de woning, ondanks het echtscheidingsconvenant. De vordering van de notaris wordt gedeeltelijk toegewezen.
Aansprakelijkheid van de grondroerder voor compensatievergoedingen aan derden door netbeheerder na stroomstoring
16 maart 2010
Het hof oordeelt dat Bouwcombinatie aansprakelijk is voor compensatievergoedingen die Liander heeft betaald na een stroomstoring door kabelbeschadiging tijdens graafwerkzaamheden.
Aansprakelijkheid van de organisatie van een mountainbiketocht voor schade door valpartij op ijsplaat
2 maart 2010
Aansprakelijkheid van Tourclub Rijssen voor schade door valpartij van [appellant] op ijsplaat tijdens mountainbiketocht. Schadevergoeding vastgesteld op € 7.886,23.
Hoger beroep inzake voorkeursrecht gemeente Hattem
2 maart 2010
Hoger beroep van gemeente Hattem tegen beschikking rechtbank Zutphen over voorkeursrecht. Hof bekrachtigt beschikking en oordeelt dat gemeente moet aankopen vanwege bijzondere persoonlijke omstandigheden van de eigenaar.
Contractuele leemte en redelijkheid in koopovereenkomst met betrekking tot bouwvergunningen
10 november 2009
Hoger beroep over uitkering depotbedrag in koopovereenkomst. Hof oordeelt dat depot aan [geïntimeerde] toekomt op basis van redelijkheid en billijkheid, ondanks overschrijding van datum voor vergunning. Proceskostenveroordeling wordt verminderd.
Internationale bevoegdheid van de rechter in insolventieprocedures
3 november 2009
Het hof oordeelt dat de Nederlandse rechter niet bevoegd is om kennis te nemen van de vordering van de curator in een faillissements-pauliana, aangezien de insolventieprocedure in Duitsland is geopend.
Incidentiële vordering inzake verstrekking van verbruiksgegevens door appellant aan gemeente Haaksbergen
3 november 2009
Het hof heeft de gemeente Haaksbergen in het gelijk gesteld en [appellant] veroordeeld om binnen vier weken verbruiksgegevens te verstrekken, op kosten van de gemeente.
Internationale koopovereenkomst en klachtplicht bij ondeugdelijke gevelplaten
13 oktober 2009
Het hof oordeelt dat de appellante tijdig heeft geklaagd over ondeugdelijke gevelplaten en laat haar toe tot bewijslevering. De eerdere uitspraak van de rechtbank is gedeeltelijk vernietigd.
Aansprakelijkheid van notaris bij nietig beding in akte van geldlening
22 september 2009
Het hof oordeelt over de aansprakelijkheid van een notaris bij een nietig beding in een akte van geldlening. De notaris heeft een beroepsfout gemaakt, maar de schade is niet direct aan deze fout toe te schrijven. Vordering van [A en B] afgewezen.
Aansprakelijkheid en schadevergoeding in letselschadezaak tegen ziekenhuis
8 september 2009
Hoger beroep van [appellante] tegen Rijnstate over aansprakelijkheid en schadevergoeding na een medische fout. Het hof oordeelt dat Rijnstate aansprakelijk is voor de schade en wijst de meeste grieven van [appellante] toe.
De reikwijdte van de uitvoerbaarverklaring bij voorraad van een vonnis tot schadevergoeding op te maken bij staat
25 augustus 2009
Het hof oordeelt dat de uitvoerbaarverklaring bij voorraad van een vonnis tot schadevergoeding niet automatisch geldt voor de schadestaatprocedure. Vorderingen van Thales worden afgewezen en kosten worden aan haar opgelegd.
Aansprakelijkheid aannemer bij gebreken na verkoop van een woning
18 augustus 2009
Het hof oordeelt dat [geïntimeerde] niet tijdig heeft geklaagd over gebreken aan de woning, waardoor zijn vorderingen tegen het Bouwbedrijf worden afgewezen.
Beperking sluitingstijd coffeeshop onder toepassing van artikel 13b van de Opiumwet en schadevergoeding
4 augustus 2009
Het hof bevestigt de beperking van de sluitingstijden van een coffeeshop in Hengelo en wijst de schadevergoeding af, oordelend dat de burgemeester bevoegd was op basis van de Opiumwet.
Letselschade na aanrijding; hoogte van smartengeld en schadevergoeding wegens verlies van arbeidsvermogen
14 juli 2009
Hoger beroep over letselschade na aanrijding; vorderingen van [appellant] op het gebied van smartengeld en verlies van arbeidsvermogen afgewezen. Vonnissen van de rechtbank bekrachtigd.
Aansprakelijkheid voor schade aan middenspanningskabel door grondwerkzaamheden
14 juli 2009
Het hof oordeelt dat [geïntimeerde] onrechtmatig heeft gehandeld door schade aan een middenspanningskabel te veroorzaken tijdens grondwerkzaamheden. De zaak wordt verwezen voor verdere behandeling van de schadevergoeding.
Schending mededelingsplicht door gemeente over verzakkingen bij verkoop van bouwkavels
26 mei 2009
Het hof oordeelt dat de gemeente Rheden haar mededelingsplicht heeft geschonden door niet te informeren over verzakkingen van bouwkavels. Schadevergoeding toegewezen, nader op te maken bij staat.
Ontvankelijkheid en cessie in het kader van een opdracht voor werkzaamheden bij de doorstart van Air Holland Charter B.V.
19 mei 2009
Het hof oordeelt dat appellanten ontvankelijk zijn in hun vorderingen en dat zij recht hebben op een redelijk loon voor de werkzaamheden van [persoon B] in het kader van de doorstart van Air Holland Charter B.V. Het eindvonnis van de rechtbank wordt vernietigd en de vorderingen van appellanten worden toegewezen.
Vervroegde aflossing hypothecaire geldlening en aflossingsvergoeding
19 mei 2009
Het hof bekrachtigt het vonnis van de rechtbank Arnhem, waarin Garantibank werd veroordeeld tot betaling van een aflossingsvergoeding van € 57.000,- aan BPF na vervroegde aflossing van een hypothecaire lening.
Aansprakelijkheid voor gebrekkige scheepsruiten en verjaring van vorderingen
21 april 2009
Tece Unipart B.V. en Neptune Marine Shipbuilding B.V. in geschil over gebrekkige scheepsruiten. Hof oordeelt dat Neptune tijdig heeft geklaagd en dat verjaring is gestuit. Tece aansprakelijk voor gebreken, recht op ontbinding en schadevergoeding voor Neptune.
Aansprakelijkheid van eigenaar voor onveilige opslagsituatie van gevaarlijke stoffen
21 april 2009
Het Gerechtshof Arnhem oordeelt dat Melchemie aansprakelijk is voor schade door brand veroorzaakt door onveilige opslag van gevaarlijke stoffen. Het hof vernietigt het eerdere vonnis en wijst schadevergoeding toe aan Delbanco c.s.
Schadevergoeding voor gestolen motorboot op basis van onrechtmatige daad door heling
7 april 2009
Het hof bekrachtigt de uitspraak van de rechtbank Arnhem en oordeelt dat [appellant] onrechtmatig heeft gehandeld door een gestolen motorboot te kopen en door te verkopen. Schadevergoeding van € 5.000,- voor de buitenboordmotor wordt toegewezen.
Geen afnameverplichting wegens niet vervulde opschortende voorwaarde in contractuele relatie
7 april 2009
Het hof oordeelt dat [appellante] niet verplicht was tot afname van uitprijsmachines, omdat de opschortende voorwaarde niet was vervuld. E + E heeft niet aangetoond dat de machines functioneerden zoals overeengekomen.
Aansprakelijkheid voor schade door illegale energieafname in het kader van een hennepkwekerij
31 maart 2009
Het Gerechtshof Amsterdam oordeelt dat de verhuurder aansprakelijk is voor schade door illegale energieafname via een hennepkwekerij. De verhuurder moet € 14.287,41 aan Eneco betalen, vermeerderd met rente.
Aansprakelijkheid voor schade door ongeval met paardentrailer
10 maart 2009
Het hof oordeelt dat [geïntimeerde] aansprakelijk is voor de schade van [appellante] na een ongeval met een paardentrailer, waarbij het paard onrustig was. Het eerdere vonnis van de rechtbank is vernietigd.
Aansprakelijkheid voor schade aan elektriciteitskabel door grondwerkzaamheden
24 februari 2009
Het Gerechtshof Arnhem oordeelde dat [geïntimeerde] aansprakelijk is voor schade aan een elektriciteitskabel van Essent, ontstaan tijdens graafwerkzaamheden, en wees de vorderingen van Essent toe.
Aansprakelijkheid en verjaring in verkeersongelukken met onbekende tegenligger
17 februari 2009
Het Hof oordeelt dat de aansprakelijkstelling door Winterthur in 1998 de verjaring van de vordering heeft gestuit. Het Waarborgfonds wordt veroordeeld in de kosten van het hoger beroep.
Onrechtmatige daad van de Gemeente als wegbeheerder bij aanrijding op bochtige weg
27 januari 2009
Het hof oordeelt dat de Gemeente De Ronde Venen niet onrechtmatig heeft gehandeld jegens [appellant] bij een aanrijding op de Amstelkade, en bekrachtigt het vonnis van de rechtbank.
Geschil over de kwaliteit van geleverde citrusvruchten en de klachtplicht onder het Weens Koopverdrag
19 januari 2009
Het hof bevestigt dat [appellante] haar klachtplicht niet heeft nageleefd bij de koop van citrusvruchten, waardoor zij haar recht op non-conformiteit heeft verloren. De vorderingen van [appellante] worden afgewezen.
Aansprakelijkheid van bestuurders voor faillissementstekort en verjaring van vorderingen
16 december 2008
Het hof oordeelt dat de verjaringstermijn voor vorderingen van bestuurders jegens hun adviseur is aangevangen op 11 december 1997. De advocaat heeft verzaakt de verjaring tijdig te stuiten, waardoor de vorderingen zijn verjaard. Het hof bekrachtigt de eerdere uitspraak van de rechtbank en veroordeelt de advocaat tot schadevergoeding.
Onredelijk bezwarend annuleringskostenbeding in koopovereenkomst keuken
9 december 2008
Hoger beroep over onredelijk bezwarend annuleringskostenbeding in koopovereenkomst keuken. Hof oordeelt dat Keukenconcurrent niet heeft voldaan aan stelplicht en vernietigt het eindvonnis van de kantonrechter in conventie.
Ontbinding koopovereenkomst en bewijsvoering omtrent handtekening
18 november 2008
Het hof oordeelt dat de koopovereenkomst tussen [appellant] en [geïntimeerde] niet is ontbonden. [geïntimeerde] is in verzuim en moet schadevergoeding betalen aan [appellant].
Hoger beroep inzake deskundigenonderzoek naar arbeidsvermogenschade na aanrijding
11 november 2008
Hoger beroep van [appellante] tegen beschikking rechtbank over deskundigenonderzoek naar arbeidsvermogenschade. Hof bevestigt eerdere beslissing, verwerpt grieven en legt kosten op aan [appellante].
Beroepsfout van belastingadviseurs bij niet wijzen op 35%-regeling
4 november 2008
Hoger beroep over beroepsfout van belastingadviseurs bij niet wijzen op 35%-regeling. Hof bevestigt eerdere vonnissen en oordeelt dat appellant niet aan verblijfseis voldeed.
Bewijsverplichtingen bij ontvangst van aanmaningsbrieven in civiele zaken
21 oktober 2008
Het hof oordeelt dat [geïntimeerde] moet bewijzen dat aanmaningsbrieven daadwerkelijk bij appellanten zijn aangekomen. Het vonnis van de rechtbank wordt vernietigd en de zaak wordt terugverwezen voor bewijslevering.
Hoger beroep over drugssmokkel; hof oordeelt dat bewijs voor kennis van [geïntimeerde] ontbreekt. Schadevergoeding van € 99.900,- voor onterechte detentie toegekend.
Beroep op algemene voorwaarden door veilinghuis in geschil over authenticiteit schilderij
9 september 2008
Gerechtshof Arnhem oordeelt dat beroep op algemene voorwaarden door Notarishuis onaanvaardbaar is in geschil over authenticiteit schilderij van Leickert. Deskundige wordt benoemd voor verder onderzoek.
Auteursrechtelijke geschil over catalogus tussen Stell GmbH en Intersign
25 september 2007
Het Gerechtshof Arnhem oordeelde dat Stell GmbH niet als maker van zijn catalogus kan worden aangemerkt en bevestigde het eerdere vonnis. Stell werd veroordeeld in de kosten van het hoger beroep.
Juridische AI-assistent
Lexboost helpt je bij al je juridische werk. Stel vragen in natuurlijke taal en krijg direct: