Strafontslag en niet tijdig beslissen op bezwaar in bestuursrechtelijke context
11 augustus 2021
Rechtbank Noord-Holland vernietigt ontslag van eiseres wegens onbevoegd raadplegen GBA-V, legt berisping op en stelt dwangsom vast van € 1.442,- wegens niet tijdig beslissen op bezwaar.
Strafontslag en beroep wegens niet tijdig beslissen op bezwaar in ambtenarenrechtelijke context
11 augustus 2021
Rechtbank Noord-Holland oordeelt dat het ontslag van eiseres wegens plichtsverzuim onevenredig is en legt voorwaardelijk ontslag op. Beroep wegens niet tijdig beslissen op bezwaar gegrond verklaard.
Strafontslag na onbevoegd inzien van GBA-V gegevens van collega
11 augustus 2021
De rechtbank vernietigt het ontslag van eiseres wegens onbevoegd inzien van GBA-V gegevens, legt voorwaardelijk ontslag op en compenseert proceskosten.
Aansprakelijkheid voor restschade door beroepsziekte PTSS bij politieambtenaar
10 februari 2021
Rechtbank Noord-Holland oordeelt dat de korpschef ten onrechte aansprakelijkheid heeft geweigerd voor restschade van een politieambtenaar met PTSS. De rechtbank stelt dat er sprake is van buitensporige omstandigheden en dat de zorgplicht niet is nageleefd.
Beroep tegen fosfaatrecht vaststelling en proceskostenveroordeling in bestuursrechtelijke context
17 december 2019
Het College van Beroep voor het Bedrijfsleven verklaart het beroep ongegrond inzake fosfaatrecht vaststelling, maar veroordeelt verweerder tot vergoeding van griffierecht en proceskosten.
Beroep tegen fosfaatrechtenstelsel en proceskostenveroordeling in de melkveehouderij
10 december 2019
Het College van Beroep voor het bedrijfsleven verklaart het beroep van V.O.F. Melkveehouderij ongegrond en oordeelt dat het fosfaatrechtenstelsel niet in strijd is met artikel 1 van het EP.
Beoordeling van het fosfaatrechtenstelsel in relatie tot individuele en buitensporige lasten voor melkveehouders
10 december 2019
Het College van Beroep voor het bedrijfsleven oordeelt dat het fosfaatrechtenstelsel niet in strijd is met het recht op eigendom en dat appellante geen individuele en buitensporige last ondervindt. Het beroep wordt ongegrond verklaard, maar de minister wordt veroordeeld tot vergoeding van proceskosten.
Fosfaatrecht en grondgebondenheid in de Meststoffenwet
19 november 2019
Het College van Beroep voor het Bedrijfsleven verklaart het beroep van een melkveebedrijf ongegrond inzake de vaststelling van het fosfaatrecht en de toepassing van de knelgevallenregeling.
Beroep tegen fosfaatrecht vaststelling en knelgevallenregeling in de melkveehouderij
12 november 2019
Appellant verliest beroep tegen fosfaatrecht vaststelling; knelgevallenregeling niet van toepassing. Geen individuele en buitensporige last vastgesteld.
Fosfaatrecht en de toepassing van de knelgevallenregeling in bestuursrechtelijke context
12 november 2019
Het College van Beroep voor het Bedrijfsleven oordeelt dat de knelgevallenregeling niet van toepassing is op niet gerealiseerde uitbreidingsplannen en dat appellante geen individuele en buitensporige last ondervindt van het fosfaatrechtenstelsel. Het beroep is ongegrond verklaard.
Fosfaatrecht en de toepassing van de knelgevallenregeling in het bestuursrecht
12 november 2019
Het College van Beroep voor het bedrijfsleven oordeelt dat de knelgevallenregeling niet van toepassing is op niet gerealiseerde uitbreidingsplannen en verklaart het beroep ongegrond.
Beoordeling van fosfaatrechten in het kader van bedrijfsverplaatsing en de toepassing van de Meststoffenwet
12 november 2019
Het College van Beroep voor het Bedrijfsleven oordeelt dat appellant niet voldoet aan de 5%-drempel voor fosfaatrechten en dat er geen sprake is van een individuele en buitensporige last. Het beroep wordt ongegrond verklaard.
Beroep tegen fosfaatrechten en grondgebondenheid in de landbouw
15 oktober 2019
Het College van Beroep voor het bedrijfsleven oordeelt dat Maatschap [naam 1] niet grondgebonden is en de generieke korting op fosfaatrechten terecht is toegepast. Het beroep tegen het vervangingsbesluit is ongegrond.
Beroep tegen de beslissing van de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit inzake de uitbetaling van betalingsrechten en vergroeningsbetaling voor het jaar 2016
12 maart 2019
Appellant verliest beroep tegen minister over uitbetaling betalingsrechten 2016; geen kennelijke fout vastgesteld.
Beroep tegen teruggave financiële discipline in het kader van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid
12 maart 2019
Het College van Beroep voor het Bedrijfsleven verklaart het beroep tegen het bestreden besluit niet-ontvankelijk en het beroep tegen het vervangingsbesluit ongegrond.
Niet verschoonbare termijnoverschrijding in bezwaar met betrekking tot fosfaatrechten
27 februari 2019
Het College van Beroep voor het bedrijfsleven verklaart het beroep ongegrond wegens niet verschoonbare termijnoverschrijding in bezwaar tegen fosfaatrechten.
Disciplinaire strafontslag van een ambtenaar wegens plichtsverzuim in detentiecentrum
31 januari 2019
De rechtbank vernietigt het ontslag van een ambtenaar wegens plichtsverzuim, oordeelt dat de straf te zwaar is gezien zijn PTSS, en draagt verweerder op een nieuw besluit te nemen.
Afwijzing van declaraties voor dienstreizen door de korpschef van politie
20 december 2018
De rechtbank heeft de beroepen van twee politieambtenaren ongegrond verklaard, omdat hun declaraties voor dienstreizen niet voldoen aan de voorwaarden van het Brvvp. De rechtbank oordeelt dat de reisbewegingen inherent zijn aan hun functie en geen incidenteel karakter hebben.
Afwijzing uitbetaling betalingsrechten GLB aan actieve landbouwer wegens inschrijving nevenactiviteit
27 november 2018
Het College van Beroep voor het bedrijfsleven heeft het beroep van Landschapsbeheer ongegrond verklaard, omdat de minister de uitbetaling van betalingsrechten voor 2016 terecht heeft afgewezen op basis van inschrijving als nevenactiviteit.
Overdracht van betalingsrechten en de eis van actieve landbouwer
6 november 2018
Het College verklaart het beroep van Maatschap [naam 1] ongegrond inzake de overdracht van betalingsrechten, omdat de partij [naam 3] niet voldeed aan de eis van actieve landbouwer.
Toewijzing en herberekening uitbetaling betalingsrechten 2015 voor jonge landbouwers met betrekking tot de Nationale Reserve
28 augustus 2018
Het College van Beroep voor het Bedrijfsleven verklaart de beroepen van de appellante ongegrond met betrekking tot de toewijzing en herberekening van betalingsrechten voor jonge landbouwers uit de Nationale Reserve.
Weigering uitbetaling basis- en vergroeningsbetaling voor percelen op grond van onjuiste voorlichting
28 augustus 2018
Het College van Beroep voor het bedrijfsleven verklaart het beroep ongegrond inzake de weigering van uitbetaling van basis- en vergroeningsbetaling voor percelen, wegens onvoldoende bewijs van onjuiste voorlichting.
Toewijzing en uitbetaling van betalingsrechten in het kader van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) met betrekking tot landbouwareaal en luchtfoto-evaluatie
28 augustus 2018
Het College vernietigt de besluiten van de minister inzake betalingsrechten voor perceel 4, oordeelt dat luchtfoto's onvoldoende zijn voor beoordeling en draagt nieuwe besluiten op binnen acht weken.
Schorsing en inhouding bezoldiging van een ambtenaar wegens ernstig plichtsverzuim
3 augustus 2018
Rechtbank Noord-Holland oordeelt dat de schorsing en inhouding van de bezoldiging van eiseres terecht zijn opgelegd wegens ernstig plichtsverzuim, waaronder contacten met criminelen en onduidelijke herkomst van geld.
Bestuursrechtelijke procedure inzake inhouding bezoldiging en ontslag van een ambtenaar wegens plichtsverzuim en ongeschiktheid
6 juli 2018
De rechtbank vernietigt het ontslagbesluit van eiseres wegens onvoldoende bewijs van plichtsverzuim en onzorgvuldige besluitvorming. Verweerder moet binnen 6 weken een nieuw besluit nemen.
Toewijzing en uitbetaling van betalingsrechten in het kader van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid
19 juni 2018
Het College van Beroep voor het bedrijfsleven vernietigt besluiten van de minister inzake betalingsrechten en subsidiabele oppervlakten, oordeelt dat de minister onvoldoende zorgvuldig heeft gehandeld en wijst proceskosten toe aan appellante.
Beroep tegen besluit minister van Landbouw inzake uitbetaling betalingsrechten en vergroeningsbetaling
30 april 2018
Het College van Beroep voor het bedrijfsleven verklaart het beroep van de appellant ongegrond inzake de uitbetaling van betalingsrechten en vergroeningsbetaling, omdat hij niet voldeed aan de vergroeningseisen.
Toewijzing en uitbetaling van betalingsrechten in het kader van de GLB-regeling met betrekking tot landbouwpercelen
14 februari 2018
Het College van Beroep voor het bedrijfsleven heeft op 14 februari 2018 de beroepen van V.O.F. Gebroeders [naam] tegen besluiten van de minister van Landbouw ongegrond verklaard, met betrekking tot de toewijzing en uitbetaling van betalingsrechten voor 2015.
Toewijzing van betalingsrechten GLB en wijziging aanvraag na uiterste datum
25 januari 2018
Het College van Beroep voor het bedrijfsleven verklaart het beroep van de appellant ongegrond inzake de toewijzing van betalingsrechten GLB, waarbij wijziging van de aanvraag na de uiterste datum niet mogelijk was.
Ontslag van een universitair docent aan de Universiteit van Amsterdam na arbeidsconflict en wijzigingen in het onderwijsprogramma
2 november 2017
De rechtbank oordeelt dat het ontslag van een universitair docent aan de UvA in stand blijft, wegens ongeschiktheid en weigering om mee te werken aan onderwijsvernieuwing.
Vaststelling dagloon Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen na onterechte detentie
26 juni 2017
Rechtbank Noord-Holland verklaart beroep ongegrond inzake vaststelling dagloon Wet WIA na onterechte detentie. Geen aanleiding om van wet af te wijken.
Toekenning bijstand en verrekening stortingen met verlaging gehuwdennorm
23 juni 2017
Eiser krijgt bijstandsuitkering, maar deze wordt verlaagd met 10% van de gehuwdennorm. De rechtbank oordeelt dat de stortingen van de moeder als leningen voor levensonderhoud moeten worden gezien en vernietigt het besluit van het college.
Intrekking en terugvordering van bijstandsuitkering wegens vermogen in het buitenland en gezamenlijke huishouding
20 juni 2017
De rechtbank vernietigt de intrekking van bijstand over de periode van 26 januari 2003 tot 20 oktober 2009, maar handhaaft de intrekking over andere periodes. Verweerder moet opnieuw beslissen op bezwaar.
Intrekking van de verklaring van geen bezwaar van een medewerker van de Koninklijke Marechaussee na winkeldiefstal en de beoordeling van toerekeningsvatbaarheid
4 april 2016
De rechtbank verklaart het beroep van eiseres ongegrond, waarbij de intrekking van haar vgb na winkeldiefstal door de minister van Defensie als rechtmatig wordt beschouwd.
Strafontslag van toezichthouder wegens niet informeren over financiële situatie en plichtsverzuim
21 januari 2016
De rechtbank verklaart het beroep van eiser ongegrond en bevestigt het strafontslag wegens plichtsverzuim en niet informeren over financiële problemen.
Benoeming en ontslag gemeentesecretaris van de nieuwe gemeente Alkmaar na fusie
23 december 2015
De rechtbank oordeelt dat de tijdelijke aanstelling van eiser als gemeentesecretaris van de nieuwe gemeente Alkmaar per 1 juli 2015 eindigt en niet wordt verlengd. Het beroep van eiser is ongegrond.
Weigering bijzondere bijstand voor griffierecht door college van burgemeester en wethouders van Haarlem
30 oktober 2015
De rechtbank heeft het beroep van eiser ongegrond verklaard, omdat hij onvoldoende informatie heeft verstrekt over de noodzaak van de kosten voor griffierecht. De weigering van bijzondere bijstand door het college was terecht.
Boete opgelegd op grond van de Wet werk en bijstand wegens schending van de inlichtingenplicht
21 mei 2015
Rechtbank Noord-Holland vernietigt het bestreden besluit en legt eiseres een boete op van € 529,95 wegens schending van de inlichtingenplicht in het kader van de WWB.
Beëindiging loonkostensubsidies voor ID-medewerkers door veranderde omstandigheden
31 december 2014
De rechtbank vernietigt het besluit tot beëindiging van loonkostensubsidies voor ID-medewerkers, omdat geen redelijke termijn is in acht genomen. Subsidies worden voortgezet tot 1 augustus 2013 en 1 augustus 2012.
Disciplinaire strafontslag van burgerambtenaar marine wegens plichtsverzuim en diefstal van goederen
19 december 2014
De rechtbank bevestigt het ontslag van een burgerambtenaar marine wegens ernstig plichtsverzuim en diefstal van goederen, oordelend dat het ontslag niet onevenredig is.
Beëindiging loonkostensubsidie voor ID-medewerkers jonger dan 60 jaar en de gevolgen daarvan
22 januari 2014
Rechtbank Noord-Holland vernietigt de beëindiging van loonkostensubsidie voor ID-medewerkers jonger dan 60 jaar, oordeelt dat de termijn niet redelijk was en kent subsidie tot 1 augustus 2013 toe.
Intrekking van bijstand en gezamenlijke huishouding tussen eisers
20 december 2013
Rechtbank Noord-Holland vernietigt de intrekking van bijstand aan eiseres, oordelend dat gezamenlijke huishouding pas in 2005 begon. Gemeente moet nieuwe besluiten nemen.
Ontslag van ambtenaar wegens ernstig plichtsverzuim met betrekking tot informele kas
24 januari 2013
Rechtbank Noord-Holland oordeelt dat ontslag van ambtenaar wegens ernstig plichtsverzuim met informele kas gerechtvaardigd is. Beroep ongegrond, verzoek om schadevergoeding afgewezen.
Beoordeling van de zorgbehoefte van een kind met het syndroom van Down en bijkomende beperkingen
3 mei 2012
Rechtbank Alkmaar vernietigt het besluit van CIZ over zorgindicatie voor een kind met het syndroom van Down wegens onvoldoende onderbouwing van de zorgbehoefte.
Herziening en terugvordering van bijstandsuitkering wegens niet opgegeven bankrekening
12 april 2012
Rechtbank Alkmaar oordeelt dat eiseres haar inlichtingenplicht heeft geschonden door een bankrekening niet op te geven, wat leidt tot herziening en terugvordering van bijstandsuitkering.
Beoordeling van de arbeidsovereenkomst en WIA-uitkering in het kader van re-integratie
8 maart 2012
De rechtbank oordeelt dat er geen arbeidsovereenkomst of uitzendovereenkomst bestond tussen eiser en de Stichting, en bevestigt de weigering van de WIA-uitkering.
Toekenning van kosten voor hypnotherapie als onderdeel van persoonsgebonden budget (pgb) in het kader van activerende begeleiding
24 november 2011
Rechtbank Alkmaar oordeelt dat kosten voor hypnotherapie onder activerende begeleiding vallen en moeten worden geaccepteerd ten laste van het pgb. Eiseres krijgt schadevergoeding voor proceskosten en griffierecht.
Schadevergoeding wegens overschrijding van de redelijke termijn in bestuursrechtelijke procedures
27 oktober 2011
Rechtbank Amsterdam oordeelt over schadevergoeding wegens overschrijding van de redelijke termijn in bestuursrechtelijke procedures. De Staat en het Uwv worden veroordeeld tot betaling van respectievelijk € 2.000,00 en € 500,00 aan eiseres.
Verzet tegen niet-ontvankelijkverklaring van beroep wegens niet tijdig betalen griffierecht
28 juli 2011
De rechtbank verklaart het verzet van eiser gegrond, omdat het griffierecht tijdig is betaald. De eerdere uitspraak van 7 december 2010 wordt vernietigd.
Disciplinair ontslag van ambtenaar wegens plichtsverzuim en bezit van kinderporno
28 juli 2011
De rechtbank verklaart het beroep ongegrond en handhaaft het ontslag van de ambtenaar wegens ernstig plichtsverzuim, waaronder bezit van kinderporno en ongepast gebruik van de dienstcomputer.
Disciplinaire maatregelen en ontslag van politieambtenaar wegens plichtsverzuim en ongepast gedrag
28 juli 2011
Rechtbank vernietigt ontslag van politieambtenaar wegens onvoldoende bewijs van plichtsverzuim en oordeelt dat de opgelegde disciplinaire straf niet evenredig is.
Disciplinaire straf van onvoorwaardelijk ontslag van ambtenaar wegens plichtsverzuim en detentie
28 juli 2011
Rechtbank vernietigt ontslag van ambtenaar wegens plichtsverzuim en detentie; oordeelt dat verweten gedragingen niet als plichtsverzuim kunnen worden aangemerkt.
Disciplinair strafontslag van ambtenaar wegens plichtsverzuim bij behandeling van identiteitskaartaanvraag
28 juli 2011
Eiseres, ambtenaar bij de gemeente Amsterdam, werd ontslagen wegens plichtsverzuim bij de behandeling van een identiteitskaartaanvraag. De rechtbank verklaarde haar beroep ongegrond en bevestigde het ontslag.
Openbaarheid van gegevens over bevoegdheid van docenten in het kader van de Wet openbaarheid van bestuur
4 mei 2011
Rechtbank Alkmaar oordeelt dat de Onderwijsinspectie ten onrechte informatie over bevoegdheid van docenten weigerde. Openbaarheid prevaleert boven bescherming persoonlijke levenssfeer.
Bevoegdheid Centrale Raad van Beroep inzake aanvragen sociale voorzieningen ex-KNIL-militairen
28 december 2005
De Centrale Raad van Beroep wijst de verzoeken van ex-KNIL-militairen om voorlopige voorzieningen af, omdat de rechtbank 's-Gravenhage zich terecht onbevoegd heeft verklaard. De zaak wordt doorverwezen naar de rechtbanken Dordrecht en Amsterdam.
Verzoek om voorlopige voorziening in bestuursrechtelijke zaak betreffende ontslag en tijdelijke ouderenregeling
23 juni 2005
De Centrale Raad van Beroep heeft op 23 juni 2005 het verzoek om een voorlopige voorziening afgewezen in een zaak over ontslag en de tijdelijke ouderenregeling, omdat er geen spoedeisend belang was aangetoond.
Verzoek om voorlopige voorziening in disciplinaire ontslagzaak politieambtenaar
24 mei 2005
De voorzieningenrechter wijst het verzoek om een voorlopige voorziening af in een zaak over disciplinair ontslag van een politieambtenaar wegens ernstig plichtsverzuim.
Toewijzing verzoek om voorlopige voorziening inzake disciplinaire straf van ontslag van ambtenaar
10 maart 2005
De Centrale Raad van Beroep schorst de uitspraak van de rechtbank die het voorwaardelijk ontslag van een ambtenaar vernietigde, en oordeelt dat er voldoende spoedeisend belang is voor handhaving van het ontslag.
Verzoek om voorlopige voorziening inzake afwijzing aanvragen vrijwillig nadienen door defensiepersoneel
15 februari 2005
De voorzieningenrechter wijst het verzoek om voorlopige voorziening af, omdat de afwijzing van de aanvragen tot vrijwillig nadienen door de Staatssecretaris van Defensie in redelijkheid kan worden gehandhaafd.
De voorzieningenrechter heeft de verzoeken om voorlopige voorziening afgewezen, omdat er geen onverwijlde spoed was en verzoekers inmiddels een aanbod tot nadienen hadden geaccepteerd.
Einde tijdelijk dienstverband en rechtswege beëindiging aanstelling
26 augustus 2004
De Centrale Raad van Beroep vernietigt de uitspraak van de rechtbank en verklaart het beroep van gedaagde ongegrond, omdat zijn aanstelling per 1 september 2001 van rechtswege is beëindigd.
Verzoek om voorlopige voorziening in ambtenarenrechtelijke ontslagzaak
16 augustus 2004
De voorzieningenrechter wijst het verzoek om een voorlopige voorziening af in een ambtenarenrechtelijke ontslagzaak, omdat de aangevoerde spoedeisende belangen niet opwegen tegen de belangen van de uitvoering van de uitspraak.
Weigering van plaatsing in hogere groepsfunctie op basis van 50%-regeling
13 augustus 2004
De Centrale Raad van Beroep bevestigt de weigering van de Staatssecretaris van Financiën om appellant in een hogere groepsfunctie te plaatsen, omdat zijn werkzaamheden niet voor 50% op E-2 en E-3 niveau lagen.
Intrekking van functiebeschrijving en financiële compensatie in het ambtenarenrecht
13 augustus 2004
De Centrale Raad van Beroep oordeelt over de intrekking van een functiebeschrijving en financiële compensatie voor betrokkene. De Raad bevestigt dat de intrekking met terugwerkende kracht alleen rechtmatig is met compensatie.
Voorlopige voorziening in hoger beroep tegen ontslag van politieambtenaar wegens plichtsverzuim
12 augustus 2004
Hoger beroep tegen ontslag politieambtenaar wegens plichtsverzuim. Voorzieningenrechter oordeelt dat ontslag niet onevenredig is en schorst eerdere uitspraak rechtbank.
Hoger beroep inzake functietoewijzing en rechtsherstel voor luitenant-kolonels der Koninklijke Marechaussee
15 juli 2004
Hoger beroep van luitenant-kolonels der Koninklijke Marechaussee over functietoewijzing en financiële compensatie. Hoger beroep afgewezen, eerdere uitspraken bevestigd.
Hoger beroep inzake verlenging dienstverband en premiepercentage voor beroepsmilitair
3 juni 2004
Hoger beroep van een beroepsmilitair over verlenging dienstverband en premiepercentage. Hoger beroep niet-ontvankelijk verklaard omdat er geen procesbelang meer is.
Beëindiging van wachtgeld in verband met recht op FPU-uitkering
3 juni 2004
De Centrale Raad van Beroep vernietigt de uitspraak van de rechtbank en verklaart het beroep van gedaagde ongegrond, omdat het wachtgeld terecht is beëindigd bij het recht op een FPU-uitkering.
Afwijzing verzoek om voorlopige voorziening in hoger beroep inzake reïntegratieplan en sollicitatieverplichting
27 mei 2004
Verzoek om voorlopige voorziening afgewezen; geen spoedeisend belang aangetoond. Verzoeker was in hoger beroep tegen een eerdere uitspraak over zijn bijstandsuitkering.
Strafontslag wegens ernstig plichtsverzuim van een politiefunctionaris
5 april 2004
De Centrale Raad van Beroep schorst de werking van de uitspraak van de rechtbank Breda en bevestigt het strafontslag van een politiefunctionaris wegens ernstig plichtsverzuim en poging tot oplichting.
Beslissing over WAO-uitkering en termijn voor melden arbeidsongeschiktheid
11 maart 2004
De Centrale Raad van Beroep bevestigt dat de WAO-uitkering van een ambtenaar niet terecht is stopgezet wegens te late aangifte van arbeidsongeschiktheid. De rechtbank oordeelde dat de gedaagde niet in gebreke was, wat door de Raad wordt bevestigd.
Afwijzing verzoek om voorlopige voorziening in bestuursrechtelijke zaak betreffende ambtenarenrecht
28 januari 2004
De Centrale Raad van Beroep wijst het verzoek om voorlopige voorziening af, omdat er geen spoedeisend belang is aangetoond. De gemeente Buren wordt veroordeeld in de proceskosten van de gedaagde.
Toepasselijkheid van hoofdstuk 6 en 7 Awb op bezwaarprocedure tegen besluit gericht aan een rechter in opleiding, afkomstig van bestuur van rechtbank
8 december 2003
De Centrale Raad van Beroep vernietigt de beslissing van het bestuur van de rechtbank Rotterdam om de opleidingsperiode van verzoeker niet te verlengen, wegens onvoldoende motivatie en het niet horen van verzoeker in bezwaar.
Beoordeling van de bezoldiging en schadevergoeding van een seniorsecretaris bij de Minister van Justitie
25 september 2003
Hoger beroep van een seniorsecretaris tegen de weigering van de Minister van Justitie om haar naar schaal 12 te bezoldigen. De Centrale Raad van Beroep vernietigt eerdere besluiten en oordeelt dat de beoordeling onvoldoende onderbouwd was.
Verzoek om voorlopige voorziening in ontslagzaak van leraar aan Europese School
2 september 2003
Verzoeker, leraar aan de Europese School, verzocht om een voorlopige voorziening tegen zijn ontslag. De voorzieningenrechter wees het verzoek af, oordelend dat er onvoldoende bewijs was voor onterecht ontslag.
Schorsing van disciplinaire straf van ontslag van een ambtenaar in het kader van een voorlopige voorziening
30 juli 2003
De voorzieningenrechter wijst het verzoek om schorsing van het ontslag van een ambtenaar af, gezien het ernstige plichtsverzuim en de onwaarschijnlijkheid van een succesvolle uitkomst in hoger beroep.
Verzoek om voorlopige voorziening na ontslag wegens relatie met ondergeschikte
14 juli 2003
Een leidinggevend ambtenaar verzocht om een voorlopige voorziening na ontslag wegens een relatie met een ondergeschikte. De voorzieningenrechter wees het verzoek af, oordelend dat het ontslag terecht was.
Aansprakelijkheid van de Staatssecretaris van Defensie voor letsel opgelopen door ambtenaar tijdens uitzending
3 oktober 2002
Appellante verzocht erkenning van aansprakelijkheid door de Staatssecretaris van Defensie voor letsel opgelopen tijdens uitzending. De Raad bevestigde de uitspraak van de rechtbank, oordeelde dat er geen aansprakelijkheid was voor het ongeval zelf en dat de diagnose door de arts niet verwijtbaar was.
Hoger beroep tegen de uitspraak van de rechtbank 's-Gravenhage inzake schadevergoeding na ongeval tijdens militaire dienst
3 oktober 2002
Hoger beroep van appellant tegen de uitspraak van de rechtbank 's-Gravenhage over schadevergoeding na een ongeval tijdens militaire dienst. De Centrale Raad van Beroep bevestigt de uitspraak en verklaart het hoger beroep ongegrond.
Afwijzing verzoek voorlopige voorziening in hoger beroep na strafontslag van ambtenaar
22 augustus 2002
De voorzieningenrechter wijst het verzoek om een voorlopige voorziening af, omdat er geen spoedeisend financieel belang is na het strafontslag van de ambtenaar.
Juridische AI-assistent
Lexboost helpt je bij al je juridische werk. Stel vragen in natuurlijke taal en krijg direct: