Verduistering van identiteitskaart, schuldheling van telefoon en belediging van slachtoffer om seksuele geaardheid door minderjarige verdachte
21 november 2023
Verdachte is veroordeeld tot een werkstraf van 20 uren voor verduistering van een identiteitskaart, schuldheling van een telefoon en belediging van een slachtoffer om zijn seksuele geaardheid.
Jeugdzaak over opzettelijke brandstichting aan een personenauto met levensgevaar voor omwonenden
7 november 2023
Verdachte veroordeeld voor opzettelijke brandstichting aan een Toyota Aygo, met levensgevaar voor omwonenden. Veroordeeld tot voorwaardelijke jeugddetentie en werkstraf, schadevergoeding aan benadeelde partij toegewezen.
Verlenging van de PIJ-maatregel tot het moment van opname in verplichte zorg en bepaling onvoorwaardelijk einde van de PIJ-maatregel
25 januari 2023
De rechtbank verlengt de PIJ-maatregel van een veroordeelde tot 25 maart 2023, met de mogelijkheid van eerdere beëindiging bij opname in zorg. De maatregel is noodzakelijk voor de veiligheid en verdere ontwikkeling van de veroordeelde.
Veroordeling in jeugdstrafrecht voor openlijke geweldpleging, poging tot zware mishandeling, poging diefstal en schuldheling
3 november 2022
De rechtbank heeft een minderjarige verdachte veroordeeld voor openlijke geweldpleging, poging tot zware mishandeling en diefstal, met een voorwaardelijke PIJ-maatregel en schadevergoeding aan de benadeelde partij.
Beëindiging van het ouderlijk gezag en benoeming van een voogd voor een minderjarige
6 september 2022
De rechtbank beëindigt het ouderlijk gezag van de moeder over [naam kind01] en benoemt de William Schrikker Stichting tot voogd, gezien de onmogelijkheid van de moeder om voldoende zorg te bieden.
Beëindiging van het ouderlijk gezag en benoeming van een voogd voor een minderjarige
6 september 2022
De rechtbank heeft het ouderlijk gezag van de moeder over [naam kind01] beëindigd en de William Schrikker Stichting benoemd tot voogdes, omdat de moeder niet in staat was om voldoende zorg te bieden.
Verlenging ondertoezichtstelling van kinderen in een echtscheidingssituatie met communicatieproblemen tussen ouders
6 september 2022
De kinderrechter verlengt de ondertoezichtstelling van [naam kind 1] en [naam kind 2] tot 10 maart 2023, vanwege communicatieproblemen tussen de ouders en de noodzaak van monitoring van de hulpverlening.
Verlenging ondertoezichtstelling en machtiging tot uithuisplaatsing in een kinderbeschermingszaak
15 augustus 2022
De kinderrechter verlengt de ondertoezichtstelling en machtiging tot uithuisplaatsing van vijf kinderen tot 8 maart 2023, na positieve ontwikkelingen in hun situatie.
Beschikking ondertoezichtstelling en uithuisplaatsing van een minderjarige
19 juli 2022
De kinderrechter heeft op 19 juli 2022 een beschikking gegeven voor ondertoezichtstelling en uithuisplaatsing van [naam kind] vanwege zorgen over het welzijn van het kind en de moeder.
Ondertoezichtstelling van kinderen in verband met onveilige opvoedsituatie en strafrechtelijke problemen van de moeder
19 juli 2022
De kinderrechter heeft op 19 juli 2022 drie kinderen onder toezicht gesteld voor twaalf maanden vanwege de onveilige opvoedsituatie en strafrechtelijke problemen van de moeder.
Beëindiging van het ouderlijk gezag en benoeming van een voogd over een minderjarige
5 april 2022
De rechtbank beëindigt het ouderlijk gezag van de moeder over [voornaam minderjarige] en benoemt de GI tot voogdes, vanwege de bedreiging van de ontwikkeling van het kind.
Beëindiging van het gezag van de moeder over twee minderjarigen na langdurige uithuisplaatsing en ondertoezichtstelling
28 januari 2022
De rechtbank beëindigt het gezag van de moeder over [naam kind 1] en [naam kind 2] na langdurige uithuisplaatsing, benoemt de GI tot voogd en wijst verzoeken om plaatsing bij de grootmoeder af.
Toestemming wijziging verblijfplaats, verlenging ondertoezichtstelling en verlenging machtiging tot uithuisplaatsing van een minderjarige
5 januari 2022
De kinderrechter verleent toestemming voor wijziging van verblijfplaats van een minderjarige naar haar tante, verlengt de ondertoezichtstelling en machtiging tot uithuisplaatsing.
Verlenging ondertoezichtstelling en uithuisplaatsing van een minderjarige
5 januari 2022
De kinderrechter verlengt de ondertoezichtstelling en uithuisplaatsing van een minderjarige tot 14 januari 2023, na zorgvuldige overweging van de situatie en het belang van het kind.
Verlenging van de uithuisplaatsing van minderjarigen in het kader van jeugdzorg
7 september 2021
De kinderrechter verlengt de uithuisplaatsing van [naam kind 1] en [naam kind 2] bij hun tante tot [geboortedatum kind 1] 2022, met de nadruk op het belang van samenwerking tussen betrokken partijen.
Machtiging gesloten jeugdhulp voor minderjarige met ernstige opgroei- en opvoedingsproblemen
20 juli 2021
De kinderrechter verleent een machtiging gesloten jeugdhulp voor de minderjarige [voornaam minderjarige] voor zes maanden, vanwege ernstige opgroei- en opvoedingsproblemen.
Verlenging ondertoezichtstelling en machtiging tot uithuisplaatsing van minderjarigen in het kader van jeugdbescherming
20 juli 2021
De kinderrechter verlengt de ondertoezichtstelling en machtiging tot uithuisplaatsing van drie minderjarigen, maar wijst het verzoek voor twee van hen af wegens te late indiening.
Ambtshalve benoeming van een bijzondere curator in een zorgwekkende situatie van een minderjarige
4 mei 2021
De kinderrechter benoemt een bijzondere curator voor de minderjarige [voornaam minderjarige] vanwege zorgen over zijn situatie in Brazilië. Mr. R.A.A.H. van Leur is benoemd van 7 mei tot 31 juli 2021.
Beëindiging van het ouderlijk gezag en benoeming van een voogd in een gezagskwestie
4 mei 2021
De rechtbank beëindigt het ouderlijk gezag van de ouders over [voornaam minderjarige] en benoemt de pleegmoeder tot voogdes, op basis van de harmonieuze situatie en de ontwikkeling van de minderjarige.
Toewijzing verzoek tot ondertoezichtstelling en gedeeltelijke toewijzing van het verzoek tot verlenging van de machtiging tot uithuisplaatsing
6 april 2021
De kinderrechter heeft de ondertoezichtstelling van drie kinderen verlengd tot 18 oktober 2021 en de machtiging tot uithuisplaatsing tot 1 juli 2021, met doorverwijzing van het gezagsbeëindigingsverzoek naar de meervoudige kamer.
Verzoek tot verlenging van de ondertoezichtstelling van een minderjarige in het kader van jeugdbescherming
17 maart 2021
De kinderrechter heeft op 17 maart 2021 de ondertoezichtstelling van een minderjarige verlengd tot 31 juli 2021, na zorgen over zijn ontwikkeling en de situatie in Brazilië.
Verlenging ondertoezichtstelling en voorwaardelijke machtiging gesloten jeugdhulp voor minderjarige met ontwikkelingsbedreigingen
17 maart 2021
De kinderrechter verlengt de ondertoezichtstelling van een minderjarige en verleent een voorwaardelijke machtiging gesloten jeugdhulp tot 27 september 2021.
Verlenging ondertoezichtstelling en afwijzing verzoeken uithuisplaatsing in het belang van de minderjarige
16 december 2020
De rechtbank verlengt de ondertoezichtstelling van [naam kind] tot 1 juni 2021 en wijst verzoeken tot uithuisplaatsing af, in het belang van de minderjarige.
Verlenging ondertoezichtstelling en uithuisplaatsing van een minderjarige in een netwerkpleeggezin
25 november 2020
De kinderrechter verlengt de ondertoezichtstelling en uithuisplaatsing van een minderjarige bij de pleegmoeder tot 13 december 2021, in het belang van de ontwikkeling van het kind.
Verlenging ondertoezichtstelling en machtiging tot uithuisplaatsing van een minderjarige met benoeming van een bijzondere curator
18 november 2020
De kinderrechter verlengt de ondertoezichtstelling en machtiging tot uithuisplaatsing van een minderjarige tot 30 januari 2021 en benoemt een bijzondere curator.
Voorlopige voogdij over ongeboren kind van minderjarige moeder
3 november 2020
De rechtbank wijst het verzoek om voorlopige voogdij over een ongeboren kind toe, ingaande bij de geboorte, omdat de minderjarige moeder onbevoegd is tot het gezag.
Gedeeltelijke schorsing van het ouderlijk gezag in verband met medische behandeling van een minderjarige
3 november 2020
De rechtbank schorst de moeder gedeeltelijk in het gezag over haar minderjarige dochter voor noodzakelijke medische behandeling tijdens de bevalling, waaronder een bloedtransfusie.
Verlenging van de ondertoezichtstelling van een minderjarige in het kader van een omgangsregeling tussen ouders
21 oktober 2020
De kinderrechter heeft de ondertoezichtstelling van [naam kind] verlengd tot 4 januari 2021, na een verzoek van de GI en gehoord de standpunten van de ouders.
Ondertoezichtstelling en machtiging tot uithuisplaatsing van een minderjarige
15 september 2020
De kinderrechter heeft op 15 september 2020 een ondertoezichtstelling en machtiging tot uithuisplaatsing van [naam kind] verleend, vanwege ernstige ontwikkelingsbedreiging en de instabiele situatie van de moeder.
Verlenging ondertoezichtstelling en afwijzing machtiging tot uithuisplaatsing van minderjarige
15 september 2020
De kinderrechter verlengt de ondertoezichtstelling van [naam kind] tot 23 september 2021, maar wijst de verlenging van de machtiging tot uithuisplaatsing af.
Onderzoek naar de ondertoezichtstelling van minderjarigen in het kader van de jeugdzorg
14 juli 2020
De kinderrechter heeft op 14 juli 2020 de ondertoezichtstelling van twee minderjarigen bevolen voor de duur van twaalf maanden, vanwege ernstige zorgen over hun ontwikkeling en opvoedcapaciteiten van de ouders.
Ondertoezichtstelling en machtiging tot uithuisplaatsing van een minderjarige
14 juli 2020
De kinderrechter heeft op 14 juli 2020 een minderjarige onder toezicht gesteld en machtiging tot uithuisplaatsing verleend vanwege ernstige zorgen over haar ontwikkeling en de thuissituatie.
Verzoek tot verlenging ondertoezichtstelling en uithuisplaatsing van minderjarigen met trauma's
30 juni 2020
Rechtbank Rotterdam verlengt ondertoezichtstelling en uithuisplaatsing van minderjarigen tot 3 november 2020, wegens onvoldoende informatie over de opvoedcapaciteiten van de moeder.
Ondertoezichtstelling van een minderjarige in het kader van de coronacrisis
28 april 2020
De kinderrechter heeft op 28 april 2020 een minderjarige onder toezicht gesteld voor twaalf maanden vanwege onduidelijke en instabiele opvoedsituaties, met als doel de moeder te ondersteunen.
Verlenging ondertoezichtstelling en machtiging tot uithuisplaatsing van minderjarige en ongeboren kind
28 april 2020
De kinderrechter heeft de ondertoezichtstelling van [voornaam minderjarige] verlengd en de machtiging tot uithuisplaatsing voor zowel [voornaam minderjarige] als het ongeboren kind goedgekeurd, met een aanhouding van de beslissing over de machtiging tot uithuisplaatsing van het ongeboren kind.
Beëindiging van het ouderlijk gezag en benoeming van een voogd voor minderjarigen na onveilige opvoedsituatie
6 maart 2020
De rechtbank beëindigt het ouderlijk gezag van de ouders over drie minderjarigen en benoemt Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond tot voogd, vanwege onveilige opvoedsituatie.
Vervangende toestemming voor medische behandeling van minderjarige met sikkelcelziekte
3 maart 2020
Rechtbank verleent vervangende toestemming voor medische behandeling van minderjarige met sikkelcelziekte, inclusief bloedtransfusie, ondanks weigering van ouders.
Verzoek tot machtiging gesloten jeugdhulp voor minderjarige met ernstige opgroei- en opvoedingsproblemen
17 februari 2020
De kinderrechter verleent een machtiging gesloten jeugdhulp voor [naam kind] van 8 maart 2020 tot 11 juli 2020, vanwege ernstige opgroei- en opvoedingsproblemen.
Afwijzing schadevergoeding ex artikel 35 Wet Bopz met betrekking tot onrechtmatige vrijheidsberoving
7 november 2019
De rechtbank heeft het verzoek om schadevergoeding afgewezen, omdat verzoeker geen nadeel heeft geleden door de niet-naleving van de Wet Bopz door de officier van justitie.
Afwijzing verzoek tot herstel van gezag en wijziging omgangsregeling in het belang van de kinderen
9 oktober 2019
De rechtbank heeft het verzoek van de moeder tot herstel van gezag en wijziging van de omgangsregeling afgewezen, omdat dit niet in het belang van de kinderen is.
Verlenging machtiging tot uithuisplaatsing van minderjarigen met betrekking tot de zorg en woonsituatie
14 augustus 2019
De kinderrechter verlengt de machtiging tot uithuisplaatsing van [voornaam minderjarige 1] en [voornaam minderjarige 2] tot 3 december 2019, waarbij [voornaam minderjarige 1] bij zijn halfzus gaat wonen en [voornaam minderjarige 2] bij de vader.
Jeugdstrafrecht. Poging tot doodslag en medeplegen van opzetheling met jeugddetentie en werkstraf
9 april 2019
Verdachte (17) krijgt jeugddetentie en werkstraf voor poging tot doodslag en opzetheling. Schadevergoeding aan benadeelde partij vastgesteld op € 2545,-.
Verzoek tot voorlopige ondertoezichtstelling en verlenging uithuisplaatsing van een baby met middelengebruik door de moeder
1 augustus 2018
De kinderrechter heeft de uithuisplaatsing van een baby verlengd en omgang met de moeder geregeld, gezien de zorgen over middelengebruik door de moeder.
Beëindiging van het ouderlijk gezag en benoeming van een voogd voor een minderjarige met medische problematiek
16 april 2018
De rechtbank beëindigt het ouderlijk gezag van de moeder over de minderjarige [voornaam minderjarige] en benoemt de GI tot voogd, gezien de ernstige bedreiging van de ontwikkeling van de minderjarige.
Diefstal met bedreiging door meerderjarige en minderjarige verdachten
20 februari 2018
De rechtbank heeft een minderjarige verdachte veroordeeld voor diefstal met bedreiging, met een jeugddetentie van 9 maanden, waarvan 3 voorwaardelijk, en schadevergoeding aan de benadeelde partij van €570,--.
Schuldheling door minderjarige verdachte met betrekking tot goederen verkregen door misdrijf
20 februari 2018
De rechtbank sprak de minderjarige verdachte vrij van schuldheling van een rugtas, maar verklaarde bewezen dat hij deze had voorhanden. Geen straf opgelegd vanwege omstandigheden.
Poging zware mishandeling en openlijke geweldpleging door minderjarige verdachte met voorwaardelijke PIJ-maatregel
20 februari 2018
De rechtbank heeft een minderjarige verdachte veroordeeld tot 26 dagen jeugddetentie en een voorwaardelijke PIJ-maatregel voor poging zware mishandeling en openlijke geweldpleging, met schadevergoeding aan benadeelden.
Medeplegen van mishandeling tijdens uitgaansgeweld in Amsterdam
18 april 2017
Verdachte veroordeeld voor medeplegen van mishandeling van [slachtoffer 1] tijdens uitgaansgeweld in Amsterdam op 11 augustus 2013. Taakstraf van 60 uren opgelegd en schadevergoeding van € 1.143,48 aan [slachtoffer 1].
Vrijspraak van verdachte in mishandelingszaak na beoordeling camerabeelden en bewijsvoering
18 april 2017
De verdachte is vrijgesproken van mishandeling van twee personen, omdat niet kon worden vastgesteld dat hij geweldshandelingen heeft verricht, zoals blijkt uit camerabeelden.
Uitlevering aan Albanië ter tenuitvoerlegging van een verstekveroordeling met garantie van nieuw proces
11 april 2017
De rechtbank heeft de uitlevering van een Albanees aan Albanië goedgekeurd voor de tenuitvoerlegging van een verstekveroordeling, met garantie van een nieuw proces.
Overlevering en detentieomstandigheden in Litouwen
14 maart 2017
De Rechtbank Amsterdam heeft op 14 maart 2017 de overlevering van een Litouwse verdachte toegestaan, ondanks bezwaren over detentieomstandigheden en aanwezigheid bij eerdere zittingen.
Weigering van overlevering op basis van persoonsverwisseling in het kader van een Europees Arrestatiebevel
14 maart 2017
De Rechtbank Amsterdam weigerde de overlevering van een opgeëiste persoon op basis van persoonsverwisseling, vastgesteld door een discrepantie in vingerafdrukken.
Overlevering en detentieomstandigheden in Roemenië met betrekking tot de redelijke termijn
28 februari 2017
De rechtbank handhaaft het uitstel van de beslissing over de overlevering vanwege zorgen over detentieomstandigheden in Roemenië en de nog niet verstreken redelijke termijn.
Weigering van overlevering op grond van artikel 12 OLW wegens gebrek aan kennis van zittingsdata
14 februari 2017
De rechtbank weigert de overlevering van de opgeëiste persoon aan Polen op grond van artikel 12 OLW, omdat hij niet op de hoogte was van de zittingsdata en daardoor niet adequaat zijn verdediging kon voeren.
Heropening en schorsing van het onderzoek in verband met een Europees aanhoudingsbevel en verzetprocedure
9 februari 2017
De Rechtbank Amsterdam heeft op 9 februari 2017 het onderzoek heropend en geschorst in een zaak betreffende een Europees aanhoudingsbevel, in afwachting van de ontvankelijkheid van het verzet van de opgeëiste persoon.
Tussenuitspraken in de executie van een Europees aanhoudingsbevel met betrekking tot detentieomstandigheden in Roemenië
31 januari 2017
De rechtbank Amsterdam heeft op 31 januari 2017 de beslissing over de overlevering van een opgeëiste persoon uitgesteld vanwege zorgen over de detentieomstandigheden in Roemenië, waarbij een reëel gevaar voor onmenselijke behandeling is vastgesteld.
Vervolgingsoverlevering Frankrijk met betrekking tot Europees aanhoudingsbevel
24 januari 2017
Rechtbank Amsterdam staat gedeeltelijk overlevering toe aan Frankrijk op basis van Europees aanhoudingsbevel, maar weigert overlevering voor douanedelict.
Heropening van het onderzoek naar de overlevering van een persoon in verband met voorbereidingshandelingen voor de productie van synthetische drugs
3 januari 2017
De rechtbank heropent het onderzoek naar de overlevering van een persoon in verband met voorbereidingshandelingen voor synthetische drugs, om het OM gelegenheid te geven nadere informatie in te winnen.
Overlevering op basis van Europees Aanhoudingsbevel met betrekking tot criminele organisatie en drugshandel
3 januari 2017
De Rechtbank Amsterdam staat de overlevering toe van een opgeëiste persoon op basis van een Europees aanhoudingsbevel wegens betrokkenheid bij drugshandel en deelname aan een criminele organisatie.
Heropening en schorsing van het onderzoek in verband met detentieomstandigheden bij overlevering aan Portugal
20 december 2016
De rechtbank heeft het onderzoek in een zaak over een Europees aanhoudingsbevel heropend en geschorst vanwege zorgen over detentieomstandigheden in Portugal. De beslissing over de overlevering is uitgesteld.
Weigering van overlevering aan Polen op basis van de Overleveringswet
20 december 2016
De Rechtbank Amsterdam weigert de overlevering van een opgeëiste persoon aan Polen op basis van de Overleveringswet, omdat geen van de uitzonderingen op de weigering van toepassing is.
Overlevering van een opgeëiste persoon aan Luxemburg voor strafrechtelijk onderzoek met betrekking tot meerdere feiten, waaronder witwassen en oplichting
13 december 2016
De rechtbank staat de overlevering van de opgeëiste persoon aan Luxemburg toe voor de meeste feiten, maar weigert dit voor één feit wegens verjaring.
Toestemming tot overlevering op basis van Europees aanhoudingsbevel met betrekking tot detentieomstandigheden in Hongarije
22 november 2016
Rechtbank Amsterdam staat de overlevering van een Hongaarse opgeëiste persoon toe op basis van een Europees aanhoudingsbevel, ondanks zorgen over detentieomstandigheden.
Overlevering van een opgeëiste persoon aan Hongarije op basis van een Europees aanhoudingsbevel
22 november 2016
De Rechtbank Amsterdam heeft op 22 november 2016 de overlevering van een opgeëiste persoon aan Hongarije toegestaan op basis van een Europees aanhoudingsbevel, na bevestiging van zijn identiteit en beoordeling van de detentieomstandigheden.
Overlevering van een Nederlandse onderdaan aan België voor strafrechtelijke vervolging met betrekking tot cannabisplantage en diefstal van elektriciteit
1 november 2016
Rechtbank Amsterdam staat de overlevering van een Nederlandse onderdaan aan België toe voor strafzaken met betrekking tot cannabisplantage en diefstal van elektriciteit.
Weigering van overlevering op grond van artikel 12 van de Overleveringswet in het kader van een Europees aanhoudingsbevel
18 oktober 2016
De Rechtbank Amsterdam weigert de overlevering van een opgeëiste persoon aan Polen op grond van artikel 12 OLW, omdat de opgeëiste persoon niet op de hoogte was van de rechtszitting in Polen.
Weigering van overlevering op grond van de Nederlandse nationaliteit en ongunstige gezondheidstoestand
13 september 2016
De rechtbank weigert de overlevering van de opgeëiste persoon aan België op grond van zijn Nederlandse nationaliteit en ongunstige gezondheidstoestand.
Overlevering van een opgeëiste persoon aan België in verband met detentieomstandigheden
30 augustus 2016
De Rechtbank Amsterdam heeft op 30 augustus 2016 de overlevering van een opgeëiste persoon aan België toegestaan, ondanks zorgen over detentieomstandigheden, omdat het EAB voldeed aan de eisen van de Overleveringswet.
Overlevering van een persoon aan Letland in verband met strafrechtelijk onderzoek naar drugshandel
2 augustus 2016
De Rechtbank Amsterdam heeft op 2 augustus 2016 de overlevering van een opgeëiste persoon aan Letland toegestaan, ondanks zorgen over detentieomstandigheden, omdat er geen reëel gevaar voor onmenselijke behandeling is vastgesteld.
Overlevering van een persoon aan Duitsland op basis van een Europees aanhoudingsbevel met betrekking tot strafbaarheid naar Nederlands recht
2 augustus 2016
De rechtbank heeft de overlevering van een opgeëiste persoon aan Duitsland toegestaan op basis van een Europees aanhoudingsbevel, waarbij de strafbaarheid naar Nederlands recht is beoordeeld.
Uitleveringsverzoek van Zwitserland met betrekking tot verdovende middelen
2 augustus 2016
De Rechtbank Amsterdam heeft op 2 augustus 2016 de uitlevering van een opgeëiste persoon aan Zwitserland toelaatbaar verklaard in verband met verdovende middelen, ondanks verweren over de ongenoegzaamheid van de stukken.
Uitstel van beslissing over de tenuitvoerlegging van een Europees aanhoudingsbevel in verband met detentieomstandigheden
12 juli 2016
De rechtbank stelt de beslissing over de tenuitvoerlegging van een Roemeens EAB uit vanwege zorgen over detentieomstandigheden in Roemenië, en weigerde de overlevering voor bepaalde feiten.
Heropening van het onderzoek naar de overlevering van een persoon in verband met Belgische detentieomstandigheden en cipiersstaking
7 juni 2016
De rechtbank heropent het onderzoek naar de overlevering van een persoon vanwege zorgen over Belgische detentieomstandigheden en een cipiersstaking, en houdt de behandeling aan voor nadere informatie.
Overlevering van een Syrische asielzoeker aan Spanje in verband met drugshandel
10 mei 2016
De rechtbank Amsterdam staat de overlevering toe van een Syrische asielzoeker aan Spanje in verband met drugshandel, ondanks verweren van onschuld en humanitaire redenen.
Overlevering van een persoon aan Luxemburg in het kader van een strafrechtelijk onderzoek met betrekking tot witwassen en valsheid in geschrift
22 maart 2016
De Rechtbank Amsterdam heeft op 22 maart 2016 de overlevering van een opgeëiste persoon aan Luxemburg toegestaan in het kader van een strafrechtelijk onderzoek naar witwassen en valsheid in geschrift.
Overlevering aan Polen toegestaan onder voorwaarden van het EVRM
22 maart 2016
De Rechtbank Amsterdam heeft op 22 maart 2016 de overlevering van een opgeëiste persoon aan Polen toegestaan, omdat er geen reëel risico op schending van mensenrechten kon worden aangetoond.
Overlevering van een persoon aan Luxemburg in het kader van een Europees aanhoudingsbevel met betrekking tot strafbare feiten in internationale context
22 maart 2016
Rechtbank Amsterdam staat de overlevering van een opgeëiste persoon aan Luxemburg toe in het kader van een Europees aanhoudingsbevel, waarbij voldaan is aan de vereisten van de Overleveringswet.
Weigering van overlevering op grond van de Overleveringswet met betrekking tot een Europees aanhoudingsbevel
2 februari 2016
De Rechtbank Amsterdam weigert de overlevering van een opgeëiste persoon op basis van de Overleveringswet, omdat er geen gevaar voor straffeloosheid bestaat.
Uitlevering aan Zwitserland toegestaan met betrekking tot deelname aan een criminele organisatie en drugshandel
8 december 2015
De Rechtbank Amsterdam heeft op 8 december 2015 de uitlevering van een Nigeriaanse man aan Zwitserland toegestaan voor deelname aan een criminele organisatie en drugshandel.
Verlofverlening voor in beslag genomen stukken in het kader van internationale rechtshulp
16 oktober 2015
De Rechtbank Amsterdam verleent op 16 oktober 2015 verlof voor de terbeschikkingstelling van in beslag genomen stukken in een internationale rechtshulpzaak, met uitzondering van een visitekaartje en twee notitiebriefjes.
Overlevering van een opgeëiste persoon aan Finland op basis van een Europees aanhoudingsbevel
16 oktober 2015
De Rechtbank Amsterdam heeft op 16 oktober 2015 de overlevering van een opgeëiste persoon aan Finland toegestaan op basis van een Europees aanhoudingsbevel, ondanks zijn ernstige gezondheidstoestand.
Overlevering van een opgeëiste persoon in verband met een Europees aanhoudingsbevel en de impact van media-aandacht op een eerlijk proces
16 oktober 2015
De Rechtbank Amsterdam heeft op 16 oktober 2015 de overlevering van een opgeëiste persoon toegestaan, ondanks bezwaren over media-aandacht die een eerlijk proces zou kunnen beïnvloeden.
Overlevering van een opgeëiste persoon in verband met een Europees aanhoudingsbevel en de impact van media-aandacht op een eerlijk proces
16 oktober 2015
De Rechtbank Amsterdam heeft op 16 oktober 2015 de overlevering van een opgeëiste persoon aan Groot-Brittannië toegestaan, ondanks bezwaren over media-aandacht die een eerlijk proces zou kunnen beïnvloeden.
Overlevering aan Finland in het kader van een Europees aanhoudingsbevel met betrekking tot diefstal
6 oktober 2015
De Rechtbank Amsterdam staat de overlevering van een opgeëiste persoon aan Finland toe in verband met een diefstal van een auto, na beoordeling van het Europees aanhoudingsbevel.
Weigering van overlevering aan Polen op basis van weigeringsgronden uit de Overleveringswet
6 oktober 2015
De rechtbank weigert de overlevering aan Polen voor alle feiten op basis van weigeringsgronden uit de Overleveringswet, waaronder schending van verdedigingsrechten.
Weigering van overlevering aan Polen op basis van Europese aanhoudingsbevelen met betrekking tot joyriding en andere feiten
6 oktober 2015
De rechtbank weigert de overlevering aan Polen op basis van drie vonnissen, waaronder joyriding, omdat deze feiten niet voldoen aan de vereisten van de Overleveringswet.
Overlevering en ne bis in idem-beginsel in het kader van een Europees aanhoudingsbevel
11 september 2015
Rechtbank Amsterdam oordeelt over de overlevering van een opgeëiste persoon aan Italië in het kader van een Europees aanhoudingsbevel, met toepassing van het ne bis in idem-beginsel.
Heropening van het onderzoek in een zaak van executieoverlevering met prejudiciële vragen aan het Hof van Justitie van de Europese Unie
21 augustus 2015
De rechtbank heropent het onderzoek in een zaak van executieoverlevering en stelt prejudiciële vragen aan het Hof van Justitie van de EU over de uitleg van Kaderbesluit 2002/584/JBZ.
De Rechtbank Amsterdam staat de overlevering van een opgeëiste persoon aan België toe, o.b.v. een Europees aanhoudingsbevel, en weigert de afgifte van in beslag genomen voorwerpen.
De Rechtbank Amsterdam heeft op 11 augustus 2015 de overlevering van een opgeëiste persoon aan België toegestaan, in verband met een Europees aanhoudingsbevel voor illegale handel in verdovende middelen.
Overlevering aan Duitsland in het kader van een Europees aanhoudingsbevel met betrekking tot strafbare feiten
7 augustus 2015
Rechtbank Amsterdam staat de overlevering van een opgeëiste persoon aan Duitsland toe in het kader van een Europees aanhoudingsbevel, ondanks verweer van de raadsvrouw.
Heropening van het onderzoek in een overleveringszaak met betrekking tot een Europees aanhoudingsbevel
7 augustus 2015
De rechtbank heropent het onderzoek in een overleveringszaak naar aanleiding van een Europees aanhoudingsbevel en geeft de officier van justitie de gelegenheid haar standpunt nader toe te lichten.
Overlevering van een opgeëiste persoon op basis van een Europees aanhoudingsbevel met betrekking tot strafbare feiten in Duitsland
7 augustus 2015
Rechtbank Amsterdam staat de overlevering van een opgeëiste persoon aan Duitsland toe op basis van een Europees aanhoudingsbevel, ondanks verweer over detentie en depressieve klachten.
Partiële weigering en toewijzing van overlevering in het kader van een Europees aanhoudingsbevel
7 augustus 2015
De rechtbank weigert de overlevering voor vonnis I (V K 164/08) en staat deze toe voor vonnis II (II K 3/09) in een zaak van een Europees aanhoudingsbevel.
Heropening en schorsing van het onderzoek in een overleveringszaak met betrekking tot een Europees aanhoudingsbevel
7 augustus 2015
De rechtbank heropent en schorst het onderzoek in een overleveringszaak om aanvullende informatie over de opgeëiste persoon te verkrijgen, met name over zijn verblijf in Nederland.
Overlevering aan Polen toegestaan na beoordeling van de verdediging en procesgang
23 juni 2015
Rechtbank Amsterdam staat overlevering aan Polen toe na beoordeling van de verdediging en procesgang. De opgeëiste persoon had voldoende gelegenheid om zich te verdedigen.
Overlevering aan Polen van een in Duitsland gewortelde Pool toegestaan
19 juni 2015
Rechtbank Amsterdam staat de overlevering van een in Duitsland gewortelde Pool aan Polen toe, ondanks eerdere weigering door Duitsland. Geen schending van ne bis in idem-beginsel of artikel 8 EVRM.
Heropening van het onderzoek naar de overlevering van een Poolse onderdaan op basis van de Overleveringswet
19 juni 2015
De rechtbank heeft de overlevering van een Poolse onderdaan geweigerd en het onderzoek heropend in afwachting van een prejudiciële procedure bij het Hof van Justitie van de EU.
Overlevering van een opgeëiste persoon in het kader van een Europees aanhoudingsbevel met betrekking tot strafbare feiten in België
19 juni 2015
De Rechtbank Amsterdam heeft op 19 juni 2015 de overlevering van een opgeëiste persoon aan België toegestaan, ondanks zijn verweer van onschuld en de vraag naar rechtsmacht.
Overlevering van een persoon op basis van een Europees aanhoudingsbevel met betrekking tot verstekvonnis en weigeringsgronden
12 juni 2015
De Rechtbank Amsterdam heeft op 12 juni 2015 de overlevering van een opgeëiste persoon toegestaan op basis van een Europees aanhoudingsbevel, ondanks de betwisting van de kennisgeving van de zitting die leidde tot het verstekvonnis.
Toestemming tot overlevering van een Belgische onderdaan voor de tenuitvoerlegging van interneringsmaatregelen
22 mei 2015
Rechtbank Amsterdam staat de overlevering toe van een Belgische man, veroordeeld tot interneringsmaatregelen, ondanks zijn langdurig verblijf in Nederland als ongewenst vreemdeling.
Overlevering aan het Verenigd Koninkrijk en de garantie onder de Overleveringswet
1 mei 2015
De rechtbank heeft de overlevering van een opgeëiste persoon aan het VK toegestaan, oordelend dat de garantie van de Britse autoriteiten voldoende was en er geen weigeringsgronden waren.
Toestemming voor overlevering aan Griekenland op basis van Europees aanhoudingsbevel
20 maart 2015
Rechtbank Amsterdam staat overlevering van opgeëiste persoon aan Griekenland toe op basis van Europees aanhoudingsbevel, geen weigeringsgronden aanwezig.
Toestemming voor overlevering aan België op basis van Europees aanhoudingsbevel
20 maart 2015
Rechtbank Amsterdam staat de overlevering van een opgeëiste persoon aan België toe op basis van een Europees aanhoudingsbevel, zonder weigeringsgronden.
Tussenuitspraak inzake Europees Aanhoudingsbevel met betrekking tot overname strafexecutie
13 maart 2015
Tussenuitspraak van de Rechtbank Amsterdam over de overname van strafexecutie in het kader van twee Europese aanhoudingsbevelen. Onderzoek heropend in afwachting van verdere ontwikkelingen.
Vervolgingsoverlevering en bevoegdheid uitvaardigende justitiële autoriteit
6 maart 2015
De Rechtbank Amsterdam heeft op 6 maart 2015 de overlevering van een Litouwse onderdaan toegestaan op basis van een Europees aanhoudingsbevel, ondanks verweren van de verdediging over de bevoegdheid van de uitvaardigende autoriteit en de vereisten van dubbele strafbaarheid.
Overlevering aan Frankrijk op basis van Europees Aanhoudingsbevel met betrekking tot strafbare feiten
20 februari 2015
Rechtbank Amsterdam staat de overlevering van een opgeëiste persoon aan Frankrijk toe op basis van een Europees Aanhoudingsbevel, oordelend dat het EAB voldoet aan de eisen van de Overleveringswet.
Overlevering aan Italië voor tenuitvoerlegging van vrijheidsstraf met betrekking tot eerdere veroordeling
30 januari 2015
De rechtbank heeft de overlevering van een opgeëiste persoon aan Italië toegestaan voor de tenuitvoerlegging van een vrijheidsstraf, ondanks eerdere overlevering en verweren van de raadsman.
Overlevering op basis van Europees Aanhoudingsbevel met betrekking tot strafrechtelijk onderzoek in België
30 januari 2015
De rechtbank heeft de overlevering van een opgeëiste persoon toegestaan op basis van een Europees Aanhoudingsbevel, waarbij geen weigeringsgronden zijn vastgesteld.
Heropening van het onderzoek naar de pleegplaats van een strafbaar feit in het kader van een Europees aanhoudingsbevel
30 januari 2015
De rechtbank heropent het onderzoek naar de pleegplaats van een strafbaar feit in het kader van een Europees aanhoudingsbevel, vanwege onduidelijkheid over waar het feit heeft plaatsgevonden.
Overlevering op basis van Europees aanhoudingsbevel met betrekking tot onschuldverweer
30 januari 2015
Rechtbank Amsterdam staat de overlevering van de opgeëiste persoon toe op basis van een Europees aanhoudingsbevel, ondanks het ingediende onschuldverweer.
Weigering van verderlevering op basis van ontbrekende toestemming van Belgische autoriteiten
13 januari 2015
De rechtbank weigert de verderlevering aan Frankrijk wegens het ontbreken van toestemming van Belgische autoriteiten, en verklaart de officier van justitie niet ontvankelijk in de vordering.
Weigering van overlevering naar Polen op grond van artikel 13 OLW
2 december 2014
De Rechtbank Amsterdam weigerde op 2 december 2014 de overlevering naar Polen op grond van artikel 13 OLW, omdat de feiten op Nederlands grondgebied waren gepleegd en de officier van justitie niet in redelijkheid tot de vordering had kunnen komen.
Overlevering aan Denemarken toegestaan; geen gelijkstelling met een Nederlander op grond van artikel 6, vijfde lid, van de OLW
21 november 2014
Rechtbank Amsterdam staat de overlevering van een opgeëiste persoon aan Denemarken toe; geen gelijkstelling met een Nederlander op grond van artikel 6, vijfde lid, van de OLW.
Overlevering van een Pool aan Frankrijk toegestaan op basis van Europees aanhoudingsbevel
21 november 2014
Rechtbank Amsterdam staat de overlevering van een Pool aan Frankrijk toe op basis van een Europees aanhoudingsbevel, ondanks verzet van de verdediging.
Overlevering van een Nederlandse tandarts aan Frankrijk wegens zware mishandeling, oplichting en fraude
7 november 2014
De rechtbank Amsterdam heeft de overlevering van een Nederlandse tandarts aan Frankrijk toegestaan wegens zware mishandeling, oplichting en fraude, ondanks zijn psychische problemen.
Overlevering van een Roemeense verdachte in verband met drugshandel en geweldsmisdrijven
7 november 2014
Rechtbank Amsterdam staat de overlevering van een Roemeense verdachte toe voor drugshandel en geweldsmisdrijven, oordelend dat de opgelegde straf niet onevenredig is.
Overlevering van een persoon op basis van een Europees aanhoudingsbevel
31 oktober 2014
De Rechtbank Amsterdam heeft op 31 oktober 2014 de overlevering van een opgeëiste persoon aan Polen toegestaan op basis van een Europees aanhoudingsbevel, ondanks een beroep op artikel 6 OLW.
Overlevering aan Polen en de beoordeling van verdedigingsrechten en verblijfseisen
31 oktober 2014
Rechtbank Amsterdam staat de overlevering aan Polen toe, oordeelt dat verdedigingsrechten niet zijn geschonden en dat verblijfseisen niet zijn aangetoond.
Overlevering van een persoon op basis van een Europees aanhoudingsbevel met betrekking tot seksuele misdrijven
31 oktober 2014
Rechtbank Amsterdam staat de overlevering van een opgeëiste persoon toe op basis van een Europees aanhoudingsbevel, ondanks enkele procedurele bezwaren.
Toestemming voor overlevering van een persoon aan Duitsland in verband met strafrechtelijk onderzoek
19 september 2014
Rechtbank Amsterdam staat de overlevering van een opgeëiste persoon aan Duitsland toe, ondanks gezondheidsklachten, omdat er geen bewijs is van inadequate medische zorg in Duitsland.
Toestemming voor overlevering op basis van Europees Aanhoudingsbevel met betrekking tot strafbare feiten in Duitsland
19 september 2014
Rechtbank Amsterdam staat de overlevering van een opgeëiste persoon aan Duitsland toe op basis van een Europees Aanhoudingsbevel, oordelend dat de feiten voldoende concreet zijn omschreven en er geen weigeringsgronden zijn.
Overlevering op basis van Europees Aanhoudingsbevel met betrekking tot strafbare feiten in Duitsland
5 september 2014
De Rechtbank Amsterdam heeft op 5 september 2014 de overlevering van een opgeëiste persoon aan Duitsland toegestaan voor overtredingen van de Opiumwet, maar geweigerd voor de strafverzwarende omstandigheid van het voorhanden hebben van wapens.
Overlevering van een Nederlander naar België in het kader van een Europees Aanhoudingsbevel
5 september 2014
De Rechtbank Amsterdam heeft op 5 september 2014 de overlevering van een Nederlander aan België toegestaan, onder waarborgen dat hij na overlevering een nieuw proces kan aanvragen.
Overlevering toegestaan naar Frankrijk op basis van Europees Aanhoudingsbevel met betrekking tot meerdere strafbare feiten
5 september 2014
Rechtbank Amsterdam staat overlevering naar Frankrijk toe op basis van een Europees Aanhoudingsbevel voor meerdere strafbare feiten, waaronder drugshandel en witwassen.
Overlevering naar Polen en de toepassing van artikel 12 OLW
5 september 2014
De rechtbank Amsterdam heeft de overlevering van een opgeëiste persoon aan Polen opgeschort vanwege onduidelijkheid over de toepassing van artikel 12 OLW en de verzetsgarantie. Het onderzoek wordt heropend voor nadere informatie.
Overlevering van een opgeëiste persoon aan België in het kader van een Europees aanhoudingsbevel met betrekking tot een strafrechtelijk onderzoek
2 september 2014
De Rechtbank Amsterdam staat de overlevering van een opgeëiste persoon aan België toe, omdat voldaan is aan de voorwaarden van de Overleveringswet en er geen weigeringsgronden zijn.
Overlevering van een persoon op basis van een Europees aanhoudingsbevel met betrekking tot strafbare feiten in Polen
19 augustus 2014
De Rechtbank Amsterdam heeft op 19 augustus 2014 de overlevering van een opgeëiste persoon aan Polen toegestaan voor verduistering, maar geweigerd voor andere feiten.
Overlevering op basis van Europees Aanhoudingsbevel met betrekking tot criminele organisatie en drugshandel
25 juli 2014
De Rechtbank Amsterdam heeft op 25 juli 2014 de overlevering van een opgeëiste persoon toegestaan op basis van een Europees Aanhoudingsbevel, ondanks verweren van onschuld en onevenredigheid.
Overlevering van een Poolse opgeëiste persoon in verband met strafbare feiten
25 juli 2014
De Rechtbank Amsterdam heeft op 25 juli 2014 de overlevering van een Poolse opgeëiste persoon toegestaan, omdat niet is aangetoond dat hij voldoet aan de voorwaarden voor gelijkstelling met een Nederlander.
Overlevering op basis van Europees Aanhoudingsbevel met betrekking tot strafbare feiten in België
18 juli 2014
De Rechtbank Amsterdam heeft op 18 juli 2014 de overlevering van een opgeëiste persoon toegestaan op basis van een Europees Aanhoudingsbevel, ondanks bezwaren over termijnoverschrijding en vertaling.
Overlevering op basis van Europees Aanhoudingsbevel met betrekking tot strafbaarheid en dubbele strafbaarheid
18 juli 2014
De Rechtbank Amsterdam heeft op 18 juli 2014 de overlevering van een opgeëiste persoon aan Polen toegestaan op basis van een Europees Aanhoudingsbevel, waarbij de rechtbank oordeelde dat de feiten zowel naar Pools als naar Nederlands recht strafbaar zijn.
Toestemming voor overlevering op basis van Europees aanhoudingsbevel
24 juni 2014
De Rechtbank Amsterdam heeft op 24 juni 2014 de overlevering van een opgeëiste persoon aan Portugal toegestaan op basis van een Europees aanhoudingsbevel, omdat aan de vereisten van de Overleveringswet is voldaan.
Overlevering van een opgeëiste persoon in het kader van een Europees aanhoudingsbevel
27 mei 2014
Rechtbank Amsterdam staat de overlevering toe van een opgeëiste persoon op basis van een Europees aanhoudingsbevel, na beoordeling van de garanties van de Britse autoriteiten.
Overlevering aan Duitsland van een opgeëiste persoon in verband met de Geneesmiddelenwet en designerdrugs
20 mei 2014
Rechtbank Amsterdam staat de overlevering van een opgeëiste persoon aan Duitsland toe in een zaak over illegale handel in verdovende middelen, onder de Geneesmiddelenwet.
Overlevering van een opgeëiste persoon op basis van een Europees aanhoudingsbevel
1 april 2014
De Rechtbank Amsterdam heeft op 1 april 2014 de overlevering van een opgeëiste persoon toegestaan voor meerdere feiten op basis van een Europees aanhoudingsbevel, maar geweigerd voor twee feiten.
Overlevering van een opgeëiste persoon op basis van een Europees aanhoudingsbevel
11 maart 2014
De Rechtbank Amsterdam heeft op 11 maart 2014 de overlevering van een opgeëiste persoon toegestaan voor twee feiten, maar geweigerd voor één feit vanwege onvoldoende strafbedreiging. Humanitaire gronden werden niet geaccepteerd.
Vervolgingsoverlevering en de inzet van een Vertrauensperson in het kader van een Europees aanhoudingsbevel
11 maart 2014
De Rechtbank Amsterdam heeft op 11 maart 2014 de overlevering van een opgeëiste persoon aan Duitsland toegestaan, ondanks verweer over mogelijke schendingen van het EVRM door de inzet van een Vertrauensperson.
Bezwaarschrift tegen het bevel tot opleggen van beperkingen in het kader van overleveringsdetentie
28 februari 2014
Rechtbank Amsterdam heft op 28 februari 2014 de opgelegde beperkingen aan klager op, omdat deze onevenredig zwaar getroffen werd en er geen wettelijke basis voor de beperkingen was.
Overlevering aan Polen op basis van Europees Aanhoudingsbevel
14 februari 2014
De Rechtbank Amsterdam staat de overlevering van een opgeëiste persoon aan Polen toe op basis van een Europees Aanhoudingsbevel, ondanks dat de opgeëiste persoon niet voldoet aan de vereisten voor rechtmatig verblijf in Nederland.
Overlevering aan Polen inzake vervolging en executie op basis van een Europees aanhoudingsbevel
14 februari 2014
De Rechtbank Amsterdam heeft op 14 februari 2014 de overlevering van een opgeëiste persoon aan Polen toegestaan voor poging tot diefstal en bedreiging, maar geweigerd voor belediging van ambtenaren.
Niet-ontvankelijkheid van het openbaar ministerie in vervolging van minderjarige verdachten wegens overschrijding van de redelijke termijn
19 november 2013
Rechtbank Amsterdam verklaart het openbaar ministerie niet-ontvankelijk in de vervolging van een minderjarige verdachte wegens overschrijding van de redelijke termijn.
Niet-ontvankelijkheid van het openbaar ministerie in strafvervolging van minderjarige verdachten door overschrijding van de redelijke termijn
19 november 2013
Rechtbank Amsterdam verklaart het openbaar ministerie niet-ontvankelijk in de vervolging van een minderjarige verdachte wegens overschrijding van de redelijke termijn.
Niet-ontvankelijkheid van het openbaar ministerie in strafzaak tegen minderjarige verdachten wegens overschrijding van de redelijke termijn
19 november 2013
Rechtbank Amsterdam verklaart het openbaar ministerie niet-ontvankelijk in de vervolging van een minderjarige verdachte wegens overschrijding van de redelijke termijn van 21 maanden.
Niet-ontvankelijkheid van het openbaar ministerie in vervolging van minderjarige verdachte wegens overschrijding van de redelijke termijn
19 november 2013
Rechtbank Amsterdam verklaart het openbaar ministerie niet-ontvankelijk in de vervolging van een minderjarige verdachte wegens overschrijding van de redelijke termijn van 21 maanden.
Verlenging van de machtiging tot uithuisplaatsing van een minderjarige met Asperger
10 september 2013
De rechtbank heeft de machtiging tot uithuisplaatsing van een minderjarige met Asperger verlengd voor drie maanden, na evaluatie van de situatie van de moeder en de minderjarige.
Vervallenverklaring van aanwijzing in het kader van ondertoezichtstelling van minderjarige
10 september 2013
De rechtbank verklaart de schriftelijke aanwijzing van het BJAA vervallen en oordeelt dat er gewerkt moet worden aan een uitbreiding van de bezoekregeling tussen de moeder en de minderjarige.
Verlenging van de machtiging tot uithuisplaatsing van een minderjarige in het belang van zijn ontwikkeling
16 juli 2013
De rechtbank verlengt de machtiging tot uithuisplaatsing van een minderjarige voor zes maanden, omdat terugplaatsing naar de ouders schadelijk zou zijn voor zijn ontwikkeling.
Mishandeling en diefstal van een mobiele telefoon door minderjarige verdachte
18 februari 2013
Rechtbank Amsterdam oordeelt dat verdachte zich schuldig heeft gemaakt aan mishandeling en diefstal van een mobiele telefoon, oplegging van een taakstraf van 50 uren en schadevergoeding aan benadeelde partij.
Afwijzing verzoek tot verkorting van de ondertoezichtstelling en proceskostenveroordeling in een familierechtelijke zaak
18 september 2012
Het hof bekrachtigt de ondertoezichtstelling van de dochter en wijst het verzoek van de vader om verkorting van de termijn en proceskostenveroordeling af.
Veroordeling van minderjarige verdachte tot jeugddetentie voor afpersing en vrijheidsberoving
7 februari 2011
Minderjarige verdachte veroordeeld tot 16 maanden jeugddetentie voor afpersing en vrijheidsberoving, met 6 maanden voorwaardelijk en schadevergoeding van € 2.000 aan het slachtoffer.
Veroordeling van zes jeugdige verdachten voor meerdere gewapende overvallen en straatroven in Amsterdam-Noord
6 juli 2010
Zes jeugdige verdachten zijn veroordeeld voor gewapende overvallen en straatroven in Amsterdam-Noord, met gevangenisstraffen en schadevergoedingen aan slachtoffers.
Veroordeling van jeugdige verdachten voor gewapende overvallen en straatroven in Amsterdam-Noord
6 juli 2010
De rechtbank veroordeelt zes jeugdige verdachten tot jeugddetentie voor gewapende overvallen en straatroven in Amsterdam-Noord, met een straf van 180 dagen, waarvan 102 dagen voorwaardelijk.
Gewapende overval op juwelierszaak door minderjarige verdachten met gebruik van geweld en bedreiging
6 juli 2010
De rechtbank veroordeelt een minderjarige verdachte tot 214 dagen jeugddetentie voor een gewapende overval op een restaurant, met schadevergoeding aan slachtoffers.
Vervangende toestemming voor medische behandeling van een minderjarige Jehova’s getuige
12 maart 2010
De kinderrechter verleent vervangende toestemming voor medische behandeling aan een vijftienjarige Jehova’s getuige, ondanks de weigering van de ouders en de minderjarige zelf, vanwege een lacune in de wetgeving.
Pensioenontslag en de toepassing van de CAO bij KLM; beoordeling van leeftijdsdiscriminatie en belangenafweging
12 februari 2010
Eiser vorderde voortzetting van zijn arbeidsovereenkomst na zijn pensioendatum. Kantonrechter wees de vordering af, oordelend dat KLM's beleid niet in strijd was met de WGBLA en dat de belangen van KLM zwaarder wogen.
Machtiging tot gesloten uithuisplaatsing van een jeugdige 18+
11 augustus 2009
De Rechtbank Amsterdam verleent op 11 augustus 2009 een machtiging tot gesloten uithuisplaatsing van een jeugdige 18+, voor de duur van twee maanden, om hem te behandelen in een gespecialiseerde instelling.
Verkeersongeval met zware gevolgen voor fietsster door roekeloos rijgedrag van taxichauffeur
25 oktober 2007
Taxichauffeur veroordeeld tot 180 uur werkstraf en 12 maanden voorwaardelijke ontzegging rijbevoegdheid na verkeersongeluk met zware verwondingen voor fietsster.
Vrijspraak wegens onvoldoende betrouwbaarheid van spiegelconfrontaties in strafzaak
9 augustus 2007
De rechtbank Amsterdam sprak de verdachte vrij wegens onvoldoende betrouwbare spiegelconfrontaties. De rechtbank oordeelde dat de herkenning door de aangevers niet als bewijs kon dienen.
Overlevering aan Italië toegestaan na beoordeling van Europese Aanhoudingsbevelen
20 juli 2007
Rechtbank Amsterdam staat overlevering aan Italië toe op basis van een Europees Aanhoudingsbevel, ondanks verweren van de verdediging over ongenoegzaamheid van stukken en ne bis in idem.
Overlevering aan Italië toegestaan in verband met criminele organisatie en drugshandel
20 juli 2007
Rechtbank Amsterdam staat overlevering aan Italië toe voor deelname aan criminele organisatie en drugshandel. Verweer van onschuld en ongenoegzaamheid van stukken verworpen.
Overlevering van een opgeëiste persoon aan België voor diefstal
8 juni 2007
Rechtbank Amsterdam staat de overlevering van een opgeëiste persoon aan België toe voor diefstal, oordelend dat aan de vereisten van de Overleveringswet is voldaan.
Overlevering op basis van Europees Aanhoudingsbevel met betrekking tot criminele organisatie en drugshandel
13 april 2007
De Rechtbank Amsterdam heeft op 13 april 2007 de overlevering van een opgeëiste persoon aan Italië toegestaan voor deelname aan een criminele organisatie en drugshandel, maar de overlevering voor 11 maanden arrest geweigerd.
Overlevering van een Italiaanse verdachte op basis van een Europees aanhoudingsbevel
13 april 2007
De Rechtbank Amsterdam heeft op 13 april 2007 de overlevering van een Italiaanse verdachte toegestaan voor een straf van 3 jaar en 6 maanden, maar geweigerd voor 11 maanden arrest.
Overlevering van een Italiaanse opgeëiste persoon in het kader van een Europees aanhoudingsbevel
13 april 2007
Rechtbank Amsterdam staat de overlevering van een Italiaanse opgeëiste persoon toe voor een gevangenisstraf van 5 jaar en 10 maanden, maar weigert de overlevering voor 11 maanden arrest.
Overlevering van een opgeëiste persoon aan Italië op basis van een Europees aanhoudingsbevel
13 april 2007
Rechtbank Amsterdam staat de overlevering van een opgeëiste persoon aan Italië toe op basis van een Europees aanhoudingsbevel, ondanks verweren over persoonlijke omstandigheden en de volledigheid van de stukken.
Groepsverkrachting en diefstal met geweld door minderjarige verdachte
9 april 2004
De rechtbank veroordeelt een minderjarige verdachte tot 150 dagen jeugddetentie en plaatst hem in een inrichting voor jeugdigen wegens groepsverkrachting en diefstal met geweld.
Terugverwijzing van een minderjarige verdachte van groepsverkrachting voor triple-onderzoek
9 april 2004
De Rechtbank Amsterdam verwijst een minderjarige verdachte van groepsverkrachting terug naar de rechter-commissaris voor een triple-onderzoek, na gebleken onvolledigheid van het eerdere onderzoek.
Terugverwijzing van een minderjarige verdachte van groepsverkrachting voor triple-onderzoek
9 april 2004
De Rechtbank Amsterdam verwijst een minderjarige verdachte van groepsverkrachting terug naar de rechter-commissaris voor een triple-onderzoek, na gebleken tekortkomingen in het eerdere onderzoek.
Juridische AI-assistent
Lexboost helpt je bij al je juridische werk. Stel vragen in natuurlijke taal en krijg direct: