ECLI:NL:RBNHO:2024:12958StrafrechtUitspraak
Afpersing met geweld door meerdere verdachten
Verdachte veroordeeld voor afpersing met geweld, 120 dagen voorwaardelijke gevangenisstraf en 180 uur taakstraf opgelegd.
Rechter
Lexboost helpt je bij al je juridische werk. Stel vragen in natuurlijke taal en krijg direct:
7 dagen gratis uitproberen, geen creditcard nodig
Rechter-Plaatsvervanger
Rechtbank Amsterdam
Gerechtsauditeur
Rechtbank Amsterdam
Rechter
Rechtbank Amsterdam
Rechter
Rechtbank Amsterdam
Rechter-Plaatsvervanger
Rechtbank Amsterdam
Afpersing met geweld door meerdere verdachten
Verdachte veroordeeld voor afpersing met geweld, 120 dagen voorwaardelijke gevangenisstraf en 180 uur taakstraf opgelegd.
Afpersing en diefstal met geweld door meerdere verdachten
Verdachte veroordeeld voor afpersing en diefstal met geweld, met een deels voorwaardelijke gevangenisstraf en schadevergoeding aan het slachtoffer.
Afpersing en diefstal met geweld door meerdere verdachten in Hoorn
Verdachte veroordeeld voor afpersing en diefstal met geweld in Hoorn, gevangenisstraf van 360 dagen, waarvan 90 dagen voorwaardelijk, en schadevergoeding aan benadeelden.
Vrijspraak poging tot verkrachting en veroordeling voor mishandeling na schermutseling
De rechtbank sprak de verdachte vrij van poging tot verkrachting, maar veroordeelde hem voor mishandeling met een taakstraf van 30 uren en een schadevergoeding van € 250,00 aan de benadeelde partij.
Veroordeling poging tot afpersing en diefstal in vereniging met partiële vrijspraak voor bezit vuurwapen
De rechtbank veroordeelt de verdachte tot 24 maanden gevangenisstraf, waarvan 18 maanden voorwaardelijk, voor poging tot afpersing en diefstal met geweld. Vrijspraak voor bezit vuurwapen.
Veroordeling poging tot afpersing en diefstal in vereniging met partiële vrijspraak en veroordelingen voor bezit van vuurwapen, hennep en cocaïne
De rechtbank veroordeelt de verdachte voor poging tot afpersing en diefstal, met partiële vrijspraak voor vuurwapenbezit. Totale straf: 900 dagen, waarvan 728 voorwaardelijk, en 240 uur taakstraf.
Winkeldiefstal met vrijspraak voor meerdere feiten en oplegging ISD-maatregel
Verdachte vrijgesproken van meerdere winkeldiefstallen, maar veroordeeld voor één diefstal met ISD-maatregel van 2 jaar.
Medeplegen van de (verlengde) invoer van hennep op Schiphol door luchthavenmedewerkers
De rechtbank veroordeelt de verdachte tot een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 6 maanden voor medeplegen van de invoer van 17,47 kg hennep op Schiphol.
Medeplegen van de (verlengde) invoer van hennep op Schiphol door luchthavenmedewerkers
Verdachte schuldig aan medeplegen van invoer van 17,47 kg hennep op Schiphol; taakstraf van 240 uur en voorwaardelijke gevangenisstraf van 6 maanden opgelegd.
Medeplegen van de (verlengde) invoer van hennep en opzetheling van gestolen goederen op luchthaven Schiphol
De verdachte is schuldig bevonden aan medeplegen van de invoer van 17,47 kg hennep en opzetheling van gestolen goederen op Schiphol. Hij kreeg een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 6 maanden.
Brandstichting in huurwoning met gevaar voor levens en goederen
Verdachte heeft brand gesticht in huurwoning, met gevaar voor levens en goederen. Veroordeeld tot 357 dagen gevangenisstraf, waarvan 250 dagen voorwaardelijk, met bijzondere voorwaarden.
Onderzoek naar zedendelicten met meerdere slachtoffers en de beoordeling van bewijs in zedenzaken
De rechtbank heeft de verdachte vrijgesproken van aanranding, maar veroordeeld voor verkrachting en poging tot verkrachting op basis van betrouwbare verklaringen van slachtoffers en ondersteunend bewijs.
Verkeersongeval met dodelijke afloop en zwaar lichamelijk letsel door rijden onder invloed en te hoge snelheid
Een 30-jarige man kreeg 45 maanden gevangenisstraf voor het veroorzaken van een dodelijk verkeersongeval onder invloed van alcohol en met te hoge snelheid.
Vrijspraak van diefstal met geweld wegens onvoldoende wettig en overtuigend bewijs
De rechtbank spreekt de verdachte vrij van diefstal met geweld wegens onvoldoende bewijs. De vordering tot tenuitvoerlegging van een eerdere straf wordt afgewezen.
Poging tot zware mishandeling en openlijke geweldpleging in Zaandam
Verdachte veroordeeld voor poging tot zware mishandeling en openlijke geweldpleging met een gevangenisstraf van 10 maanden, waarvan 5 maanden voorwaardelijk.
Vrijspraak van diefstal met geweld wegens onvoldoende bewijs
De rechtbank sprak de verdachte vrij van diefstal met geweld wegens onvoldoende bewijs, na inconsistenties in getuigenverklaringen.
Vrijspraak van feitelijke aanranding van drie rijschoolleerlingen wegens het ontbreken van voldoende steunbewijs
De rechtbank spreekt de verdachte vrij van aanranding van drie rijschoolleerlingen wegens onvoldoende bewijs. De verklaringen van de aangevers waren niet onafhankelijk en er was geen steunbewijs.
Diefstal met geweld en bedreiging met de dood in Hoorn
De verdachte is veroordeeld voor diefstal met geweld en bedreiging met de dood, met een gevangenisstraf van 62 dagen en een taakstraf van 100 uren.
Diefstal met geweld in vereniging met meerdere personen
De verdachte is veroordeeld voor diefstal met geweld tot 62 dagen gevangenisstraf, waarvan 60 dagen voorwaardelijk, en 100 uren taakstraf. De rechtbank hield rekening met persoonlijke omstandigheden en overschrijding van de redelijke termijn.
Medeplegen van diefstal door bankhelpdeskfraude met opzetheling van een gestolen auto
De verdachte is veroordeeld tot 18 maanden gevangenisstraf voor het medeplegen van diefstal door bankhelpdeskfraude, met vrijspraak van deelname aan een criminele organisatie.
Veroordeling van verdachte voor overval, poging tot inbraak en diefstal tijdens tbs-verlof
De rechtbank veroordeelt de verdachte tot 18 maanden gevangenisstraf voor overval, poging tot inbraak en diefstal tijdens tbs-verlof, maar legt geen nieuwe tbs-maatregel op.
Veroordeling van verdachte voor overval, poging tot inbraak en diefstal tijdens tbs-verlof
De rechtbank veroordeelt de verdachte tot 18 maanden gevangenisstraf voor overval, poging tot inbraak en diefstal tijdens tbs-verlof, maar legt geen nieuwe tbs-maatregel op.
Veroordeling voor poging zware mishandeling, mishandeling, bedreiging, verduistering en vernieling met gevangenisstraf en GVM-maatregel
De rechtbank veroordeelt de verdachte tot 18 maanden gevangenisstraf, waarvan 3 maanden voorwaardelijk, voor poging zware mishandeling, mishandeling, bedreiging, verduistering en vernieling, met oplegging van de GVM-maatregel.
Herstelvonnis in strafzaak tegen verdachte met gedragsbeïnvloedende maatregel
Herstelvonnis van 15 december 2022 in strafzaak tegen verdachte, waarbij een kennelijke misslag in het eerdere vonnis van 21 november 2022 is hersteld. Verdachte krijgt 18 maanden gevangenisstraf met voorwaardelijke proeftijd.
Veroordeling wegens diefstal in vereniging met braak en opzetheling
De rechtbank heeft de verdachte veroordeeld tot 8 maanden gevangenisstraf voor diefstal in vereniging met braak en opzetheling, en heeft vrijspraak uitgesproken voor andere feiten.
Veroordeling wegens oplichting met ISD-maatregel
De rechtbank heeft de verdachte veroordeeld voor oplichting in het Sheraton Hotel en een ISD-maatregel van twee jaar opgelegd.
Veroordeling wegens diefstal in vereniging met braak met voorwaardelijke gevangenisstraf en taakstraf
De rechtbank veroordeelt de verdachte tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 maanden en een taakstraf van 120 uren wegens diefstal in vereniging met braak.
Veroordeling van coffeeshopeigenaar voor het in bezit hebben van 30 kilo hennep met taakstraf
Coffeeshopeigenaar veroordeeld voor het in bezit hebben van 30 kilo hennep; taakstraf van 200 uren voorwaardelijk opgelegd.
Veroordeling wegens oplichting door meubelstoffeerder met listige kunstgrepen en verdichtsels
De verdachte, een meubelstoffeerder, is veroordeeld voor oplichting van een 78-jarige man door hem te misleiden over houtworm en een exorbitant bedrag in rekening te brengen. Hij krijgt een voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 maanden en een taakstraf van 100 uren.
Poging tot doodslag met vuurwapen op aangever in Haarlem
De rechtbank heeft de verdachte veroordeeld tot 5 jaar gevangenisstraf voor poging tot doodslag met een vuurwapen op de aangever in Haarlem, en een schadevergoeding van € 5.685,- aan de benadeelde partij toegewezen.
Opzettelijke invoer van cocaïne op Schiphol met een gevangenisstraf van 44 maanden
De rechtbank veroordeelt de verdachte tot 44 maanden gevangenisstraf voor opzettelijke invoer van cocaïne op Schiphol, ondanks zijn ongeloofwaardige verklaring.
Veroordeling voor gewelddadige winkeloverval met vuurwapens gelijkende voorwerpen en heling van gestolen goederen
De verdachte is veroordeeld tot 4 jaar gevangenisstraf voor een gewelddadige winkeloverval met vuurwapens gelijkende voorwerpen en heling van gestolen goederen.
Veroordeling wegens het wederrechtelijk in een voor de openbare dienst bestemd lokaal ophouden en zich niet op vordering van de bevoegde ambtenaar aanstonds verwijderen
De politierechter heeft de verdachte veroordeeld voor lokaalvredebreuk na een vreedzame betoging in het gemeentehuis van Castricum, waarbij hij weigerde te vertrekken na vorderingen van de bevoegde ambtenaar.
Veroordeling voor gewapende straatroof met bruut geweld tegen jonge slachtoffers
De rechtbank heeft de verdachte veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf voor een gewapende straatroof, met bijzondere voorwaarden en schadevergoeding aan de slachtoffers.
Oplegging van gedeeltelijk voorwaardelijke gevangenisstraf voor medeplichtigheid aan gewapende overval met vrijspraak van harddrugsbezit
De rechtbank legt een gevangenisstraf van 18 maanden op voor medeplichtigheid aan een gewapende overval, met vrijspraak van harddrugsbezit. De verdachte moet zich houden aan bijzondere voorwaarden en schadevergoedingen betalen aan de slachtoffers.
Veroordeling voor opzettelijke invoer van cocaïne met gevangenisstraf
De rechtbank heeft een verdachte veroordeeld tot 24 maanden gevangenisstraf voor de opzettelijke invoer van cocaïne op 10 februari 2021 te Schiphol.
Vrijspraak van verkrachting en veroordeling wegens mishandeling met betrekking tot een seksuele handeling en geweldsincident
De verdachte is vrijgesproken van verkrachting, maar schuldig bevonden aan mishandeling. Geen straf opgelegd door langdurige voorlopige hechtenis. Vordering benadeelde partij niet-ontvankelijk.
Vrijspraak van wederrechtelijke vrijheidsberoving en veroordeling voor afpersing en poging tot afpersing met gevangenisstraf en contactverbod
De rechtbank sprak de verdachte vrij van wederrechtelijke vrijheidsberoving, maar veroordeelde hem tot 30 maanden gevangenisstraf voor afpersing en poging tot afpersing, met een contactverbod van 2 jaar en schadevergoeding van € 1.900,- aan de aangever.
Vrijspraak van wederrechtelijke vrijheidsberoving en veroordeling voor afpersing en poging tot afpersing
De rechtbank sprak de verdachte vrij van wederrechtelijke vrijheidsberoving, maar veroordeelde hem tot 30 maanden gevangenisstraf voor afpersing en poging tot afpersing, met een contactverbod van 2 jaar.
Vrijspraak van wederrechtelijke vrijheidsberoving en veroordeling voor afpersing en poging tot afpersing met gevangenisstraf en contactverbod
De rechtbank sprak de verdachte vrij van wederrechtelijke vrijheidsberoving, maar veroordeelde hem tot 36 maanden gevangenisstraf voor afpersing en poging tot afpersing, met een contactverbod van twee jaar.
Vrijspraak van wederrechtelijke vrijheidsberoving en veroordeling voor afpersing en poging tot afpersing met gevangenisstraf en contactverbod
Vrijspraak van wederrechtelijke vrijheidsberoving; veroordeling voor afpersing en poging tot afpersing met 30 maanden gevangenisstraf en 2 jaar contactverbod.
Vrijspraak van wederrechtelijke vrijheidsberoving en veroordeling voor afpersing, poging tot afpersing, verboden wapenbezit en drugsbezit
Vrijspraak van wederrechtelijke vrijheidsberoving; veroordeling voor afpersing, poging tot afpersing, verboden wapenbezit en drugsbezit met een gevangenisstraf van 36 maanden.
Veroordeling tot onvoorwaardelijke gevangenisstraf en TBS met dwangverpleging wegens medeplegen poging tot moord
De rechtbank heeft de verdachte veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf en TBS met dwangverpleging voor medeplegen poging tot moord, waarbij het slachtoffer levensgevaarlijk gewond raakte.
Veroordeling tot gevangenisstraf voor medeplegen poging tot moord met vuurwapen
De rechtbank veroordeelt de verdachte tot 4 jaar gevangenisstraf voor medeplegen poging tot moord, waarbij het slachtoffer levensgevaarlijk gewond raakte door schoten vanuit een scooter.
Ontuchtige handelingen met een minderjarige en bewijsminimum in strafrechtelijke procedure
De rechtbank heeft een verdachte veroordeeld tot 6 maanden gevangenisstraf, waarvan 3 maanden voorwaardelijk, voor ontuchtige handelingen met een minderjarige. Daarnaast is een schadevergoeding van € 2.000,- toegewezen aan het slachtoffer.
Veroordeling wegens fraude met bijstandsuitkering en nalaten inlichtingenplicht
De rechtbank veroordeelt de verdachte tot 10 maanden gevangenisstraf voor medeplegen van bijstandsfraude door het nalaten van het verstrekken van relevante informatie aan de uitkeringsinstantie.
Veroordeling wegens bijstandsfraude met een onvoorwaardelijke gevangenisstraf
De rechtbank veroordeelt de verdachte tot 10 maanden gevangenisstraf voor bijstandsfraude door opzettelijk niet te melden dat zij niet duurzaam gescheiden leefde van haar echtgenoot.
Poging tot doodslag met psychische stoornis en TBS met voorwaarden
De rechtbank oordeelt dat de verdachte, die zijn moeder heeft gestoken, niet strafbaar is door psychische stoornis en legt TBS met voorwaarden op.
Bewezenverklaring van hennepteelt en diefstal van elektriciteit met schuldigverklaring zonder straf
Verdachte schuldig aan hennepteelt en diefstal elektriciteit, maar geen straf opgelegd wegens overschrijding redelijke termijn.
Veroordeling tot gevangenisstraf voor het telen en verwerken van hennep en vervalsing van bankbiljetten
De rechtbank veroordeelt de verdachte tot 3 dagen gevangenisstraf voor het telen en verwerken van hennep, met vrijspraak voor andere feiten.
Veroordeling voor handel in harddrugs met nietigheid van dagvaarding in zaak B onder 1
De rechtbank heeft de verdachte veroordeeld voor handel in harddrugs, met nietigheid van dagvaarding in zaak B onder 1. De verdachte krijgt 96 dagen gevangenisstraf, waarvan 90 dagen voorwaardelijk, en een taakstraf van 80 uren.
Langdurige sociale zekerheidsfraude met gezamenlijke huishouding en opzettelijke nalatigheid van inlichtingen aan de gemeente
Verdachte is schuldig bevonden aan langdurige sociale zekerheidsfraude door opzettelijk geen informatie te verstrekken aan de gemeente over haar gezamenlijke huishouding. Ze is veroordeeld tot 8 maanden gevangenisstraf, waarvan 6 maanden voorwaardelijk, en 160 uur taakstraf.
Oplegging van ISD-maatregel aan veelpleger na diefstallen van benzine, vleeswaren en e-bike
De rechtbank legt een ISD-maatregel van twee jaar op aan een veelpleger voor diefstallen van benzine, vleeswaren en een e-bike, ondanks eerdere maatregelen.
Deels voorwaardelijke jeugddetentie en werkstraf voor jongvolwassene voor poging tot doodslag en mishandelingen
Verdachte krijgt deels voorwaardelijke jeugddetentie en werkstraf voor poging tot doodslag en mishandelingen.
Vrijspraak in zaak van seksuele handelingen met aangeefster in staat van verminderd bewustzijn
De rechtbank heeft de verdachte vrijgesproken van seksuele handelingen met een aangeefster in een staat van verminderd bewustzijn, omdat niet wettig en overtuigend bewezen kon worden dat zij niet in staat was om toestemming te geven.
Vrijspraak van verdachte in hennepkwekerijzaak en diefstal van water en elektriciteit
De rechtbank sprak de verdachte vrij van het exploiteren van een hennepkwekerij en diefstal van water en elektriciteit wegens gebrek aan bewijs.
Diefstal en heling van goederen uit verzorgingstehuizen en andere instellingen
Verdachte veroordeeld voor diefstal en heling van goederen uit verzorgingstehuizen en andere instellingen, met een gevangenisstraf van 42 maanden.
Diefstallen uit woningen door middel van babbeltruc bij bejaarden, pinnen met weggenomen betaalpassen en een straatroof
Verdachte veroordeeld tot 4 jaar gevangenisstraf voor diefstallen uit woningen van bejaarden, met gebruik van babbeltruc en valse sleutels.
Bewezenverklaring van medeplegen van poging tot diefstal met geweld en mishandeling
De rechtbank heeft de verdachte veroordeeld tot 24 maanden gevangenisstraf, waarvan 12 maanden voorwaardelijk, voor poging tot diefstal met geweld en mishandeling. Schadevergoedingen aan slachtoffers zijn toegewezen.
Mensenhandel en gewoontewitwassen door verdachte in vereniging
Verdachte schuldig aan mensenhandel en gewoontewitwassen, veroordeeld tot 36 maanden gevangenisstraf en schadevergoeding van €171.500,00 aan benadeelde partij.
Zware mishandeling met zwaar lichamelijk letsel en betrouwbaarheid van getuigenverklaringen
Het Gerechtshof Amsterdam heeft de verdachte veroordeeld voor zware mishandeling met zwaar lichamelijk letsel aan [slachtoffer] en een gevangenisstraf van drie maanden opgelegd, waarvan twee jaar voorwaardelijk. De vordering van de benadeelde partij tot € 3.000,00 werd toegewezen.
Bevestiging vonnis inzake medeplegen invoer van heroïne met gewijzigde strafoplegging
Het Gerechtshof Amsterdam bevestigt het vonnis van de rechtbank Noord-Holland, maar wijzigt de gevangenisstraf van 60 naar 54 maanden voor medeplegen invoer van heroïne.
Hoger beroep tegen vonnis van de politierechter in de rechtbank Noord-Holland inzake diefstal te Schiphol
Het hof vernietigt het vonnis van de politierechter en verklaart de verdachte schuldig aan diefstal, maar legt geen straf op vanwege zijn positieve levensverandering.
Hoger beroep tegen vonnis van de rechtbank Noord-Holland inzake diefstal met geweld
Het gerechtshof Amsterdam heeft op 4 oktober 2019 de verdachte veroordeeld tot drie maanden gevangenisstraf voor diefstal met geweld, na hoger beroep tegen een vonnis van de rechtbank Noord-Holland.
Hoger beroep inzake medeplegen van diefstal van een laptop met vrijspraak voor bedreiging met geweld
Het hof vernietigt het vonnis van de politierechter en veroordeelt de verdachte tot 4 weken gevangenisstraf voor diefstal van een laptop, met vrijspraak voor bedreiging met geweld.
Tussenarrest in hoger beroep inzake de strafzaak tegen verdachte met betrekking tot het horen van getuige
Het hof heropent het onderzoek in hoger beroep en wijst het verzoek van de raadsman tot horen van verbalisant toe, na vaststelling van een onvolledig onderzoek.
Niet-ontvankelijkheid van de verdachte in hoger beroep tegen vonnis politierechter
Het gerechtshof Amsterdam verklaart de verdachte niet-ontvankelijk in het hoger beroep tegen het vonnis van de politierechter, omdat er geen grieven zijn ingediend.
Vrijspraak in hoger beroep wegens onvoldoende bewijs van diefstal op Schiphol
Het gerechtshof Amsterdam spreekt de verdachte vrij van diefstal wegens onvoldoende bewijs, ondanks zijn bekentenis.
Hoger beroep tegen vrijspraak van oplichting door wisseltruc met 50 euro biljet
Het hof vernietigt de vrijspraak van de politierechter en veroordeelt de verdachte tot 2 weken gevangenisstraf voor oplichting door een wisseltruc met een 50 euro biljet.
Vrijspraak van verdachte in mensenhandel en gewoontewitwassen door gebrek aan bewijs
Het hof sprak de verdachte vrij van mensenhandel en gewoontewitwassen wegens onvoldoende bewijs en vernietigde het eerdere vonnis.
Vrijspraak van mensenhandel en gewoontewitwassen door gebrek aan bewijs
Het hof sprak de verdachte vrij van mensenhandel en gewoontewitwassen wegens onvoldoende bewijs. De vordering van de benadeelde partij werd niet-ontvankelijk verklaard.
Hoger beroep tegen vonnis van de politierechter inzake mishandeling ex-partner
Het hof vernietigt het vonnis van de politierechter en veroordeelt de verdachte voor mishandeling van zijn ex-partner tot een taakstraf van 40 uren, met een voorwaardelijk gedeelte van 20 uren.
Hoger beroep tegen vrijspraak in mensenhandelzaak met betrekking tot minderjarigen
Het hof sprak de verdachte vrij van mensenhandel en witwassen wegens onvoldoende bewijs, ondanks de vordering van de advocaat-generaal voor een gevangenisstraf van achttien maanden.
Hoger beroep tegen vrijspraak in mensenhandelzaak met betrekking tot minderjarigen
Het hof Amsterdam heeft de verdachte vrijgesproken van mensenhandel met betrekking tot minderjarigen, wegens onvoldoende bewijs.
Vrijspraak van witwassen van horloges en geldbedragen na terugwijzing door de Hoge Raad
Het gerechtshof Amsterdam sprak de verdachte vrij van witwassen van horloges en geldbedragen, oordelend dat er onvoldoende bewijs was voor criminele herkomst.
Vrijspraak van mishandeling van levensgezel na onenigheid over tas
Het gerechtshof Amsterdam heeft op 15 juni 2018 de verdachte vrijgesproken van mishandeling van zijn levensgezel, omdat niet wettig en overtuigend bewezen was dat hij de feiten had gepleegd.
Hoger beroep tegen vrijspraak van vernielingen en diefstal met betrekking tot meerdere goederen in Enkhuizen
Het hof heeft de verdachte veroordeeld tot 60 dagen gevangenisstraf voor vernielingen en diefstal in Enkhuizen, met gedeeltelijke toewijzing van schadevergoedingen aan benadeelde partijen.
Hoger beroep tegen vonnis van de politierechter inzake bedreiging en vernieling in huiselijk geweld context
Het hof Amsterdam heeft de verdachte schuldig bevonden aan bedreiging en vernieling in een huiselijk geweld context, en hem veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee weken.
Medeplegen van opzettelijk gebruik maken van een valse creditcard met medeverdachten
Verdachte schuldig aan medeplegen van opzettelijk gebruik maken van een valse creditcard. Veroordeeld tot 120 uren taakstraf en 1 maand voorwaardelijke gevangenisstraf.
Vrijspraak van verdachte in hoger beroep wegens gebrek aan bewijs voor diefstal en heling
Het hof spreekt de verdachte vrij van diefstal en heling wegens gebrek aan bewijs, na onderzoek in hoger beroep.
Vrijspraak van mensenhandel en veroordeling voor zware mishandeling
Het hof sprak de verdachte vrij van mensenhandel, maar veroordeelde hem tot vier maanden gevangenisstraf voor zware mishandeling van de aangeefster.
Vrijspraak in hoger beroep van diefstal van een tas met inhoud
Het gerechtshof Amsterdam heeft op 28 augustus 2017 de verdachte vrijgesproken van diefstal van een tas. De vordering tot schadevergoeding van de benadeelde partij werd niet-ontvankelijk verklaard.
Bedreiging met enig misdrijf tegen het leven gericht, meermalen gepleegd
Het gerechtshof Amsterdam heeft op 28 augustus 2017 uitspraak gedaan in hoger beroep over bedreiging met enig misdrijf tegen het leven gericht, gepleegd door de verdachte op 11 september 2016. De verdachte is veroordeeld tot een voorwaardelijke geldboete van 250 euro en vijf dagen hechtenis.
Hoger beroep tegen vonnis politierechter inzake rijbewijs ongeldig verklaard
Hoger beroep tegen vonnis politierechter over ongeldig rijbewijs. Verdachte bestuurde motorrijtuig terwijl rijbewijs ongeldig was. Veroordeeld tot 1 week gevangenisstraf en 24 uren taakstraf.
Hoger beroep tegen vonnis van de politierechter inzake rijden onder invloed en zonder geldig rijbewijs
Hoger beroep tegen vonnis van de politierechter over rijden onder invloed en zonder geldig rijbewijs. Verdachte veroordeeld tot 3 weken gevangenisstraf en 2 maanden ontzegging rijbevoegdheid.
Hoger beroep tegen vonnis van de politierechter inzake overtreding van een gebiedsverbod en bezit van harddrugs
Het hof vernietigt het vonnis van de politierechter en veroordeelt de verdachte tot acht weken gevangenisstraf voor overtreding van een gebiedsverbod en bezit van harddrugs.
Hoger beroep tegen vonnis van de politierechter inzake rijden onder invloed en zonder rijbewijs
Het hof vernietigt het vonnis van de politierechter en veroordeelt de verdachte tot 80 uren taakstraf en een ontzegging van de rijbevoegdheid voor 8 maanden wegens rijden onder invloed en zonder rijbewijs.
Vrijspraak voor mishandeling na conflict in Amsterdam met onduidelijke toedracht
Het hof spreekt de verdachte vrij van mishandeling wegens onduidelijke toedracht van het incident en noodweer.
Hoger beroep tegen veroordeling voor mishandeling met verwerping van het verweer van noodweer
Hoger beroep tegen veroordeling voor mishandeling; verwerping van het verweer van noodweer. Verdachte gestraft met 30 uur taakstraf en schadevergoeding van € 1.692,68 aan het slachtoffer.
Niet-ontvankelijkheid van het Openbaar Ministerie wegens overlijden verdachte
Het Gerechtshof Amsterdam verklaart het Openbaar Ministerie niet-ontvankelijk in de vervolging wegens het overlijden van de verdachte op 1 april 2017.
Hoger beroep inzake aanranding en diefstal in Bloemendaal
Het hof Amsterdam oordeelt dat de verdachte zich schuldig heeft gemaakt aan aanranding en diefstal, en legt een gevangenisstraf van zes weken op.
Hoger beroep tegen vrijspraak winkeldiefstal en bedreiging met misdrijf tegen leven
Het hof vernietigt de vrijspraak voor winkeldiefstal, maar acht bedreiging met misdrijf tegen het leven bewezen. De verdachte krijgt een taakstraf van 24 uur.
Hoger beroep inzake diefstal van een tablet bij Mediamarkt te Amsterdam
Het gerechtshof Amsterdam heeft op 31 augustus 2016 in hoger beroep de verdachte veroordeeld tot 2 weken gevangenisstraf voor diefstal van een tablet bij Mediamarkt, na vernietiging van een eerder vonnis.
Veroordeling na vrijspraak in zaak van opzettelijke invoer van cocaïne op Schiphol
Het gerechtshof Amsterdam heeft de verdachte veroordeeld tot 36 maanden gevangenisstraf voor opzettelijke invoer van cocaïne op Schiphol, na vernietiging van een eerdere vrijspraak door de rechtbank.
Hoger beroep tegen vrijspraak in strafzaak met valsheid in reisdocumenten
Het hof verklaart de verdachte niet-ontvankelijk in het hoger beroep tegen vrijspraak, vernietigt het vonnis voor andere tenlasteleggingen en legt 12 dagen gevangenisstraf op voor het in bezit hebben van valse reisdocumenten.
Dynamische verkeerscontrole en bewijsuitsluiting in strafzaak tegen verdachte voor verkoop van hennep
Het hof vernietigt het vonnis en spreekt de verdachte vrij van de tenlastelegging wegens bewijsuitsluiting na onrechtmatige dynamische verkeerscontrole.
Hoger beroep tegen vonnis van de politierechter inzake vervalsing van een paspoort
Het gerechtshof Amsterdam bevestigt het vonnis van de politierechter, maar vernietigt de straf en legt een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 maanden op voor vervalsing van een paspoort.
Vrijspraak van verdachte wegens gebrek aan objectieve aanknopingspunten voor inreisverbod na uitzetting
Het gerechtshof Amsterdam sprak de verdachte vrij wegens gebrek aan bewijs dat hij na zijn uitzetting binnen vijf jaren Nederland weer is ingereisd.
Oplegging onvoorwaardelijke gevangenisstraf aan ongewenst verklaarde vreemdeling
Het hof Amsterdam heeft de verdachte veroordeeld tot 3 maanden gevangenisstraf voor verblijf als ongewenst vreemdeling in Nederland, ondanks dat hij zich niet in Nederland bevond tijdens de berechting.
Oplegging van onvoorwaardelijke gevangenisstraf aan ongewenst verklaarde vreemdeling na uitzetting
Het gerechtshof Amsterdam heeft op 23 november 2015 een verdachte, die eerder was veroordeeld voor diefstal, veroordeeld tot 3 maanden onvoorwaardelijke gevangenisstraf, ondanks de Terugkeerrichtlijn, omdat de verdachte al was uitgezet.
Hoger beroep tegen vonnis van de politierechter in de strafzaak van winkeldiefstal en ongewenstverklaring
Het hof vernietigt het vonnis van de politierechter en veroordeelt de verdachte tot 10 weken gevangenisstraf voor winkeldiefstal en verblijf als ongewenst vreemdeling.
Schuldheling door handelaar in tweedehands goederen
Het gerechtshof Amsterdam oordeelde dat de verdachte, als handelaar, schuldheling heeft gepleegd door niet zorgvuldig om te gaan met de inkoop van goederen. Hij werd veroordeeld tot een taakstraf van 40 uren.
Bevestiging van het vonnis in hoger beroep met betrekking tot camerabeelden van pintransacties in een strafzaak
Het Gerechtshof Amsterdam bevestigt het vonnis van de rechtbank in hoger beroep, met wijzigingen in de overwegingen omtrent camerabeelden van pintransacties.
Ontucht gepleegd door zorgverlener met patiënt in behandelrelatie
Het hof Amsterdam oordeelt dat de verdachte, werkzaam in de gezondheidszorg, zich schuldig heeft gemaakt aan ontucht met een patiënt. Hij krijgt een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 maanden en een werkstraf van 120 uren opgelegd.
Hoger beroep inzake belaging met meerdere vormen van communicatie en intimidatie
Het hof Amsterdam oordeelt in hoger beroep dat de verdachte zich schuldig heeft gemaakt aan belaging van zijn ex-partner, met een taakstraf van 40 uren en een schadevergoeding van €300.
Hoger beroep tegen vonnis kantonrechter inzake ontruiming en verstoring openbare orde
Het gerechtshof Amsterdam oordeelt dat de verdachte zich schuldig heeft gemaakt aan verstoring van de openbare orde tijdens een demonstratie op 5 juli 2011 en legt een geldboete van € 50,- en één dag hechtenis op.
Hoger beroep tegen vonnis kantonrechter inzake ontruiming en verstoring openbare orde
Hoger beroep tegen een vonnis van de kantonrechter over verstoring van de openbare orde tijdens een demonstratie. Verdachte werd veroordeeld tot een geldboete en een dag hechtenis.
Hoger beroep tegen vonnis kantonrechter inzake ontruiming en verstoring openbare orde
Het Gerechtshof Amsterdam oordeelt dat de verdachte zich schuldig heeft gemaakt aan verstoring van de openbare orde tijdens een demonstratie op 5 juli 2011 en legt een geldboete en hechtenis op.
Hoger beroep tegen vonnis kantonrechter inzake ontruiming en verstoring openbare orde
Hoger beroep tegen vonnis kantonrechter over ontruiming en verstoring openbare orde; verdachte schuldig aan niet opvolgen politiebevelen en samenscholing; veroordeling tot geldboete en hechtenis.
Hoger beroep tegen vonnis kantonrechter inzake ontruiming en verstoring openbare orde
Het Gerechtshof Amsterdam oordeelt dat de verdachte zich schuldig heeft gemaakt aan verstoring van de openbare orde tijdens een demonstratie op 5 juli 2011 en legt een geldboete van € 50,00 en één dag hechtenis op.
Vrijspraak poging moord/doodslag en veroordeling voor poging doodslag met gevangenisstraf
Het hof sprak de verdachte vrij van poging tot moord en zware mishandeling, maar veroordeelde hem tot 30 maanden gevangenisstraf voor poging tot doodslag op [slachtoffer 2].
Toestemming tot overlevering aan Italië voor deelname aan criminele organisatie en handel in verdovende middelen
Rechtbank Amsterdam staat overlevering aan Italië toe voor deelname aan criminele organisatie en handel in verdovende middelen.
Overlevering aan Frankrijk toegestaan; verweren verworpen
Rechtbank Amsterdam staat overlevering aan Frankrijk toe; verweren over onschuld en specialiteitsbeginsel verworpen.
Overlevering aan Polen toegestaan; onschuldverweer verworpen
Rechtbank Amsterdam staat overlevering aan Polen toe; onschuldverweer en verzoek tot weigering overlevering verworpen.
Toestemming tot overlevering van een Belgische onderdaan voor de tenuitvoerlegging van interneringsmaatregelen
Rechtbank Amsterdam staat de overlevering toe van een Belgische man, veroordeeld tot interneringsmaatregelen, ondanks zijn langdurig verblijf in Nederland als ongewenst vreemdeling.
Heropening van het onderzoek naar rechtshulpverzoek Verenigde Staten van Amerika
Tussenbeschikking van de Rechtbank Amsterdam over heropening van het onderzoek naar een rechtshulpverzoek van de Verenigde Staten, wegens onduidelijkheid over de strafbedreiging.
Partiële weigering van executieoverlevering in verband met artikel 7 lid 1 aanhef en onder a sub 2˚ van de Overleveringswet
De rechtbank weigert de overlevering van de opgeëiste persoon voor feit 1, maar staat de overlevering voor de feiten 2, 3 en 4 toe, op basis van de Overleveringswet.
Toestemming voor overlevering aan Griekenland op basis van Europees aanhoudingsbevel
Rechtbank Amsterdam staat overlevering van opgeëiste persoon aan Griekenland toe op basis van Europees aanhoudingsbevel, geen weigeringsgronden aanwezig.
Toestemming voor overlevering aan België op basis van Europees aanhoudingsbevel
Rechtbank Amsterdam staat de overlevering van een opgeëiste persoon aan België toe op basis van een Europees aanhoudingsbevel, zonder weigeringsgronden.
Mensenhandel en mishandeling in een grensoverschrijdende context met betrekking tot slachtoffers uit Hongarije
De Rechtbank Amsterdam heeft op 13 maart 2015 een verdachte veroordeeld voor mensenhandel en mishandeling van slachtoffers uit Hongarije, met een gevangenisstraf van twee jaar en een schadevergoeding van € 26.700,- aan een van de slachtoffers.
Mensenhandel en mishandeling in Amsterdam en Hongarije met meerdere slachtoffers
De rechtbank veroordeelt de verdachte tot vijf jaar gevangenisstraf voor mensenhandel en mishandeling van meerdere slachtoffers, met schadevergoedingen van €29.300 en €26.700 aan de benadeelde partijen.
Mensenhandel en mishandeling in een grensoverschrijdende context met slachtoffers uit Hongarije
Verdachte schuldig aan mensenhandel en mishandeling van slachtoffers uit Hongarije, veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf.
Mensenhandel, mishandeling en gewoontewitwassen in een grensoverschrijdende context met slachtoffers uit Hongarije
De rechtbank heeft verdachte veroordeeld voor mensenhandel, mishandeling en gewoontewitwassen, met een gevangenisstraf van vier jaar en een schadevergoeding van € 26.700,- aan [slachtoffer 3].
Mensenhandel en mishandeling in Amsterdam en Hongarije met betrekking tot meerdere slachtoffers
De rechtbank heeft de verdachte veroordeeld voor mensenhandel en mishandeling van meerdere slachtoffers, met een gevangenisstraf van twee jaren en zes maanden.
Mensenhandel en mishandeling in een grensoverschrijdende context met meerdere slachtoffers
De rechtbank heeft een verdachte veroordeeld voor mensenhandel en mishandeling van meerdere slachtoffers, met een gevangenisstraf van vijf jaar en zes maanden en schadevergoedingen aan de slachtoffers.
Tussenuitspraak inzake Europees Aanhoudingsbevel met betrekking tot overname strafexecutie
Tussenuitspraak van de Rechtbank Amsterdam over de overname van strafexecutie in het kader van twee Europese aanhoudingsbevelen. Onderzoek heropend in afwachting van verdere ontwikkelingen.
Vervolgingsoverlevering en bevoegdheid uitvaardigende justitiële autoriteit
De Rechtbank Amsterdam heeft op 6 maart 2015 de overlevering van een Litouwse onderdaan toegestaan op basis van een Europees aanhoudingsbevel, ondanks verweren van de verdediging over de bevoegdheid van de uitvaardigende autoriteit en de vereisten van dubbele strafbaarheid.
Overlevering aan Italië voor tenuitvoerlegging van vrijheidsstraf met betrekking tot eerdere veroordeling
De rechtbank heeft de overlevering van een opgeëiste persoon aan Italië toegestaan voor de tenuitvoerlegging van een vrijheidsstraf, ondanks eerdere overlevering en verweren van de raadsman.
Overlevering aan Bulgarije deels toegestaan met gedeeltelijke weigering op grond van artikel 12 OLW
Rechtbank Amsterdam staat overlevering aan Bulgarije deels toe; weigert gedeeltelijk op grond van artikel 12 OLW.
Overlevering op basis van Europees Aanhoudingsbevel met betrekking tot strafrechtelijk onderzoek in België
De rechtbank heeft de overlevering van een opgeëiste persoon toegestaan op basis van een Europees Aanhoudingsbevel, waarbij geen weigeringsgronden zijn vastgesteld.
Heropening van het onderzoek naar de pleegplaats van een strafbaar feit in het kader van een Europees aanhoudingsbevel
De rechtbank heropent het onderzoek naar de pleegplaats van een strafbaar feit in het kader van een Europees aanhoudingsbevel, vanwege onduidelijkheid over waar het feit heeft plaatsgevonden.
Overlevering op basis van Europees aanhoudingsbevel met betrekking tot onschuldverweer
Rechtbank Amsterdam staat de overlevering van de opgeëiste persoon toe op basis van een Europees aanhoudingsbevel, ondanks het ingediende onschuldverweer.
Overlevering van een opgeëiste persoon op basis van een Europees aanhoudingsbevel met betrekking tot criminele organisatie en handel in gestolen voertuigen
Rechtbank Amsterdam staat de overlevering van een opgeëiste persoon toe op basis van een Europees aanhoudingsbevel voor deelname aan een criminele organisatie en handel in gestolen voertuigen.
Weigering van overlevering op basis van artikel 13 OLW met betrekking tot strafbare feiten gepleegd op Nederlands grondgebied
Rechtbank Amsterdam weigert overlevering voor feit V, maar staat overlevering toe voor feiten I, II, III en IV op basis van artikel 13 OLW.
Overlevering op basis van Europees Aanhoudingsbevel met betrekking tot voorwaardelijke vrijheidsstraffen
De Rechtbank Amsterdam heeft op 12 december 2014 de overlevering van de opgeëiste persoon toegestaan op basis van een Europees aanhoudingsbevel, waarbij voldaan is aan de eisen van de Overleveringswet.
Heropening van het onderzoek naar de overlevering van een Poolse verdachte in verband met een vrijheidsstraf
De rechtbank heropent het onderzoek naar de overlevering van een Poolse verdachte voor een vrijheidsstraf. De officier van justitie moet toelichting geven op beletselen voor overname van de straf. De zaak is geschorst voor onbepaalde tijd.
Veroordeling voor mensenhandel met uitbuiting van kwetsbare vrouw
Verdachte veroordeeld tot 30 maanden gevangenisstraf voor mensenhandel en uitbuiting van kwetsbare vrouw.
Uitlevering aan Zwitserland toegestaan na verwerping van onschuldverweer
De Rechtbank Amsterdam heeft op 24 oktober 2014 de uitlevering aan Zwitserland toegestaan, ondanks het verweer van de opgeëiste persoon dat hij onschuldig zou zijn. De rechtbank oordeelde dat de getuigenverklaringen niet voldoende waren om zijn onschuld aan te tonen.
Toestemming voor overlevering aan het Verenigd Koninkrijk op basis van Europees aanhoudingsbevel
Rechtbank Amsterdam staat de overlevering van een opgeëiste persoon aan het Verenigd Koninkrijk toe op basis van een Europees aanhoudingsbevel, ondanks verweer op grond van het EVRM.
Overlevering van een Poolse verdachte in verband met cannabisgerelateerde feiten en de beoordeling van dubbele strafbaarheid
De Rechtbank Amsterdam staat de overlevering van een Poolse verdachte toe voor cannabisgerelateerde feiten, maar weigert deze voor andere feiten wegens niet-strafbaarheid in Nederland.
Vervolgingsoverlevering en de vraag van staking van de vervolging naar Duits recht
Rechtbank Amsterdam oordeelt over de overlevering van een opgeëiste persoon aan Duitsland. De rechtbank concludeert dat de vervolging niet is gestaakt en staat de overlevering toe.
Toestemming tot overlevering op basis van Europees Aanhoudingsbevel
Rechtbank Amsterdam staat de overlevering toe van de opgeëiste persoon op basis van een Europees Aanhoudingsbevel, ondanks verzet tegen het vonnis in België.
Tussenbeschikking inzake de verlenging van de termijn voor de uitvoering van een Europees aanhoudingsbevel
De rechtbank verlengt de termijn voor de uitvoering van een Europees aanhoudingsbevel en heropent het onderzoek naar de overlevering van de opgeëiste persoon aan Roemenië, vanwege zorgen over schending van haar rechten onder het EVRM.
Uitlevering aan Turkije toegestaan met verworpen genoegzaamheidsverweer en onschuldsverweer
Rechtbank Amsterdam verklaart uitlevering aan Turkije toelaatbaar; genoegzaamheidsverweer en onschuldsverweer verworpen.
Toestemming voor overlevering aan Belgische autoriteiten in het kader van Europees aanhoudingsbevel
De Rechtbank Amsterdam staat de overlevering van een opgeëiste persoon aan België toe, oordeelt dat het Europees aanhoudingsbevel voldoet aan de vereisten van de Overleveringswet en verwerpt het verweer van de raadsman.
Overlevering van een Poolse verdachte voor vervolging en executie
De rechtbank heeft de overlevering van een Poolse verdachte toegestaan voor vervolging, maar geweigerd voor de tenuitvoerlegging van straffen. Nederland heeft rechtsmacht, en de opgeëiste persoon voldoet aan de voorwaarden van de OLW.
Veroordeling voor oplichting bij Holland Casino Amsterdam tijdens het spel Multi Poker
De rechtbank heeft een verdachte veroordeeld voor oplichting van Holland Casino tijdens Multi Poker door middel van vals spel en het gebruik van een vals identiteitsbewijs.
Oplichting bij Holland Casino Amsterdam tijdens het spel Multi Poker
De rechtbank heeft een verdachte veroordeeld voor oplichting van Holland Casino tijdens Multi Poker door vals spel en het gebruik van valse identiteitsbewijzen.
Oplichting bij Holland Casino door vals spel tijdens poker
Verdachte veroordeeld voor oplichting bij Holland Casino door vals spel tijdens poker. Gevangenisstraf van 4 maanden opgelegd.
Oplichting bij Holland Casino door vals spel tijdens poker
Verdachte veroordeeld voor oplichting van Holland Casino door vals spel tijdens poker. Gevangenisstraf van 4 maanden opgelegd.
Overlevering van een persoon aan Polen op basis van een Europees aanhoudingsbevel
De Rechtbank Amsterdam heeft op 1 augustus 2014 de overlevering van een persoon aan Polen toegestaan op basis van een Europees aanhoudingsbevel, waarbij voldaan is aan de eisen van de Overleveringswet.
Overlevering aan Bulgarije op basis van Europees Aanhoudingsbevel met betrekking tot strafzaken
Rechtbank Amsterdam staat de overlevering van een opgeëiste persoon aan Bulgarije toe op basis van een Europees aanhoudingsbevel, na beoordeling van de rechtsgang en mensenrechten.
Weigering van overlevering op basis van Europese aanhoudingsbevelen wegens onvoldoende opgelegde straf
De Rechtbank Amsterdam weigert de overlevering van een Albanees op basis van een Europees aanhoudingsbevel, omdat de opgelegde straf van twee maanden en twintig dagen niet voldoet aan de eisen van de Overleveringswet.
Overlevering op basis van Europees aanhoudingsbevel met betrekking tot voorwaardelijke straf en dubbele strafbaarheid
De Rechtbank Amsterdam heeft op 11 juli 2014 de overlevering van de opgeëiste persoon toegestaan voor feiten A, C, D en E, maar geweigerd voor feit B. De rechtbank oordeelde dat de overlevering niet geweigerd kon worden op grond van artikel 12 OLW.
Weigering van overlevering op basis van Europees aanhoudingsbevel wegens enkel opgelegde geldboete
De Rechtbank Amsterdam weigert de overlevering van de opgeëiste persoon op basis van een Europees aanhoudingsbevel, omdat enkel een geldboete is opgelegd en niet voldaan is aan de vereisten van de Overleveringswet.
Toestemming voor overlevering op basis van Europees aanhoudingsbevel
De Rechtbank Amsterdam heeft op 24 juni 2014 de overlevering van een opgeëiste persoon aan Portugal toegestaan op basis van een Europees aanhoudingsbevel, omdat aan de vereisten van de Overleveringswet is voldaan.
Weigering van overlevering op basis van onvoldoende bewijs van betekening en informatie over rechtsmiddelen
De Rechtbank Amsterdam weigert de overlevering van een Poolse opgeëiste persoon wegens onvoldoende bewijs van betekening en informatie over rechtsmiddelen, conform artikel 12 OLW.
Toestemming tot overlevering op basis van Europees aanhoudingsbevel met weigeringsgrond
Rechtbank Amsterdam staat de overlevering van de opgeëiste persoon toe voor feiten I, II en III, maar weigert deze voor feit IV, dat niet strafbaar is onder Nederlands recht.
Overlevering op basis van Europees aanhoudingsbevel met betrekking tot diefstal gepleegd door verenigde personen
Rechtbank Amsterdam staat de overlevering toe van de opgeëiste persoon aan Duitsland op basis van een Europees aanhoudingsbevel voor diefstal, na bevestiging van dubbele strafbaarheid en voldoende garanties.
Schorsing van voorlopige hechtenis van verdachte met Hongaarse nationaliteit
De Rechtbank Amsterdam schorst op 4 april 2014 de voorlopige hechtenis van een Hongaarse verdachte onder strikte voorwaarden, waaronder terugkeer naar Hongarije en meldplicht bij de politie.
Vonnis van de rechtbank Amsterdam inzake mensenhandel en vrijspraak gewoontewitwassen
De rechtbank Amsterdam heeft de verdachte veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf voor mensenhandel, maar vrijgesproken van gewoontewitwassen.
Vonnis van de Rechtbank Amsterdam inzake mensenhandel en vrijspraak van witwassen
Verdachte veroordeeld tot 3 jaar gevangenisstraf voor mensenhandel; vrijspraak van witwassen. Vordering benadeelde partij toegewezen tot € 235.000,00.
Vonnis van de rechtbank Amsterdam inzake mensenhandel en witwassen
De rechtbank Amsterdam heeft op 31 januari 2014 een verdachte veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf voor mensenhandel en witwassen, waarbij hij meerdere vrouwen heeft uitgebuit in de prostitutie.
Vonnis van de rechtbank Amsterdam inzake mensenhandel en gewoontewitwassen
De rechtbank Amsterdam heeft op 31 januari 2014 een verdachte veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf voor mensenhandel en gewoontewitwassen, met schadevergoeding voor de slachtoffers van € 300.000.
Mensenhandel en uitbuiting van Hongaarse vrouwen in de prostitutie te Amsterdam en Den Haag
Verdachten veroordeeld voor mensenhandel en ontucht met minderjarige. Vijf jaar gevangenisstraf voor de man, vier jaar voor de vrouw.
Mensenhandel en uitbuiting van Hongaarse vrouwen in Nederland
De rechtbank Amsterdam heeft een Hongaarse man en vrouw veroordeeld voor mensenhandel en witwassen, waarbij zij vrouwen dwongen tot prostitutie en hun verdiensten afpakten. De man is ook veroordeeld voor ontucht met een minderjarige.
Vrijspraak van mensenhandel en witwassen in Amsterdam
De rechtbank heeft de verdachte vrijgesproken van mensenhandel en witwassen wegens onvoldoende bewijs en nietigheid van de tenlastelegging.
Vrijspraak van mensenhandel en witwassen in Amsterdam
De rechtbank sprak de verdachte vrij van mensenhandel en witwassen, oordelend dat er onvoldoende bewijs was voor dwang of uitbuiting van [betrokkene C].
Bewezenverklaring mensenhandel en vrijspraak witwassen
De rechtbank heeft de verdachte schuldig bevonden aan mensenhandel, maar vrijgesproken van witwassen. Hij kreeg 24 maanden gevangenisstraf, waarvan 6 maanden voorwaardelijk.
Vrijspraak van mensenhandel en witwassen in Amsterdam
Verdachte vrijgesproken van mensenhandel en witwassen; onvoldoende bewijs voor dwang en uitbuiting.
Uitlevering aan Servië toegestaan met betrekking tot minderjarige opgeëiste persoon
Rechtbank Amsterdam heeft op 9 augustus 2013 de uitlevering van een minderjarige opgeëiste persoon aan Servië toegestaan, ondanks zorgen over mensenrechten, omdat aan de juridische vereisten is voldaan.
Veroordeling voor poging tot moord en diefstal met geweld met gebruik van een stalen pijp en stroomstootwapen
De verdachte is veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf voor poging tot moord en diefstal met geweld, met DNA- en vingerafdrukbewijs op de plaats delict.
Beoordeling van de ontvankelijkheid van de officier van justitie in de vordering tot verlenging van de gevangenhouding na schorsing van de voorlopige hechtenis
De rechtbank Amsterdam heeft op 5 augustus 2013 de vordering tot verlenging van de gevangenhouding van de verdachte afgewezen en het bevel tot voorlopige hechtenis opgeheven, gezien de reeds doorgebrachte tijd in voorarrest en de ernst van de beschuldigingen.
Weigering van overlevering aan Polen wegens niet voldoen aan rechtsmachtvereiste
De Rechtbank Amsterdam weigert de overlevering aan Polen van een opgeëiste persoon wegens niet voldoen aan het rechtsmachtvereiste, ondanks een veroordeling voor verduistering.
Doodslag in Amsterdam met fatale steekpartij
Verdachte veroordeeld tot 12 jaar gevangenisstraf voor doodslag na fatale steekpartij in Amsterdam. Moord niet bewezen. Vrijspraak voor poging tot zware mishandeling.
Veroordeling van een ongewenste vreemdeling wegens verblijf in Nederland en opzettelijke overtreding van de Opiumwet
De rechtbank veroordeelt een ongewenste vreemdeling tot 6 maanden gevangenisstraf voor verblijf in Nederland en opzettelijke overtreding van de Opiumwet.
Vrijspraak van bedreiging via Facebook door verdachte
De rechtbank heeft de verdachte vrijgesproken van bedreiging via Facebook, omdat de teksten niet aan specifieke personen waren gericht en geen redelijke vrees voor een misdrijf konden oproepen.
Openbaarmaking van documenten op grond van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) en de weigeringsgronden
Rechtbank Amsterdam oordeelt dat de Minister van Veiligheid en Justitie ten onrechte openbaarmaking van bepaalde documenten op grond van de Wob heeft geweigerd. Beroep gegrond verklaard, besluit vernietigd en proceskosten vergoed.
Onbevoegdheid van de Rechtbank Amsterdam in Wob-zaak betreffende archief Commissie DSB Bank
Rechtbank Amsterdam verklaart zich onbevoegd in Wob-zaak over archief Commissie DSB Bank; zaak wordt doorgezonden naar rechtbank Rotterdam.
Last onder dwangsom voor het verwijderen van een stacaravan en de bouwvergunningplicht
Rechtbank Amsterdam vernietigt besluit tot last onder dwangsom voor stacaravan wegens motiveringsgebrek en verplicht verweerder tot nieuw besluit.
Beëindiging van WAO-uitkering wegens onttrekking aan detentie en zorgvuldigheidseisen bij besluitvorming
De rechtbank vernietigt de beëindiging van de WAO-uitkeringen van drie eisers wegens onzorgvuldige besluitvorming door het UWV, dat hen niet de gelegenheid gaf om te reageren op relevante informatie.
Beroep tegen niet tijdig beslissen en vernietiging van besluiten inzake kinderopvangtoeslag
De rechtbank verklaart het beroep tegen de bestreden besluiten 1 en 2 niet-ontvankelijk, maar vernietigt de besluiten 3 en 4 wegens het niet houden van een hoorzitting. Verweerder moet een nieuwe beslissing nemen en vergoedt de proceskosten van eiser.
Beroep tegen buitenbehandelingstelling WAO-aanvraag en verbeurde dwangsom
Eiser verzocht om WAO-uitkering, maar aanvraag werd buiten behandeling gesteld. Rechtbank verklaarde beroep tegen niet-tijdig beslissen gegrond en stelde dwangsom vast op € 1.260,-. Beroep tegen ongegrondverklaring aanvraag werd ongegrond verklaard.
Planschade en voorzienbaarheid bij bestemmingsplanwijzigingen in Aalsmeer
Rechtbank Amsterdam oordeelt over planschade en vernietigt het besluit van het college van Aalsmeer, omdat schade niet voorzienbaar was bij aankoop woning.
Beoordeling van planschade en binnenplanse vrijstelling in het bestemmingsplan 'Landelijk Gebied'
Rechtbank Amsterdam oordeelt dat verweerder onvoldoende heeft gemotiveerd dat er geen toepassing kan worden gegeven aan een (binnenplanse) vrijstelling voor planschade. Het bestreden besluit wordt vernietigd en verweerder moet een nieuw besluit nemen.
Inburgeringsexamen en strijd met associatierecht tussen de EU en Turkije
Rechtbank Amsterdam oordeelt dat een Turkse staatsburger niet inburgeringsplichtig is, in strijd met het associatierecht. Beroep gegrond, bestreden besluit vernietigd en griffierecht vergoed.
Loonsanctiebesluit en re-integratie-inspanningen van werkgever in het kader van de Wet WIA
Rechtbank Amsterdam oordeelt dat de loonsanctie terecht is opgelegd aan de werkgever wegens onvoldoende re-integratie-inspanningen van de werkneemster, die arbeidsongeschikt was door rugklachten.
Vernietiging besluit tot inschrijving in register klinisch neuropsychologen wegens strijd met Awb
Rechtbank vernietigt besluit tot inschrijving in register klinisch neuropsychologen wegens strijd met Awb, maar laat rechtsgevolgen in stand. Eiseres voldoet niet aan registratie-eisen als gz-psycholoog.
Vernietiging van besluit inzake inschrijving klinisch neuropsychologen in BIG-register
Rechtbank Amsterdam vernietigt besluit inzake inschrijving klinisch neuropsychologen in BIG-register wegens strijd met Awb. RSG moet nieuw besluit nemen en eiseres krijgt griffierecht terug.
Vernietiging van besluit inzake inschrijving klinisch neuropsychologen in BIG-register
Rechtbank vernietigt besluit tot afwijzing inschrijving klinisch neuropsychologen; oordeelt dat werkervaring vóór registratie ook meegeteld moet worden.
Toelating tot de toets voor inschrijving in het register van klinisch neuropsychologen
Rechtbank Amsterdam oordeelt dat de afwijzing van inschrijving in het register van klinisch neuropsychologen onredelijk is door het ontbreken van een hardheidsclausule. Verweerder moet opnieuw besluiten op het bezwaar van eiseres.
Vernietiging van besluit tot afwijzing inschrijving klinisch neuropsychologen in BIG-register
Rechtbank Amsterdam vernietigt besluit tot afwijzing inschrijving klinisch neuropsychologen in BIG-register wegens strijd met Awb en onvoldoende zorgvuldigheid. Verweerder moet nieuw besluit nemen.
Planschadevergoeding voor Broodbakkerij B.V. in verband met de aanleg van de Noord-Zuidlijn
Rechtbank Amsterdam oordeelt over planschadevergoeding voor Broodbakkerij B.V. door de aanleg van de Noord-Zuidlijn. Eiseres krijgt geen hogere schadevergoeding dan de toegepaste concernkorting van 30%.
Inburgeringsplicht van langdurig ingezetenen en de toepassing van de Richtlijn 2003/109/EG
De rechtbank verklaart het beroep van eiseres ongegrond, oordelend dat de inburgeringsplicht niet in strijd is met de Richtlijn 2003/109/EG.
Beroep tegen de weigering tot het verlenen van vrijstelling voor de toets in het kader van de overgangsregeling register klinisch neuropsychologen
De rechtbank heeft het beroep van eiseres gegrond verklaard en haar vrijstelling verleend voor de toets in het kader van de overgangsregeling register klinisch neuropsychologen.
Vernietiging van besluit tot inschrijving in het BIG-register voor klinisch neuropsychologen
Rechtbank Amsterdam vernietigt het besluit tot afwijzing van inschrijving in het BIG-register voor klinisch neuropsychologen wegens strijd met de Awb en onredelijkheid van de regeling.
Vernietiging van besluit tot inschrijving in het register van klinisch neuropsychologen wegens strijd met de Algemene wet bestuursrecht
Rechtbank vernietigt besluit tot inschrijving in BIG-register voor klinisch neuropsychologen wegens strijd met Awb en onvoldoende zorgvuldigheid.
Vernietiging van besluit inzake inschrijving klinisch neuropsychologen in BIG-register
Rechtbank Amsterdam vernietigt het besluit van de Registratiecommissie inzake inschrijving klinisch neuropsychologen in het BIG-register wegens strijd met de Awb en onvoldoende zorgvuldigheid. Verweerder moet binnen zes weken een nieuw besluit nemen.
Vernietiging besluit inschrijving klinisch neuropsychologen in BIG-register
Rechtbank vernietigt besluit RSG inzake inschrijving klinisch neuropsychologen; oordeelt dat besluit onbevoegd is genomen en dat voorwaarden voor inschrijving niet onredelijk zijn, maar mist hardheidsclausule.
Bestuursrechtelijke procedure inzake inschrijving in het BIG-register voor klinisch neuropsychologen
De rechtbank vernietigt het besluit van de RSG om eiseres niet in te schrijven in het BIG-register, oordeelt dat het besluit onvoldoende zorgvuldig tot stand is gekomen en draagt verweerder op een nieuw besluit te nemen.
Vernietiging van besluit tot afwijzing inschrijving in BIG-register voor klinisch neuropsychologen
Rechtbank vernietigt afwijzing inschrijving BIG-register voor klinisch neuropsychologen wegens strijd met Awb en gebrek aan zorgvuldigheid in besluitvorming.
Beëindiging tijdelijke aanstelling van ambtenaar en zwangerschapsdiscriminatie
Rechtbank Amsterdam verklaart het beroep van eiseres ongegrond. Geen bewijs voor zwangerschapsdiscriminatie bij beëindiging tijdelijke aanstelling.
Oplegging van een Educatieve Maatregel Gedrag en Verkeer na herhaaldelijk verkeersgedrag
Rechtbank Amsterdam bevestigt de oplegging van een EMG aan eiser wegens herhaaldelijk gevaarzettend verkeersgedrag, waaronder het negeren van een rood verkeerslicht en het niet verlenen van voorrang aan voetgangers.
Oordeel over de oplegging van een Educatieve Maatregel Gedrag en Verkeer (EMG) na snelheidsovertredingen
Rechtbank Amsterdam vernietigt de oplegging van een EMG aan eiser wegens snelheidsovertredingen, oordelend dat niet kan worden gesproken van herhaaldelijk ongewenst gedrag.
Weigering overlijdensuitkering op grond van de WAO en beoordeling van gezamenlijke huishouding
Rechtbank Amsterdam oordeelt dat verweerder onterecht de overlijdensuitkering op grond van de WAO heeft geweigerd, omdat niet is vastgesteld dat eiseres duurzaam gescheiden leefde van haar echtgenoot.
Ongegrondverklaring beroep tegen ongeschiktheidsontslag ambtenaar zonder aanbod van ander werk
Rechtbank Amsterdam verklaart beroep ongegrond tegen ongeschiktheidsontslag ambtenaar; geen verplichting ander werk aan te bieden.
Openbaarheid van documenten en de rol van De Nederlandsche Bank N.V. onder de Wet openbaarheid van bestuur
Rechtbank Amsterdam oordeelt dat De Nederlandsche Bank N.V. als bestuursorgaan onder de Wob valt en vernietigt het besluit om documenten niet openbaar te maken. Eiseres RTL Nederland krijgt gelijk en de Bank moet een nieuw besluit nemen.
Openbaarheid van documenten en bescherming van persoonsgegevens in WOB-zaak
De rechtbank vernietigt het besluit van het College ter beoordeling van geneesmiddelen inzake WOB-verzoek, oordeelt dat gevoelige persoonsgegevens niet openbaar gemaakt hoeven te worden, maar dat namen van externe deskundigen wel openbaar moeten zijn.
WOB-verzoek inzake bijstandsuitkeringen aan fraudeurs door gemeente Diemen
De rechtbank oordeelt dat de gemeente Diemen ten onrechte informatie heeft geweigerd over bijstandsuitkeringen aan fraudeurs. Het beroep is gegrond en het bestreden besluit is vernietigd.
Weigering verklaring van geen bezwaar in verband met veiligheidsonderzoek voor vertrouwensfunctie op burgerluchthaven
Rechtbank Amsterdam vernietigt de weigering van een verklaring van geen bezwaar voor een bagagemedewerker, oordelend dat het aanwezig hebben van softdrugs niet gelijkgesteld kan worden met handel in grotere hoeveelheden.
Ongeldigverklaring rijbewijs en de vereiste medewerking aan onderzoek
Rechtbank Amsterdam verklaart het beroep gegrond en vernietigt de ongeldigverklaring van het rijbewijs, omdat de oproep voor het onderzoek niet aan het juiste adres is verzonden.
Bestuursrechtelijke handhaving van parkeerverbod bij moskee El Tawheed te Amsterdam
Rechtbank Amsterdam oordeelt dat het parkeerverbod op het terrein achter moskee El Tawheed onterecht is, omdat parkeren daar in overeenstemming was met het voorgaande bestemmingsplan. Beroep gegrond verklaard.
Toekenning van arbeidsongeschiktheidsuitkering op basis van medische beoordeling en bezwaarprocedure
Rechtbank Amsterdam vernietigt besluit UWV over arbeidsongeschiktheidsuitkering; onvoldoende medische onderbouwing en inconsistentie in rapportages.
Inburgeringsexamen en rechtszekerheid in het kader van de Wet inburgering nieuwkomers
De rechtbank verklaart het beroep van eiseres ongegrond, omdat zij niet voldoet aan de inburgeringsplicht volgens de Wet inburgering nieuwkomers.
Beoordeling van de kwalificatie als werkgever onder de Wet arbeid vreemdelingen
Rechtbank Amsterdam oordeelt dat HCI Vastgoed Management B.V. terecht als werkgever is aangemerkt onder de Wav en bevestigt de opgelegde boete van € 9.500,00 wegens het laten verrichten van arbeid door een vreemdeling zonder vergunning.
Bouwvergunning en vrijstelling voor restaurant/café in Amsterdam
Rechtbank Amsterdam oordeelt over bouwvergunning en vrijstelling voor restaurant/café. Beroep van eisers ongegrond verklaard.
Schorsing van Nederlandse kinderbijslag vanwege Poolse invaliditeitsuitkering
Rechtbank Amsterdam vernietigt schorsing Nederlandse kinderbijslag vanwege onvoldoende onderzoek naar Poolse invaliditeitsuitkering. Eiser krijgt griffierecht vergoed.
Ongeldigverklaring rijbewijs na niet verschijnen bij geschiktheidsonderzoek
Rechtbank Amsterdam verklaart het beroep van eiser ongegrond; rijbewijs ongeldig verklaard wegens niet verschijnen bij geschiktheidsonderzoek.
Beoordeling van schadevergoeding voor ambtenaar op basis van oorzakelijk verband tussen werk en psychische schade
Rechtbank Amsterdam oordeelt dat schade van ambtenaar niet kan worden vergoed, omdat geen oorzakelijk verband is aangetoond tussen werk en psychische schade. Beroep ongegrond verklaard.
Toetsing bouwvergunningen voor golfbaan aan oud herzieningsplan en bestemmingsplan
Rechtbank Amsterdam oordeelt dat bouwvergunningen voor golfbaan in Bovenkerkerpolder terecht zijn verleend, toetsing aan herzieningsplan uit 1961 bevestigt bestemming 'Recreatiedoeleinden'.
Besluit tot niet meer oproepen van buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand door gemeente Amsterdam
Rechtbank Amsterdam vernietigt besluit om eiser niet meer op te roepen als babs, oordeelt dat besluit onzorgvuldig en onvoldoende gemotiveerd.
Toekenning WIA-uitkering en duurzaamheid van arbeidsongeschiktheid
Rechtbank Amsterdam oordeelt dat verweerder onvoldoende heeft onderzocht of de klachten van eiser duurzaam zijn. Beroep gegrond verklaard, bestreden besluit vernietigd en nieuw besluit opgelegd.
Beoordeling van het verzoek om terug te komen op de beëindiging van de Toeslagenwet-uitkering
De rechtbank verklaart het beroep van eiser om terug te komen op de beëindiging van zijn Toeslagenwet-uitkering ongegrond, omdat er geen nieuwe feiten zijn en het beroep op het vertrouwensbeginsel niet slaagt.
Verzoek om terug te komen op beëindiging van de Toeslagenwet naar aanleiding van eerdere jurisprudentie
Rechtbank Amsterdam verklaart het beroep ongegrond inzake beëindiging Toeslagenwet. Eiser had geen rechtsmiddelen ingesteld, waardoor eerdere besluiten onaantastbaar zijn. Beroep op vertrouwensbeginsel en gelijkheidsbeginsel afgewezen.
Vernietiging van goedkeuring van experimentele aanbodkanalen door de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
Rechtbank vernietigt goedkeuring van experimentele aanbodkanalen door de Minister, oordeelt dat markttoets ontbreekt en stelt termijn voor nieuwe besluiten.
Verplichting tot betaling van zorgbijdrage door Nederlandse pensioengerechtigde woonachtig in Zweden
De rechtbank verklaart het beroep van een Nederlandse pensioengerechtigde, woonachtig in Zweden, ongegrond en bevestigt de verplichting tot betaling van een zorgbijdrage aan Nederland.
Afwijzing bijstandsaanvraag en onderzoeksplicht van de gemeente
Rechtbank Amsterdam vernietigt afwijzing bijstandsaanvraag; gemeente onvoldoende onderzoek gedaan naar woonadres eiser.
Toepassing van de Verordening 1408/71 op ABP-nabestaandenpensioen en eigendomsrecht
Rechtbank Amsterdam verklaart beroep ongegrond inzake ABP-nabestaandenpensioen; contractuele bepalingen vallen niet onder wettelijke regeling van Verordening 1408/71.
Niet-ontvankelijkheid van beroep na mediationovereenkomst en mogelijke schending van redelijke termijn
Rechtbank verklaart beroep niet-ontvankelijk na mediationovereenkomst; heropening voor verzoek om schadevergoeding wegens mogelijke schending redelijke termijn.
Aanwijzing media-aanbod geestelijk terrein hoofdstroming Islam en representativiteit van aanvragers
Rechtbank Amsterdam vernietigt de aanwijzing van SMON voor media-aanbod op geestelijk terrein, oordeelt dat de motivering voor representativiteit onvoldoende is, en kent proceskostenvergoeding toe aan eiseres.
Terugvordering van teveel betaalde WAO-uitkering en griffierechtvergoeding
Rechtbank Amsterdam oordeelt dat teveel betaalde WAO-uitkering terecht is teruggevorderd, maar dat UWV griffierecht van eiseres moet vergoeden.
Vaststelling dagloon IVA-uitkering en bovenwettelijke uitkering in het kader van de WW
Rechtbank Amsterdam oordeelt dat de bovenwettelijke uitkering niet onder het begrip loon valt voor de IVA-uitkering. Beroep gegrond, bestreden besluit vernietigd, rechtsgevolgen in stand. Verweerder veroordeeld tot proceskostenvergoeding van € 644,00.
Vrijstelling voor bouwprojecten Ottenhome en Swingboei in strijd met bestemmingsplan
Rechtbank Amsterdam oordeelt dat vrijstelling voor bouwprojecten Ottenhome en Swingboei in strijd met bestemmingsplan, maar gemeente kon in redelijkheid vrijstelling verlenen. Beroepen eisers ongegrond verklaard.
Onterecht opgelegde loonsanctie en vernietiging van het bestreden besluit inzake WIA
Rechtbank Amsterdam vernietigt loonsanctie opgelegd aan werkgever van eiser, oordeelt dat deze ten onrechte was opgelegd en draagt verweerder op nieuw besluit te nemen.
Afwijzing verzoek om vergoeding van extra uren rechtsbijstand in complexe echtscheidingszaak
Rechtbank Amsterdam oordeelt dat verzoek om extra uren rechtsbijstand in complexe echtscheidingszaak gegrond is. Bestreden besluit vernietigd en kosten vergoed.
Toepassing van de Verordening 1408/71 voor een eiser woonachtig in het noordelijk deel van Cyprus
De rechtbank verklaart het beroep van eiser, woonachtig in het noordelijk deel van Cyprus, ongegrond, omdat hij geen aanspraak kan maken op de Verordening 1408/71 door de opschorting van het acquis communautaire in zijn woongebied.
WIA-uitkering en de rol van de bezwaarverzekeringsarts tijdens de hoorzitting
De rechtbank verklaart het beroep ongegrond in de zaak over de WIA-uitkering van eiseres, waarbij de rol van de bezwaarverzekeringsarts tijdens de hoorzitting centraal stond.
Tijdige aanvraag voor extra uren rechtsbijstand in bestuursrechtelijke procedure
Rechtbank Amsterdam oordeelt dat de aanvraag voor extra uren rechtsbijstand te laat was ingediend. Beroep gegrond verklaard, bestreden besluit vernietigd, maar rechtsgevolgen blijven in stand. Proceskosten van € 644 en griffierecht van € 41 vergoed.
Verzet tegen niet inwilligen verzoek om vergoeding griffierecht door college van burgemeester en wethouders
De rechtbank verklaart het verzet van opposanten ongegrond en oordeelt dat het college niet verplicht is het griffierecht te vergoeden.
Intrekking van een bouwvergunning en de belangenafweging door het college van burgemeester en wethouders
Rechtbank Amsterdam verklaart het beroep gegrond en vernietigt de intrekking van de bouwvergunning wegens onzorgvuldige belangenafweging door de gemeente.
Weigering heropening Wajong-uitkering op basis van onjuiste medische grondslag en psychiatrische stoornis
Rechtbank Amsterdam vernietigt de weigering van de heropening van de Wajong-uitkering wegens onjuiste medische grondslag en oordeelt dat er nader onderzoek nodig is.
Intrekking en terugvordering van bijstand na echtscheiding en niet opgegeven inkomsten
Rechtbank Amsterdam oordeelt over intrekking en terugvordering van bijstand na echtscheiding. Eiseres schond inlichtingenplicht door niet opgegeven inkomsten. Beroep deels gegrond, maar rechtsgevolgen blijven in stand.
Terugvordering onverschuldigd betaalde WAO-uitkering en rechtsgrond voor besluit tot terugvordering
Rechtbank Amsterdam oordeelt dat terugvordering van WAO-uitkering onterecht was, omdat deze niet gericht was aan de erfgenamen. Beroep gegrond verklaard en UWV veroordeeld in proceskosten.
Toetsing van de rechtmatigheid van een voorwaardelijk strafontslag in het bestuursrecht
Rechtbank Amsterdam vernietigt het besluit tot tenuitvoerlegging van een voorwaardelijk strafontslag wegens onvoldoende bewijs van plichtsverzuim.
Boete opgelegd aan de Nederlandse Publieke Omroep wegens overtreding van de Mediawet door deelname aan commerciële actie
De rechtbank legt een boete van € 20.000 op aan de NPO wegens overtreding van de Mediawet door deelname aan een commerciële actie voor de film 'The Simpsons Movie'.
Weigering kinderbijslag voor kinderen woonachtig in het buitenland en de toepassing van de Wet BEU
Rechtbank Amsterdam oordeelt dat er geen recht op kinderbijslag bestaat voor kinderen woonachtig in het buitenland zonder verdrag. Weigering is niet in strijd met het EVRM.
Interpretatie van de Verordening 1408/71 inzake pensioen- en ziektekostenbijdragen voor gepensioneerden woonachtig in het buitenland
Rechtbank Amsterdam oordeelt dat Nederland verantwoordelijk is voor de ziektekostenbijdragen van een gepensioneerde woonachtig in Frankrijk, en verklaart het beroep gegrond.
Afwijzing aanvraag langdurigheidstoeslag op basis van inkomen en toetsbedrag
Rechtbank Amsterdam verklaart het beroep ongegrond inzake de afwijzing van de aanvraag voor langdurigheidstoeslag, omdat eiseres niet voldeed aan de inkomenseisen.
Openbaarheid van documenten betreffende vliegkosten van het Koninklijk Huis
De rechtbank heeft het beroep van eiser gegrond verklaard en de Minister van Verkeer en Waterstaat opgedragen documenten over vliegkosten van het Koninklijk Huis te verstrekken, met uitzondering van bepaalde gegevens.
Verzwaarde motiveringseis bij weigering verlenging gehandicaptenparkeerkaart
Rechtbank Amsterdam vernietigt de weigering van de verlenging van de gehandicaptenparkeerkaart van eiser wegens onvoldoende motivering en oordeelt dat aan de beoordeling een verzwaarde motiveringseis geldt.
Afwijzing langdurigheidstoeslag op basis van bruto jaarinkomen en strijd met hoor en wederhoor
De rechtbank vernietigt de afwijzing van de langdurigheidstoeslag wegens strijd met hoor en wederhoor en oordeelt dat het netto-inkomen bepalend is voor de aanvraag.
Schending van de inlichtingenplicht en terugvordering van bijstandsuitkering
Rechtbank Amsterdam oordeelt over schending inlichtingenplicht en terugvordering bijstandsuitkering. Eiseres krijgt recht op bijzondere bijstand van € 315,00 en verweerder wordt veroordeeld in proceskosten.
Afwijzing aanvraag belanghebbendenvergunning voor honoraire consul
De Rechtbank Amsterdam heeft de aanvraag van een honoraire consul voor een belanghebbendenvergunning afgewezen, omdat het onderscheid tussen beroeps- en honoraire consuls niet ongerechtvaardigd is.
Lexboost helpt je bij al je juridische werk. Stel vragen in natuurlijke taal en krijg direct:
7 dagen gratis uitproberen, geen creditcard nodig
Rechter-Plaatsvervanger
Rechtbank Amsterdam
Gerechtsauditeur
Rechtbank Amsterdam
Rechter
Rechtbank Amsterdam
Rechter
Rechtbank Amsterdam
Rechter-Plaatsvervanger
Rechtbank Amsterdam