Intrekking van toestemming voor beveiligingswerkzaamheden op basis van betrouwbaarheidseisen
17 juli 2024
De Raad van State bevestigt de intrekking van de toestemming voor beveiligingswerkzaamheden aan [appellant] door de korpschef, gebaseerd op twijfels over zijn betrouwbaarheid na meerdere incidenten.
Hoger beroep van vreemdelingen tegen de uitspraak van de rechtbank Den Haag inzake overdracht aan Italië
26 juni 2024
Hoger beroep van vreemdelingen niet-ontvankelijk verklaard; staatssecretaris heeft hen opgenomen in nationale procedure na verstrijken overdrachtstermijn.
Hoger beroep vreemdelingenrecht inzake afwijzing machtiging tot voorlopig verblijf
12 maart 2024
Hoger beroep van drie vreemdelingen tegen afwijzing van hun aanvragen voor een machtiging tot voorlopig verblijf. De Raad van State bevestigt de uitspraak van de rechtbank en verklaart het hoger beroep ongegrond.
Hoger beroep van vreemdeling tegen besluit staatssecretaris over verblijfsrecht als gemeenschapsonderdaan
29 januari 2024
Hoger beroep van vreemdeling tegen besluit staatssecretaris over verblijfsrecht als gemeenschapsonderdaan ongegrond verklaard; uitspraak rechtbank bevestigd.
Voorlopige voorziening in asielzaak tegen staatssecretaris van Justitie en Veiligheid
5 april 2023
De voorzieningenrechter heeft bepaald dat de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid de uitspraak van de rechtbank niet hoeft uit te voeren totdat de Afdeling op het hoger beroep heeft beslist.
Hoger beroep van vreemdelingen tegen niet-ontvankelijk verklaring van asielaanvragen door staatssecretaris van Justitie en Veiligheid
10 januari 2023
Hoger beroep van vreemdelingen tegen niet-ontvankelijk verklaring van asielaanvragen door staatssecretaris van Justitie en Veiligheid is ongegrond verklaard. De uitspraak van de rechtbank wordt bevestigd.
Niet-ontvankelijkheid van hoger beroep inzake aanvraag machtiging tot voorlopig verblijf
10 februari 2020
Hoger beroep van vreemdeling inzake afwijzing machtiging tot voorlopig verblijf is niet-ontvankelijk verklaard door de Raad van State op 10 februari 2020.
Voorlopige voorziening inzake loterijvergunning voor politieke partijen
8 mei 2019
Het Gerecht heeft bepaald dat de vereniging [vereniging] behandeld moet worden alsof een loterijvergunning is verleend voor een fundraisingactiviteit, ondanks de afwijzing door de GCB.
Intrekking verblijfsvergunning en inreisverbod wegens strafbare feiten en bedreiging van de openbare orde
29 augustus 2016
Rechtbank Den Haag oordeelt dat de intrekking van de verblijfsvergunning en het inreisverbod van de eiser gerechtvaardigd zijn wegens ernstige strafbare feiten en bedreiging van de openbare orde.
Toepassing van de woonlandfactor in de kinderbijslag voor een in Indonesië woonachtig kind
13 mei 2016
Rechtbank Noord-Holland oordeelt dat de woonlandfactor van 70% voor kinderbijslag aan een in Indonesië woonachtig kind rechtmatig is toegepast. Beroep ongegrond verklaard.
Tussenuitspraak inzake asielaanvraag van Nigeriaanse vreemdeling met nieuw asielmotief van homoseksualiteit
18 januari 2016
Rechtbank Den Haag oordeelt dat de staatssecretaris geen standpunt heeft ingenomen over het nieuwe asielmotief van homoseksualiteit van de Nigeriaanse vreemdeling, en biedt de staatssecretaris de kans om dit gebrek te herstellen.
Afwijzing aanvraag tot opschorting vertrek op grond van artikel 64 Vreemdelingenwet 2000 door de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie
3 juli 2015
Eiseres, van Armeense nationaliteit, verzocht om opschorting van vertrek, maar de rechtbank verklaarde het beroep ongegrond, o.a. omdat er adequate behandelmogelijkheden in Armenië zijn.
Vernietiging van besluiten inzake asielaanvragen van Syrische vluchtelingen met betrekking tot Bulgarije
2 juni 2015
De rechtbank vernietigt de besluiten van de staatssecretaris inzake de asielaanvragen van Syrische vluchtelingen, maar houdt de rechtsgevolgen in stand. Er is onvoldoende bewijs dat Bulgarije niet aan zijn verplichtingen voldoet.
Intrekking en terugvordering van bijstandsuitkering wegens gezamenlijke huishouding en bewijsverkrijging
25 februari 2015
De rechtbank oordeelt dat de bijstandsuitkering van eiseres terecht is ingetrokken en teruggevorderd wegens gezamenlijke huishouding. Camerabeelden zijn niet onrechtmatig, en er was voldoende bewijs voor de gezamenlijke huishouding.
Hoofdelijkheid bij terugvordering van bijstandsuitkeringen en de rol van verzwegen partners
25 februari 2015
Eiser wordt hoofdelijk aansprakelijk gesteld voor ten onrechte betaalde bijstand aan een derde. De rechtbank oordeelt dat geen dringende redenen zijn om van terugvordering af te zien. Beroep ongegrond verklaard.
Beoordeling van de opgelegde boete op grond van de Werkloosheidswet na onjuiste urenopgave door de werknemer
19 februari 2015
Rechtbank Noord-Holland oordeelt over boete van € 250,- voor eiser wegens onjuiste urenopgave bij WW-uitkering. Beroep gegrond verklaard en proceskosten vergoed.
Onterecht afgegeven arbeidsmarktaantekening en schending van zorgvuldigheidsbeginsel in vreemdelingenrechtelijke procedure
16 december 2014
Rechtbank Den Haag oordeelt dat de staatssecretaris in strijd met de Awb handelde door het besluit op bezwaar te nemen zonder aanvullende gronden van eiser af te wachten, maar vernietigt het besluit niet omdat eiser niet benadeeld is.
Toepassing van de Wet arbeid vreemdelingen (Wav) en arbeidsmarktaantekening voor Chinese koks
16 december 2014
De rechtbank oordeelt dat de nieuwe Wav van toepassing is op de arbeidsmarktaantekening voor Chinese koks, zonder overgangsrecht. Beroepen van eisers ongegrond verklaard.
Niet-ontvankelijkheid van hoger beroep inzake urgentieverklaring voor woningzoekende
27 augustus 2014
Hoger beroep van [appellante] tegen afwijzing urgentieverklaring niet-ontvankelijk verklaard, omdat zij inmiddels zelfstandige woonruimte heeft gekregen.
Weigering van verdere toegang en oplegging van vrijheidsontnemende maatregel voor getuigen bij het Internationaal Strafhof met asielaanvraag in Nederland
15 augustus 2014
De rechtbank oordeelt dat de weigering van verdere toegang tot Nederland en de vrijheidsontnemende maatregel onrechtmatig waren, en kent schadevergoeding toe aan eisers.
Hoger beroep tegen wijziging adres in gemeentelijke basisadministratie
30 juli 2014
Hoger beroep van [appellant] tegen wijziging adres in gemeentelijke basisadministratie. De rechtbank verklaarde zich onbevoegd, maar de Raad van State oordeelde dat dit onterecht was en verklaarde het beroep ongegrond.
Afwijzing urgentieverklaring voor woning door college van burgemeester en wethouders van Amsterdam
30 juli 2014
Hoger beroep van [appellante] tegen afwijzing urgentieverklaring door college van burgemeester en wethouders van Amsterdam. Hoger beroep ongegrond, uitspraak bevestigd.
Hoger beroep tegen afwijzing splitsingsvergunning door college van burgemeester en wethouders van Dordrecht
9 april 2014
Hoger beroep van [appellant] tegen afwijzing van zijn verzoek om schadevergoeding na weigering splitsingsvergunning door college van burgemeester en wethouders van Dordrecht. Hoger beroep ongegrond, verzoek om schadevergoeding afgewezen.
Bevoegdheid burgemeester tot oplegging van bestuursdwang op basis van de Opiumwet
29 januari 2014
Hoger beroep van [appellante] tegen sluiting van pand op basis van de Opiumwet. De Raad van State bevestigt de bevoegdheid van de burgemeester tot bestuursdwang.
Intrekking nummeraanduiding en toekenning nieuwe nummeraanduidingen aan verblijfsobjecten in Landgraaf
4 december 2013
Hoger beroep van [appellant] tegen intrekking nummeraanduiding door college van burgemeester en wethouders van Landgraaf. Hoger beroep ongegrond verklaard en uitspraak bevestigd.
Toekenning van een ligplaatsvergunning voor een woonschip in Haarlem
4 december 2013
Hoger beroep van [appellanten] tegen de rechtbank Haarlem over de verlening van een ligplaatsvergunning voor een woonschip. De Raad van State bevestigt de eerdere uitspraak en verklaart het hoger beroep ongegrond.
Afwijzing urgentieverklaring voor woningzoekende na echtscheiding
13 november 2013
Hoger beroep van [appellante] tegen afwijzing urgentieverklaring door college van burgemeester en wethouders van Utrecht. Hoger beroep ongegrond verklaard.
Wijziging van adres in de gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens na vertrek met onbekende bestemming
13 november 2013
Hoger beroep van [appellante] tegen wijziging van haar adres in de gba. De Raad van State vernietigt de eerdere uitspraak en verklaart het beroep gegrond.
Afwijzing verzoek om schadevergoeding door Faunafonds voor schade door grauwe ganzen en kolganzen
6 november 2013
Hoger beroep van [appellant] tegen afwijzing schadevergoeding door Faunafonds voor schade door ganzen. De Raad van State bevestigt de uitspraak van de rechtbank en oordeelt dat er daadwerkelijk afschot moet plaatsvinden voor schadevergoeding.
Beoordeling van de uitwegvergunning voor de Sportlaan te 't Loo
30 oktober 2013
Hoger beroep van de erven tegen de verlening van een uitwegvergunning aan de Sportlaan te 't Loo. De Raad van State bevestigt de eerdere uitspraak van de rechtbank en wijst het hoger beroep af.
Hoger beroep tegen afwijzing tegemoetkoming schade door fauna
30 oktober 2013
Hoger beroep van het Faunafonds tegen uitspraak rechtbank Oost-Nederland over afwijzing schadevergoeding aan [verzoeker] wegens onvoldoende gebruik van ontheffing.
Beoordeling van bestuursdwang en kamerbewoningsvergunning in Helmond
28 augustus 2013
De Raad van State bevestigt de bevoegdheid van het college van burgemeester en wethouders van Helmond tot bestuursdwang en wijst het verzoek om voorlopige voorziening af.
Hoger beroep tegen afwijzing verzoek tegemoetkoming schade door woelratten
28 augustus 2013
Hoger beroep van [appellant] tegen afwijzing van verzoek om schadevergoeding door woelratten. De rechtbank bevestigt dat de schade als bedrijfsrisico wordt beschouwd. Hoger beroep ongegrond.
Hoger beroep inzake verzoek om informatie op grond van de Wet openbaarheid van bestuur door appellant tegen de gemeente Nijmegen
7 augustus 2013
Hoger beroep van [appellant] tegen de gemeente Nijmegen over een verzoek om informatie op grond van de Wob. De Raad van State bevestigt de uitspraak van de rechtbank Arnhem en verklaart het hoger beroep ongegrond.
Matiging van boete wegens overtreding van de Wet arbeid vreemdelingen door vennootschap na inschakeling van vreemdelingen voor herstelwerkzaamheden
13 februari 2013
Hoger beroep van vennootschap tegen boete van € 88.000,00 wegens overtreding Wav. Raad van State matigt boete tot € 44.000,00 en vernietigt eerdere uitspraak rechtbank.
Hoger beroep inzake opvang vreemdelingen door het COA en de toepassing van artikel 8 EVRM
24 januari 2013
Hoger beroep van het COA tegen uitspraak rechtbank over opvang vreemdelingen. Raad van State vernietigt uitspraak en oordeelt dat COA geen algemene verplichting heeft tot opvang.
Afwijzing verzoek tot verlening van het Nederlanderschap op basis van onvoldoende bewijs van identiteit en nationaliteit
7 november 2012
De Raad van State bevestigt de afwijzing van het verzoek om Nederlanderschap van [appellant] wegens onvoldoende bewijs van identiteit en nationaliteit. Hoger beroep ongegrond verklaard.
Afwijzing naturalisatieverzoek van een Iraakse vrouw en haar minderjarige kind
11 juli 2012
De Raad van State bevestigt de afwijzing van het naturalisatieverzoek van een Iraakse vrouw en haar kind, omdat zij geen geldig paspoort kon overleggen.
Afwijzing verzoek naturalisatie op basis van bewijsnood en geldigheid documenten
11 juli 2012
De Raad van State bevestigt de afwijzing van het naturalisatieverzoek van [appellante] wegens gebrek aan bewijs en geldige documenten. Hoger beroep ongegrond verklaard.
Hoger beroep tegen boete opgelegd aan vennootschap wegens overtreding van de Wet arbeid vreemdelingen
11 juli 2012
Hoger beroep van vennootschap tegen boete van € 80.000 wegens overtreding van de Wet arbeid vreemdelingen. Raad van State bevestigt eerdere uitspraak en verklaart hoger beroep ongegrond.
Afwijzing verzoek tot verlening van het Nederlanderschap wegens verblijfsgat
11 juli 2012
De Raad van State bevestigt de afwijzing van het verzoek om het Nederlanderschap van [appellante] vanwege een verblijfsgat van enkele dagen, dat niet voldeed aan de vereisten van de Rijkswet op het Nederlanderschap.
Hoger beroep inzake verblijfsvergunning asiel en nieuw gebleken feiten
13 april 2012
Hoger beroep van de minister inzake afwijzing asielaanvraag; Raad van State oordeelt dat geen nieuwe feiten zijn aangedragen die hernieuwde toetsing rechtvaardigen.
Hoger beroep inzake de afwijzing van een aanvraag op basis van artikel 64 Vreemdelingenwet 2000 met betrekking tot medische behandeling in Tanzania
31 oktober 2011
De Raad van State verklaart het hoger beroep van de minister gegrond en vernietigt de uitspraak van de rechtbank, waarbij de aanvraag van de vreemdeling om toepassing van artikel 64 Vreemdelingenwet 2000 was afgewezen.
Afwijzing verzoek om naturalisatie op basis van strafrechtelijke veroordeling
3 augustus 2011
De Raad van State bevestigt de afwijzing van het verzoek om naturalisatie van [appellant] op basis van een strafrechtelijke veroordeling, waarbij het hoger beroep ongegrond werd verklaard.
Intrekking verblijfsvergunning en bevoegdheid staatssecretaris
14 april 2011
De Raad van State oordeelt dat de staatssecretaris bevoegd was om het besluit van 20 juli 2009 in te trekken en bevestigt dat de vreemdeling niet in aanmerking komt voor de arbeidsmarktaantekening.
Hoger beroep tegen besluit COA inzake onthouding verstrekkingen aan vreemdeling
18 februari 2011
Hoger beroep van COA tegen rechtbankuitspraak over onthouding van verstrekkingen aan vreemdeling. Raad van State verklaart hoger beroep gegrond en vernietigt eerdere uitspraak.
Boete opgelegd aan stichting wegens overtreding van de Wet arbeid vreemdelingen
5 januari 2011
De Raad van State bevestigt de boete van € 8.000,00 aan een stichting wegens overtreding van de Wet arbeid vreemdelingen, omdat een vreemdeling zonder vergunning arbeid heeft verricht.
Hoger beroep van vreemdelingen tegen afwijzing asielaanvraag op grond van discriminatie door Servische autoriteiten
23 december 2010
Hoger beroep van vreemdelingen tegen afwijzing asielaanvraag wegens discriminatie door Servische autoriteiten. Raad van State vernietigt eerdere uitspraak en wijst zaak terug naar rechtbank.
Toepassing van het recht op respect voor privéleven in asielzaken van verwesterde Afghaanse vrouwen
7 december 2010
De Raad van State bevestigt dat de asielaanvragen van verwesterde Afghaanse vrouwen onvoldoende gemotiveerd zijn afgewezen, en benadrukt het belang van hun persoonlijke omstandigheden in de beoordeling.
Hoger beroep inzake asielaanvraag en de toepassing van de Regeling afwikkeling nalatenschap Vreemdelingenwet
17 september 2010
Hoger beroep van de staatssecretaris van Justitie tegen uitspraak rechtbank over asielaanvraag. Raad van State verklaart hoger beroep gegrond en vernietigt eerdere uitspraak.
Hoger beroep inzake asielaanvraag en bewijslast verblijf in Nederland
15 september 2010
Hoger beroep van de staatssecretaris van Justitie tegen de vernietiging van zijn besluit over de asielaanvraag van de vreemdeling. De Raad van State oordeelt dat de staatssecretaris onvoldoende heeft gemotiveerd dat de vreemdeling niet ononderbroken in Nederland verbleef.
Boete opgelegd aan werkgevers wegens overtreding van de Wet arbeid vreemdelingen
8 september 2010
Hoger beroep tegen boetes opgelegd aan werkgevers wegens overtredingen van de Wet arbeid vreemdelingen. De Raad van State bevestigt de uitspraak van de rechtbank en oordeelt dat de boetes terecht zijn opgelegd.
Hoger beroep inzake verblijfsvergunning en identiteit van vreemdeling
30 juni 2010
Hoger beroep van de staatssecretaris van Justitie tegen uitspraak rechtbank over verblijfsvergunning vreemdeling met verschillende identiteiten. Hoger beroep gegrond verklaard.
Beoordeling van de ongewenstverklaring van een vreemdeling in verband met jeugddetentie en taakstraf
18 maart 2010
De Raad van State bevestigt dat jeugddetentie van ten minste één maand als contra-indicatie geldt voor de verblijfsvergunning van een vreemdeling, die een taakstraf heeft gekregen.
Boete opgelegd aan werkgever wegens overtreding van de Wet arbeid vreemdelingen
17 februari 2010
Hoger beroep van [appellante] tegen boete van € 16.000 wegens overtreding van de Wet arbeid vreemdelingen. De Raad van State bevestigt de boete en de eerdere uitspraak van de rechtbank.
Hoger beroep inzake verblijfsvergunning en mvv-vereiste in het kader van artikel 8 EVRM
5 februari 2010
De Raad van State bevestigt dat het tegenwerpen van een verblijfsalternatief aan de vreemdeling in strijd is met artikel 8 EVRM, en oordeelt dat de staatssecretaris het mvv-vereiste niet aan de vreemdeling had mogen tegenwerpen.
Gelijkstelling van jeugddetentie met gevangenisstraf in het kader van de Regeling afwikkeling nalatenschap Vreemdelingenwet
24 december 2009
De Raad van State oordeelt dat jeugddetentie gelijkgesteld kan worden aan gevangenisstraf in het kader van de Regeling afwikkeling nalatenschap Vreemdelingenwet, en vernietigt de eerdere uitspraak van de rechtbank.
Hoger beroep van een vreemdeling tegen de niet-ontvankelijkverklaring van zijn beroep inzake ongewenstverklaring en aanbod op grond van de Regeling
8 december 2009
De Raad van State vernietigt de niet-ontvankelijkverklaring van de rechtbank en verwijst de zaak terug voor inhoudelijke beoordeling van het beroep van de vreemdeling tegen zijn ongewenstverklaring.
Boeteoplegging aan maatschap wegens overtreding Wet arbeid vreemdelingen
16 september 2009
De Raad van State bevestigt de boetes aan een maatschap wegens overtredingen van de Wet arbeid vreemdelingen, oordelend dat de maatschap niet aan haar vergewisplicht heeft voldaan.
Beoordeling van de boete opgelegd aan een werkgever wegens overtreding van de Wet arbeid vreemdelingen
9 september 2009
Hoger beroep tegen boete van € 4.000,00 opgelegd aan werkgever wegens overtreding van de Wet arbeid vreemdelingen. Raad bevestigt uitspraak rechtbank en verklaart hoger beroep ongegrond.
Boete opgelegd aan werkgever wegens overtreding Wet arbeid vreemdelingen
9 september 2009
De Raad van State bevestigt de boete van € 66.500 aan [appellante] wegens overtredingen van de Wet arbeid vreemdelingen. Hoger beroep ongegrond verklaard.
Boete opgelegd aan uitzendbureau wegens overtreding van de Wet arbeid vreemdelingen
9 september 2009
Hoger beroep van [appellant] tegen boete van € 16.500 wegens overtreding van de Wet arbeid vreemdelingen. Raad bevestigt dat [appellant] als werkgever kan worden aangemerkt en dat de boete terecht is opgelegd.
Boete opgelegd aan werkgever wegens overtreding van de Wet arbeid vreemdelingen
9 september 2009
De Raad van State bevestigt de boete van € 12.000,00 aan een werkgever wegens overtreding van de Wet arbeid vreemdelingen. Hoger beroep ongegrond verklaard.
Boete opgelegd aan voormalige vennoot wegens overtreding Wet arbeid vreemdelingen
9 september 2009
Hoger beroep van [appellant] tegen boete van € 8.000,00 wegens overtreding Wet arbeid vreemdelingen. Raad bevestigt eerdere uitspraak en oordeelt dat [appellant] als werkgever verantwoordelijk was voor de vreemdeling zonder vergunning.
Oordeel over de boete opgelegd aan werkgever wegens overtreding van de Wet arbeid vreemdelingen
9 september 2009
Hoger beroep van [appellant] tegen boete van € 12.000,00 wegens overtreding van de Wet arbeid vreemdelingen. Raad van State bevestigt eerdere uitspraak.
Intrekking remigratie-uitkering door Sociale Verzekeringsbank na niet voldoen aan voorwaarden
26 augustus 2009
Hoger beroep van [appellant] tegen intrekking remigratie-uitkering door SVB. Raad van State bevestigt eerdere uitspraak rechtbank en verklaart hoger beroep ongegrond.
Boete opgelegd aan werkgever wegens overtreding Wet arbeid vreemdelingen
26 augustus 2009
Hoger beroep van [appellante] tegen boete van € 16.000,00 wegens overtreding Wav. De Raad van State bevestigt de uitspraak van de rechtbank en oordeelt dat er een gezagsverhouding was tussen [appellante] en de vreemdelingen.
Boete opgelegd aan werkgever wegens overtreding van de Wet arbeid vreemdelingen
26 augustus 2009
Hoger beroep van [appellante] tegen boete van € 16.000,00 wegens overtreding van de Wav. De Raad bevestigt de uitspraak van de rechtbank en oordeelt dat er sprake was van een gezagsverhouding, waardoor de vreemdelingen niet als zelfstandigen kunnen worden aangemerkt.
Hoger beroep tegen boete opgelegd aan vennootschap wegens overtreding Wet arbeid vreemdelingen
26 augustus 2009
Hoger beroep van vennoten van een vennootschap tegen boete van € 8.000,00 wegens overtreding Wet arbeid vreemdelingen. De Raad van State bevestigt de uitspraak van de rechtbank en oordeelt dat er voldoende bewijs is voor de overtreding.
Boete opgelegd aan werkgever wegens overtreding Wet arbeid vreemdelingen
26 augustus 2009
Hoger beroep van [appellante] tegen boete van € 8.000,00 wegens overtreding Wav. De Raad van State bevestigt de uitspraak van de rechtbank en oordeelt dat er sprake was van een gezagsverhouding, waardoor de vreemdeling niet als zelfstandige kan worden aangemerkt. Hoger beroep ongegrond.
Beroep tegen boete opgelegd wegens overtreding van de Wet arbeid vreemdelingen
5 augustus 2009
Hoger beroep van [appellante] tegen boete van € 8.000,00 wegens overtreding van de Wet arbeid vreemdelingen. Hoger beroep ongegrond verklaard, uitspraak bevestigd.
Oplegging van een boete wegens overtreding van de Wet arbeid vreemdelingen
29 juli 2009
De Raad van State bevestigt de boete van € 8.000,00 aan [appellante] wegens overtreding van de Wet arbeid vreemdelingen, oordelend dat er geen sprake is van verwijtbaarheid en dat de boete proportioneel is.
Beroep tegen boete opgelegd wegens overtreding van de Wet arbeid vreemdelingen
20 mei 2009
Hoger beroep van [appellante] tegen boete van € 16.000,00 wegens overtreding van de Wet arbeid vreemdelingen. De Raad van State vernietigt de eerdere uitspraak en het besluit van de minister.
Hoger beroep tegen boete opgelegd wegens overtreding van de Wet arbeid vreemdelingen
20 mei 2009
Hoger beroep van [appellante] tegen boete van € 16.000,00 wegens overtreding van de Wet arbeid vreemdelingen. Raad van State vernietigt uitspraak rechtbank voor tewerkstelling van [vreemdeling B].
Hoger beroep van de staatssecretaris van Justitie tegen de uitspraak van de rechtbank over de afwijzing van een verblijfsvergunning op basis van taalanalyse
19 mei 2009
De Raad van State bevestigt de uitspraak van de rechtbank die de afwijzing van een verblijfsvergunning door de staatssecretaris vernietigde, vanwege onvoldoende zorgvuldigheid van de taalanalyse.
Boete opgelegd aan werkgever wegens overtreding van de Wet arbeid vreemdelingen
6 mei 2009
Hoger beroep van [appellant] tegen boete van € 14.000,00 wegens overtreding van de Wet arbeid vreemdelingen. De Raad van State bevestigt de uitspraak van de rechtbank en oordeelt dat [appellant] als werkgever kan worden aangemerkt.
Boete opgelegd aan werkgever wegens overtreding van de Wet arbeid vreemdelingen
6 mei 2009
Hoger beroep van [appellante] tegen boete van € 19.000,00 wegens overtreding van de Wet arbeid vreemdelingen. Boete bevestigd, geen grond voor matiging.
Voorlopige voorziening in hoger beroep tegen boete wegens overtreding van de Wet arbeid vreemdelingen
14 april 2009
De Raad van State schorst de boete van € 80.000,00 opgelegd aan [verzoekster] wegens overtreding van de Wet arbeid vreemdelingen, in afwachting van de uitspraak in hoger beroep.
Afwijzing verzoek om voorlopige voorziening inzake huisvesting van vreemdelingen door het COA
18 februari 2009
De Raad van State wijst het verzoek om voorlopige voorziening af, omdat de vreemdelingen geen procesbelang hebben en het COA hen passend woonruimte heeft aangeboden.
Afwijzing verzoek om Nederlanderschap op basis van de Rijkswet op het Nederlanderschap
29 oktober 2008
De Raad van State bevestigt de afwijzing van het verzoek om Nederlanderschap, o.a. omdat appellant niet aantoont dat afstand doen van zijn oorspronkelijke nationaliteit financieel nadeel oplevert.
Boete opgelegd aan werkgever wegens overtreding van de Wet arbeid vreemdelingen
10 september 2008
Hoger beroep van [appellante] tegen boete van € 30.000,00 wegens overtreding van de Wet arbeid vreemdelingen. De Raad bevestigt de uitspraak van de rechtbank en oordeelt dat [appellante] als werkgever kan worden aangemerkt.
Boete opgelegd aan werkgever wegens overtreding Wet arbeid vreemdelingen
9 januari 2008
Hoger beroep van [appellant] tegen boete van € 4.000 wegens overtreding Wav. Raad van State bevestigt uitspraak rechtbank Arnhem en verklaart hoger beroep ongegrond.
Hoger beroep tegen afwijzing verzoek tot verlening van het Nederlanderschap
9 januari 2008
De Raad van State verklaart het hoger beroep van de minister gegrond en vernietigt de uitspraak van de rechtbank, waarbij het verzoek van de vreemdeling om het Nederlanderschap te verlenen was gegrond verklaard.
Beëindiging van leefgelden aan ex-ama's door de minister van Justitie
28 november 2007
Hoger beroep van [appellant] tegen beëindiging leefgelden door de minister van Justitie. De Raad van State oordeelt dat de minister onvoldoende onderzoek heeft gedaan naar medische omstandigheden en vernietigt de eerdere uitspraak.
Boete opgelegd aan werkgever wegens overtreding van de Wet arbeid vreemdelingen
28 november 2007
De Raad van State bevestigt de boete van € 24.000 aan [appellante] wegens overtreding van de Wet arbeid vreemdelingen. Hoger beroep ongegrond verklaard.
Boete opgelegd aan maatschap wegens overtreding Wet arbeid vreemdelingen
28 november 2007
De Raad van State bevestigt de boete van € 22.000 aan een maatschap wegens overtredingen van de Wet arbeid vreemdelingen, waarbij geen tewerkstellingsvergunningen waren aangevraagd voor vreemdelingen.
Weigering tewerkstellingsvergunningen voor Poolse werknemers door de Centrale organisatie werk en inkomen
17 oktober 2007
De Raad van State bevestigt de weigering van tewerkstellingsvergunningen voor 40 Poolse werknemers door de CWI, omdat er geen nieuw gebleken feiten waren die een herbeoordeling rechtvaardigden.
Toegang tot de arbeidsmarkt en verblijfsrecht van Turkse werknemers onder besluit nr. 1/80
16 augustus 2007
De Raad van State bevestigt de afwijzing van de verblijfsvergunning van de appellant, omdat hij niet voldoet aan de voorwaarden van legale arbeid onder besluit nr. 1/80.
Intrekking van verblijfsvergunning asiel en toetsingskader voor intrekking
5 april 2007
De Raad van State bevestigt de intrekking van de verblijfsvergunning asiel van een vreemdeling, omdat deze onjuiste gegevens heeft verstrekt over zijn herkomst. De rechtbank had een onjuist toetsingskader gehanteerd.
Beëindiging verstrekkingen aan asielzoeker op basis van de Regeling opvang asielzoekers
15 februari 2006
De Raad van State bevestigt de beëindiging van verstrekkingen aan een asielzoeker door het college van Rotterdam, omdat de appellant niet voldoende informatie over zijn vermogenspositie heeft verstrekt.
Afwijzing verzoek om verlening van het Nederlanderschap op basis van onjuiste personalia
2 november 2005
De Raad van State bevestigt de afwijzing van het verzoek om verlening van het Nederlanderschap wegens onjuiste personalia. Hoger beroep van appellante is ongegrond verklaard.
Afwijzing verzoek om verlening van het Nederlanderschap en de rechtsgeldigheid van verstoting
1 juni 2005
De Raad van State bevestigt de afwijzing van het verzoek om verlening van het Nederlanderschap, o.a. vanwege onvoldoende inburgering en rechtsgeldigheid van verstoting.
Afwijzing aanvraag tegemoetkoming ziektekosten op grond van de Remigratiewet
23 maart 2005
Hoger beroep van appellant tegen afwijzing aanvraag ziektekostenvergoeding door SVB. Raad van State bevestigt eerdere uitspraak, oordeelt dat beroep op vertrouwensbeginsel en onevenredige hardheid niet slaagt.
Weigering legalisatie echtscheidingsvonnis en huwelijksakte door de Minister van Buitenlandse Zaken
8 september 2004
De Raad van State vernietigt de weigering van de Minister van Buitenlandse Zaken om een echtscheidingsvonnis en huwelijksakte te legaliseren, oordeelt dat de documenten rechtsgeldig zijn en verklaart het hoger beroep gegrond.
Weigering inschrijving huwelijk in gemeentelijke basisadministratie door college van burgemeester en wethouders Den Haag
30 juni 2004
De Raad van State bevestigt de weigering van het college van burgemeester en wethouders van Den Haag om het huwelijk van appellant in te schrijven in de basisadministratie, omdat de overgelegde huwelijksakte niet geverifieerd was.
Hoger beroep inzake tewerkstellingsvergunningen voor beroepsvoetballers door Stichting Betaald Voetbal Excelsior en Stichting Feyenoord Rotterdam
23 juni 2004
Hoger beroep van Stichting Betaald Voetbal Excelsior en Stichting Feyenoord Rotterdam over tewerkstellingsvergunningen voor beroepsvoetballers, ongegrond verklaard door de Raad van State.
Weigering legalisatie geboortebewijs door Minister van Buitenlandse Zaken
18 februari 2004
De Raad van State vernietigt de weigering van de Minister van Buitenlandse Zaken om een geboortebewijs te legaliseren, oordeelt dat de minister opnieuw moet beslissen op het bezwaar van appellante en veroordeelt de minister in proceskosten.
Weigering legalisatie geboortebewijs en huwelijksakte door Minister van Buitenlandse Zaken
28 januari 2004
De Raad van State bevestigt de weigering van de Minister van Buitenlandse Zaken om een geboortebewijs en huwelijksakte te legaliseren, omdat de inhoud niet kon worden geverifieerd.
Juridische AI-assistent
Lexboost helpt je bij al je juridische werk. Stel vragen in natuurlijke taal en krijg direct: