Geheimhoudingsbeslissing inzake vertrouwelijke stukken in bestuursrechtelijke procedure
5 december 2024Het College van Beroep voor het bedrijfsleven heeft op 5 december 2024 een geheimhoudingsbeslissing genomen over vertrouwelijke stukken in een procedure tegen de ACM, waarbij de belangen van partijen zijn afgewogen.
Geheimhoudingsbeslissing inzake vertrouwelijke informatie in bestuursrechtelijke procedure
1 maart 2024De rechter-commissaris heeft besloten dat de beperking van de kennisneming van bepaalde vertrouwelijke stukken in de zaak tussen VEN en ACM gerechtvaardigd is, en verzoekt partijen om binnen twee weken hun instemming te geven voor uitspraak op basis van deze stukken.
Geheimhoudingsbeslissing inzake vertrouwelijke documenten in hoger beroep tegen uitspraak rechtbank Rotterdam
8 mei 2023De rechter-commissaris beslist over de geheimhouding van documenten in hoger beroep, waarbij beperking van kennisneming van bepaalde stukken gerechtvaardigd is, maar ook ruimte biedt voor verdediging.
Voorlopige voorziening inzake in beslag genomen dieren onder de Wet dieren
4 april 2022De voorzieningenrechter heeft op 4 april 2022 bepaald dat twee honden aan verzoekster moeten worden teruggegeven, maar de teruggave van 75 katten niet verantwoord is.
Beoordeling van de geheimhoudingsbeslissing in het kader van de Warmtewet
9 december 2021Het College van Beroep voor het bedrijfsleven heeft op 9 december 2021 besloten dat de beperking van de kennisneming van bepaalde vertrouwelijke stukken gerechtvaardigd is in het kader van de Warmtewet.
Herziening van fosfaatrechten op basis van registratie en bestemming van jongvee
22 juni 2021Het College herzag de fosfaatrechten van appellante op basis van registratie van jongvee. Appellante kon niet aantonen dat de registratie onjuist was. Schadevergoeding van € 1.000,- toegekend wegens overschrijding van de redelijke termijn.
Fosfaatrechten en melkproductie: beoordeling van individuele en buitensporige last voor melkveehouders
25 mei 2021Het College van Beroep voor het Bedrijfsleven oordeelt dat de minister bij de vaststelling van fosfaatrechten voor melkveehouders terecht is uitgegaan van de gecorrigeerde melkproductie en dat er geen sprake is van een individuele en buitensporige last.
Fosfaatrechtenstelsel en individuele en buitensporige last voor melkveehouders
11 mei 2021Het College van Beroep voor het bedrijfsleven oordeelt dat het fosfaatrechtenstelsel geen individuele en buitensporige last oplegt aan appellanten, die niet voldoende onderbouwd hebben dat hun situatie uitzonderlijk is.
Beroep tegen fosfaatrechtenstelsel en individuele last voor melkveehouders
6 april 2021Appellanten hebben beroep ingesteld tegen de vaststelling van hun fosfaatrecht. Het College vernietigt het bestreden besluit en stelt het fosfaatrecht vast op 6.362 kg, met vergoeding van griffierecht en proceskosten.
Fosfaatrechtenstelsel en individuele en buitensporige last voor melkveehouders
23 februari 2021Het College van Beroep voor het bedrijfsleven oordeelt dat het fosfaatrechtenstelsel geen individuele en buitensporige last oplegt aan appellanten, die niet beschikten over alle benodigde vergunningen op de peildatum.
Toepassing van de generieke korting op fosfaatrechten in het kader van de Meststoffenwet
26 januari 2021Het College van Beroep voor het Bedrijfsleven heeft op 26 januari 2021 het beroep van Maatschap [naam 1] ongegrond verklaard, waarbij de generieke korting op fosfaatrechten terecht is toegepast omdat appellante niet grondgebonden is.
Fosfaatrechten en de toepassing van de generieke korting in de melkveehouderij
1 december 2020Het College van Beroep voor het bedrijfsleven oordeelt dat de generieke korting op fosfaatrechten niet in strijd is met het gelijkheidsbeginsel en dat appellante geen individuele en buitensporige last ervaart. Het beroep is ongegrond, maar de minister moet griffierecht en proceskosten vergoeden.
Fosfaatrechten en startersregeling in de melkveehouderij: beoordeling van de status van een nieuw gestart bedrijf
1 december 2020Het College van Beroep voor het Bedrijfsleven oordeelt dat de appellante niet als nieuw gestart bedrijf kan worden aangemerkt en dat het fosfaatrechtenstelsel geen individuele en buitensporige last oplevert. Het beroep wordt ongegrond verklaard.
Beroep tegen fosfaatrecht vaststelling en knelgevallenregeling in de Meststoffenwet
3 november 2020Appellant verliest beroep tegen fosfaatrecht vaststelling; knelgevallen- en startersregeling afgewezen. Schadevergoeding wegens termijnoverschrijding vastgesteld op € 1.000,-.
Beroep tegen fosfaatrecht vaststelling en knelgevallenregeling in de Meststoffenwet
3 november 2020Het College vernietigt het bestreden besluit over fosfaatrecht, stelt het recht vast op 12.852 kg en kent schadevergoeding toe wegens termijnoverschrijding.
Toepassing van de knelgevallenregeling in het fosfaatrechtenstelsel en de beoordeling van individuele lasten voor melkveehouders
3 november 2020Het College bevestigt de juiste toepassing van de knelgevallenregeling door de minister en verklaart het beroep van appellante ongegrond.
Toepassing van de knelgevallenregeling in het kader van fosfaatrechten bij een melkveebedrijf met diergezondheidsproblemen en bouwwerkzaamheden
27 oktober 2020Het College van Beroep voor het bedrijfsleven oordeelt dat de minister de knelgevallenregeling correct heeft toegepast bij de vaststelling van het fosfaatrecht, maar erkent een overschrijding van de redelijke termijn, wat leidt tot schadevergoeding voor appellante.
Niet-ontvankelijkheid van bezwaar tegen besluit tot honorering van verzoek tot vrijstelling voor zoogkoeienhouders
6 oktober 2020Het College van Beroep voor het Bedrijfsleven verklaart het beroep ongegrond en bevestigt de niet-ontvankelijkheid van het bezwaar wegens termijnoverschrijding.
Fosfaatrechten en de vraag naar individuele en buitensporige lasten in het kader van de Meststoffenwet
21 januari 2020Het College van Beroep voor het bedrijfsleven oordeelt dat het fosfaatrechtenstelsel niet in strijd is met het eigendomsrecht en dat appellant onvoldoende bewijs heeft geleverd voor een individuele en buitensporige last.
Beroep tegen fosfaatrechtenstelsel en knelgevallenregeling in de melkveehouderij
21 januari 2020Het College van Beroep voor het bedrijfsleven oordeelt dat het beroep van appellante tegen het fosfaatrechtenstelsel ongegrond is, omdat niet voldaan is aan de voorwaarden van de knelgevallenregeling.
Fosfaatrechten en de knelgevallenregeling in de Meststoffenwet
21 januari 2020Het College van Beroep voor het bedrijfsleven oordeelt dat de minister het fosfaatrecht van appellante correct heeft vastgesteld en de knelgevallenregeling niet van toepassing was. Het beroep is gegrond verklaard en het fosfaatrecht vastgesteld op 5.439 kg.
Fosfaatrechten en de individuele last voor melkveehouders in het licht van de Meststoffenwet
24 december 2019Appellante, een melkveehouderij, betwistte het fosfaatrechtenstelsel, maar het College oordeelde dat zij geen individuele en buitensporige last ondervond. Het beroep werd ongegrond verklaard, maar het griffierecht werd vergoed.
Fosfaatrechten en de knelgevallenregeling in de Meststoffenwet
24 december 2019Appellant komt niet in aanmerking voor de knelgevallenregeling onder de Meststoffenwet, omdat de bouwwerkzaamheden na de peildatum plaatsvonden en geen sprake is van een individuele en buitensporige last.
Fosfaatrechten en de toepassing van de knelgevallenregeling in het bestuursrecht
17 december 2019Het College van Beroep voor het Bedrijfsleven vernietigt het besluit van de minister over fosfaatrechten en stelt deze vast op 7.818 kg, met proceskostenvergoeding aan appellant.
Afwijzing verzoek voorlopige voorziening inzake derdenbeslag op AOW-pensioen
21 september 2015De voorzieningenrechter wijst het verzoek om voorlopige voorziening af, omdat er geen spoedeisend belang is en verzoekster niet heeft aangetoond dat de inhouding op haar AOW-pensioen leidt tot financiële nood.
Toewijzing verzoek om maatschappelijke opvang en schorsing van het bestreden besluit
12 december 2014De voorzieningenrechter heeft verzoekster per direct toegelaten tot de maatschappelijke opvang en het bestreden besluit geschorst, met een vergoeding van griffierecht en proceskosten.
Onterecht instemming met rechtstreeks beroep in belastingzaak
4 juli 2006Rechtbank Haarlem oordeelt dat instemming met rechtstreeks beroep onterecht was, omdat verzoek niet tijdig was ingediend. Beroepschrift wordt als bezwaarschrift behandeld en griffierecht wordt vergoed.
Kapvergunning voor monumentale kastanjeboom in Zwanenburg afgewezen
12 juni 2006De voorzieningenrechter heeft het verzoek om een voorlopige voorziening afgewezen in de zaak over een kapvergunning voor een monumentale kastanjeboom, die naar verwachting binnen een jaar zal afsterven.
Verzoek om voorlopige voorziening inzake horeca-exploitatievergunning en Wastelandparty
27 november 2002De Rechtbank Haarlem heeft op 27 november 2002 een verzoek om voorlopige voorziening afgewezen, waarbij Zilpa B.V. en Vault Productions VoF niet mochten doorgaan met een Wastelandparty, omdat dit in strijd was met de horeca-exploitatievergunning.