Intrekking en terugvordering van bijstand en toeslagen wegens schending van de inlichtingenplicht door eiser die als rechter in Irak heeft gewerkt
30 maart 2016
De rechtbank heeft het beroep van eiser ongegrond verklaard, omdat hij zijn inlichtingenplicht heeft geschonden door niet te melden dat hij als rechter in Irak heeft gewerkt, wat leidde tot de intrekking van zijn bijstandsuitkering.
Verzoek om verlenging van wachtgeld tot de pensioengerechtigde leeftijd in het bestuursrecht
29 maart 2016
De rechtbank vernietigt de besluiten van de minister van Defensie die het wachtgeld van eisers beëindigen bij 65 jaar, en bepaalt dat dit wachtgeld eindigt bij de pensioengerechtigde leeftijd.
Intrekking en terugvordering van persoonsgebonden budget van vier budgethouders wegens niet-nakoming van verplichtingen
2 maart 2016
De rechtbank verklaart het beroep van vier budgethouders tegen de intrekking van hun pgb ongegrond, wegens niet-nakoming van verplichtingen en fraude met pgb-gelden.
Bestuurlijk rechtsoordeel over samenwerking tussen Q-Music Nederland B.V. en [bedrijf 1]
9 februari 2016
De rechtbank oordeelt dat het bestuurlijk rechtsoordeel van het Commissariaat voor de Media over de samenwerking tussen Q-Music en [bedrijf 1] geen besluit is in de zin van de Awb. Het beroep van eisers is ongegrond.
Intrekking exploitatievergunning hotel wegens illegale prostitutie en openbare orde
8 september 2015
De rechtbank heeft de intrekking van de exploitatievergunning van een hotel wegens illegale prostitutie en de gevolgen voor de openbare orde bevestigd. Het beroep van de exploitant is ongegrond verklaard.
Intrekking van subsidie voor project in Nicaragua door geschil tussen projectpartners
17 december 2014
Rechtbank Den Haag oordeelt dat de intrekking van subsidie voor een project in Nicaragua door geschil tussen projectpartners voor rekening van de subsidieaanvrager komt. Beroep ongegrond verklaard.
Openbaarheid van bestuur en informatieverzoeken inzake subsidiedossiers
19 november 2014
Rechtbank Den Haag vernietigt het besluit van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid inzake WOB-verzoeken over subsidiedossiers en verplicht hem om binnen zes maanden een nieuw besluit te nemen.
Schorsing en intrekking van certificaat asbestverwijdering door certificeringsinstelling
5 november 2014
De rechtbank Den Haag verklaart het beroep van [X] B.V. ongegrond inzake de schorsing en intrekking van het asbestcertificaat door [A] B.V. wegens geconstateerde afwijkingen.
Weigering van subsidiabele kosten in het kader van de Kaderwet SZW-subsidies
25 juni 2014
Rechtbank Den Haag oordeelt dat de weigering van bepaalde subsidiabele kosten in strijd is met het rechtszekerheidsbeginsel en vernietigt het bestreden besluit.
Subsidievaststelling politieke partijen en interpretatie van de Wet subsidiëring politieke partijen
21 mei 2014
Rechtbank Den Haag verklaart het beroep van CDA ongegrond inzake subsidievaststelling 2011, bevestigt correcte toepassing van kortingspercentages volgens de Wet subsidiëring politieke partijen.
Beoordeling van aanwijzing, last onder dwangsom en bestuurlijke boete in het kader van de Wet kinderopvang
21 maart 2014
Rechtbank Den Haag verklaart het beroep van [A] B.V. ongegrond inzake aanwijzing, last onder dwangsom en bestuurlijke boete op basis van de Wet kinderopvang.
De rechtbank vernietigt het ontslagbesluit van een politieambtenaar wegens onbekwaamheid, oordeelt dat onvoldoende verbeterkansen zijn geboden en herroept eerdere besluiten van verweerder.
Ontslag van een ambtenaar wegens niet hervatten van werkzaamheden na langdurig buitengewoon verlof
19 februari 2014
De rechtbank vernietigt het ontslag van eiseres, die niet terugkeerde na langdurig verlof, wegens onvoldoende onderzoek naar haar ziekte en gebrek aan zorgvuldigheid in de besluitvorming.
Beëindiging subsidierelatie met Stichting Bureau Jeugdzorg Zuid-Holland en de toepassing van artikel 4:51 Awb
3 februari 2014
Rechtbank Den Haag oordeelt dat de beëindiging van de subsidierelatie met Stichting Bureau Jeugdzorg Zuid-Holland per 1 januari 2015 met een redelijke termijn van twee jaar in overeenstemming is met artikel 4:51 Awb. Het beroep van eiseres wordt ongegrond verklaard.
Beëindiging subsidierelatie tussen Stichting Bureau Jeugdzorg Zuid Holland en het college van gedeputeerde staten van Zuid-Holland
3 februari 2014
De rechtbank heeft het beroep van Stichting Bureau Jeugdzorg Zuid Holland tegen de beëindiging van de subsidierelatie door het college van gedeputeerde staten van Zuid-Holland ongegrond verklaard.
Wijziging van verleende subsidie en rechtszekerheidsbeginsel in bestuursrecht
22 januari 2014
Rechtbank Den Haag oordeelt dat de gewijzigde subsidie dezelfde verplichtingen heeft als de oorspronkelijke subsidie. Beroep gegrond, subsidie vastgesteld op € 309.045,- en verweerder veroordeeld in proceskosten.
Ontslag van een ambtenaar wegens plichtsverzuim en de evenredigheid van de disciplinaire maatregel
4 december 2013
De rechtbank verklaart het beroep van eiser tegen zijn ontslag wegens plichtsverzuim ongegrond. De disciplinaire maatregel van ontslag is evenredig aan het gepleegde plichtsverzuim.
Terugvordering van premie slotverplichtingen Ziektewet en de toepassing van artikel 4:6 Awb
12 april 2007
De rechtbank verklaart het beroep van Stichting Meander Medisch Centrum ongegrond inzake de restitutie van premie slotverplichtingen Ziektewet, omdat geen nieuwe feiten zijn aangetoond.
Overnameverplichting van uitkering op grond van de Werkloosheidswet na faillissement van werkgever
3 mei 2006
De rechtbank vernietigt het besluit van het Uwv om minuren in mindering te brengen op de WW-uitkering van eiseres na faillissement van haar werkgever, en oordeelt dat deze minuren voor rekening van de werkgever komen.
Toestemming voor eigenrisicodrager WAO geweigerd door Uwv
12 augustus 2005
Rechtbank Utrecht vernietigt besluit Uwv om toestemming voor eigenrisicodrager WAO te weigeren, oordeelt dat aanvraag tijdig was en dat garantieverklaring aanwezig was.
Schadevergoeding bij overschrijding van de redelijke termijn in bestuursrechtelijke procedures
2 juni 2005
Eiseres verzocht om immateriële schadevergoeding wegens overschrijding van de redelijke termijn door het Uwv. De rechtbank oordeelde dat de termijn was overschreden, maar dat eiseres geen recht had op schadevergoeding. Proceskosten werden toegewezen aan eiseres.
Juridische AI-assistent
Lexboost helpt je bij al je juridische werk. Stel vragen in natuurlijke taal en krijg direct: