Uitspraak
1.Het verloop van de procedure
2.De kern van deze arbeidszaak en de beslissing in het kort
3.De motivering van de beslissing van de kantonrechter
eerste arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijdondertekend, zodat [verzoeker] per 1 oktober 2021 in dienst is van het KW1C. Deze arbeidsovereenkomst is aangegaan voor de duur van één jaar en liep dus tot 1 oktober 2022. Vervolgens is na afloop van de arbeidsovereenkomst een
tweede arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijdgesloten, weer voor de duur van één jaar en dus tot 1 oktober 2023. Daarna is de arbeidsovereenkomst nog een keer verlengd voor de duur van één jaar, en is er dus sprake van een
derde arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijdmet als einddatum 1 oktober 2024.
docentdie nog niet voldoet aan de wettelijke bekwaamvereisten. Artikel 2.3b van de cao ziet op de
instructeurdie nog niet aan deze eisen heeft voldaan. Laatstgenoemd artikel luidt:
De leden 2 t/m 7 van artikel 2.3a zijn van overeenkomstige toepassing op de werknemer die op of na 1 augustus 2018 in dienst treedt en benoemd wordt in de functie van instructeur en die nog niet (volledig) voldoet aan de wettelijke bekwaamheidseisen zoals bedoeld in artikel 4.2.3 WEB en hiertoe in opleiding is of gaat.
Voor de werknemer als bedoeld in lid 1 geldt dat, in afwijking van artikel 2.3a lid 4, op grond van artikel 7:668a lid 5 BW de keten van arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd vanwege persoonsgebonden en/of aan de opleiding gerelateerde redenen voor de duur van maximaal 12 maanden kan worden verlengd.”
Werknemer is per september 2021 gestart met leerjaar 1 van de AD-opleiding PTH.
Werknemer dient uiterlijk op 1 augustus 2022 dit leerjaar met goed gevolg afgerond te hebben. Werknemer heeft een inspanningsverplichting om dit te halen.
De werkgever heeft de intentie uitgesproken de volledige lerarenopleiding te faciliteren. In deze overeenkomst maken wij afspraken over één schooljaar (2021 – 2022). Afhankelijk van de studieresultaten, studievoortgang, het functioneren van werknemer en het al dan niet verlengen van de tijdelijke arbeidsovereenkomst worden afspraken gemaakt over het vervolg van de opleiding.
De werkgever verstrekt aan de werknemer studieverlof voor gemiddeld 8 uur per werkweek. Opname dient te geschieden in goed overleg met leidinggevende. Het aantal uur studieverlof per week is een afgeleide van de werktijdfactor. (…)
De werkgever vergoedt het collegegeld, verplicht studiemateriaal en eventuele examen- en/of diplomakosten. De betaling geschiedt tegen overlegging van de originele facturen. Reiskosten mogen gedeclareerd worden volgens de regeling dienstreizen en verblijfskosten van de werkgever. (…)
6.Einddoel
(…)
[verzoeker] zijn contract loopt per 30-09-2024 en wordt niet verlengd ivm niet afronden van de opleiding binnen de gestelde tijd.
[verzoeker] geeft momenteel aan dat hij niet ingezet kan worden voor werkzaamheden op het College.
[verzoeker] is niet akkoord met de handelswijze van [D] en de bedrijfsarts.
[verzoeker] is nog steeds wachtende op een juiste FML.
[verzoeker] verwacht voor 1 oktober niet hersteld te zijn. (…)”
willengebruiken
vanwegezijn chronische ziektes. Dit laatste is door [A] telefonisch aan hem verteld in een gesprek in januari/februari 2024, maar zo staat het niet in de aanzeggingsbrief van 17 juli 2024.