Uitspraak
RECHTBANK ROTTERDAM
1..de vennootschap onder firma,
2..[naam vennoot 1] ,
3..[naam vennoot 2] ,
4..[naam vennoot 3] ,
1..De procedure
- de dagvaarding van 4 juli 2022, met bijlagen;
- de akte overlegging producties van de zijde van gedaagden;
- de pleitaantekeningen van mr. de Jong.
2..De feiten
- Werknemer zal binnen haar functie uiterst specifieke laserbehandelingen uitvoeren. De laserbehandelingen worden uitgevoerd met specifieke lasers met gepatenteerde behandelmethodes. Deze behandelmethodes worden werknemers aangeleerd door interne opleiding bij werkgever. Elders, behalve bij andere soortgelijke concurrerende bedrijven, is deze opleiding en kennis niet te verkrijgen. Werkgever wil zich behoeden dat er misbruik wordt gemaakt van deze specifieke kennis, elders of voor eigen belang.
- Werknemer heeft directe toegang tot het klantendossier en is bevoegd het dossier te bewerken naar gelang de gebeurtenissen van onze klanten. In dit dossier staat alle informatie van al onze klanten. Tevens is werknemer op de hoogte van de omzetten en kostprijzen van diensten van werkgever. Werkgever wil zich behoeden dat er misbruik wordt gemaakt van deze specifieke informatie, elders of voor eigen belang.
3..Het geschil
- gedaagden, hoofdelijk, te veroordelen in de proceskosten en nakosten met rente;
- het vonnis uitvoerbaar bij voorraad te verklaren.
Elders, behalve bij andere soortgelijke concurrerende bedrijven, is deze opleiding en kennis niet te verkrijgen”.Ten aanzien van de kennis die eiseres heeft opgedaan van klantendossiers geldt eveneens dat [gedaagde] niet onevenredig wordt benadeeld als eiseres overstapt naar een concurrent. Daarbij komt dat [gedaagde] al in voldoende mate wordt beschermd door het geheimhoudingsbeding waaraan eiseres gebonden is. Voorts is de motivering van het concurrentiebeding te algemeen geformuleerd en onvoldoende specifiek.