Uitspraak
RECHTBANK OOST-BRABANT
VDL HMI B.V.,
1.Het procesverloop
2.De feiten
“Oorzaak van het arbeidsverzuim:
“Vanmiddag, 13 oktober 2016, hebt u zich zeer onbehoorlijk gedragen. U hebt een zeer dreigende houding aangenomen t.o.v. [naam voorman] . Uw leidinggevende voelde zich behoorlijk bedreigd door uw zeer agressieve houding. U hebt zich ernstig verwijtbaar gedragen. Het is bovendien niet de eerste keer dat u zich op een onbehoorlijke manier heeft gedragen. Hierover hebben al meerdere malen gesprekken plaatsgevonden.
“Op 13 oktober 2016 heeft zich – kort samengevat – het volgende incident voorgedaan: U bent door uw voorman [naam leidinggevende] aangesproken op uw lage productiviteit. (…) Het doel van [naam leidinggevende] was om met u inhoudelijk over uw productiviteit in gesprek te treden maar nog voordat hij met u verder in gesprek kon gaan, bent u naar eigen zeggen ‘gek geworden’. Deze kwalificatie die u zelf heeft gebruikt dekt de lading voor uw gedrag volledig. Uw gedrag uitte zich in het aannemen van een zeer intimiderende en agressieve houding jegens de heer [naam leidinggevende] en uitte zich fysiek in op de grond gooien van papieren die op het bureau van de heer [naam leidinggevende] lagen, hevig met uw armen zwaaien richting de heer [naam leidinggevende] en het schreeuwen richting de heer [naam leidinggevende] , waarbij de inhoudelijke strekking was dat u ziek werd van de heer [naam leidinggevende] althans dat u er in zijn algemeenheid ziek van werk.
“Naar mijn mening was er ten tijde van het ontslag d.d. 19 oktober 2016 geen sprake van ziekte en/of gebrek aangezien betrokkene tot aan die datum het eigen werk – gebruik makend met hulpmiddelen – heeft kunnen uitvoeren. E.e.a. is tevens beoordeeld door collega [W.] tijdens het spreekuur d.d. 21-09-2016. De door collega [W.] opgevraagde informatie bij de behandelaar ondersteunen het bovenstaande besluit. Dat de heer [werknemer] teleurgesteld/boos is ten gevolge van de kennelijke financiële problemen na het ontslag is op zichzelf begrijpelijk echter geen ziekte/gebrek.