Deze bewezenverklaring steunt op de volgende bewijsmiddelen:
"1. Een proces-verbaal van aangifte (met bijlage) d.d. 30 april 2012, pag. 77-79, voor zover inhoudende als verklaring van [betrokkene 1] , zakelijk weergegeven:
Ik ben namens de benadeelde gerechtigd tot het doen van aangifte. Ik doe namens de eigenaar van de woning aangifte van inbraak en diefstal van zijn auto.
Op 29 april 2012 heb ik de woning in goede staat achter gelaten. Toen ik op 30 april 2012 weer bij de woning kwam zag ik dat de auto van de oprijlaan weg was. Dit was een Renault Twingo die is voorzien van het kenteken [AA-00-BB] . Aan niemand werd het recht of de toestemming gegeven tot het plegen van het feit.
Hof: uit de bij de aangifte gevoegde bijlage weggenomen goederen (dossierpagina 80) blijkt dat het navolgende voertuig is weggenomen:
Bijlage weggenomen goederen
Voertuig : Personenauto
Merk/Type : Renault Twingo
Kleur : Blauw
Kenteken : [AA-00-BB]
Chassisnummer : [001] .
2. Een proces-verbaal verhoor getuige d.d. 3 september 2012, pag. 86-87, voor zover inhoudende als verklaring van getuige [getuige] , zakelijk weergegeven:
Ik ben eigenaresse van een blauw/grijs kleurige Renault Twingo met kenteken [CC-00-DD] .
Op 11 juli 2012 stond ik met mijn auto bij het tankstation Shell aan de Gestelseweg. Ik stond bij pomp 6. Links van mij, bij pomp 8, kwam een auto staan. Deze auto viel mij op omdat deze dezelfde kleur had als mijn auto. Ik zag dat de auto ook hetzelfde kenteken had als mijn auto. Ik zag dat hij volledig overeen kwam met mijn auto, zowel het type en merk als de kleur en het kenteken kwamen overeen. Ik zag dat er een man uit de auto stapte. Ik sprak de man aan over het feit dat onze auto's exact overeen kwamen. Ik zei dat ik er werk van zou maken en de politie zou bellen. Ik hoorde dat de man zei dat hij daar niet op zou wachten. Ik zei dat ik wel wilde weten wie hij was. Ik hoorde dat hij zei dat hij ging betalen voor het tanken en dat hij een briefje zou schrijven met zijn naam en adres. Ik zag op het briefje het volgende staan: " [betrokkene 2] , [a-straat 1] in 's-Hertogenbosch".
3. Een proces-verbaal van bevindingen van verbalisanten [verbalisant 1] en [verbalisant 2] , beiden hoofdagent van politie, d.d. 18 januari 2013, pag. 85, voor zover inhoudende, zakelijk weergegeven:
Op 11 juli 2012 kregen wij een melding om te gaan naar het benzinestation Shell gelegen aan de Gestelseweg 1 te 's-Hertogenbosch. Op 11 juli 2012 spraken wij met de meldster op bovengenoemde locatie. Wij hoorden dat zij stond te tanken met haar voertuig een Renault Twingo voorzien van het kenteken [CC-00-DD] . Wij hoorden dat zij vertelde dat links van haar een gelijkend voertuig kwam te staan. Wij hoorden dat zij zei dat het voertuig, het type, de kleur en het kenteken overeen kwamen met het voertuig van haarzelf. Het tankstation is voorzien van camerabeveiliging. Wij verbalisanten bekeken de camerabeelden. Wij zagen dat er inderdaad twee identieke voertuigen op bovengenoemde datum naast elkaar stonden. Wij zagen bij pomp 8 een Renault Twingo voorzien van het kenteken [CC-00-DD] . Wij zagen een man met een fors postuur van ongeveer 52 jaar oud uit het voertuig stappen en later weer in het voertuig stappen. Deze man is later door diverse collega's herkend als [verdachte] geboren op [geboortedatum] -1957.
4. Een proces-verbaal van bevindingen van verbalisant [verbalisant 3] , hoofdagent van politie, d.d. 16 januari 2013, pag. 88-90, voor zover inhoudende, zakelijk weergegeven:
Op 24 juli 2012 reden wij, [verbalisant 3] en [verbalisant 4] , over het Klokkediep in de richting van de Klokkenlaan te 's-Hertogenbosch. Ik, verbalisant [verbalisant 3] , zag aan de rechterzijde van de straat een personenauto, merk Renault type Twingo kleur grijs/blauw en voorzien van het kenteken [EE-00-FF] geparkeerd staan. Ik, verbalisant [verbalisant 3] , keek naar de kentekenplaten. Ik zag dat de kentekenplaten niet voorzien waren van de vereiste echtheidskenmerken. Ik zag dat achter de voorruit het chassisnummer [001] zichtbaar was. Volgens informatie, ingewonnen bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer, was dit chassisnummer afgegeven voor een personenauto, merk Renault, type Twingo, kleur blauw en voorzien van het kenteken [AA-00-BB] , welk voertuig sinds 30 april 2012 als gestolen stond gesignaleerd. Wij, [verbalisant 3] en [verbalisant 4] , namen de personenauto, merk Renault, type Twingo en voorzien van de valse kentekenplaten [EE-00-FF] in beslag voor nader onderzoek.
Het was mij bekend dat er half juli 2012 door de eigenaresse van een grijs/blauwe Renault Twingo voorzien van het kenteken [CC-00-DD] bij de politie 's-Hertogenbosch een melding was gedaan dat zij bij een tankstation aan de Gestelseweg te 's-Hertogenbosch eenzelfde grijs/blauwe Renault Twingo had gezien welke dezelfde kentekenplaten voerde.
Op 14 augustus 2012 zag ik fotografische opnames van de man die met eenzelfde blauwe Renault Twingo bij het tankstation kwam. Ik herkende op deze fotografische opnames [verdachte] , geboren op [geboortedatum] 1957.
5. Een proces-verbaal sporenonderzoek van verbalisanten [verbalisant 5] , BOA en [verbalisant 6] , hoofdagent van politie, d.d. 31 juli 2012, pag. 114-119, voor zover inhoudende, zakelijk weergegeven:
Op 25 juli 2012 werd door ons forensisch onderzoek naar sporen verricht in verband met het aantreffen signaleerbaar voertuig.
Het te onderzoeken voertuig voldeed aan de volgende omschrijving:
Soort voertuig : Personenauto 3-deurs,
Merk : Renault
Type : Twingo
Kleur : blauw
Kenteken : [EE-00-FF]
Chassisnummer : [001]
In het dashboardkastje werden door ons twee identieke portofoons aangetroffen, welke werden bemonsterd in verband met mogelijk aanwezigheid van biologische sporen. Deze monsters werden gewaarmerkt met respectievelijk SIN [AACV9227NL] en SIN [AACV9228NL].
Biologische sporen:
SIN: AACV9228NL
Soort: speeksel.
6. Een verslag van een deskundige als bedoeld in artikel 344, eerste lid onder 4° van het Wetboek van Strafvordering, te weten een rapport van het Nederlands Forensisch Instituut te Den Haag d.d. 30 augustus 2012, met bijlage, opgemaakt door ing. A.P.M. van Dijk, pag. 125-127, voor zover inhoudende, zakelijk weergegeven:
Gegevens sporenmateriaal: AACV9228NL
Van het DNA in het sporenmateriaal AACV9228NL#01 is een DNA-profiel verkregen dat op 24 augustus 2012 is opgenomen in de Nederlandse DNA-databank voor strafzaken en sindsdien wordt vergeleken met de daarin aanwezige DNA-profielen. Bij deze vergelijking is tot op heden één match gevonden.
Analyse van het identiteitszegel AACV9228NL levert een DNA-profiel op dat overeenkomt met het DNA-profiel van [verdachte] (geboren op [geboortedatum] 1957), opgenomen in de DNA-databank onder DNA-profielcluster nummer 1789. Het DNA in het sporenmateriaal met het identiteitszegel AACV9228NL#01, uit DNA DNA-profielkluster 1789 kan afkomstig zijn van [verdachte]. De kans dat het DNA-profiel van een willekeurig persoon matcht met dit DNA-profiel kleiner is dan één op één miljard.
7. Een ander geschrift als bedoeld in artikel 344, eerste lid onder 5° van het Wetboek van Strafvordering, te weten een uittreksel uit de justitiële documentatie betreffende de verdachte [verdachte] , geboren op [geboortedatum] 1957 te 's-Hertogenbosch, d.d. 3 oktober 2014, voor zover inhoudende, zakelijk weergegeven:
Datum beslissing : 12 oktober 2010 Politierechter Haarlem
Feit 1 : art 310, art 311 lid 1 ahf/sub 4
en 5 Wetboek van Strafrecht
Kwalificatie : diefstal door twee of meer verenigde personen waarbij de schuldige zich de toegang tot de plaats van het misdrijf heeft verschaft door middel van braak.
Status : Onherroepelijk 27 oktober 2010
Beslissing : 3 maanden gevangenisstraf."