In het vervolggesprek op 18 oktober 2018 heeft [divisiemanager] aan [appellante] meegedeeld dat haar arbeidsovereenkomst met onmiddellijke ingang wordt opgezegd. De tijdens het ontslag op staande voet mondeling meegedeelde redenen voor het ontslag zijn diezelfde dag per brief bevestigd. In die brief staat onder meer het volgende:
“Geachte mevrouw [appellante] , beste [roepnaam van appellante] ,
Donderdag 12 oktober is jou mondeling te verstaan gegeven door divisiemanager [divisiemanager] dat je met onmiddellijke ingang bent vrijgesteld van werk in verband met het vermoeden van frauduleuze handelingen. Tijdens dit gesprek heb je gezegd dat je bij één cliënt vergeten bent om de afspraak uit het systeem te halen. Een intern onderzoek heeft echter bevestigd dat door jou bij meerdere cliënten onrechtmatige handelingen zijn verricht.
Op 18 oktober is door jou door [divisiemanager] in aanwezigheid van [personeelsadviseur] , personeelsadviseur, mondeling ontslag op staande voet aangezegd. Bij deze bevestigen wij dit ontslag schriftelijk.
Met ingang van genoemde datum ben je ontheven uit je functie.
Reden voor dit ontslag is gebaseerd op de volgende geconstateerde feiten en gedragingen.
1. Het onterecht declareren van cliënten in de 1e lijn (cliënten die niet zijn geweest op gedeclareerde momenten:
Op donderdag 21 en vrijdag 22 september heb je twee vrije dagen genomen (compensatie-uren opnemen) en geef je via een mail aan dat je op die dagen voor afdelingen van Sprokkelbosch alle intramurale afspraken uit de agenda’s van de bewoners hebt gehaald. In Cadans en ONS zijn voor donderdag en vrijdag vervolgens (apart als kopje in de werkstaat behandeling individuele) uren geregistreerd en gefiatteerd door jou. Als je niet aanwezig bent en wel uren registreert op die dagen spreken we van fraude.
Op donderdag 21 september zijn de navolgende cliënten bij de zorgverzekeraar door jou gedeclareerd en gefiatteerd;
- Mw. [client 2] om 10.30 uur (45 minuten aan huis)
- Mw. [client 3] om 11.30 uur (30 minuten in oefenzaal)
- Dhr. [client 4] om 11.30 uur (30 minuten in oefenzaal)
- Dhr. [client 5] om 13 uur (45 minuten aan huis)
- Mw. [client 6] om 14 uur (45 minuten aan huis).
Maandagen 11 en 25 september 2017 heb je cursusdagen gehad.
- Dhr. [client 1] heeft op deze drie (3) dagen geen behandeling gehad, staan wel
geregistreerd en zijn gedeclareerd;
- Dhr. [client 5] is 11/9 door fysiotherapeut [fysiotherapeut 2] behandeld; 25 september niet door
jou behandeld;
- Mw. [client 7] geen fysiotherapie gehad op 11 en 25 september maar de uren
zijn wel op die dagen gedeclareerd en gefiatteerd.
(…)
In het gesprek heb je gezegd dat Vivent het verkeerd ziet en dat jij net zo registreert als jouw collega’s. Uit het interne onderzoek komt naar voren dat er duidelijke afspraken zijn over hoe en wat je registreert; maar dat jij – ondanks de geboden hulp van de afgelopen maanden – een eigen manier hebt ‘bedacht’.
Op grond van de genoemde feiten en de geboden ondersteuning is geen vertrouwen meer aanwezig in een voortzetting van het dienstverband.
(…)”