Windesheim heeft het herplaatsingstraject belegd bij onderwijsdirecteur [de onderwijsdirecteur] , met bijstand van een loopbaancoach. Voor het traject werd een periode van drie maanden uitgetrokken, dus langer dan de in artikel 10 lid 1 van de Ontslagregeling
genoemde wettelijke opzegtermijn die in dit geval één maand bedraagt.
Windesheim heeft ter zitting bevestigd dat deze termijn tot nu toe steeds voldoende lang is geweest om herplaatsingskandidaten te kunnen herplaatsen, en zij is er dan ook van uitgegaan dat dit ook bij [de werkneemster] zou lukken.
[de werkneemster] heeft geen grief gericht tegen het hanteren van deze termijn voor het uitgevoerde onderzoek en de periode waarin dat plaatsvond.
Partijen twisten over de vraag op welke functies het onderzoek betrekking moest hebben.
Artikel 9 lid 3 van de Ontslagregeling omschrijft als passend een functie die aansluit bij de opleiding, ervaring en capaciteiten van de werknemer. In de toelichting op deze regelingstaat dat het in de regel zal gaan om functies die aansluiten bij het niveau van de werkzaamheden die de werknemer verricht, maar dat hoeft niet. Zo kan bij disfunctioneren een functie onder dat niveau passend zijn.
Volgens Windesheim was in dit geval passend een functie die gelijkwaardig is aan de functie die [de werkneemster] bekleedde of tot twee functieschalen lager en die in lijn was met haar profiel.
[de werkneemster] vond ook functies passend die twee schalen hoger lagen.
[de werkneemster] heeft toegelicht dat zij een hbo-opleiding social work heeft afgerond en voor haar dienstverband bij Windesheim werkte op het gebied van sales. In haar vrije tijd ondersteunt zij jongeren met schuldhulpkwesties. In haar beroepschrift voert zij aan dat haar sterke punten zijn: leiderschap en strategisch denken. Zij heeft echter nagelaten dat te onderbouwen.