Uitspraak
GERECHTSHOF AMSTERDAM
1.de vennootschap onder firma [appellant 1] ,
[appellant 2] ,
[appellant 3]
1.[geïntimeerde 1] ,
[geïntimeerde 2] ,
1.De zaak in het kort
2.Het geding in hoger beroep
3.Feiten
4.Eerste aanleg
5.Beoordeling
de inboedel, hebben jullie die ook op [straat 4]” het antwoord “
ja” geeft. Deze antwoorden zijn niet met elkaar te verenigen. Het laatstgenoemde antwoord is ook niet verenigbaar met de e-mail van 29 augustus 2020 waarin [geïntimeerde 1] [appellant 1] vraagt om [geïntimeerde 2] in de inboedelverzekering op te nemen (“
graag in de wa en inboedel”). Vast staat dat op moment dat het telefoongesprek werd gevoerd de inboedel van [geïntimeerde 1] op het adres [straat 2] niet via [appellant 1] was verzekerd. Er liep alleen een inboedelverzekering met het adres [straat 1] . Als [appellant 1] ervan uitging dat [geïntimeerde 1] dat ook wist, had het haar moeten opvallen dat zij [appellant 1] vraagt om [geïntimeerde 2] , die aan [straat 4] ging wonen, in de inboedelverzekering op te nemen. Deze verschillende ongerijmdheden hadden voor de medewerker van [appellant 1] aanleiding moeten zijn om door te vragen. Naar aanleiding van het laatstgenoemde antwoord had geverifieerd moeten worden van welke inboedelverzekering [geïntimeerde 1] dan uitging, althans of de aanname juist was dat de inboedel van [geïntimeerde 1] was verzekerd op een andere verzekering die dan niet via [appellant 1] liep. Ook diende geverifieerd te worden of de aanname juist was dat de inboedel van [geïntimeerde 2] viel onder een elders lopende verzekering of daaronder automatisch bijverzekerd zou worden na zijn verhuizing.
Wij hebben het adres inmiddels aangepast in de administratie. (…) De inboedelverzekering kan ookuitgebreidworden met je vrouw”). [appellant 1] is niet ingegaan op de opmerking van [geïntimeerde 1] (zie 3.3) dat zij dacht dat de inboedelverzekering kon komen te vervallen. Over het beëindigen van de inboedelverzekering is in het geheel niet gesproken. Vervolgens heeft [geïntimeerde 1] er niet voor gekozen om de verzekering uit te breiden maar het te laten zoals het was, enkel de adreswijzing (zie 3.5: “
We laten het gewoon zo enkel de adres wijziging. Verder wil ik graag het rekeningnummer wijzigen waarop de incasso plaatsvindt”). Daarop is van de zijde van [appellant 1] gereageerd met: “
Als ik het zo lees blijft alles zoals het was ?Wij zullen het rekeningnummer ook wijzigen in administratie.”(zie 3.6).
€ 4.426(tarief IV × 2 punten)