Uitspraak
RECHTBANK Overijssel
1.[partij A 1],
[partij A 2],
1.[partij B 1],
2.
[partij B 2],
1.De procedure
- de mondelinge behandeling van 24 maart 2025, waarvan door de griffier aantekeningen zijn gemaakt;
- de pleitnota van mr. R.P.M. de Laat en mr. N. Rustenburg;
- de pleitnota van mr. A. Prascevic.
2.De feiten
3.Het geschil
permanent’;
4.De beoordeling
Is er een Japanse duizendknoop aanwezig in de tuin?’ hebben [partij B] ‘nee’ ingevuld. Tussen partijen is in geschil wat in deze vraag onder het begrip ‘tuin’ moet worden verstaan en waarop de verklaring dat geen Japanse duizendknoop aanwezig is precies betrekking heeft.
geheleperceel en niet alleen op het gedeeltelijk direct rondom de woning. Dat in de koopovereenkomst twee aparte kadastrale percelen worden vermeld - zoals [partij B] hebben aangevoerd - maakt dat niet anders, omdat beide kadastrale percelen als ‘het perceel grond’ worden omschreven en hierin ook geen onderscheid wordt gemaakt. Als [partij B] dit onderscheid zelf wel maakten, dan had het op hun weg gelegen om dit ook expliciet te vermelden (al dan niet in de vragenlijst).
zonderJapanse duizendknoop aan [partij A] dienen te leveren, zodat de vordering onder I. in die zin zal worden toegewezen dat de Japanse duizendknoop door [partij B] moet worden verwijderd.
permanentdienen te verwijderen. [partij A] hebben geen verslag van een gespecialiseerd bedrijf overgelegd ten aanzien van de omvang van de Japanse duizendknoop op het verkochte en de saneringsmogelijkheden en kosten ervan omdat [partij B] het verzoek om het verkochte te mogen betreden hebben afgewezen. Zij hebben als productie 14 en 15 bij dagvaarding daarom twee plannen van aanpak van Duizendknoop Bestrijding Nederland te Velp voor de sanering van de Japanse duizendknoop overgelegd. Uit deze plannen kan worden afgeleid dat de Japanse duizendknoop kan worden gesaneerd door middel van ontgraven en het afvoeren van de besmette grond of door een innovatieve vriesmethode.