Uitspraak
RECHTBANK LIMBURG
1.De procedure
- het verzoekschrift met bijlagen, zoals ontvangen op 22 december 2017,
- de brief met bijlagen van mr. [belanghebbende] , zoals ontvangen op 28 februari 2018,
- de mondelinge behandeling op 20 maart 2018.
- [verzoekster] , bijgestaan door mr. Hundscheid;
- [belanghebbende] .
2.De feiten
3.Het verzoek
- [verzoekster] zou kort voor het faillissement willens en wetens belangrijke delen van de administratie hebben doen verdwijnen;
- er zouden aanwijzingen zijn dat zij valsheid in geschrifte heeft gepleegd;
- op instigatie van de Ontvanger der belastingen zou de Fiod een onderzoek hebben ingesteld;
- de Fiod zou strafrechtelijk aangifte tegen mevrouw [verzoekster] willen doen onder meer in verband met valsheid in geschrifte en
- onderzoek heeft aangetoond dat er enkele maanden voor het faillissement gelden van de latere failliet zijn overgeboekt naar een buitenlandse rekening; een bedrag van ongeveer € 50.000,-- zou (al) zijn getraceerd.
“(…)
bedrag van $ 53.000 USD in zicht van faillissement vervreemd en overgemaakt naar onbekende bestemming in USA via Wells Far.
in dagen juist voor faillissement: verwijderen van data van de servers in zicht van faillissement. Deze is door FIOD (toen nog in Roermond) terug leesbaar gemaakt en via de FTK geanalyseerd. Betreft 10 GB aan bestanden.
in december 2012 bewust foutieve frauduleuze Standaard 3000 assuranceverklaring 21-12-2012 “ASSURANCE-RAPPORT INZAKE INLENING PERSONEEL” met naar mijn overtuiging vervalste handtekening van externe accountant via herhaaldelijk digitaal scannen en weer printen met onjuist percentage verkleining tekstgrootte. Er is een spoor van e-mails die dit bevestigen.
4.De beoordeling
“(…) De Nederlandse Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD)(…) heeft op instigatie van de Ontvanger der Belastingen een onderzoek ingesteld naar de gefailleerde vennootschappen en de bestuurster, mevrouw [verzoekster] . Daarbij heeft de FIOD onder meer gebruik gemaakt van een vlak na de uitspraak van het faillissement door onze IT-deskundige gemaakte back-up van de servers van de gefailleerde vennootschappen. Mij viel namelijk op dat grote delen van de inhoud van de harde schijf van de servers vlak voor het faillissement verdwenen waren. Mevrouw [verzoekster] heeft daarover verklaard dat de computers zouden zijn “gecrasht”, maar daar heb ik mijn twijfels over. Onze IT-deskundige beschikt over een recovery-programma, en dat hebben wij op de servers laten draaien. Daaruit bleek dat een enorme hoeveelheid data verdwenen is. De belastingdienst noemde zelfs een hoeveelheid van tussen de 200.00 en 250.000 documenten! Ik ben ervan overtuigd, dat daaronder ook behoort de vermiste administraties van de vennootschappen met de daarbij behorende grootboeken.