Uitspraak
1.De procedure
2.De feiten
“Zo heeft [verzoekende partij] dit aan mij bevestigd.”In de verklaring van 3 juni 2019 staat, voor zover van belang:
“In de tussentijd had [verzoekende partij] bij mij erkend dat hij inderdaad gedaan en gezegd had wat er in die email stond.”
“Ik heb [verzoekende partij] onmiddellijk na mijn telefonische gesprek met u, met de tekst in uw emailverslag geconfronteerd en [verzoekende partij] bevestigde toen voor het eerst aan mij dat dit inderdaad precies op die manier gebeurd was.”
3.Het verzoek en het verweer
4.Het voorwaardelijk tegenverzoek en het verweer
voor zover het ontslag op staande voet in stand blijft-om [verzoekende partij] , uitvoerbaar bij voorraad en tegen behoorlijk bewijs van kwijting te veroordelen om aan Aabo te voldoen:
voor zover het ontslag op staande voet wordt vernietigdde tussen Aabo en [verzoekende partij] bestaande arbeidsovereenkomst per datum uitspraak te ontbinden, zonder dat aan [verzoekende partij] salaris, vakantiegeld, transitievergoeding, billijke vergoeding of een vergoeding wegens onregelmatige opzegging wordt toegekend en met veroordeling van [verzoekende partij] in de kosten van het geding, te vermeerderen met de wettelijke rente over de proceskosten vanaf de 14e dag na betekening van de ten deze te wijzen uitspraak.
5.De beoordeling
JAR2011, 89 en hof Arnhem-Leeuwarden 22 augustus 2017, ECLI:NL:GHARL:2017:7282). Het concurrentiebeding zoals opgenomen in de overeenkomst voor bepaalde tijd is niet rechtsgeldig tot stand gekomen omdat daarin geen zwaarwegende bedrijfs- en dienstbelangen zijn opgenomen zoals is vereist gelet op art. 7:653 lid 2 BW. De enkele voortzetting van de arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd en onder dezelfde voorwaarden kan niet leiden tot de conclusie dat in de arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd een rechtsgeldig concurrentiebeding is gekomen. Een in een arbeidsovereenkomst opgenomen nietig concurrentiebeding kan niet door enkele verlenging in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd, converteren in een rechtsgeldig concurrentiebeding.