4.2Onder nieuw gebleken feiten of veranderde omstandigheden worden verstaan feiten of omstandigheden die ná het eerdere besluit zijn voorgevallen, dan wel feiten of omstandigheden die weliswaar vóór het eerdere besluit zijn voorgevallen, maar die niet vóór dat besluit konden worden aangevoerd. Nieuw gebleken feiten zijn ook bewijsstukken van al eerder gestelde feiten of veranderde omstandigheden, als deze bewijsstukken niet eerder konden worden overgelegd. Feiten of omstandigheden waarvan zonder meer duidelijk is dat ze geen rol kunnen spelen bij het besluit worden niet als nieuwe feiten of veranderde omstandigheden beschouwd. De rechtbank verwijst hiervoor naar de vaste rechtspraak.
5. De rechtbank stelt vast dat eiser een verzoek om herziening heeft ingediend van het besluit van 11 juli 1994 waarbij de AAW/WAO-uitkering is ingetrokken. Gelet op de door verweerder gehanteerde afwijzingsgrond, zal de rechtbank beoordelen of sprake is van nieuwe feiten of veranderde omstandigheden als bedoeld in artikel 4:6 Awb en, zo ja, of verweerder daarin aanleiding had moeten vinden om het oorspronkelijke besluit 11 juli 1994 te herzien. Zo nee, dan dient nog te worden beoordeeld of het oorspronkelijke besluit evident onredelijk is.
6. De rechtbank is van oordeel dat verweerder zich terecht op het standpunt heeft gesteld dat eiser geen nieuwe feiten of veranderde omstandigheden heeft aangevoerd zoals hiervoor, onder punt 4.2, bedoeld. In het herzieningsverzoek van eiser staan geen nieuwe feiten of veranderde omstandigheden vermeld. Eiser heef in bezwaar wel een aantal medische rapporten overgelegd, waaruit blijkt dat medische onderzoeken hebben plaatsgevonden in het kader van de bijstand. Die rapporten zijn echter van 3 maart 2008 en 5 maart 2010 en de hierin vermelde onderzoeksbevindingen hebben betrekking op die data. Er is geen medische informatie beschikbaar die ziet op 23 augustus 1994. Uit de beschikbare medische rapporten blijkt wel dat eiser last heeft van ernstige psychische klachten, maar die zijn niet terug te voeren tot 1994. Verweerder mocht het herzieningsverzoek dan ook afwijzen met verwijzing naar zijn eerdere besluit. Voor het oordeel dat de weigering om terug te komen van de eerdere besluitvorming evident onredelijk is, ziet de rechtbank, in het licht van wat eiser in het voorliggende geval heeft aangevoerd, geen aanleiding.
7. De rechtbank stelt daarbij tevens vast dat eiser op een vrij laat moment een verzoek om herziening heeft ingediend. Er is inmiddels heel veel tijd verstreken en dat maakt het lastig te beoordelen, mede omdat er geen dossier meer van eiser beschikbaar is, zo begrijpt de rechtbank uit het primaire besluit. De rechtbank wijst op de vaste rechtspraak die in een dergelijk geval van toepassing is.Die rechtspraak houdt in dat ook bij een nieuwe inhoudelijke beoordeling gericht op het verleden, eventuele onduidelijkheid over de medische situatie in het verleden die voortvloeit uit de late aanvraag, voor rekening en risico van de aanvrager komt.
8. De rechtbank vindt ook dat verweerder afdoende heeft gemotiveerd dat het ‘Meldpunt Herstelactie’ niet van toepassing is op eiser. Zoals uit het bestreden besluit blijkt is dit meldpunt specifiek bedoeld voor een groep mensen die in de periode van 2006 tot 2010 een WIA-uitkering kregen en daarna abusievelijk buiten beeld zijn geraakt. Deze situatie is in deze zaak niet van toepassing.
9. Verweerder heeft dan ook terecht geconcludeerd dat eiser geen nieuwe feiten of veranderde omstandigheden aan zijn aanvraag ten grondslag heeft gelegd. Er bestaat daarom geen aanleiding om terug te komen van het besluit van 11 juli 1994
10. Het beroep is ongegrond. Eiser krijgt dus geen gelijk. Voor een proceskostenveroordeling bestaat geen aanleiding.