2.19.Op 18 juli 2024 heeft de GGD het definitieve rapport uitgebracht aan de gemeentes Amstelveen en Aalsmeer. In het rapport staat dat het onderzoek onder meer heeft bestaan uit 8 huisbezoeken bij cliënten, 5 telefonische interviews met cliënten, 2 telefonische interviews met cliënten die geen ondersteuning van Veade meer ontvangen, een gesprek met het bestuur, de kwaliteitsedewerker, Wmo-consulent en gesprekken met de medewerkers. De bevindingen van de toezichthouder ten aanzien van de lijst van medewerkers zijn in het rapport opgenomen.
De GGD concludeert (samengevat) in het rapport dat de dienstverlening van Veade op de volgende zeven punten moet worden verbeterd:
Passende ondersteuning bieden die aansluit bij de behoefte van de cliënt.
Beschikbaar stellen van afsprakenoverzichten zodat voor de cliënt duidelijk is welke afspraken gemaakt zijn en zij kunnen nakijken waar zij recht op hebben.
Het bieden van continuïteit in de ondersteuning van de cliënten tijdens vakanties en ziekte van medewerkers, een aantal cliënten ontvangen geen vervangende ondersteuning.
Passende scholing voor alle medewerkers. 4 van de 5 medewerkers hebben geen scholing gevolgd en ook niet aangeboden gekregen.
Het bieden van continuïteit in de ondersteuning van cliënten (ook buiten vakanties of verlof van medewerkers om). Het komt voor dat cliënten gedurende een bepaalde tijd geen ondersteuning krijgen.
De kennis van de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bij medewerkers. 4 van de 5 medewerkers zijn niet op de hoogte van het bestaan van de meldcode.
De kennis van het calamiteitenprotocol bij medewerkers. Geen van de 5 medewerkers weten wat ze moeten doen bij een calamiteit.
De GGD adviseert het college van B&W in het rapport om Veade op te dragen maatregelen te nemen ter bevordering van de kwaliteit.
De zienswijze van Veade is als bijlage aan het rapport gehecht.