Uitspraak
GERECHTSHOF ’s-HERTOGENBOSCH
[appellant],
[X]),
[geïntimeerde],
1.Het geding in eerste aanleg (zaaknummer 8550553 \ CV EXPL 20-2502)
2.Het geding in hoger beroep
3.De beoordeling
Primairvordert hij, opnieuw recht doende, de vorderingen van [geïntimeerde] af te wijzen, [geïntimeerde] te bevelen tot terugbetaling van een bedrag groot € 8.006,54, te vermeerderen met de wettelijke rente, de koopovereenkomst betreffende de televisie te ontbinden en [geïntimeerde] te bevelen tot terugbetaling van de koopsom, waarna [appellant] de televisie aan [geïntimeerde] zal retourneren.
Subsidiairvordert hij, opnieuw recht doende, de vorderingen van [geïntimeerde] deels af te wijzen wat betreft de contractuele rente, [geïntimeerde] te bevelen tot terugbetaling van de reeds ontvangen en teveel betaalde rente, te vermeerderen met de wettelijke rente, de koopovereenkomst betreffende de televisie te ontbinden en [geïntimeerde] te bevelen tot terugbetaling van de koopsom als voormeld. Een en ander met veroordeling van
“Het plan was dat”de broer van [appellant]
“die speakers cadeau zou doen”aan [appellant] . Ook [appellant] heeft aangevoerd dat zijn broer hem de luidsprekers cadeau wilde doen, maar dat hij dit cadeau niet heeft aanvaard.
“Quadrals”door de broer van [appellant] aan zijn ouders en niet op vertegenwoordiging. Bovendien is niet in geschil dat [appellant] zelf de televisie van [geïntimeerde] heeft gekocht, zonder vertegenwoordiging door zijn broer. Zeker tegen die achtergrond bezien, is de enkele omstandigheid dat de broer van [appellant] heeft verzocht de factuur op naam van [appellant] te stellen onvoldoende om te kunnen concluderen dat sprake was van vertegenwoordiging.
“voor [persoon A] ”. En [geïntimeerde] herinnert de broer van [appellant] op 21 juni 2018 (productie 26 voornoemd, 16:48:56) aan de luidsprekers en
“de afhandeling daarvan”.
“het de bedoeling was om [de luidsprekers; toevoeging hof] te kopen”en dat hij met [geïntimeerde] wilde
“afspreken om een aanbetaling te doen en de rest van de prijs later te betalen”, maar dat toch is
“besloten om van de koop af te zien”en dat de luidsprekers zijn teruggebracht. De overige getuigen - met uitzondering van partijgetuige [geïntimeerde] - hebben niet althans niet uit eigen waarneming verklaard over de verkoop en levering van de luidsprekers (artikel 163 Rv).
“een bon”heeft opgemaakt waarmee [appellant] onder garantie de televisie kon laten herstellen.
“een bon”,omdat hij
“aanspraak moet maken op de garantie”en tijdens de mondelinge behandeling heeft [geïntimeerde] onweersproken aangevoerd dat herstel onder de garantie snel en eenvoudig mogelijk was. Verder maakt het hof uit de whatsappberichten op dat [geïntimeerde] de bon direct aan [appellant] heeft doen toekomen en dat hij daarenboven eveneens op 10 november 2018 heeft aangeboden de televisie om te ruilen. Gesteld noch gebleken is dat [appellant] vervolgens actie heeft ondernomen om de televisie onder garantie te laten herstellen of deze om te ruilen. Naar het oordeel van het hof heeft [geïntimeerde] voldoende voortvarend gehandeld en zich bereidwillig getoond en is van verzuim geen sprake, zodat er reeds daarom geen grond is tot ontbinding van de koopovereenkomst over te gaan.
“binnen zeven dagenna dagtekening van deze brief”.