7.1.1.De Gemeente heeft in de jaren ‘60 dan wel begin jaren ‘70 van de vorige eeuw aan wijlen [de overleden echtgenoot van appellant] (hierna: [de overleden echtgenoot van appellant] ) een perceel grond aan de [adres 1] te [plaats] , perceel gemeente Cuijk, sectie [sectieletter] , nummer [sectienummer 1] (hierna “ [perceel 1] ”), in gebruik gegeven. Bij brief van 20 april 1971 heeft de Gemeente [de overleden echtgenoot van appellant] toestemming gegeven om een houten woning te plaatsen op dit perceel tegen een vergoeding voor het gebruik van het perceel van f. 240,- per jaar.
[de overleden echtgenoot van appellant] is samen met [appellante] , zijn echtgenote, in de woning gaan wonen.
Op een later moment is door de Gemeente aan [de overleden echtgenoot van appellant] ook een groenstrook in gebruik gegeven tegen betaling van een bedrag van € 20,- per jaar. Deze groenstrook (Gemeente Cuijk, sectie [sectieletter] , nummer [sectienummer 2] ) grenst direct aan [perceel 1] . (Tezamen worden zij “de percelen” genoemd).
In de loop der jaren zijn op de percelen nog diverse bouwwerken geplaatst, waaronder een tweede woning, twee loodsen, een tuinhuis en containers.
[de overleden echtgenoot van appellant] is in 1985 overleden. [appellante] woont tot op heden in de woning op perceel [perceel 1] . Zij betaalt sindsdien de jaarlijkse vergoeding van € 111,18.
7.1.3.Op 9 januari 2018 is door de politie, eenheid Oost-Brabant, de Gemeente, het
Openbaar Ministerie en de Belastingdienst een inval gedaan in (en rondom) de opstallen op
de percelen. De bevindingen zijn vastgelegd in de bestuurlijke rapportage Ondermijning
onderzoek van 28 februari 2018. Daarin staat onder andere het volgende
vermeld:
“Aangetroffen situatie en herkomst naar aangetroffen goederen
H01 is de woning van [appellante] .
H02 is de woning van [zoon van appellante] en gezin.
H03 is het bedrijfsterrein [Recycling] .
Op diverse plekken verdeeld over de opslagruimten en of loodsen zijn goederen aangetroffen waarvan de herkomst niet bekend is en de houder van deze goederen daar niets over wenst te verklaren. In een garage halverwege het bedrijfsterrein werd een gloednieuwe wasmachine aangetroffen. Deze stond achter in deze garage geheel verpakt in plastic en pallet. Nog een gloednieuwe en in originele plastic verpakking aangetroffen wasmachine stond op een aanhangwagen. Dit betrof een gesloten aanhangwagen met twee deuren. Deze aanhangwagen stond uit het zicht achter een garagedeur naast de woning van mevrouw [appellante] , bewoner van H01. Beiden wasmachines komen wel voor in onze systemen met de typenummers, echter niet met de registratienummers. Houder wenste hier niets over te verklaren.
Boven de woning H02 van [naam 2] troffen wij een tweetal zogenaamde CV ketels aan. Verpakt in de originele verpakking. De ruimte waar zij in lagen betrof een zolderruimte boven de woning H02. Deze ruimte was te bereiken vanaf de buitenzijde van de woning door middel van een klein luik. De typenummers van deze aangetroffen ketels komen voor in de politiesystemen. Echter de registratienummers niet. Houder wenste hier niets over te verklaren.
In een garage geheel achter op het terrein lagen geheel nieuwe zogenaamde expansievaten voor een centraal verwarmingssysteem. Deels allemaal in de nieuwe en originele verpakking. De typenummers van deze expansievaten komen voor in onze politiesystemen. Echter de registratienummers niet. Houder wenste hier niets over te verklaren.
Ook werden er in een lood/schuur/garage op het bedrijfsterrein een twee geheel nieuwe stofzuigers aangetroffen. De verpakking waar zij in zaten was nog ongeopend en origineel. Typenummers van de stofzuigers komen voor in onze systemen. Echter de registratienummers niet. Houder wenste over de herkomst niets te verklaren.
Uiteraard is er op al deze goederen gerechercheerd. Echter gebeurd het vaak dat er
aangifte worden gedaan voor bijvoorbeeld door een bedrijf waar de goederen zijn
weggenomen. Echter weet men vaak alleen de typenummers maar geen serienummers en worden deze niet vermeld op de aangifte.
Gestolen /verduisterde goederen:
H03:
Landmeter verduistering, er wordt aangifte gedaan door de
verhuurder, verdachten zijn gehoord. Zwijgrecht
Invalidekaarten Eén kaart van diefstal afkomstig, één kaart mogelijk vals
(onderzoek loopt nog), verdachten zijn gehoord. Zwijgrecht.
H01
Honkbalknuppels betreffen geen verboden wapens.
Wapenstok betreft geen verboden wapen.
Bijl betreft geen verboden wapen.
Mes betreft geen verboden wapen.
Pepperspray verboden wapen. verdachten zijn gehoord. Zwijgrecht.
H02
Stiletto verboden wapen, verdachten zijn gehoord. Zwijgrecht.
H03
Pepperspray verboden wapen, verdachten zijn gehoord Zwijgrecht.
Uitschuifbare wapenstok verboden wapen, verdachten zijn gehoord. Zwijgrecht.
Vlindermes betreft geen verboden wapen
Stroomstootwapen verboden wapen, verdachten zijn gehoord. Zwijgrecht
In nagenoeg alle ruimtes zoalsH01enH02, maar ook in alle gebouwen of toegangsdeuren op het bedrijfsterrein van [Recycling] zijn wapens aangetroffen. Al deze wapens lagen of hingen op een plek waar deze gelijk voor handen waren als zij nodig waren. Zo waren er slagwapens in de woning geplaatst naast deurkozijnen op de grond, stroomstootwapens aan een spijkertje in het kozijn van een toegangsdeur, pepperspray op een dressoir in de woonkamer, slag en steekwapens waar onder honkbalknuppel, bijl en kapmes (dikke 40cm lang) op de rugleuning van de bank in de woonkamer.
Een kapmes (dikke 40 cm lang) en breekijzer naast de toegangspoort van H01 naar H03, een slag en steekvoorwerp aan de binnenzijde van het kozijn van de grote groene loods op het bedrijfsterrein, een uitbeen mes gestoken aan de binnenzijde van het kozijn van een garage geheel achter op het bedrijfsterrein, een ingegraven riek achter de groene loods bij de aangetroffen hennep in de brievenbus. Deze riek is door ons getracht uit de grond te trekken. Dat lukte echter niet omdat deze te diep ingegraven was. Deze was ingegraven met de pinnen naar boven wat levensgevaarlijk is. En deze plek heeft een open karakter. Naast de groene loods en de daar naast gevestigde papiercontainer is in looppad naar de achterzijde van de groene loods waar de hennep in de brievenbus is aangetroffen en de riek is ingegraven. Ik kon zien dat deze route niet vaak werd belopen. Anders dan de looproute naar de brievenbus vanuit de loads zelf. Aan de achterzijde van de loods, aangrenzend aan het spoor talud is een deur waarmee je vanuit de loods naar de achterzijde van de loods loopt. Er was goed te zien dat het pad vanaf deze deur naar de brievenbus vaak werd belopen. Dit kon je zien omdat er op deze looproute nagenoeg geen afgevallen boombladeren lagen en daar om heen juist wel. ook was de aarde van die pad goed aangestampt en niet begroeid met gras/onkruid. En daar om heen juist weer wel.
H03
Assimilatielampen verdachten zijn hierover gehoord, zwijgrecht.
Hennepdrogers (2) verdachten zijn hierover gehoord, zwijgrecht.
Koolstoffilters verdachten zijn hierover gehoord, zwijgrecht.
Hennep is vernietigd
Overig
H03
Jammers Er wordt onderzoek verricht aan de jammers. Verdachten zijn hierover gehoord, zwijgrecht.
portofoonhouder/CD/kabel (hoort bij Jammer (?))
Paspoort [naam 1] verdachten zijn hierover gehoord, zwijgrecht.
Vuurwerk is vernietigd
Camerabewaking
De woningen en het bedrijven terrein aan de [adres 1] te [plaats] zijn beveiligd door middel van state of the art beveiligingscamera ‘s. Deze zijn gekoppeld aan een mobiele telefoon van oa [de overleden echtgenoot van appellant] bewoner van de H02 en een aangetroffen mobiele telefoon weggewerkt boven in de omlijsting van een deur. Op de telefoon was te zien dat als er een iemand door het beeld heen liep, waar dit was en werd er gelijk een foto gemaakt. De plaatsen waarde camera’s geplaatst zijn:
-Op beiden zijden voorgevel woningH01mevrouw [appellante] .
-Rechts van deH01woning van [appellante] , nagenoeg niet zichtbaar in de klimop verwerkt 2 camera’s.
-Op de dakrand van deH02meerdere camera’s die het gehele bedrijventerrein bestrijken. Daar zittende camera’s bij die hier boven genoemd zijn welke ook afbeeldingen maken.
Overige informatie
Zowel [zoon van appellante] als [zoon 2 van appellante] staan op dit adres ingeschreven. Het betreffen broers van elkaar. Maar ook zakelijk zijn zij met elkaar verbonden. Maar komen beiden ook samenwerkend voor in onze politiesystemen. Vaak als dader, mede dader of mede pleger. Zo zijn er diverse veroordelingen in ons systeem waar in zij beiden in dezelfde zaak als verdachte zijn veroordeeld. Dat betreffen vrijheidsberovingen, geweldplegingen, bedreigingen, Opiumwet feiten en ripdeals. Uiteraard zijn er ook zaken geweest die niet bewezen konden worden en waarin geseponeerd is.