Het hof vindt het fijn dat jij, [minderjarige 1] , met het hof hebt gesproken en het hof heeft geprobeerd goed naar jou te luisteren.
Je hebt aangegeven dat je geen contact meer met je vader wilt en dat je graag weer terug naar huis gaat om bij je moeder te wonen. Je vindt dat er niet goed naar jou wordt geluisterd. Daarom heb je het hof gevraagd om mr. Sneper als bijzondere curator te benoemen, zodat zij jouw stem en mening kracht kan bijzetten.
Het hof heeft ook geluisterd naar jouw ouders en naar de gezinsvoogden en het hof heeft alle processtukken die zijn ingediend zorgvuldig gelezen.
Op grond van alle informatie heeft het hof goed nagedacht en een beslissing genomen die het hof het meeste in jouw belang vindt.
Het hof kan nu geen beslissing nemen over de uithuisplaatsing; daar gaat deze procedure in hoger beroep niet over. Het hof wil wel aan jou meegeven dat het bij een uithuisplaatsing de bedoeling is dat dit een tijdelijke maatregel is en dat daarbij de verwachting is dat een kind binnen een bepaalde periode weer bij zijn ouder of ouders kan gaan wonen. De gezinsvoogd probeert dan samen met de ouders ervoor te zorgen dat dit op een veilige, goede manier mogelijk is. Soms lukt dit niet en dan wordt de maatregel verlengd als de kinderrechter dit voor het kind het beste vindt.
Jouw verzoek gaat over de benoeming van een bijzondere curator.
Het hof heeft besloten dat er geen bijzondere curator wordt benoemd. Dit betekent niet dat het hof jouw stem niet goed heeft gehoord, maar het hof vindt het op dit moment niet in jouw belang dat er nog een persoon bij jou betrokken wordt, terwijl er al veel mensen om je heen zijn. Het hof zal mr. Sneper dus niet als bijzondere curator benoemen, maar ook geen andere persoon.
Hoe is het hof tot deze beslissing gekomen?
Op dit moment ben jij het contact met je vader voorzichtig aan het herstellen. Dit is waarschijnlijk best spannend voor jou en jouw broertje [minderjarige 2] . Het hof vindt het belangrijk dat dit proces niet wordt verstoord.
Het hof vindt dat er op dit moment al voldoende mensen om jou heen zijn met wie jij praat of met wie jij kan praten en die kunnen beoordelen wat voor jou goed is. Wat voor jou goed is, komt misschien niet altijd overeen met jouw eigen wensen. Het hof begrijpt dat dit soms teleurstellend kan zijn, maar dit betekent niet dat jouw mening niet wordt gehoord of dat die geen rol speelt in de beslissingen die worden genomen. Wanneer er een juridische procedure is, zoals een beslissing over de uithuisplaatsing, kan jij bovendien jouw mening altijd laten weten via een brief of via een gesprek met de kinderrechter. Hiervoor is het niet noodzakelijk dat er een bijzondere curator wordt benoemd.
Het hof heeft van de heer [vertegenwoordiger van de GI 1], één van de gezinsvoogden, begrepen dat jij sinds kort wekelijkse gesprekken hebt met een therapeut. Het hof vindt dit heel belangrijk voor jou.
Met de therapeut ben jij nu een band aan het opbouwen. Het hof benadrukt dat jij aan de therapeut alles in vertrouwen kunt zeggen, ook over wat er in het verleden met jou is gebeurd. Het hof heeft verder begrepen dat jij een goed contact hebt met de mensen van het gezinshuis en met de heer [vertegenwoordiger van de GI 1] zelf. Het is belangrijk om te weten dat je al deze mensen kunt vertrouwen en dat zij goed naar je zullen luisteren.
Wanneer er een bijzondere curator wordt benoemd verwacht het hof dat dit voor jou teveel zal zijn en dat het dan voor jou niet makkelijker wordt om jouw eigen gedachten over de uithuisplaatsing en over het contact met je vader uit te drukken. Onthoud intussen dat het contact met je vader alleen zal plaatsvinden op een manier waar jij je veilig bij kunt voelen.
Ook voor [minderjarige 2] zal het hof geen bijzondere curator benoemen. In de wet is niet geregeld dat jij dit voor jouw broertje kan vragen. Zelfs al zou dit anders zijn, dan vindt het hof dit niet in zijn belang.