Uitspraak
(hierna: PIJ-maatregel)met een termijn van 24 maanden.
’s-Gravenhage. Het hof heeft ter zitting tevens als deskundige gehoord [deskundige] , als GZ-psycholoog verbonden aan [jeugdinrichting] .
Overwegingen
De op de registratiekaart vermelde expiratiedatum is volgens het hof onjuist.)
(hierna: FOBA)), waarbij weinig tot niet wordt belast. Eerder, ten tijde van de overplaatsing naar een Very Intensive Care
(hierna: VIC)-afdeling, werd gezien dat er sneller sprake was van ontregeling naarmate de prikkels toenamen en er meer van de jeugdige werd verwacht. Het is duidelijk van belang om rekening te houden met zijn draagkracht en draaglast, zodat de kans op overvraging zo klein mogelijk blijft en het risico op terugval wordt verminderd. Daarnaast is het van belang om de medicamenteuze behandeling van de jeugdige te blijven voortzetten en monitoren, en te starten met psycho-educatie zodat zijn ziektebesef en -inzicht kunnen worden vergroot. Op dit moment is er sprake van stabilisatie, waardoor er een start gemaakt kan worden met het concreet in kaart brengen van de risico- en beschermende factoren. Er is goed zicht op de problematiek en er is een werkbare diagnose ontstaan, waarbij de risico’s bewerkt kunnen worden door middel van behandeling. De jeugdige heeft geen verblijfsvergunning, wat de uitvoerbaarheid van de PIJ-maatregel bemoeilijkt. Door zijn vreemdelingenstatus is een resocialisatietraject niet uitvoerbaar. Aangezien er tot op heden nog niet toegekomen is aan het verder bewerken van de risicofactoren (buiten het duidelijk in kaart brengen van de psychotische kwetsbaarheid) en de jeugdige dus nog aan het begin van zijn behandeling staat, wordt geadviseerd om de PIJ-maatregel met 24 maanden te verlengen.
BESLISSING
[de jeugdige].
12 maanden.