2.2.In afwijking van het hiervoor in lid 2 bepaalde komen de schulden en kosten welke betrekking hebben op het gebruik en het onderhoud van de gemeenschappelijke zaken en gemeenschappelijke gedeelten, waaronder tevens begrepen alle constructieve zaken als funderingen, dragende muren, gevels en dak, van het gebouw:
-voor rekening van de eigenaar(s) van de appartementsrechten met de indices 3 tot en met 7 en 9 tot en met 64, voor zover het gaat om het onderhoud van de daktuin, met uitzondering van de constructie van het dak boven de eerste verdieping;
C. Schulden en kosten die voor rekening van de gezamenlijke eigenaars zijn en baten die aan de gezamenlijke eigenaars toekomen, reservefonds en onderhoudsplan
Artikel 9
1. Tot de schulden en kosten van de gezamenlijke eigenaars als bedoeld in artikel 5:112 eerste lid onder a van het Burgerlijk Wetboek worden gerekend:
a. die welke gemaakt zijn in verband met het onderhoud of het gebruik van de gemeenschappelijke gedeelten of van de gemeenschappelijke zaken of tot het behoud daarvan;
b. die welke verband houden met noodzakelijke herstelwerkzaamheden, vernieuwingen en
vervangingen van de gemeenschappelijke gedeelten en de gemeenschappelijke zaken, voor zover die ingevolge het reglement of een rechterlijke beslissing als bedoeld in artikel 5:121 van het Burgerlijk Wetboek niet ten laste komen van bepaalde eigenaars, en voor zover die niet vallen onder a;
(…)
j. alle overige schulden en kosten, gemaakt in het belang van de gezamenlijke eigenaars als zodanig, daaronder begrepen de schulden en kosten die voortvloeien uit besluiten van de vergadering.
F. Gebruik, beheer en onderhoud van de gemeenschappelijke gedeelten en de
gemeenschappelijke zaken
Artikel 17
1. Tot de gemeenschappelijke gedeelten en de gemeenschappelijke zaken worden onder meer gerekend, voor zover aanwezig:
a. de grond, de funderingen, de dragende muren, de kolommen, het geraamte van het gebouw, de gevels (daaronder begrepen de gevelbeplatingen en dilataties), de daken (inclusief de waterkerende lagen), de dakbedekking alsmede de vloeren en de wanden die de scheiding vormen tussen gemeenschappelijke gedeelten of tussen (een) gemeenschappelijk(e) gedeelte(n) en (een) privé gedeelte(n) of tussen privé gedeelten;
b. de ruimten die blijkens voormelde tekening niet zijn aangegeven als gedeelten die bestemd zijn als privé gedeelte; (…)
e. de overige collectieve voorzieningen en in zijn algemeenheid al die gedeelten of zaken die niet bestemd zijn om uitsluitend te worden gebruikt door de eigenaar of gebruiker van - of niet uitsluitend dienstbaar zijn aan een privé gedeelte.
Artikel 18
Indien er twijfel bestaat of een gedeelte van een gebouw of de grond dan wel een zaak al dan niet tot de gemeenschappelijke gedeelten en/of de gemeenschappelijke zaken behoort, wordt hierover beslist door de vergadering. Besluiten hiertoe kunnen slechts worden genomen met een meerderheid van tenminste drie/vierde van het aantal stemmen, uitgebracht in een vergadering waarin een aantal eigenaars tegenwoordig of vertegenwoordigd is, dat tenminste drie/vierde van het totale aantal stemmen kan uitbrengen. De laatste zinsnede van artikel 50 eerste lid is van overeenkomstige toepassing.
In een vergadering, waarin minder dan drie/vierde van het hiervoor bedoelde maximum aantal stemmen kan worden uitgebracht, kan geen geldig besluit worden genomen.
G. Gebruik, beheer en onderhoud van de privé gedeelten
Artikel 25
Iedere eigenaar en gebruiker is verplicht het privé gedeelte te gebruiken overeenkomstig de bestemming, zijnde voor de appartementsrechten:
a. het appartementsrecht met index 1: fietsenberging;
b. de appartementsrechten met indices 2 en 8: commerciële ruimten, winkel-of
kantoorruimten;
c. de appartementsrechten met indices 3 tot en met 7 en 10 tot en met 64
woonruimten;
d. het appartementsrecht met index 9: woonruimte of kantoorruimte;
e. de appartementsrechten met indices 65 tot en met 121 bergingen.
f. de appartementsrechten met indices 122 tot en met 223 parkeerplaatsen.
Een gebruik dat afwijkt van de in de akte nader gegeven bestemming is slechts geoorloofd met toestemming van de vergadering.
2. Bij huishoudelijk reglement kan het gebruik, het beheer en het onderhoud van de privé gedeelten nader worden geregeld (…).
1. Iedere eigenaar en gebruiker die recht heeft op het gebruik van een privé gedeelte voor zover bestemd tot tuin, is verplicht deze voor zijn rekening als tuin aan te leggen en te onderhouden met inachtneming van de besluiten van de vergadering en van het bepaalde in het huishoudelijk reglement. Hieronder is begrepen het onderhoud, het herstel, de vernieuwing en de vervanging van erfafscheidingen, bergruimten en schuren.
Artikel 33
Het in de artikelen 26 tot en met 31 bepaalde kan bij huishoudelijk reglement nader worden geregeld.”