Uitspraak
GERECHTSHOF ARNHEM-LEEUWARDEN
1.Het verloop van de procedure in hoger beroep
- de dagvaarding in hoger beroep met grieven en producties
- de memorie van antwoord tevens houdende voorwaardelijke eis in reconventie
- het verslag (proces-verbaal) van de mondelinge behandeling die op 28 maart 2023 is gehouden.
2.De kern van de zaak en het oordeel van het hof
3.De motivering van de beslissing in hoger beroep
:En over jouw vertrek ook even kort. Alles mag hoor dus geen cegekadsa of Aareon of TSS. En geen Zig Skarp en Embrace. (…)[geïntimeerde] :Vwb mijn vertrek hadden we afgesproken dat ik niet naar Cegeka zou gaan, ik moet wel de vrijheid hebben om iets leuks te vinden. (…)[naam2] :Zig is geen goed idee [geïntimeerde] ![geïntimeerde] :(…) Op 25 oktober hebben we via Teams met elkaar gesproken over mijn vertrek per 1 januari (…). We hebben het toen over het concurrentiebeding gehad en daarbij gaf jij aan dat je niet wilde dat ik bij Cegeka aan de slag zou gaan en dat het verder geen probleem was. (…) Op basis daarvan ben ik ook in gesprek gegaan met Zig. Vorige week heb ik een aanbieding gekregen en op basis van ons gesprek heb ik daar toen Ja op gezegd. (…) Vorige week woensdag 9 november krijg ik via Teams opeens een bericht van je dat ik overal mag gaan werken als het maar niet Cegeka, Aareon, TSS, ZIG, Skarp of Embrace is. Dat vind ik niet fair want strookt niet met wat we eerder besproken hebben. (…)”[geïntimeerde] heeft ook whatsappberichten tussen [naam1] en [naam2] overgelegd waarvan de datum niet duidelijk is. Daaruit wordt het volgende geciteerd.
“(…) Ik zag dat jij een verklaring voor [geïntimeerde] hebt opgesteld in de zaak DataBalk- [geïntimeerde] . De verklaring heb ik nog niet gezien maar het feit dat jij als aandeelhouder van DataBalk een verklaring afgeeft aan een medewerker die mogelijk DataBalk kan schaden vind ik onbegrijpelijk. (…)[naam1]:
[naam2] , het heeft niet zoveel te maken met verschil in zakelijke inzichten. Jouw uitspraak (ik vind het prima al gaat hij naar Cegaka) kan ik niet ongedaan maken. Professionaliteit kan zijn terugkomen op een eerdere uitspraak, maar dat is aan jou en [geïntimeerde] .[naam2]:
Ik vind het prima dat we een enkelvoudige uitspraak van mij aan jou nu de doorslag geeft voor jou. Voor mij niet. Laten we maar zien wat de rechter er van zal vinden.”