Uitspraak
en bij de rechtbank optrad als: verzoekster,
1.Het verloop van de procedure in hoger beroep
2.De kern van de zaak
3.Het oordeel van het hof
een mongool, een idioot”. Als [naam1] enige tijd later terugkomt, geeft hij [verzoeker] de opdracht om naar huis te gaan. Ook daaraan geeft [verzoeker] in eerste instantie geen gevolg. Hij vertrekt uiteindelijk pas huiswaarts nadat [naam1] heeft aangegeven dat hij [verzoeker] anders door de politie uit het pand zal laten verwijderen.
ernstigverwijtbaar kan worden aangemerkt, zodanig dat hij geen aanspraak kan maken op de transitievergoeding (art. 7:673 lid 7, onder c BW).
ernstigeverwijtbaarheid wordt gehaald, ook niet als die incidenten in onderlinge samenhang worden bezien. Dat [verzoeker] een voorbeeldfunctie had, zoals [verzoekster] stelt, legt naar het oordeel van het hof daarbij geen bijzonder gewicht in de schaal, omdat de verwijten die hem worden gemaakt niet specifiek samenhangen met de (inhoudelijke) taken behorende bij zijn functie. Het beeld van [verzoeker] dat uit de stukken naar voren komt is dat van een betrokken vakman die goed is in zijn werk. Maar die tegelijkertijd erg overtuigd is van zijn eigen gelijk en expertise en die zich daardoor weinig door anderen, waaronder zijn leidinggevenden, laat zeggen. Iemand die regelmatig de confrontatie opzoekt, hoekig is in zijn communicatie, niet altijd even zorgvuldig zijn woorden kiest en vaker niet dan wel bijdraagt aan een positieve sfeer op de werkvloer. Iemand met een gebruiksaanwijzing, zoals de voormalig bedrijfsleider het verwoordt. Maar dat is onvoldoende om ernstige verwijtbaarheid aan de kant van [verzoeker] aan te nemen. Daarvoor moet er meer aan de hand zijn. Dat collega’s puur en alleen om [verzoeker] zijn vertrokken heeft [verzoeker] betwist en kan ook niet worden opgemaakt uit de verklaringen van ex-werknemers die [verzoekster] in dat kader heeft overgelegd, zodat het hof hieraan voorbijgaat.
ernstigeverwijtbaarheid als bedoeld in de wet. Het hoger beroep van [verzoekster] slaagt dus niet en [verzoeker] heeft recht op de wettelijke transitievergoeding. In zoverre zal het hof de beschikking van de kantonrechter bekrachtigen.