Uitspraak
Sinvest,
[geïntimeerde],
1.Het verdere verloop van het geding in hoger beroep
2.De feiten
3.De vorderingen en de beslissing van de rechtbank
€ 11.333,-.
4.De grieven4.1 Sinvest heeft tegen de afwijzing van haar vorderingen zes grieven geformuleerd.
- [geïntimeerde] had van Van Erp expliciete toestemming voor het gebruik van de domeinnamen en de handelsnaam met daarin het merk BLUE LAGOON. [geïntimeerde] verwijst daartoe naar zijn e-mailcorrespondentie met Van Erp van 6 juli 2011 en biedt aan die toestemming verder te bewijzen door het horen van Van Erp en de medewerker die de e-mail heeft gestuurd;
- Van Erp en Sinvest hebben het gebruik van de domeinnamen (financieel) aangemoedigd door het geven van aanzienlijke kortingen op BLUE LAGOON producten;
- Sinvest is op de toestemming van Van Erp tijdens het werkbezoek in 2013 niet teruggekomen;
- sinds het eerste gebruik en de sommatie op 24 maart 2016 is er een periode van zeven jaar verstreken.
nietis gesproken over het gebruik van de domeinnamen blue-lagoon-uvc.nl, blue-lagoon-uvc.eu en blue-lagoon-uvc.com. Uit het feit dat daarover tijdens het werkbezoek niet is gesproken, kan naar het oordeel van het hof niet worden afgeleid dat Sinvest met het gebruik instemde, omdat Sinvest, zoals zij stelt, als opvolgend merkhouder niet op de hoogte was van dit gebruik. Dat Sinvest het gebruik wèl kende, is door [geïntimeerde] niet aangetoond. Van belang in dit verband is dat de gestelde toestemming niet op schrift was gesteld en niet in het merkenregister was aangetekend.
i) Van Erp hem toestemming heeft gegeven voor het gebruik van de handelsnamen Blue Lagoon UVC en de domeinnamen blue-lagoon-uvc.nl, blue-lagoon-uvc.eu en blue-lagoon-uvc.com en ii) dat Sinvest daarmee begin 2012 al bekend was. Die stellingen kunnen, indien bewezen, op het punt van rechtsverwerking niet tot een ander oordeel leiden, zodat het hof aan dit bewijsaanbod voorbijgaat.
Dior/Evoraen HvJ EU 23 februari 1999, ECLI:EU:C:1999:82,
BMW/Deenik). Het gebruik van het merk BLUE LAGOON in de domeinnamen en de handelsnaam kan de onjuiste indruk wekken van een niet bestaande commerciële band tussen Sinvest en [geïntimeerde] . Uit de overgelegde e-mails in producties 10 en 21 blijkt ook dat derden door het gebruik van [geïntimeerde] van het merk BLUE LAGOON op het verkeerde been worden gezet. Zij denken ten onrechte dat [geïntimeerde] (nog altijd) een (officiële) distributeur van Sinvest is. [geïntimeerde] maakt daarmee inbreuk op het merkrecht van Sinvest.
ITT Holdings/Karl Dungs).
goederendie een inbreuk maken op een merkrecht, alsmede, in passende gevallen, van de materialen en werktuigen die voornamelijk bij de productie van die goederen zijn gebruikt. De rechter kan gelasten dat de afgifte niet plaatsvindt dan tegen een door hem vast te stellen, door de eiser te betalen vergoeding.
5.De beslissing
1 november 2009;