In deze zaak, die voor het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden werd behandeld, gaat het om een hoger beroep van de besloten vennootschap Fyto Horse Care B.V. tegen twee geïntimeerden die een paard hebben gekocht. De aankoop vond plaats op 27 juli 2011 voor een bedrag van € 25.000. Na de levering van het paard, genaamd Jack, kwamen er gezondheidsproblemen aan het licht. De geïntimeerden stelden dat het paard deze problemen al had ten tijde van de koop en vorderden ontbinding van de koopovereenkomst, terugbetaling van de koopprijs en schadevergoeding. In eerste aanleg wees de kantonrechter de vorderingen van de geïntimeerden af en die van Fyto toe.
Fyto ging in hoger beroep en voerde tien grieven aan, terwijl de geïntimeerden in incidenteel appel drie grieven indienen en hun eis vermeerderen. Het hof oordeelt dat de geïntimeerden onvoldoende hebben aangetoond dat zij als consumenten moeten worden gekwalificeerd. Het hof stelt vast dat de koop is gesloten tussen Fyto en de geïntimeerden, waarbij de aanwezigheid van de geïntimeerden niet is aangetoond. De factuur werd verzonden naar één van de geïntimeerden en zonder protest betaald. Dit leidt tot de conclusie dat alleen de geïntimeerden als koper zijn opgetreden.
Het hof overweegt verder dat de aard van de transactie niet problematisch is, maar dat de vraag of de geïntimeerden als consumenten moeten worden aangemerkt, meer informatie vereist. Het hof vraagt de geïntimeerden om nadere toelichting over hun status als consument, waarbij verschillende relevante omstandigheden in overweging worden genomen. De zaak wordt verwezen naar de rolzitting voor verdere behandeling.