Uitspraak
[appellant],
SNS Bank,
1.Het geding in eerste instantie
2.Het geding in hoger beroep
3.De feiten
4.De beoordeling in hoger beroep
grief Iheeft de voorzieningenrechter miskend dat een openbare verkoop een ultimum remedium is. Aangezien [appellant] zijn verplichtingen kan nakomen, is een openbare verkoop van de woning in zijn geval een te zwaar middel en onredelijk. Met
grief IIklaagt [appellant] erover dat de voorzieningenrechter niet volledig heeft voldaan aan zijn onderzoeksplicht. De voorzieningenrechter heeft niet doorgevraagd op stukken waarvan [appellant] heeft gesteld dat zij hem onbekend zijn. Eveneens ten onrechte heeft de voorzieningenrechter SNS Bank er niet op aangesproken dat SNS Bank haar afspraken, zoals die volgens [appellant] blijken uit diverse mailbevestigingen en telefonische afspraken, niet is nagekomen.
beidepartijen werkbare oplossing te komen - op het moment dat de maandelijkse verplichtingen niet werden nagekomen, een acceptabel voorstel voor het inlopen van de achterstand uitbleef en geen volmacht werd verleend om de woning onderhands te verkopen, in alle redelijkheid tot de executoriale verkoop heeft kunnen besluiten. Van onevenredigheid tussen het belang van SNS Bank bij de uitoefening van haar recht van parate executie en het belang van [appellant] dat daardoor wordt geschaad, is onder de gegeven omstandigheden geen sprake. In navolging van de voorzieningenrechter is het hof dan ook van oordeel dat van misbruik van bevoegdheid door SNS Bank geen sprake is. Hierop stuiten de vorderingen van [appellant] af. Bij bespreking van grief II heeft [appellant] daarom geen belang meer. Hetzelfde geldt voor de overige stellingen van [appellant] , waaronder zijn stelling dat [X] zou willen meewerken aan het terugdraaien van de veilingkoop indien 's hofs oordeel daartoe aanleiding zou geven.