Als toelichting hierop is in het raadsrapport aangaande de omgang tussen [geïntimeerde] en zijn zoons voor zover hier van belang vermeld:
“
(…)
De Raad is van mening dat een gezinsvoogd aangesteld dient te worden om de veiligheid van de kinderen te waarborgen, zo nodig passende hulpverlening in te zetten en toe te zien op de continuering hiervan en te werken aan de communicatie tussen ouders. Tijdens het onderzoek is gebleken dat het ouders niet lukt om op eigen kracht hulpverlening in vrijwillig kader te realiseren. Ook is het van uiterst belang dat de kinderen niet langer belast worden met openlijke vijandigheid tussen de ouders en andere betrokkenen onderling.
Een gezinsvoogd kan eveneens een rol spelen in het tot stand brengen van een passende omgang tussen de jongens en de niet verzorgende ouder (in dit geval vader) en ingrijpen met gezag, wanneer blijkt dat de bovengenoemde zorgen niet op korte termijn kunnen worden afgewend.
(…)
Ook de Raad heeft zorgen over de wijze waarop moeder de kinderen contact met hun vader lijkt te willen houden[het hof leest hier: onthouden].
(…) Er is geen enkele communicatie tussen de ouders. Moeder wil onder geen beding met vader in gesprek. Moeder wil de plek en invloed van vader in het leven van de kinderen minimaliseren.
(…)
Uit het onderzoek van de Raad is niet gebleken dat omgang tussen de kinderen en hun vader niet mogelijk is. De kinderen hebben hun vader echter al enige maanden niet meer gezien. Een stap naar onbegeleide omgang lijkt daarom op dit moment een stap te ver.
De Raad is van mening dat gezien de strijd tussen de ouders, onbegeleide omgang met vader momenteel niet in het belang van de kinderen is. Wanneer onbegeleide omgang plaats zou vinden, is moeder niet gerust op de veiligheid van de kinderen en daardoor zal de strijd tussen ouders in heftigheid toenemen.
Wanneer de omgang voorlopig begeleid plaats gaat vinden, bij het Omgangscentrum, is er zicht op het contact tussen vader en de kinderen en kan moeder gerust zijn op de veiligheid van de kinderen. Bovendien heeft begeleide omgang als positief effect dat de kinderen minder belast zullen worden met de strijd tussen ouders, omdat er iemand aanwezig is die kan ingrijpen op het moment dat dat gebeurt. Tijdens de omgang kan de focus daarom liggen op positief, gezellig contact met vader. Dit zal de ontwikkeling van de kinderen ten goede komen.
Over een half jaar kan de Raad de begeleide omgang, in overleg met het Omgangscentrum en de aan te stellen gezinsvoogd, evalueren en aanvullend adviseren met betrekking tot een definitieve omgangsregeling.
(…).”