2.4.Tussen partijen zijn naar aanleiding van dit incident meerdere procedures gevoerd. Die hebben geleid tot de volgende vonnissen van rechtbank Haarlem en arresten van dit hof.
- Het vonnis van 19 januari 2005, hersteld bij het vonnis van 16 februari 2005 van de rechtbank Haarlem (hierna tezamen: het 2005-vonnis). In dit vonnis zijn [Y] en ACC (hierna: [Y] c.s.) veroordeeld de auto’s waarop op 22 juli 2004 conservatoir beslag is gelegd, alsmede de toen in gerechtelijke bewaring gegeven auto’s aan [X] c.s. af te geven op straffe van een dwangsom. In het herstelvonnis is deze veroordeling onder andere aangevuld met afgifte van de kentekenbewijzen en sleutels behorende bij bedoelde auto’s. Tevens zijn [Y] c.s. veroordeeld tot schadevergoeding, nader op te maken bij staat. Uit rov. 6.10 van dit vonnis, gelezen in samenhang met rov. 6.9 en 3.2, volgt dat die schadevergoeding ziet op de schade die het gevolg is van het onrechtmatig handelen van [Y] jegens [X] , gepleegd op en na 4 mei 2004, meer in het bijzonder door het afvoeren en onder zich houden van de auto’s die de bedrijfsvoorraad van HAC vormden.
- [Y] c.s. zijn van dit vonnis in hoger beroep gegaan. In het arrest van dit hof van 23 juni 2009 is het vonnis bekrachtigd.
- Het vonnis van 21 september 2005 van de rechtbank Haarlem. Hierin is de vordering van [Y] in conventie tot nakoming van de overeenkomst tot overdracht van (de aandelen in) HAC aan [Y] afgewezen. De rechtbank heeft in rov. 6.3 verwezen naar rov. 6.6 van het vonnis van 19 januari 2005, waarin is geoordeeld dat wilsovereenstemming ontbrak, en overwogen dat er geen reden bestaat daarvan terug te komen. In reconventie had [X] de opheffing van het conservatoir beslag dat [Y] ten laste van hem had doen leggen, gevorderd. Die vordering is toegewezen. De eveneens gevorderde vergoeding van de als gevolg van het beslag geleden schade is afgewezen, omdat niet was gebleken dat door dit beslag enige schade was geleden.
- Van dit vonnis is [Y] in hoger beroep gegaan. Dit hof heeft bij arrest van 1 juni 2006 [X] ontslagen van instantie.
- Het eindvonnis in de eerste schadestaatprocedure van 8 februari 2012 en het bijbehorende tussenvonnis van 29 juni 2011 van de rechtbank Haarlem. In deze vonnissen heeft de rechtbank de verschillende schadevorderingen in conventie en in reconventie beoordeeld en uiteindelijk met elkaar en met de door [Y] verbeurde dwangsommen (waarvan het vorderingsrecht reeds was verjaard) verrekend. Geoordeeld is dat partijen over en weer niets meer van elkaar te vorderen hebben, waarna de vorderingen in conventie en in reconventie zijn afgewezen.
- [X] c.s. zijn van zowel het tussenvonnis als het eindvonnis van de rechtbank in hoger beroep gegaan. Dit hof heeft bij arrest van 20 oktober 2015 de vonnissen waarvan beroep bekrachtigd.