Uitspraak
OVERWEGINGEN
.Het Uwv heeft vervolgens een verzekeringsgeneeskundig en arbeidskundig onderzoek verricht. Bij besluit van 5 juli 2017 heeft het Uwv de aanvraag afgewezen, omdat appellante arbeidsvermogen heeft.
Centrale Raad van Beroep
In deze zaak heeft appellante, geboren in 1997, een aanvraag ingediend voor een Wajong-uitkering op basis van een spastische dystone unilaterale cerebrale parese rechts, waardoor zij haar rechterhand niet tot nauwelijks kan gebruiken. Het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen (Uwv) heeft de aanvraag op 5 juli 2017 afgewezen, omdat appellante volgens hen arbeidsvermogen heeft. Appellante heeft hiertegen bezwaar aangetekend, maar het Uwv heeft dit bezwaar ongegrond verklaard op 18 oktober 2017. De rechtbank Overijssel heeft de beslissing van het Uwv bevestigd in haar uitspraak van 29 maart 2018, waartegen appellante in hoger beroep is gegaan.
Tijdens de zitting op 27 augustus 2020 heeft appellante haar standpunt herhaald dat zij door pijnklachten niet in staat is om één uur aaneengesloten te werken. Ze heeft verschillende medische rapporten ingediend ter ondersteuning van haar claim, waaronder een verzekeringsgeneeskundig expertiserapport en een neuropsychologisch onderzoek. Het Uwv heeft zijn standpunt gehandhaafd dat appellante over voldoende arbeidsvermogen beschikt en dat de door haar aangevoerde informatie niet voldoende is om de eerdere conclusies te weerleggen.
De Centrale Raad van Beroep heeft de zaak beoordeeld en geconcludeerd dat de rechtbank de beoordeling van het Uwv terecht heeft gevolgd. De Raad oordeelt dat het medisch en arbeidskundig onderzoek zorgvuldig is uitgevoerd en dat er geen reden is om te twijfelen aan de conclusies van de verzekeringsartsen en arbeidsdeskundigen. De Raad bevestigt dat appellante op de in geding zijnde datum beschikte over arbeidsvermogen en om die reden niet als jonggehandicapte kan worden aangemerkt. De uitspraak van de rechtbank wordt bevestigd en er is geen aanleiding voor een veroordeling in de proceskosten.