Uitspraak
OVERWEGINGEN
osteo-arthropathie). Later zijn daar prostaatproblemen en klachten verband houdende met een spastische darm bijgekomen. In verband hiermee is aan hem een uitkering ingevolge de Wet op de arbeidsongeschiktheidsverzekering (WAO) toegekend welke laatstelijk werd berekend naar een mate van arbeidsongeschiktheid van 65 tot 80%.
7 augustus 2006 ingetrokken. Bij uitspraak van 29 juli 2009, ECLI:NL:CRVB:2009:BJ4291, heeft de Raad deze intrekking in stand gelaten. De intrekking is gebaseerd op een Functionele Mogelijkhedenlijst (FML) van 5 april 2006, waarin beperkingen zijn neergelegd in verband met de in 1.1 genoemde klachten op de onderdelen hitte (geen blootstelling aan hitte op de werkplek), aanpassing aan de fysieke omgevingseisen (er dienen op de werkplek sanitaire voorzieningen aanwezig te zijn) en hand- en vingergebruik (de fijn motorische hand/vingerbewegingen zijn beperkt).
per 7 augustus 2006. Bij uitspraak van 7 oktober 2011, ECLI:NL:CRVB:2011:BT6982, heeft de Raad deze afwijzing in stand gelaten.
20 oktober 2010 zijn aanvullende beperkingen neergelegd met betrekking tot koude (niet extreem), beschermende middelen (geen zware voor de handen), hand- en vingergebruik (geen repeterende sterke knijpkracht mogelijk), tillen of dragen (niet heel frequent) en frequent zware lasten hanteren. De verzekeringsarts heeft daarbij acht geslagen op de brief van internist Gerritsen van 22 september 2010 waarin is vermeld dat de pijn die tijdens de periode met ziekteactiviteit in de vingers en/of tenen ontstaat het beste kan worden bestreden met ontstekingsremmers, welke ook aan appellant zijn voorgeschreven. Tevens heeft de verzekeringsarts acht geslagen op de brieven van internist Gerritsen van 9 maart 2011 en
13 januari 2012. De internist heeft op 9 maart 2011 beschreven dat appellant sinds vele jaren bekend is met hypertrofische osteo-arthropathie en dat met gebruik van NSAID (ontstekingsremmer) sprake is van een redelijke beheersing van de eerder ervaren pijn in vingertoppen en tenen. Voorts is sprake van diabetes, waar appellant voor onder behandeling is bij de huisarts, en van vitamine D-tekort, waarvoor substitutie plaatsvindt. De internist heeft op 13 januari 2012 beschreven dat de vingers en tenen bij belasting of gebruik pijnlijk zijn, dat onder gebruik van NSAID sprake is van wat minder last maar dat appellant niet geheel pijnvrij is. De diabetes is redelijk goed ingeregeld.
13 januari 2012. De bezwaarverzekeringsarts heeft in een rapport van 3 september 2012 geconcludeerd geen aanleiding te zien het eerder ingenomen standpunt te wijzigen. Appellant stelt beperkt te zijn ten aanzien van werken met koude en warmte, trillingen, werken met vloeistoffen, temperatuurswisseling en het bedienen van het toetsenbord. Bij onderzoek door de bezwaarverzekeringsarts konden geen aanwijzingen worden gevonden voor acute verschijnselen van ziekteactiviteit. Er is geen sprake van huidafwijkingen, zodat werken met vloeistoffen normaal mogelijk is. Het hanteren van een toetsenbord is normaal te realiseren en afwijkingen aan de tastzin blijken niet uit de medische gegevens, aldus de bezwaarverzekeringsarts.