4.1.Op 17 mei 2021 is bij een doorzoeking in de loods door de belastingdienst/Douane waterpijptabak aangetroffen. De bevindingen van de doorzoeking zijn vastgelegd in een proces-verbaal met nummer 2021-0860-0091/01 . In het proces-verbaal is – voor zover hier van belang – het volgende vermeld:
“Op maandag 17 mei 2021 waren wij, verbalisanten [naam 1] , [naam 2] en [naam 3] , op dienst in uniform en in een herkenbaar dienstvoertuig belast met de uitvoering van accijnscontroles in [plaats] . Deze controle werd uitgevoerd in samenwerking met de Gemeente Breda, de politie, Taskforce-RIEC en de Belastingdienst.”
“Omstreeks 12:15 uur arriveerden wij, verbalisanten, op het hierboven genoemde adres. Ik, verbalisant [naam 1] , belde aan maar er werd niet opengedaan. [naam 4] van de Gemeente Breda heeft hierop telefonisch contact gezocht met de eigenaar. Na het korte telefoongesprek vertelde [naam 4] mij dat de eigenaar wel in het pand aanwezig zou zijn maar dat deze nog op het toilet zat en dat hij ons zo spoedig mogelijk de toegang zou verschaffen.
Na ongeveer 10 minuten werd de deur geopend door een manspersoon die zich voorstelde als [naam 5] (hierna genoemd als [naam 5] ), zijnde de eigenaar.
Ik, verbalisant [naam 1] , maakte onze hoedanigheid bekend en vertelde aan [naam 5] dat wij een accijnscontrole in wilden stellen naar eventueel aanwezige accijns- en verbruiksbelastinggoederen. Wij hoorden [naam 5] zeggen hier geen bezwaar tegen te hebben en dat we binnen mochten komen.”
“Ik, verbalisant [naam 1] , heb vervolgens alle verpakkingen geïnventariseerd (bijlage 1i)
Ik zag dat geen enkele verpakking die wij hadden aangetroffen, was voorzien van een voorgeschreven Nederlands accijnszegel en ik telde het volgende:
-10 x plastic verpakking van 1 kilo van het merk "Adalya"
- 8 x plastic verpakking van (naar zeggen) 1 kilo van het merk "Al Fakher"
- 9 x plastic pot, met daarin een plastic verpakking van 1 kilo, van het merk "Adalya"
- 1 x plastic pot, met daarin een plastic verpakking van 1 kilo, van het merk "Blue Horse"
- 1 x plastic pot met een inhoud van 1 kilo van het merk "Cloud One"
-14 x plastic pot met een inhoud van 0.2 kilo van het merk "Cloud One"
- 4 x ronde plastic bak, met daarin een plastic verpakking van 1 kilo, van het merk "True Passion" (eentje al aangebroken).
-11 x vierkante blikjes, met daarin een plastic verpakking van 0.2 kilo, van het merk "Milano"
-10 x kartonnen kleinverpakking, met daarin een plastic verpakking van 0.05 kilo, van het merk "Al Fakher"
- 1 x plastic pot, met daarin een plastic verpakking van 0.2 kilo, van het merk "Mero".
-40 x plastic transparante, waarschijnlijk zelf gevulde, bakjes van ongeveer (naar
zeggen) 0.07 kilo met diverse smaken.
- 2 x (aangebroken) groene vierkante bak met een oorspronkelijke inhoud van 0.5 kilo van het merk "Al Fakher"
- 1 x (aangebroken) zwarte vierkante bak met een oorspronkelijke inhoud van 0.2 kilo van het merk "Al Fakher"”
“Ik, verbalisant [naam 1] , heb naar aanleiding van onze bevinding een gespecificeerd bewijs van ontvangst in beslag genomen goederen en een gespecificeerde afstandsverklaring (bijlage 3) in beslag genomen goederen opgemaakt. [naam 5] heeft vrijwillig afstand gedaan van de door ons aangetroffen waterpijptabak en heeft de afstandsverklaring in beslag genomen goederen daarop ondertekend (bijlage 4).”
“Wij, verbalisanten, hebben vervolgens alle waterpijptabak op het douanekantoor in Moerdijk uit de verpakkingen gehaald, verpakt in 3 monsternamezakken en afgewogen op een gekalibreerde weegschaal (bijlage 1j). Ik, verbalisant, heb de 3 zakken vervolgens één voor één afgewogen en ik las hierbij de volgende gewichten af op het display van de weegschaal:
-zak 1: 9.45 kilogram (bijlage 1k)
-zak 2: 14.04 kilogram (bijlage 11)
-zak 3: 17.01 kilogram (bijlage 1m)
Vervolgens zijn de 3 monsterzakken zijn gelabeld en verzegeld met douanelood R6049 (bijlagen 1k, 11 en 1m ). Het totale nettogewicht van de inbeslaggenomen waterpijptabak is 40.5 kilogram.”