1.1De rechtbank gaat bij de beoordeling uit van de volgende feiten en omstandigheden.
Eiseres is met ingang van 26 november 2001 bij het Erasmus MC aangesteld in tijdelijke dienst in de toenmalige functie van zorg-assistent, die was gewaardeerd op schaal 4.
Als gevolg van de invoering van het functiewaarderingssysteem FUWAVAZ is zij met ingang van 1 januari 2003 aangesteld in de op schaal 5 gewaardeerde functie van (poli)kliniek-assistent. Vanaf 1 mei 2003 had eiseres een vaste aanstelling en vanaf 1 mei 2006 bedroeg haar arbeidsduur 32 uur per week.
Eiseres is vanwege gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid met ingang van 9 november 2012 voor 24 uur per week herplaatst in de functie van (poli)kliniek-assistent. Zij heeft daarbij voor 8 uur per week buitengewoon verlof gekregen met behoud van bezoldiging. In de praktijk werkte eiseres wekelijks op werkdagen drie dagdiensten van acht uur per dag.
Met ingang van 1 januari 2014 is eiseres geplaatst in de functie van zorgassistent. Dit was een schaal 4 functie, waarbij eiseres haar salaris uit schaal 5 behield. Deze functie was haar uitgangspositie bij de reorganisatie in verband met de ingebruikname van het nieuwe Erasmus ziekenhuis.
Voor de reorganisatie is het reorganisatieplan Ons Nieuwe Erasmus opgesteld. Hierbij is de functie van zorgassistent samengevoegd met de functie van facilitair zorgmedewerker oude stijl en voedingsassistent tot de functie van facilitair zorgmedewerker nieuwe stijl. Een op schaal 3 gewaardeerde functie.
Bij besluit van 15 december 2017 is eiseres met ingang van 18 mei 2018 definitief geplaatst in de functie van facilitair zorgmedewerker nieuwe stijl onder de voorwaarde dat zij binnen een jaar het diploma van de MBO 2-opleiding Dienstverlening met het uitstroomprofiel Facilitair behaalt. Dit besluit staat in rechte vast.
Eiseres is op 18 mei 2018 gestart in deze functie. Hierbij had zij wisselende dag- en avonddiensten met een arbeidsduur van 24 uur per week, wat neer kwam op ten minste 15 uur en maximaal 34,5 uur per week.
Vanaf 30 mei 2018 is eiseres uitgevallen wegens ziekte. Zij is daarna regelmatig en langdurig ziek geweest, waardoor tot 1 april 2019 een periode van samengesteld ziekteverzuim is ontstaan.
Vanaf 8 november 2018 is eiseres onafgebroken medisch niet volledig geschikt geweest voor de uitoefening van haar nieuwe functie.
2. In het bestreden besluit heeft verweerder de boventalligheid van eiseres per 1 april 2019 gehandhaafd. Verweerder legt daaraan ten grondslag dat gebleken is dat de nieuwe functie van eiseres per 18 mei 2018, facilitair zorgmedewerker nieuwe stijl, vanwege haar medische beperkingen niet passend voor haar is.
3. Eiseres is het niet eens met het bestreden besluit. Zij voert daartoe aan dat zij voor de verhuizing van het Erasmus MC vanwege haar medisch-arbeidskundige beperkingen drie keer acht uur werkzaam was in haar oude functie. Op die manier kon eiseres goed functioneren. Deze constructie was zowel voor eiseres als verweerder werkbaar.
Sinds de verhuizing moest eiseres per twee weken eerst 34,5 uur en dan 22,5 uur per week werken. Dit was structureel negen uur te veel en vanwege haar beperkingen lukte dat niet, omdat zij onvoldoende tijd kreeg om te herstellen. Als het rooster van eiseres zodanig wordt aangepast dat zij voldoende kan herstellen na te hebben gewerkt, dan kan zij de nieuwe functie naar behoren uitvoeren. Deze aanpassing mag ook van verweerder worden verwacht, aldus eiseres.