2.9Op 14 januari 2021 heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen [naam HR-directeur] , [naam business unit manager] en [gedaagde] . Naar aanleiding van dit gesprek heeft [naam HR-directeur] op 18 januari 2021 een e-mail verstuurd aan [gedaagde] met de navolgende inhoud:
“Hierbij een bevestiging van het gesprek van donderdag 14 januari 2021.
Reden voor ons gesprek was de twee eerdere waarschuwingen en je houding/gedrag nadien. Wij hebben voorts je resultaten van het afgelopen jaar geanalyseerd en besproken.
In ons gesprek hebben wij je gevraagd naar de wijze waarop jij je werk inricht. Je zei, dat je dagelijks rond halfnegen/negen uur (afhankelijk of je je kinderen naar school moest brengen) start en je vervolgens in de [verzoekster] -omgeving ( [naam registratiesysteem verzoekster] ) je werkzaamheden verricht. Dat wil zeggen, bellen, mailen, zoeken van geschikte kandidaten etc. Je maakt gebruik van bellijsten (uit het [verzoekster] -systeem) en belt veel. Je gebruikt dus [naam registratiesysteem verzoekster] , outlook, Excel, Linkedln, google Chrome. Als er een vacature binnenkomt bekijk je de details, zoek je in je netwerk en via contactlijsten ( [naam registratiesysteem verzoekster] en Linkedln, Excel). Je gebruikt alleen een door [verzoekster] ter beschikking gestelde telefoon.
Ik heb je gezegd, dat [verzoekster] het idee heeft, dat je de [verzoekster] -systemen niet, althans onvoldoende
gebruikt. Je bent hierover inmiddels al een paar keer (formeel) gewaarschuwd. Je zei, kort en goed, dat je het niet eens was met de waarschuwingen.
Ik heb specifiek met je over je werkzaamheden op 12 oktober 2020 gesproken. Je bent op deze dag om circa 9.30 uur begonnen en bent om 15.00 uur vertrokken. Je erkent dat je op 15.00 uur bent vertrokken. Ter rechtvaardiging zeg je, dat je tijdens je reistijd werkzaamheden hebt verricht; je zou hebben gebeld. Je hebt voorts gezegd, dat je na het ophalen van je dochters nog hebt thuisgewerkt tot 17.30 uur. Bovendien zou je in het weekend van 10/10 & 11/10 een 2 uur hebben gewerkt om je kandidaten in te dienen en CV’s om te zetten.
Ik heb het vorenstaande gecontroleerd en het is niet juist wat je hebt gezegd. Je hebt op 12 oktober 2020 tijdens je terugreis namelijk niets gedaan. Je hebt om 17.15 uur (ruim na je aankomst) slecht 1.44 minuut getelefoneerd op een onbekend nummer. Je hebt dus op 12 oktober 2020 maar 5.5 uur “gewerkt”. Ook in het weekend heb je, volgens de systemen, niet 2 uur gewerkt. Je meent dus, dat het enige telefoontje op 12 oktober 2020 van nog geen 2 minuten je vervroegde vertrek rechtvaardigde (“ik heb toch gebeld?”). Vervolgens vond je, dat de formele waarschuwing naar aanleiding van je werkzaamheden op 12 oktober 2020 nergens op was gebaseerd.
Ik heb je vervolgens gewezen op je werkzaamheden in de week van 16 november 2020
(maar ik had elke willekeurige week in november of december 2020 kunnen nemen). Ik heb je gewezen op je (geregistreerde) werkzaamheden in deze week. Op 16 november bel je circa 36 minuten, op 17 november (je bent dan op kantoor) 115 min, op 18 november 42 minuten, op 19 november 100 minuten (je bent dan op kantoor) en op 20 november 35 minuten. Je belt dus nauwelijks.
Wij hebben voorts gesproken over een gemiddelde vrijdag. Je zei, dat je vrijdag de kinderen naar school moest brengen en dan rond 9 uur inlogt. Ik heb je gewezen op het feit, dat je op een vrijdag weinig doet. Als voorbeeld het ik je gewezen op vrijdag 18 december waar je om 9.42 inlogt en om 14.54 uur weer uitlogt. Op vrijdag 11 december 2020 log je om 13.44 in en om 15.15 uur weer uit. Je werkt dan ongeveer 1½ uur. Je zei vervolgens, dat je ook “buitenom” aan het bellen bent. Wat daaronder wordt verstaan is mij niet duidelijk. Ik heb namelijk ook de belgegevens bekeken en ook uit deze gegevens blijkt, dat je nauwelijks belt. Daarnaast heb ik je “browse”-gegevens bekeken en ook deze gegevens laten zien, dat je weinig werkt.
Vervolgens zei je, dat je het vorenstaande erg verwarrend vindt, want wat wordt verstaan onder “normale” werkzaamheden? Je zei, dat je meer dan 40 uur per week werkt. Vervolgens zei je, dat je mijn toon niet op prijs stelt en dat je mijn analyses wel schriftelijk tegemoet zag. In navolging daarop zei je, dat je je marges had gehaald. Ik heb je gewezen op het feit, dat je de target niet had gehaald, daarmee verwijzend naar het dashboard. Naar mijn mening niet opmerkelijk, gegeven het feit, dat je al geruime tijd “parttime” werkt, althans nauwelijks op de vrijdagen. In reactie hierop vroeg je aan mij waaruit dat bleek, omdat je altijd vrijdags inlogt. Ik heb je gezegd, dat je soms zelfs helemaal niet op vrijdag inlogt en meestal maar een paar uur.
Vervolgens zei je, dat je super efficiënt werkt, zoals Messi. Messi loopt geen meter, maar scoort wel. Jij zou net zoals Messi effectief en efficiënt zijn. Echter, je hebt je target niet gehaald en [verzoekster] betaalt je niet voor parttime werken.
Een analyse van twee dagen zou volgens jou niets zijn. Ik heb je vervolgens gewezen op het feit, dat heel veel vrijdagen een ander beeld laten zien.
Ik heb je nogmaals gewezen op je eigen opmerking, dat je tussen 8.30 en 09.00 uur inlogt in de [verzoekster] omgeving. Je bevestigde dat nogmaals. Ik heb je vervolgens gewezen op het feit, dat je op 8 januari 2021 2.51 uur ingelogd bent geweest. 18/12, 5 uur. 11 december 1.5 uur. Op 4 december ben je pas om 15.02 uur ingelogd. Op 20 en 27 november 2020 ben je vervolgens niet ingelogd. Kortom, het klopt niet wat je zegt.
Een analyse van alle beschikbare en relevante gegevens laten zien, dat je de kantjes er van afloopt. Ik wijs erop, dat je niet lang geleden ook al eens formeel bent gewaarschuwd. Je hebt gevraagd om de onderliggende stukken. Deze zijn bijgesloten. Het valt mij op, dat uit je “surf”-gedrag blijkt, dat je blijkbaar ook nog bezig bent met een nevenwerkzaamheid (waarvan ik niet op de hoogte was).
Het lijkt mij zinvol, dat je de data bestudeerd en dat wij op korte termijn weer overleg hebben. Ik stel voor dat wij op woensdag om 15.00 uur wederom in Amsterdam overleggen.”