Uitspraak
1.De procedure
2.De feiten
3.Het verzoek
4.De beoordeling
“Op de paal wordt pas gevraagd om een pin- of aanvullende code wanneer de pas is herkend. Vanuit de magneetstrip wordt bepaald of er één of meerdere codes nodig zijn om de transactie te starten, of producten zijn toegestaan en of er voldoende limiet is. Het kan dus niet zo zijn dat er eerst een pincode is ingevoerd/ of dat daarom werd gevraagd en dat pas daarna de betaalpas wordt herkend. Zodra je een pomp en product hebt vrijgegeven kan dat specifieke product enkel aan de gekozen pomp getankt worden. Dit is voor alle betaalpassen gelijk. Of het nu gaat om een bank(pin)pas of om een tankpas. Dus als de pas herkend is kan er geen leesfout meer ontstaan. (…) Echter zijn de betaalpalen welke in beeld zijn de enige betaalpalen waarmee pomp 17 kan worden vrijgegeven. (…) Als wij de transactie bekijken (zie onderstaande) zien wij dat deze gewoon goed verlopen is zonder enkele fout. (…)”.
(opmerking kantonrechter: onduidelijk is wie daarmee wordt bedoeld)zei dat de pas een keer een stripfout aangaf in een oranje kader en dat de pas daarna mogelijkerwijs toch is aangeslagen omdat de pincode en het pasnummer al was ingevoerd. De getuige verklaart echter niet dat hij dit zelf heeft gezien en ook niet dat de pomp – nadat de automaat een stripfout aangaf – toch werd vrijgegeven.
Kamerstukken II, 2013-2014, 33 818, nr. 3, pag. 39). De kantonrechter heeft hiervoor geoordeeld dat het ontslag op staande voet terecht is gegeven, omdat daarvoor een dringende reden aanwezig was.