3.4Naar aanleiding van haar ziekmelding heeft [verweerder] meerdere keren contact gehad met de bedrijfsarts. Zij heeft bijvoorbeeld op 29 juni 2022, 20 oktober 2022 en 5 december 2022 gesproken met de bedrijfsarts. De bedrijfsarts heeft naar aanleiding van die gesprekken verslagen opgesteld. In de verslagen van de bedrijfsarts staat onder meer:
Verslag gesprek bedrijfsarts 29 juni 2022:
“ER IS SPRAKE VAN:
x Benutbare mogelijkheden voor zeer licht therapeutische werkzaamheden. Echter, is herstel van transparante goede communicatie nu het belangrijkst.
MEDEWERKER HEEFT FUNCTIONELE BEPERKINGEN M.B.T.: (…)
x Persoonlijk functioneren: verminderde concentratie, aandacht, herinneren, verstoorde prikkelverwerking. (…)
x Sociaal functioneren: verminderde emotieregulatie, verminderde conflicthantering. (…)
x Werktijden: betrokkene is energetisch sterk beperkt en heeft een verhoogde herstelbehoefte. Betrokkene werkt op dit moment niet. Gekeken kan worden, of er opties zijn rekening houdend met alle beperkingen, om een kleine taak voor maximaal 1-2 uur per week op te kunnen pakken met voldoende rustmomenten vanuit huis. Echter, mijn advies is, voor hiermee te starten: eerst de communicatie te herstellen. (…)
Mijn advies:
Ik merk dat op dit moment de communicatie niet goed met elkaar verloopt, maar vooral over elkaar. Het onbegrip vanuit werkgever is nieuw voor werknemer en de communicatieproblemen werken op dit moment re-integratie en herstel belemmerd en zullen dus eerst opgelost moeten worden met een goed, open en veilig gesprek.
Werknemer vindt dat zij goede communicatie heeft met leidinggevende [A] [ [A] , toevoeging kantonrechter], volgens werknemer heeft [B] [ [B] , toevoeging kantonrechter] tot nu toe geen contact opgenomen behoudens een brief die voor medewerker niet in lijn was met het goede contact met [A] .
Ga hier met elkaar over in gesprek.
Pas na dat de communicatie is hersteld, kan er gekeken worden naar een passende vorm van zeer lichte therapeutische werkzaamheden.
Het is belangrijk voor de re-integratie dat werkgever en werknemer met elkaar in frequent contact blijven over de voortgang van het herstel. Daarbij is fysiek contact belangrijk, maak hier afspraken over.
Communiceer in de werkomgeving goed wat is afgesproken zodat de verwachtingen juist worden gemanaged. Leidinggevende en werknemer dienen er voor te waken dat werknemer niet over de grenzen van de belastbaarheid heen gaat.
De prognose naar volledige herstel is, dan wel van de beperkingen: nog onduidelijk.
AANVULLENDE ADVIEZEN
1. INTERVENTIETRAJECT
Om een adequate re-integratie te kunnen bevorderen adviseer ik een interventietraject.
x Ja, medewerker denkt hier over na. (…)”
Verslag gesprek bedrijfsarts 20 oktober 2022:
“(…)
MEDEWERKER HEEFT FUNCTIONELE BEPERKINGEN M.B.T.:
x Persoonlijk functioneren: concentratie, aandacht, herinneren, verstoorde prikkelverwerking. Geen werk met veelvuldige deadlines en productiepieken, voorspelbare werksituatie. (...)
x Sociaal functioneren: verminderde emotieregulatie, verminderde conflicthantering. (…)
x Werktijden: wisselende energetische belastbaarheid met verhoogde herstelbehoefte. Betrokkene bouwt op met schema. Er is verbetering. (…)
Mijn advies:
Bij de aandoening is een proces contingente opbouw aan de orde boven een tijd contingente opbouw. (…) Werknemer werkt nu 3x2 uur in aangepast werk per week. Indien dit goed gaat kan worden opgebouwd naar 4x2 uur. Daarbij kan worden opgebouwd naar bijvoorbeeld 4x3 of 5x2 uur per week.
Een goede werkplek is belangrijk gezien de klachten van het houding- en beweringsapparaat.
Werknemer geeft aan dat betrokkenheid, communicatie en duidelijke afspraken op dit moment niet optimaal zijn. Ga hier samen over in gesprek om problemen in kaart te brengen en te kijken naar oplossingen. Dit draagt bij aan duurzame re-integratie.
De prognose naar volledig herstel is, dan wel van de beperkingen is: nog onduidelijk. (…)”
Verslag gesprek bedrijfsarts 5 december 2022:
“(…) MEDEWERKER HEEFT FUNCTIONELE BEPERKINGEN M.B.T.:
(…) x Persoonlijk functioneren: Verminderde energetische belastbaarheid en verminderde cognitieve duurbelastbaarheid. Hierbij zijn concentratie en aandacht verminderd. Er is een verstoorde prikkelverwerking en een verhoogde herstelbehoefte. (…)
x Sociaal functioneren: verminderde emotieregulatie, verminderde conflicthantering, is momenteel aangewezen op werk waarin contact met patiënten of hulpbehoevenden met mate vereist is. (…)
TOELICHTING / RE-INTEGRATIE ADVIES:
Ten aanzien van de re-integratie adviseer ik:
Betrokkene heeft meerdere behandelaars.
Ik heb een inzetbaarheidsprofiel gemaakt, mijn advies is een arbeidsdeskundig onderzoek in te plannen.
Mijn advies:
Bij de aandoening is een proces contingente opbouw aan de orde boven een tijd contingente opbouw: dit betekent dat de opbouw niet aan tijd is gekoppeld. Bij de opbouw is werk-privé balans van belang (…)
Werknemer werkt nu 9 uur per week.
Indien dit goed gaat kan worden opgebouwd naar bijvoorbeeld 4x3 uur per week. (…)
Werknemer geeft aan dat betrokkenheid, communicatie en duidelijke afspraken op dit moment niet optimaal zijn. Ook werkgever geeft aan dat de communicatie niet goed loopt. Mijn advies is mediation te starten. (…)
De prognose naar volledige herstel is, dan wel van de beperkingen: nog onduidelijk. (…)”