2.7.Op de Overeenkomsten zijn de door DLL gehanteerde Algemene Voorwaarden Financiële Lease-Huurkoop versie 2011-2 (hierna: “AV”) van toepassing. De AV houden – voor zover van belang – het volgende in:
“BETALINGEN
7. De termijnen dienen stipt per vervaldatum te worden voldaan op de door [betrokkene] daartoe aangegeven rekening bij een bankinstelling binnen Nederland. (…)
9. Indien Klant in gebreke blijft met de tijdige betaling van een termijn, dan wel enig ander door hem uit hoofde van de Overeenkomst verschuldigd bedrag, zal hij hierover een vertragingsrente verschuldigd zijn gelijk aan
1,5 % per maand of de geldende wettelijke rente indien die hoger mocht zijn dan voormeld percentage, te rekenen vanaf de vervaldag tot en met de dag der betaling, waarbij een gedeelte van een maand voor een gehele maand wordt gerekend.
(…)
11. Al hetgeen door Klant aan [betrokkene] verschuldigd is, is ineens en direct opeisbaar indien;
a. a) Klant een op hem rustende verplichting jegens [betrokkene] niet nakomt, (…)
12. Alle kosten door [betrokkene] gemaakt ter uitvoering en behoud van haar rechten, waaronder begrepen zonder daartoe te zijn beperkt (…) gerechtelijke en buitengerechtelijke invorderingskosten, zijn voor rekening van Klant. De buitengerechtelijke invorderingskosten worden gesteld op tien procent (10%) van het totale bedrag van de niet betaalde verschenen en nog niet verschenen termijnen, met een minimumbedrag van EUR 250,-. (…)
18. Het Object is eigendom van [betrokkene] . (…)
ONTBINDING TUSSENTIJDSE BEËINDIGING
49. [betrokkene] is gerechtigd om zonder nadere ingebrekestelling en zonder rechterlijke tussenkomst de Overeenkomst terstond te ontbinden, zoals genoemd in de gevallen van artikel 11 (vervroegde opeisbaarheid). Ingeval van zodanige ontbinding zal [betrokkene] het Object onmiddellijk tot zich kunnen nemen en is Klant aan [betrokkene] een vergoeding verschuldigd gelijk aan het bedrag van het totaal van de termijnen die Klant bij het in stand blijven van de Overeenkomst gehouden zou zijn geweest te voldoen, vermeerderd met:
- de kosten vermeld in artikel 12 (kosten invordering) en
- een positief verschil tussen de waarde van het Object en het totaal van de termijnen die Klant bij het in stand blijven van de Overeenkomst gehouden zou zijn geweest te voldoen.
Deze vergoeding laat het recht van [betrokkene] om schadevergoeding te vorderen onverlet.
Bij tussentijdse beëindiging van de Overeenkomst, dient Klant terstond bij het einde van de Overeenkomst voor eigen rekening en risico het Object compleet, gebruiksklaar en in goede staat van onderhoud en vrij van schade af (te doen) leveren op een door [betrokkene] aangegeven adres in Nederland. Bij niet nakoming van deze verplichting door Klant is [betrokkene] bevoegd om voor rekening van Klant het Object zelf weer in bezit te (doen) nemen. De daaraan verbonden kosten alsmede eventuele kosten van achterstallig onderhoud en/of herstel van schade zijn voor rekening van Klant. (…)”