Uitspraak
1.De procedure
2.De feiten
Omdat er dispuut bestaat over de juiste datum in dienst, hebben partijen besloten dat een mogelijke wijziging van de datum in dienst gevolgen kan hebben voor het berekenen van de ontslagvergoeding. Van de finale kwijting (art. 21 VSO) wordt uitgezonderd,uw mutatie datum indienst”. Deze afspraak is bij brief van 24 mei 2024 door VDL aan [verzoeker] bevestigd (productie 6 verzoekschrift).
3.Het verzoek en het verweer
4.De beoordeling
‘mutatie datum in dienst’omdat een mogelijke wijziging van de datum in dienst gevolgen kan hebben voor het berekenen van de
ontslagvergoeding. Dit is expliciet door VDL aan [verzoeker] bevestigd in een brief van [persoon 2] van 24 mei 2024 (productie 6 verzoekschrift). Dat betekent dat partijen
de datum einde arbeidsovereenkomstniet hebben uitgezonderd van de finale kwijting. Die datum blijft dus gefixeerd op de in de vaststellingsovereenkomst vastgelegde datum, ongeacht de aanpassing van de datum in dienst.
ontslagvergoedingkan wel wijzigen onder invloed van een mutatie van de datum in dienst. Dat doet nog de vraag opkomen of het begrip “ontslagvergoeding” tussen partijen wellicht een ruimere betekenis heeft, namelijk als het geheel aan vergoedingen dat aan de werknemer toekomt in het kader van de beëindiging van de arbeidsovereenkomst, waar de loonbetaling over de opzegtermijn dan een onderdeel van is. Dat is een kwestie van uitleg van het begrip “ontslagvergoeding”.