Uitspraak
RECHTBANK LIMBURG
1.De procedure
- de dagvaarding
- de conclusie van antwoord
- het proces-verbaal van comparitie van 3 maart 2017.
2.De feiten
de overeenkomst eindigt: (…) b. door opzegging aan de wederpartij tegen de datum van opzegging; (…)”
opzegging van deze overeenkomst door de Stichting zal slechts plaatsvinden op grond van gewichtige redenen van zodanig klemmende aard, dat redelijkerwijs van de stichting niet gevergd kan worden deze overeenkomst te continueren, welke redenen o.a. aanwezig worden geacht:”(noot rechtbank: waarna een opsomming volgt van gronden, die voor de beslissing op de vorderingen verder niet van belang zijn)
Tot opzegging gaat het bestuur niet over dan nadat de kaakchirurg, de maatschap of het samenwerkingsverband waarvan de kaakchirurg deel uitmaakt en het stafbestuur zijn gehoord.”
In geval de kaakchirurg zich met de opzegging door de stichting, of met de daartoe aangevoerde gronden niet kan verenigen, kan hij daartegen in beroep komen bij het Scheidsgerecht binnen een maand na de datum van verzending van de in lid 2 van dit artikel bedoelde aangetekende brief, bij gebreke waarvan het recht van beroep op het Scheidsgerecht vervalt.”
Een van de gronden om te komen tot een opzegging is het feit dat er bij voortduring sprake is van problemen in de samenwerking met u, van een verstoorde relatie. Problemen die worden ervaren door uw collega kaakchirurg, dr. [X] , waardoor het ook niet mogelijk is om te komen tot een gestructureerde samenwerking als bedoeld in artikel 16 van de toelatingsovereenkomst. Problemen ook met de collegae van naburige ziekenhuizen inzake de dienstenstructuur. Ook bestaan er problemen in de samenwerking met medewerkers van de afdeling kaakchirurgie, geïnventariseerd in een rapport van de manager personeelszaken de heer [Y] van 15 mei 2008, en recent geëscaleerd in een voorgenomen staking van de medewerkers. Aan voormelde problemen op het gebied van de samenwerking is vervolgens nog toe te voegen het feit dat de Tandartsenkring Roermond West Maas bij brief d.d. 12.10.2008 het vertrouwen in u heeft opgezegd.”
Onverminderd het vorenstaande is bij de voormalige bestuurder (…) het vermoeden gerezen dat er ter zake uw functioneren tevens sprake kan zijn van een disfunctioneren, op basis waarvan de voormalige bestuurder een melding overeenkomstig het Reglement mogelijk disfunctionerend medisch specialist heeft gedaan bij de voorzitter van het stafbestuur. Deze melding heeft geresulteerd in een onderzoek van de door de medische staf ingestelde commissie ad hoc. Ter zake het medisch-technisch handelen in engere zin heeft de commissie ad hoc een beroep gedaan op externe deskundigen, die de wetenschappelijke vereniging van de Nederlandse Kaakchirurgen heeft voorgedragen.
- dat inzake [eiser] al langere tijd problemen zijn;
- dat de problemen met name liggen op het gebied van samenwerken en communicatie (patiënten en collegae);
- dat er wel veel klachten over voornoemde punten van patiënten zijn, maar geen harde medisch inhoudelijke zaken;
- dat het stafbestuur heeft geadviseerd het contract met de kaakchirurg op te zeggen en
- dat er geen calamiteiten of tuchtzaken bekend zijn.
4.4. Het Scheidsgerecht stelt aan de hand van de overgelegde stukken en het besprokene tijdens de zitting van 10 juni 2010 het volgende vast. Eiser oefent zijn praktijk van kaakchirurg in het ziekenhuis niet binnen het verband van een maatschap of enig ander
3.Het geschil
4.De beoordeling
904,00(2,0 punten × tarief € 452,00)