Uitspraak
1.De procedure
2.De feiten
‘fraudezaak [naam 1] bijna afgerond’. Daarbij stelde zij [verzoeker] de vraag:
‘Hoe zit dit [verzoeker] [smiley]’en
‘Loopt die zaak nog?’Waarop [verzoeker] reageert:
‘Oud nieuws, 10 jaar geklede. 2012.’Daarop reageert [statutair directeur 2] :
‘Weet ik maar loopt het nog’.Daarop stuurt [verzoeker] haar een publicatie over de [naam 1] -zaak, met als
titel ‘ [naam 1] -zaak: [titel] ’.
‘Vaste maand fee directie werkzaamheden, 14e maand zoals overeengekomen salaris fee juli 2020, algemeen directeur’.[verzoeker] heeft dit bedrag ook door Topparken laten uitbetalen. Op 18 augustus 2020 heeft [bedrijf] , de persoonlijke vennootschap van [verzoeker] aan Topparken een factuur gestuurd ten bedrage van € 25.207,93 onder vermelding van
‘Vaste maand fee directie werkzaamheden zoals overeengekomen eind factuur algemeen directeur - periode jul / aug.’ Op 2 augustus 2019 is van de bankrekening van het bedrijf van Topparken een bedrag van € 12.947,00 overgemaakt aan [K] Advocaten, de advocaat van [verzoeker] in de strafzaak.
3.Het geschil
4.Beoordeling
‘Cliënte wenst dan ook de arbeidsverhouding met u met onmiddellijke ingang te beëindigen’(ook) begrepen kan worden als een directe beëindiging, blijkt uit het vervolg van de brief dat het een voornemen daartoe betreft. [verzoeker] wordt immers uitgenodigd om ter zake het voorgenomen ontslag zijn advies uit te brengen (als statutair bestuurder, indien van toepassing) en verweer te voeren als [verzoeker] (algemeen directeur). Dit betekent dat [verzoeker] , anders dan namens hem is bepleit, eerst bij brief van 28 januari 2021 op staande voet is ontslagen. Hierna zal dan ook beoordeeld worden of dat ontslag rechtsgeldig is gegeven.
maar loopt het nog [2] ?’ had het [verzoeker] duidelijk moeten zijn dat zij meende niet volledig geïnformeerd te zijn. En als [verzoeker] meende dat zij al wel van die veroordeling op de hoogte was, waarom heeft hij dat dan niet gewoon aan haar medegedeeld, en er aan gerefereerd dat het de veroordeling uit 2019 (ter zake een strafrechtelijke kwestie in of omstreeks 2012/2013) betrof waar zij al bekend mee was? Dat doet [verzoeker] niet, hij stuurt haar een bericht uit de media met als
titel ‘ [naam 1] -zaak: [titel] ’, in welke Belgische zaak [verzoeker] geen verdachte was. Door haar niet te informeren over de veroordeling in Nederland en haar naar de Belgische [naam 1] -zaak te verwijzen heeft [verzoeker] [statutair directeur 2] niet alleen niet volledig, maar ook onjuist geïnformeerd, althans haar op een dwaalspoor gezet.