Uitspraak
1.De procedure
2.De feiten
3.5 Gezien de aard van de werkzaamheden wordt aan de werknemer een bedrijfsauto ter beschikking gesteld. Het is werknemer toegestaan deze ook voor privé doeleinden te gebruiken. (…)”
6.8 Als de arbeidsongeschiktheid langer dan vier weken heeft geduurd, zal een eventuele onkostenvergoeding staken en is de werkgever gerechtigd de eventueel ter beschikking gestelde auto in te nemen zonder tot vervangende vergoeding gehouden te zijn.”
7.5 Alle zaken, waaronder begrepen elektronische bescheiden, schriftelijke stukken en fotokopieën daarvan, welke de werknemer van of ten behoeve van de werkgever tijdens de dienstbetrekking onder zich krijgt zijn en blijven eigendom van de werkgever. De werknemer is gehouden deze zaken, alsmede eventuele paswoorden op de dag waarop de dienstbetrekking eindigt wederom aan de werkgever ter beschikking te stellen.”
(…) Ik heb begrepen dat het bij ziekte zo (en dit is pas de 3e dag) is dat als de werknemer de auto, laptop en/of mobiele telefoon ook privé mag gebruiken (en er dus privé-zaken opstaan) deze niet (direct) hoeft ingeleverd te worden. En zoals ook in het arbeidscontractstaat mag ik de auto bij ziekte in ieder geval de eerste 4 weken blijven gebruiken. Gun me dus even de tijd om over alternatieven na te denken. (…)”
(…) Je moet bereikbaar zijn voor vragen van je werkgever. Juist bij ziekte. Ik ga niet weg voor ik de telefoon, auto en laptop heb, deze zijn onmisbaar in het bedrijfsbelang. Iedere poging dit verder te frustreren zal ik als tegenwerking beschouwen. Dit is schadelijk voor de onderneming en daarmee ben jij als werknemer in overtreding. (…)
(…)